Huh? Voor het stoven dure wijn of sherry gebruiken? Juist dan kan je het goedkoopste wijntje/sherrietje er doorheen mikken en proef je daar niets van.quote:Op woensdag 26 november 2014 15:24 schreef Spatzmann het volgende:
[..]
Het vlees van de lidl is echt slecht. Het enige wat ik daar haal is vaak kippenbouten, want die stoof ik meestal toch. Dan liever een goede wijn/ sherry waar ik het in stoof.
Ik weet het niet meer precies. Heb gekeken naar producten als pakje boter, 3 kleuren paprika, potje pindakaas, brood, dat soort dingen. Pakje halvarine was bij de Lidl paar cent goedkoper, evenals de roomboter. Zilvervliesrijst is bij de AH geloof ik net iets goedkoper. Maar ik weet het ook niet allemaal meer.quote:Op woensdag 26 november 2014 15:22 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Dat is maf. Ik heb dat ook een aantal maanden gedaan en bij mij kwam de Lidl in veel dingen juist duurder uit dan de AH Basic. Alleen voor gewoon vlees kan je echt beter naar de Lidl of de Aldi.
Heb je wel omgerekend naar kilo/liter/stuks prijzen?
Maar als je daarvoor in de plaats bij de AH 10% meer inhoud krijgt is het appels met peren vergelijken. Je moet eigenlijk op basis van kilo-prijzen vergelijkenquote:Op woensdag 26 november 2014 15:49 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik weet het niet meer precies. Heb gekeken naar producten als pakje boter, 3 kleuren paprika, potje pindakaas, brood, dat soort dingen. Pakje halvarine was bij de Lidl paar cent goedkoper, evenals de roomboter. Zilvervliesrijst is bij de AH geloof ik net iets goedkoper. Maar ik weet het ook niet allemaal meer.
Als ik mijn wekelijkse boodschappen bij de AH haal (sowieso altijd het goedkoopste), dan ben ik toch ook echt duurder uit dan bij de Lidl.
Ik denk dat minder wijn/bier en vlees van de slager/wildspecialist al behoorlijk zou schelen, want voor de rest koop ik voor m'n gevoel niet heel veel. Heb wel een zwak voor goede koffie.quote:Op woensdag 26 november 2014 15:42 schreef Kreator het volgende:
[..]dat is 2x zoveel als wij (met z'n tweeën) en wij halen de boodschappen ook gewoon bij de Appie en letten dan eigenlijk nergens op. Eet je alleen maar saffraan of zo?
Eens. Een 4 a 6 flessen goede wijn, van 6 à 8 euro, gaan er hier wel doorheen wekelijks.quote:Op woensdag 26 november 2014 16:17 schreef Ciora het volgende:
[..]
Ik denk dat minder wijn/bier en vlees van de slager/wildspecialist al behoorlijk zou schelen, want voor de rest koop ik voor m'n gevoel niet heel veel. Heb wel een zwak voor goede koffie.
Ontbijten doen we bovendien in de vorm van een bak yoghurt met muesli en lunch wordt voor ons beiden op het werk verzorgd.
10 euro per dag vind ik daarentegen vrij beperkt. Voor een tweepersoons-maaltijdportie vlees of vis van buiten de supermarkt zit je al snel op wat, 5-7 euro? Dan heb je nog 3 euro over voor al het andere...
Maar je hebt verder geen alcoholprobleem??quote:Op woensdag 26 november 2014 16:25 schreef agter het volgende:
[..]
Eens. Een 4 a 6 flessen goede wijn, van 6 à 8 euro, gaan er hier wel doorheen wekelijks.
En dan vaak hapjes van de traiteur. Lekkere kaasjes etc.
Nou idd.quote:Op woensdag 26 november 2014 14:24 schreef Ciora het volgende:
Bovendien lijkt het in het geval van TS niet eens pure noodzaak, getuige:
[..]
Gewoon gieren om het gieren. Ik ben wel benieuwd wat volgens TS dan wel een waardige besteding van de 'zuurverdiende centjes' is.
Is niet voor mij alleen hè.quote:Op woensdag 26 november 2014 16:31 schreef Queller het volgende:
[..]
Maar je hebt verder geen alcoholprobleem??
Dat is het ook, als je elke dag 10 euro krijgt en daarvan met 2 personen moet eten. Maar soms eet je een pizza van 2 euro en soms eet je voor 16 euro. Dan kan het wel.quote:Op woensdag 26 november 2014 16:17 schreef Ciora het volgende:
10 euro per dag vind ik daarentegen vrij beperkt.
Met twee personen een pizza van 2 euro?quote:Op woensdag 26 november 2014 17:02 schreef Kreator het volgende:
[..]
Dat is het ook, als je elke dag 10 euro krijgt en daarvan met 2 personen moet eten. Maar soms eet je een pizza van 2 euro en soms eet je voor 16 euro. Dan kan het wel.
Kom ik net van de slager, ¤50,- armerquote:Op woensdag 26 november 2014 16:17 schreef Ciora het volgende:
[..]
Ik denk dat minder wijn/bier en vlees van de slager/wildspecialist al behoorlijk zou schelen, want voor de rest koop ik voor m'n gevoel niet heel veel.
pics?quote:Op woensdag 26 november 2014 17:35 schreef LTVDK het volgende:
[..]
Kom ik net van de slager, ¤50,- armerHeb ik wel weer voor minstens een maand heerlijk vlees
![]()
doe je goedquote:Op woensdag 26 november 2014 17:41 schreef Spatzmann het volgende:
[..]
Zo lang
Mijn wekelijks steak budget s hoger dan dat
Meeste ligt al in de vriezerquote:
Dit is meer het voorraad vlees, simpele lapjes, kip, gehakt enz. Als ik een steak wil dan haal ik het liever op de dag zelfquote:Op woensdag 26 november 2014 17:41 schreef Spatzmann het volgende:
[..]
Zo lang
Mijn wekelijks steak budget s hoger dan dat
Nee, woensdag gehaktdag, een kilo voor de prijs van een pondquote:
Ik snap ook niet waarom dit topic nog steeds niet in CUL staatquote:Op woensdag 26 november 2014 17:55 schreef MevrouwPuff het volgende:
Het topic is verworden tot 'pats hier met je vleesrekening'
dat mag ik hopen. Vlees invriezen is zondequote:Op woensdag 26 november 2014 17:45 schreef LTVDK het volgende:
[..]
Meeste ligt al in de vriezer
[ afbeelding ]
[..]
Dit is meer het voorraad vlees, simpele lapjes, kip, gehakt enz. Als ik een steak wil dan haal ik het liever op de dag zelf
WIj zitten voor 5 personen (3 kinderen) op 450 EUR/maand incl schoon en verzorgingsproducten.quote:Op woensdag 26 november 2014 18:57 schreef Tja... het volgende:
Goed topic, zoals mensen al zeiden 'voor de tips'. Maar... '30 euro voor 3 dagen' bezwaarlijk vinden? Voor 2 man? Da's een tientje per dag. Daar red in het in m'n eentje niet mee, en dan heb ik het alleen over eten. Alles vers, en geen kant-en-klaar zooi. Veel groente, vlees en vis.
Ik schat dat ik per maand ca. 450e kwijt ben - wilde het toevallig een maandje gaan bijhouden, dus wellicht volgt nog een update.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |