abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 13:18:34 #151
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148044099
Jij gourmet met konijnenstekken (beter bekend als paardenbloemblad)? _O-
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 29 december 2014 @ 20:06:20 #152
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_148108632
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 09:18 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Ik heb een vergelijkbare oven, werkt prima. Ik ben zelf op zoek gegaan naar een oud model van de Pizza Alfredo. Die gaat tot bijna 400 graden. Door een verandering van de Europese wetgeving hebben ze de nieuwe lijn aangepast en wordt deze tussen de 250 en 300 graden. Verder zijn het prima oventjes. Veel sneller op temperatuur en makkelijker om je pizza in te schieten. Door dat oventje is mijn pizza verslaving alleen maar groter geworden en heb ik inmiddels een steenoven in de tuin staan.
300 graden is wel genoeg voor zo'n Ferrari pizzaoven. Ik ga er eentje halen, wel handig
pi_148120493
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 13:18 schreef djkoelkast het volgende:
Jij gourmet met konijnenstekken (beter bekend als paardenbloemblad)? _O-
Rucola..
  maandag 29 december 2014 @ 23:42:27 #154
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148120745
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 23:37 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Rucola..
Koelkast herkent rucola niet. _O-
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 00:26:04 #155
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148123044
quote:
1s.gif Op maandag 29 december 2014 23:42 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Koelkast herkent rucola niet. _O-
Groeit hier als onkruid met paardenbloemen in het midden.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148123342
Dan heb jij gemuteerd onkruid in de tuin.
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 00:53:14 #157
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148124337
Komt door al die geïmpregneerde schuttingen. Vandaag of morgen trek ik ze er uit.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 01:23:26 #158
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148125170
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 00:53 schreef djkoelkast het volgende:
Komt door al die geïmpregneerde schuttingen. Vandaag of morgen trek ik ze er uit.
Haha en dan met oudjaar in de hens?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_148127529
Zo mijn vriendin heeft een kitchenaid deegmixer gekregen voor kerst, en het deeg wat uit zo een apparaat komt is toch wel stukken beter/luchtiger dan met de hand :D
Built for Speed
pi_148128756
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 07:57 schreef HansvanOchten het volgende:
Zo mijn vriendin heeft een kitchenaid deegmixer gekregen voor kerst, en het deeg wat uit zo een apparaat komt is toch wel stukken beter/luchtiger dan met de hand :D
Dan zou ik eens goed naar je kneedtechniek kijken.. ;) In principe moet je met de hand hetzelfde resultaat kunnen krijgen. Duurt alleen misschien iets langer (als in 5 tot 10 min). Wel eens dat het een stuk handiger is. Ik betrap mezelf er ook steeds vaker op dat ik mijn KA Artisan erbij pak als ik deeg moet maken.. :)
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 09:51:50 #161
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148129067
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 december 2014 01:23 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Haha en dan met oudjaar in de hens?
Dan heb je helemaal overal gif :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148129237
Ik vind het juist heerlijk om deeg met de hand te kneden, mijn KitchenAid is vooral heilig bij het opkloppen van eiwitten of slagroom. :')
pi_148129312
Ik denk dat ik gewoon te lui was om 15 min met de hand te kneden.....
Built for Speed
pi_148142600
Hoe heette datgeen nou wat je op de pizzaschep ding moest doen zodat het niet vast ging zitten?
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 15:49:01 #165
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148142717
Griesmeel/semolina (is hetzelfde)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 23:17:39 #166
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148166552
Jeej de nieuwe inbouwoven bij mijn ouders gaat tot 300°C. Opzichte gaat het niet slecht nu met 250°C een een steen maar toch :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_148171530
Paneermeel werkt ook :)
pi_148171547
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 01:25 schreef ChilllayD het volgende:
Paneermeel werkt ook :)
Proef je dat niet dan, die paar korrels die bovenop komen
pi_148183556
Onderop..... en nee ik proef ze niet. Vallen er af en bij teveel 'veeg' je ze er af.

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 15:46 schreef d4v1d het volgende:
Hoe heette datgeen nou wat je op de pizzaschep ding moest doen zodat het niet vast ging zitten?
pi_148185985
Vandaag mijn eerste pizza gemaakt. Was fanatiek bezig met zelf brood bakken en nu dus ook pizza!

Recept van fok! gebruikt en gebakken op een pizzasteen in een hete lucht oven op 250 graden.

Resultaat was geweldig! Zo anders dan een diepvries of domino pizza.

Is overigens den tonijn pizza!

pi_148396402
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 14:29 schreef benkruk het volgende:
Vandaag mijn eerste pizza gemaakt. Was fanatiek bezig met zelf brood bakken en nu dus ook pizza!

Recept van fok! gebruikt en gebakken op een pizzasteen in een hete lucht oven op 250 graden.

Resultaat was geweldig! Zo anders dan een diepvries of domino pizza.

Is overigens den tonijn pizza!

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit. :9
pi_148640564
Wel een beetje dood hier ;(

Wat zijn nou alternatieven voor een bodem van tomatensaus?
pi_148641200
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 14:31 schreef d4v1d het volgende:
Wel een beetje dood hier ;(

Wat zijn nou alternatieven voor een bodem van tomatensaus?
Ik gebruik best vaak deze:



Ff in een maatbeker, blender erop, klein schepje suiker of kneepje honing en een snufje zout. Heerlijk dunne en goed smeerbare saus heb je dan.

En als het wat meer tijd mag kosten tomaten inkoken, maar waarom zou je als je al hele goede zuid-europese tomaten in blik hebt?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_148641450
Ik gebruik Heinz Tomato Frito. Klaar voo gebruik uit een pakje. En erg goedkoop (meen iets van 60 cent, genoeg voor ca 8 pizza's gok ik).

Afgelopen week nog een pizza gemaakt trouwens. Was weer heerlijk en de vorm was top!

pi_148641610
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 14:51 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik gebruik best vaak deze:

[ afbeelding ]

Ff in een maatbeker, blender erop, klein schepje suiker of kneepje honing en een snufje zout. Heerlijk dunne en goed smeerbare saus heb je dan.

En als het wat meer tijd mag kosten tomaten inkoken, maar waarom zou je als je al hele goede zuid-europese tomaten in blik hebt?
Ik bedoelde meer of er ook lekkere sauzen voor op de bodem waren die helemaal niet op basis van tomaten :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')