#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:30 |
Graag wil ik in dit topic recepten uitwisselen die gebaseerd zijn op de knakworst. Ik zal starten met een paar succesnummertjes. Knakworst smoothie Ingrediënten: 1 blikje knakworst 5 eetlepels mayonaise 1 ei (rauw) 100 ml ketchup snufje zout wat peterselie ter decoratie Bereiding: Doe de (ongekookte) knakworsten inclusief het worstenwater, de mayonaise, het ei, het zout en de ketchup in de blender. Blend tot het een gladde drank. Giet het in de glazen en decoreer het met de peterselie. Goedgekoeld opdienen, drink smakelijk Knakworst en croute ingrediënten: 1 blik knakworsten roomboter bladerdeeg 100 gr babyspinazie 100 gr babysla 2 eetlepels creme fraiche 2 eetlepels olijven bieslook bereiding: Doe de sla, de spinazie, de olijven en de bieslook in een keukenmachine om het geheel grof te snijden. Breng dit na hakken over in een kom en meng het met de creme fraiche. Leg de plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier en leg op elk plakje deeg een knakworst en een eetlepel van de gehakte groenten, bedek de knakworst en rol het bladerdeeg op zodat de worst en het groentemengsel in het midden zit, als een worstenbroodje. Vouw de uiteinden dicht. Prik in elk broodje wat ontluchtingsgaten en bak ze af in een oven op 200 graden tot ze goudgeel zien. Eet smakelijk Knakworst overbakken ingrediënten: 1 blik knakworst 10 plakjes ham geraspte kaas roomboter Bereiding: Rol elke knakworst in een plakje ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi met de gerapste kaas en leg de roomboter in blokjes erop. Afbakken in de oven op 230 graden. Eet smakelijk. Pittige knakworst in tomatensaus 1 blik knakworst 1 blikje tomatenpuree 1 eetlepel mosterd Snij de knakworsten in stukjes. Breng het worsten water aan de kook in een pannetje en meng de tomatenpuree en de mosterd tot een gladde pap. Voeg de stukje knakworst toe. Lekker met pasta! Knakworstshake ingrediënten: 1 blik knakworst 4 bolletjes vanille-ijs 250 ml slagroom Doe alle ingrediënten, inclusief worstenwater, in een blender en blend het geheel tot een gladde shake, koud opdienen! Eet smakelijk [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 14:32:15 ] | |
Rezania | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:49 |
![]() ![]() | |
Tchock | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:51 |
Oké je OP is echt misselijkmakend maar ik heb nu wel zin in knakworst. | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:54 |
Misselijkmakend??? Man ![]() Ik wilde mijn recept van knakworsttartaar nog delen, maar als het zo moet ![]() | |
Tchock | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:58 |
Een smoothie van rauw ei, ongekookte knakworst en mayonaise? | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:59 |
Dat is gewoon genieten man, kun je een hele dag mee doorkomen als ontbijt ![]() Het ei is om te zorgen dat de boel niet gaat schiften, dat ziet er zo onsmakelijk uit... | |
Faux. | zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:03 |
dat knakworstijs ![]() | |
Pixxie. | zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:11 |
Goeie recepten TS Ga ik zeker maken | |
Pixxie. | zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:12 |
Tevens:Niet zelf je groenten snijden ![]() Amateur | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:22 |
Knakworst ijs is een ander recept, die heb ik ook nog, zowel knakworstroomijs als gewoon lekkere knakworst ijslollys, lekker bij warm weer ![]() | |
pokkerdepok | zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:22 |
knakworst sushi sushirijst 15 minuten koken laten afkoelen sushi seasoning erdoor (uit flesje, pakje of zelf maken; mirin, suiker en rijstazijn) met natte handen langwerpige bolletjes rijst maken knakworstje erop draperen, met aan de onderkant een beetje wasabi dippen in soyasaus en smullen maar. | |
Faux. | zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:22 |
post nog meer recepten ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:26 |
Knakworst roomijs: Ingrediënten 5 knakworsten (koud) 5 eetlepels mayonaise 3 eetlepels slaolie 100 ml slagroom Dit recept is wat moeilijker, maar het zal vast lukken als je maar je best doet. Gebruik een vijzel om de knakworsten goed fijn te vijzelen en meng de massa met een spatel door de overige ingrediënten. zet het in de diepvries, maar vergeet niet om elk half uur de massa om te spatelen om ijskristalvorming te voorkomen. Na een uur of 4 is het ijs gereed. dien het op in mooie bolletjes met hier en daar een toefje slagroom of verkruimelde cornedbeef. Eventueel kun je er een gesmolten mars overheen gieten, dit doen wij alleen met kerst. Maar het maakt het geheel wel lekker feestelijk eet smakelijk [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 17:30:43 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:31 |
Knakworstijslollys Dit recept is heel eenvoudig, het is alleen zaak om de knakworst niet te fijn te malen! Doe de inhoud van een blik knakworst in de keukenmachine en hak het kort tot een mengsel met nog redelijk grote stukjes knakworst. Giet het in ijslollyvormpjes en vries het in De volgende dag heb je een ware tractatie voor de kids ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 17:30:51 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:42 |
Knakworsttartaar Ingrediënten: 1 blik knakworst 1 ei 1 zakje ossenstaartsoep (knorr) Neem vijf knakworsten uit het blik en doe deze in de blender, zeef de ossenstaartsoep zodat alleen het poeder in de blender zit. Hak dit tot een gladde emulsie en doe op het laatst het ei erbij en meng kort. Snijd de andere vijf worsten in grove stukken en meng alles in een kom. Kneed van het mengsel 3 of 4 gelijke ballen en maak deze plat (ongeveer 1 - 1,5 cm) Doe in een koekenpan wat croma en verhit het goed, bak elke tartaar gedurende 2 minuten per kant [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 17:30:58 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:50 |
Knakworstschuimpjes ingrediënten: - 5 eiwitten (dus alleen het eiwit, de dooiers kun je voor wat anders gebruiken) - 4 knakworsten - twee eetlepels mayonaise - twee eetlepels soyasaus Klop met een mixer op de hoogste stand de eiwitten stijf. Schep hier de mayonaise en de soyasaus voorzichtig doorheen. In een blender blend je de knakworsten superfijn. Ook dit meng je voorzichtig door het eiwitmengsel. Doe bakpapier op een bakplaat en leg met een eetlepel steeds toefjes van het mengsel op ruime afstand van elkaar. Verwarm de oven op 150 graden en bak de schuimpjes met de oven open. Als ze bruin beginnen te worden haal je ze eruit. Smullen maar [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 17:31:06 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 17:34 |
Knakworst knabbels 1 blikje knakworst ei zout bloem paneermeel 1 liter zonnebloemolie Snijd de knakworsten in stukjes van ongeveer 1 cm. Klop het ei in een diep bord. Haal de stukjes knakworst door de bloem (die met wat zout is gemengd) en haal ze door het ei en vervolgens door de paneermeel. Verhit in een steelpan de olie tot ca. 200 graden en bak de knakworstknabbels tot ze mooi bruin zien [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 20:07:33 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 19:50 |
Ik wilde het toegankelijk houden voor mensen die normaliter met Knorr zakjes koken | |
Mord_Sith | zaterdag 11 oktober 2014 @ 19:51 |
Is er ook een recept voor knakworsttaart? Ik ben morgen jarig en wil graag wat origineels serveren op mijn kringverjaardag. | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 19:55 |
Knakworst kwarktaart ingrediënten: - 1 blik knakworst - 250 ml slagroom - 500 gr kwark - 1 blik corned beef - 1 pak bastognekoeken - 100 gr boter Verkruimel de bastognekoeken en verwarm de boter in een steelpan meng de koekkruimels met de boter en verdeel het in een dunne laag in een springvorm (doe over de bodem een laag bakpapier voor je de springvorm sluit, dat is makkelijker. Doe de slagroom in een kom en mix deze tot ze vrij stijf is en spatel hier de kwark doorheen, voorzichtig! Snijd de knakworsten klein en doe hetzelfde met de cornedbeef en spatel dit door het kwark slagroom mengsel. Breng dit op de koekbodem en laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast | |
Pixxie. | zaterdag 11 oktober 2014 @ 19:59 |
hahahah ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 20:00 |
![]() | |
Mord_Sith | zaterdag 11 oktober 2014 @ 20:00 |
Dank je wel! Ik ga gelijk aan de slag. | |
Faux. | zaterdag 11 oktober 2014 @ 20:01 |
Dit ga ik serieus een keertje proberen ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 20:02 |
Als je het feestelijk wil maken neem je een extra blik knakworsten en prik je de worsten als kaarsjes in de taart, dat staat echt heel mooi ![]() | |
Mord_Sith | zaterdag 11 oktober 2014 @ 20:02 |
Ik duik even de voorraadkast in, ik heb volgens mij wel een extra blik, dank voor deze tip! | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 20:02 |
hihi ![]() | |
Erosjuhhh | zaterdag 11 oktober 2014 @ 20:27 |
![]() ![]() | |
Durmada | zaterdag 11 oktober 2014 @ 20:44 |
Lijkt me heerlijk allemaal | |
Quir | zaterdag 11 oktober 2014 @ 21:45 |
![]() ![]() | |
regnavetto | zondag 12 oktober 2014 @ 01:08 |
Kansloos. | |
Enchanter | zondag 12 oktober 2014 @ 19:03 |
Zal me niks verbazen als dit allemaal morgen bij de Librije op de menukaart staat | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 19:08 |
Niet meer dan terecht, je zou mijn knakworst chocolademousse moeten proeven, hemels ![]() | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 19:24 |
Knakworstsoep ingrediënten: 1 blik knakworst 1 blokje bouillon (rund) 1 liter water 1 zak boerensoepgroente, gesneden 1 blik smack Doe het worstenwater, het water en het bouillon blokje in een ruime pan en breng aan de kook. Snij de smack en de knakworsten in kleine stukjes en voeg toe, laat de bouillon 1 uur trekken en de de groenten erbij, na een kwartier koken opdienen lekker al sje verkouden bent, dan sterk je lekker aan! eet smakelijk | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 19:59 |
Hallo Slaap_Zak, we hebben een probleem. Voor dit recept zijn 10 knakworsten nodig, maar wij kopen altijd blikken van 8. Hoe moeten we dit oplossen? Gr gr Ria en de kids | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:18 |
Je neemt gewoon 2 blikken en van de 6 die je overhoudt maak je een mooie Salade Nicoise, recept volgt | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:19 |
Bedankt Slaap_Zak. Blijft dat spul ook een dag goed want ik heb het altijd heel erg druk met Farmville enzo dus ik kook dan altijd voor twee dagen. | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:20 |
Ja hoor, dat gaat prima, mijn smoothie maak altijd voor de hele week op zondag Zo heb ik elke dag een lekker ontbijt ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-10-2014 20:26:33 ] | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:25 |
Waarom die boze smiley? Ik voel me beledigd ![]() | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:26 |
Salade Knakworstnicoise Ingrediënten 1 blik knakworst 4 aardappelen of 8 krieltjes, in blokjes 200 g fijne prinsessenbonen 4 eieren 1 kropsla 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes 1 rode ui, in ringen 1 eetlepel zwarte olijven, in schijfjes 1 blikje ansjovisfilets in olie, uitgelekt 1 eetlepel kappertjes (eventueel) voor de vinaigrette 1 sjalotje, fijngesnipperd 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels balsamicoazijn Bereiden Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Kook de prinsessenbonen beetgaar. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in vieren. Verwijder de buitenste bladeren van de sla, snijd de stronk eruit en was de blaadjes. Meng voor de vinaigrette de sjalot met de olijfolie en balsamicoazijn. Kruid naar smaak met peper. Verdeel de sla over vier borden. Schik de lauwe aardappelblokjes, prinsessenbonen, blokjes tomaat, uienringen, zwarte olijven en partjes ei op de sla. Verdeel knakworst in blokjes en de ansjovisfilets over de borden. Schenk de vinaigrette over de salade en werk eventueel af met de kappertjes. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-10-2014 20:27:14 ] | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:26 |
sorry sorry, ik heb kliktyfus ![]() | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:28 |
Ik zou maar oppassen want als je het nog een keer doet ontvriend ik je gewoon hoor! | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:29 |
![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:30 |
Niet lang meer als je zo door gaat. | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:30 |
Maar het is je vergeven. | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:30 |
![]() | |
MevrouwPuff | zondag 12 oktober 2014 @ 20:35 |
Knakworstcharlotte Snij een biscuitdeeg in 4 platte delen. Smeer om beurten met mosterd/monchou en knakworstragout. Stapel. Smeer af met monchou. Plak in de lengte gehalveerde knakworsten tegen de zijkant. Decoreer met ketchup. | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:44 |
Hoe maak je die knakworst ragout? | |
MevrouwPuff | zondag 12 oktober 2014 @ 20:55 |
Goede vraag. Knakworstragout Meng boter met wat meel als ragoutbasis, giet er rustig aan knakworstvocht bij. Goed roeren tijdens het hele proces, je wil geen klontjes! Snij knakworsten in kleine stukjes, bak ze lichtjes aan. Daarna toevoegen aan de ragoutbasis en nog een kwartier doorverwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:58 |
Dat klinkt erg lekker, ik zie een jacobsschelp knakworst in het verschiet ![]() | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 20:58 |
Knakworst kroketjes ![]() | |
MevrouwPuff | zondag 12 oktober 2014 @ 21:12 |
Knakworstfrittata Bak plakjes knakworst en plakjes aardappel samen met gesnipperde ui en plakjes champignons in de pan, kruiden naar smaak. Klop 6 eieren met wat melk, schenk het over de basis en bak het tot een luchtig geheel. | |
MevrouwPuff | zondag 12 oktober 2014 @ 21:15 |
Knakworstmousse Pureer knakworsten zeer fijn. Klop 4 eiwitten. Schep het knakworstmengsel voorZichtig door het eiwit, zodat de luchtigheid blijft. Garneer met mandarijnpulver. | |
#ANONIEM | zondag 12 oktober 2014 @ 21:19 |
Dat klinkt echt lekker allemaal, wat een goed topic wordt dit ![]() | |
MevrouwPuff | zondag 12 oktober 2014 @ 21:27 |
Knakworstcurry worstjes in de pan, ui, aardappelblokjes, paprika's en groenten aanbalken, 2 eetlepels rode indiase curry erbij (pataks of zelfgemaakt), half blikje kokosmelk, half uur laten sudderen. Serveren met rijst. | |
Thezappa | woensdag 15 oktober 2014 @ 22:12 |
oew | |
BarendWubboJagermanJansen | donderdag 16 oktober 2014 @ 20:38 |
Nu nog FOK!kers die het echt gaan proberen ![]() | |
EnemyRock | vrijdag 17 oktober 2014 @ 15:03 |
Waar blijven de foto's? Het oog wil ook wat... | |
Pandaplint | zaterdag 18 oktober 2014 @ 13:11 |
Ik wil foto's ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 18 oktober 2014 @ 13:15 |
De knakworst Smoothie:![]() Knakworst en croute: [ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 18-10-2014 13:17:32 ] |