abonnement Unibet Coolblue
pi_148000320
Misschien dat het toch iets te koud was door het vochtige, het zou kunnen :)

Hier een snelle telefoon foto van mijn Kerstbrood, de hele familie vond hm lekker! *O*

pi_148000402
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:31 schreef Zo-is-dat het volgende:
Misschien dat het toch iets te koud was door het vochtige, het zou kunnen :)

Hier een snelle telefoon foto van mijn Kerstbrood, de hele familie vond hm lekker! *O*

[ afbeelding ]
Met stukjes kerstboom erin :D
pi_148000748
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:34 schreef computergirl het volgende:

[..]

Met stukjes kerstboom erin :D
8-) geeft een extra kerstig aroma

Ook nog een noten spelt brood geserveerd deze dagen



  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 27 december 2014 @ 10:53:35 #229
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148000806
Ziet er goed uit :9
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 27 december 2014 @ 10:54:53 #230
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148000850
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:19 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik heb hem in de woonkamer gezet, daar wordt het ivm de honden niet kouder dan 17 graden 's nachts.
Ik heb er een theedoek overheen gelegd, wel een vochtige. Zou dat het probleem misschien zijn?
Hm, het koelt hier 's nachts af tot ongeveer 13 graden en het deeg rijst wel. Maar met een droge theedoek. In principe zou het met 17 graden dus wel moeten lukken.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 27 december 2014 @ 11:04:53 #231
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148001091
Vannacht probeer ik het gewoon met normale hoeveelheden en een droge theedoek.
Voor nu ligt mijn deeg op de werkplank met een kom er overheen voor de tweede rijs. Het is wel flink koud in de keuken nu, maar mijn plank is te groot om in de woonkamer te zetten. Bovendien...4 honden en deeg. Disaster waiting to happen.
Dus op hoop van zegen maar. Om half 12 gaat hij de oven in en dan hoop ik toch vers brood te eten.

Mijn oven gaat trouwens tot 230. Is het dan slim om hem 15 mins op 230 te doen en nog 5 mins op 210?
L'Enfer, c'est les autres.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 27 december 2014 @ 11:06:23 #232
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148001138
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:04 schreef Maria2.0 het volgende:
Vannacht probeer ik het gewoon met normale hoeveelheden en een droge theedoek.
Voor nu ligt mijn deeg op de werkplank met een kom er overheen voor de tweede rijs. Het is wel flink koud in de keuken nu, maar mijn plank is te groot om in de woonkamer te zetten. Bovendien...4 honden en deeg. Disaster waiting to happen.
Dus op hoop van zegen maar. Om half 12 gaat hij de oven in en dan hoop ik toch vers brood te eten.

Mijn oven gaat trouwens tot 230. Is het dan slim om hem 15 mins op 230 te doen en nog 5 mins op 210?
Is 20 minuten totaal niet wat kort?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 27 december 2014 @ 11:13:23 #233
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148001320
Volgens het recept dat ik volgde niet, en dat is zelfs nog voor de dubbele hoeveelheid.
L'Enfer, c'est les autres.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 27 december 2014 @ 11:44:28 #234
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148002295
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:04 schreef Maria2.0 het volgende:

Mijn oven gaat trouwens tot 230. Is het dan slim om hem 15 mins op 230 te doen en nog 5 mins op 210?
230 gaat hier prima. Ik krijg dan een niet al te stevige korst. Op 250 krijg ik een erg dikke en harde korst. Meestal bak ik dus eerst een kwartier op 250 en dan afbakken op 220
  zaterdag 27 december 2014 @ 11:46:09 #235
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148002352
Nou, ik vrees dat het echt niks wordt. Hij staat in de oven nu, maar het is een slappe lel. Wordt hem echt niet. Mooi balen dus, het lijkt me gewoon nooit te lukken :{
Ik ga straks maar even nieuw gist halen en vanavond een nieuwe poging doen. Ik voel me echt een beetje dom :')
L'Enfer, c'est les autres.
  zaterdag 27 december 2014 @ 11:51:49 #236
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148002559
Hee, dat is verrassend! Ging naar de keuken om de oven terug te draaien, zijn het ineens 2 bolletjes geworden ipv de plasjes die ik in de oven deed :D
Ik denk niet dat ze erg lekker zijn maar ik heb ineens weer wat hoop.
L'Enfer, c'est les autres.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 27 december 2014 @ 11:58:18 #237
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148002784
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:51 schreef Maria2.0 het volgende:
Hee, dat is verrassend! Ging naar de keuken om de oven terug te draaien, zijn het ineens 2 bolletjes geworden ipv de plasjes die ik in de oven deed :D
Ik denk niet dat ze erg lekker zijn maar ik heb ineens weer wat hoop.
Deeg wordt altijd eerst vloeibaarder tijdens het bakken ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:03:37 #238
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148002956
Het was al vloeibaar voor het bakken :P
Maar ze zien er best aardig uit. Korst is flink stevig, ik ben benieuwd hoe ze er aan de binnenkant uitzien en hoe ze smaken :D
L'Enfer, c'est les autres.
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:07:25 #239
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148003068
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:04 schreef Maria2.0 het volgende:
Vannacht probeer ik het gewoon met normale hoeveelheden en een droge theedoek.
Voor nu ligt mijn deeg op de werkplank met een kom er overheen voor de tweede rijs. Het is wel flink koud in de keuken nu, maar mijn plank is te groot om in de woonkamer te zetten. Bovendien...4 honden en deeg. Disaster waiting to happen.
Dus op hoop van zegen maar. Om half 12 gaat hij de oven in en dan hoop ik toch vers brood te eten.

Mijn oven gaat trouwens tot 230. Is het dan slim om hem 15 mins op 230 te doen en nog 5 mins op 210?
Hier gaat de oven ook maar tot 230. Dus ik doe altijd 15 min op 230 en nog 10 min op 210. Ik bak nu elke paar dagen die no knead broodjes en ze zijn altijd perfect :Y
Ik denk echt dat het niet zo erg is als het deeg een beetje in de kou staat aangezien het de hele nacht aan het rijzen is. Ik heb ook wel eens deeg een nachtje in de koelkast laten staan en dan 's ochtends nog de tweede rijs. Het deeg voor de no knead broodjes verschilt bij mij elke keer van uiterlijk, soms lijkt het helemaal niet te zijn gegroeid, maar dan schieten ze in de oven ineens alsnog omhoog. En de eerste keer dat ik ze probeerde was mijn gist per ongeluk ook dood. Het resultaat waren platte broodjes, maar zelfs toen waren ze van smaak erg lekker.

Hoe zijn ze nou uiteindelijk geworden?
Niet opgeven hoor. Die broodjes zijn echt de makkelijkste ooit. Iedereen kan het :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 27 december 2014 @ 12:10:24 #240
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148003146
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:51 schreef Maria2.0 het volgende:
Hee, dat is verrassend! Ging naar de keuken om de oven terug te draaien, zijn het ineens 2 bolletjes geworden ipv de plasjes die ik in de oven deed :D
Ik denk niet dat ze erg lekker zijn maar ik heb ineens weer wat hoop.
Kijk, dat gaat al de goede kant op. Lekker laten staan en als je ze eruit wil halen even op de onderkant kloppen om te luisteren of ze hol klinken.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 27 december 2014 @ 12:10:57 #241
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148003163
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:31 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier een snelle telefoon foto van mijn Kerstbrood, de hele familie vond hm lekker! *O*

[ afbeelding ]
Wat een prachtig brood, mooie kleur ook.
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:11:27 #242
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148003178
Uiteindelijk zijn ze zo uit de oven gekomen


Valt dus nog alles mee. Ik ga er eens even eentje opensnijden.

Edit. Mijn telefoon en ik maken slechte foto's. Maar voor het idee.
L'Enfer, c'est les autres.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 27 december 2014 @ 12:15:10 #243
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148003315
Het lijkt in elk geval op broodjes ;) Ben benieuwd naar de binnenkant!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:29:07 #244
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148003850
Foto van de binnenkant maken lukt niet, hij stelt niet scherp. Maar het ziet er gewoon goed uit. Flink wat gaten, redelijk luchtig. De korst is redelijk taai, maar de smaak is prima eigenlijk.
Doet een beetje denken aan zo'n rustiek pistoletje.
L'Enfer, c'est les autres.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 27 december 2014 @ 12:33:46 #245
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148004011
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 12:29 schreef Maria2.0 het volgende:
Foto van de binnenkant maken lukt niet, hij stelt niet scherp. Maar het ziet er gewoon goed uit. Flink wat gaten, redelijk luchtig. De korst is redelijk taai, maar de smaak is prima eigenlijk.
Doet een beetje denken aan zo'n rustiek pistoletje.
Foto zal waarschijnlijk wel lukken op wat grotere afstand en dan wat inzoomen.

Maar mooi dat ze smaken, op naar de volgende!! Ik gooi er over ruim een half uur 1 in.
  zaterdag 27 december 2014 @ 16:25:19 #246
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148012188
Hier staat het volgende no-knead deeg alweer klaar :P
Dit keer met spelt en tarwebloem. Heb nu het recept gevolgd wat hier in een linkje stond, de overnight rolls. Was al wat smeuïger dan het recept dat ik gister had (van Levine). Ditmaal ook eerst het zout in water opgelost, in plaats van het aan de rand te strooien. Wie weet.
Ik hoop dat het wat luchtiger wordt, het broodje van vandaag was een hele maaltijd :D
L'Enfer, c'est les autres.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 27 december 2014 @ 16:34:51 #247
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148012462
De mijne is intussen ook klaar. En ik heb ook nog matzes gemaakt (de oven stond toch aan). Ik zal straks even foto's maken (alhoewel hij er vast hetzelfde uitziet als de vorigen.. :) )
  zondag 28 december 2014 @ 09:29:51 #248
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148037928
*O* Er zitten gaatjes in mijn deeg en het is gerezen! Ik ga hem nu even vormen en dan nog 45 minuutjes laten staan.
Ik wilde hem ditmaal gewoon groot houden, dus geen kleine broodjes van maken. Wat raden jullie dan aan qua baktijd? Ik heb het recept gevolgd van de overnight rolls, met een klein deel bloem en de rest speltmeel.
L'Enfer, c'est les autres.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 28 december 2014 @ 09:37:05 #249
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148038044
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 09:29 schreef Maria2.0 het volgende:
gewoon
Is het een "normaal" brood? Die bak ik altijd een half uur in een braadpan, dan een kwartier zonder deksel op de pan. Dan haal ik 'm eruit en klop even op de onderkant (als het hol klinkt is het goed). Meestal moet hij dan nog een kwartiertje.

Het eerste kwartier bak ik op 250 graden en dan zet ik de oven terug naar 220 graden.
  zondag 28 december 2014 @ 09:40:50 #250
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148038096
Het is een no knead speltbrood. Braadpan is dan het beste? Of kan het ook zo op de plaat?
L'Enfer, c'est les autres.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')