| john-hert | donderdag 4 september 2014 @ 09:30 |
| Bij restaurant "De Saffraan" in Amersfoort. Het eten was best lekker, maar toen de rekening kwam. Man man man ik viel bijna van mijn stoel. | |
| Tja..1986 | donderdag 4 september 2014 @ 09:31 |
| #ANONIEM | donderdag 4 september 2014 @ 09:33 |
| Ober: 'Wilt u de rekening, meneer?' Man: 'Nee, dank u. Ik heb genoeg gehad' | |
| GTIMk1 | donderdag 4 september 2014 @ 09:33 |
| Ik kijk even op de menu-kaart, inderdaad niet heel goedkoop. Maar goed, dat had je vooraf kunnen weten, dat het in de papieren zou gaan lopen. | |
| Bombvis | donderdag 4 september 2014 @ 09:37 |
| Meh, die saffraan-grap wordt saai (imo nooit echt grappig geweest ook) | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 09:37 |
| Ik heb ook even gekeken maar vind de keuze erg beperkt... | |
| john-hert | donderdag 4 september 2014 @ 09:39 |
Dat klopt, maar wat ze serveren is wel van uitstekende kwaliteit. | |
| Aestivate | donderdag 4 september 2014 @ 09:40 |
| Dat restaurant is altijd al duur geweest. Als je de search had gebruikt had je dat geweten ts. | |
| DroogDok | donderdag 4 september 2014 @ 09:40 |
| Verkapt kijk-mij-eens-duur-uit-eten-gaan-topic. | |
| Deetch | donderdag 4 september 2014 @ 09:41 |
Jij hebt liever een restaurant waar ze 100 verschillende gerechten matig maken dan een restaurant dat bewust kiest om een beperkte kaart aan te bieden om de juiste kwaliteit te garanderen? | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 09:42 |
Nee, maar ze hebben bijna alleen variatie in vis gerechten. Vlees is gewoon (te) beperkt, ook voor een goed restaurant. | |
| john-hert | donderdag 4 september 2014 @ 09:43 |
Ik had alleen naar recensies gezocht, en die waren best positief. | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 09:43 |
| . [ Bericht 99% gewijzigd door DEVIEZEMAN. op 04-09-2014 09:46:17 ] | |
| ChevyCaprice | donderdag 4 september 2014 @ 09:44 |
waarom moet ik daarom lachen | |
| john-hert | donderdag 4 september 2014 @ 09:46 |
Goed idee ja | |
| Deetch | donderdag 4 september 2014 @ 09:48 |
Niet mee eens, jij had een ossehaas en pepersteak verwacht? Het is wel een michelinster restaurant die hebben over het algemeen een zeer beperkte kaart ivm kwaliteit. Zie ook librijes zusje als voorbeeld | |
| trucker3 | donderdag 4 september 2014 @ 09:48 |
| |
| Deetch | donderdag 4 september 2014 @ 09:48 |
| |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 09:51 |
| Beperkt en duur. Not my place to be maar er zijn mensen die graag in dat soort restaurants zitten. Voor de helft van dat geld kan ik gaan steengrillen. Maar dat is weer meer mijn ding. | |
| DroogDok | donderdag 4 september 2014 @ 09:53 |
Bowlen ook nog erbij dan zeker? | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 09:54 |
black angus bijvoorbeeld verwacht ik er wel bij, maar misschien omdat ik die zelf gewoon vaak neem. | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 09:54 |
Waarom? Kap eens met die stereotype houding. Gewoon een gezellig steengrillrestaurant in wassenaar. Van prima kwaliteit. Waarom zou ik dan gaan bowlen? Omdat iedereen dat doet? Ik ben niet "iedereen" | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 09:56 |
[ Bericht 100% gewijzigd door mobster400 op 04-09-2014 09:56:31 ] | |
| DroogDok | donderdag 4 september 2014 @ 09:57 |
Kom op, je gaat naar een restaurant en dan moet je nog je eigen eten bereiden..... Zeker ook nog een steengril buffet dan? Dubbel vreselijk. | |
| Dr.Jan-Itor | donderdag 4 september 2014 @ 09:58 |
| 'T maakt 's ochtends lawaai en 't is enorm duur? een Saffrhaan Doei | |
| #ANONIEM | donderdag 4 september 2014 @ 09:58 |
| #ANONIEM | donderdag 4 september 2014 @ 09:58 |
Die dagen heb ik ook wel eens | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 09:59 |
Het is niet voor niks een steengrill restaurant Wederom stereotype. Nee, geen steengrill buffet, een eigen tafel. | |
| DroogDok | donderdag 4 september 2014 @ 10:00 |
Liever dat dan steengrillen. | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:00 |
Whatever. | |
| john-hert | donderdag 4 september 2014 @ 10:00 |
| |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:02 |
[ Bericht 100% gewijzigd door mobster400 op 04-09-2014 10:02:58 ] | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:03 |
Gast, je kent dat restaurant niet eens, dus oordeel niet. Ik had een prima avondje eten, 15 euro per persoon. Dat jij je handen niet uit de mouwen wilt steken is wat anders. Lekker boeiend of je dan in een restaurant zit. | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 10:03 |
Dus beperkt? | |
| DroogDok | donderdag 4 september 2014 @ 10:04 |
Leg je kop op die steengril dan. | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:04 |
Ah, we gaan die kant op. Volwassen hoor Ach, ik dacht een leuke discussie te hebben, maar het zakt al snel weer naar Fok! niveau. -holbewonersmentaliteit. | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 10:14 |
Dat is gewoon veredeld gourmetten....niet te vergelijken | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:16 |
Het was prima te doen hoor. Met friet, salades, vlees, brood, sauzen, alles erop en eraan. Als ik dan zo kijk, en je krijgt bij restaurant de saffraan 1 stuk vlees voor rond de 60 euro, dan doe ik liever dat steengrillen, voor 15 euro per persoon. Niet dat ik arm ben ofzo, maar af en toe wat geld besparen kan geen kwaad. | |
| trucker3 | donderdag 4 september 2014 @ 10:17 |
Het is patat. | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 10:18 |
Patat, salade erbij..brood. wat een luxe...zelfs vlees! (sorry) | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 10:18 |
Bij de supermarkt heb je nog meer vlees voor dat geld. | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:18 |
Het punt is, je krijgt gewoon heel erg veel voor 15 euro. En de kwaliteit was prima. | |
| Grietje-tit | donderdag 4 september 2014 @ 10:18 |
| Ik snap dit soort topics niet. Je kijkt toch 1. eerst op internet naar de menukaart? 2. maakt je keuze vooraf en dan weet je ook wat je af moet rekenen? 3. en als je geen internet hebt, kijk je toch daar vooraf op de kaart en je rekent vooraf uit wat de rekening wordt? of ben ik nou gek? | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:19 |
Dit was heel erg veel, en heel erg goedkoop. (kipfilet, varkenshaassaté, biefstuk, varkenshaas en een kipsaté) wordt geserveerd met 6 sauzen, aardappel- en rauwkost, warm stokbrood, knoflookboter een gemengde salade en pommes frites. Ik vond het prima te doen, en genoeg. | |
| trucker3 | donderdag 4 september 2014 @ 10:21 |
Hier nog serieus op ingaan. TS heeft helemaal geen geld om naar een restaurant te gaan. Hij is een MAVO klantje die in de pauze naar de appie gaat voor een frikadelbroodje en een euroshopper energydrink. | |
| Deetch | donderdag 4 september 2014 @ 10:21 |
yep, maar niet te beperkt. | |
| john-hert | donderdag 4 september 2014 @ 10:23 |
Niet snappen dat dit een slechte saffraan grap is | |
| habitue | donderdag 4 september 2014 @ 10:23 |
Lekker veel eten voor weinig geld. De droom voor elke Henk en Ingrid. | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:25 |
Nee, ga jij lekker voor 90 euro een miniscuul bord eten bestellen. Serieus. | |
| Multivitamine | donderdag 4 september 2014 @ 10:26 |
| Ober: Wat mag het worden? TS: Kilo'tje saffraan. | |
| trucker3 | donderdag 4 september 2014 @ 10:27 |
whahahahihahohailarioushahahaha | |
| Druppelss | donderdag 4 september 2014 @ 10:28 |
Best leuk hoor, maar toch anders. | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:30 |
Geen bowlen en geen film. Gewoon een gezellige avond gehad. Dat het geen superdeluxe restaurant is snap ik ook wel, maar je mag af en toe best een beetje tevreden zijn. | |
| r0dawa | donderdag 4 september 2014 @ 10:30 |
| klinkt niet goed idd waren er wel van die lekkere serveersters dan | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 10:32 |
Prima te doen met vrienden...niks mis mee maar niet vergelijkbaar met eten bij een goed restaurant. | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:34 |
Ik vind dat je gewoon te weinig krijgt, voor een te hoge prijs. De prijs en het eten moeten in evenwicht zijn. Maar als je hier aan de boulevard gaat zitten, heb je al snel hele goede restaurants (best wel luxe) voor een redelijke prijs. Dat heb ik dan liever. | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 10:39 |
Dus een snitzelrestaurant is een "beter" restaurant dan een "duur" restaurant want je krijgt meer vlees voor minder geld? Kwaliteit zegt ook nog iets in het hele verhaal. | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:43 |
Dat dit een "snitzelrestaurant" is zoals jij het noemt, betekent niet dat het minder goed is. Echt zo'n irritant vooroordeel vind ik dat he? Dit restaurant krijgt al sinds 1900 prima recensies. Al 114 jaar open. Dat moet enig ander restaurant nog maar voor elkaar zien te krijgen. | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 10:44 |
Zo noem ik het niet...dat was gewoon een vergelijking met een ander "restaurant". Ik refereer naar jou "meer is beter" opmerking. | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:45 |
Duur of niet. Luxe of niet. Je kunt ook goedkoop eten, voor hele goede kwaliteit. Dat mensen in deze tijd nog steeds denken dat alleen luxe restaurants kwaliteit serveren....Het gaat er niet om hoe een restaurant eruitziet zolang het acceptabel is, het gaat om de kwaliteiten van de kok, die op de achtergrond werkt. | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 10:50 |
Niet om de producten die ze inkopen? | |
| #ANONIEM | donderdag 4 september 2014 @ 10:51 |
| |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:51 |
Wederom, waarom zou een goedkoper restaurant garant staan aan mindere kwaliteit? Omdat de producten goedkoper zijn? Als je er goed mee om gaat (dus de kwaliteiten van de kok) zijn de producten prima in orde. Een goede kok moet zelfs van het allergoedkoopste het lekkerste gerecht kunnen maken. Anders ben je gewoon geen goede kok. Genoeg koks die ook dure producten verkloten. | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 10:54 |
goedkoper staat over het algemeen garant voor mindere kwaliteit...met alles. En ja...zo ken ik er ook nog wel een paar | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:55 |
Dat is dus gewoon totale onzin. | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 10:56 |
Ik zeg niet dat het slecht is of dat je er niet moet gaan eten...maar het is niet vergelijkbaar | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 10:57 |
In goedkopere restaurants krijg je zo'n zelfde stuk vlees, alleen word het goedkoper ingekocht. En van elk beetje kan je een pareltje van een gerecht maken. En je moet weten hoe je zo iets bereid. Hoe je een stuk vlees behandelt. Dan gaat het allemaal goed. | |
| DEVIEZEMAN. | donderdag 4 september 2014 @ 10:59 |
| Ik hoop dat je trollt | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 11:00 |
Ik ben zelf kok. Nee, ik troll niet. Ik weet hoe het eraan toe gaat achter de schermen. Het bizarre is: ik heb in een restaurant gewerkt, en een verpleeghuis. En dat verpleeghuis had producten die vele malen beter waren dan in dat restaurant, maar veel goedkoper. Dus duurder wilt niks zeggen. En dat is geen troll, je checkt namelijk elk beetje wat je gebruikt op kwaliteit. | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 11:01 |
[ Bericht 100% gewijzigd door mobster400 op 04-09-2014 11:01:48 ] | |
| Druppelss | donderdag 4 september 2014 @ 11:05 |
| Sorry mobster, maar hier ga je toch de mist in.. Dat het eten gewoon prima smaakt, helemaal voor die 15 Euro dat kan prima kloppen, maar niet vergelijkbaar met een beetje restaurant. Anders zorgen de sausjes en het vele zout en peper/kruiden wel ervoor dat het vlees iets van smaak heeft. Neemt niet weg dat ik ook echt geen 50 Euro voor een persoon uit ga geven in een restaurant hoor, ik vind een bak spaghettie van 12.. 13 of 14 Euro vaak al triest | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 11:06 |
Nee, ik ga niet de mist in. Ga maar eens meekijken achter de schermen. De kwaliteit verschilt heel erg, zowel in goedkoop als in duur. | |
| Druppelss | donderdag 4 september 2014 @ 11:09 |
Er zullen zeker dure restaurants zijn die goedkoop inkopen ja, andersom komt helaas niet voor. | |
| mobster400 | donderdag 4 september 2014 @ 11:11 |
Het punt is, je kunt van alles eigenlijk wel wat maken. Of de kwaliteit nou minder is of niet. Naderhand (als je een goed kok bent) smaakt het gerecht heerlijk, en proef je van de mindere kwaliteit weinig terug. (en nee, ik verzuip mijn vlees niet in kruiden en zout) Dat is nou precies wat het vlees verpest. Let ook op de inkoop. Als je vlees van gestresste dieren koopt krijg je taai vlees. Dat moet absoluut voorkomen worden. | |
| adnapekkid | donderdag 4 september 2014 @ 11:14 |
wel prijzig inderdaad | |
| Druppelss | donderdag 4 september 2014 @ 11:40 |
| Gister eens bij de Burger King gegeten, was ook prima te doen, alleen de bediening minder, beter gezegd; die was er niet. Maar wel aan te raden om zo nu en dan eens te doen. | |
| Chilliewillie88 | donderdag 4 september 2014 @ 11:46 |
Is niks mis mee, maar je moet geen appelen met peren vergelijken. Je vergelijkt hier een restaurant met een michelin ster met een brasserie. Ik zeg niet dat je daar niet goed kan steengrillen, maar buiten het feit dat je in de twee zaken eten door je strot naar binnensteekt hebben die twee echt niets met elkaar te maken hoor. Ik kan er ook wel eens van genieten, een echt shiek restaurant. | |
| Aberella | donderdag 4 september 2014 @ 11:54 |
| Man man man ik heb nog geen 3 weken geleden hetzelfde topic gemaakt over dit restaurant met een uitgebreidere OP en zelfs een foto. | |
| john-hert | donderdag 4 september 2014 @ 12:38 |
En dat topic was geen succes geworden? | |
| HSG | donderdag 4 september 2014 @ 12:48 |
| TS is een arme pauper. | |
| Thezappa | donderdag 4 september 2014 @ 13:21 |
| safraan is duur , altijd al geweest | |
| very | donderdag 4 september 2014 @ 13:49 |
| |
| john-hert | donderdag 4 september 2014 @ 19:06 |
Jazeker, ik heb er zelfs van één het 06-nummer weten te bemachtigen |