abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_145565261
Miss_Sly: zo wil ik het denk ik ook gaan doen: bij dure aankopen de helft zelf laten betalen en de helft bij leggen. En kleedgeld inderdaad. Ik was denk ik ook 12 of 13 toen ik dat kreeg. Leert je zeker de waarde van geld. Bij rijlessen was bij ons de deal dat mijn ouders tot en met de eerste keer afrijden betaalden, daarna was het voor eigen rekening. Op wonderbaarlijke wijze ben ik in één keer geslaagd. Mijn zus heeft er twee of drie keer over gedaan, dus die moest zelf bijleggen.

Mijn man heeft altijd alles zelf betaald: studie, rijlessen. Had dus ook een flinke studieschuld (bijna afbetaald *O* ). Niet zozeer omdat zijn ouders het geld niet hadden (hoewel dat ook meespeelde), maar veel meer omdat hij dat graag wilde. Maar ook hij vindt het een fijn idee dat wij wel voor onze kinderen kunnen sparen.
pi_145565506
mijn opa heeft 500 euro cadeau gegeven bij de geboorte van onze dochter, zelf sparen wij 30 euro per maand en soms wat extra zoals bij verjaardagen oid. Dat geld is later voor haarzelf en mag ze mee doen wat ze wil, hopelijk iets leuks :)
en verder hebben we een spaarrekening waar de kinderbijslag op komt, dit geld gaan we gebruiken voor studie en dat soort dingen. Mocht ze niet gaan studeren dan hebben we zelf een leuk spaarcentje erbij
Geboren om voor altijd lief te hebben... O+ Roan & Senna O+
pi_145580550
Wij sparen ook voor onze dochters. Na 4 jaar is er nu een potje van zo'n 8000 euro. Het blijft echter op onze tweede spaarrekening staan en niet op naam van de kinderen. Je hebt nooit de garantie dat je het geld niet nodig hebt in de toekomst. Als het eenmaal op hun naam staat is het niet meer van jou en kun je het niet meer gebruiken. Ook als ze 18 zijn willen we het geld in delen (per maand) over kunnen maken voor collegegeld en kamerhuur.
PWBF
  donderdag 16 oktober 2014 @ 01:36:46 #104
1124 Mark
Awesome dad from hell
pi_145592082
quote:
1s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 20:11 schreef Nielsch het volgende:
Het blijft echter op onze tweede spaarrekening staan en niet op naam van de kinderen. Je hebt nooit de garantie dat je het geld niet nodig hebt in de toekomst. Als het eenmaal op hun naam staat is het niet meer van jou en kun je het niet meer gebruiken.
Tot hun 18e kun je er volgens mij gewoon over beschikken. De eventuele vermogensrendementsheffing dienen ouders immers ook te betalen
We used to hate people - Now we just make fun of them - It's more effective that way
Elk jaar Towel Day!(2)](3)
Dommage arachide-fromage
pi_145592992
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 01:36 schreef Mark het volgende:

[..]

Tot hun 18e kun je er volgens mij gewoon over beschikken. De eventuele vermogensrendementsheffing dienen ouders immers ook te betalen
hmmm, dat is nog maar de vraag. Kan het nieuwsbericht zelf helaas niet zo snel vinden, dus dan maar even zo. Zie laatste alinea.
PWBF
pi_145593010
Bestaan de Florijnenvloot-rekeningen nog?
pi_145603758
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 10:43 schreef miss_sly het volgende:
Ik vond dat mijn ouders daar een goede oplossing voor hadden: de helft betaalden zij vaak en de rest verzorgde ik. Zo wilde ik graag contactlenzen, maar dat kostte toen 600 gulden. Dat is veel geld. Dus zeiden mijn ouders dat als ik 300 gulden zou sparen, zij de rest bij zouden leggen. Mijn rijlessen heb ik ook voor de helft zelf betaald.

Ik kreeg toen ik 12 was kleedgeld en toen ik 15 was ging ik in de weekenden werken. Dus ik kon echt wel sparen als ik niet al mijn geld erdoor joeg. Op deze manier leerden mijn ouders me echt wel de waarde van geld en dat je voor grote uitgaven moet sparen, maar tegelijkertijd hielpen ze me wel om die zaken ook te verwezenlijken.
Dat ja. Mijn ouders spaarden niet voor mij, maar droegen meestal wat bij aan de dingen die ik wilde (studie, excursies, kamp, zoiets). De rest moest ik zelf betalen.
Vond ik een prima aanpak inderdaad, zo wil ik dat ook doen, ondanks dat wij wel sparen en misschien wél dat jaar highschool of die wereldreis kunnen betalen. Ik zou het fantastisch vinden als zoon zoiets wil doen, en ik wil daar zeker aan bijdragen, maar het moet ook van hem komen. Ik wil hem juist bijbrengen dat niet alles aan komt waaien en dat er geld verdiend/gespaard moet worden voor er wat uit te geven valt. Dat geldt immers ook voor onszelf, wij werken er ook gewoon voor.
pi_145627898
quote:
1s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 04:04 schreef Nielsch het volgende:

[..]

hmmm, dat is nog maar de vraag. Kan het nieuwsbericht zelf helaas niet zo snel vinden, dus dan maar even zo. Zie laatste alinea.
Aan de ene kant achterlijk (uitgaande van ouders die met liefde sparen en het geld alleen gebruiken als het noodzakelijk is), aan de andere kant een mooie bescherming tegen rare onbetrouwbare ouders.

Onze spaarrekeningen staan wel op naam van de kinderen. We sparen zelf maandelijks, maar vooral de bijdrage van opas en omas maakt dat de bedragen best snel gaan.

Ik heb zelf een volle spaarrekening gekregen toen ik 18 werd en die is nooit helemaal leeggegaan. Dat gun ik mijn kinderen ook. Zo lang we het kunnen betalen, sparen we dus voor ze.

[ Bericht 0% gewijzigd door Vanyel op 17-10-2014 07:29:51 ]
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_145630534
quote:
1s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 20:11 schreef Nielsch het volgende:
Wij sparen ook voor onze dochters. Na 4 jaar is er nu een potje van zo'n 8000 euro. Het blijft echter op onze tweede spaarrekening staan en niet op naam van de kinderen. Je hebt nooit de garantie dat je het geld niet nodig hebt in de toekomst. Als het eenmaal op hun naam staat is het niet meer van jou en kun je het niet meer gebruiken. Ook als ze 18 zijn willen we het geld in delen (per maand) over kunnen maken voor collegegeld en kamerhuur.
Wij sparen ook op eigen naam, vooral omdat ik niet aan een bepaalde constructie vast wil zitten. En de kinderspaarrekeningen verschillen in rentepercentages niet veel van gewone spaarrekeningen. Vaak zijn ze zelfs lager. Zo krijg je momenteel bij Groei Groter van ING 1,60% terwijl je bij MoneYou al 1,75% krijgt als je bereid bent je spaargeld 1 jaar vast te zetten. De Consumentenbond geeft daar nuttige informatie over. Als je bereid bent je geld 18 jaar lang vast te zetten, is de Zilvervlootrekening van SNS of Regiobank de beste optie.

Ons idee is om het geld zonder voorwaarden te geven als ze 22 zijn. Ze mogen eerder over het geld beschikken maar dan gaat het in gezamenlijk overleg en willen we graag de plannen horen.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_145630587
Oh, en daarnaast hebben we eenmalig voor beide kinderen een shitload aan bitcoins gekocht, als een gokelement. :Y)
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_154175921
*kick*

Wij hebben een spaarrekening voor R op haar naam en sparen 25 euro per maand. Verder storten de grootouders af en toe wat.
Meer kan wel, maar ik hoop ook op meer kinderen en om dat straks dubbel, driedubbel of zeuvendubbel te moeten doen leek ons niks.

Ik zag ook eens iemand over beleggen, misschien is dat ook wel wat. Iemand tips?
En wat vinden jullie normale vedragen van grootouders voor je baby? Ik vind het wel eens wat veel namelijk.
pi_154176203
Ingee, wij sparen hetzelfde bedrag als jullie. Per kind, we hebben er twee.
Mijn schoonouders storten per maand per kind ¤50,-
Ik vind dat veel, maar ik kan niet in hun portemonnee kijken en blijkbaar kunnen ze het missen. Fijn voor de meiden iig.
Mijn ouders sparen niet voor ze. Dat kunnen ze niet missen. Prima, ze zijn onze (financiële) verantwoordelijkheid en niet die van hun. Die tijd hebben ze gehad.

Beleggen....lastig. ik hou er niet van om te gokken met mijn geld, maar daar is iedereen anders in. Er zijn veel verschillende soorten beleggingen, een mixfonds is doorgaans het meest risicospreidend (er zitten dan verschillende aandelen (=hoog risico), obligaties (=iets minder risico) en liquiditeiten (=geen risico) in 1 fonds. Daar wordt mee belegd.
Hoe hoger het risico, hoe hoger de renteopbrengst. Maar daarmee ook een grotere kans op verlies.
Als je interesse hebt zou ik goed oriënteren op de mogelijkheden en ene gesprek aanvragen bij bijvoorbeeld je bank.
Je maakt dan met een adviseur een doelrisicoprofiel op. Dat is een profiel wat weergeeft hoeveel risico je wilt/kunt nemen, wat je beleggingshorizon (Hoe lang kun je het geld missen, wanneer wil je je doel bereiken) en wat je wensen en verwachtingen zijn. Bij dat doelrisicoprofiel hoort vaak al een beleggingsproduct wat je dan aangeboden krijgt door de adviseur.

Ik vind dat je bij zowel sparen als beleggen jezelf de vraag moet stellen wat je wilt bereiken? Wil je een bepaald bedrag bereikt hebben op een bepaalde datum? Waar wil je het geld aan besteden? (Aan kind geven als ze 18 worden, of liever 21? Waarvoor? Als jet voor een rijbewijs is, kun je er dan al bij als je kind 16 is? Want tegenwoordig mag je eerder lessen. Wil je het geld vastzetten, of wil je er ten alle tijden bij kunnen?)

[ Bericht 14% gewijzigd door danic op 08-07-2015 17:55:04 ]
pi_154176537
Ik lees mee. Wij sparen 20 per maand per kind. En als de kbs komt spaar ik daar 20 per kind extra van.
Met een meidenkwartet
pi_154176985
Het doel is gewoon geld om het volwassen leven te beginnen.
Hopelijk voor een studie, rijbewijs, huisinrichting.

Als het op gaat in de kroeg hebben we toch wat steken laten vallen verder in de opvoeding. :')

Dat fiksen we ook niet door beperkingen aan het gebruik te stellen.
pi_154177088
Ik heb voor beide kinderen ook een 'gewone' spaarrekening geopend. Ik kan altijd bij het geld, wat we willen gebruiken voor o.a. rijbewijs en studie (mochten we dit niet van onze 'normale' inkomsten kunnen betalen tzt). En waarschijnlijk zal de hyptheekmarkt tegen die tijd ook totaal anders zijn als nu het geval is. Dus een extraatje voor een eigen huis zal tegen die tijd ook wel zeer welkom zijn gok ik zo.

Bij veel banken zitten er allemaal voorwaarden aan die ik onaantrekkelijk vind in mijn situatie. OF je kan de komende X-aantal jaren niet aan het geld komen OF je mag maar max XXX-bedrag inleggen OF ... nou ja noem maar een reden.

De rentepercentages zijn niet bepaald geweldig maar ik heb mezelf een doel gesteld wat ik zonder rente kan bereiken. Alle rente die ik er toch bovenop kan vangen is 'extra'.

Wij sparen 100 euro per maand per kind.
pi_154177462
Wow als ik sommige bedragen hoor! Moet iedereen uiteraard voor zich weten :)

Kinderbijslag komt op mijn rekening en dat stort ik op dochter haar rekening. Ik maak van het bedrag 200 euro.
pi_154177547
Mijn ouders hadden toendertijd rond de 1700 gulden toen nog voor me gespaard, maar ik heb dat uitgegeven aan ik weet eigenlijk niet meer wat :') Schoolgeld, rijbewijs, allemaal uit eigen zak betaald. Wat ik ook best tof vond, motivatie om te werken :)
pi_154177633
Ik wil voorkomen dat ze met een dikke studieschuld komen te zitten (zoals in mijn geval .. ik heb nu nog +/- 27.000 te gaan .. Helaas geen typefout :'( ) en dat ze een goede opleiding kunnen krijgen als dat in hun vermogen ligt.

Een rijbewijs maakt je veel mobieler en breder inzetbaar voor vacatures, dus ook daar zie ik een flinke meerwaarde.Dat zijn mijn twee hoofddoelen.

IMO: ik wil het totaal anders doen als mijn ouders hebben gedaan.
pi_154177774
Ik zet een paar duizend euro per jaar apart op 'haar' spaarrekening.
Wil toch wel 40 a 50k hebben voor ze gaat studeren.
Vind je kind de wereld insturen met een studieschuld ook helemaal niets.
Make my day!
pi_154178192
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 18:54 schreef agter het volgende:
Ik zet een paar duizend euro per jaar apart op 'haar' spaarrekening.
Wil toch wel 40 a 50k hebben voor ze gaat studeren.
Vind je kind de wereld insturen met een studieschuld ook helemaal niets.
Helemaal mee eens!!
Ik baal er soms wel van hoor dat ons dat niet gaat lukken mijn 4 meiden.

Dat gezegd hebbende: wij hebben allebei geen cent van onze ouders gehad, overal zelf voor moeten werken en we lossen dit jaar het laatste beetje studieschuld van mijn man af (na 20 jaar aflossen). En we zijn er ook gekomen op eigen kracht.

Twinkle, bij ons gaat het geld met 18 over naar de kinderen, maar indien nodig haal ik het met 17j11mnd af. Het is bedoeld voor studie/rijbewijs of ander te overleggen doel.
Met een meidenkwartet
  woensdag 8 juli 2015 @ 19:17:17 #122
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_154178374
Wij doen het iets minder groots dan de meerderheid tnt. Wij sparen 15¤ per kind per maand en mijn vader spaart daar nog eens ¤7,50 per kind bij.

Als wij het tzt kunnen missen hoop ik dat wij hun schoolgeld en boeken kunnen betalen en eventueel rijbewijs, het spaargeld mogen ze besteden maar hun eigen goeddunken (ook in de kroeg wmb) .

Sparen voor hun huis later willen we niet, als we daar dan anders over denken en het geld dan kunnen missen dan leggen we dat tzt wel in.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_154178473
Het is ook maar net wat je kan missen :) Een paar duizend euro per jaar kunnen we echt niet ophoesten.

En misschien gaat kind wel geen universitaire studie doen, maar een mbo studie wat flink scheelt in de kosten. Ik noem maar wat.
pi_154181666
Mijn ouders spaarden trouwens vroeger ook voor ons, maar dat is later toch weer opgegaan aan het gezin. 3 kinderen, een behoorlijk maar niet extreem verdienende vader en een thuisblijfmoeder. Geloof dat ze net boven toeslaggrenzen zaten maar ook net in hogere belastingschalen.
We kregen wel allemaal onze rijlessen betaald en het aanbevolen maandbedrag volgens Nibud tijdens de studie. En ik kwam met een vijfcijferig getal op de rekening de studie uit, veel gewerkt in bijbaantjes. Dus ik ben niet heel bang voor die studieschulden later. Al is de stufi nu niet zo leuk meer als toen.
pi_154182911
Ik spaar ¤ 25,- per maand voor Riley.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')