abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_148221434
quote:
1s.gif Op donderdag 1 januari 2015 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eigelijk vind ik dat alleen wild wild, wild zou mogen heten en kweek niet.
Ik kocht ooit een wildgourmet bij de keurslager, dat was zeker geen echt wild. Dit jaar een andere slager dus geprobeerd en het vlees was erg goed :) was wel even verbaasd dat alles bevroren was, maar dat is verder toch gewoon normaal?
  donderdag 1 januari 2015 @ 18:47:00 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148222835
Ik koop mijn wild ook gewoon geportioneerd en gevroren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148222913
Dan zal ik deze slager zeker onthouden :9 leuk winkeltje ook
  Moderator donderdag 1 januari 2015 @ 20:33:38 #214
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148225943
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 14:21 schreef sirdanilot het volgende:
Piet heb jij een super perfect oliebollenrecept? Ik heb helaas geen frietpan dus het zal olie in een pan gieten worden helaas...

Ik zat eraan te denken om er bier in te doen, zodat je een wat complexere smaak krijgt, dit wordt sowieso soms ook wel gedaan bij oliebollen.
Zeer grote kans dat het poedersuiker na de maaltijd is. Ik gebruik een recept van Wikibooks, Google op ' oliebollen' en 'wikibooks'. Ik vervang ongeveer de helft van de melk door bier en in plaats van margarine gebruik ik uiteraard boter!

Bakken doe ik in arachide olie.


quote:
1s.gif Op donderdag 1 januari 2015 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eigelijk vind ik dat alleen wild wild, wild zou mogen heten en kweek niet.
Inderdaad!
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 1 januari 2015 @ 20:37:36 #215
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_148226077
Piet, ik heb 2 kg hert gekregen, welk deel is helemaal onbekend. vast niet de beste stukken wat die houdt de jager/slager zelf natuurlijk .
Als biefstukje aanbraden lukt toch altijd wel met een puur stuk wild? Of moet ik er toch wat anders van maken?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 1 januari 2015 @ 21:04:25 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148227112
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 20:37 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, ik heb 2 kg hert gekregen, welk deel is helemaal onbekend. vast niet de beste stukken wat die houdt de jager/slager zelf natuurlijk .
Als biefstukje aanbraden lukt toch altijd wel met een puur stuk wild? Of moet ik er toch wat anders van maken?
Probeer een stuk te bakken als biefstuk, als het niet als biefstuk eetbaar is, braad het vlees en stoof het daarna in rode wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 januari 2015 @ 16:07:57 #217
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_148245814
Heeft iemand hier een recept voor een echt lekkere aardappelpuree?
Spoilers!
  vrijdag 2 januari 2015 @ 16:19:47 #218
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_148246233
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 16:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand hier een recept voor een echt lekkere aardappelpuree?
melk, koffiemelk, schep grove mosterd, beetje kaas, verse nootmuskaat en gedroogde peterselie en bieslook.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  vrijdag 2 januari 2015 @ 17:48:10 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148249552
Belangrijkste is lekkere, kruimige aardappelen te vinden. Die gaar te stomen of koken, daarna nog even met een theedoek tussen pan en deksel 5 minuten laten uitstomen. Door een pureeknijper halen, dan warme (!) melk erdoor. Eventueel nog een klont boter of een eierdooier.
Op smaak met peper, zout.

Dan is ie al lekker. Kan inderdaad ook mosterd door. Of lente-uitjes. Of kaas of weet ik veel, maar de basis is een goeie aardappel.
  vrijdag 2 januari 2015 @ 18:15:06 #220
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_148250667
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 17:48 schreef RobinOok het volgende:
Belangrijkste is lekkere, kruimige aardappelen te vinden. Die gaar te stomen of koken, daarna nog even met een theedoek tussen pan en deksel 5 minuten laten uitstomen. Door een pureeknijper halen, dan warme (!) melk erdoor. Eventueel nog een klont boter of een eierdooier.
Op smaak met peper, zout.

Dan is ie al lekker. Kan inderdaad ook mosterd door. Of lente-uitjes. Of kaas of weet ik veel, maar de basis is een goeie aardappel.
Ik koop echt nooit kruimige aardappels dus heb geen idee wat lekker is. Ik heb een zakje Desiree bij AH gehaald net. Ik ga je tips opvolgen, thanks.
Ik heb dit weekend een naturel puree nodig. Als het nou eindelijk eens een keer goed lukt kan ik nog eens gaan experimenten met andere smaken.
Spoilers!
pi_148266809
Ik wilde zondag paddenstoelenrisotto maken, en wilde daar zelf kippenbouillon voor trekken.
Heb jij een lekker (goedkoop!!!) recept hiervoor? Ik heb alleen (platte) peterselie, tijm, en laurierblaadjes in huis (en ui, knoflook, dat soort dingen)

Ik heb wel eens gewoon kippenbotten van restjes geroosterde kip een tijdje laten trekken op het vuur, maar dat smaakte echt naar afvalwater :P
pi_148268748
Als je echt goede puree wilt moet je even Blumenthal's puree checken. Hij is de chef van de Fat Duck en een van de beste chefs ter wereld imo.

We komen hard, zo hard.
pi_148269184
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 17:23 schreef Doctorandus-thc het volgende:

[..]

Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.

Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
Leuk! Kooksprookjes.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  Moderator zaterdag 3 januari 2015 @ 01:01:20 #224
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148269238
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 00:02 schreef emmyemmy het volgende:
Ik wilde zondag paddenstoelenrisotto maken, en wilde daar zelf kippenbouillon voor trekken.
Heb jij een lekker (goedkoop!!!) recept hiervoor? Ik heb alleen (platte) peterselie, tijm, en laurierblaadjes in huis (en ui, knoflook, dat soort dingen)

Ik heb wel eens gewoon kippenbotten van restjes geroosterde kip een tijdje laten trekken op het vuur, maar dat smaakte echt naar afvalwater :P
Knoflook, ui, wortel, prei, peper, foelie, laurier, tijm, peterselie, kruidnagel en kip heb ik een aantal keren kippenbouillon van getrokken :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_148270168
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 01:01 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Knoflook, ui, wortel, prei, peper, foelie, laurier, tijm, peterselie, kruidnagel en kip heb ik een aantal keren kippenbouillon van getrokken :)
Wat voor kip? Gewoon botten? Ik zit te denken hoe ik met een studentenbudget aan genoeg botten kom
pi_148271372
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 01:38 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Wat voor kip? Gewoon botten? Ik zit te denken hoe ik met een studentenbudget aan genoeg botten kom
Kippenvleugeltjes met vlees gebruiken. Goedkoop en goed resultaat.
We komen hard, zo hard.
pi_148272599
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 01:38 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Wat voor kip? Gewoon botten? Ik zit te denken hoe ik met een studentenbudget aan genoeg botten kom
Een hele kip is ook echt niet zo duur. Een biologische kost bij AH een tientje. Plofkip is nog minder.
  Moderator zaterdag 3 januari 2015 @ 09:05:58 #228
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148273154
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 01:38 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Wat voor kip? Gewoon botten? Ik zit te denken hoe ik met een studentenbudget aan genoeg botten kom
Tja wat is een studentenbudget... Ben zelf ook student maar ik wil gewoon elke dag goed eten. Maar goed dat is een hele andere discussie.

Bij de C1000 heb je regelmatig grote dozen van ¤5 met daarin 2 kippen of een paar kilo kippenbouten. Hou het eens in de gaten ;)

Voor botten kun je misschien bij een poelier gaan kijken. Als die zelf slacht tenminste. De botten uit de grote slachthuizen worden gebruikt voor seperatorvlees, er blijft dan niets van die botten over.

Aanschouw het hier, mooi stukje Nederlandse techniek
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 3 januari 2015 @ 10:18:58 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148273768
Bouillon alleen van botten is ook niets. Neem een paar kippenpoten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 januari 2015 @ 10:36:00 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148274007
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 00:46 schreef focal het volgende:
Als je echt goede puree wilt moet je even Blumenthal's puree checken. Hij is de chef van de Fat Duck en een van de beste chefs ter wereld imo.

Sorry, maar ik hoef geen pakje boter door mijn aardappelpuree.

Iemand die dat wel deed: "Certainly your first mouthful will be incredible, tasting like the very essence of rich, creamy potato. I can only liken it to the smell and flavour of the first bite of a buttery baked potato. Four or five mouthfuls in, however, it’s a different story. There’s just way too much butter. By bite number six everybody’s gag-reflex had kicked in and it was just making us all feel nauseus."
pi_148274285
Toevallig een lekker recept voor rettich? Liefst warm.

Ik zag de rettich cake al bij RobinOok. Nog nooit op, dus misschien probeer ik die. Maar ben benieuwd naar andere suggesties. :D
  zaterdag 3 januari 2015 @ 10:53:42 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148274339
Julienne van snijden en roerbakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 januari 2015 @ 11:06:34 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148274582

Rettich cakes

Rettich koekjes, lekker en makkelijk.

Die turnip cake (inderdaad van rettich, niet turnip ;-) ) die is heel bewerkelijk terwijl juist heel veel Hollanders de structuur eigenlijk niet zo lekker vinden. Ik moest er ook nogal aan wennen. Misschien beter eerst eens een paar keer bestellenals je dimsum gaat eten. Kost geen drol en dan weet je of het alle moeite van zelf maken waard is.

[ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 03-01-2015 16:40:49 ]
pi_148282304
Volgrnde week zijn kipdrumsticks in de aanbieding, dus dan maak ik dan wel bouillon. Maak ik morgen gewoon een testrisotto met kant en klare en volgende week de goede :P
pi_148283171
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 00:59 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Leuk! Kooksprookjes.
Lekker bij de Mac blijven vreten, zit je altijd goed joh.
pi_148283314
quote:
16s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 16:23 schreef Doctorandus-thc het volgende:

[..]

Lekker bij de Mac blijven vreten, zit je altijd goed joh.
Zo jammer dit. Meteen met gestrekt been erin.
Je zou ook eens kunnen zoeken of wat je daar beweert eigenlijk wel zo is...
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_148283789
Ik maak bouillon van een hele kip. Kook hem een kwartiertje heel zacht met de kruiden. Dan laten afkoelen in de bouillon.

Vlees eraf en dan vel, botten en karkas met restvlees even roosteren inde oven (hoge stand).

Daarna karkas etc. Nog een uurtje zachtjes laten trekken. Bouillon zeven, ontvetten, klaren, inkoken en verder op smaak brengen.

Het vlees maak ik vaak een salade van.
Whatever...
pi_148295610
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 16:28 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Zo jammer dit. Meteen met gestrekt been erin.
Je zou ook eens kunnen zoeken of wat je daar beweert eigenlijk wel zo is...
Sorry. Ik gleed ff uit.

Maar ik vertel geen sprookjes in elk geval
pi_148296110
quote:
11s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 21:37 schreef Doctorandus-thc het volgende:

[..]

Sorry. Ik gleed ff uit.

Maar ik vertel geen sprookjes in elk geval
Ik chargeerde dan ook, zoals gewoonlijk... En dat lokt het misschien ook dan weer een beetje uit.
Maar ik zal mijn bezwaren morgen even puntsgewijs op papier zetten.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 3 januari 2015 @ 21:49:45 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148296241
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 16:43 schreef Spanky78 het volgende:
Ik maak bouillon van een hele kip. Kook hem een kwartiertje heel zacht met de kruiden. Dan laten afkoelen in de bouillon.

Vlees eraf en dan vel, botten en karkas met restvlees even roosteren inde oven (hoge stand).

Daarna karkas etc. Nog een uurtje zachtjes laten trekken. Bouillon zeven, ontvetten, klaren, inkoken en verder op smaak brengen.

Het vlees maak ik vaak een salade van.
Een kwartier?
Sorry, maar zou het eens 4-6 uur proberen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')