Wat gaat er mis?quote:Op donderdag 27 november 2014 19:12 schreef Claude_Viole het volgende:
Iemand ervaring met UWSGI en NGINX?
Ik heb een python-script (gebruikmakend van Py-Bottle) die ik graag via UWSGI wil koppelen aan Nginx..
Met zoveel weerstand dat er zelfs geforkt gaat worden, moet er toch wel iets flink mis mee zijn?quote:Op zaterdag 29 november 2014 19:42 schreef trancethrust het volgende:
Wat een onzin. Ik wacht nog altijd op iets wat lijkt op een echt argument jegens systemd.
Zoals? Ik merk er niets van, en ook bij bovenstaande fork staat alleen vaag gebrabbel over `experimenteel gedrag'; niets concreets, vermoedelijk omdat er geen concrete problemen te vinden zijn.quote:Op zaterdag 29 november 2014 20:42 schreef gebrokenglas het volgende:
[..]
Met zoveel weerstand dat er zelfs geforkt gaat worden, moet er toch wel iets flink mis mee zijn?
Veelgehoord argument is dat het tegen de UNIX-filosofie in gaat.quote:Op zaterdag 29 november 2014 21:48 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Zoals? Ik merk er niets van, en ook bij bovenstaande fork staat alleen vaag gebrabbel over `experimenteel gedrag'; niets concreets, vermoedelijk omdat er geen concrete problemen te vinden zijn.
Dat was het tweede vage argument (dat ik niet eens zo zou willen noemen). Over welk deel van welke filosofie gaat het precies? Is het niet vrij? Is het niet configureerbaar via tekstbestanden? Zijn de maintainers arrogant? Is het omdat er geen init/rc.d directories meer zijn? (Allemaal retorisch, om maar aan te geven hoe nietszeggend statement dat is.)quote:Op zaterdag 29 november 2014 22:15 schreef Aether het volgende:
[..]
Veelgehoord argument is dat het tegen de UNIX-filosofie in gaat.
Dat is ook niet zo zeer het probleem. Ik geloof dat er "controversie" is omdat systemd een hoop meer taken over wil nemen mbt daemons/services. Een soort super gecombineerde init & inetd ala windows svchost en "in strijd" met de unix filosofie met een hoop kleine gespecialieerde programma's.quote:Op zaterdag 29 november 2014 22:24 schreef robin007bond het volgende:
Systemd is in mijn ogen ook gewoon prima. Werkt goed en snelle boottijd.
Als je een beetje gaat zoeken kom je best wat tegen. Bizar veel dependencies. BSD heeft een wrapper nodig om specifieke meuk te kunnen draaien doordat systemd deps heeft met andere meuk.quote:Op zaterdag 29 november 2014 19:42 schreef trancethrust het volgende:
Wat een onzin. Ik wacht nog altijd op iets wat lijkt op een echt argument jegens systemd.
Interessant. Ben wel benieuwd.quote:Op zondag 30 november 2014 10:04 schreef trancethrust het volgende:
Bovenstaande site is goed duidelijk. Nu herinner ik me ook een technisch document van de Debian tech. committee waar uiteindelijk de keuze voor systemd als default was genomen, maar kan die niet terugvinden. Zou ze eens graag naast elkaar houden.
Mijn twee Debian testing systemen zijn ook redelijk transparant (tijdens een dist-upgrade waar ik niet goed oplette) op systemd overgegaan. Geen problemen gehad wat dat betreft.quote:Op zaterdag 29 november 2014 19:42 schreef trancethrust het volgende:
Wat een onzin. Ik wacht nog altijd op iets wat lijkt op een echt argument jegens systemd.
De filosofie verwijst naar het hebben van een aantal programma's die gespecialiseerd zijn in één taak.quote:Op zaterdag 29 november 2014 23:42 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Dat was het tweede vage argument (dat ik niet eens zo zou willen noemen). Over welk deel van welke filosofie gaat het precies? Is het niet vrij?[/url]
Velen geven de voorkeur aan shellscripts boven de manier van systemd.quote:Is het niet configureerbaar via tekstbestanden?
Er zijn wel wat botsingen geweest, o.a. met Linus.quote:Zijn de maintainers arrogant?
Die filosofie is:quote:Op zaterdag 29 november 2014 23:42 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Dat was het tweede vage argument (dat ik niet eens zo zou willen noemen). Over welk deel van welke filosofie gaat het precies? Is het niet vrij? Is het niet configureerbaar via tekstbestanden? Zijn de maintainers arrogant? Is het omdat er geen init/rc.d directories meer zijn? (Allemaal retorisch, om maar aan te geven hoe nietszeggend statement dat is.)
Gevonden: https://wiki.debian.org/Debate/initsystem/quote:Op zondag 30 november 2014 10:10 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Interessant. Ben wel benieuwd.
Welk niet gebroken wordt door systemd; het is niet een groot programma, maar een collectie programma's.quote:Op zondag 30 november 2014 10:30 schreef Aether het volgende:
[..]
De filosofie verwijst naar het hebben van een aantal programma's die gespecialiseerd zijn in één taak.
Dan schrijf je een nieuwe systemd logger, lijkt me minder werk dan doorgaan met sysvinit.quote:[..]
Velen geven de voorkeur aan shellscripts boven de manier van systemd.
Daarnaast worden logbestanden binair opgeslagen door subsystemen van systemd terwijl men na 45 jaar UNIX weet dat tekstbestanden vrijwel altijd een betere keus zijn (door niet afhankelijk te zijn van één programma om die binaire bestanden te lezen).
Op zijn hoogst fork je dan systemd, niet debian, mi. Linus schreeuwt overigens wel vaker (wat niet wilt zeggen dat hij vaak ongelijk heeft, zo ook hier).quote:
Juist mede omdat er gebruikt gemaakt wordt van Linus' cgroups, m.i.quote:Daarnaast verdwijnt POSIX compatibiliteit zodat software niet eenvoudig is te porteren tussen *NIX systemen.
Geen idee wat je bedoelt...quote:Voor een desktop of embedded systeem is systemd een prima oplossing, mede door het snellere opstarten. Voor servers die maanden/jaren niet herstart worden maakt dit weinig uit. Hier wil je liever flexibele componenten en geen die een soort schaduw-kernel vormen.
Heb je wel eens init scripts gelezen? Ik vind de systemd units veel duidelijker, een stuk minder complex. De systemd code is intern prima opgesplitst volgens die unix filosofie, in verschillende daemons en utilities. Me dunkt dat init naar systemd gaat, en het `alles doen' zit in systemd dat journald, logind, en al dat soort meuk opstart (zoals het een init betaamt).quote:Op zondag 30 november 2014 20:09 schreef wdn het volgende:
...
init doet wat het doen moet goed maar ook niet meer dan dat: het initialiseert het booten. En ja dat wil ook zeggen dat init beperkt is. systemd daarentegen wil alles doen. Wat het dus een complex stuk software maakt. Met alle risico's die bij een complex systeem komen.
Gebaseerd op wat? Dat Debian techdoc voert juist de documentatie van systemd aan als voordeel over andere inits, met kritiek van andere inits gelimiteerd door de documentatie van header files alleen (en een tijdje terug).quote:Komt ook nog eens bij: stel de maintainer van systemd draagt zijn taak over aan een andere. Indien dat bij init gebeurd is de uitleg een stuk simpeler dan voor systemd.
Mja precies, ik zie het punt niet en er vliegen zoveel rare argumenten heen en weer. Maar het forken van een distro is wel een hele rare stuiptrekking imo.quote:Ik neem geen standpunt in hierover trouwens. Arch doet al jaren systemd meen ik. Las van de week op stackoverflow dat iemand niet eens wist dat zijn Arch met systemd werkt
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.nas /etc/exportsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Heb het gevoel dat ik iets stoms over het hoofd zie.thanks alvast
Oh dat van mij was een verzameling argumenten die ik tegenkwamquote:Op maandag 1 december 2014 09:37 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Gevonden: https://wiki.debian.org/Debate/initsystem/
[..]
Welk niet gebroken wordt door systemd; het is niet een groot programma, maar een collectie programma's.
[..]
Dan schrijf je een nieuwe systemd logger, lijkt me minder werk dan doorgaan met sysvinit.
[..]
Op zijn hoogst fork je dan systemd, niet debian, mi. Linus schreeuwt overigens wel vaker (wat niet wilt zeggen dat hij vaak ongelijk heeft, zo ook hier).
[..]
Juist mede omdat er gebruikt gemaakt wordt van Linus' cgroups, m.i.
[..]
Geen idee wat je bedoelt...
[..]
Heb je wel eens init scripts gelezen? Ik vind de systemd units veel duidelijker, een stuk minder complex. De systemd code is intern prima opgesplitst volgens die unix filosofie, in verschillende daemons en utilities. Me dunkt dat init naar systemd gaat, en het `alles doen' zit in systemd dat journald, logind, en al dat soort meuk opstart (zoals het een init betaamt).
[..]
Gebaseerd op wat? Dat Debian techdoc voert juist de documentatie van systemd aan als voordeel over andere inits, met kritiek van andere inits gelimiteerd door de documentatie van header files alleen (en een tijdje terug).
[..]
Mja precies, ik zie het punt niet en er vliegen zoveel rare argumenten heen en weer. Maar het forken van een distro is wel een hele rare stuiptrekking imo.
Ik zou gewoon Ubuntu proberen, mijn vader van 60 had het ook met een week door.quote:Op maandag 1 december 2014 23:59 schreef eight het volgende:
Welke Linux versie kun je het beste nemen als je geen tweaker bent en van Windows 7 afkomt? Geen enkele ervaring met Linux verder..
Maar wel de adware voor hem verwijderen.quote:Op dinsdag 2 december 2014 00:37 schreef TwenteFC het volgende:
[..]
Ik zou gewoon Ubuntu proberen, mijn vader van 60 had het ook met een week door.
Ik ben geen c of c++ wonder, maar wat houdt dit inquote:universal-sub-xpubxsub.c:73:24: warning: unused variable ‘pw’ [-Wunused-variable]
struct passwd *pw;
^
universal-sub-xpubxsub.c:31:16: warning: variable ‘sid’ set but not used [-Wunused-but-set-variable]
pid_t pid, sid;
Gewoon ongebruikte variabelen in de code. Hierdoor stopt de compilatie? Sloop dan de definitie ervan uit de code, of verander de flags in de Makefile.quote:Op dinsdag 2 december 2014 11:25 schreef Claude_Viole het volgende:
[..]
Ik ben geen c of c++ wonder, maar wat houdt dit in?
Het gaat om het installen van https://github.com/StichtingOpenGeo/universal/ via make.
Radeon-drivers zijn altijd al gaar geweest.quote:Op zondag 30 november 2014 19:58 schreef robin007bond het volgende:
Het lijkt of de radeon-drivers nog niet goed geoptimaliseerd zijn. Als ik een relatief simpel 3D-spel doe, dan draait hij echt volle toeren. Temperaturen blijven gelukkig wel goed, maar wat een herrie. Op Windows draait het gewoon normaal.
Nja, inmiddels betere 2d-acceleratie dan de drivers van AMD zelf.quote:Op dinsdag 2 december 2014 15:04 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Radeon-drivers zijn altijd al gaar geweest.
Weet niet hoe ze gestart worden; je kuntquote:Op dinsdag 2 december 2014 20:55 schreef Claude_Viole het volgende:
Een klein vraagje...
Als ik twee Python-scripts op de achtergrond run, dan zie ik deze via: top (of top | grep python) in de lijst verschijnen, met elk een eigen PID.
Maar nu vraag ik me af, kan ik ook achterhalen welke filename het process aanroept? Dat maakt de boel wat duidelijker als ik iets bijv. moet 'kill'en.
1 | ps ax | grep python |
Een andere vraag dan: Waarom zou je dan Linux willen gaan uitproberen? Voor de gein of wat?quote:Op maandag 1 december 2014 23:59 schreef eight het volgende:
Welke Linux versie kun je het beste nemen als je geen tweaker bent en van Windows 7 afkomt? Geen enkele ervaring met Linux verder..
Linux Mint en Ubuntu zijn prima te gebruiken voor mensen die net overstappen hoor. Linux Mint denk ik nog wat meer omdat het een beetje de UI heeft van Windows 7 en erg gebruiksvriendelijk is.quote:Op woensdag 3 december 2014 17:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Een andere vraag dan: Waarom zou je dan Linux willen gaan uitproberen? Voor de gein of wat?
Kun je net zo goed naar Mac OSX overstappen....(als je een Mac hebt)
Ik mis de logica?quote:Op woensdag 3 december 2014 17:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Een andere vraag dan: Waarom zou je dan Linux willen gaan uitproberen? Voor de gein of wat?
Kun je net zo goed naar Mac OSX overstappen....(als je een Mac hebt)
Als je in /etc/dovecot/conf.d/10-logging.conf de logging opkrikt: mail_debug=yes en verbose_ssl=yes en dat soort dingen, kom je dan wat verder?quote:
Die had ik ook gevonden ja, maar geen succes. Zo te zien kan ik ook geen variabelen gebruiken in login_log_format_elements gebruiken.quote:Op vrijdag 5 december 2014 20:34 schreef gebrokenglas het volgende:
[..]
Als je in /etc/dovecot/conf.d/10-logging.conf de logging opkrikt: mail_debug=yes en verbose_ssl=yes en dat soort dingen, kom je dan wat verder?
lip lijkt me local ip en rip remote. Zoek eens op wat voor logging formatting je kan loslaten op dovecotquote:Op vrijdag 5 december 2014 17:55 schreef vincm het volgende:
Ik moet een aantal mail users verhuizen naar een andere server, en omdat ze verschillende domeinen hebben is het voor mij van belang te weten hoe ze verbinding maken met de server zodat ik eerst alle 'losse' domeinen kan doen en daarna het hoofddomein. Ik moet dus weten of ze via pop3/imap verbinden met mail.klantdomein.nl of mail.mijnbedrijfsnaam.nl (c.q. 'hoofddomein').
Nou vraag ik me af of ik dat ergens kan zien of loggen? In /var/log/mail.log schrijft dovecot alleen maar
dovecot: imap-login: Login: user=<****l>, method=PLAIN, rip=****, lip=****
Op de plek van 'lip' zou dus het FQDN moeten staan in plaats van een IP-adres, want het IP-adres is altijd hetzelfde.
Linux Mint,*Buntu,Elementary OS.quote:Op maandag 1 december 2014 23:59 schreef eight het volgende:
Welke Linux versie kun je het beste nemen als je geen tweaker bent en van Windows 7 afkomt? Geen enkele ervaring met Linux verder..
Effe afwachtenquote:Op zaterdag 6 december 2014 11:52 schreef robin007bond het volgende:
http://tweakers.net/nieuw(...)-aan-voor-linux.html
Wat jij zegt klopt, commando's in rc.local worden aangeroepen bij de start.quote:Op zondag 7 december 2014 19:22 schreef Claude_Viole het volgende:
Korte vraag, als ik een .sh script op CentOS in de /etc/rc.local aanroep bij het opstarten, wordt deze dan op de achtergrond gedraaid, of na het inloggen?
Ik wil namelijk iets op de achtergrond draaien, direct nadat ik boot. Het gaat om een paar scripts en en bin's die ik wil opstarten
1 2 3 | $ crontab -e @reboot /path/to/script.sh |
quote:Ubuntu Gets Container-Friendly "Snappy" Core
Canonical just announced Ubuntu Core, which uses containers instead of packages. It's the biggest Ubuntu shakeup for 20 years, says Canonical's Mark Shuttleworth, and is based on a tiny core, which will run Docker and other container technology better, quicker and with greater security than other Linux distros.
Delivered as alpha code today, it's going to become a supported product, designed to compete with both CoreOS and Red Hat Atomic, the two leading container-friendly Linux approaches. Shuttleworth says it came about because Canonical found it had solved the "cloud" problems (delivering and updating apps and keeping security) by accident — in its work on a mobile version of Ubuntu.
Yeah.quote:Op maandag 15 december 2014 22:55 schreef KomtTijd... het volgende:
Klopt. Ik kom geregeld op de Arch wiki uit als ik algemene linux dingetjes google.
Linux Mint(Cinnamon) wil ik ook installeren,maar het is niet uitgebreid als Kubuntu met configuraties.quote:Op maandag 15 december 2014 23:18 schreef KomtTijd... het volgende:
Jep. Blijft toch veruit de gebruiksvriendelijkste.
Hoewel ik de laatste tijd ook Mint wel een kans geef.
Ubuntu vind ik een goede gebruiksvriendelijke distributie, maar de adware erin vind ik belachelijk. Al is dat gelukkig uit te schakelen.quote:Op maandag 15 december 2014 23:18 schreef KomtTijd... het volgende:
Jep. Blijft toch veruit de gebruiksvriendelijkste.
Hoewel ik de laatste tijd ook Mint wel een kans geef.
Pass?quote:Op woensdag 17 december 2014 17:20 schreef robin007bond het volgende:
Het lukt me overigens maar niet om Pass gpg-agent te laten herkennen.
Mooi toch.quote:Op vrijdag 19 december 2014 12:52 schreef robin007bond het volgende:
https://git.kernel.org/cg(...)b0374c0ce6c8275435f0
Wat cute. Een 4-jarig kind dat een commit doet aan de Linuxkernel.
Nu wachten op de mail van Linus met een scheldtirade. Dat hoort erbij.quote:Op vrijdag 19 december 2014 12:52 schreef robin007bond het volgende:
https://git.kernel.org/cg(...)b0374c0ce6c8275435f0
Wat cute. Een 4-jarig kind dat een commit doet aan de Linuxkernel.
Ahww, dat zou wel zielig zijn.quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:36 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Nu wachten op de mail van Linus met een scheldtirade. Dat hoort erbij.
Ja, maar toch ook wel grappig.quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:36 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Ahww, dat zou wel zielig zijn.!
Snikkend:quote:
Ik heb wat HTPC's met XBMC draaien op een Ubuntu versie. Vraag me niet welke. Volgende keer als ik zin hem om te updaten eens iets dat spartaanser is vinden. Oh, en een server met FreeNAS 8.2, wat in feite FreeBSD is met ZFS.quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:36 schreef robin007bond het volgende:
Wat draai je nu overigens, Zwabber, qua Linux?
Nice. Leuk dat je Crunchbang in een VM draait op je laptop. Waarom dan geen dual boot?quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:43 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Ik heb wat HTPC's met XBMC draaien op een Ubuntu versie. Vraag me niet welke. Volgende keer als ik zin hem om te updaten eens iets dat spartaanser is vinden. Oh, en een server met FreeNAS 8.2, wat in feite FreeBSD is met ZFS.
Verder crunchbang in een VM op m'n laptop. Ik heb op het moment zelf geen desktop PC. Dat moet nog eens komen, maar ik ben kieskeurig. Tegen die tijd komt er weer Linux op.
Omdat ik het meer moeite vind dan het waard is op een Mac.quote:Op dinsdag 23 december 2014 20:05 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Nice. Leuk dat je Crunchbang in een VM draait op je laptop. Waarom dan geen dual boot?
Een desktop is echt een dikke aanrader, daar ga je geen spijt van krijgen.
Yes heb ik ook.quote:Op woensdag 24 december 2014 08:06 schreef Ludd het volgende:
Ik word momenteel helemaal gek van linux/firefox.
Sinds een paar weken krijg ik constant foutmeldingen bij alle flash applicaties, zoals you tube.
[ afbeelding ]
Ik heb echter wel de nieuwste flash die beschikbaar is voor firefox. Na even op internet gezocht te hebben lijkt het er op dat Adobe gestopt is met de ondersteuning van flash voor firefox in linux.
Ik kan de flash wel elke keer handmatig activeren, maar wat zijn hier de risico's van? Firefox heeft het standaard gedeactiveerd om het kwetsbaar zou zijn. Hoe groot is het risico dat m'n pc besmet raakt als ik bijvoorbeeld toch youtube en de melding dat de plugin kwestbaar is negeer?
Ja inderdaad, dat viel mij ook enorm op!quote:Op woensdag 24 december 2014 08:35 schreef µ het volgende:
[..]
Yes heb ik ook.
Ik schrok vooral van de hoeveelheid sites die flash actief hebben. Ook op non-video-sites.
Gaat hier dan echt geen oplossing voor komen? Dat kost of firefox veel gebruikers, of linux veel gebruikers. Ik twijfel nu tussen een andere browser, of een ander besturingssysteem.quote:Op woensdag 24 december 2014 08:47 schreef LintuxCx het volgende:
Irritant is dat ja, en ik heb al lang flash blocker in gebruik dus dit is ook dubbelop, extra irritant.
Is ook min of meer "zelfmoord" voor Firefox op Linux. En ik heb echt geen zin inChrome
...
Dat heb ik al lang geleden gedaan dacht ik maar niet alle video's waren voor HTML5 getranscode. Is dat inmiddels wel zo? Want ik heb die HTML5 speler al een tijd niet gezien, hmpf.quote:Op woensdag 24 december 2014 08:50 schreef trancethrust het volgende:
Hoe is het zelfmoord? Adobe is niet Linux. Dan is het eerder gewoon moord.
En `gestopt met ondersteunen' wut. Flikker dan op met je flash. Zet youtube op html5.
Het scheelt dat Flash niet zo belangrijk meer is tegenwoordig, maar idd, ziet er voorlopig toch niet best uit voor Firefox op Linux. Voor Chrome's plugin API blijft Adobe wel nieuwe versies uitbrengen, dus ik vraag me dan af of Firefox die API zou kunnen implementeren. Maar dit is al redelijk lang geleden begonnen of iig aangekondigd..quote:Op woensdag 24 december 2014 08:51 schreef Ludd het volgende:
[..]
Gaat hier dan echt geen oplossing voor komen? Dat kost of firefox veel gebruikers, of linux veel gebruikers. Ik twijfel nu tussen een andere browser, of een ander besturingssysteem.
Hoe groot schat jij het risico op een virus in wanneer ik eigenwijs ben, en toch flash blijf gebruiken in firefox?quote:Op woensdag 24 december 2014 09:00 schreef LintuxCx het volgende:
ordig, maar idd, ziet er voorlopig toch niet best uit voor Firefox op Linux. Voor Chrome's plugin API blijft Adobe wel nieuwe versies uitbrengen, dus ik vraag me dan af of Firefox die API zou kunnen implementeren. Maar dit is al redelijk lang geleden begonnen of iig aangekondigd..
En tsja, Linux als desktop OS is een behoorlijke niche en ik persoo
Lastig te zeggen. Zo'n dreiging kun je altijd als theoretisch blijven beschouwen, maar er hoeft maar een behoorlijk louche adverteerder of een gehackte website voorbij te komen en daar ga je.quote:Op woensdag 24 december 2014 09:02 schreef Ludd het volgende:
[..]
Hoe groot schat jij het risico op een virus in wanneer ik eigenwijs ben, en toch flash blijf gebruiken in firefox?
YouTube.com/html5 een optie?quote:Op woensdag 24 december 2014 08:39 schreef Ludd het volgende:
[..]
Ja inderdaad, dat viel mij ook enorm op!
Ik word er gek van, ik sta op het punt over te stappen naar windows.
Denk dat het een luie package maintainer is. Zelf in Arch Linux echt nog nooit last van gehad.quote:Op woensdag 24 december 2014 09:55 schreef trancethrust het volgende:
Ik las ook net at Adobe flash op linux wel support. In termen van security fixes. Nieuwe functionaliteit wordt niet meer toegevoegd. Flash is dus op de weg naar buiten, prima imo.
Dat je die melding ziet betekent dat Adobe wat langzaam was met fixen van een securiy issue, of je hebt een probleem met je updater (bij mij zit de adobe repo in de package manager en gaan updates dus automatisch mee).
Ik heb van het weekend de harde schijf geformatteerd en er een nieuwe versie opgezet, maar dat mocht niet baten.quote:Op woensdag 24 december 2014 09:54 schreef robin007bond het volgende:
[..]
YouTube.com/html5 een optie?
Verder kun je kijken of je ook de meest recente versie van je Linuxdistributie gebruikt.
Het scheelt in ieder geval iets.quote:Op woensdag 24 december 2014 10:17 schreef Ludd het volgende:
[..]
Ik heb van het weekend de harde schijf geformatteerd en er een nieuwe versie opgezet, maar dat mocht niet baten.
Ik zal eens kijken naar html5, dan is you tube in ieder geval opgelost. Er zijn echter ook sites die flash gebruiken, maar waar html5 geen oplossing biedt.
Adobe flashplayerquote:Op woensdag 24 december 2014 08:06 schreef Ludd het volgende:
Ik word momenteel helemaal gek van linux/firefox.
Sinds een paar weken krijg ik constant foutmeldingen bij alle flash applicaties, zoals you tube.
[ afbeelding ]
Ik heb echter wel de nieuwste flash die beschikbaar is voor firefox. Na even op internet gezocht te hebben lijkt het er op dat Adobe gestopt is met de ondersteuning van flash voor firefox in linux.
Ik kan de flash wel elke keer handmatig activeren, maar wat zijn hier de risico's van? Firefox heeft het standaard gedeactiveerd om het kwetsbaar zou zijn. Hoe groot is het risico dat m'n pc besmet raakt als ik bijvoorbeeld toch youtube en de melding dat de plugin kwestbaar is negeer?
Neem gerust de tijd.quote:Op maandag 29 december 2014 10:05 schreef slacker_nl het volgende:
Ik ben er nog niet uit. Ik gebruik in m'n dagelijkse leven KDE, maar ik wil ook wel aan de slag met Awesome. Maar daar heb ik nog te weinig tijd voor uitgetrokken. Grootste issue is de dual screen support die ik eigenlijk out of the box wil hebben werken. Nu heb ik wel een scriptje dat eea automagisch doet, maar dan moet je alsnog eerst even uitzoeken hoe en wat.
Dat is inderdaad waar, met die window managers heb je dat wat minder. Voordeel is wel dat je zelf de volledige controle hebt.quote:Op zondag 28 december 2014 23:20 schreef gebrokenglas het volgende:
Een volledige desktop is toch wel makkelijker, zeker zo'n xfce of kde. Het grootste gemak is juist dat een programma, toegevoegd met apt-get, ook direct keurig in je menu's hangt - en dat is met enkel zo'n window manager toch weer een gedoe steeds met handmatig die .conf files editten.
Ik ga tegenwoordig even voor minder bewerkelijk.
Awesome is een dikke aanrader. Zelfs zonder aanpassingen vind ik het prima.quote:Op maandag 29 december 2014 10:05 schreef slacker_nl het volgende:
Ik ben er nog niet uit. Ik gebruik in m'n dagelijkse leven KDE, maar ik wil ook wel aan de slag met Awesome. Maar daar heb ik nog te weinig tijd voor uitgetrokken. Grootste issue is de dual screen support die ik eigenlijk out of the box wil hebben werken. Nu heb ik wel een scriptje dat eea automagisch doet, maar dan moet je alsnog eerst even uitzoeken hoe en wat.
Grootste bagger ooit inderdaad.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |