Klaploper | donderdag 25 september 2014 @ 22:14 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
#ANONIEM | donderdag 25 september 2014 @ 22:16 |
In Groningen op de markt en kaaswinkels En volgens deze site in het hele land maar weinig adressen http://www.lekkertafelen.nl/specials/eerlijke-buffelmozzarella/ | |
Klaploper | donderdag 25 september 2014 @ 22:22 |
Ook een leuk topic: F&F / zijn er ook fok imkers? | |
PandaDrop | donderdag 25 september 2014 @ 22:48 |
De Traay de enige honingverwerker in Nederland....nee honing komt niet uit een fabriek | |
hmmmz | vrijdag 26 september 2014 @ 00:50 |
Honing | |
Skeletor. | vrijdag 26 september 2014 @ 10:51 |
Dank je! | |
ChickenMan | vrijdag 26 september 2014 @ 13:35 |
Dus, overal zit plastic in. Nice. | |
Isegrim | vrijdag 26 september 2014 @ 15:14 |
Ja, dat is veel schokkender dan alles wat ze verder over honing hebben ontdekt. | |
golfer | vrijdag 26 september 2014 @ 17:18 |
Weer een paar mythes over honing en biologische producten omver gekegeld. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 september 2014 @ 18:10 |
Een teken dat ons milieu zo vervuild is, of een teken dat we heel goed kunnen onderzoeken? Zonder het onderzocht te hebben wed ik dat in biologische imkerhoning aan te tonen is dat er Teer en Nicotine in zit | |
Pietverdriet | vrijdag 26 september 2014 @ 18:12 |
Ja, als je wat voor het milieu wilt doen koop je honing bij de imker om de hoek ipv biologische uit Chili of Verweggistan. Zoals je ook beter tomaten uit het westland kan kopen dan biologische ingevlogen tomaten uit Israel. | |
FANN | vrijdag 26 september 2014 @ 18:17 |
overal zit troep in tegenwoordig | |
FANN | vrijdag 26 september 2014 @ 18:17 |
Ik ga jou nog eens Biologisch Links de nek om draaien | |
Pietverdriet | vrijdag 26 september 2014 @ 18:19 |
Waarom? Klopt het niet wat ik zeg? | |
FANN | vrijdag 26 september 2014 @ 18:20 |
Ja het klopt, daarom juist.... | |
Pietverdriet | vrijdag 26 september 2014 @ 18:20 |
Al heel erg lang hoor, laat je niet bang maken omdat men zo goed kan meten. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 september 2014 @ 18:20 |
Ah, okay. En waarom wil je dan mijn nek omdraaien? | |
FANN | vrijdag 26 september 2014 @ 18:21 |
Neh... ik ben niet bang, ik zie het wel Je ontkomt er toch niet meer aan... | |
FANN | vrijdag 26 september 2014 @ 18:22 |
neh, was een grapje, zou ik nooit doen... | |
Pietverdriet | vrijdag 26 september 2014 @ 18:26 |
Dat " 100% Natuurlijk" op producten zetten is een reclametruuk waar Lucky Strike (goddelijk lekkere peuken) mee zijn begonnen als ik het goed heb, zij hebben destijds "its toasted" op de pakjes gezet. Dit betekende niets, alle tabak voor sigaretten wordt getoast. | |
Isegrim | vrijdag 26 september 2014 @ 18:29 |
Al die kreten betekenen niks. De meeste jeuk krijg ik nog wel van 'ambachtelijk'. | |
Spanky78 | vrijdag 26 september 2014 @ 18:30 |
Achja, ondanks al die troep worden we gemiddeld 82 jaar. Toen iedereen per definitie biologisch at werd men niet te dik, maar als je de 40 haalde was dat heel aardig.. Alles in perspectief. | |
Isegrim | vrijdag 26 september 2014 @ 18:30 |
Beide, zou ik zeggen. Ik vind het wel vrij droevig dat onze rotzooi werkelijk overal te vinden is. | |
#ANONIEM | vrijdag 26 september 2014 @ 18:31 |
'Vers sap, 100% natuurlijk en ambachtelijk gemaakt van zorgvuldig geselecteerde vruchten' Maar Spanky heeft ook wel een punt [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2014 18:31:58 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 26 september 2014 @ 18:31 |
Trouwens ook een mythe, als je de kindersterfte buiten de stats laat worden mensen niet zoveel ouder tegenwoordig | |
golfer | vrijdag 26 september 2014 @ 18:32 |
Het is allemaal erg goed voor je.... | |
Isegrim | vrijdag 26 september 2014 @ 18:36 |
| |
Isegrim | vrijdag 26 september 2014 @ 18:37 |
Oh, en nog een tandje erger: al die producten 'met oorsprong' van de Jumbo tegenwoordig. Ja, want de andere producten hebben geen oorsprong? | |
Klaploper | vrijdag 26 september 2014 @ 18:38 |
Ligt er maar aan wat je 'zoveel' noemt natuurlijk. Maar mensen worden inderdaad al eeuwen lang regelmatig ouder dan 60. | |
Spanky78 | vrijdag 26 september 2014 @ 18:39 |
De oudste mensen werden altijd zo oud als nu. Nu zijn het er veel meer. Inderdaad maakte kindersterfte een belangrijk deel uit van de lage gemiddelde leeftijd, maar ook zonder kindersterfte werd men echt niet gemiddeld 84...Nog geen 20 jaar geleden werden mensen gemiddelde 73 ofzo... | |
Klaploper | vrijdag 26 september 2014 @ 18:41 |
Ze smaken wel degelijk anders dan andere standaard sigaretten. Of het komt door het 'toasten' laat ik in het midden, maar als ik een lucky weggeef hoor ik regelmatig dat ze ze toch niet fijn vonden. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 september 2014 @ 18:42 |
En dan te weten dat vaccinaties en andere zaken die de kindersterfte terugbracht er nog helemaal niet zo lang zijn | |
Klaploper | vrijdag 26 september 2014 @ 18:48 |
10 tot 15 jaar vind ik best veel. | |
Spanky78 | vrijdag 26 september 2014 @ 18:49 |
Riolering en schoon drinkwater was stap 1. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 september 2014 @ 18:50 |
Ik heb tot ik stopte met roken altijd lucky's gerookt, zonder filter. Heerlijk | |
Pietverdriet | vrijdag 26 september 2014 @ 18:51 |
dat was in de 19e eeuw een grote stap voorwaarts. | |
Spanky78 | vrijdag 26 september 2014 @ 18:55 |
Sigaretten worden allemaal gesaust met vanalles en nog wat. Allerlei suikers, smaakstoffen, zoetstoffen etc. Worden gemengd met de tabak. Ik heb wel eens gesproken met iemand die smaaktesten deed met sigaretten, best apart beroep. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 september 2014 @ 18:56 |
Best ongezond ook | |
Spanky78 | vrijdag 26 september 2014 @ 21:22 |
Zeker, vraag me af hoe ze dit qua arbo hebben ingedekt | |
FANN | vrijdag 26 september 2014 @ 22:55 |
''kuch'' | |
Teslynd | vrijdag 26 september 2014 @ 23:05 |
Bedoel je de serie produkten uit eigen omgeving? | |
Felagund | vrijdag 26 september 2014 @ 23:07 |
Is het nou echt de modus (=meest voorkomende waarde) die ze hier bedoelen of hebben ze er gewoon een misleidende titel aan gegeven? | |
Pietverdriet | vrijdag 26 september 2014 @ 23:23 |
Geen idee, heb het van wikipedia | |
Felagund | zaterdag 27 september 2014 @ 20:53 |
Bij veel data maakt het waarschijnlijk niets uit, maar het viel me op omdat de mediaan of het gemiddelde veel vaker worden gebruikt. Overigens ook opvallend dat tot ongeveer 1960 de sterfleeftijd voor mannen en vrouwen nog ongeveer gelijk is en dat daarna er ineens een verschil van 5 jaar is. | |
Isegrim | zaterdag 27 september 2014 @ 20:59 |
Heeft niks met eigen omgeving te maken. Tenzij Ierland daar onder valt. Jij bedoelt denk ik Willem & Drees? | |
Spanky78 | zaterdag 27 september 2014 @ 21:04 |
Volgens mij is het de modus en dat is ook de juiste plaatsmaat om aan te geven waar piet het over had. Kindersterfte haalt het gemiddelde behoorlijk omlaag. | |
Felagund | zaterdag 27 september 2014 @ 21:07 |
Klopt idd, had eerst aangenomen dat het ongeveer normaal verdeeld is, maar er zijn natuurlijk relatief meer mensen die heel jong sterven dan heel oud. Edit: al haal je de kindersterfte er überhaupt al uit als je alleen naar de volwassenen kijkt. [ Bericht 6% gewijzigd door Felagund op 27-09-2014 21:15:30 ] | |
Klaploper | zaterdag 27 september 2014 @ 21:17 |
Ben ik trouwens de enige die me ergert aan het kinderachtige bakvisjesgedrag van Marijn? Zal vast een heel leuk meisje zijn en het hoort een beetje bij het programma, maar ze maakt het wel erg bont. | |
Isegrim | zaterdag 27 september 2014 @ 21:21 |
Is ze niet gewoon echt zo onnozel? | |
Felagund | zaterdag 27 september 2014 @ 21:31 |
Volgens mij wel, bij De Slimste mens kwam ze ook niet echt slim over. Ik erger mij trouwens niet aan haar, maar heb ook een beetje een zwak voor haar. | |
Isegrim | zaterdag 27 september 2014 @ 21:32 |
Het is een schattig stadsmeisje. | |
Klaploper | zaterdag 27 september 2014 @ 21:49 |
Schattig wel, maar na een tijdje komt het me wel de neus uit. Die Ersin is volgens mij ook niet een heel helder licht. | |
#ANONIEM | zaterdag 27 september 2014 @ 21:50 |
Gewoon een milf Maar volgens mij is dat domme vaak ook "bewust", puur voor de show. Want dat hebben ze allemaal regelmatig wel. | |
Klaploper | zaterdag 27 september 2014 @ 21:55 |
Dat wel. | |
Spanky78 | zaterdag 27 september 2014 @ 21:57 |
Ze buit het gewoon uit dat ze best lekker is en daarom geil gevonden wordt. | |
golfer | zondag 28 september 2014 @ 01:52 |
Is dat al een milf? Een meisje van die leeftijd? | |
Klaploper | zondag 28 september 2014 @ 02:03 |
Je weet waar MILF voor staat? Of ken je die term alleen van vieze websites? Ze heeft zelfs zwanger dit programma gepresenteerd. | |
Heubach | zondag 28 september 2014 @ 02:32 |
Marijn | |
oompaloompa | zondag 28 september 2014 @ 02:33 |
Sigaretten | |
Klaploper | zondag 28 september 2014 @ 02:50 |
Oorlog? | |
fotostarter | zondag 28 september 2014 @ 08:48 |
Ze weet i.i.g. wel raad met een worst
| |
Pietverdriet | zondag 28 september 2014 @ 10:40 |
Nee, ik vind het ook irritant, meisjesgedrag. | |
#ANONIEM | zondag 28 september 2014 @ 13:35 |
Kind uitgepoept zorgt voor de M in MILF ja | |
oompaloompa | zondag 28 september 2014 @ 15:43 |
In 1961? | |
golfer | donderdag 2 oktober 2014 @ 22:12 |
Leuke uitzending over hondenbotten en de hoofdrolhond, Hummer, is dus net overleden. Chroom in botten. En stierenpenissen, hetgeen in China een lekkernij voor mensen schijnt te zijn. | |
Klaploper | donderdag 2 oktober 2014 @ 23:34 |
Vond het wel een leuke aflevering, maar helaas niets 'schokkends'. Ik denk dat het grootste gevolg zal zijn dat tokkies met hun rottweilers gaan huilen ondat ze dachten dat de geknoopte huiden daadwerkelijk botten waren. | |
DeTolk | vrijdag 3 oktober 2014 @ 08:02 |
Ze is 32 | |
DeTolk | vrijdag 3 oktober 2014 @ 08:07 |
Opnames in de dierenwinkel waren in de Rentenaar in Koog aan de Zaan. Waar zit het kantoor van de KVW? Vorige week waren ze ook al in de Zaanstreek met die honing | |
dedodo | vrijdag 3 oktober 2014 @ 09:03 |
Ik vond dat stukje met de HEMA wel vaag. Wordt de HEMA op hun blauwe ogen geloofd of hebben ze bijvoorbeeld testresultaten gezien of zelf een analyse op een ander 'bot' van de HEMA gedaan. | |
golfer | vrijdag 3 oktober 2014 @ 11:36 |
Dat is voor mij een kind. | |
DeTolk | vrijdag 3 oktober 2014 @ 11:48 |
Opa vertelt.... | |
Teslynd | vrijdag 3 oktober 2014 @ 12:29 |
Nee hoor, je ziet meteen dat het geen botten zijn maar ergens van in elkaar gedraaid is. En als er een paar keer op gekluifd is, is het een glibberige boel. | |
Bosbeetle | vrijdag 3 oktober 2014 @ 12:54 |
wtf hebben manen van 1970 tot 1985 lopen doen? | |
RipMcPants | vrijdag 3 oktober 2014 @ 13:02 |
En terecht | |
golfer | zaterdag 4 oktober 2014 @ 18:51 |
Volgende week dompelt de Keuringsdienst zich onder in de bak en braad. In de supermarkt staan namelijk talloze goudgele goedjes waarmee je biefstuk bakken kan. Een echte naam heeft het niet. Wat is dat vet uit de plastic fles? Televisiekok Pierre Wind heeft er een duidelijke mening over. Bekijk hier alvast een stukje van de uitzending: http://keuringsdienstvanw(...)everingen/09-10-2014 | |
Klaploper | zaterdag 4 oktober 2014 @ 19:40 |
Het zal je verbazen hoeveel debielen dat denken. Ik weet nog dat ik als basisschoolkind aan de ouders van een klasgenootje moest uitleggen dat het geen botten waren. Maar dat waren ook niet echt slimme mensen. | |
Klaploper | zaterdag 4 oktober 2014 @ 20:05 |
Mijn moeder blijft zich maar afvragen waarom het vlees en de jus lekkerder zijn wanneer ik het maak. | |
fotostarter | zaterdag 4 oktober 2014 @ 20:20 |
Dat is niet zo moeilijk toch? Dat spul in knijpflessen is gewoon ronduit smerig | |
Teslynd | zaterdag 4 oktober 2014 @ 21:11 |
Waarmee wordt dat spul aangeprezen? Wat is er mis met boterj of gewone olie en margarine om mee te braden? | |
borisz | zaterdag 4 oktober 2014 @ 21:13 |
Met margarine is altijd iets mis. | |
Teslynd | zaterdag 4 oktober 2014 @ 21:21 |
Het verbaast me in zoverre, dat er zoveel mensen mensen zich als slechtziend gedragen. Ze nemen maar wat aan en kijken niet een keer goed ials ze het betreffende produkt in handen hebben. Natuurlijk heb ik ook gedacht dat het botten waren, toen ik ze ergens zag liggen. Maar gelijk toen ik met een kluivende/sabbelende hond afpakkertje of botverstoppertje speelde, was duidelijk dat het geen bot kon zijn. | |
fotostarter | zaterdag 4 oktober 2014 @ 21:59 |
margarine, halvarine bak en braad.. wat heb je nog meer voor troep? | |
#ANONIEM | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:03 |
Bak en braad die speciaal voor "jus" is Mét Omega 3 [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 04-10-2014 22:04:39 ] | |
fotostarter | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:06 |
ook zoiets ja. en wat dan mooi is, of eigenlijk triest... je weet dat het troep is, en nog mensen zien die het goedkoopste basic, of oke merk pakken. dan moeten er toch bellen rinkelen waarom zoiets goedkoop is? | |
#ANONIEM | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:11 |
De meeste mensen boeit het echt helemaal niks. Moet zeggen dat ik er vroegah ook regelmatig mee kookte, net als me brood volsmeren met margarine. Tot ik wat meer etiketten begon te lezen | |
Teslynd | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:18 |
Ja, ok, maar het is nog steeds een gangbaar produkt en staat op de schijf van vijf. | |
borisz | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:22 |
Nog erger die schijf van vijf. | |
Teslynd | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:39 |
Het is een oude vuistregel, die aangeeft welke voedingsgroepen er zijn. En dat je variëren moet. En 70 gr vlees hè, geen grote lappen op je bord. Bovendien is het uit de tijd waarin men meer fysiek werken moest & tv/zolderkamer-hangen nog uitgevonden moest worden, geen dagelijkse douches en niet in alle nieuwbouw cv, terwijl de boel niet volgeplempt werd met allerlei ongunstige hulpstoffen. | |
Klaploper | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:53 |
Hmm, dan doel ik misschien ook op mensen als jij. | |
Teslynd | zondag 5 oktober 2014 @ 01:17 |
Nou vast wel. Gelukkig zie jij van alles wat je vaag in het voorbij gaan ziet meteen exact wat het is en waar het van gemaakt is, dat soort dingen. zo breng je tenminste het gemiddelde IQ van ons land een miniem graaddeeltje omhoog. | |
Klaploper | zondag 5 oktober 2014 @ 01:31 |
Ben het totaal met je eens. | |
Pietverdriet | maandag 6 oktober 2014 @ 11:08 |
Net de aflevering gezien over hondenkluiven, haal de mijne lokaal bij een fabrikant hier. http://www.tiernahrung-schwenner.de/ Werken zonder hulpmiddelen of chemie | |
#ANONIEM | maandag 6 oktober 2014 @ 11:55 |
nou ja als je die troep toch wil gebruiken maakt het volgens mij weinig uit of je nu huismerk troep gebruikt of a-merk. | |
golfer | donderdag 9 oktober 2014 @ 14:51 |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2014 @ 14:54 |
Boter! Maar ik herinner me die reclame wel. | |
golfer | donderdag 9 oktober 2014 @ 14:55 |
Ik keek voornamelijk naar die kapsels. Wat takelden de vrouwen zich toch toe in de jaren 80. | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2014 @ 14:56 |
Het is overigens een bijzonder seksistische reclame. Terwijl het maar zo kort geleden is. Of word ik oud? | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2014 @ 14:56 |
Ja, afschuwelijk. | |
Pietverdriet | donderdag 9 oktober 2014 @ 15:49 |
Viel me bij Twin Peaks ook al op | |
Pietverdriet | donderdag 9 oktober 2014 @ 15:50 |
Dertig jaar is best lang geleden | |
Pietverdriet | donderdag 9 oktober 2014 @ 15:59 |
Een kwart miljoen flessen per dag.. 2,5 miljoen per week Gebruiken zoveel mensen die zuut? | |
Isabeau | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:02 |
Nog geen 30 jaar geleden! Maar ja, seksistisch en die kapsels | |
Isabeau | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:04 |
En ik tel al niet mee, want ik heb dat spul nog nooit gebruikt. Maar hoeveel gebruik je dan wel niet als je zo'n fles hebt? Toch geen fles per week neem ik aan Kwart fles? omg, dat is 10 miljoen mensen die dat gebruiken | |
Klaploper | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:10 |
Volgens mij gebruikt het grootste deel van Nederland dat spul wel. Zie het echt enorm vaak staan bij mensen. Volgens mij doe je met dagelijks gebruik wel langer dan een week met een fles, ongeveer 8 miljoen huishoudens in Nederland. En dan heb je de pakjes Bak en braad die niet in flesjes zit ook nog. Dus dat is echt heeul veul. | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:15 |
Er gaat misschien ook een deel naar het buitenland? Maar ik denk echt dat meer dan 90% van de mensen dat spul gebruikt. Ze denken namelijk dat het beter voor je is dan boter of olie. | |
Pietverdriet | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:18 |
Tja, ik verbaas me ook over de hoeveelheden meuk die er in blik, pot en enveloppe wordt verkocht aan soep, saus, bak en braad producten, houdbare hamburgers in foliepack, groenten. Vrees dat ik en mijn sociale omgeving niet representatief zijn voor wat Nederland eet en drinkt. Heb wel eens bij een collega meegegeten, zijn zoontje luste niet wat mama gemaakt had, ik dacht, gelijk heb je knul. Het is ranzig. | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:21 |
! Bij ons hetzelfde qua vriendenkring, maar als ik de eetgewoontes van collega's zie en hoor... | |
Pietverdriet | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:21 |
Triest niet, en als je dan bedenkt dat in NL veel gezonder en beter wordt gegeten (gemiddeld) dan in UK en speciaal schotland. De gemiddelde brit eet 12 afhaalmaaltijden per maand, 3 per week, zijn er bosjes die nooit kookt en alleen maar afhaal en kant en klaar eet. | |
Pietverdriet | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:23 |
Die lunchen met chocoladebruin (geverfd) brood met speciale margarine. | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:23 |
Ja, UK is écht drama. Maar die lijken gewoon op de VS qua slechte gewoonten. Ik werd echt depressief van dat programma van Jamie Oliver over die school lunches. | |
Bosbeetle | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:24 |
Het probleem met groenten uit pot of blik vind ik vaak dat het niet meer smaakt naar het product wat erin zit.... | |
#ANONIEM | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:26 |
Komt omdat het vaak ook helemaal aan snot gekookt is en vaak ook nog vol met zout. Ben meer liefhebber (als het dan toch niet vers moet ) van diepvries groenten Altijd handig om wat zakken in de vriezer te hebben liggen voor als ik geen zin/tijd heb om vers te kopen. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 09-10-2014 16:27:08 ] | |
Dragonberry | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:28 |
Ik heb ook zo'n fles staan Lekker makkelijk voor een eitje bakken. | |
Bosbeetle | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:28 |
Somige dingen verkopen ze niet eens meer gewoon valt me op, ik was laatst bij de jumbo kun je alleen nog maar gesneden rode kool kopen in een zakje... wat een onzin ik wil gewoon een rode kool | |
#ANONIEM | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:29 |
Gooi wat spek in de pan en bak dan je eitje in het vet wat daaruit komt | |
Pietverdriet | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:29 |
Ik maak een uitzondering voor tomaten en perzikken uit blik | |
Klaploper | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:30 |
Was voor mij ook wel een hele ontdekking toen ik op mijzelf ging dat olijven, champignons, parmezaanse kaas e.d. best lekker kunnen zijn. | |
Pietverdriet | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:31 |
Heb vanmiddag vetspek gekocht, ga ik uitsmelten en heb dan weer heerlijk vet | |
Bosbeetle | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:31 |
Ik ben niet zo'n grote perzik eter maar perzikken zijn inderdaad wel lekker uit blik. Tomaten alleen als puree nog wel eens uit een blikje... | |
Pietverdriet | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:32 |
Och hou op, mijn moeder was een ramp in de keuken, met haar eeuwige zeeuws meisje. | |
Bosbeetle | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:32 |
Sowieso supermarkten worden steeds matiger, je kunt tegenwoordig niet eens meer een fatsoenlijke speklap met zwoerd kopen, daarvoor moet je dan weer naar een slager. Ik snap dat echt niet heb ik dan zo'n rare smaak dat ik een zwoerd lekker vind. | |
Pietverdriet | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:33 |
Voor sauzen heb ik liever goed blik dan supermarkt tomaten. Eigen tomaten zijn weer wat anders. | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:46 |
Jumbo heeft speklappen met zwoerd. Maar alleen plofvarkens. | |
Bosbeetle | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:54 |
Oh dat moet ik dan eens checken. | |
golfer | donderdag 9 oktober 2014 @ 16:57 |
Idem hier. Trouwens ook stukken tomaat uit blik vind ik lekkerder dan ze zelf ontvellen en verwerken. | |
Isabeau | donderdag 9 oktober 2014 @ 17:13 |
Hoezo is het makkelijker dan wat boter of olie of beiden in een pannetje te doen? | |
Heubach | donderdag 9 oktober 2014 @ 17:43 |
Het is voor vlees gekkie, niet voor ei | |
Dragonberry | donderdag 9 oktober 2014 @ 18:01 |
nee, geen vloeibare croma | |
Dragonberry | donderdag 9 oktober 2014 @ 18:03 |
goede vraag, geen idee eigenlijk het is meer dat ik het gewend ben denk ik | |
Aventura | donderdag 9 oktober 2014 @ 18:53 |
Ha! Man wil altijd dat ik t koop, maar ik snap het product niet. Het is ook zo drillerjg van structuur. Brr. Ik laat hem deze ep zien. Want ik denk zomaar dat ut geen reclame zal zijn | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2014 @ 19:09 |
Waarom wil hij dat je het koopt? | |
megamandy | donderdag 9 oktober 2014 @ 19:20 |
Ja sugar snaps haal ik nu maar altijd uit de diepvries, nog nooit gezien in de winkel sinds ik verhuisd ben En ananas! Verse kan ik niet tegen maar uit blik is het heerlijk. Zelf bak ik eigenlijk 90% in roomboter | |
#ANONIEM | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:27 |
Croma dat is dus echt smerig. En die knijpflessen zitten vol water. | |
Heubach | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:31 |
Wie kijkt er mee? | |
Van_Poppel | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:31 |
Check | |
Aventura | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:36 |
hij is gewend om ermee te bakken, van huis uit. Ik niet; ik ken niet anders dan roomboter, eventueel gemengd met olie (ik neem meestal arachide). Gelukkig kook ik meestal | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:37 |
Ja, gelukkig. | |
Van_Poppel | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:41 |
Biefstukje ziet er prima uit | |
Heubach | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:41 |
Krijg er gewoon honger van | |
#ANONIEM | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:46 |
van die jopen van die vrouw? | |
Heubach | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:47 |
Nee man, van die stukkies vlees | |
Van_Poppel | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:48 |
Vreemd dat dat croma-biefstukje niet is bestrooid met zout en peper. Dat doe ik altijd wel | |
Oscar. | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:49 |
dat zit al in de croma | |
Klaploper | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:50 |
Toch maar even terugkijken dan vanavond. | |
NoCigar | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:52 |
Van der Keuken vind ik steeds meer een opdringerige gelijkhebberig worden. | |
Sheepcidus | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:52 |
Eigenlijk wel een reclame voor croma dat ze zo dichtbij een chef zitten qua score | |
Klaploper | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:54 |
Doet er nu wat dingetjes naast, boeken schrijven en zo. Bij schrijvers gebeurt dat al snel. | |
Van_Poppel | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:54 |
Bovendien is het een stuk gezonder dan je vlees bakken in half pakje roomboter. | |
#ANONIEM | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:54 |
Bron? | |
Klaploper | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:55 |
voedingscentrum.nl | |
#ANONIEM | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:55 |
ja dat was ook een stuk vlees. | |
Van_Poppel | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:57 |
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten. | |
#ANONIEM | donderdag 9 oktober 2014 @ 21:14 |
Wat is er zo ongezond aan? Als je ze vervangt door bijv. omega-3-vetzuren, dan heb je minder kans op hartziekten (al is zelfs dat geloof ik omstreden) maar juist weer meer kans op prostaatkanker. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 09-10-2014 21:16:09 ] | |
golfer | donderdag 9 oktober 2014 @ 21:17 |
Kijk even de andere discussie CUL / Margarine: een chemische cocktail die ziekte bevordert na? En in Croma zitten dus suikers is die voor het verbrande effect zorgen en dat vindt de consument dus lekker, want iets zoetigs. In andere van die smerige vloeibare spullen voegen ze dus zelfs runderbouillon en rundersmaakextract aan toe, zodat het vlees nog meer naar vlees gata smaken. | |
ddx | donderdag 9 oktober 2014 @ 21:22 |
Beetje jammer dat er zoveel info in 1 aflevering gestopt moest worden. Had dat item met Erik of Pierre wat langer gemaakt, maar niet beide. Ik koop nooit van die vage troep, wat is er mis met gewoon roomboter of olie. (en dan gebruik ik pindaolie) En als het gezond moet zijn kan je ook geklaarde boter gebruiken, gek eigenlijk dat ze dat niet in supermarkt verkopen. [ Bericht 0% gewijzigd door ddx op 09-10-2014 21:47:27 ] | |
#ANONIEM | donderdag 9 oktober 2014 @ 21:38 |
kokosolie ook goed te doen | |
Van_Poppel | donderdag 9 oktober 2014 @ 21:57 |
Ik was altijd in de veronderstelling dat verzadigd vet verkeerd is en onverzadigd vet ok...blijkbaar is dit niet zo zwart/wit. Ga me hier zeker in verdiepen. | |
Pietverdriet | donderdag 9 oktober 2014 @ 22:15 |
Lees je ook maar eens in op de franse paradox. http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Franse_paradox | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2014 @ 22:28 |
Ik ben bij deze fan van de Franse paradox! | |
NoCigar | donderdag 9 oktober 2014 @ 22:33 |
Die schijnt in de praktijk wat tegen te vallen, verdomme: http://www.volkskrant.nl/(...)-naam-kwam~a3751866/ | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2014 @ 23:21 |
McNulty | donderdag 9 oktober 2014 @ 23:48 |
Je loopt best achter nu qua voedingsinformatie. | |
Klaploper | vrijdag 10 oktober 2014 @ 00:09 |
CUL / Week van de friet Dit topic ging snel op slot, maar ze liegen op de gelinkte website iig. minder dan op de meeste websites die over vetten gaan. | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 10 oktober 2014 @ 00:44 |
Kokosolie geeft een erg lekkere smaak af, maar is wel stervensduur. Een erg fijne en neutrale olie vind ik rijstolie. Schijnt ook best gezond te zijn, en het heeft een ontzagwekkend hoog verbrandingspunt dus ook voor wokken en frituren geschikt. | |
Klaploper | vrijdag 10 oktober 2014 @ 01:10 |
Smaak afgeven zou het juist zo min mogelijk moeten doen imo. | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 10 oktober 2014 @ 02:14 |
Roomboter geeft toch ook een bepaalde smaak aan het vlees die je bij een neutrale olie niet proeft? Een schnitzel gebakken in kokosolie vind ik gewoon net iets anders en lekkerder smaken dan in rijstolie bijvoorbeeld. | |
Apekoek | vrijdag 10 oktober 2014 @ 07:31 |
Precies, het enige dat rookboter doet is het vlees vette maken en voller van smaak. Maar wel met de smaakmaker 'vet' dus. | |
waht | vrijdag 10 oktober 2014 @ 07:57 |
Verzadigd vet is niet ongezond. | |
waht | vrijdag 10 oktober 2014 @ 07:59 |
Ach ja, dat is marketing. Het klopt nooit helemaal, maar geheel gelogen is het ook niet. | |
#ANONIEM | vrijdag 10 oktober 2014 @ 08:10 |
vet is natuurlijk nooit "gezond". Minder ongezond bedoel je? | |
waht | vrijdag 10 oktober 2014 @ 08:19 |
Niet minder ongezond, gewoon gezond. Hier zitten natuurlijk allemaal haken en ogen aan, maar onder de streep is vet essentieel voor optimaal functioneren en verzadigd vet kan een prima bron zijn. | |
Isegrim | vrijdag 10 oktober 2014 @ 08:24 |
Kokosolie is alleen duur als je het bij zo'n hipsterwinkel koopt. Bij de toko is het helemaal niet duur. | |
Sorella | vrijdag 10 oktober 2014 @ 08:36 |
Ik betaalde laatst 3,95 bij de toko voor een potje kokos olie/vet, het is goedkoper als in de supermarkt/hipster winkel maar toch. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 oktober 2014 @ 08:41 |
Onzin, vetten zijn heel gezond, je hebt vetten nodig | |
#ANONIEM | vrijdag 10 oktober 2014 @ 09:02 |
weet ik wel maar met mate. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 oktober 2014 @ 09:04 |
Rode wijn verklaard niet de franse paradox, das wat anders dan dat de franse paradox niet klopt | |
Pietverdriet | vrijdag 10 oktober 2014 @ 09:05 |
Dat is wat anders, als je alleen maar groenten eet leef je ook ongezond. | |
#ANONIEM | vrijdag 10 oktober 2014 @ 09:10 |
en er zit verschil in, zoals al besproken. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 oktober 2014 @ 09:36 |
Ik reageer nog steeds op je bewering Dat is complete onzin | |
DeTolk | vrijdag 10 oktober 2014 @ 09:42 |
Dat geldt voor alles. | |
SteveBudin | vrijdag 10 oktober 2014 @ 12:43 |
Half pakje roomboter Ik heb nog nooit cromavlees gegeten maar na de uitzending vraag ik me af of je vlees dan gewoon naar het soort vlees blijft smaken of dat alles een croma-smaak krijgt. | |
ietjefietje | zaterdag 11 oktober 2014 @ 09:34 |
Jammer dat er in de uitzending niet werd ingegaan waarom iedereen die croma is gaan gebruiken, het tij keert nu een beetje, maar een paar jaar geleden kreeg roomboter overal de schuld van, vet was puur vergif. | |
Pietverdriet | zaterdag 11 oktober 2014 @ 09:39 |
Droom lekker verder | |
ClapClapYourHands | zaterdag 11 oktober 2014 @ 10:05 |
Het zou beter zijn als ze bepaalde dingen gewoon compleet online zouden zetten. Dat zou tegenwoordig geen probleem meer moeten zijn. Leuke aflevering verder | |
waht | zaterdag 11 oktober 2014 @ 10:33 |
Ach, mensen volgen altijd liever marketing dan wetenschap. | |
Bosbeetle | zaterdag 11 oktober 2014 @ 11:01 |
Dat is natuurlijk ook weer onzin vet is gewoon een bouwstof en een gezond onderdeel van ons voedsel. Bijna alles wat je eet bevat vet en dat is echt niet ongezond.... | |
Bosbeetle | zaterdag 11 oktober 2014 @ 11:05 |
Het grappige aan dit soort discussie is dat het voornamelijk om toegevoegde producten gaat, ik heb wel eens iemand gehoord die glashard beweerde een suikervrij dieet te volgen. Daarmee bedoelde ze dat ze geen suikers aan haar eten toevoegde (of probeerde toegevoegde suikers te ontwijken) maar dat maakt je dieet natuurlijk niet suikervrij, maar ze bleef maar zeggen "ik eet geen grammetje suiker meer, ik hoef dat spul niet meer in mijn lijf" Ik geef de schuld aan het niveau van biologie op de middelbare school van tegenwoordig | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 11:47 |
weet ik maar het argument "bijna alles wat je eet" is alleen geen sterke. | |
SunChaser | zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:03 |
Ik dacht dat er dus vloeibaar melkproductboter inzat Weer wat geleerd | |
Isegrim | zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:04 |
Lees je dan niet de ingrediënten van iets wat je koopt? Of koop je het zelf niet en dacht je dat gewoon? | |
Pietverdriet | zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:18 |
mensen leren op school hun proefwerken en examens te halen, de meesten maken geen koppeling tussen wat ze op school krijgen en wat ze in hun leven tegenkomen. Gros van de mensen kan bijvoorbeeld voor geen meter rekenen, snappen niets van scheikunde (chemicalien zijn eng en gevaarlijk immers) of biologie. Hoog of laag opgeleid maakt daarbij niets uit. | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:40 |
Lees jij wat er allemaal in melk zit voordat je het koopt? | |
Isegrim | zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:40 |
Ik kan dat maar heel moeilijk begrijpen. Dan mis je nieuwsgierigheid of leergierigheid. Mijn enige bezwaar tegen dit leven is dat ik niet alles kan weten wat er te weten valt. En dan heb ik het niet over het seksleven van de buurvrouw, maar over kennis, wetenschap, het heelal etc. Maar dan gaan we wel erg ver offtopic. Maar het is een levenshouding denk ik, die net zo goed zijn weerslag heeft op hoe je omgaat met zoiets basaals als eten. | |
Isegrim | zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:41 |
De melk die ik (zeer zelden) koop bevat enkel melk. Maar: ja. Ik lees van alles de ingrediënten voordat ik het koop. Al koop ik betrekkelijk weinig dingen met een ingrediëntendeclaratie omdat wij thuis bijna alles zelf maken. | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:44 |
Waar haal jij je melk dan? De enige suikervrije melk die ik af en toe heb, krijg ik rechtstreeks van de boer. In de supermarkt heb ik nog nooit helemaal suikervrije melk gezien, volle melk komt dan nog het dichtst in de buurt. | |
Isegrim | zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:47 |
Zoals ik al aangaf, ik koop vrijwel nooit melk. Ik drink het namelijk niet; ik gebruik het hooguit af en toe in brood. De melk die ik koop is altijd biologische melk en daar zit geen suiker in. Sowieso, suiker? Why? | |
Bravebart | zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:48 |
Karnemelk zit nog minder lactose in, geloof ik | |
Isegrim | zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:50 |
Hebben we het over melksuilkers? Tja, dat zit van nature in melk dus ook in de melk die ik koop. Maar melk met toegevoegde suiker? Het zal wel... | |
Bravebart | zaterdag 11 oktober 2014 @ 12:57 |
Oh ik ging er vanuit dat het gewoon over suiker ging, ongeacht of het er van nature inzit of toegevoegd is | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 13:00 |
Ik dacht dat er in melk wel suiker werd toegevoegd maar blijkbaar zat ik er naast | |
Isegrim | zaterdag 11 oktober 2014 @ 13:07 |
You're thinking USA. Daar flikkeren ze wel echt óveral suiker in. Of eigenlijk 'high fructose corn syrup'. Want dat klinkt een stuk gezonder dan suiker. | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 13:20 |
Als ik deze bron moet geloven doen ze het in NL ook in (biologische) karnemelk http://www.optimalegezondheid.com/biologische-karnemelk/ | |
Klaploper | zaterdag 11 oktober 2014 @ 13:42 |
Ik zie op alle pakken karnemelk als enige ingrediënt karnemelk staan. Op Wikipedia heeft ooit gestaan dat er suiker wordt toegevoegd, maar dat is weer weggehaald na navraag bij Friesche Vlag, die zeiden dat er in Nederland geen suiker wordt toegevoegd. Via google kom je ook alleen maar op health-blogjes en zo uit, niet al te serieus te nemen dus. De schrijver van jouw link lijkt gewoon te denken dat als er suikers bij de voedingswaarden staat dat dat automatisch betekent dat het toegevoegd is. | |
Isegrim | zaterdag 11 oktober 2014 @ 13:52 |
Ja, want suiker bestaat in de natuur niet. | |
Pietverdriet | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:13 |
Heerlijk, iemand ziet op de voedingswaarde tabel staan dat er suikers in melk zitten en denk dan het toegevoegd is. Precies het soort mensen waar ik het over had. | |
Pietverdriet | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:15 |
Waar haal je dit soort ideeën vandaan? | |
FANN | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:18 |
Kijk uit! ze stoppen ook suiker in je banaan! | |
Pietverdriet | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:24 |
| |
FANN | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:25 |
Ja die kende ik al ook een leuke link http://www.froot.nl/postt(...)r-zit-er-in-je-eten/ | |
Pietverdriet | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:35 |
Zag net bij froot ook een filmpje over pasta, waar weer het sprookje voorbij kwam dat Marco Polo de pasta uit China had meegenomen. Een sprookje dat ooit begin 20ste eeuw door een copy writer is verzonnen voor een reclameblaadje in de VS. | |
Bravebart | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:56 |
Wat dat betreft doet een banaan weinig onder voor een Mars reep | |
Pietverdriet | zaterdag 11 oktober 2014 @ 14:59 |
Tja, zo heeft appelsap het imago gezond te zijn en cola verschrikkelijk ongezond. Appelsap heeft net zo veel suiker en de zuren erin zijn slechter voor je tanden dan die in cola, vitamine is te verwaarlozen. | |
Bravebart | zaterdag 11 oktober 2014 @ 15:05 |
Klinkt logisch ja, appelsap heeft veel citroenzuur bij een pH die rond de pKa ligt, dat buffert als een malle. Kan je speeksel dus relatief weinig tegen doen | |
FANN | zaterdag 11 oktober 2014 @ 17:17 |
Ah, niet gezien,waar komt pasta oorspronkelijk vandaag dan? Je zou zeggen Italië, maar dat zal wel niet zo zijn | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 17:28 |
Wel Azie, alleen al laaaaangggg voor Marco Polo kwam buurten | |
FANN | zaterdag 11 oktober 2014 @ 17:29 |
Ah.. had ik toch niet gedacht eigenlijk, ik dacht altijd Italië vanwege spaghettivreters enzo | |
#ANONIEM | zaterdag 11 oktober 2014 @ 17:29 |
Pasta is net zo Italiaans als Tulpen Nederlands zijn [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2014 17:30:05 ] | |
FANN | zaterdag 11 oktober 2014 @ 17:30 |
Tulpen zijn Turks dat wist ik | |
Bravebart | zaterdag 11 oktober 2014 @ 17:34 |
Overal waar je graan hebt en water/eieren kan je pasta bouwen, dus wat dat betreft zal pasta niet 1 plek van oorsprong hebben | |
Teslynd | zaterdag 11 oktober 2014 @ 19:33 |
Bij een drogist werd geschrokken probiotica met lactobacillen afgeraden wegens lactose-intolerantie. | |
Isegrim | zaterdag 11 oktober 2014 @ 20:02 |
Ik wilde even vragen wat 'geschrokken probiotica' zijn. | |
#ANONIEM | maandag 13 oktober 2014 @ 09:19 |
volgens mij uit tros Radar o.i.d kwam laatst weer ter sprake bij ons toen mijn vader diabetes bleek te hebben en alleen nog volle melk met mate mag hebben. | |
Pietverdriet | maandag 13 oktober 2014 @ 09:24 |
Ligt eraan waar je probiotica voor krijgt, maar er zijn ook probiotica in capsulevorm die geen melkproduct bevatten. | |
Pietverdriet | maandag 13 oktober 2014 @ 09:27 |
Melk bevat suikers, melksuikers, lactose heet dat. Er zit ook vetten in melk, denken mensen ook dat die worden toegevoegd? Hell, denken mensen soms dat melk in een fabriek gemaakt wordt? Ik had ooit een collega die toe hij hoorde dat melk van koeien kwam het niet meer wilde drinken, vroeg hem waar hij dan dacht dat melk vandaan kwam zei hij, gewoon uit de fabriek, net als cola | |
Pietverdriet | maandag 13 oktober 2014 @ 09:30 |
Gaius Petronius Arbiter, romeins schrijver, beschrijft al noedels | |
Pietverdriet | maandag 13 oktober 2014 @ 09:31 |
Bron? | |
#ANONIEM | maandag 13 oktober 2014 @ 09:45 |
Uhm wat ik al ver voordat jij reageerde op mijn domme opmerking zei. Dat er suiker in de vorm van lactose in zit is mij bekend, de verwarring ontstond doordat de dieetist van mijn vader zei dat er in halfvolle melk meer suiker zit dan in volle. | |
waht | maandag 13 oktober 2014 @ 10:12 |
Staat niet op het pak jammer genoeg. | |
Teslynd | maandag 13 oktober 2014 @ 13:45 |
Ze zag de lactobacteriën aan voor lactose o.i.d. | |
#ANONIEM | maandag 13 oktober 2014 @ 15:59 |
bron (met weer bronnen van zichzelf) [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 13-10-2014 15:59:19 ] | |
Isabeau | maandag 13 oktober 2014 @ 16:01 |
Staat daar ook in dat er zelfs aan getwijfeld wordt of Marco wel ooit China gehaald heeft? Ik las dat hij in zijn reisverslagen heel veel zaken nooit vermeld heeft, die voor een Italiaan best bijzonder waren om juist wel te vermelden. Daardoor werd er getwijfeld of hij überhaupt wel in China geweest is. | |
Bravebart | maandag 13 oktober 2014 @ 16:02 |
Lijkt me nog vrij essentiële informatie; die zetten vrolijk suikers om naar lactose Niet handig wanneer je lactose-intolerant bent. | |
Pietverdriet | maandag 13 oktober 2014 @ 16:03 |
Lactobacterien worden vaak ik een melkdrager verkocht | |
Pietverdriet | maandag 13 oktober 2014 @ 16:04 |
Zie daar niets staan dat bewijst dat de italianen pasta maken van de chinezen hebben | |
Teslynd | maandag 13 oktober 2014 @ 18:43 |
Hoe kan dat nou! Het zijn melkzuurbacteriën, die melksuikers omzetten in melkzuur. Daardoor smaakt yoghurt zuur en daardoor is yoghurt dikker dan melk. De melk wordt gezuurd en verrijkt met een soort bijenkots, behalve dat het niet voor nuttig gebruik opgekotst is, maar als afval uitgepoept. Op de verpakking staat lactosevrij. Het was van zo'n duur merk, dat vrij is van gluten, lactose, soja-eiwit, sacharose, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Deze medewerkster was erg vriendelijk & behulpzaam, maar weet dus niet veel van probiotica en van "anti-allergene" merken. | |
Pietverdriet | maandag 13 oktober 2014 @ 19:26 |
In yakult bv zit wel degelijk lactose | |
MevrouwPuff | maandag 13 oktober 2014 @ 19:33 |
Lactose intolerantie =/= allergie, dus geen invloed op claim allergeenvrij te zijn. | |
Bravebart | maandag 13 oktober 2014 @ 20:05 |
Haha, ik zit lactose en lactaat door elkaar te gooien | |
Teslynd | maandag 13 oktober 2014 @ 21:55 |
Dat weten we. Heb je de haakjes misschien over het hoofd gezien? Melkallergie = allergie. dus tegen eiwitten van melk en het betreft alle zuivelprodukten. Melkintelorantie = niet via allergenenstelsel, dus algemene aanduiding; kan tegen alle melkbestanddelen zijn en dus ook tegen melkeiwitten zonder dat er sprake van melkallergie is. | |
Teslynd | maandag 13 oktober 2014 @ 21:59 |
Yakult is een mierzoet zuivelprodukt. | |
Pietverdriet | maandag 13 oktober 2014 @ 22:04 |
Ja, maar dat staat even los van de lactose | |
Teslynd | maandag 13 oktober 2014 @ 22:08 |
Ok. Overigens werkt de probiotica daarin niet goed, doordat het in de zoetmiddelen omkomt. Of eigenlijk: doordat de ongunstige bacterieën daarin flink uitbreiden en de probiotica ondersneeuwen. De eerste reacties toen het pas op de markt was, was dat het goed was en de stoelgang bevorderde. Dat laatste is natuurlijk niet zomaar goed. Het bevorderen komt waarschijnlijk door het mierzoete (gaat gisten). Het is gewoon een laxeringsmiddel zonder serieuze goede effecten op de darmflora. | |
Bravebart | maandag 13 oktober 2014 @ 22:43 |
Bronnen? | |
Teslynd | maandag 13 oktober 2014 @ 22:49 |
Ja doei, ik ga niet de levenslang archieven bijhouden van alle gelezen en gehoorde berichten. | |
Bravebart | maandag 13 oktober 2014 @ 22:52 |
Nou vooral over die ongustige bacteriën die de probiotica ondersneeuwen. Ik zie dat niet echt gebeuren namelijk Je mag er toch vanuit gaan dat ze een dikke enrichment van de probiotica in het flesje kieperen. Knappe jongen die er bij 4 graden dan ingroeit. | |
Dragonberry | dinsdag 14 oktober 2014 @ 12:48 |
Preview van de fabriek, maar hoe wordt zo'n vis nu gevangen? | |
Pietverdriet | dinsdag 14 oktober 2014 @ 12:55 |
twee methodes. - Lange drijfnetten die men rond een school in een grote cirkel legt en steeds kleiner trekt. - Lange lijnen met veel haken eraan | |
golfer | dinsdag 14 oktober 2014 @ 13:11 |
Marijn twitterde een paar maanden geleden vanaf de Malediven:
| |
Felagund | dinsdag 14 oktober 2014 @ 13:13 |
Marijn zei bij De Slimste mens geloof ik dat het een positieve aflevering wordt. | |
Pietverdriet | dinsdag 14 oktober 2014 @ 13:14 |
*kleine meisjes stem* Vondtut heeel eng hoor *hoofdje schuin op schouder leg en ogen half sluit* | |
Felagund | dinsdag 14 oktober 2014 @ 13:34 |
Ze is niet altijd zo onschuldig. | |
Pietverdriet | dinsdag 14 oktober 2014 @ 13:38 |
One night in Bangcock... | |
Teslynd | dinsdag 14 oktober 2014 @ 18:09 |
Dat was toen zo'n snel nieuwtje. Als ze er nu mee begonnen, zouden ze het vast wel beter opzetten. Er is nu ook meer over bekend door betere onderzoeksmogelijkheden, dus of iets effectief is of niet. Maar Yakult is helaas een zoet geld-uit-de-zak-kloppertje. | |
Bravebart | dinsdag 14 oktober 2014 @ 23:11 |
Mwa, ik ben gewoon niet erg overtuigd van hun manier van onderzoek doen. Maar an sich kan hun product prima werken | |
golfer | donderdag 16 oktober 2014 @ 14:11 |
Pietverdriet | donderdag 16 oktober 2014 @ 17:35 |
Heb een tijdje terug Saccharomyces boulardii in capsule vorm gekregen tegen diaree die lang aanhield. Werkt echt en is ook in onderzoek zo gebleken http://gebu.artsennet.nl/(...)tikel/Probiotica.htm http://en.wikipedia.org/wiki/Saccharomyces_boulardii Van Yakult betwijfel ik dat echter | |
rene90 | donderdag 16 oktober 2014 @ 18:48 |
Klopt | |
Bravebart | donderdag 16 oktober 2014 @ 19:03 |
Leg uit? Wat maakt die gist beter? | |
Pietverdriet | donderdag 16 oktober 2014 @ 20:05 |
Lees de linkjes | |
Van_Poppel | donderdag 16 oktober 2014 @ 20:37 |
Dat ID op de rug | |
chufi | donderdag 16 oktober 2014 @ 20:39 |
Met de hand gevangen tonijn .. | |
StephanL | donderdag 16 oktober 2014 @ 20:46 |
Zijn niet echt wat je zegt grote tonijnen. | |
Steward | donderdag 16 oktober 2014 @ 20:50 |
Mooi in scene gezet die vissersboot. Geloof er geen ruk van.... 10% met de hand gevangen. | |
Van_Poppel | donderdag 16 oktober 2014 @ 20:51 |
Mooi dat die PR-dude toegeeft dat het gewoon een marketing truc is. | |
golfer | donderdag 16 oktober 2014 @ 21:00 |
Dat klopt dus wel, hoewel het dus die kleine soort is. En verder...alles in de voedselindustrie draait om marketing. | |
chufi | donderdag 16 oktober 2014 @ 21:01 |
Dit zet je niet in scene ... Ik geloof het best .. OK ze vissen niet op die hele vette grte tonijn... Maar dat is een andere markt denk ik ... Per vis toch 5 - 7 blikjes of zo schat en dan gaat het vissen best wel snel ... Achterover werpen en gelijk opnieuw de hengel er in ... 10 per minuut x 6 blikjes / zijn er 60 ... a 2E of zo ... 120 E per minuut ... | |
golfer | donderdag 16 oktober 2014 @ 21:03 |
Tonijn is een verzamelnaam voor een paar soorten oceaanvissen uit de familie van de makrelen. Het zijn grote en snel zwemmende roofvissen die zich over grote delen van de wereldoceanen verplaatsen. Tonijn is dus niet één soort vis, er bestaan veel verschillende soorten. Commercieel worden er ruim 22 tonijnsoorten gevangen. In Nederland eten we vooral geelvintonijn en skipjacktonijn, maar ook de witte tonijn wordt gegeten. Omdat tonijn culinair gezien een populaire vis is, wordt hij zwaar bevist. Het gevolg daarvan is dat sommige soorten op het punt staan om uit te sterven. Skipjacktonijn De skipjacktonijn is de kleinste soort tonijn. Hij is ook bekend onder de namen gestreepte tonijn en echte bonito. Deze vis weegt gemiddeld zo’n 2 kilo en wordt vooral gevangen om te verwerken in blik. Skipjack is de meest gevangen soort: ongeveer de helft van alle gevangen tonijn is skipjack. Volgens de VISwijzer is de skipjacktonijn uit de Oostelijke Stille Oceaan een prima keuze. Deze soort is niet overbevist en het vissen brengt minimale schade toe aan de natuur. De skipjacktonijn uit de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan is geen goede keuze. Geelvintonijn De geelvintonijn leeft in de (sub)tropische delen van alle grote oceanen. Het is een grote soort, die maximaal 239 centimeter lang kan worden. Sinds de blauwvintonijn ernstig bedreigd is, wordt er meer op de geelvintonijn gevist. Daardoor wordt deze soort ook steeds schaarser. Volgens de VISwijzer is geen enkele geelvintonijn een prima keuze. Grootoogtonijn De grootoogtonijn wordt weleens verward met de geelvintonijn. Hij heeft namelijk ook gele vinnen. De tonijn leeft in tropische zeeen wereldwijd, behalve in de Middellandse Zee. Het is een middelgrote soort die maximaal 180 centimeter lang kan worden. Het aantal grootoogtonijnen is enorm geslonken door overbevissing. Dit vormt een gevaar voor het voortbestaan van de soort. Witte tonijn Ook de witte tonijn heeft het zwaar. Het is een kleinere tonijnsoort die hoofdzakelijk voortkomt in de Grote Oceaan, maar soms ook leeft in de Middellandse Zee. Hij wordt ook wel albacore tonijn genoemd. Deze tonijn kan maximaal zo’n 140 centimeter lang worden. Net zoals de skipjacktonijn kan deze soort nog wel verantwoord gegeten worden, maar dan alleen als het om de witte tonijn uit de Zuidelijke Stille Oceaan gaat. Blauwvintonijn De blauwvin is de meest bedreigde tonijnsoort, als gevolg van langdurige overbevissing. Het is een reuzentonijn die wel 4,5e meter lang kan worden. De zwaarste blauwvin die ooit gevangen is had een gewicht van 684 kilo. De vis komt voor in zowel het noorden als de zuidelijke delen van de Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee. In Nederland vind je blauwvintonijn bijna nergens meer terug op de menukaart, maar in Japan wordt hij nog vaak geserveerd als verse sashimi. | |
golfer | donderdag 16 oktober 2014 @ 21:07 |
In Nederland eten we vooral skipjacktonijn en witte tonijn, maar ook de geelvintonijn wordt gegeten. De tonijn die in blik wordt verkocht is bijna altijd skipjacktonijn. Dit is ook de tonijn die voornamelijk wordt gebruikt in tonijnsalades en op de pizza. In sommige gevallen wordt ook de witte tonijn (albacoretonijn) in blik verkocht, maar dat komt niet vaak voor. De blauwvintonijn is in 2007 helemaal uit de Nederlandse supermarkten verwijderd. Tonijnsteak De tonijn die in supermarkten en in vishandels als steak wordt verkocht is vaak witte tonijn, maar restaurants serveren nog regelmatig de geelvintonijn. De meeste supermarkten zijn in 2008 gestopt met het verkopen van deze overbeviste geelvintonijnsteaks. Sushi In Nederland zul je dus niet zo snel blauwvintonijn krijgen voorgeschoteld in een sushirestaurant. Wel populair voor de sushi is de witte tonijn, maar ook de geelvintonijn wordt gebruikt. De witte tonijn is, zoals zijn naam al doet vermoeden, witter van kleur dan andere tonijn. De geelvintonijn en andere tonijnsoorten zijn felrood, wat ze aantrekkelijker maakt om te serveren. | |
Teslynd | donderdag 16 oktober 2014 @ 22:58 |
Zijn vraag was: wat maakt gist beter. Je inbesloten antwoord zegt dat alleen de gist Saccharomyces boulardi bewezen en herhaalbaar effectief is. Onze vraag dus: wat doet de gist, waardoor werkt dat wel wetenschappelijk aantoonbaar en de bacteriën wel, maar niet wetenschappelijk aantoonbaar? | |
Jester65 | donderdag 16 oktober 2014 @ 23:16 |
Mooie aflevering over het vissen van tonijn, een stuk wijzer geworden. De betrokkenen leken ook vrij open te zijn in hun verhaal, heb ik wel eens anders gezien. | |
Bravebart | vrijdag 17 oktober 2014 @ 01:31 |
I did, ik zie geen voordeel. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 oktober 2014 @ 08:10 |
Begrijp ik je goed dat je het als supplement ziet en voordeel wenst terwijl je geen diaree hebt? | |
Pietverdriet | vrijdag 17 oktober 2014 @ 08:11 |
Het geneest diarree? | |
Bravebart | vrijdag 17 oktober 2014 @ 09:08 |
Wanneer ik Yakult zou nemen, zou ik dat nemen om mijn darmflora gezond te houden. Ofwel, als die darmflora ff wat minder happy is, om welke reden dan ook, dat de bacteriën uit Yakult het ontstane gat dan opvullen. Redelijk preventief dus Ik ben benieuwd of het nemen van Yakult ook helpt wanneer je last van je darmen hebt; waar jij die gisten voor kreeg. | |
Teslynd | vrijdag 17 oktober 2014 @ 16:22 |
Het is wel duidelijk dat Pietverdriet geen candidasis kreeg van die gistbacteriën in tegenstelling tot het risico dat je loopt bij de mierzoete Yakult. Overigens werkt het al laxerend, dus bij diarree kan je lang op genezing wachten. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 oktober 2014 @ 16:42 |
De probiotica die ik kreeg werken aantoonbaar tegen diaree Bij Yakult heb ik daar mijn twijfels over. Als je wat voor je darmflora wilt doen, preventief, eet dan veel vezels, volkoren producten, groentes. | |
Isegrim | vrijdag 17 oktober 2014 @ 17:37 |
Overleven die bacteriën in Yakult überhaupt je maagzuur? Of word je geacht dat spul rectaal in te brengen? | |
Bravebart | zaterdag 18 oktober 2014 @ 18:28 |
Wet van de grote getallen Als je maar genoeg neemt zal er altijd wel een deel op de plek van bestemming komen. | |
Isegrim | zaterdag 18 oktober 2014 @ 18:43 |
Maar het zijn hele kleine flesjes. | |
Erasmo | zaterdag 18 oktober 2014 @ 18:44 |
Enig idee hoeveel bacteriën en in een klein flesje passen? | |
Isegrim | zaterdag 18 oktober 2014 @ 19:12 |
Ik gok dat mijn vriend dat vanavond gaat narekenen naar aanleiding van deze post. | |
Teslynd | zaterdag 18 oktober 2014 @ 19:44 |
Over poepimplantaties werd onlangs bekend dat het via capsules geslikt worden kan. Hoeft niet meer via een canule in de maag of in de darm ingebracht te worden. Maar die werken alleen duurzaam als in principe het milieu in orde is en er dus alleen een zetje de goede kant op nodig is. Dit gaat dus even niet om melkzuurbacteriën en gezuurde zuiveldrankjes. | |
Teslynd | zaterdag 18 oktober 2014 @ 19:46 |
Pietverdriet, probiotica valt onder de supplementen: zelfzorgmiddelen zonder recept, tenzij er zeer specifieke middelen of doses voorgeschreven worden die onder medisch toezicht gebruikt moeten worden. Dan zijn het dus nog steeds supplementen. Geldt ook voor melatonine waar zo kwistig gebruik van gemaakt wordt, vaak zonder nader onderzoek. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 oktober 2014 @ 20:02 |
Ik kreeg de Saccharonmyces boulardi voorgeschreven door mijn huisarts na lang aanhoudende diaree. Dat het zonder recept verkrijgbaar is, zegt mij verder niet zoveel, dat is wetgeving. In andere landen zijn antibiotica gewoon te koop, en in weer andere krijg je zelfs pijnstillers alleen bij de apotheek. | |
FANN | zaterdag 18 oktober 2014 @ 20:04 |
Hopen maar dat hij het niet gaat proberen om rectaal in te brengen dan | |
Bravebart | zaterdag 18 oktober 2014 @ 20:13 |
| |
Isegrim | zaterdag 18 oktober 2014 @ 20:14 |
Ik zal erop letten. | |
FANN | zaterdag 18 oktober 2014 @ 20:15 |
ghehehehehe | |
golfer | zondag 19 oktober 2014 @ 19:04 |
Volgende week steken we onze neus in de mysterieuze wereld van het dierenvoer. Je hond of kat eet er dagelijks van: 'dierlijk bijproduct'. Te vinden in iedere verpakking brok- of blikvoer. Een soort vlees dat geen vlees mag heten. We stellen een vraag die uw hond of uw kat zelf niet stellen kan. Wat bedoelt u met 'dierlijke bijproducten'? Ersin gaat alvast op onderzoek uit... http://keuringsdienstvanw(...)everingen/23-10-2014 | |
fluitbekzeenaald2.0 | zondag 19 oktober 2014 @ 20:33 |
Dit gaat denk ik een interessante worden | |
Bravebart | zondag 19 oktober 2014 @ 20:40 |
Zal wel de stukken vlees zijn die mensen niet lekker vinden. Stapje onder de frikandel zegmaar | |
DeTolk | maandag 20 oktober 2014 @ 10:07 |
Hondenvoer is best te doen hoor. Die blikken van de Aldi dan. Jus zit er al bij. | |
Kreator | maandag 20 oktober 2014 @ 10:14 |
Volgens een (zeer betrouwbare) arts microbioloog die ik ken werkt het op zich wel, maar heeft het totaal geen langetermijn-invloed. Het helpt je voor die dag, een beetje. Gezond eten is beter. | |
Kreator | maandag 20 oktober 2014 @ 10:15 |
Interessant wel. Mijn hond krijgt overigens alleen vers vlees en brokken. Die blikjes vertrouw ik niet zo. | |
cva | maandag 20 oktober 2014 @ 10:34 |
JaniesBrownie | maandag 20 oktober 2014 @ 11:20 |
Probleem is dat dat eerste dus geen garantie is dat er niks mis is met je honing. Koeien die antibiotica krijgen, vervolgens plassen, AB komt in het water terecht, bijen drinken ervan... AB in je honing. Zelfde geldt voor pesticiden. Als jij honing koopt van een imker die zijn bijen laat vliegen op een plek waar pesticiden gebruikt worden, zitten er pesticiden in je honing. Dat maakt het oa zo lastig om goede honing te krijgen. | |
fluitbekzeenaald2.0 | maandag 20 oktober 2014 @ 11:29 |
In brokken zitten die dierlijke bijproducten ook gewoon. | |
McNulty | maandag 20 oktober 2014 @ 11:36 |
Zijn hondenbrokken niet gebaseerd op granen? Lijkt mij ook niet optimaal voor een dier dat een carnivoor is. | |
-0- | maandag 20 oktober 2014 @ 11:54 |
Het voer wat wij onze hond altijd geven bevat het volgende. (Pedigree vital) Graan is dus het hoofdbestanddeel, hoeveel procent dat precies is staat er helaas niet op. Of het een ideaal dieet is voor een hond? Geen idee. Onze hond doet het in elk geval prima op en ik hoor hem nooit klagen over de smaak. Maar goed, aangezien de meeste honden netjes 1 of 2 keer per dag een bakje voer krijgen is dat ook niet gebaseerd op de situatie van de meeste carnivoren die vaak een prooi vangen en zoveel mogelijk op eten en ook dagen zonder kunnen. | |
McNulty | maandag 20 oktober 2014 @ 12:10 |
Klagen komt voort uit verhoogde gezondheids risico's. Hier heb geen harde wetenschappelijke data voor. Maar meestal is wel verstandig om het dieet zo dicht mogelijk bij de natuur te houden. Voedsel timing lijkt mij imo minder belangrijk dan wat een dier werkelijk te eten krijgt. Denk persoonlijk dat dit beste manier van voeden is voor een carnivoor. https://www.youtube.com/channel/UCQ9C6WGHhJhRQtIsvMHIgXg | |
Teslynd | dinsdag 21 oktober 2014 @ 01:27 |
Je ziet de hond rustig eten en echt eten ipv alles op te schrokken. |