abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_146989490
gewoon een bakplaat omgekeerd in de oven doen. Die fungeert ook een beetje als baksteen. Niet echt, maar hij geeft ook hitte door. Dan wel de bakplaat al in de oven doen bij het voorverwarmen, en je brood direct op de plaat schuiven.
pi_146989497
waarom je hem moet omdraaien is mij niet duidelijk, misschien omdat anders het kleine randje het bakproces verstoord?
pi_146989524
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 14:45 schreef computergirl het volgende:
waarom je hem moet omdraaien is mij niet duidelijk, misschien omdat anders het kleine randje het bakproces verstoord?
zodat je makkelijk je brood erop kunt schuiven. Het is lastiger schuiven als je over een randje heen moet gaan.
pi_146989594
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 14:46 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

zodat je makkelijk je brood erop kunt schuiven. Het is lastiger schuiven als je over een randje heen moet gaan.
aha! :Y)
pi_146989740
Ik heb een pizzasteen voor in de oven daar zou ik dus ook het brood op kunnen bakken?
pi_146989883
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 14:53 schreef Questular het volgende:
Ik heb een pizzasteen voor in de oven daar zou ik dus ook het brood op kunnen bakken?
dat is nog veel beter!
pi_146992391
Jeej, eerste versie meteen gelukt, bedankt voor het recept.
Liefde en infectie
  dinsdag 25 november 2014 @ 16:55:24 #58
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_146994208
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 14:53 schreef Questular het volgende:
Ik heb een pizzasteen voor in de oven daar zou ik dus ook het brood op kunnen bakken?
Ja, die zijn ideaal!
  dinsdag 25 november 2014 @ 16:59:42 #59
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_146994343
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 19:04 schreef minilot het volgende:
Mooie korst :)

[..]

Hee, hoe is het broodbakken dit weekend afgelopen? *O*
Dank. :)
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 25 november 2014 @ 22:21:52 #60
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147006303
Ik zie hier in dit topic allemaal mooie broodjes en ik heb momenteel verse gist liggen. Wat ik echter niet heb is een kneedmachine.. Nu lees ik hier over deeg wat niet gekneed hoeft te worden? Is dat simpel te maken?
pi_147006457
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 22:21 schreef qltel het volgende:
Ik zie hier in dit topic allemaal mooie broodjes en ik heb momenteel verse gist liggen. Wat ik echter niet heb is een kneedmachine..
Beetje flauw, maar al eeuwen lang is het mogelijk om met een linker en een rechterhand deeg te kneden :D
pi_147010977
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 november 2014 22:24 schreef computergirl het volgende:

[..]

Beetje flauw, maar al eeuwen lang is het mogelijk om met een linker en een rechterhand deeg te kneden :D
En ook al eeuwen lang is er de tijd om het voor je te laten doen: gewoon kwestie van geduld en laat het gist maar lekker ploeteren / fermenteren :P
mag het weten
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 26 november 2014 @ 06:42:26 #63
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147012165
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 november 2014 22:24 schreef computergirl het volgende:

[..]

Beetje flauw, maar al eeuwen lang is het mogelijk om met een linker en een rechterhand deeg te kneden :D
Een vriend van me is bakker en die heeft me eens verteld hoeveel kneedbewegingen er nodig zijn om een brood te kneden. Het precieze aantal is me helaas ontschoten, maar dat waren er veel. 8)7
pi_147012389
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 22:21 schreef qltel het volgende:
Ik zie hier in dit topic allemaal mooie broodjes en ik heb momenteel verse gist liggen. Wat ik echter niet heb is een kneedmachine.. Nu lees ik hier over deeg wat niet gekneed hoeft te worden? Is dat simpel te maken?
no knead broodjes. Linkje stond in het vorige deel: http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

kan iemand deze link in de OP zetten? Of alleen naar deze site want er staan toffe andere recepten op.
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 26 november 2014 @ 07:44:43 #65
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147012437
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 07:36 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

no knead broodjes. Linkje stond in het vorige deel: http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

kan iemand deze link in de OP zetten? Of alleen naar deze site want er staan toffe andere recepten op.
Bedankt.

Lijkt me inderdaad goed om 'm in de OP te zetten, daar had ik zoiets ook verwacht, maar kon 'm niet vinden.
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 26 november 2014 @ 08:54:45 #66
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147013035
Ik kom trouwens ook no-knead-variaties tegen met een pan. Zoals deze bijvoorbeeld:


Is dat nog aan te raden? Of beter gewoon zo in de oven?
  woensdag 26 november 2014 @ 09:09:03 #67
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_147013228
Deze is ook goed. :)

pi_147013412
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 15:44 schreef Redcoon het volgende:
No-knead brood van licht volkorenmeel van Molen de Walvisch, te Schiedam. Ik ben er best tevreden over, knapperige en smaakvolle korst en een redelijke kruim. :)

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Nice :D
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 26 november 2014 @ 09:28:35 #69
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147013523
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 09:09 schreef Redcoon het volgende:
Deze is ook goed. :)

Dat ziet er inderdaad wel simpel uit, ja. En met pan. Ik ga het binnenkort (snel, want ik heb verse gist in huis) ook maar eens proberen.
pi_147032754
Hier iemand goede maīs of roggebrood recepten? Bij maīs met name eentje, die niet te droog wordt.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_147033083
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 09:09 schreef Redcoon het volgende:
Deze is ook goed. :)

Die bracht mij er toe aan om brood in de braadpan te flikkeren en als eerste eigen brood te gaan bakken :D Zo aanstekelijk, dat muziekje en zijn manier van doen :Y)
mag het weten
pi_147038431
Vincent Talleu. _O_
pi_147040229
En sinds ik door heb dat rijstijden het werk voor je doen, ben ik echt van de no-knead-breadschool.

quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 22:07 schreef Isegrim het volgende:
Vincent Talleu. _O_
Dat sowieso, ander filmpje van hem is ook grappig


Das pas echt bakken in het groot :D
mag het weten
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 27 november 2014 @ 11:29:49 #74
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147050454
Het is zo te zien gelukt! Gemaakt volgens de "Methode Vincent" en ook met zijn hoeveelheden (kilo bloem, 700 ml water, zout en heel weinig (verse) gist..





Ik vind het er mooi uitzien.
pi_147050519
Ik ook ^O^
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 27 november 2014 @ 11:59:09 #76
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147051080
En een kruimshot:

  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 27 november 2014 @ 12:01:38 #77
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147051130
En het smaakt heerlijk :9~
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 27 november 2014 @ 19:20:55 #78
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147063442
Nice!
Briljant filmpje trouwens van die gast. Ik word er direct enthousiast van O+
Dit weekend maar eens doen ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 27 november 2014 @ 20:15:16 #79
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147065575
quote:
1s.gif Op donderdag 27 november 2014 19:20 schreef Molo het volgende:
Nice!
Briljant filmpje trouwens van die gast. Ik word er direct enthousiast van O+
Dit weekend maar eens doen ^O^
Zeker doen! Mijn brood is prima gelukt. En als ik het kan, moet iedereen het kunnen.. :P
  donderdag 27 november 2014 @ 20:17:24 #80
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147065657
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 20:15 schreef qltel het volgende:

[..]

Zeker doen! Mijn brood is prima gelukt. En als ik het kan, moet iedereen het kunnen.. :P
Laatste foolproof receptje wat ik gebruikte voor brood bleef 1 bonk hard deeg dus ik weet het zo net nog niet :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 27 november 2014 @ 20:19:08 #81
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147065745
quote:
1s.gif Op donderdag 27 november 2014 20:17 schreef Molo het volgende:

[..]

Laatste foolproof receptje wat ik gebruikte voor brood bleef 1 bonk hard deeg dus ik weet het zo net nog niet :D
Dat had ik ook verwacht. Ik heb het deeg gisteravond gemaakt en het eerste wat ik vanmorgen deed was kijken of het wel gerezen was. En dat was het... Gewoon het filmpje volgen en het komt waarschijnlijk wel goed.
pi_147065860
Hoogstens rijst het minder snel omdat de huiskamertemperatuur is gezakt, nu het 's nachts vriest en overdag dadelijk in het weekend 3-4 graden is. Op een zomerse dag rijst de boel buiten de koelkast sneller dan in de winter. Zolang je het gist maar niet dood met het zout of heet water moet het wel goed komen :)
mag het weten
  donderdag 27 november 2014 @ 20:23:13 #83
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147065937
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 20:19 schreef qltel het volgende:

[..]

Dat had ik ook verwacht. Ik heb het deeg gisteravond gemaakt en het eerste wat ik vanmorgen deed was kijken of het wel gerezen was. En dat was het... Gewoon het filmpje volgen en het komt waarschijnlijk wel goed.
Misschien dat de keuken toen te koud was, maar jammer was het wel. Nul rijs ;(

Maar volgende keer beter :)

Ga ik wel even lekker meel/bloem scoren, eens kijken waar ze dat hier in de buurt hebben.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 27 november 2014 @ 20:28:49 #84
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147066205
quote:
1s.gif Op donderdag 27 november 2014 20:23 schreef Molo het volgende:

[..]

Misschien dat de keuken toen te koud was, maar jammer was het wel. Nul rijs ;(

Maar volgende keer beter :)

Ga ik wel even lekker meel/bloem scoren, eens kijken waar ze dat hier in de buurt hebben.
Ik had 'm in de redelijk warme huiskamer gezet, maar de 2e rijs (na het vouwen) in onze niet zo warme keuken ging ook goed.

Voor bloem heb ik gelukkig een goede bron. Een vriend van me die bakker is, koopt regelmatig een paar zakken graan en laat dat malen in een molen voor eigen gebruik.
  donderdag 27 november 2014 @ 20:30:37 #85
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147066296
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 20:28 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik had 'm in de redelijk warme huiskamer gezet, maar de 2e rijs (na het vouwen) in onze niet zo warme keuken ging ook goed.

Voor bloem heb ik gelukkig een goede bron. Een vriend van me die bakker is, koopt regelmatig een paar zakken graan en laat dat malen in een molen voor eigen gebruik.
Hier was ik direct erna naar bed gegaan dis boel koelde wel af, open keuken situatie hier.

Tof van die bloem, zoiets is wel echt gaaf.
Ik woon praktisch naast een molen, maar die is niet meer in bedrijf helaas.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 27 november 2014 @ 21:22:48 #86
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147069029
Ik vraag misschien naar de bekende weg, maar ons brood is nog wat stevig. Als we het langer laten rijzen, dan wordt het luchtiger neem ik aan. Kan ik dan het beste de 2e rijs (na het vouwen) nemen hiervoor? En heeft het nog nadelen?
pi_147070861
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 21:22 schreef qltel het volgende:
Ik vraag misschien naar de bekende weg, maar ons brood is nog wat stevig. Als we het langer laten rijzen, dan wordt het luchtiger neem ik aan. Kan ik dan het beste de 2e rijs (na het vouwen) nemen hiervoor? En heeft het nog nadelen?
Deeg kan ook overrijzen en dan zakt het weer in. Een tweede keer rijzen van 1-2 uur, afhankelijk tot het weer omhoog komt zetten kan nooit geen kwaad.

Ik ben nu bezig met krentenbollen voor de eerste keer :)
mag het weten
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 27 november 2014 @ 22:07:59 #88
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147071173
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 22:01 schreef Joosie200 het volgende:

[..]
Ik ben nu bezig met krentenbollen voor de eerste keer :)
Ah, dat ziet er goed uit. Ik heb een tijdje geleden een krentenbrood gebakken, maar dat was met een professionele mengmachine en bakkersmix.
pi_147071209
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 22:07 schreef qltel het volgende:

[..]

Ah, dat ziet er goed uit. Ik heb een tijdje geleden een krentenbrood gebakken, maar dat was met een professionele mengmachine en bakkersmix.
Foto's zijn niet van mij, blog is evenmin van mij. Volg gewoon dat recept ;)
mag het weten
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 29 november 2014 @ 13:46:57 #90
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147116235
Vandaag broodjes gemaakt.. Aan de vorm moet ik nog even werken, maar ze smaken weer prima.



Gisteren trouwens ook oliebollen gemaakt met gist, bloem en nog wat ingrediënten.
pi_147118111
Vandaag een nieuw experiment gestart. Na bierbrouwen hou je bostel over. Bostel zijn de uitgekookte granen. En daar ben ik nu een brood van aan het bakken.
pi_147153384


1e keer brood ooit :) Ik mag niet klagen :P
De korst had wat steviger gemogen maar voor de rest smaakt het brood prima.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 30 november 2014 @ 17:32:04 #93
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147153500
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 15:15 schreef Oceanonix het volgende:
Vandaag een nieuw experiment gestart. Na bierbrouwen hou je bostel over. Bostel zijn de uitgekookte granen. En daar ben ik nu een brood van aan het bakken.
Hoe is dat gegaan?

quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 17:28 schreef Questular het volgende:
[ afbeelding ]

1e keer brood ooit :) Ik mag niet klagen :P
De korst had wat steviger gemogen maar voor de rest smaakt het brood prima.

Ziet er goed uit ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147153857



Eerste batch aan rozijnenbollen. Niet echt de bollen die je in de super tegen komt.
mag het weten
  zondag 30 november 2014 @ 17:43:42 #95
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147153905
Oh die zien er lekker uit :9

Die uit de super vind ik niet zo, ik hou van steviger brood
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147153978
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 17:32 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Hoe is dat gegaan?

ik had meer bostel moeten bewaren..... Het brood is erg goed gelukt. Ik kan nu nog twee keer brood maken met bostel en dan zal ik echt opnieuw moeten brouwen. :P
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 30 november 2014 @ 17:46:25 #97
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147154012
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 17:45 schreef Oceanonix het volgende:

ik had meer bostel moeten bewaren..... Het brood is erg goed gelukt. Ik kan nu nog twee keer brood maken met bostel en dan zal ik echt opnieuw moeten brouwen. :P
Wat vervelend O-)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147154294
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 17:46 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Wat vervelend O-)
ja maar dat wordt er een rokerig bier gemaakt het rookmout en dat is voor brood vast niet lekker.
pi_147154342
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 17:55 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

ja maar dat wordt er een rokerig bier gemaakt het rookmout en dat is voor brood vast niet lekker.
Ik las ergens dat er veel kleine brouwers dat spul gratis weggeven, misschien eens rondvragen?
pi_147154367
quote:
1s.gif Op zondag 30 november 2014 17:57 schreef computergirl het volgende:

[..]

Ik las ergens dat er veel kleine brouwers dat spul gratis weggeven, misschien eens rondvragen?
ik ben een kleine brouwer.. :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')