abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_144717099
registreer om deze reclame te verbergen
Hij noemt het de 'psychologie achter de weerstand van de sceptici'. We leven in een tijd waarin mensen teveel zaken met hun verstand proberen te bevatten. Er is dan minder plaats om via verwondering meer te voelen. Omdat 'wonderen' ons begripsvermogen te boven gaan, roept dat weerstand op bij sommige mensen. Begrijpelijk, natuurlijk.
Volgens Robbert zijn het juist de sceptici die selectief waarnemen. Hij schijnt zo helderziend te zijn dat hij een archief heeft kunnen lezen dat ergens bestaat. Het woord 'genverbrander' stond daar ook zo en zou dus juist een bewijs moeten zijn van gave en niet van fraude.

Hetzelfde geldt voor de foto's die hij van overledenen maakt. Het schijnt heel logisch te zijn dat deze sterk lijken op afbeeldingen in fotoalbums ed. De 'hogere dimensie' maakt immers graag gebruik van bestaande beelden. Ook omdat hij camera's van anderen gebruikt, die er ook constant bij blijven zou bedrog uitgesloten zijn.

http://www.ninefornews.nl(...)-weerstand-sceptici/
pi_144717155
Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is een genverbrander.
pi_144717176
Tsja, hij maakt foto's van een willekeurig landschap met een uitgeknipte foto (van een overledene) of een stukje papier (in de vorm van een "spook") vlak voor de lens die dan uiteraard uit focus is.

Niet zo gek dat je dan ook gaat twijfelen aan alle andere dingen die hij doet.

En "een archief dat ergens bestaat"? Hij bedoelt Google. Die helderziendheid heeft iedereen.
pi_144717392
registreer om deze reclame te verbergen
Ghe. Deze oplichter is al in 2005 tegen de lamp gelopen, en in die 9 jaar heeft hij geen beter smoesje kunnen verzinnen dan dit slappe kletsverhaal..?
Atheism isn't a religion. It's a personal relationship with reality.
"And I think it should be – religion – treated with ridicule, and hatred and contempt. And I claim that right."- Christopher Hitchens, 1949 - 2011
pi_144718034
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 10:45 schreef MaGNeT het volgende:
Tsja, hij maakt foto's van een willekeurig landschap met een uitgeknipte foto (van een overledene) of een stukje papier (in de vorm van een "spook") vlak voor de lens die dan uiteraard uit focus is.

Niet zo gek dat je dan ook gaat twijfelen aan alle andere dingen die hij doet.

En "een archief dat ergens bestaat"? Hij bedoelt Google. Die helderziendheid heeft iedereen.
Nou ja, hij had het over een bestaand archief.. Maar die typefout stond ook op Google, had ik begrepen?
pi_144718451
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 11:27 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Nou ja, hij had het over een bestaand archief.. Maar die typefout stond ook op Google, had ik begrepen?
Hij vond het via Google en nam de fout "genverbrander" ipv "jeneverbrander" letterlijk over. Veel moeilijker is het niet.
pi_144718589
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 11:47 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Hij vond het via Google en nam de fout "genverbrander" ipv "jeneverbrander" letterlijk over. Veel moeilijker is het niet.
Hij had het van te voren opgezocht of heeft hij tijdens de uitzending stiekem google kunnen raadplegen?
pi_144718640
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 11:52 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Hij had het van te voren opgezocht of heeft hij tijdens de uitzending stiekem google kunnen raadplegen?
quote:
ER IS ZOVEEL MEER

Googlen met Robbert van den Broeke

met updates onderaan de pagina

voor boekingen: House of TalentIrene Moors weet zeker dat Robbert van den Broeke een medium is, hoewel hij zijn paranormale indrukken van internet haalde.

Televisiepresentatrice Irene Moors opende in mei 2005 een eigen productiebedrijf: House of Television. Haar eerste productie is het vierdelige programma Er is zoveel meer, waarin de 25-jarige Robbert van den Broeke zijn vermeende paranormale gaven mag demonstreren. Robbert was eerder meermaals te gast in het programma Life & Cooking, dat Irene samen met Carlo Boszhard presenteert. Dit leverde zoveel positieve reacties van kijkers op, dat ze besloot met Robbert in zee te gaan. Ze verkocht haar product aan RTL4 en reisde diverse talkshows af om Robbert te promoten.

Op 18 december konden we zien hoe Robbert samen met Irene op bezoek ging bij Corrie, wier man een einde aan zijn leven had gemaakt. Hij heette Arno en was cameraman bij RTL4. Niemand begreep waarom hij uit het leven was gestapt. Hij had geen afscheidsbrief achtergelaten. Robbert beweerde dat Arno "op" was en nu "in het licht" vertoeft. Daar werden we niet veel wijzer van. Aan het einde van de sessie werd Robbert echter plotseling opmerkelijk nauwkeurig:

"Er is nog iets heel belangrijks wat ik moet zeggen. Arno en jij kennen mekaar ook uit een ander leven. Jullie zijn heel diep met mekaar verbonden. Misschien heb je dat zelf ook al wel eens gevoeld, maar dat is wel zo. En ik moet daar iets van zeggen. Het is belangrijk ook ter verwerking van dit, om ook dit los te laten. Er komt iets van een jaartal door. 1793 en 1823. In die tussentijd heb jij geleefd. In dat leven ben je ook niet zo heel oud geworden. Een jaar of 30 of zo. Er komt een heel verhaal bij mij binnen. Het was hier in Nederland. Coevorden krijg ik door. Jouw naam was Hillegien. Je heette Hillegien. Hellegien. Hillegien hoor ik. Hillegien. Ik krijg een achternaam bij jou door. Mogelijk iets van Rozenboom of Rozeboom. Jij heette Rozeboom toen. En jij leefde toen al samen, er komt heel duidelijk een naam, iets van Luwert, Luwert, die naam hoor ik. En er is iets met 7 maart. En er is iets met 7 augustus in dat leven. Ik heb zo'n gevoel dat je dus met deze partner eigenlijk in dat leven hebt geleefd. Vlak na het huwelijk in dat leven ben jij overleden. In datzelfde jaar. Je bent toen getrouwd en eigenlijk datzelfde jaar, ik heb zo'n gevoel in augustus, ben jij overleden. Jouw man was toen bezig, of iets met... Ik krijg een beroep door. Trapper of trap... Ik weet niet wat dat betekent. Trapper of genverbrander of genverbranden. Ik weet niet precies wat dat betekent."

Er blijkt inderdaad een Hillegien Rozeboom te hebben bestaan, die vrijwel exact aan het signalement voldoet. Ze werd op 17 maart 1793 in Coevorden geboren. Op 24 april 1823 trouwde ze met Lubbert Wessels, maar al in hetzelfde jaar, op 7 augustus, overleed ze op 30-jarige leeftijd. Al deze informatie is te vinden op een genealogische webpagina. Robbert had overigens evengoed een andere stamboom kunnen kiezen, want er is geen reden om aan te nemen dat Hillegien en Lubbert iets met Corrie en Arno te maken hebben.

Op de webpagina staat ook het beroep van Lubbert. Hij was genverbrander en tapper. Dat stemt bijna precies overeen met de informatie die Robbert op paranormale wijze verkreeg. Er is alleen ongemerkt een typefoutje ingeslopen. Lubbert was geen genverbrander maar geneverbrander! (meestal gespeld als jeneverbrander) Robbert herkende dit woord blijkbaar niet omdat er een E ontbrak. Uit het feit dat hij het over een "gen-verbrander" had, blijkt dat hij zijn informatie van het web haalde, waarschijnlijk via een browser. Hij hoorde het vast niet van een geest die jenever als "genver" uitsprak.

Informatie op een webpagina met afstammelingen van Jan Wessels

III-d Lubbert Wessels is geboren op donderdag 29 april 1790 in Dalen, zoon van Jan Wessels en Geesje Wanders. Lubbert is overleden op maandag 24 april 1848 in Coevorden, 57 jaar oud.
Beroep:
Genverbrander en tapper
Lubbert:
(1) trouwde, 32 jaar oud, op donderdag 24 april 1823 in Coevorden [bron: Akte nr. 4] met Hillegien Rozeboom, 30 jaar oud. Hillegien is geboren op zondag 17 maart 1793 in Coevorden, dochter van Harm Rozeboom en Geesien Jansen. Hillegien is overleden op donderdag 7 augustus 1823 in Coevorden, 30 jaar oud.

(home.planet.nl/~bere0816/Genealogieen/Genealogieen_W/genealogie%20wessels.htm)

In het tv-programma werd een genealogische webpagina getoond waaruit bleek dat de persoon waarover Robbert sprak inderdaad van 1793 tot 1823 in Coevorden had geleefd. Maar deze pagina stond op een andere website en bevatte geen spelfout.

Robbert vertelde ten slotte nog dat Corrie heel oud zal worden en niet opnieuw hoeft te reïncarneren. Dat kon hij allemaal zien. Corries kinderen volgden het gebeuren op een monitor in een andere kamer, snikkend van ontroering. Zakenvrouw Irene Moors zat er gelukzalig bij.Te veel voltreffers

Robbert bracht ook een bezoek aan theater Carré. Daar kreeg hij zulke sterke paranormale indrukken, dat hij verschillende feiten uit de historie van Carré achter elkaar uit de hogere wereld kon halen:

1. Alex Wunnink (succesvolle directeur in de jaren 1930)
2. Walzertraum (lievelingspaard van Oscar Carré)
3. 29 juni 1911 (sterfdag van Oscar Carré)
4. Frits van Haarlem (variétékoning die het gebouw huurde)
5. Grock (beroemde clown)
6. 84 paarden (er stonden vroeger 84 paarden op stal)

Robbert beweerde dat hij niet wist wat deze indrukken te betekenen hadden. Gelukkig had Irene Moors een boek over de geschiedenis van Carré bij de hand, zodat ze alles wat Robbert zei meteen kon opzoeken. Zelf kon ik het nog sneller verifiëren, want alle informatie stond op een webpagina van het theater.

Als een medium of paragnost zoveel voltreffers scoort, dan mag je veronderstellen dat er bedrog in het spel is, behalve als normale verklaringen uitgesloten zijn. (1)

Dit is ook de mening van serieuze parapsychologen, die al lang weten dat het paranormale niet zo gemakkelijk te vinden is. Als er echte wondermensen bestonden, dan zou het al lang bewezen zijn. Degenen die pretenderen over bijzondere gaven te beschikken, zijn echter zelden bereid om aan een parapsychologisch experiment mee te werken. En degenen die wel een proef aandurven, boeken geen succes onder gecontroleerde omstandigheden, waarbij normale verklaringen worden uitgesloten. Daarom is er in de parapsychologische vakliteratuur bijna niets meer te vinden over hedendaagse paragnosten en mediums. Het is iedereen bekend dat zij hun grote beweringen niet kunnen waarmaken.Aliens en graancirkels

Robbert ziet en hoort niet alleen allerlei dingen, hij maakt ook aan de lopende band foto's van vreemde lichtbollen en ongeloofwaardige geesten en aliens. (2) Bovendien verschijnen er al vele jaren kleine graancirkels in een veld achter zijn huis. Deze worden volgens Robbert gemaakt door intelligente lichtbollen, die hij op telepathische wijze 's nachts voelt aankomen. Hij opent dan de gordijnen van zijn slaapkamer om de lichtshow te kunnen aanschouwen. Na de voorstelling gaat hij naar buiten om de nieuw ontstane cirkel te inspecteren en daarna wekt hij zijn ouders. Robbert vertelt dat de aliens hem enkele malen naar een andere plek teleporteerden. Hij communiceert met buitenaardse entiteiten en heeft genezende gaven ontwikkeld waarmee hij patiënten behandelt (de wachtlijst is erg lang).

Aanvankelijk waren er enkele onderzoekers van buitenissige zaken die geloof hechtten aan Robberts verhalen, maar ook zij beginnen onraad te ruiken. Daar komt bij dat ze niet de kans krijgen om Robbert van nabij te observeren. Robberts vader, Peter van den Broeke, die directeur is van de Rabobank van Loon op Zand, schermt zijn zoon af tegen iedereen die een beetje verstand heeft van onderzoek. Hij laat wel journalisten toe en belde naar tv-zenders om zijn zoon op de buis te krijgen. Hij is ook de ghostwriter van een boek dat Robbert onlangs uitbracht. Hoewel Robbert beweert dat hij wil bewijzen dat zijn wonderen echt zijn, heeft de familie Van den Broeke geen belang bij serieus onderzoek, en hetzelfde geldt voor Irene Moors.Slecht toneelspel

Er wordt gespeculeerd over de vraag wat er met Robbert aan de hand kan zijn. Is hij een gewone oplichter, is hij een pathologische leugenaar of heeft hij last van hallucinaties en is hij zo zwaar geestesziek dat hij geen onderscheid meer maakt tussen fantasie en werkelijkheid? Misschien fraudeert hij onbewust en beseft hij niet goed wat hij doet. Zo'n vergezochte hypthese kan verklaren waarom Robbert op velen een goudeerlijke en breekbare indruk maakt. Robbert heeft er geen enkele moeite mee om met de hand op zijn hart te zweren dat hij nooit bedrog pleegt, en hij breekt haast in tranen uit als je zijn oprechtheid in twijfel trekt. Hij lijkt echt te geloven in wat hij zegt.

Van de bekende lepelbuiger Uri Geller, die in de jaren 1970 wereldwijd alle tv-shows afreisde, werd ook vaak gezegd dat hij zo'n oprechte, spontane, naïeve en bijna kinderlijke indruk maakte. Onlangs dook Geller weer op in een talkshow van Robert Jensen. (Deze uitzending kan op video worden bekeken.) Jensen liet een lepel zien en hij vroeg of Uri die met paranormale krachten kon verbuigen. Maar Uri nam de lepel niet aan en zei: zo werkt het niet, ik heb een heleboel lepels nodig. Hij wilde dat Jensen een schaal vol lepels op tafel zette, die van tevoren waren klaargelegd. Daar kon hij gemakkelijk een lepel vanaf pakken, maar in plaats daarvan stond hij op en begon hij de voorwerpen op de schaal te sorteren. Hij legde meteen een aantal aan de kant en koos een van de lepels uit. Dat was niet de goeie, want hij gaf deze lepel weer weg. Pas bij zijn tweede poging en na enig zoeken had hij de juiste lepel te pakken, die hij bij het buigpunt vasthield. Deze lepel werd door niemand gecontroleerd, want Uri had inmiddels de regie in handen en babbelde er lustig op los. Het metaal leek boterzacht te worden. Waarschijnlijk was de lepel van tevoren al een aantal keren heen en weer gebogen, zodat het metaal lam was geworden.

Wat Geller deed was een amusante act. Hij speelt toneel voor mensen die naïef genoeg zijn om hem serieus te nemen, en de rest kan er ook plezier aan beleven. Robbert van den Broeke speelde eveneens een rol, maar het was een ondermaats toneelstuk. Met behulp van geveinsde visioenen en emoties, wat verbale handigheid, stereotype maniertjes en het draaiboek van Irene probeerde hij zich voor te doen als een medium uit een slechte B-film. Zo had hij vaak moeite om de namen te horen die hem vanuit de andere wereld werden ingefluisterd. Die kwamen niet meteen helemaal goed door. Daarmee suggereerde hij dat het mediumschap geen lichte taak is. Je moet je ontvanger goed kunnen afstemmen. Toegegeven: als Robbert meteen voluit Alex Wunnink en Walzertraum had gezegd, dan zou het nog ongeloofwaardiger hebben geklonken.Amusement of wereldwonder?

Het is niet zo gebruikelijk om iemands paranormale beweringen als bedrog te interpreteren, zoals ik hier nu doe. Daarmee stoot ik mensen voor het hoofd die in Robbert geloven en die overtuigd zijn van zijn eerlijkheid. Het wekt bij hen de indruk dat ik een bevooroordeelde dogmaticus ben die niet meer open wil staan voor de mogelijkheid dat er "zoveel meer" is dan ik kan zien.

Kan ik bewijzen dat Robbert zijn informatie over Carré en Hillegien niet van geesten heeft gekregen? Nee, dat valt niet met zekerheid te bewijzen, al komt die spelfout (genverbrander) dicht in de buurt. Het is echter zo onwaarschijnlijk dat Robbert werkelijk een wereldwonder is, dat we ervan mogen uitgaan dat hij trucs gebruikt, tenzij hij het tegendeel kan aantonen. Als geesten namen en jaartallen kunnen doorgeven, maar daarbij tikfouten laten staan, als intelligente lichtbollen graancirkels maken en als aliens zich laten fotograferen en mensen teleporteren, dan is alles mogelijk. Dan moet het wetenschappelijke wereldbeeld radicaal worden herzien. Maar daar is wel veel meer voor nodig dan een productie van Irene Moors.

We hoeven niet aan te nemen dat Robbert een geboren leugenaar is. Wat klein begint kan geleidelijk uit de hand lopen. Het zijn ook de mensen uit Robberts omgeving, waaronder zijn vader en nu ook Irene Moors, die hem ertoe aanzetten om steeds verder te gaan. Als je publiek graag bedrogen wil worden en als je daar zoveel waardering voor krijgt, dan kan het moeilijk zijn om de verleiding te weerstaan. In de commerciële amusementsindustrie speelt het begrip 'waarheid' geen rol van betekenis. Als tv-ster mag je de kijkers een schijnwerkelijkheid voorspiegelen en je mag ze als kinderen voor het lapje houden.

Het mag waar zijn dat er "meer is tussen hemel en aarde", maar toch niet "zoveel meer" als Robbert en Irene ons willen laten geloven?

Rob Nanninga,
december 2005

Rob Nanninga is hoofdredacteur van Skepter.
© Stichting Skepsis. Het is niet toegestaan dit artikel op andere websites over te nemen.
----------------------------------------------------------------------------------------

Aanvullende noten

(1) Het komt nooit voor dat paragnosten of mediums zoveel voltreffers achter elkaar scoren als Robbert deed. Dat gebeurt alleen in slechte films. Meestal doen ze het niet beter dan de kansverwachting (zie Paragnosten onder de loep en Paranormale verschijnselen). Paragnosten overtuigen hun cliënten vaak met een methode die "Cold reading" wordt genoemd (zie Medium voor een dag). Robbert probeerde dat in de eerste uitzending, maar hij is er nog niet goed in. De (para)psycholoog Wim Kramer schreef mij zelfs dat hij nog nooit zo'n slechte paragnost had gezien. Daarom laat Robbert zich nu influisteren door een geest die Google heet.

(2) Als je met flitslicht foto's neemt van stofdeeltjes of andere minuscule objecten die zich vlak voor de lens bevinden, dan levert dat vaak lichtbollen op. Gezichten van aliens kunnen worden gefotografeerd door een heel klein aliengezichtje te tekenen, het uit te knippen en het vlak voor de lens te houden. Gebruik in dit geval geen flits. Dr. Eltjo Haselhoff en andere onderzoekers van vreemde verschijnselen zijn inmiddels goed in staat om zulke foto's na te maken. Maar ze mogen Robberts gaven niet onderzoeken, want de vader van Robbert laat hen niet meer toe. Alleen de meest goedgelovigen zijn nog welkom in huize Van den Broeke.

Reactie van Irene Moors

In een telefonische reactie op een item van RTL-Boulevard over deze kwestie (video 28-12 "er is zoveel google") zei Irene Moors:

"Het enige wat ik je kan vertellen is dat we het programma maken in alle eerlijkheid. Dat als hij een reading gaat doen bij mensen thuis, hij absoluut geen informatie vooraf krijgt. Hij wordt van A naar B vervoerd en gaat zitten bij iemand en doet zijn verhaal. En bij de historische locaties... ja hoe hij daar zijn informatie doorkrijgt, ik heb geen idee. Het is heel wonderlijk."

Dit kan allemaal waar zijn, want voor de reading met Corrie had Robbert geen relevante informatie nodig. Als ze hem naar iemand anders hadden gebracht, had hij dezelfde stamboom van internet kunnen gebruiken. Irene zegt niet dat ook de historische locaties hem van tevoren onbekend waren.

"We hebben in het programma iets laten zien waar dat genever wel stond. Als we iets te verbergen hadden, hadden we dat niet gedaan."

Er werd een genealogische webpagina getoond om duidelijk te maken dat Robbert over personen had gesproken die echt geleefd hadden. Op deze pagina stond onder meer dat Lubbert geneverbrandersknegt en tapper was. We kregen niet te zien dat hij op een andere pagina "genverbrander" werd genoemd.

"Iedereen moet zelf weten wat hij wel en niet gelooft."

Het gaat hier niet om een geloof (dat je nooit kunt bewijzen), maar om controleerbare feiten. Er waren ruim 800.000 mensen die naar het programma keken. Als je die de indruk wilt geven dat Robbert zijn informatie op paranormale wijze verkrijgt, dan moet je daar ook goeie bewijzen voor leveren. Dan mag je geen simpele trucjes laten zien die iedere goochelaar veel beter kan. Dan moeten de kijkers ervan op aan kunnen dat ze echt iets bijzonders zien, want daarom kijken ze.

Robbert ziet sprookjes

In de uitzending van 1 januari 2006 bracht Robbert een bekend volksverhaal tot leven: de sage van de non van Singraven. De informatie die hij gebruikte (inclusief de naam Hendrik Jan Roessink Udink, die hij feilloos reproduceerde) is onder meer te vinden op deze webpagina. Dr. Theo Meder van het Meertens Instituut, een sagenexpert, legt hier uit waarom het verhaal over de ingemetselde non hoogstwaarschijnlijk fictief is.

Theo Meder is goed bekend met de verhalen van Robbert. Er verschijnt dit jaar een boek van hem waar een hoofdstuk over Robbert instaat. Hij heeft Robbert echt nooit zelf in actie kunnen zien, want wetenschappelijke onderzoekers zijn taboe. Robbert vertoont zijn kunsten liever aan Irene Moors. In het programma Life & Cooking (eveneens op 1 januari) zei Irene hierover: "Het is geen wetenschap, dus je kan ook niet echt bewijzen of hij iets wel of niet ziet." In werkelijkheid is het niet zo moeilijk om vast te stellen of Robbert iets bijzonders kan onder omstandigheden waarbij mogelijke trucs en handigheidjes worden uitgesloten. Maar daar had Irene Moors waarschijnlijk geen behoefte aan, omdat ze dan geen wonderen meer zou kunnen vertonen aan haar kijkers.

Myrna Goossen, eveneens van RTL4 en te gast in Life & Cooking, voegde er nog aan toe dat ze voor 100% in Robbert gelooft. "Waarom geloof je hem?", vroeg Carlo Boszhard. Myrna: "Omdat ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde. En ik vind dat als je gelooft, dan weet je ook dat het zo is. Het is zo." Kortom: Ik geloof, dus is het zo. Daar valt niks meer tegenin te brengen.

Meer artikelen over Robbert

Robbert en de sok van Tanja – Robbert wenst critici een pijnlijke dood toe en steunt Joran van der Sloot. (blogartikel, 9 oktober 2012)

Trucfoto's van Robbert – hoe je ze zelf kunt maken. (blogartikel, 5 april 2012)

Robberts trucfoto's van een non + een verklaring van Irene Moors (2006)

Een uitgeknipte modderman (2006)

Van zorgenkind tot wonderman: de avonturen van Robbert van den Broeke. Artikel uit Skepter 18(4),
p. 24-29. Alles over de graancirkelcarrière van Robbert.

bron: http://www.skepsis.nl/robbertvandenbroeke.html
  zaterdag 20 september 2014 @ 12:03:46 #9
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144718879
foto_gemaakt_door_robbert1.jpg

500pxShopped.jpg?1318992465
pi_144719043
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 11:54 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

[..]

Aha, tijdens de uitzending dus...

En ja, dat is wel veelzeggend. Hier kan hij zich toch eigenlijk niet tegen verweren?
pi_144719081
quote:
Die foto is wrs niet geshopped.. Hij, zegt men, beweegt een uitgeknipt plaatje voor de lens tijdens de opname.
  zaterdag 20 september 2014 @ 12:15:06 #12
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_144719177
Die hatemails die Robbert heeft verstuurd :') :D :')
quote:
ik Hoop dat de man die dit aritkel heeft geschreven een Gruwelijke zeer Angstige Pijnlijke Dood Krijgt hij schrijft gemeene dingen van robbert van den broeke robbert is echt lief puur en op recht ik hoop dat ik deze man een keer Vet Op zijn bek mag slaan ik Ben BodyBuilder Dus Dat Zal Wel Lukken
quote:
Ha ha ha God en ik Lachen Je uit Dombo Zal ik Je bek even Volschijten of Zo Klootzak
quote:
Deze reactie werd geplaatst onder het pseudoniem Tiest, maar het IP-adres komt overeen met dat van enkele hatemails die Robbert onder zijn eigen naam verstuurde.
:')

http://www.skepsis.nl/blog/2012/10/robbert-en-de-sok-van-tanja/
#TeamXeDo
pi_144720251
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 12:15 schreef Ceviche het volgende:
Die hatemails die Robbert heeft verstuurd :') :D :')

[..]

[..]

[..]

:')

http://www.skepsis.nl/blog/2012/10/robbert-en-de-sok-van-tanja/
Dat is nou niet erg snugger van hem...
  zaterdag 20 september 2014 @ 20:39:22 #14
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_144732565
Hij is echt, hij had namelijk ook contact met aliens.
1robbert-van-den-broeke-sept04.jpg
  zondag 21 september 2014 @ 22:32:56 #15
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_144772626
Hij heeft pas sinds kort spiritueel contact met Joran, die wel goed is in rare verhaaltjes. :Y
Pope John Paul II shot first!!!
  maandag 22 september 2014 @ 20:33:12 #16
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_144801266
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 22:32 schreef theguyver het volgende:
Hij heeft pas sinds kort spiritueel contact met Joran, die wel goed is in rare verhaaltjes. :Y
Dus binnenkort een Peter R. de V special over Robert van de B. ?

quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 10:56 schreef Telecaster het volgende:
Ghe. Deze oplichter is al in 2005 tegen de lamp gelopen, en in die 9 jaar heeft hij geen beter smoesje kunnen verzinnen dan dit slappe kletsverhaal..?
Dat dus.
The truth may be out there, but the lies are in your head.
  dinsdag 23 september 2014 @ 00:44:05 #17
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_144811139
quote:
0s.gif Op maandag 22 september 2014 20:33 schreef R0N1N het volgende:

[..]

Dus binnenkort een Peter R. de V special over Robert van de B. ?

[..]

Dat dus.
Zelfs Peter verlaagt zich niet zo diep, helaas, waar is Tinneke als je der nodig hebt :P
153795
Pope John Paul II shot first!!!
pi_144811332
Kom op zeg! Dit is toch zo doorzichtig. Die vent is een charlatan met zo'n enorme grootheidswaanzin dat hij zelf in zijn eigen leugens gelooft. Hij wil niet erkennen dat hij psychische stoornissen heeft, zodoende ontvlucht hij de realiteit en geeft af op de skeptici die hem confronteren met hoe het eigenlijk is.

Een zeer trieste vertoning en onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen erin meegaan.
  dinsdag 23 september 2014 @ 08:04:24 #19
162717 Telecaster
Duivelse Spotter
pi_144813220
quote:
13s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:55 schreef Pulzzar het volgende:
Kom op zeg! Dit is toch zo doorzichtig. Die vent is een charlatan met zo'n enorme grootheidswaanzin dat hij zelf in zijn eigen leugens gelooft. Hij wil niet erkennen dat hij psychische stoornissen heeft, zodoende ontvlucht hij de realiteit en geeft af op de skeptici die hem confronteren met hoe het eigenlijk is.

Een zeer trieste vertoning en onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen erin meegaan.
Sja. Hetzelfde kun je natuurlijk goedbeschouwd zeggen over elke georganiseerde religie en de leiders daarvan.
Atheism isn't a religion. It's a personal relationship with reality.
"And I think it should be – religion – treated with ridicule, and hatred and contempt. And I claim that right."- Christopher Hitchens, 1949 - 2011
pi_144814372
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 08:04 schreef Telecaster het volgende:

[..]

Sja. Hetzelfde kun je natuurlijk goedbeschouwd zeggen over elke georganiseerde religie en de leiders daarvan.
Zou kunnen. Maar bij Robbert van den Broeke is het wel erg doorzichtig met zijn papieren uitgeknipte poppetjes en genverbrander. Derek Ogilvie pakt het een stuk overtuigender aan dan deze meneer. Daarbij maakt Robbert een zeer labiele indruk.

Ik snap echt niet dat nog steeds mensen in hem geloven. Die mensen willen denk ik zo graag in het paranormale geloven dat ze er niet voor open staan dat er ook bedriegers zijn. Iedere idioot die zegt paranormaal begaafd te zijn, wordt meteen op zijn woord geloofd.
  dinsdag 23 september 2014 @ 13:11:39 #21
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_144820159
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 09:32 schreef Pulzzar het volgende:
Zou kunnen. Maar bij Robbert van den Broeke is het wel erg doorzichtig met zijn papieren uitgeknipte poppetjes en genverbrander. Derek Ogilvie pakt het een stuk overtuigender aan dan deze meneer. Daarbij maakt Robbert een zeer labiele indruk.

Ik snap echt niet dat nog steeds mensen in hem geloven. Die mensen willen denk ik zo graag in het paranormale geloven dat ze er niet voor open staan dat er ook bedriegers zijn. Iedere idioot die zegt paranormaal begaafd te zijn, wordt meteen op zijn woord geloofd.
Vergeet z'n zelf platgetrapte "graancirkels" niet. (Die van dusdanig slechte kwaliteit zijn, dat ze de naam "graancirkel" niet eens waard zijn.)

Het begon eigenlijk allemaal met een 'endorsement' vanuit Amerika (Nancy Talbott - omtrent zijn "gave" om graancirkels te voorspellen incl. het "patroon").

(Dûh, ik maak er ontstaat vannacht een soort van ronde cirkel in het grasveld hier 200 meter verderop.) (veel verder komen die "patronen" bij Broekie niet.)

Maar wel een heus wapenfeit voor Fok!:
In 2006 werd hij als oplichter ontmaskerd door onder andere Stichting Skepsis, Dossier X, De Telegraaf en enkele leden van het FOK!-forum. http://nl.wikipedia.org/wiki/Robbert_van_den_Broeke
The truth may be out there, but the lies are in your head.
  dinsdag 23 september 2014 @ 13:43:29 #22
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_144821171
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 09:32 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Zou kunnen. Maar bij Robbert van den Broeke is het wel erg doorzichtig met zijn papieren uitgeknipte poppetjes en genverbrander. Derek Ogilvie pakt het een stuk overtuigender aan dan deze meneer. Daarbij maakt Robbert een zeer labiele indruk.

Ik snap echt niet dat nog steeds mensen in hem geloven. Die mensen willen denk ik zo graag in het paranormale geloven dat ze er niet voor open staan dat er ook bedriegers zijn. Iedere idioot die zegt paranormaal begaafd te zijn, wordt meteen op zijn woord geloofd.
Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die zichzelf hoger achten dan andere mensen omdat ze zogenaamd ruimdenkender, spiritueler en ontvankelijker zijn, en daarom ook paranormale verschijnselen waar kunnen nemen (waar de bekrompen mensen dat niet kunnen zien, natuurlijk). Waar een 'bekrompen' iemand gewoon denkt dat het tocht, schrijven zij een windvlaag toe aan geesten.

Ze zien Robbert dus niet als een kwakzalver, maar als een onbegrepen iemand.
En omdat ze zich bijzonder voelen omdat zij wél zo open-minded zijn, worden de rare verhalen over/van Robbert goedgepraat, anders raken ze dat gevoel van bijzonder-zijn kwijt.
#TeamXeDo
  dinsdag 23 september 2014 @ 13:45:42 #23
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_144821239
Tevens was Lange Frans vorige week bij 'Je zal het maar zijn'. Hij vertelde over graancirkels en stonehenge, die kwamer volgens hem door aliens. 'Kan nooit door mensen gemaakt zijn.'
Youtube staat vol met filmpjes van mensen die graancirkels maken :')

Sowieso Lange Frans :')
#TeamXeDo
  dinsdag 23 september 2014 @ 15:10:49 #24
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_144823921
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:43 schreef Ceviche het volgende:
Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die zichzelf hoger achten dan andere mensen omdat ze zogenaamd ruimdenkender, spiritueler en ontvankelijker zijn, en daarom ook paranormale verschijnselen waar kunnen nemen (waar de bekrompen mensen dat niet kunnen zien, natuurlijk). Waar een 'bekrompen' iemand gewoon denkt dat het tocht, schrijven zij een windvlaag toe aan geesten.

Ze zien Robbert dus niet als een kwakzalver, maar als een onbegrepen iemand.
En omdat ze zich bijzonder voelen omdat zij wél zo open-minded zijn, worden de rare verhalen over/van Robbert goedgepraat, anders raken ze dat gevoel van bijzonder-zijn kwijt.
Het complete gebrek aan zelfreinigend vermogen siert die kliek niet, nee.

& het maar vreemd vinden dat er ook mensen zijn die graag één en ander wetenschappelijk bewezen willen zien alvorens de Robert van den Broekies onder ons op hun woord te geloven. :')
The truth may be out there, but the lies are in your head.
  dinsdag 23 september 2014 @ 15:13:14 #25
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_144823999
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:45 schreef Ceviche het volgende:
Tevens was Lange Frans vorige week bij 'Je zal het maar zijn'. Hij vertelde over graancirkels en stonehenge, die kwamer volgens hem door aliens. 'Kan nooit door mensen gemaakt zijn.'
Youtube staat vol met filmpjes van mensen die graancirkels maken :')

Sowieso Lange Frans :')
Als dat soort figuren model stonden voor het menselijke intellect en denkvermogen ...
Zou ik 'm haast gelijk geven ... :P
The truth may be out there, but the lies are in your head.
pi_144831154
Robbert van de Broeke... Leeft die zolderautist ook nog? hahahaha
pi_144840495
robbert.jpg

Hij is er met de jaren nou niet bepaald frisser uit gaan zien.

Image.aspx?object=News&type=large&image=Robbert_van_den_Broeke_uit_Hoeven_1701280.jpg
pi_144840747
quote:
15s.gif Op dinsdag 23 september 2014 23:21 schreef Pulzzar het volgende:
[ afbeelding ]

Hij is er met de jaren nou niet bepaald frisser uit gaan zien.

[ afbeelding ]
De waanzin is in zijn ogen te zien.
Whaaaat???? No money?
pi_144841546
ocharme
  woensdag 24 september 2014 @ 09:03:00 #30
162717 Telecaster
Duivelse Spotter
pi_144845410
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 09:32 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Zou kunnen. Maar bij Robbert van den Broeke is het wel erg doorzichtig met zijn papieren uitgeknipte poppetjes en genverbrander. Derek Ogilvie pakt het een stuk overtuigender aan dan deze meneer. Daarbij maakt Robbert een zeer labiele indruk.

Ik snap echt niet dat nog steeds mensen in hem geloven. Die mensen willen denk ik zo graag in het paranormale geloven dat ze er niet voor open staan dat er ook bedriegers zijn. Iedere idioot die zegt paranormaal begaafd te zijn, wordt meteen op zijn woord geloofd.
Sja. En toch heb je wereldwijd vele mormonen, terwijl zelfs de officiële versie van het ontstaan van dit bijgeloofje van een dermate lachwekkende en doorzichtige infantiliteit is dat m'n zoontje van zes nog "yeah,right..." zou zeggen.

Mormonism: A Racket Becomes a Religion
Atheism isn't a religion. It's a personal relationship with reality.
"And I think it should be – religion – treated with ridicule, and hatred and contempt. And I claim that right."- Christopher Hitchens, 1949 - 2011
  woensdag 24 september 2014 @ 09:07:23 #31
162717 Telecaster
Duivelse Spotter
pi_144845469
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:43 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die zichzelf hoger achten dan andere mensen omdat ze zogenaamd ruimdenkender, spiritueler en ontvankelijker zijn, en daarom ook paranormale verschijnselen waar kunnen nemen (waar de bekrompen mensen dat niet kunnen zien, natuurlijk). Waar een 'bekrompen' iemand gewoon denkt dat het tocht, schrijven zij een windvlaag toe aan geesten.

Ze zien Robbert dus niet als een kwakzalver, maar als een onbegrepen iemand.
En omdat ze zich bijzonder voelen omdat zij wél zo open-minded zijn, worden de rare verhalen over/van Robbert goedgepraat, anders raken ze dat gevoel van bijzonder-zijn kwijt.
De gelijkenis met de gemiddelde complotdenker (al is dat een contradictio in terminis) is treffend.
Atheism isn't a religion. It's a personal relationship with reality.
"And I think it should be – religion – treated with ridicule, and hatred and contempt. And I claim that right."- Christopher Hitchens, 1949 - 2011
pi_144848858
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 09:32 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Zou kunnen. Maar bij Robbert van den Broeke is het wel erg doorzichtig met zijn papieren uitgeknipte poppetjes en genverbrander. Derek Ogilvie pakt het een stuk overtuigender aan dan deze meneer. Daarbij maakt Robbert een zeer labiele indruk.

Ik snap echt niet dat nog steeds mensen in hem geloven. Die mensen willen denk ik zo graag in het paranormale geloven dat ze er niet voor open staan dat er ook bedriegers zijn. Iedere idioot die zegt paranormaal begaafd te zijn, wordt meteen op zijn woord geloofd.
Volgens James Randi gelooft Derek zelf wrs wel in zijn kunnen. (Dat zei hij op het filmpje waar hij getest wordt)
Volgens Derren Brown komt het vaker voor dat mediums zelf geloven in hun gave en dan zelfs onbewust de zaak flessen. Ook bij de spiritistische beweging van bijna een eeuw geleden kwam het voor dat mensen elkaar zo onbewust voor de gek hielden. (wat overigens niet uitsluit dat paranormale fenomenen ook echt kunnen voorkomen.)
Zie deze prachtige docu over het fenomeen:
pi_144848927
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 09:07 schreef Telecaster het volgende:

[..]

De gelijkenis met de gemiddelde complotdenker (al is dat een contradictio in terminis) is treffend.
Bestaat er geen gemiddelde complotdenker, dan?
pi_144849232
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 11:40 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Volgens James Randi gelooft Derek zelf wrs wel in zijn kunnen. (Dat zei hij op het filmpje waar hij getest wordt)
Volgens Derren Brown komt het vaker voor dat mediums zelf geloven in hun gave en dan zelfs onbewust de zaak flessen. Ook bij de spiritistische beweging van bijna een eeuw geleden kwam het voor dat mensen elkaar zo onbewust voor de gek hielden. (wat overigens niet uitsluit dat paranormale fenomenen ook echt kunnen voorkomen.)
Zie deze prachtige docu over het fenomeen:
Neemt niet weg dat Derek wel intelligenter is en het een stuk slimmer aanpakt dan Robbert van den Broeke.

Van den Broeke kwam onder de aandacht in de eerste plaats vanwege zijn leeftijd. Destijds maar 25 en al zo 'ontzettend paranormaal begaafd'. Daarbij was hij in trek bij veel vrouwen. Een bepaalde groep geloofde alles wat hij zei en deed, terwijl de rest hem uitlachte vanwege zijn stupide geestenfoto's. Maar de groep die hem geloofde, was toch behoorlijk aanzienlijk en Irene Moors rook commercieel succes. Dat flopte, omdat hij onvoorzichtig en dom te werk ging met zijn genverbrander en die foto's van de geest van een non. Irene trok de stekker eruit, want het bewijs dat hij de boel fleste lag er te dik bovenop. Ze zei wel dat ze nog steeds in hem gelooft, maar dat deed ze natuurlijk alleen maar om de vermoorde onschuld te kunnen blijven spelen.

Ik kan geen medelijden met die gast krijgen, ook al is hij overduidelijk geestesziek.
pi_144853922
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 11:51 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Neemt niet weg dat Derek wel intelligenter is en het een stuk slimmer aanpakt dan Robbert van den Broeke.

Van den Broeke kwam onder de aandacht in de eerste plaats vanwege zijn leeftijd. Destijds maar 25 en al zo 'ontzettend paranormaal begaafd'. Daarbij was hij in trek bij veel vrouwen. Een bepaalde groep geloofde alles wat hij zei en deed, terwijl de rest hem uitlachte vanwege zijn stupide geestenfoto's. Maar de groep die hem geloofde, was toch behoorlijk aanzienlijk en Irene Moors rook commercieel succes. Dat flopte, omdat hij onvoorzichtig en dom te werk ging met zijn genverbrander en die foto's van de geest van een non. Irene trok de stekker eruit, want het bewijs dat hij de boel fleste lag er te dik bovenop. Ze zei wel dat ze nog steeds in hem gelooft, maar dat deed ze natuurlijk alleen maar om de vermoorde onschuld te kunnen blijven spelen.

Ik kan geen medelijden met die gast krijgen, ook al is hij overduidelijk geestesziek.
Wat me verbaast is het verschil tussen die twee foto's. Ok, de een is een studiofoto, maar toch.. Zit daar echt maar 9 jaar tussen? En is hij dus pas 34 op de tweede foto? Hoe kan iemand zo snel verlopen.. En hoe is het mogelijk dat hij vroeger zo in trek was bij de dames..
  woensdag 24 september 2014 @ 21:23:12 #36
162717 Telecaster
Duivelse Spotter
pi_144871950
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 11:42 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Bestaat er geen gemiddelde complotdenker, dan?
't Ging me om de "denker"-component. :)
Atheism isn't a religion. It's a personal relationship with reality.
"And I think it should be – religion – treated with ridicule, and hatred and contempt. And I claim that right."- Christopher Hitchens, 1949 - 2011
pi_144887551
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 21:23 schreef Telecaster het volgende:

[..]

't Ging me om de "denker"-component. :)
Lol! Ik snap hem.
  donderdag 25 september 2014 @ 20:53:44 #38
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_144904000
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 21:23 schreef Telecaster het volgende:
't Ging me om de "denker"-component. :)
Sowieso een zwak punt bij 'de mens'.
Extra probleem is, hij/zij denkt daar anders over. :P
The truth may be out there, but the lies are in your head.
pi_144911721
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 14:22 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Wat me verbaast is het verschil tussen die twee foto's. Ok, de een is een studiofoto, maar toch.. Zit daar echt maar 9 jaar tussen? En is hij dus pas 34 op de tweede foto? Hoe kan iemand zo snel verlopen.. En hoe is het mogelijk dat hij vroeger zo in trek was bij de dames..
Als je ongezond leeft, kan je er in je dertiger jaren behoorlijk verlept uitzien.
  vrijdag 26 september 2014 @ 14:40:04 #40
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_144924433
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 23:43 schreef Pulzzar het volgende:

[..]

Als je ongezond leeft, kan je er in je dertiger jaren behoorlijk verlept uitzien.
of hij zit de hele dag op FOK! en doet hij een poging zijn naam te zuiveren, tegenwoordig handeld hij veel dingen online af ..
http://www.robbertvandenbroeke.nl

Hij doet alles via telepathie dus hoeft hij de bank ook niet meer af te komen ....
Pope John Paul II shot first!!!
pi_145083090
Dit filmpje vind ik toch wel interessant. Maar toch vertrouw ik het niet helemaal.

'Robbert van den Broeke tested under strict condit…' bekijken op YouTube
Robbert van den Broeke tested under strict condit…:
pi_145346456
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 11:47 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Hij vond het via Google en nam de fout "genverbrander" ipv "jeneverbrander" letterlijk over. Veel moeilijker is het niet.
Ahahahaa, ik vroeg me al af wat het nou was! _O-
  maandag 13 oktober 2014 @ 09:00:51 #43
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_145482915
quote:
0s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 09:55 schreef magikmichael het volgende:
Dit filmpje vind ik toch wel interessant. Maar toch vertrouw ik het niet helemaal.
'Robbert van den Broeke tested under strict condit…' bekijken op YouTube
Robbert van den Broeke tested under strict condit…:
Beter dat ze alles hadden kunnen vast leggen, stap voor stap, dit is een gatenkaas!
Pope John Paul II shot first!!!
pi_145487466
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 09:00 schreef theguyver het volgende:
[..]
Beter dat ze alles hadden kunnen vast leggen, stap voor stap, dit is een gatenkaas!
Gemonteerd ja... We moeten het maar geloven.
  maandag 13 oktober 2014 @ 12:24:07 #45
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_145487524
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 12:22 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
[..]
Gemonteerd ja... We moeten het maar geloven.
Met datgene waarmee hij zo keihard door de mand viel.
:N plus, als je begin stukje ziet, gaat over miep die bij m langs komt, ik zie die hele miep niet
Pope John Paul II shot first!!!
pi_145497836
Genverbrander. _O_
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  maandag 13 oktober 2014 @ 19:02:22 #47
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_145501681
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 12:22 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Gemonteerd ja... We moeten het maar geloven.
Als het waar was, hoefde hij hetzelfde slechts bij Randi te herhalen om een rijk man te zijn.
Geloof er dus vooralsnog geen snars van.
The truth may be out there, but the lies are in your head.
  maandag 13 oktober 2014 @ 19:03:21 #48
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_145501727
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 17:16 schreef superniger het volgende:
Genverbrander. _O_
... was het nou nog een Geneverbrander, had je er nog wat aan. :P
The truth may be out there, but the lies are in your head.
  zondag 27 augustus 2017 @ 01:02:51 #49
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_173413329
Kutkick maar relevant. Robbert probeert weer naïeve zieltjes te winnen op YouTube.


...Wát lult deze mafkikker nou? Ik vind 'm een doodenge sufkut.
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
pi_173592238
Ik krijg ineens zin in jenever.

Waarom gaat die mafklapper geen spotjes maken voor Gin of Jeneverbranders? Dat lijkt me nog wel gepast ludiek.

552_304463.jpg

vaten vol met genen

[ Bericht 32% gewijzigd door Beathoven op 04-09-2017 23:22:08 ]
pi_173592352
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 19:03 schreef R0N1N het volgende:

[..]

... was het nou nog een Geneverbrander, had je er nog wat aan. :P
nog een kleine correctie op de 'spelfout'

Gin en jenever waren vroeger wat meer "verbonden" Vandaar waarschijnlijk die hybride Genever combinatie, wat geen spelfout is. De transities hadden in vele streken en landen een andere naam. Beetje als het Whiskey-Whisky, Beerenburg, berenburg, berenburger etc etc etc verhaal

Gin is a spirit which derives its predominant flavour from juniper berries (Juniperus communis). From its earliest origins in the Middle Ages, gin has evolved from use in herbal medicine to an object of commerce in the spirits industry. Gin was developed on the basis of the older jenever, and became popular in Great Britain (particularly in London) when William of Orange, leader of the Dutch Republic, occupied the English, Scottish, and Irish thrones with his wife Mary. Gin is one of the broadest categories of spirits, represented by products of various origins, styles, and flavour profiles that all revolve around juniper as a common ingredient.[1][2]

En

Jenever (Dutch: [j?'ne:??r] (About this sound listen), English: /d??'ni:v?r/),[1] also known as genièvre, genever, peket, or in the English-speaking world as Dutch gin or Hollands (archaic: Holland gin or Geneva gin), is the juniper-flavored national and traditional liquor of the Netherlands and Belgium, from which gin evolved.[2] Traditional jenever is still very popular in the Netherlands, Belgium and nearby French and German regions. The European Union regulations specify that only liquor made in these two countries, two northern French departments and two German federal states can use the name

[ Bericht 19% gewijzigd door Beathoven op 04-09-2017 23:36:02 ]
pi_173746058
Lol, deze man weer in Tru. Indertijd heb ik hier meer dan 50 topics over hem gevolgd. Toen vond ik het nog puur om te lachen, maar nu vind ik het een gevaarlijke situatie.
Onze Robbert is namelijk bevriend geraakt met een maat van Joran van der Sloot. Deze vriend, Stan, had kort voordat Joran werd opgepakt voor de moord op Stefanie Florez, gokcontact met hem en beraamde samen met Joran een afperspoging op een rijke zakenman (Joran had grote schulden). Via een homosite is Stan met Robbert in contact gekomen.

Niet veel later raakte het tweetal bevriend met ene (gefortuneerde) Roy, die de beschikking over een auto had. Nu Robbert wat meer materialen kon vervoeren dan met zijn brommertje en extra hulp had, werden de graancircels die hij "vond" wat ingewikkelder.
Aangemoedigd door Stan, trad Robbert weer opnieuw naar buiten.

Robbert werd echter nog steeds (obsessief?) gevolgd door Constantia Oomen (die hier op Tru bijna alle 50 topics over Robbert opende) en de leden van Skep, o.a. Robbert Nanninga. Robbert kreeg dus weer kritiek.

Robbert reageerde hierop door afschuwelijke hatemails te versturen (later ook Twitter). Niet alleen verstuurde hij walgelijke naakt- en poepfotoos van zichzelf, hij beschreef ook afschuwelijke martelingen die hij de slachtoffers wilde laten ondergaan, hij dreigde ook met ontvoering en met de dood.

Na elke serie hatemails ontvingen de slachtoffers een email van Stan, waarin hij vertelde dat de computer van Robbert was gehackt (vreemd genoeg bleek uit onderzoek dat de hatemails allemaal het IP-adres van Robbert hadden).

Robbert is begin 2016 opgepakt en heeft zes dagen in Amsterdam in de cel gezeten, nadat er meerdere aangiftes tegen hem gedaan zijn wegens bedreigingen. Zijn vriend Stan, medeverdachte, vluchtte het land uit (had natuurlijk ook verdachte geur rond zich hangen omdat hij destijds door de FBI verhoord is inzake Joran van der Sloot). Het onderzoek loopt nog.

Inmiddels heeft Robbert ruzie gekregen met zijn vriend Roy, en jawel, inmiddels is ook Roy slachtoffer van allerlei bedreigingen.

De jongen die begon als lachwekkend "paranormaal" fenomeen, heeft zich ontwikkeld tot een levensgevaarlijke man.

[ Bericht 0% gewijzigd door watisernouweer op 13-09-2017 08:53:26 (Typfout) ]
  woensdag 13 september 2017 @ 11:15:49 #53
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_173748327
genverbrander, zo kunnen we 5g noemen
pi_173773582
quote:
1s.gif Op woensdag 13 september 2017 08:52 schreef watisernouweer het volgende:
Lol, deze man weer in Tru. Indertijd heb ik hier meer dan 50 topics over hem gevolgd. Toen vond ik het nog puur om te lachen, maar nu vind ik het een gevaarlijke situatie.
Onze Robbert is namelijk bevriend geraakt met een maat van Joran van der Sloot. Deze vriend, Stan, had kort voordat Joran werd opgepakt voor de moord op Stefanie Florez, gokcontact met hem en beraamde samen met Joran een afperspoging op een rijke zakenman (Joran had grote schulden). Via een homosite is Stan met Robbert in contact gekomen.

Niet veel later raakte het tweetal bevriend met ene (gefortuneerde) Roy, die de beschikking over een auto had. Nu Robbert wat meer materialen kon vervoeren dan met zijn brommertje en extra hulp had, werden de graancircels die hij "vond" wat ingewikkelder.
Aangemoedigd door Stan, trad Robbert weer opnieuw naar buiten.

Robbert werd echter nog steeds (obsessief?) gevolgd door Constantia Oomen (die hier op Tru bijna alle 50 topics over Robbert opende) en de leden van Skep, o.a. Robbert Nanninga. Robbert kreeg dus weer kritiek.

Robbert reageerde hierop door afschuwelijke hatemails te versturen (later ook Twitter). Niet alleen verstuurde hij walgelijke naakt- en poepfotoos van zichzelf, hij beschreef ook afschuwelijke martelingen die hij de slachtoffers wilde laten ondergaan, hij dreigde ook met ontvoering en met de dood.

Na elke serie hatemails ontvingen de slachtoffers een email van Stan, waarin hij vertelde dat de computer van Robbert was gehackt (vreemd genoeg bleek uit onderzoek dat de hatemails allemaal het IP-adres van Robbert hadden).

Robbert is begin 2016 opgepakt en heeft zes dagen in Amsterdam in de cel gezeten, nadat er meerdere aangiftes tegen hem gedaan zijn wegens bedreigingen. Zijn vriend Stan, medeverdachte, vluchtte het land uit (had natuurlijk ook verdachte geur rond zich hangen omdat hij destijds door de FBI verhoord is inzake Joran van der Sloot). Het onderzoek loopt nog.

Inmiddels heeft Robbert ruzie gekregen met zijn vriend Roy, en jawel, inmiddels is ook Roy slachtoffer van allerlei bedreigingen.

De jongen die begon als lachwekkend "paranormaal" fenomeen, heeft zich ontwikkeld tot een levensgevaarlijke man.

Is dat dezelfde als Sten Oomen?
pi_173792605
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 15:37 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Is dat dezelfde als Sten Oomen?
Klopt, dat is Sten Oomen.
  vrijdag 15 september 2017 @ 18:00:27 #56
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_173795283
de gene die al die genders verzonnen heeft: genderbrander
pi_173805156
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 15:05 schreef watisernouweer het volgende:

[..]

Klopt, dat is Sten Oomen.
Ik wist helemaak niet dat zij geobsedeerd was door die man.. wel dat ze heel erg bezig was met uittreding ed. Probeerde ze nog een boek over aan de man te brengen, geloof ik.
pi_173805738
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 09:34 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Ik wist helemaak niet dat zij geobsedeerd was door die man.. wel dat ze heel erg bezig was met uittreding ed. Probeerde ze nog een boek over aan de man te brengen, geloof ik.
Ja, met die uittredingen is ze nog bij Kopspijkers geweest. Ik geloof dat ze inmiddels meerdere boeken geschreven heeft, of dat over haar uittredingen gaat weet ik niet. Ze woont nu in Amerika.

Naar mijn mening is ze obsessief bezig met Robbert, en volgens mij ook met de inmiddels overleden Nanninga, zij het bij die laatste dan in positieve zin.

Maar oordeel zelf: als je googelt op Constantia Oomen, dan kom je uit bij een (driedelige ?) Wordpress-file, waarin zij alles over haar contacten met Robbert en Stan uit de doeken doet.

Zelf denk ik, dat het feit dat ze nu in Amerika woont letterlijk haar redding is. Want zoek in youtube op Constantia Oomen, dan kom je daar filmpjes tegen van Robbert. Om bang van te worden. Ook kan je daar (van omroep Brabant) een filmpje terugvinden waarin Robbert bekent dat hij kwaadaardig over Irene Moors heeft gesproken en uitspraken over gewenst martelen van Constantia Oomen heeft gedaan (titel: Robbert van den Broeke bekent foute uitspraken op tape "God straft Irene Moors).

Je moet voor de lol eens uitrekenen wat deze man de maatschappij inmiddels aan politie-inzet heeft gekost: aangiftes van boeren ivm vernielen oogst, aangiftes van bedreigingen (vele), aangiftes van het zogenaamd hacken van Robberts computer, en nu beveiliging voor ex-vriend Roy, die ernstig door Robbert wordt bedreigd.
pi_173805784
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 10:27 schreef watisernouweer het volgende:

[..]

Ja, met die uittredingen is ze nog bij Kopspijkers geweest. Ik geloof dat ze inmiddels meerdere boeken geschreven heeft, of dat over haar uittredingen gaat weet ik niet. Ze woont nu in Amerika.

Naar mijn mening is ze obsessief bezig met Robbert, en volgens mij ook met de inmiddels overleden Nanninga, zij het bij die laatste dan in positieve zin.

Maar oordeel zelf: als je googelt op Constantia Oomen, dan kom je uit bij een (driedelige ?) Wordpress-file, waarin zij alles over haar contacten met Robbert en Stan uit de doeken doet.

Zelf denk ik, dat het feit dat ze nu in Amerika woont letterlijk haar redding is. Want zoek in youtube op Constantia Oomen, dan kom je daar filmpjes tegen van Robbert. Om bang van te worden. Ook kan je daar (van omroep Brabant) een filmpje terugvinden waarin Robbert bekent dat hij kwaadaardig over Irene Moors heeft gesproken en uitspraken over gewenst martelen van Constantia Oomen heeft gedaan (titel: Robbert van den Broeke bekent foute uitspraken op tape "God straft Irene Moors).

Je moet voor de lol eens uitrekenen wat deze man de maatschappij inmiddels aan politie-inzet heeft gekost: aangiftes van boeren ivm vernielen oogst, aangiftes van bedreigingen (vele), aangiftes van het zogenaamd hacken van Robberts computer, en nu beveiliging voor ex-vriend Roy, die ernstig door Robbert wordt bedreigd.
wat een malloot... :N
  dinsdag 18 september 2018 @ 07:45:13 #60
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_181977468
En nu heeft Robbert de vrouw van Joran blijkbaar gedaan :')
  dinsdag 18 september 2018 @ 10:07:19 #61
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_181979387
Die Constantia heeft ook wel een steekje los volgens mij :'(
pi_182127131
Net even het youtube-kanaal van deze man bekeken. Volgensmij is er iemand heel erg veel hulp nodig. Deze jongen is ziek.
pi_182127745

Dit is ook wel een interessant filmpje voor in dit topic
pi_182127821
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 22:32 schreef theguyver het volgende:
Hij heeft pas sinds kort spiritueel contact met Joran, die wel goed is in rare verhaaltjes. :Y
Al jaren inmiddels.
pi_182127946
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 17:59 schreef vredesdruif het volgende:

[..]

Al jaren inmiddels.
Zie dat dit topic ook al jaren oud 8)7
  dinsdag 25 september 2018 @ 18:12:35 #66
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_182128001
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 18:08 schreef vredesdruif het volgende:

[..]

Zie dat dit topic ook al jaren oud 8)7
Is. Maar het blijft een mafklapper. En toch zijn er een paar mensen die het reuze interessant vinden.
pi_182128066
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 18:12 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Is. Maar het blijft een mafklapper. En toch zijn er een paar mensen die het reuze interessant vinden.
Ik was al zo benieuwd naar dat 'weerwoord'. Weer niks ;(
pi_182128067
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 18:12 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Is. Maar het blijft een mafklapper. En toch zijn er een paar mensen die het reuze interessant vinden.
ik doelde meer op m'n eerste post in dit topic.
pi_182128102
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 18:16 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ik was al zo benieuwd naar dat 'weerwoord'. Weer niks ;(
Weerwoord op genverbrander? Ik denk niet dat dat er ooit komt.
pi_182128358
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 18:18 schreef vredesdruif het volgende:

[..]

Weerwoord op genverbrander? Ik denk niet dat dat er ooit komt.
Nee, heel jammer.
Had even hoop door jouw post :P
  dinsdag 25 september 2018 @ 18:42:01 #71
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_182128476
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 18:16 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ik was al zo benieuwd naar dat 'weerwoord'. Weer niks ;(
Reactie van rvdb met een weerwoord of wat?
pi_182128612
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 18:42 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Reactie van rvdb met een weerwoord of wat?
Ja, nog een keer uitleg van Robbert.
  dinsdag 25 september 2018 @ 20:31:37 #73
478323 kaakchirurg444
zat he maar had je niet gezien
pi_182130502
Die gast is echt nep !
pi_182132627
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 20:31 schreef kaakchirurg444 het volgende:
Die gast is echt nep !
Denk dat iedereen dat wel weet :P
  dinsdag 25 september 2018 @ 23:13:40 #75
478323 kaakchirurg444
zat he maar had je niet gezien
pi_182134409
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 21:57 schreef vredesdruif het volgende:

[..]

Denk dat iedereen dat wel weet :P
:Y
  woensdag 26 september 2018 @ 02:11:49 #76
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_182136279
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 20:31 schreef kaakchirurg444 het volgende:
Die gast is echt nep !
Nee joh hij is echt.
pi_182139374
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 17:25 schreef emil23 het volgende:
Net even het youtube-kanaal van deze man bekeken. Volgensmij is er iemand heel erg veel hulp nodig. Deze jongen is ziek.
Heb je een link naar dat kanaal?
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
pi_182139896
quote:
11s.gif Op woensdag 26 september 2018 09:57 schreef Charlotte3 het volgende:

[..]

Heb je een link naar dat kanaal?
Alstu
https://www.youtube.com/user/RobbertvdBroeke
pi_182148417
Opgeschoond. :)
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
  woensdag 26 september 2018 @ 18:08:31 #80
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_182148492
Ongeacht of het waar of niet waar is, het valt me op dat er een hele show van gemaakt wordt en dat hij bescheidenheid mist.
Iemand die zich met deze dingen serieus bezig houdt zou juist uit het oogpunt van spiritualiteit op de achtergrond blijven.
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
pi_182149598
quote:
Beetje nep, jammer van dat vierkant Engels ook.
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
  vrijdag 28 september 2018 @ 00:34:11 #82
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_182177122
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 10:41 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Hij noemt het de 'psychologie achter de weerstand van de sceptici'. We leven in een tijd waarin mensen teveel zaken met hun verstand proberen te bevatten. Er is dan minder plaats om via verwondering meer te voelen. Omdat 'wonderen' ons begripsvermogen te boven gaan, roept dat weerstand op bij sommige mensen. Begrijpelijk, natuurlijk.
Volgens Robbert zijn het juist de sceptici die selectief waarnemen. Hij schijnt zo helderziend te zijn dat hij een archief heeft kunnen lezen dat ergens bestaat. Het woord 'genverbrander' stond daar ook zo en zou dus juist een bewijs moeten zijn van gave en niet van fraude.

Hetzelfde geldt voor de foto's die hij van overledenen maakt. Het schijnt heel logisch te zijn dat deze sterk lijken op afbeeldingen in fotoalbums ed. De 'hogere dimensie' maakt immers graag gebruik van bestaande beelden. Ook omdat hij camera's van anderen gebruikt, die er ook constant bij blijven zou bedrog uitgesloten zijn.

http://www.ninefornews.nl(...)-weerstand-sceptici/
Klinkt een beetje als 'I want to believe' :)

Robbert van de Broeke, jeetje, ik was die gast al helemaal vergeten! :) Genverbrander was wel een klassieker destijds
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  vrijdag 28 september 2018 @ 00:45:34 #83
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_182177243
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 00:34 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

Klinkt een beetje als 'I want to believe' :)

Robbert van de Broeke, jeetje, ik was die gast al helemaal vergeten! :) Genverbrander was wel een klassieker destijds
Helaas doet die link het niet meer. Waarschijnljik door een genverbrander verwijderd.
pi_182177279
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 00:45 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Helaas doet die link het niet meer. Waarschijnljik door een genverbrander verwijderd.
https://skepsis.nl/robbertvandenbroeke/
pi_182177464
Zit weer een beetje te lezen. Belachelijke bedreigingen in belabberd Nederlands waarin ie mensen zegt te gaan vermoorden samen met Emile Ratelband. En dan lees ik zelfs dat ook Ratelband aangifte had gedaan van doodsbedreigingen. Echt een gestoorde, zielige, laffe mongool.

Screen-Shot-2016-01-01-at-12.54.49.png
pi_182178887
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 01:06 schreef vredesdruif het volgende:
Zit weer een beetje te lezen. Belachelijke bedreigingen in belabberd Nederlands waarin ie mensen zegt te gaan vermoorden samen met Emile Ratelband. En dan lees ik zelfs dat ook Ratelband aangifte had gedaan van doodsbedreigingen. Echt een gestoorde, zielige, laffe mongool.

[ afbeelding ]
What the... :X
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 18:05:16 #87
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_182277002
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 01:06 schreef vredesdruif het volgende:
Zit weer een beetje te lezen. Belachelijke bedreigingen in belabberd Nederlands waarin ie mensen zegt te gaan vermoorden samen met Emile Ratelband. En dan lees ik zelfs dat ook Ratelband aangifte had gedaan van doodsbedreigingen. Echt een gestoorde, zielige, laffe mongool.

[ afbeelding ]
Account gehackt?
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_182277128
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 18:05 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

Account gehackt?
Dat is het verweer ja :D
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 18:31:52 #89
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_182277485
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 18:12 schreef vredesdruif het volgende:

[..]

Dat is het verweer ja :D
Aha het is weer zo ver.
pi_182277646
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 18:31 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Aha het is weer zo ver.
Dat is al enkele jaren geleden.

Dit is recenter

https://www.bndestem.nl/r(...)unnen-zijn~abe9a08a/

_O_
  woensdag 3 oktober 2018 @ 11:33:32 #91
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_182290384
Wat een treurigheid ook allemaal :')
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_182290823
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 18:31 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Aha het is weer zo ver.
Die man leeft in zijn eigen fantasiewereld.. in den droevenis dat hij ooit op RTL mocht komen, maar verslagen dat hij het verder dan dat niet geschopt heeft ;).
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
pi_182438771
Zielig mannetje, crazy eyes ook :p
Spoort niet helemaal dus.
  woensdag 10 oktober 2018 @ 21:23:13 #94
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_182440560
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:09 schreef Clutch het volgende:
Zielig mannetje, crazy eyes ook :p
Spoort niet helemaal dus.
Spoort zeker niet, voor geen meter. Maar dat van die ogen zie ( :P ) ik niet zo
pi_182441204
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:09 schreef Clutch het volgende:
Zielig mannetje, crazy eyes ook :p
Spoort niet helemaal dus.
Behoorlijk _O-
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')