abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 09:17:21 #51
379283 LittleBrownie
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_146141915
Meh
[i] When you try your best but you don't succeed. When you get what you want but not what you need. [/i]
pi_146143179
Hij klinkt weer heerlijk!

Nu wachten op episode 3
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 13:28:12 #53
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_146149250
quote:
9s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 09:17 schreef LittleBrownie het volgende:
Meh
Huh? Een geit in dit topic?
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 13:39:16 #54
379283 LittleBrownie
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_146149683
quote:
6s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 13:28 schreef Dagoduck het volgende:

[..]

Huh? Een geit in dit topic?
;(
[i] When you try your best but you don't succeed. When you get what you want but not what you need. [/i]
pi_146165902
Best tof nummer!
Vind hem wel minder dan de vorige 2. maar zeker niet slecht!
pi_146243419
Weekje nog tot album

Ik vind 'm ook zeker niet slecht, maar het is niet echt mijn ding. Volkomen logische track als je kijkt waar het is opgenomen, en na paar keer luisteren weet ik 'm best te waarderen, maar denk dat het uiteindelijk eentje wordt dit je makkelijk skipt.

In de US zijn ze er wild van, als je de YouTube comments mag geloven, daar was veel meer gezeik op SFN en THATF, vooral een hoop 'sounds like...', en 'sounds the same as all their other songs' :') Terwijl ik juist bij deze track aan het begin denk 'hey 'Next Year'', en kan dit nummer zo op ESP&G wat mij betreft. Maar ach, country deuntje er in, en die Amerikanen gaan plat :s)
  maandag 3 november 2014 @ 13:18:34 #57
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_146251021
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  maandag 3 november 2014 @ 13:32:36 #58
232767 DoomCow
FABRICATI DIEM, PVNC
pi_146251478
volgende week te winnen op StuBru: tripje kaapstad + tickets Foo Fighters:
http://stubru.be/doemee/wineentripnaarfoofightersinkaapstad
Where's my cow? Is that my cow?
It goes, 'Hruuuugh!' It is a hippopotamus!
That's not my cow!
pi_146251772
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 13:32 schreef DoomCow het volgende:
volgende week te winnen op StuBru: tripje kaapstad + tickets Foo Fighters:
http://stubru.be/doemee/wineentripnaarfoofightersinkaapstad
Helaas geen voorwaarden te vinden, maar gok dat je in Belgie woonachtig moet zijn. Wellicht komt 3FM met iets vergelijkbaars, in ieder geval staan ze daar een hele week in de spotlights;

quote:
Dave Grohl en zijn Foo Fighters weten elke keer weer te verrassen en te vernieuwen. Meest recent met hun bijzondere project Sonic Highways; wat veel meer dan een album is. Vanaf 3 november staat de band een hele week in de spotlights bij MetMichiel.

Om het verhaal van de Foo Fighters te vertellen, ontkomt je niet aan Nirvana. Dave Grohl is begin 20 als hij in 1990 de zoveelste drummer van Nirvana vervangt. Hij speelt mee op het tweede album: Nevermind. Dit betekent de grote internationale doorbraak voor de grungeband. De eerste single, 'Smells Like Teen Spirit', wordt wereldwijd een hit.

Kurt Cobain pleegt zeldmoord
Het succes eindigt abrupt in april 1994 als frontman Kurt Cobain zelfmoord pleegt. Doorgaan zonder hem is geen optie voor de overgebleven bandleden (bassist Kirst Novocelic en drummer Dave Grohl).

Kan niet zonder muziek
Maar de pijn slijt. Gelukkig. En langzaam maar zeker komt Dave erachter dat hij gewoon niet zonder muziek kan. Hij neemt een demo op, en de basis voor een eerste album met zijn nieuwe project Foo Fighters is gelegd.

Eenmansband
Dave zingt én speelt gitaar. Er is wel sprake van een band, maar hij speelt alles zelf. Daarom valt hij op.

Roswell Records
Hij zet een eigen label op en haalt meer bandleden binnen. De Foo Fighters zijn nu 'echt' een band en 'This Is A Call' wordt een hit. Voor Dave is het een kick om gitaar te spelen in plaats van te drummen. "After playing drums for about ten years, you start feeling like you’re stuck. You love this music and you wanna dance around to it, but you have to sit on a chair all night long"

Foo Fighters is een groep maar blijft eigenlijk jarenlang het project, het kindje, van Dave. Dat wordt goed duidelijk tijdens de opnames van het tweede album The Colour And The Shape. Het is Dave die alle nummers schrijft. En nadat de opnames zijn geweest, laat hij weten dat hij niet tevreden is. Hij speelt alle drumpartijen opnieuw.

Op zoek naar een nieuwe drummer
Dit valt natuurlijk niet goed bij de toenmalige drummer. Hij stapt op en dus moeten de Foo Fighters op zoek naar een nieuw bandlid. Dave heeft Taylor Hawkins op het oog en belt hem op. Hij speelt op dat moment nog in de succesvolle tourband van Alanis Morissette. Taylor besluit eigenlijk direct om over te stappen naar de Foo Fighters.

Grammy Beste Rock Album
Met een kersverse drummer aan boord, gaan de mannen aan de slag met het album There Is Nothing Left To Lose. Deze plaat levert hen in 2001 een Grammy op voor 'Beste Rock Album'.

Het klikt meteen goed tussen Dave en Taylor. Toch besluit Dave in 2001 bijna te stoppen met de band. Na het derde album zijn ze van 'redelijk bekend' ineens headliner geworden. Ze vullen grote arena's. De mannen touren al sinds 1999, en het gaat er heftig aan toe.

Overdosis
Het gaat er zelfs zó heftig aan toe dat Taylor in augustus 2001 bijna overlijdt aan een overdosis. Op dat moment zijn ze net begonnen aan de eerste sessie voor de opvolger van het album Nothing Left To Lose. De schrijfsessies komen stil te liggen omdat Taylor moet herstellen. Maar óók omdat het Dave te veel wordt.

Drummen voor Josh Homme
De Foo Fighters-frontman heeft al te veel mensen in de muziek scene weg zien glippen. Daarom laat hij de band even voor wat het is. In de tussentijd wordt hij door Josh Homme gevraagd om te komen drummen op zijn album Songs For The Deaf. Deze ervaring werkt helend voor Dave, en dat ziet ook Queens-zanger Josh Homme.

Terug naar de Foo Fighters
Een paar maanden later voegt Dave zich toch weer bij de rest van de Foo Fighters en gaan ze verder met de opnames. Helaas is niemand tevreden met het resultaat. Ze besluiten het album dan ook niet uit te brengen en een pauze in te lassen.

One By One: hardste album
De band komt in april 2012 weer bij elkaar voor een optreden dat al gepland stond. Daar merken ze dat de chemie terug is. Ze beginnen opnieuw aan het eerder geschrapte album. Het resultaat? One By One, het hardste album dat ze tot dan toe gemaakt hebben. Op deze plaat staat ook 'Times Like These', het nummer dat gaat over de periode van pauze, waarin de bandleden elkaar niet zagen. In die tijd voelde Dave zich niet zichzelf.

Foo Fighters keren in 2005 terug met het album In Your Honours. Het is een dubbel-cd met een rock en akoestische kant. Het zesde album de mannen, Echoes, Silence, Patience & Grace, verschijnt in september 2007.

Geweldige live reputatie
'The Pretender' is de eerste single die verschijnt. Daarna volgt 'Long Road To Ruin'. De band wordt groter en groter en vooral de live reputatie groeit. De Foo Fighters staan in juni 2008 twee dagen in een uitverkocht Wembley Stadion in Londen. In twee dagen zijn meer dan 160.000 mensen getuigen van hun show.

Greatest hits
Na een Greatest Hits-album in 2009 komen de mannen in 2011 met een zevende studioplaat: Wasting Light. Dit album is - als een reactie op het steeds groter worden van de band - heel down to earth opgenomen: in de garage van Dave thuis.

Een legendarisch moment
De plaat bevat een aantal klassiekers. De singles 'Rope' en 'Walk' worden allebei uitgeroepen tot 3FM Megahit. Datzelfde jaar (2011) staan ze op Pinkpop. Tijdens de show ontstaan een legendarisch moment als Grohl het nummer 'Learn To Fly' stillegt, omdat er een enorme regenboog te zien is.

De band maakt in 2012 bekend dat ze een pauze inlassen voor onbepaalde tijd. "Ik weet niet wanneer de Foo Fighters ooit nog samen zullen spelen”, verwoordt Dave het in een Facebook-posting.

Sound City Studios
Maar stilzitten doet Dave ook niet. Hij gaat aan de slag als filmmaker en maakt een documentaire over de dan net gesloten legendarische Sound City Studios (in Los Angeles). In deze studio werden classic albums opgenomen, zoals Nevermind van Nirvana, Rumors van Fleetwood Mac en het titelloze debuut van Rage Against The Machine.

Dave Grohl de regisseur
Regisseren bevalt Dave. Voor het achtste studioalbum van de Foo Fighters, dat in 2014 uitkomt, hangt zelfs een volledige documentaire-serie vast. Deze wordt uitgezonden door de zender HBO. Het is een bijzonder project. De band bezoekt voor de opnames acht steden: Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, Seattle, New Orleans, Washington, D.C., en New York.

'Something For Nothing'
Elke aflevering van Sonic Highways eindigt met de track die in die stad is opgenomen. Met de tekst duidelijk in beeld. Aflevering 1 wordt opgenomen in Chicago en uitgebracht in oktober 2014. Het bijbehorende nummer heet 'Something For Nothing'. Daarvoor liet Dave zich inspireren door blueszanger Buddy Guy.
http://metmichiel.3fm.nl/weekthema/57/foo-fighters-special

Goed, hoog wikipedia-vertaal gehalte, maar mooie bio.
pi_146277727
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 15:20 schreef Loveless85 het volgende:
Dave heeft zo ongeveer verklapt dat er waarschijnlijk op the fourth of July een grote show in Washington D.C. gaat zijn, exact 20 jaar na de release van het eerste album, plus Washington, plus feestdag. Makes sense.
Nu officieel aangekondigd. Zit mobiel dus eem beetje krakkemikkige copy/paste van Twitter:

@foofighters: Foo Fighters
20th Anniversary Blowout!
Sat. July 4th @ RFK Stadium D.C.
Details Thurs, 8a
On sale this Sat,10a http://t.co/oXoPaqSI9x
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_146278066
Komt de serie eigenlijk ook op de Nederlandse T.V.? Gisteren iets mis gegaan met opnemen van Canvas, dus nu aflevering 2 gemist.
  maandag 3 november 2014 @ 23:56:41 #62
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_146278169
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 23:53 schreef bloodymary1 het volgende:
Komt de serie eigenlijk ook op de Nederlandse T.V.? Gisteren iets mis gegaan met opnemen van Canvas, dus nu aflevering 2 gemist.
Nee, Nederlandse tv is niet zo awesome. Haal hem van de piratenbaai ^O^
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  maandag 3 november 2014 @ 23:57:39 #63
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_146278205
quote:
2s.gif Op maandag 3 november 2014 13:42 schreef Loveless85 het volgende:
maar gok dat je in Belgie woonachtig moet zijn.
Dit was inderdaad voorheen wel met Pukkelpop tickets e.d. het geval.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_146280243
quote:
6s.gif Op maandag 3 november 2014 23:56 schreef Dagoduck het volgende:

[..]

Nee, Nederlandse tv is niet zo awesome. Haal hem van de piratenbaai ^O^
Oke. Stom he dat zoiets in Nederland niet op t.v. komt en wel op Canvas. Belgische tv en radio (StuBru) is zoveel beter!
pi_146283225
De surprise gigs die ondertussen niet zo surprise meer zijn is ook weer aankondigt;


En zoals ik het lees wordt deze dus uitgezonden door/bij Austin City Limits

quote:
1s.gif Op maandag 3 november 2014 23:43 schreef Felixa het volgende:

[..]

Nu officieel aangekondigd. Zit mobiel dus eem beetje krakkemikkige copy/paste van Twitter:

@foofighters: Foo Fighters
20th Anniversary Blowout!
Sat. July 4th @ RFK Stadium D.C.
Details Thurs, 8a
On sale this Sat,10a http://t.co/oXoPaqSI9x
Ben benieuwd, op die pagina geven ze al aan dat het een 'All day extravaganza!!! Multiple bands and MORE!!' wordt, dus zal wel een aardige happening worden _O_
pi_146283756
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 01:10 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Oke. Stom he dat zoiets in Nederland niet op t.v. komt en wel op Canvas. Belgische tv en radio (StuBru) is zoveel beter!
Het is hier te zien op HBO:

Foo Fighters Sonic Highways vanaf 1 november beschikbaar bij HBO
.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_146283807
quote:
Ik denk dat ze 'niet achter de decoder'-TV bedoelt. Overigens mag dit ook in het extragratisspeciale 'Sonic Highways, de serie' topique :@ ; TV / [USA] Foo Fighters Sonic Highways [HBO][TV-TIP]
pi_146286231
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 november 2014 09:58 schreef Loveless85 het volgende:

[..]

Ik denk dat ze 'niet achter de decoder'-TV bedoelt. Overigens mag dit ook in het extragratisspeciale 'Sonic Highways, de serie' topique :@ ; TV / [USA] Foo Fighters Sonic Highways [HBO][TV-TIP]
Ik heb 'm erin gezet. Misschien ook iets voor in de OP daar? :)
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  dinsdag 4 november 2014 @ 12:14:59 #69
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_146287366
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 november 2014 09:58 schreef Loveless85 het volgende:

[..]

Ik denk dat ze 'niet achter de decoder'-TV bedoelt. Overigens mag dit ook in het extragratisspeciale 'Sonic Highways, de serie' topique :@ ; TV / [USA] Foo Fighters Sonic Highways [HBO][TV-TIP]
Kunnen we eindelijk wat meer posten in deze reeks zodat we eindelijk wat meer dan een paar delen hebben is er een ander topic! :'( Zelfs de nederhop reeks heeft meer delen dan deze reeks 8)7
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_146287403
quote:
12s.gif Op dinsdag 4 november 2014 12:14 schreef Dagoduck het volgende:

[..]

Kunnen we eindelijk wat meer posten in deze reeks zodat we eindelijk wat meer dan een paar delen hebben is er een ander topic! :'( Zelfs de nederhop reeks heeft meer delen dan deze reeks 8)7
Dat is dan ook een genre, geen artiest :P maar ik ben met je eens dat 5 topics vrij weinig is voor een band van die formaat, die al 20 jaar bezig is. Maar, ik hoopte dat het met een apart topic meer aandacht kreeg, dus meer kijkers, die hopelijk dan fan worden, en dan dus dit topic vol komen blaten B-)
pi_146311224
quote:
Nieuw Foo Fighters-album is volgens de band 'zo perfect mogelijk'

Het nieuwe Foo Fighters-album Sonic Highways is volgens de bandleden "zo perfect mogelijk."
Dat schrijft NME dinsdag.

Het opnemen van het album, dat 10 november zal verschijnen, ging volgens bandlid Taylor Hawkins perfect. "We hebben het nieuwe album zo menselijk mogelijk gemaakt, in de zin van dat je niet hoort dat de drumsolo's via de computer zijn geproduceerd. Dat is namelijk niet het geval", aldus Hawkins.

"Elk liedje vertelt het verhaal van de stad waar we het nummer opgenomen hebben", voegt Dave Grohl (foto) daar nog aan toe. "De studio waar we het nummer in Seattle hebben opgenomen is ook de plek waar Nirvana heeft gezeten, en ook de plaats waar ik het eerste Foo Fighters-album heb gemaakt. Dat nummer is dus ontzettend persoonlijk."
  woensdag 5 november 2014 @ 00:33:27 #72
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_146317525
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_146368230
quote:
Foo Fighters is naar verluidt de hoofdact op Rock Werchter. Organisator Live Nation wil het nog niet officieel bevestigen. Burgemeester Dirk Claes van Werchter liet intussen weten dat de weken daarop TW Classic en Werchter Boutique plaatsvinden, waar de naam van U2 steeds luider klinkt.

Het is langzaam maar zeker duidelijk dat de Amerikaanse band Foo Fighters Rock Werchter 2015 zal headlinen. Organisator Live Nation wil het nieuws evenwel nog niet bevestigen. "Maar het festival kan inderdaad niet om de band, zowat de populairste van het moment, heen", klinkt het daar intern. Frontman Dave Grohl liet bovendien in een recent interview al een ballonnetje op door te stellen dat ‘Foo Fighters zeker naar België komt in 2015'.

Live Nation maakte eerder bekend dat Rock Werchter volgend jaar een weekje wordt vervroegd. Niet langer het eerste weekend van juli dus, maar van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni. "Wegens het tourschema van een hoofdact", klonk het toen, wat meteen de geruchtenmolen op volle toeren deed draaien.
http://www.gva.be/cnt/dmf(...)er-voor-foo-fighters
pi_146372713
quote:
Gut die Belgjes weten wel oud nieuws steeds opnieuw te herkauwen :D
  donderdag 6 november 2014 @ 18:11:42 #75
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_146375070
Daar in ieder geval heen dus.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')