Terrorizer | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:59 |
Originele OP: Lees en huiver. Hollandse snobs op eetsafari. Je zou ze toch de tent uit rammen, die hipsteriaanse klootviolen met hun zogenaamde melk-, gluten- en notenallergieën. Eten op stand maar wel volgens eigen kleingeestige dieetregels. Of de chef daar maar even voor kan zorgen. Ik betaalt er immers voor. Dat ze mogen stikken in een pinda. ![]()
[ Bericht 87% gewijzigd door Specularium op 29-10-2014 16:16:15 ] | |
Inaithnir | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:59 |
Volgens mij ontbreekt er hier iets... | |
HaverMoutKoekje | woensdag 29 oktober 2014 @ 15:00 |
ga je gang: https://meerweten.mcdonal(...)dbDUAbA&gclsrc=aw.ds | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 15:01 |
Je mist iets ![]() | |
Ringo | woensdag 29 oktober 2014 @ 15:01 |
Gaat het nou over zeikende strandtenthouders of over lui met een ingebeelde paddestoelen-knoflook-groenepaprika-allergie? | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 15:01 |
Beide. En de jaloezie van Ouder1. | |
superniger | woensdag 29 oktober 2014 @ 15:24 |
Deel 2. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 15:26 |
Ouder1 is verpleegster geweest, die weet alles van allergieën | |
Deetch | woensdag 29 oktober 2014 @ 15:27 |
link naar vorige deeltje? Waarom gebruiken mensen niet gewoon de knop nieuw deel openen ![]() | |
Deetch | woensdag 29 oktober 2014 @ 15:27 |
Ook de ingebeelde? | |
tjoptjop | woensdag 29 oktober 2014 @ 15:53 |
Ik ben benieuwd wat Chef! gedaan zou hebben ![]() | |
bitterbal | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:34 |
Volgens mij weet ze van alles wat.Super slim is ze. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:36 |
Misschien niet het beste voorbeeld maar je begrijpt hopelijk de achterliggende gedachte. M.a.w: Ik zou als restaurateur als het de spuigaten uitloopt dit soort gasten regelrecht de deur wijzen. Meestal zijn het ook incidentele gasten en geen vaste gasten die op deze wijze proberen de baas in je toko te zijn met hun waslijst aan wensen. Oprotten! [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2014 16:37:18 ] | |
tjoptjop | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:37 |
Het was dan ook een ietwat retorische vraag ![]() Geweldige serie ![]() | |
Janneke141 | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:40 |
Fijn dat het gilde der koks allergiën als modeverschijnsel af willen doen, maar als ik noten of pinda's binnenkrijg hang ik binnen een kwartier boven het toilet; volgens mij zit een restaurant daar ook niet op te wachten. Wat mij betreft hoeven ze trouwens echt hun gerechten niet aan te passen, maar ik wil wel van te voren weten wat ze ergens in stoppen. Wat dat betreft vind ik de allergie-informatie op de menu-kaart wel een uitkomst, maar de wettelijke verplichting gaat natuurlijk weer nergens over. Je kunt er gewoon naar vragen bij het personeel, en je krijgt daar netjes antwoord op. En één keer kreeg ik het niet (of liever: een fout antwoord), en dat werkt niet zo goed in de mond-op-mond-reclame. | |
#ANONIEM | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:51 |
Een echte voedelallergie is Gods manier om je te vertellen dat je hier niet hoort te zijn. Alle andere allergieen zijn Gods manier om te vertellen dat het horecapersoneel een verkeerde carriere heeft gekozen. | |
Terrorizer | woensdag 29 oktober 2014 @ 17:44 |
Volgens mij deed ik dat. Ging wat mis... | |
Janneke141 | woensdag 29 oktober 2014 @ 17:57 |
Het eerste vervolg wordt nooit automatisch gereekst, daar kun jij niets aan doen. Maar sommige users vinden het grappig om dan de TS af te zeiken. | |
raptorix | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:26 |
Hahaha, ja wel halve land failliet en daarna handje op houden bij landen als Nederland, zo rollen ze daar in het zuiden. | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:33 |
Fijn dat jij niet kan lezen, enne, als jij echt allergisch zou zijn voor pindas zou je in shock raken als je ze eet. | |
Glazenmaker | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:40 |
Het kan zijn dat ik gewoon een boerenlul ben, maar ik ken maar één iemand die allergisch voor melk is. Voor die diagnose was ze chronisch vermoeid en nu moet ze kotsen als ze per ongeluk toch wat binnenkrijgt, dus dat geloven we dan maar. | |
Kopiko | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:44 |
... hetgeen ook weer tot kwaaltjes kan leiden... | |
FANN | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:45 |
![]() | |
raptorix | woensdag 29 oktober 2014 @ 19:11 |
Ik durf 100 euro te wedden dat jij ook allergisch bent voor melk. | |
penny-wise | woensdag 29 oktober 2014 @ 20:23 |
Voor zulke allergie-figuren zijn er toch al restaurants..... | |
Terrorizer | woensdag 29 oktober 2014 @ 20:29 |
Allergiërs zijn de nieuwe vegetariërs. ![]() | |
FANN | woensdag 29 oktober 2014 @ 21:30 |
Vegetariër is in de meeste gevallen toch vrije keus, lijkt me niet gelden voor een allergie, dus zou niet helemaal eerlijk zijn ![]() ![]() | |
Disorder | woensdag 29 oktober 2014 @ 21:50 |
Het probleem is dus dat het gros van de mensen die zichzelf nu bestempelt als iemand met allergie, dat dus helemaal niet is. Slechts 2% van de bevolking heeft last van een allergie. De rest is toch echt voortgekomen uit een verkeerd gestelde zelfdiagnose. | |
bloodymary1 | woensdag 29 oktober 2014 @ 22:41 |
Tja, dat is een beetje hetzelfde als dat iedereen tegenwoordig ADHD, ADD, sensibiliteit en wat al niet meer heeft. En dan is het ook wel interessant om overal gevoelig of allergisch voor te zijn. En dat gaat eigenlijk ten koste van de mensen die echt wat hebben, want die worden ook niet meer serieus genomen. | |
Justinn | woensdag 29 oktober 2014 @ 23:04 |
Waarom enkel janken op restaurants? De achterliggende oorzaak is de stijgende aandacht voor bewust(er) eten en daar vallen de calorie tellende huisvrouwtjes en fatties net zo goed onder. Allergieën voor pinda's, gluten, lactose, vlees zijn verder echt niet iets nieuws van de laatste jaren hoor. Een ernstige allergie (voedingsintolerantie) kan iemands leven flink veranderen. Het zijn echter de supermarkten die juist zijn begonnen met het aanpassen van hun assortiment aan IEDEREENS wensen en voorkeuren. Dat restaurants vervolgens ook (dienen te) volgen is niet echt een gekke gedachte. Ik heb zelf geen allergieën, maar zolang restaurants hun klanten (net zoals supermarkten eigenlijk) gewoon goed informeren over de ingrediënten is er niets aan de hand. Hoe een restaurant om gaat met 'harde eisen' van een individuele klant moeten ze helemaal zelf weten. | |
Terrorizer | woensdag 29 oktober 2014 @ 23:16 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Terrorizer op 30-10-2014 18:27:28 ] |