Nee, want zoals gezegd... die foutmarge gaat je nooit in de buurt van die 100 jaar brengen.quote:Op maandag 10 november 2014 07:59 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Is dit van dezelfde categorie als "ik vind klimaatcritici net creationisten dus blijf ik ze zo noemen" en "biologische soorten zijn volkomen arbitrair"?
Dat weet ik ja.quote:Op maandag 10 november 2014 07:59 schreef El_Matador het volgende:
Je weet dat er aardig wat bekkens zijn die nog niet zijn ge-exploreerd?
Je weet dat gashydraten een enorm potentieel hebben?
Geologie, misschien. Wiskunde duidelijk niet.quote:Op maandag 10 november 2014 08:02 schreef Zith het volgende:
[..]
Geef Matador deze nou maar, het is de kerel z'n werk.Misschien accepteert hij dan ook in de toekomst uitleg van klimaatwetenschappers omdat die meer weten van hun werk.
OK, jij zegt het. Hang ik mijn carriere wel aan de wilgen. Zal morgen ook even mijn collega's inlichten. Jongens, kap er maar mee, ene Molurus kan het met Excel wel af.quote:Op maandag 10 november 2014 08:03 schreef Molurus het volgende:
[..]
Nee, want zoals gezegd... die foutmarge gaat je nooit in de buurt van die 100 jaar brengen.
[..]
Dat weet ik ja.
En gewoon vertikken om dat rekensommetje te maken.quote:Op maandag 10 november 2014 08:04 schreef El_Matador het volgende:
[..]
OK, jij zegt het. Hang ik mijn carriere wel aan de wilgen. Zal morgen ook even mijn collega's inlichten. Jongens, kap er maar mee, ene Molurus kan het met Excel wel af.
Het lijkt erop dat je hier geen rekening hebt gehouden met consumptiegroei?quote:Op maandag 10 november 2014 09:43 schreef Bnaantjee het volgende:
Bewezen totale olievoorraad in 2011 is afgerond 1500 miljard vaten*, waarvan we per dag afgerond 90 miljoen vaten verbruiken. Dit brengt me tot de volgende rekensom: 1500000/90=16667 dagen=totale hoeveelheid olie/verbruik per dag. Dit betekent dat we afgerond nog voor 50 jaar aan olie hadden in 2011, met een foutmarge van 30% kom je net onder de 70 jaar. Nu weet ik niet of hierbij rekening is gehouden met fracking en dergelijke technieken? (denk het toch niet? 2011?)
Dus met een foutmarge van 30% en rekening houdende met bijvoorbeeld fracking, kom je wel aan 100 jaar denk ik. Of maak ik hier een cruciale fout? Ben per slot van rekening ook maar een snotjoch uit de zesde klas.
* U.S. Energy Information Administration
(http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardolie#Wereldvoorraden)
Veel... veel... we praten hooguit over procentenwerk, terwijl er jaarlijks 80 miljoen mensen bijkomen en de voornaamste economische groei plaatsvindt in landen waar men nauwelijks met groene energie bezig is: India, Afrika, China.quote:Op maandag 10 november 2014 11:20 schreef Bnaantjee het volgende:
Eerlijk gezegezegd ga ik er vanuit dat de consumptie van olie de komende tijd gereduceerd zal worden, er is namelijk veel ontwikkeling betreft groene energie of energiezuinige systemen.
Als de consumptie van olie vanaf hier af zou nemen (en dan bedoel ik niet een afname van de groei), wat natuurlijk best zou kunnen, dan zou dat een radicale breuk zijn met de trend. Vooralsnog klinkt dat niet plausibel.quote:Op maandag 10 november 2014 11:20 schreef Bnaantjee het volgende:
Als je er van overtuigd bent dat de olieconsumptie zal toenemen en nieuwe bronnen (fracking) negeert, dan zou de aardolie inderdaad op zijn binnen 50 jaar.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |