quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 23:03 schreef motorbloempje het volgende:
OP bug. Fix ik morgen even als ik achter een PC zit.
Misschien kab ik je helpen, DMquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 23:11 schreef MouzurX het volgende:
Ik wil in Parijs mijn universitaire thesis/stage afronden (logistiek/supply chain management), hebben jullie enige tips voor bij het zoeken van een bedrijf? Ik ben namelijk op zoek naar een bedrijf waar ik dan ook enigszins met Engels uit de voeten kan, aangezien mijn Frans nog niet goed genoeg zal zijn.(B1)
quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 02:10 schreef cpcpcp het volgende:
Hoi allemaal,
ik zit op het moment in mijn tweede jaar van psychologie in Groningen (WO). Tot nu toe haal ik alle vakken wel (p is binnen), en wil dolgraag in het buitenland te studeren tijdens mijn minor. Alleen zijn er zo veel opties! Ik wil eerst wat meer weten over de opties. Ik vroeg me af of één van jullie ervaring had met de volgende steden/uni's:
-New York state university
-Universiteit van Sydney
Australian national university
Calgary University
Tokyo university
Osaka University
University of Hong Kong
Seoul University
University of wellington
University of south Carolina (VS)
northern Arizona university (VS)
Universiteit van Sint petersburg
Southampton University
Uppsala University
Alvast heel erg bedankt!
De RUG en de psychologie faculteit hebben een aantal uitwisselingscontracten met andere uni's, en dit leken me de leukstenquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 03:01 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Waarom die 3 US universiteiten?
(ben psy, zit op dit moment in philadelphia en heb een tijd op cmu rondgehangen)
Ben je vooral klinisch, cog, soc of organisatie?quote:Op woensdag 8 oktober 2014 00:25 schreef cpcpcp het volgende:
[..]
[..]
De RUG en de psychologie faculteit hebben een aantal uitwisselingscontracten met andere uni's, en dit leken me de leuksten
quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 10:21 schreef _Loki het volgende:
Ik ben al ruim een jaar terug trouwens, misschien moet de OP een keer geupdate worden
Ik ben stiekem trouwens voor in de verre verre toekomst aan het oriënteren voor een 2e bachelor, misschien in Schotland want goedkoop ipv 10.000 euro per jaar instellingsgeld. Merk alleen dat er nergens iets staat over toelating met al een bachelor op zak. Heeft iemand daar ervaring mee? Ik heb namelijk wél US uni's gevonden die een hbo bachelor wel accepteren maar hbo niet.
Oh god wow, dat is echt een kromme zin en ik kan me niet herinneren wat ik daarmee bedoeldequote:Op zondag 12 oktober 2014 11:54 schreef tomatenrood het volgende:
[..]![]()
een HBO is toch per definitie een Bachelor? Of is je hbo-diploma nog van voor de invoering van de Bachelor-Master-structuur?
België en Zwitserland en Scandinavië zijn ook goedkoop (en kwalitatief).quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 10:21 schreef _Loki het volgende:
Ik ben al ruim een jaar terug trouwens, misschien moet de OP een keer geupdate worden
Ik ben stiekem trouwens voor in de verre verre toekomst aan het oriënteren voor een 2e bachelor, misschien in Schotland want goedkoop ipv 10.000 euro per jaar instellingsgeld. Merk alleen dat er nergens iets staat over toelating met al een bachelor op zak. Heeft iemand daar ervaring mee? Ik heb namelijk wel US uni's gevonden die bachelors accepteren in plaats van een vwo-diploma.
Betaal je je in Zwitserland (en Scandinavië) niet helemaal scheel aan huur en boodschappen? Is Duitsland een betere optie, lijkt me, als je de taal kan.quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 21:04 schreef wimjongil het volgende:
[..]
België en Zwitserland en Scandinavië zijn ook goedkoop (en kwalitatief).
Uiteraard, maar je betaalt in ieder geval geen (tien)duizenden euro's aan collegeld.quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 21:44 schreef Igen het volgende:
[..]
Betaal je je in Zwitserland (en Scandinavië) niet helemaal scheel aan huur en boodschappen? Is Duitsland een betere optie, lijkt me, als je de taal kan.
Oops, door gebrek aan quote melding je reactie helemaal gemist. Alle richtingen hebben onderzoek, de verschillen tussen de departementen binnen een universiteit kunnen extreem groot zijn. Zeker als je van plan bent om bv een vrijwillige onderzoeksstage te doen zou ik de universiteit kiezen die expertise (onderzoekers) heeft op het vakgebied dat jij interessant heeft.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 00:40 schreef cpcpcp het volgende:
Ben vooral geïnteresseerd in de onderzoeks kant, maar vind alles wel interessant
Met een MBO-diploma wordt je zeer waarschijnlijk wel aangenomen worden op een van de "slechtere" universiteiten (zoals bijv. London Metropolitan University of een van de voormalige "polytechnics" zoals Solent University). De prestigieuzere uni's en Oxbridge kun je vergeten.quote:Op maandag 27 oktober 2014 22:45 schreef ikbenrond het volgende:
Ben ik weer. Heheh. Heb al lang de wil om na mijn opleiding, mbo niveau 4, in het buitenland te studeren. Hier was ik een tijdje geleden ook al mee gekomen. Ik ben laatst weer naar London gegaan en opnieuw verliefd gewordenNu hoorde ik dat London echter een heel dure stad is om te studeren. En kan ik daar uberhaupt wel met een mbo opleiding naar college? Of zal ik iets anders moeten volgen wat daarop kan aansluiten dan?
Hoe bevalt jullie dat, Oliviertje1994 en Motorbloempje?In het VK studeren? Zal ik er op studies aangenomen worden, een bachelor dan? En is het te betalen?
Uiteraard ben ik niet vastberaden om in Engeland te gaan studeren. Genoeg andere mooie locaties in mijn hoofd. Australie lijkt me helemaal te gek en volgens mij is de scholing daar best prima, maar wellicht toch een beetje ver. Andere Europese landen lijken me leuk om een nieuwe taal te leren. Als je daar een tijdje bent pik je dat zo wel op gis ik..Hoe kan ik een beetje uitzoeken wat het beste is?
Beetje veel vragen.
![]()
Ja. Was aan een kamer + voedsel meer dan 1000 euro per maand kwijt in Zwitserland, en dan deed ik nog heel zuinig (niet uitgaan, boodschappen in Duitsland doen).quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 21:44 schreef Igen het volgende:
[..]
Betaal je je in Zwitserland (en Scandinavië) niet helemaal scheel aan huur en boodschappen? Is Duitsland een betere optie, lijkt me, als je de taal kan.
Alle top universiteiten in de VS bieden je een stipend aan als je geaccepteerd wordt voor een PhD-plek (of zien je als een cashcow en dan moet je meteen gillend wegrennen), een master wordt meestal gezien als een teken dat iemand het bedrijfsleven in wil, of niet competent genoeg voor een PhD was. De kans dat je daar een beurs voor kunt krijgen ligt dan ook veel lager.quote:Op maandag 10 november 2014 18:39 schreef Pandarus het volgende:
Ik heb zelf wel interesse om een MSc in het buitenland te halen, in interdisciplinaire life science/biochemie/fysische biologie/etc. Ik zit nu nog op de goede weg naar cum laude. Zou eigenlijk alleen naar en topuni willen die minimaal 8 uit 10 vraagt als toelating. Liefst Engelstalig land en het liefst top30, anders zit ik hier al goed en blijf ik lekker hier.
Daarna wil ik in Nederland mijn PhD doen.
Iemand tips?
Bij Oxbridge en ook veel top10 in de VS heeft men geen aparte MSc programma's voor mensen die richting een PhD willen. Je gaat als bachelor gelijk in een pre-PhD programma. Ik weet niet of ik dat wil. Ik heb in iedergeval geen geld om 5 jaar in London ofzo te wonen, buiten het extra hoge collegegeld. Uitzoeken hoe en wanneer ik een goede kans heb op een scholarship als ik niet eens weet waar is ook zo lastig.
Als je meer kans wilt maken bij 'grote=top?' consultancy kantoren zou ik een iets wiskundigere master kiezen.quote:Op dinsdag 25 november 2014 00:28 schreef kaziz92 het volgende:
Ik ben momenteel in mijn laatste bachelorjaar Bedrijfskunde en wil hierna graag een aansluitende master gaan studeren. Richtingen waarin ik geinteresseerd ben zijn Consultancy/Strategy/International Business.
De laatste tijd heb ik me een beetje zitten orienteren op een master in Engeland. Verschillende universiteiten lijken interessant (Birmingham,Manchester,Lancaster etc) alleen zijn de kosten natuurlijk veel hoger dan een gemiddelde bedrijfskunde master in NL. Binnen NL zou ik bijvoorbeeld de UvA Business School of Erasmus ook overwegen. Verder ben ik een gemiddelde student (7 gemiddeld), wat natuurlijk bepalend zal zijn voor welke Engelse uni's realistische opties zijn voor mij.
Mijn vraag is of een dure business master aan een Engelse universiteit ook daadwerkelijk het geld waard is en als een grote plus wordt gezien door recruiters van bijvoorbeeld grote consultancy kantoren in NL (of Europa over het algemeen)? Ik begrijp dat cv-bouwen meer is dan alleen een diploma (werkervaring, vrijwilligerswerk etc komt er ook bij kijken) maar is een Engelse bedrijfskunde master in ieder geval een goed begin om je te onderscheiden van de rest?
M.a.w.: Word een Engelse Business Degree door bedrijven gezien als een grote toegevoegde waarde in een kandidaat?
Zelf heb ik dit voorjaar in singapore gestudeerd en daarna nog rondgereist, ik was verzekerd via de globetrotter verzekering van allianz en daarna over een doorlopende reisverzekering. Als je geen doorlopende reisverzekering hebt kan je de verzekering gewoon door laten lopen totdat je weer in nederland bent.quote:Op zondag 16 november 2014 15:43 schreef Patrickk het volgende:
Begin januari vertrek ik naar Azië om daar een semester te gaan studeren. Na de studieperiode wil ik nog ongeveer 2 maanden rondreizen door Zuid-Oost Azië. Ik denk dat ik een verzekering bij AON (https://www.students-insurance.eu/students/nl/) af zal sluiten, maar weet iemand of deze ook geldt voor de 2 maanden die ik aan het reizen ben (en dus niet meer studeer)?
Wat is de totale periode? Ik heb voor mijn stage (6 maanden) gewoon mijn doorlopende reisverzekering bij Zilveren Kruis gebruikt; die dekken naast rondreizen tegenwoordig ook studie/stage. Er zijn wat voorwaarden aan de totale periode die je weg mag zijn, maar het is de moeite waard om ernaar te kijken, werelddekking kost je 30 euro per jaar oid.quote:Op zondag 16 november 2014 15:43 schreef Patrickk het volgende:
Begin januari vertrek ik naar Azië om daar een semester te gaan studeren. Na de studieperiode wil ik nog ongeveer 2 maanden rondreizen door Zuid-Oost Azië. Ik denk dat ik een verzekering bij AON (https://www.students-insurance.eu/students/nl/) af zal sluiten, maar weet iemand of deze ook geldt voor de 2 maanden die ik aan het reizen ben (en dus niet meer studeer)?
Hi,quote:Zijn er hier mensen die momenteel in het VK in de business/management richting studeren?
Hoe ervaren jullie het? En hoe hebben jullie het gedaan met de financiering van collegegeld?
Het is mij niet helemaal duidelijk of non-UK Europese studenten ook in aanmerking komen voor hetzelfde voordelige leenstelsel als UK-studenten.
Ik ben momenteel University of Manchester,Liverpool,Leeds en Birmingham aan het overwegen (allemaal MSc. International Business of iets verwant).
Ik heb vrienden die in Gainesville werken, leuke kleine studentenstad. Hastings College ken ik niet, is volgens mij ook objectief minder bekend. San Fransisco is een leuke stad maar wel echt enorm duur.quote:Op woensdag 3 december 2014 17:31 schreef Dani097 het volgende:
Hoi, ik ben me aan het oriënteren op een half jaar studeren in het buitenland. Ik studeer momenteel aan de universiteit Leiden. Ik zit nu in het derde jaar van mijn studie, als alles goed verloopt heb ik mijn bachelor volgend jaar zomer gehaald. Mijn cijfers zijn niet bizar hoog, sta gemiddeld een 7.2, ik wil kiezen uit de volgende universiteiten, die allemaal partneruniversiteiten zijn. Mijn vraag; wordt er streng naar cijfers gekeken en wat lijkt jullie de beste optie uit het volgende rijtje, gelet op hoe het staat op je cv en eventuele ervaringen van mensen op het forum voor de desbetreffende universiteit? Het liefst ga ik naar de VS, maar ons is verteld dat er bij sommige universiteiten maar 1 of 2 plekken zijn, dus je het best ook iets van in Europa kunt selecteren.
PS; Ik wil hierna een master in internationaal recht doen, dus maybe iemand die dat ook doet/van plan is en al heeft gestudeerd aan 1 van deze universiteiten.
Top 6 (dient top 3 te worden):
Europa:
- University of Copenhagen, Denmark
- Uppsala University, Zweden
- Trinity College Dublin, Ierland
VS:
- University of California, Hastings College of the Law, San Francisco, Verenigde Staten
- University of Florida, Gainesville, Verenigde Staten
Canada:
- University of British Columbia, Vancouver
Sorry, beetje late reactie. Ik heb woon even in London op kamers met iemand die hier z'n PhD doet en de zus van een vriendin doet hier ook een PhD en wat ik daar zo van hoor kan ik het niet aanraden. Mijn huisgenoot is eigenlijk permanent depressief en die zus is ook niet te genieten. London is een erg chille stad maar je moet wel een klein beetje geld hebben. Overal leuke dingen om je heen zien maar jaren op de armoedegrens leven zodat je er zelf niet van kan genieten is niet erg gezond.quote:Op maandag 10 november 2014 18:39 schreef Pandarus het volgende:
Ik heb zelf wel interesse om een MSc in het buitenland te halen, in interdisciplinaire life science/biochemie/fysische biologie/etc. Ik zit nu nog op de goede weg naar cum laude. Zou eigenlijk alleen naar en topuni willen die minimaal 8 uit 10 vraagt als toelating. Liefst Engelstalig land en het liefst top30, anders zit ik hier al goed en blijf ik lekker hier.
Daarna wil ik in Nederland mijn PhD doen.
Iemand tips?
Bij Oxbridge en ook veel top10 in de VS heeft men geen aparte MSc programma's voor mensen die richting een PhD willen. Je gaat als bachelor gelijk in een pre-PhD programma. Ik weet niet of ik dat wil. Ik heb in iedergeval geen geld om 5 jaar in London ofzo te wonen, buiten het extra hoge collegegeld. Uitzoeken hoe en wanneer ik een goede kans heb op een scholarship als ik niet eens weet waar is ook zo lastig.
Meerwaarde goed aangeschreven universiteit voor PhD is insane, meerwaarde goed aangeschreven universiteit MA als je daarna in NL PhD gaat doen is minimaal en kan je zelfs tegenwerken. Omdat het er op je CV uitziet alsof je achteruit gaat.quote:Op dinsdag 9 december 2014 14:42 schreef Pandarus het volgende:
Lijkt me sowieso wel leuk om daar even te wonen, meer op het platteland. Maar ik kijk ook vooral naar de uni. Op dit moment zou ik vooral af gaan op al die ratings enzo. Als ik straks beter weet welke hoek ik in ga ook naar de publicaties van de lui waarmee je gaat werken. Ik wil wel duidelijke meerwaarde zien, (buiten werkgevers die een tijdje in het buitenland als pre vinden qua avontuurlijk karakter), aan het behalen van een MSc of PhD aan een uni welke gewoonweg (veel) hoger aangeschreven staat dan wat ik in Nederland kan vinden.
Ik zie het tegen die tijd wel, denk ik. Binnenkort ook een overleg met studieadviseur enzo.
Nu is mijn pad NL BSc->NL MSc (stage buitenland?) -> NL PhD -> bedrijfsleven.quote:Op dinsdag 9 december 2014 15:38 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Meerwaarde goed aangeschreven universiteit voor PhD is insane, meerwaarde goed aangeschreven universiteit MA als je daarna in NL PhD gaat doen is minimaal en kan je zelfs tegenwerken. Omdat het er op je CV uitziet alsof je achteruit gaat.
Met een researchmaster waarin je onderzoekservaring opgedaan hebt etc. maak je een hele goede kans een PhD-programma van een topuniversiteit in te komen met puur alleen bachelor is die kans (funded PhD spot) extreem laag. Terminal masters zijn over het algemeen melk-koeien, in ieder geval in de US.
Ik zou echt serieus je plan heroverwegen want van alle opties die je hebt is naar buitenland gaan voor een masters echt de minst optimale (carrière technisch dan).
De een-na minst optimale is met alleen bachelor en geen verdere ervaring voor een PhD-plek naar het buitenland gaan omdat Nederlandse cijfers ondervalued worden.
(bron; ik werk op een topuniversiteit)
Ja, maar houdt er rekening mee dat dat hetgene is dat Amerikaanse studenten ook doen om in een topuniversiteit proberen binnen te komen.quote:Op dinsdag 9 december 2014 17:20 schreef Pandarus het volgende:
[..]
Nu is mijn pad NL BSc->NL MSc (stage buitenland?) -> NL PhD -> bedrijfsleven.
Gezien mijn cijferlijst tot nu toe zou ik daar iets mee willen doen, maar selecte research masters in Nederland zijn dungezaaid. Zou ik puur dmv publicaties die voortkomen uit theses of research-werk buiten de studie om(studievertraging?) me extra kunnen onderscheiden.
Fair enough, ik heb het tegenovergestelde moet binnenkort een plek kiezen om (redelijk) te settlen en zou graag nog een paar keer verhuizen Ben een half jaar geleden naar Philadelphia vertrokken en het is echt zo leuk om een hele nieuwe stad te ontdekkenquote:Na mijn studie nog eens 4 jaar in het buitenland zie ik niet zo heel erg zitten, op dit moment. Zie mezelf dan ook wel een keer 'settelen'.
Yeap, of een brugjaar doen waarin je bv onderzoeksassistent (betaald maar meestal niet goed) voor een bekende onderzoeker bent, zoiets helpt je jezelf te onderscheiden van de massa.quote:Enige optie is dus toch proberen bij de top een PhD-plek te krijgen en die aan te nemen?
Kom ook nergens een MSc program tegen dat mij aanspreekt. Of de hele uni heeft geen MSc in de wetenschappen(alleen in engineering enzo), of het is gewoon een lager niveau.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |