Ja? Gooi maar eens wat suiker in een pan, vuurtje eronder, lekker laten gaan. Knap als je dat met water en dreft schoon krijgt.quote:Op maandag 15 september 2014 17:22 schreef SiGNe het volgende:
Of even een paar uurtjes laten weken met heet water met een drupje dreft.
Geėmailleerd, gietijzer, plaatstaal.. ik krijg het allemaal redelijk makkelijk schoon eigenlijk.
Evt kan het ook nog met soda trouwens, ook even weken.
Soda overigens niet in aluminiumpannen gebruiken overigens, wordt de pan dof van,
Wat rijst en water en dan stoken tot de keuken geheel blauw is doet het ook.quote:Op maandag 15 september 2014 18:41 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ja? Gooi maar eens wat suiker in een pan, vuurtje eronder, lekker laten gaan. Knap als je dat met water en dreft schoon krijgt.
Doce de leite (of in het spaans dulche de leche)quote:Op maandag 15 september 2014 19:44 schreef Coelho het volgende:
Ook een makkelijke manier om (een soort) karamel te maken is een blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk gedurende een tot anderhalf uur in een pan kokend water zetten. Af en toe een keer omrollen voor gelijkmatige verwarming. De gecondenseerde melk is dan volledig gekarameliseerd, hemelse smaak!
Geen echte caramel, maar wel lekker inderdaad. Ik had wel wat langer nodig dan anderhalf uur trouwens.quote:Op maandag 15 september 2014 19:44 schreef Coelho het volgende:
Ook een makkelijke manier om (een soort) karamel te maken is een blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk gedurende een tot anderhalf uur in een pan kokend water zetten. Af en toe een keer omrollen voor gelijkmatige verwarming. De gecondenseerde melk is dan volledig gekarameliseerd, hemelse smaak!
Dulce de leche.quote:Op maandag 15 september 2014 19:55 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Doce de leite (of in het spaans dulche de leche)
Ik kan dan ook voornamelijk Portugees en niet echt spaansquote:
Snacken!quote:Op maandag 15 september 2014 21:21 schreef Karstman het volgende:
Ik vanavond mosselen gemaakt, gewoon klassiek koken met groente en witte wijn. Alleen nu heb ik best een boel gekookte mosselen over en geen idee wat ik daar mee moet gaan doen. Ik denk morgen voor het avondeten ergens door, iemand een idee?
Pastasaus?quote:Op maandag 15 september 2014 21:21 schreef Karstman het volgende:
Ik vanavond mosselen gemaakt, gewoon klassiek koken met groente en witte wijn. Alleen nu heb ik best een boel gekookte mosselen over en geen idee wat ik daar mee moet gaan doen. Ik denk morgen voor het avondeten ergens door, iemand een idee?
Wat meer maizena?quote:Op maandag 15 september 2014 21:19 schreef MutedFaith het volgende:
De vla wil hier niet echt stollen. Hij is wel een stuk dikker geworden, maar niet echt wat ik van vla verwacht had. Komt dat nog goed in de koelkast, of kan ik t beter morgen nog eens proberen?
maizena hoort niet in vla?quote:Op dinsdag 16 september 2014 10:13 schreef RobinOok het volgende:
Maizena hoort er niet in hoor. Beter een extra dooier volgende keer.
En geduld hebben bij het verhitten, tot de coating-the-back-of-a-spoon truc echt okay is.
Ik zou zeggen kookvocht zeven, indampen, room erbij en met de mosselen over de spaghetti.quote:Op dinsdag 16 september 2014 06:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pastasaus?
Samen met het kookvocht en wat andere vis een vissoep maken?
De pagina begint met "Vla is een typisch Nederlands zuivelproduct, gemaakt van verse melk met toevoegingen die de viscositeit tot die van yoghurt verhogen. Het heeft wat weg van pudding, maar is vloeibaarder. Oorspronkelijk werd vla alleen met eieren ingedikt, maar recentelijk met custardpoeder of met een combinatie van eieren, maļzena en vanille. "quote:Op dinsdag 16 september 2014 14:29 schreef Elleska het volgende:
bij het custard recept staat geen maizena maar bij de rest van de vla recepten op die pagina wel.
ik vind het wat raar om dan te stellen dat maizena niet 'hoort' in vla.
Ik probeer room(saus) zoveel mogelijk te vermijden dus de mosselen gaan in een arrabiata en inderdaad over de spaghetti.quote:Op dinsdag 16 september 2014 14:33 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik zou zeggen kookvocht zeven, indampen, room erbij en met de mosselen over de spaghetti.
Hoe klassiek frans van je, RobinOokquote:Op dinsdag 16 september 2014 14:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
De pagina begint met "Vla is een typisch Nederlands zuivelproduct, gemaakt van verse melk met toevoegingen die de viscositeit tot die van yoghurt verhogen. Het heeft wat weg van pudding, maar is vloeibaarder. Oorspronkelijk werd vla alleen met eieren ingedikt, maar recentelijk met custardpoeder of met een combinatie van eieren, maļzena en vanille. "
Call me old fashioned. De enige reden om er wel maizena in te verwerken is om vals te spelen. Niet omdat het lekkerder is of zo, alleen makkelijker.
Ze op de vensterbank laten rijpen tot ze rood zijn?quote:Op vrijdag 19 september 2014 16:05 schreef minilot het volgende:
We hebben in de voortuin de enrome tomatenstruiken moeten rooien en nu zit ik met bijna vier kilo groene tomaten.
Afgezien van paneren & bakken (fried green tomatoes) of het maken van een groenetomaten-chutney, wat kan ik er nog meer voor leuke dingen mee doen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |