FOK!forum / Flora & Fauna / Een nestje puppy's! - De voorbereiding
Miss_Isisdonderdag 21 augustus 2014 @ 17:50
Sinds 2012 zijn wij de trotse eigenaars van een lief en mooi zwart labradorteefje; Nori. Al vanaf de aanschaf wisten we dat we t.z.t. graag ook zelf een nestje wilden fokken, en nu Nori inmiddels 2,5 is, is het daar eindelijk tijd voor.

In dit topic wil ik de voorbereidingen en straks de -hopelijke- dracht, bevalling en het opgroeien van de puppy's bijhouden voor wie dat leuk vindt :)
Miss_Isisdonderdag 21 augustus 2014 @ 18:00
Goed, even voorstellen.

Dit was onze Nori als pup:

Nori20-2-2012.jpg

Ze woont hier in huis met twee andere honden, drie katten 4 volwassenen en één klein meisje.
IMG_2800.jpg

Daarnaast hebben we nog een boel andere dieren, waar Nori natuurlijk aan moest wennen:
Norimetvarkens21-3-123.jpg

KuikentjesenNori25-4-1213.jpg

Toen Nori een paar maand oud was is mijn man begonnen met jachttraining, om wat met haar werklust en goede neus te doen:
JachttrainingNori9-8-12doorEgbert5.jpg

JachttrainingNori9-8-12doorEgbert7.jpg

Daar heeft ze inmiddels twee B-diploma's mee gehaald waar we heel trots op zijn!

noridiploma_zps36cc46a7.jpg
Miss_Isisdonderdag 21 augustus 2014 @ 18:13
Alleen een goed karakter en een beetje jachtaanleg is natuurlijk niet genoeg om een gezond nest pups op de wereld te zetten, dus toen ze twee jaar was hebben we haar ook medisch laten testen.

Ze kreeg een roesje
NoriHD-EDonderzoek1_zps5ace082f.jpg

En daarna zijn haar heupen, ellebogen en haar ogen onderzocht.
NoriHD-EDonderzoek4_zpse6aa0570.jpg

NoriHD-EDonderzoek8_zpsd3e4e13f.jpg

Haar ogen waren gelukkig helemaal goed, en na een paar weken flink zweten kwam het verlossende woord: haar heupen waren perfect (HD-A met een Norbergwaarde van 40, de best mogelijke score) en ook haar ellebogen waren helemaal vrij van mogelijke afwijken (ED-vrij).

Ondertussen was ze ook nog twee keer naar een show geweest voor een keuring van haar uiterlijk, en daar scoorde ze de eerste keer een G (goed) en later nog eens een mooie ZG (zeer goed).
Miss_Isisdonderdag 21 augustus 2014 @ 18:23
Na deze stappen was aan alle vereisten voldaan wat betreft karakter, werklust, gezondheid en uiterlijk. Dus groen licht voor het uitzoeken van een geschikte reu!

Na het uitpluizen van de dekreu-lijsten op de site van de Nederlandse Labrador Vereniging en de Labrador Kring (de twee rasverenigingen voor labradors in Nederland) hebben we een shortlist opgesteld met daarop een stuk of 5 reuen die aan onze eisen voldeden. We zochten een bruine reu met goede heupen, ogen en ellebogen én enige ervaring en diploma's in de jacht, en het liefst niet met té veel nakomelingen. Twee reuen sprongen er echt uit, en dus namen we met hun eigenaren contact op.

De ene reu dekte helaas een tijdje niet meer wegens persoonlijke omstandigheden bij zijn eigenaars, maar met de eigenaresse van de andere reu hadden we een heel leuk gesprek. We wisselden de nodige gegevens uit via email en toen het wederzijds goed bleek te klikken hebben we een afspraak gemaakt om eens in levende lijve kennis te maken.

Nori en de reu (Bowie) konden het gelukkig goed met elkaar vinden en wij konden het goed vinden met de eigenaresse, dus het was een geslaagde kennismaking.

Al was Bowie op een gegeven moment wel iets te vrijpostig ;)
KennismakingNorienBowie20-7-14_zps29e9cd73.jpg

Maar Nori maakte al snel duidelijk dat ze daar niet van gediend was.
KennismakingNorienBowie20-74_zpse5f76512.jpg

En daarna waren ze weer vriendjes :)
KennismakingNorienBowie20-76_zps18e4e620.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door Miss_Isis op 21-08-2014 20:37:43 ]
Miss_Isisdonderdag 21 augustus 2014 @ 18:27
Op dit moment maken we nog wat laatste afspraken over het dekgeld en moet er nog DNA afgenomen worden bij Nori om t.z.t. de afstamming van haar pups te kunnen bewijzen. Verder is het wachten nu op Nori's loopsheid, hopelijk is ze rond half september klaar om gedekt te worden!

We vinden het allemaal erg spannend, en zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn volgt hier een update :)
DigitaleDierenArtsdonderdag 21 augustus 2014 @ 19:52
Je heb toch een topic geopend _O-

Tegen de tijd dat de pups er daadwerkelijk zijn, wordt het al Deel 10 of zo :+
superkimmidonderdag 21 augustus 2014 @ 20:08
Jaaa leuk! Helemaal van het begin. Tvp
LittleLadydonderdag 21 augustus 2014 @ 20:10
Wauw!!! Deden meer mensen het maar zo goed!!
Miss_Isisdonderdag 21 augustus 2014 @ 20:24
quote:
10s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 19:52 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
Je heb toch een topic geopend _O-

Tegen de tijd dat de pups er daadwerkelijk zijn, wordt het al Deel 10 of zo :+
Hehe, ja, mede op verzoek van Qwea in het hondentopic :P

Maar zo hard zal het niet lopen denk ik. Al is het hier met zwangere katten vaak wel traditie dat er minstens één topic vol moet voor er kittens zijn :o

quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 20:10 schreef LittleLady het volgende:
Wauw!!! Deden meer mensen het maar zo goed!!
Thanks! Dat hoor ik graag natuurlijk ;)

En ach, ik zit nu nog vol goede voornemens en ideeën over hoe ik het allemaal aan wil pakken (hoe, wat en waar met de werpkist, waar doen we de pups als ze iets ouder zijn, voeding, socialisatie, dingen die ik ze al wil leren in het nest, matchen van pup en pupkoper, wat moet er in het puppypakket...) Ik moet nog zien hoe dat straks daadwerkelijk zal gaan, ongetwijfeld zullen er na dit avontuur genoeg verbeterpuntjes en leermomentjes zijn voor als er ooit een tweede nest gaat komen :P
Cat-astrophedonderdag 21 augustus 2014 @ 20:48
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 20:24 schreef Miss_Isis het volgende:


Maar zo hard zal het niet lopen denk ik. Al is het hier met zwangere katten vaak wel traditie dat er minstens één topic vol moet voor er kittens zijn :o


*meepost*

Leuk om een keertje mee te lezen hoe zo'n proces in zijn werk gaat. ^O^
Thinkk-Pinkkdonderdag 21 augustus 2014 @ 20:50
Oke ik ga een schaamteloze tvp doen want ik wil zo graag :'( :')
Procelladonderdag 21 augustus 2014 @ 22:09
Oh O+ Hier wil ik bij zijn :)
Qweadonderdag 21 augustus 2014 @ 22:36
Ha! Bowie :D norberg 40 is erg mooi! Heeft bowie ook a en 40?

Heb je al in je hoofd waar je iig wilt dat je pupkopers aan voldoen? Ik mocht bv geen fulltime baan hebben want dan zouden we beiden werken en was Link teveel alleen.
Nikooosvrijdag 22 augustus 2014 @ 09:04
Dit gaan we volgen!
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 10:49
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 22:36 schreef Qwea het volgende:
Ha! Bowie :D norberg 40 is erg mooi! Heeft bowie ook a en 40?

Heb je al in je hoofd waar je iig wilt dat je pupkopers aan voldoen? Ik mocht bv geen fulltime baan hebben want dan zouden we beiden werken en was Link teveel alleen.
Ja, Bowie heeft ook HD-A en 40 :Y En ED-vrij, vrij van oogaandoeningen (ECVO onderzoek is up-to-date) en daarnaast heeft hij nog wat DNA uitslagen van (oog)aandoeningen waar hij vrij van is.

Voor de geïnteresseerden die zich misschien afvragen hoe zoiets er uit ziet en wat de uitslagen zo'n beetje betekenen, in de spoiler Nori's uitslagen met uitleg:

SPOILER
ECVOuitslagNorifeb2014_zps7a727a33.jpg
Dit is het uitslag-gedeelte van het ECVO oogonderzoek formulier. Je ziet hier de mogelijke aandoeningen waar op gecontroleerd wordt door de specialist. Beide ogen worden 'gespiegeld' en dan zet de specialist een kruis/streep bij de uitslag (in dit geval dus 'vrij' van alles). Dit onderzoek is één jaar geldig, omdat sommige aandoeningen zich ook later nog kunnen ontwikkelen. Het is verplicht (als je via de regels van de rasvereniging wilt fokken) om bij elke dekking een geldig onderzoek te hebben, dus voor een eventueel volgend nest moet Nori opnieuw gespiegeld worden.

b03485d6-c66c-4fcf-96eb-a5e25e68af70_zps09e9b607.jpg
Dit is het ED uitslagformulier dat je thuis gestuurd krijgt door de raad van beheer. De arts (niet elke DA kan dat, wij gingen naar de kliniek waar ook de oogspecialist komt om het te laten doen) maakt goede foto's van de ellebogen en die foto's worden opgestuurd naar de raad van beheer. Daar worden de foto's beoordeelt door een aantal experts, en hun gezamenlijke conclusie krijg je thuis gestuurd op een formulier zoals hier boven.

ED (elleboogdysplasie) is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen en afwijkingen aan de ellebogen. Op het uitslagformulier van Nori zie je alle (afkortingen van) aandoeningen die gecheckt zijn, en zie je dat zij vrij is van alles.

2e2ab3f0-8380-42a7-9e8e-e0be86ba1d93_zps20b8a23b.jpg
Dit is het HD (heupdysplasie) formulier. Dit gaat op ongeveer dezelfde manier als de ED uitslag. Een aantal experts berekenen de Norbergwaarde (heeft te maken met hoe diep de heup in de heupkom zit, hoe hoger hoe beter, maximum waarde is 40) en kijken of er andere (bot)afwijkingen zijn. Daar hangen ze dan een uitslag aan, HD-a, -b, -c, -d, of -e, waarbij a betekent 'geen afwijkingen' en e betekend 'zeer ernstige afwijkingen'. Het resultaat daarvan krijg je thuisgestuurd op het formulier zoals hier boven.

Voor HD en ED geldt dat je het onderzoek maar één keer hoeft uit te laten voeren. In principe heeft een oudere hond er meer kans op, bv omdat oudere honden vaker last hebben van artrose (een factor die meetelt voor een HD en ED uitslag). Ook kunnen zowel HD en ED ontstaan door omgevingsfactoren; ED kan bv ontstaan door te lomp springen of wild spelen waarbij de elleboog beschadigd raakt. HD kan bij een hond ontstaan door de heupen te overbelasten; bv veel traplopen, (veel) te zwaar zijn, te jong mee rennen naast de fiets, of vaak op gladde vloeren lopen. Daarnaast kan er ook sprake zijn van erfelijke aanleg, en dat is voornamelijk wat je probeert te voorkomen door deze tests. Voor een geldige uitslag moet je wachten met testen tot de hond één jaar is (bij grotere rassen 1,5 jaar) zodat de hond goed is uitgegroeid.
Wat betreft de pupkopers, ik heb nog niet echt een 'eisenlijstje' eigenlijk. Ik denk dat ik voornamelijk een goed gevoel moet hebben bij mensen, dat ik het idee heb dat ze goed hebben nagedacht over het nemen van een hond en zo. Fulltime werken heeft niet mijn voorkeur, maar stel dat een stel beide 4x9 werken en goede opvang voor de hond hebben op de andere dagen dan is het al weer anders.

Wat ik wel graag wil is zelf beslissen welke pup naar welke koper gaat. Wat mij betreft kunnen kopers hun wensen voor geslacht doorgeven en uitleggen wat zij zoeken in een hond. Dan kunnen we samen bespreken welke pup daar het beste bij past. Ik zou het jammer vinden als mensen vallen op een bepaald hondje maar dat die pup qua energielevel of karakter verder totaal niet bij ze past. Ik denk dat ik wel zou willen werken met een soort voorkeurslijstje, dat kopers bv hun top 2 of 3 pups aan mij doorgeven en ik kijk welke daarvan het best bij ze past. Dat zou wel betekenen dat de uiteindelijke match pas met een week of 6/7 gemaakt wordt, als het karakter van de pups duidelijker wordt, maar die manier heeft wel mijn voorkeur. Ik zou het namelijk echt vreselijk vinden als 'mijn' pups na een jaar op marktplaats komen omdat ze toch te druk zijn of zo :X
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 11:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 10:49 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ja, Bowie heeft ook HD-A en 40 :Y En ED-vrij, vrij van oogaandoeningen (ECVO onderzoek is up-to-date) en daarnaast heeft hij nog wat DNA uitslagen van (oog)aandoeningen waar hij vrij van is.

Voor de geïnteresseerden die zich misschien afvragen hoe zoiets er uit ziet en wat de uitslagen zo'n beetje betekenen, in de spoiler Nori's uitslagen met uitleg:

SPOILER
[ link | afbeelding ]
Dit is het uitslag-gedeelte van het ECVO oogonderzoek formulier. Je ziet hier de mogelijke aandoeningen waar op gecontroleerd wordt door de specialist. Beide ogen worden 'gespiegeld' en dan zet de specialist een kruis/streep bij de uitslag (in dit geval dus 'vrij' van alles). Dit onderzoek is één jaar geldig, omdat sommige aandoeningen zich ook later nog kunnen ontwikkelen. Het is verplicht (als je via de regels van de rasvereniging wilt fokken) om bij elke dekking een geldig onderzoek te hebben, dus voor een eventueel volgend nest moet Nori opnieuw gespiegeld worden.

[ link | afbeelding ]
Dit is het ED uitslagformulier dat je thuis gestuurd krijgt door de raad van beheer. De arts (niet elke DA kan dat, wij gingen naar de kliniek waar ook de oogspecialist komt om het te laten doen) maakt goede foto's van de ellebogen en die foto's worden opgestuurd naar de raad van beheer. Daar worden de foto's beoordeelt door een aantal experts, en hun gezamenlijke conclusie krijg je thuis gestuurd op een formulier zoals hier boven.

ED (elleboogdysplasie) is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen en afwijkingen aan de ellebogen. Op het uitslagformulier van Nori zie je alle (afkortingen van) aandoeningen die gecheckt zijn, en zie je dat zij vrij is van alles.

[ link | afbeelding ]
Dit is het HD (heupdysplasie) formulier. Dit gaat op ongeveer dezelfde manier als de ED uitslag. Een aantal experts berekenen de Norbergwaarde (heeft te maken met hoe diep de heup in de heupkom zit, hoe hoger hoe beter, maximum waarde is 40) en kijken of er andere (bot)afwijkingen zijn. Daar hangen ze dan een uitslag aan, HD-a, -b, -c, -d, of -e, waarbij a betekent 'geen afwijkingen' en e betekend 'zeer ernstige afwijkingen'. Het resultaat daarvan krijg je thuisgestuurd op het formulier zoals hier boven.

Voor HD en ED geldt dat je het onderzoek maar één keer hoeft uit te laten voeren. In principe heeft een oudere hond er meer kans op, bv omdat oudere honden vaker last hebben van artrose (een factor die meetelt voor een HD en ED uitslag). Ook kunnen zowel HD en ED ontstaan door omgevingsfactoren; ED kan bv ontstaan door te lomp springen of wild spelen waarbij de elleboog beschadigd raakt. HD kan bij een hond ontstaan door de heupen te overbelasten; bv veel traplopen, (veel) te zwaar zijn, te jong mee rennen naast de fiets, of vaak op gladde vloeren lopen. Daarnaast kan er ook sprake zijn van erfelijke aanleg, en dat is voornamelijk wat je probeert te voorkomen door deze tests. Voor een geldige uitslag moet je wachten met testen tot de hond één jaar is (bij grotere rassen 1,5 jaar) zodat de hond goed is uitgegroeid.
Wat betreft de pupkopers, ik heb nog niet echt een 'eisenlijstje' eigenlijk. Ik denk dat ik voornamelijk een goed gevoel moet hebben bij mensen, dat ik het idee heb dat ze goed hebben nagedacht over het nemen van een hond en zo. Fulltime werken heeft niet mijn voorkeur, maar stel dat een stel beide 4x9 werken en goede opvang voor de hond hebben op de andere dagen dan is het al weer anders.

Wat ik wel graag wil is zelf beslissen welke pup naar welke koper gaat. Wat mij betreft kunnen kopers hun wensen voor geslacht doorgeven en uitleggen wat zij zoeken in een hond. Dan kunnen we samen bespreken welke pup daar het beste bij past. Ik zou het jammer vinden als mensen vallen op een bepaald hondje maar dat die pup qua energielevel of karakter verder totaal niet bij ze past. Ik denk dat ik wel zou willen werken met een soort voorkeurslijstje, dat kopers bv hun top 2 of 3 pups aan mij doorgeven en ik kijk welke daarvan het best bij ze past. Dat zou wel betekenen dat de uiteindelijke match pas met een week of 6/7 gemaakt wordt, als het karakter van de pups duidelijker wordt, maar die manier heeft wel mijn voorkeur. Ik zou het namelijk echt vreselijk vinden als 'mijn' pups na een jaar op marktplaats komen omdat ze toch te druk zijn of zo :X
Je kunt eventueel in het koop contract zetten dat de pups altijd terug naar jou moeten mochten ze niet meer voor de hond kunnen zorgen.
erodomevrijdag 22 augustus 2014 @ 11:14
Wat een mooi hondje en wat fijn dat je het allemaal zo goed doet. Ook een hele leuke plek om pups groot(nou ja, een stukje ervan dan) te brengen, lekker veel verschillende dieren. Een perfecte start voor de pups!
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 11:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 11:04 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Je kunt eventueel in het koop contract zetten dat de pups altijd terug naar jou moeten mochten ze niet meer voor de hond kunnen zorgen.
Klopt, misschien dat ik zoiets wel doe. Al wil ik ze dat niet verplichten, stel dat ze de hond in vrienden/familiekring kunnen plaatsen als dat nodig mocht zijn dan is dat misschien fijner. Ik wil kopers iig aanraden dat eventuele herplaatsing via de NLV zou moeten lopen, en als dat niet lukt dat de hond dan hier terug komt (er van uitgaand dat dat kan met de andere dieren hier). Maar het liefst zorg ik natuurlijk voor zo'n goede match dat dat allemaal niet nodig is :P

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 11:14 schreef erodome het volgende:
Wat een mooi hondje en wat fijn dat je het allemaal zo goed doet. Ook een hele leuke plek om pups groot(nou ja, een stukje ervan dan) te brengen, lekker veel verschillende dieren. Een perfecte start voor de pups!
Thanks :)

Mijn ouders hebben hier vroeger ook een paar nestjes labradors gefokt met ons toenmalige teefje (ook via de NLV, en met alle tests e.d.), dus ik ben er zelf zo'n beetje mee opgegroeid. Dat lijkt me ook leuk voor mijn dochtertje.
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 11:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 11:24 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Klopt, misschien dat ik zoiets wel doe. Al wil ik ze dat niet verplichten, stel dat ze de hond in vrienden/familiekring kunnen plaatsen als dat nodig mocht zijn dan is dat misschien fijner. Ik wil kopers iig aanraden dat eventuele herplaatsing via de NLV zou moeten lopen, en als dat niet lukt dat de hond dan hier terug komt (er van uitgaand dat dat kan met de andere dieren hier). Maar het liefst zorg ik natuurlijk voor zo'n goede match dat dat allemaal niet nodig is :P

[..]

Thanks :)

Mijn ouders hebben hier vroeger ook een paar nestjes labradors gefokt met ons toenmalige teefje (ook via de NLV, en met alle tests e.d.), dus ik ben er zelf zo'n beetje mee opgegroeid. Dat lijkt me ook leuk voor mijn dochtertje.
Dat zou dan in overleg altijd bog kunnen naar familie of vrienden he :) het gaat er maar om dat je weet wat er met de hond gebeurt en idd niet zomaar op marktplaats gezet wordt ;)

Is bij de nieuwe pup van mijn schoonouders ook. Maar stel die zou naar mij kunnen is dat ook geen probleem :)
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 11:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 11:31 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Dat zou dan in overleg altijd bog kunnen naar familie of vrienden he :) het gaat er maar om dat je weet wat er met de hond gebeurt en idd niet zomaar op marktplaats gezet wordt ;)

Is bij de nieuwe pup van mijn schoonouders ook. Maar stel die zou naar mij kunnen is dat ook geen probleem :)
Idd, het belangrijkste is wat mij betreft dat het niet zo'n marktplaats-doorgeefhond wordt ;(
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 11:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 11:39 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Idd, het belangrijkste is wat mij betreft dat het niet zo'n marktplaats-doorgeefhond wordt ;(
Ja precies dat moet je niet willen. Dacht deel mijn ervaring met dit soort constructisch even. Mensen die echt het beste met hun hond voor hebben zullen dat ook niet erg vinden en het helemaal begrijpen. Ik kan het ook alleen maar toejuichen.
Qweavrijdag 22 augustus 2014 @ 12:10
Laat je ze ook testen op EIC eigk, Miss_isis?
Qweavrijdag 22 augustus 2014 @ 12:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 10:49 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ja, Bowie heeft ook HD-A en 40 :Y En ED-vrij, vrij van oogaandoeningen (ECVO onderzoek is up-to-date) en daarnaast heeft hij nog wat DNA uitslagen van (oog)aandoeningen waar hij vrij van is.
Nice! :Y

quote:
Wat betreft de pupkopers, ik heb nog niet echt een 'eisenlijstje' eigenlijk. Ik denk dat ik voornamelijk een goed gevoel moet hebben bij mensen, dat ik het idee heb dat ze goed hebben nagedacht over het nemen van een hond en zo.
Dat is sowieso altijd een must. Want hoe goed iemand zich ook presenteerd... als je er geen goed gevoel bij hebt moet je het ook echt niet doen.

quote:
Fulltime werken heeft niet mijn voorkeur, maar stel dat een stel beide 4x9 werken en goede opvang voor de hond hebben op de andere dagen dan is het al weer anders.
Ja precies. Maar ik bedoelde meer dat mijn fokker dus niet wilde dat Link de hele dag voor de kachel lag niks te doen omdat we moesten werken :)

quote:
Wat ik wel graag wil is zelf beslissen welke pup naar welke koper gaat. Wat mij betreft kunnen kopers hun wensen voor geslacht doorgeven en uitleggen wat zij zoeken in een hond. Dan kunnen we samen bespreken welke pup daar het beste bij past. Ik zou het jammer vinden als mensen vallen op een bepaald hondje maar dat die pup qua energielevel of karakter verder totaal niet bij ze past.
Uiteindelijk is dat IMHO de beste oplossing. Ik had gewild dat mijn fokker mij wat meer had ge-adviseerd. Niet omdat Link niet bij me past hoor, we barsten beide van de energie... maar gewoon, als fokker zie je de pups 24/7, dus als ik bv aankom en ik kan niet kiezen en ik vraag aan de fokker welke hond hij/zij het beste bij mij vind passen, dan had ik idd wel wat meer advies willen hebben ipv "Ja, welke jij wilt" :P

quote:
Ik denk dat ik wel zou willen werken met een soort voorkeurslijstje, dat kopers bv hun top 2 of 3 pups aan mij doorgeven en ik kijk welke daarvan het best bij ze past. Dat zou wel betekenen dat de uiteindelijke match pas met een week of 6/7 gemaakt wordt, als het karakter van de pups duidelijker wordt, maar die manier heeft wel mijn voorkeur. Ik zou het namelijk echt vreselijk vinden als 'mijn' pups na een jaar op marktplaats komen omdat ze toch te druk zijn of zo :X
Maar waarom is dat erg als dat pas met 6/7 weken bekend wordt? Net wat je zegt, dan is het karakter meer ontwikkeld en dan kun je ook beter kijken hoe en wat. Ik vind het serieus een heel goed idee.
erodomevrijdag 22 augustus 2014 @ 12:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 11:24 schreef Miss_Isis het volgende:

Thanks :)

Mijn ouders hebben hier vroeger ook een paar nestjes labradors gefokt met ons toenmalige teefje (ook via de NLV, en met alle tests e.d.), dus ik ben er zelf zo'n beetje mee opgegroeid. Dat lijkt me ook leuk voor mijn dochtertje.
Weet wel zeker dat dat leuk is voor je dochter, ik was als kind echt in de 7de hemel geweest ;)
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 12:49
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 12:10 schreef Qwea het volgende:
Laat je ze ook testen op EIC eigk, Miss_isis?
Nori is daar niet op getest, maar heeft daar gelukkig ook nog nooit symptomen van vertoond, net als haar ouders. Bowie is wel getest en hij is 'normal', dus pups zullen, zelfs als Nori het toevallig wel zou hebben, sowieso geen lijders kunnen worden :)

Het is ook veel minder voorkomend dan HD en ED (en de NLV stelt het niet verplicht) dus daarom hebben we er voor gekozen Nori er niet op te testen. Veel dekreuen zijn er wel op getest, dus zo krijg je als je een vrije/normale reu kiest toch nog enige garantie.

quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 12:15 schreef Qwea het volgende:

[..]

Nice! :Y

[..]

Dat is sowieso altijd een must. Want hoe goed iemand zich ook presenteerd... als je er geen goed gevoel bij hebt moet je het ook echt niet doen.

[..]

Ja precies. Maar ik bedoelde meer dat mijn fokker dus niet wilde dat Link de hele dag voor de kachel lag niks te doen omdat we moesten werken :)

[..]

Uiteindelijk is dat IMHO de beste oplossing. Ik had gewild dat mijn fokker mij wat meer had ge-adviseerd. Niet omdat Link niet bij me past hoor, we barsten beide van de energie... maar gewoon, als fokker zie je de pups 24/7, dus als ik bv aankom en ik kan niet kiezen en ik vraag aan de fokker welke hond hij/zij het beste bij mij vind passen, dan had ik idd wel wat meer advies willen hebben ipv "Ja, welke jij wilt" :P

[..]

Maar waarom is dat erg als dat pas met 6/7 weken bekend wordt? Net wat je zegt, dan is het karakter meer ontwikkeld en dan kun je ook beter kijken hoe en wat. Ik vind het serieus een heel goed idee.
Ik wil kopers dus ook graag meer bieden dan 'kies maar' :P

Maar goed, niet iedereen is daar blij mee misschien. Normaal gesproken verwacht men toch min of meer dat je gaat kijken met een week of 3/4 en dan alvast een pupje uitkiest. Dan weet je dus al de hele tijd op welk specifiek pupje je je kan verheugen. Als je pas met 6/7 weken matcht zitten mensen vrij lang een beetje in onzekerheid.

De fokster van Nori hanteerde ook zo'n methode, die koos met 7 weken nadat alle pups een puppytest hadden gedaan zelf uit welk stel welke pup kreeg. Dat was best nog even spannend voor ons, want wij hadden wel 2 à 3 favorieten (van de 7 teefjes) maar ook een teefje die we liever niet wilden vanwege een kleurfout (die had een brindle aftekening op haar pootjes, dus daar kun je dan niet mee fokken) en ééntje die we niet wilden vanwege het duidelijke pittige karakter. Gelukkig kregen we Nori en die stond in onze top-2 :P Maar dat zeg ik, het was wel even spannend.

Daarom wil ik zelf denk ik pupkopers wel hun favorieten laten noemen zodat ik daar rekening mee kan houden bij het matchen. En stel dat mensen ontzettend vallen op een hondje dat imo niet direct bij ze past, dan kunnen we het daar ook eens goed over hebben denk ik. Met goede voorlichting kom je ook een aardig eind (hoop ik :P ).

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 12:22 schreef erodome het volgende:

[..]

Weet wel zeker dat dat leuk is voor je dochter, ik was als kind echt in de 7de hemel geweest ;)
Ik vond het zelf vroeger ook geweldig, dus zij vast ook (hoop ik voor d'r :P ) Ze is nu nog wat te klein om er veel van mee te krijgen (16 maand) maar als dit allemaal goed gaat en we doen dit vaker dan zal ze in de toekomst als het aan mij ligt nog wel de nodige nestjes actief meemaken :)
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 12:57
Ik vind het raar dat kopers daar een probleem van zouden maken. He wilt toch een hond die het beste bij jouw persoon en situatie past?
Candaasjevrijdag 22 augustus 2014 @ 13:07
Ik volg! *O*
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 13:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 12:57 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik vind het raar dat kopers daar een probleem van zouden maken. He wilt toch een hond die het beste bij jouw persoon en situatie past?
Ik weet ook niet of mensen er in de praktijk echt een probleem van gaan maken natuurlijk; de hond is nog niet eens gedekt, voor ik de eerste pupkoper spreek en het keuzesysteem uitleg zijn we nog wel even verder :+

Maar goed, stel iemand wil heel graag een rustige bruine hond. En de paar bruine pups die er zijn blijken allemaal kleine stuiterballetjes, en ik match hem/haar aan een rustige zwarte. Dan moet de koper het daar natuurlijk maar net mee eens zijn. Dat soort dingen moeten we denk ik van tevoren maar heel duidelijk met de kopers bespreken, zodat we beide niet voor verrassingen zullen komen te staan :)
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 13:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 13:18 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ik weet ook niet of mensen er in de praktijk echt een probleem van gaan maken natuurlijk; de hond is nog niet eens gedekt, voor ik de eerste pupkoper spreek en het keuzesysteem uitleg zijn we nog wel even verder :+

Maar goed, stel iemand wil heel graag een rustige bruine hond. En de paar bruine pups die er zijn blijken allemaal kleine stuiterballetjes, en ik match hem/haar aan een rustige zwarte. Dan moet de koper het daar natuurlijk maar net mee eens zijn. Dat soort dingen moeten we denk ik van tevoren maar heel duidelijk met de kopers bespreken, zodat we beide niet voor verrassingen zullen komen te staan :)
Als ze een bruine willen en er is alleen een rustige zwarte kun je ze de keuze geven altijd natuurlijk. En willen ze echt een bruine dan zullen ze verder moeten kijken. Dat is dan niet anders. Maar dan kun je ze gewoon in het eerste gesprek vertellen natuurlijk :)

Oh en ik wil niet vervelend zijn trouwens hoor :@ probeer gewoon mee te denken
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 13:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 13:28 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Als ze een bruine willen en er is alleen een rustige zwarte kun je ze de keuze geven altijd natuurlijk. En willen ze echt een bruine dan zullen ze verder moeten kijken. Dat is dan niet anders. Maar dan kun je ze gewoon in het eerste gesprek vertellen natuurlijk :)

Oh en ik wil niet vervelend zijn trouwens hoor :@ probeer gewoon mee te denken
Ik vind je niet vervelend hoor ;) Meedenken is juist nuttig, want ik moet zelf ook goed in beeld hebben wat handig is en hoe en wanneer je dingen het best kunt regelen.

Maar ik denk dat zoiets inderdaad gewoon in het eerste gesprek benoemd moet worden :Y Want anders zit je dan met 7 weken ineens met een rustige zwarte pup die geen beoogd baasje meer heeft, omdat dat baasje toch per sé een bruine wilde en naar een andere fokker is gegaan.

Aan de andere kant kun je mensen natuurlijk ook een voorkeur voor geslacht én voor kleur door laten geven. Dus dan zou het de rustigste van de bruine stuiterballetjes worden voor die hypothetische pupkoper. Maar het (kleine?) risico daarbij is dus dat de match misschien niet ideaal is.

Ik denk dat het best zou zijn om in het eerste gesprek met elke pupkoper te informeren naar een eventuele voorkeur voor geslacht en kleur, de de mogelijkheid benoemen dat de pup met de gewenste kleur misschien niet de beste match is. En dan kijken of mensen open staan voor een andere kleur mocht dat beter passen. Of dat ze bereid zijn hun eisen/verwachtingen omtrent de hond iets bij te stellen omdat ze toch per sé een bepaalde kleur willen. Alleen dan weet ik nog niet wat ik het juiste antwoord op die vraag zou vinden :D zal wel weer een kwestie van 'een goed gevoel er bij hebben' worden :')
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 13:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 13:38 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ik vind je niet vervelend hoor ;) Meedenken is juist nuttig, want ik moet zelf ook goed in beeld hebben wat handig is en hoe en wanneer je dingen het best kunt regelen.

Maar ik denk dat zoiets inderdaad gewoon in het eerste gesprek benoemd moet worden :Y Want anders zit je dan met 7 weken ineens met een rustige zwarte pup die geen beoogd baasje meer heeft, omdat dat baasje toch per sé een bruine wilde en naar een andere fokker is gegaan.

Aan de andere kant kun je mensen natuurlijk ook een voorkeur voor geslacht én voor kleur door laten geven. Dus dan zou het de rustigste van de bruine stuiterballetjes worden voor die hypothetische pupkoper. Maar het (kleine?) risico daarbij is dus dat de match misschien niet ideaal is.

Ik denk dat het best zou zijn om in het eerste gesprek met elke pupkoper te informeren naar een eventuele voorkeur voor geslacht en kleur, de de mogelijkheid benoemen dat de pup met de gewenste kleur misschien niet de beste match is. En dan kijken of mensen open staan voor een andere kleur mocht dat beter passen. Of dat ze bereid zijn hun eisen/verwachtingen omtrent de hond iets bij te stellen omdat ze toch per sé een bepaalde kleur willen. Alleen dan weet ik nog niet wat ik het juiste antwoord op die vraag zou vinden :D zal wel weer een kwestie van 'een goed gevoel er bij hebben' worden :')
Mijn schoonouders wouden een rustige bruine teef dat is een "rustige" zwarte teef geworden. Want er was maar een bruine teef en rustig stond niet in haar woordenboek lol.

Komt vast wel goed. Het zou niet handig zijn van de kopers om dan te zeggen doe die drukke maar want ze wilde niet voor niets een rustige.

Ik wil ook een rustige bruine.. Reu? Teef? Geslacht zou me niet zoveel uitmaken denk in.

Maargoed geniet hier wel gewoon mee en bij de pup van mijn schoonouders.
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 13:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 13:44 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Mijn schoonouders wouden een rustige bruine teef dat is een "rustige" zwarte teef geworden. Want er was maar een bruine teef en rustig stond niet in haar woordenboek lol.

Komt vast wel goed. Het zou niet handig zijn van de kopers om dan te zeggen doe die drukke maar want ze wilde niet voor niets een rustige.

Ik wil ook een rustige bruine.. Reu? Teef? Geslacht zou me niet zoveel uitmaken denk in.

Maargoed geniet hier wel gewoon mee en bij de pup van mijn schoonouders.
Zelf willen we ook graag een rustig bruin teefje, als er één tussen zit. We hebben zelf dus wel degelijk een voorkeur voor kleur. Nog een zwarte willen we namelijk niet, dan houden we er gewoon geen (zeg ik nu heel stoer :') ). Ik weet niet of we zelf concessies zouden doen aan karakter, een echte druktemaker zou hier niet passen maar stel er zit een geweldig leuk bruin teefje bij die toch ietsje drukker dan wenselijk is... Dan kan het maar zo zijn dat we toch overstag gaan natuurlijk :')

Ooit wil ik er van elke kleur één, zodat we (hopelijk) met alle 3 af en toe een nestje kunnen fokken. Maar een blonde teef zal nog wel even op zich laten wachten denk ik. Aangezien Nori geen blonde puppy's kan krijgen moet die van buitenaf komen, en dan moet ik me daar eerst eens goed in gaan verdiepen van welke fokker en uit welke lijnen ik er eentje wil. Want als ik er dan eentje koop van een ander waar ik graag mee wil gaan fokken dan wil ik ook een zo gezond/leuk/lief/mooi mogelijke natuurlijk :P
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 14:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 13:57 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Zelf willen we ook graag een rustig bruin teefje, als er één tussen zit. We hebben zelf dus wel degelijk een voorkeur voor kleur. Nog een zwarte willen we namelijk niet, dan houden we er gewoon geen (zeg ik nu heel stoer :') ). Ik weet niet of we zelf concessies zouden doen aan karakter, een echte druktemaker zou hier niet passen maar stel er zit een geweldig leuk bruin teefje bij die toch ietsje drukker dan wenselijk is... Dan kan het maar zo zijn dat we toch overstag gaan natuurlijk :')

Ooit wil ik er van elke kleur één, zodat we (hopelijk) met alle 3 af en toe een nestje kunnen fokken. Maar een blonde teef zal nog wel even op zich laten wachten denk ik. Aangezien Nori geen blonde puppy's kan krijgen moet die van buitenaf komen, en dan moet ik me daar eerst eens goed in gaan verdiepen van welke fokker en uit welke lijnen ik er eentje wil. Want als ik er dan eentje koop van een ander waar ik graag mee wil gaan fokken dan wil ik ook een zo gezond/leuk/lief/mooi mogelijke natuurlijk :P
Kun je ket een blonde reu geen blonde pups krijgen? If kan dat alleen als moeder blond is en vader zwart?
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 14:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 14:23 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Kun je ket een blonde reu geen blonde pups krijgen? If kan dat alleen als moeder blond is en vader zwart?
Dat kan alleen als er al een 'blond' gen in Nori zou zitten (bv door een blonde vader/moeder/opa/oma/etc.) en dat zit er (voor zover wij weten althans, zonder DNA onderzoek) niet.

Nori's vader was zwart en haar moeder bruin, net als de andere honden in haar stamboom, dus we gaan er van uit dat ze geen blond draagt. Ze draagt wel zeker weten bruin (omdat ze van haar moeder een bruin gen heeft meegekregen) dus met een bruine reu zou dat (theoretisch gezien) 50% zwarte en 50% bruine pups op moeten leveren (bruin is recessief, je hebt 2 bruin-genen nodig om bruin te zijn. De reu heeft er 2 want hij is bruin, Nori heeft er 1 van haar moeders kant. Daaruit volgt dat zij aan 50% van haar pups dat bruine gen van hun oma mee zal geven (de andere 50% krijgen het zwarte gen van hun opa), en aangezien de pups ook een bruin gen van hun vader krijgen zullen die met oma's gen bruin zijn).

Als we zelf op zeker een blonde pup willen fokken moeten we Nori kruisen met een blonde reu, daar een (zwart) teefje van houden, en die opnieuw kruisen met een blonde reu. Dan zou 50% van dat nest blond moeten zijn. Nogal een lange termijn plan dus :P Maar niet helemaal uitgesloten O-)

Misschien als we nog eens geld over hebben :') kunnen we een DNA onderzoek naar de E-locus (= blond gen) laten doen om te kijken of Nori toevallig toch blond draagt. Maar aangezien die kans echt heel klein is, weet ik niet of ik dat het geld waard vind.

edit: ik ben net nog eens even wat verder terug wezen kijken in Nori's stamboom en ze heeft wél blonde familie! Sowieso één over-overgrootvader van vaderskant is blond. Er is nog hoop! :P

[ Bericht 2% gewijzigd door Miss_Isis op 22-08-2014 14:45:55 ]
Qweavrijdag 22 augustus 2014 @ 14:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 12:49 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

[Quote]Nori is daar niet op getest, maar heeft daar gelukkig ook nog nooit symptomen van vertoond, net als haar ouders. Bowie is wel getest en hij is 'normal', dus pups zullen, zelfs als Nori het toevallig wel zou hebben, sowieso geen lijders kunnen worden :)

Het is ook veel minder voorkomend dan HD en ED (en de NLV stelt het niet verplicht) dus daarom hebben we er voor gekozen Nori er niet op te testen. Veel dekreuen zijn er wel op getest, dus zo krijg je als je een vrije/normale reu kiest toch nog enige garantie.
Klopt. Moeder van Link was niet getest, vader wel :Y Dus idd, geen doorgeef luik.

quote:
Ik wil kopers dus ook graag meer bieden dan 'kies maar' :P

Maar goed, niet iedereen is daar blij mee misschien. Normaal gesproken verwacht men toch min of meer dat je gaat kijken met een week of 3/4 en dan alvast een pupje uitkiest. Dan weet je dus al de hele tijd op welk specifiek pupje je je kan verheugen. Als je pas met 6/7 weken matcht zitten mensen vrij lang een beetje in onzekerheid.
Tjah, nou ja, dat is dan een keuze die ze maken, want dat weten ze dan immers als ze bij jou een pupje nemen, toch?

quote:
De fokster van Nori hanteerde ook zo'n methode, die koos met 7 weken nadat alle pups een puppytest hadden gedaan zelf uit welk stel welke pup kreeg. Dat was best nog even spannend voor ons, want wij hadden wel 2 à 3 favorieten (van de 7 teefjes) maar ook een teefje die we liever niet wilden vanwege een kleurfout (die had een brindle aftekening op haar pootjes, dus daar kun je dan niet mee fokken) en ééntje die we niet wilden vanwege het duidelijke pittige karakter. Gelukkig kregen we Nori en die stond in onze top-2 :P Maar dat zeg ik, het was wel even spannend.
En stel nou, je had de pup toegewezen gekregen met kleurfout of pittige karakter, wat dan? Kun je er dan nog vanaf zien?

quote:
Daarom wil ik zelf denk ik pupkopers wel hun favorieten laten noemen zodat ik daar rekening mee kan houden bij het matchen. En stel dat mensen ontzettend vallen op een hondje dat imo niet direct bij ze past, dan kunnen we het daar ook eens goed over hebben denk ik. Met goede voorlichting kom je ook een aardig eind (hoop ik :P ).
Ja nou gelijk heb je. Dan kun je altijd jouw argumenten aandragen waarom jij denkt dat het geen match is.
Qweavrijdag 22 augustus 2014 @ 14:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 13:38 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

[Quote]Maar ik denk dat zoiets inderdaad gewoon in het eerste gesprek benoemd moet worden :Y Want anders zit je dan met 7 weken ineens met een rustige zwarte pup die geen beoogd baasje meer heeft, omdat dat baasje toch per sé een bruine wilde en naar een andere fokker is gegaan.
Aan de ene kant schiet mij hier het woord "aanbetalen" binnen. Maar goed, ik weet niet of dat haalbaar is, want stel jij matcht iemand aan een pup waarvan hun zoiets hebben "no waaaaaaay", dan heb je dat weer.

quote:
Ik denk dat het best zou zijn om in het eerste gesprek met elke pupkoper te informeren naar een eventuele voorkeur voor geslacht en kleur, de de mogelijkheid benoemen dat de pup met de gewenste kleur misschien niet de beste match is. En dan kijken of mensen open staan voor een andere kleur mocht dat beter passen. Of dat ze bereid zijn hun eisen/verwachtingen omtrent de hond iets bij te stellen omdat ze toch per sé een bepaalde kleur willen. Alleen dan weet ik nog niet wat ik het juiste antwoord op die vraag zou vinden :D zal wel weer een kwestie van 'een goed gevoel er bij hebben' worden :')
Ik zou de kleur dus echt niet belangrijk vinden he. Tuulk, ik heb een voorkeur voor wit of zwart. Maar stel er komt een bruine langs die en reu is en qua karakter een match is, who gives a fuck. Maar ik ben me ervan bewust dat idd niet iedereen zo denkt en dat voor veel mensen de kleur wel uitmaakt. Al was Link oranje, boeie :P
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 14:50
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 14:45 schreef Qwea het volgende:

[..]

Klopt. Moeder van Link was niet getest, vader wel :Y Dus idd, geen doorgeef luik.

[..]

Tjah, nou ja, dat is dan een keuze die ze maken, want dat weten ze dan immers als ze bij jou een pupje nemen, toch?

[..]

En stel nou, je had de pup toegewezen gekregen met kleurfout of pittige karakter, wat dan? Kun je er dan nog vanaf zien?

[..]

Ja nou gelijk heb je. Dan kun je altijd jouw argumenten aandragen waarom jij denkt dat het geen match is.
Ik denk dat ik misschien wel akkoord was gegaan toentertijd met de pup met de kleurfout, als ik er ook van overtuigd was geweest dat het qua karakter zou passen. Per slot van rekening is het in de eerste plaats gewoon een huishond. Wat die pittige betreft... Dat weet ik eigenlijk niet 100% zeker. Ik zei wel steeds 'ik hoop dat het die niet wordt' maar goed, je zit er wel al weken op te wachten, elke zaterdag puppyknuffelen... Misschien was ik wel akkoord gegaan als de fokster een goed verhaal had waarom die pup geschikt zou zijn.

Er vanaf zien kan sowieso op elk moment, zolang je niets getekend hebt en er niet betaald is o.i.d. heb je gewoon de keuze. Alleen als je je er zelf ook al weken op verheugd, je hebt voorbereid en elke week gaat kijken dan is het wel lastig om na 7 weken ineens te zeggen nee doe toch maar niet.
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 14:54
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 14:49 schreef Qwea het volgende:

[..]

Aan de ene kant schiet mij hier het woord "aanbetalen" binnen. Maar goed, ik weet niet of dat haalbaar is, want stel jij matcht iemand aan een pup waarvan hun zoiets hebben "no waaaaaaay", dan heb je dat weer.

Precies, dat is het punt. En ik wil mensen ook niet dmv een aanbetaling 'verplichten' tot afname van een hond waar ze zelf misschien niet 100% achter staan.

Ik ben meer van het harmoniemodel :P Gewoon uitpraten en hopen dat iedereen tevreden is met de geboden oplossing ;)

quote:
[..]

Ik zou de kleur dus echt niet belangrijk vinden he. Tuulk, ik heb een voorkeur voor wit of zwart. Maar stel er komt een bruine langs die en reu is en qua karakter een match is, who gives a fuck. Maar ik ben me ervan bewust dat idd niet iedereen zo denkt en dat voor veel mensen de kleur wel uitmaakt. Al was Link oranje, boeie :P
Dat is makkelijk dan ;)

Een kennis van mijn vader wilde misschien wel een pup, maar absoluut geen zwarte. Toen ik vroeg waarom hij zo racistisch was :P zei hij 'ja want die zie je niet in het donker'. Tja... soms hebben mensen gewoon vreemde voorkeuren :P En een praatje over reflecterende vestjes of lichtgevende halsbanden kan daar niet altijd iets aan veranderen :+
Valerie.vrijdag 22 augustus 2014 @ 14:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 13:18 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ik weet ook niet of mensen er in de praktijk echt een probleem van gaan maken natuurlijk; de hond is nog niet eens gedekt, voor ik de eerste pupkoper spreek en het keuzesysteem uitleg zijn we nog wel even verder :+

Maar goed, stel iemand wil heel graag een rustige bruine hond. En de paar bruine pups die er zijn blijken allemaal kleine stuiterballetjes, en ik match hem/haar aan een rustige zwarte. Dan moet de koper het daar natuurlijk maar net mee eens zijn. Dat soort dingen moeten we denk ik van tevoren maar heel duidelijk met de kopers bespreken, zodat we beide niet voor verrassingen zullen komen te staan :)
Wij hebben dat ook altijd gehad, wij gaven onze voorkeuren door qua gedrag en uiterlijk en de fokkers zeiden uiteindelijk dat pup a en b dan goed voor ons zouden zijn. Nou, prima.

Mijn tante besloot later dat ze ook wel een pup wilde, het maakte haar verder allemaal niet zoveel uit, dus de fokker heeft toen besloten dat Lex het zou worden omdat Lex en Charlie een beetje de tweeling van de tienling waren O+

En dat de honden weer terug moeten naar de fokker heb ik so far ook in alle contracten gezien. Maar je kan er altijd bij zeggen dat ze natuurlijk ook in overleg met jou naar iemand anders kunnen, maar ik zou het wel in het contract zetten hoor!
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 14:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 14:39 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Dat kan alleen als er al een 'blond' gen in Nori zou zitten (bv door een blonde vader/moeder/opa/oma/etc.) en dat zit er (voor zover wij weten althans, zonder DNA onderzoek) niet.

Nori's vader was zwart en haar moeder bruin, net als de andere honden in haar stamboom, dus we gaan er van uit dat ze geen blond draagt. Ze draagt wel zeker weten bruin (omdat ze van haar moeder een bruin gen heeft meegekregen) dus met een bruine reu zou dat (theoretisch gezien) 50% zwarte en 50% bruine pups op moeten leveren (bruin is recessief, je hebt 2 bruin-genen nodig om bruin te zijn. De reu heeft er 2 want hij is bruin, Nori heeft er 1 van haar moeders kant. Daaruit volgt dat zij aan 50% van haar pups dat bruine gen van hun oma mee zal geven (de andere 50% krijgen het zwarte gen van hun opa), en aangezien de pups ook een bruin gen van hun vader krijgen zullen die met oma's gen bruin zijn).

Als we zelf op zeker een blonde pup willen fokken moeten we Nori kruisen met een blonde reu, daar een (zwart) teefje van houden, en die opnieuw kruisen met een blonde reu. Dan zou 50% van dat nest blond moeten zijn. Nogal een lange termijn plan dus :P Maar niet helemaal uitgesloten O-)

Misschien als we nog eens geld over hebben :') kunnen we een DNA onderzoek naar de E-locus (= blond gen) laten doen om te kijken of Nori toevallig toch blond draagt. Maar aangezien die kans echt heel klein is, weet ik niet of ik dat het geld waard vind.

edit: ik ben net nog eens even wat verder terug wezen kijken in Nori's stamboom en ze heeft wél blonde familie! Sowieso één over-overgrootvader van vaderskant is blond. Er is nog hoop! :P
Thanks voor je uitgebreide uitleg erg interessant allemaal. Leuk dat Nori toch blond in zich draagt dan heb je toch die kans nog.

In welk deel van Nederland wonen jullie ergens?
Qweavrijdag 22 augustus 2014 @ 15:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 14:54 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Precies, dat is het punt. En ik wil mensen ook niet dmv een aanbetaling 'verplichten' tot afname van een hond waar ze zelf misschien niet 100% achter staan.

Ik ben meer van het harmoniemodel :P Gewoon uitpraten en hopen dat iedereen tevreden is met de geboden oplossing ;)

[..]

Dat is makkelijk dan ;)

Een kennis van mijn vader wilde misschien wel een pup, maar absoluut geen zwarte. Toen ik vroeg waarom hij zo racistisch was :P zei hij 'ja want die zie je niet in het donker'. Tja... soms hebben mensen gewoon vreemde voorkeuren :P En een praatje over reflecterende vestjes of lichtgevende halsbanden kan daar niet altijd iets aan veranderen :+
Nou ja, ik moet hem wel gelijk geven, Link zie je ook echt echt echt echt echt echt echt niet :') Maar ik heb dus zo'n flikkerhalsband :P ideaal :P
Qweavrijdag 22 augustus 2014 @ 15:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 14:55 schreef Valerie. het volgende:

[..]

Wij hebben dat ook altijd gehad, wij gaven onze voorkeuren door qua gedrag en uiterlijk en de fokkers zeiden uiteindelijk dat pup a en b dan goed voor ons zouden zijn. Nou, prima.

Mijn tante besloot later dat ze ook wel een pup wilde, het maakte haar verder allemaal niet zoveel uit, dus de fokker heeft toen besloten dat Lex het zou worden omdat Lex en Charlie een beetje de tweeling van de tienling waren O+

En dat de honden weer terug moeten naar de fokker heb ik so far ook in alle contracten gezien. Maar je kan er altijd bij zeggen dat ze natuurlijk ook in overleg met jou naar iemand anders kunnen, maar ik zou het wel in het contract zetten hoor!
Staat in mijn contract voor zover ik me kan herinneren niet trouwens :o
oh-ohvrijdag 22 augustus 2014 @ 15:58
Leuk om te volgen. Werken die kleuren echt met percentages? Dat is gewoon kans op toch?
En een koopcontract met allemaal voorwaarden is helaas in de praktijk nooit echt uitvoerbaar, maar ik neem aan dat je daar ook wel van op de hoogte bent.
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 16:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 14:58 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Thanks voor je uitgebreide uitleg erg interessant allemaal. Leuk dat Nori toch blond in zich draagt dan heb je toch die kans nog.

In welk deel van Nederland wonen jullie ergens?
Ik weet niet of ze echt blond draagt (dus: zelf een gen er voor heeft), maar omdat het dus wel voorkomt (heel ver weg) in haar stamboom is er wel een (tamelijk kleine) kans. Je kunt het alleen niet zien aan de buitenkant, dus om het zeker te weten moet ze gedekt worden door een blonde reu (en dan wel of niet een aantal blonde pups krijgen) of (om nog zekerder te zijn) een DNA test laten doen. Ik ga eens kijken wat daar de kosten van zijn, ben toch wel benieuwd namelijk.

En wij wonen in Twente :) hoezo, wou je tzt komen puppyknuffelen? O-) Dan ga je voor de bijl hoor! :D
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 16:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:07 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ik weet niet of ze echt blond draagt (dus: zelf een gen er voor heeft), maar omdat het dus wel voorkomt (heel ver weg) in haar stamboom is er wel een (tamelijk kleine) kans. Je kunt het alleen niet zien aan de buitenkant, dus om het zeker te weten moet ze gedekt worden door een blonde reu (en dan wel of niet een aantal blonde pups krijgen) of (om nog zekerder te zijn) een DNA test laten doen. Ik ga eens kijken wat daar de kosten van zijn, ben toch wel benieuwd namelijk.

En wij wonen in Twente :) hoezo, wou je tzt komen puppyknuffelen? O-) Dan ga je voor de bijl hoor! :D
Oeh puppy knuffelen O+

En ik wil gewoon nog erg graag een hond er bij. Maar dat huis heeft echt voorrang en ik maak het mezelf gewoon graag moeilijk enzo :D
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 16:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:58 schreef oh-oh het volgende:
Leuk om te volgen. Werken die kleuren echt met percentages? Dat is gewoon kans op toch?
En een koopcontract met allemaal voorwaarden is helaas in de praktijk nooit echt uitvoerbaar, maar ik neem aan dat je daar ook wel van op de hoogte bent.
Ja, die 50% is theoretisch natuurlijk ;)

Van elk gen heeft een mens/dier 2 stuks, en welke van die twee doorgegeven wordt is random. Dus wbt kleur is het voor elk eicelletje 50/50 of Nori daar haar zwarte of haar bruine gen in heeft zitten. Theoretisch gezien zou van de zeg 10 eicellen er 5 een zwart gen en 5 een bruin gen moeten hebben, dus dan heb je 5 bruine en 5 zwarte pups.

Maar net als met 10x kop/munt gooien kun je ook best 8x munt hebben, of 10x kop. Het blijft een gok :)

En wbt de voorwaarden, dat klopt je kunt niet over de verkoop heen de baas blijven spelen. Maar de vraag is of het echt rechtsgeldig hoeft te zijn wat dat soort voorwaarden over herplaatsing betreft, het geeft ook een signaal af naar de koper en dat kan al voldoende zijn soms denk ik.
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 16:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:12 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Oeh puppy knuffelen O+

En ik wil gewoon nog erg graag een hond er bij. Maar dat huis heeft echt voorrang en ik maak het mezelf gewoon graag moeilijk enzo :D
Ach, je hebt nog een paar maanden... Als ze in september gedekt wordt (en als ze dan ook echt drachtig wordt natuurlijk) kunnen de puppy's pas in januari weg O-)
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 16:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:21 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ach, je hebt nog een paar maanden... Als ze in september gedekt wordt (en als ze dan ook echt drachtig wordt natuurlijk) kunnen de puppy's pas in januari weg O-)
God ik moet gaan opschieten met een huis kopen!!!
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 16:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

God ik moet gaan opschieten met een huis kopen!!!
Snel, wat doe je hier nog?? Rap naar Funda!
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 16:31
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:24 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Snel, wat doe je hier nog?? Rap naar Funda!
Ja er staat momenteel niks naar ons zin te koop in de plaats waar wij naartoe willen wat in onze prijs categorie valt haha. Waren er met 1 bezig bij het willen van een bid uitbrengen kregen we de mededeling verkocht. Dus we zoeken verder :)
Miss_Isisvrijdag 22 augustus 2014 @ 16:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:31 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Ja er staat momenteel niks naar ons zin te koop in de plaats waar wij naartoe willen wat in onze prijs categorie valt haha. Waren er met 1 bezig bij het willen van een bid uitbrengen kregen we de mededeling verkocht. Dus we zoeken verder :)
Laat maar weten als je wat hebt gevonden en toe bent aan gezinsuitbreiding :P
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 17:33
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:36 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Laat maar weten als je wat hebt gevonden en toe bent aan gezinsuitbreiding :P
Zal ik doen. Maar ik blijf meelezen/posten
Valerie.vrijdag 22 augustus 2014 @ 17:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 17:33 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Zal ik doen. Maar ik blijf meelezen/posten
Jij hebt straks echt wel een Nori-pup :D :')
Thinkk-Pinkkvrijdag 22 augustus 2014 @ 18:08
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 17:36 schreef Valerie. het volgende:

[..]

Jij hebt straks echt wel een Nori-pup :D :')
Als het aan mij zou liggen ja. Ik vind het namelijk echt fantastisch hoe Isis met haar dieren omgaat enzo. Maar gelukkig ook voor mezelf heb ik hier nog iemand in huis die nog wel met zijn verstand kan denken haha.
Qweazaterdag 23 augustus 2014 @ 11:31
*zachtjes lacht*

Ik noemde tussen neus en lippen door dit topic en een evt labje erbij, tegen Mo... het werd niet afgeschoten vooralsnog _O-
Rode_banaanzaterdag 23 augustus 2014 @ 14:06
Je hond gebruiken als geldmachine. Het zou verboden moeten worden. :X :X :X :X :X
Miss_Isiszaterdag 23 augustus 2014 @ 14:58
quote:
15s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 14:06 schreef Rode_banaan het volgende:
Je hond gebruiken als geldmachine. Het zou verboden moeten worden. :X :X :X :X :X
Te dom zijn om te poepen en dan toch je mening spuien. Het zou verboden moeten worden. :X :X :X :X :X

Ok, en nu een serieuzer antwoord...

Beste Rode_banaan, ik ben het van harte met je eens dat mensen hun hond niet zouden moeten gebruiken als geldmachine. Door jouw reactie in dit topic komt het echter over alsof jij denkt dat ik tot die categorie mensen behoor. Zou je kunnen toelichten waarom je er zo over denk, cq waar uit zou blijken dat ik mijn hond als geldmachine gebruik?

Alvast bedankt,

Miss_Isis.
Miss_Isiszaterdag 23 augustus 2014 @ 15:00
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 11:31 schreef Qwea het volgende:
*zachtjes lacht*

Ik noemde tussen neus en lippen door dit topic en een evt labje erbij, tegen Mo... het werd niet afgeschoten vooralsnog _O-
Heel slim, alvast rustig in de week leggen, dan heeft hij nog even de tijd om er aan te wennen. Zo pak ik dit soort dingen ook altijd aan ;)
Qweazaterdag 23 augustus 2014 @ 15:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:00 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Heel slim, alvast rustig in de week leggen, dan heeft hij nog even de tijd om er aan te wennen. Zo pak ik dit soort dingen ook altijd aan ;)
Precies :P Niet gelijk met een pup aan komen zetten. Dikke kans trouwens dat als je pups hebt, we "even komen kijken". B-)
Miss_Isiszaterdag 23 augustus 2014 @ 15:19
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:14 schreef Qwea het volgende:

[..]

Precies :P Niet gelijk met een pup aan komen zetten. Dikke kans trouwens dat als je pups hebt, we "even komen kijken". B-)
Ah, duidelijk, jullie zijn van harte welkom ;) Kom vooral eens geheel vrijblijvend kennis maken met de puppy's als ze er zijn, wordt vast reuze gezellig O-)
Qweazaterdag 23 augustus 2014 @ 16:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:19 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ah, duidelijk, jullie zijn van harte welkom ;) Kom vooral eens geheel vrijblijvend kennis maken met de puppy's als ze er zijn, wordt vast reuze gezellig O-)
Ja gewoon puppyknuffelen hoor! Meer niet.

B-)
Miss_Isiszaterdag 23 augustus 2014 @ 16:29
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 16:16 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ja gewoon puppyknuffelen hoor! Meer niet.

B-)
Tuurlijk. En misschien een kopje koffie drinken, meer niet.

SPOILER
*nudge nudge, wink wink* :P :')
_Multiply86_zaterdag 23 augustus 2014 @ 18:21
Mooi labje, tenminste niet zo'n dikke show lab.. zeker meer field trial lijnen ook?
Ben benieuwd naar de pupjes... hier nog 1,5 tot 2 jaar wachten voordat er een nestje komt als alles verder in orde is.
Miss_Isiszaterdag 23 augustus 2014 @ 19:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 18:21 schreef _Multiply86_ het volgende:
Mooi labje, tenminste niet zo'n dikke show lab.. zeker meer field trial lijnen ook?
Ben benieuwd naar de pupjes... hier nog 1,5 tot 2 jaar wachten voordat er een nestje komt als alles verder in orde is.
Bedankt voor het compliment, maar ze komt niet uit een werklijn hoor, dat is me te arbeidsintensief. Ze staat hier gewoon gunstig op de foto ;)

Nouja, ook in het echt zit ze atm wel mooi in d'r vel hoor :) maar ze staat wel redelijk strak op rantsoen want anders wordt ze toch wel snel te zwaar. Ze heeft wel een mooi gevormd hoofd en is vrij groot voor een teefje, dus dat scheelt, dan lijkt ze minder snel zo'n dik propje. En zwart kleed af hè ;)

Leuk trouwens dat jij ook een nestje wilt gaan fokken! Jij hebt (o.a.) een Weimaraner toch? Neem aan dat je met haar wilt fokken? 1,5 jaar is zo voorbij hoor! Maar het afwachten hoe de hond uitgroeit vond ik wel best spannend, stel dat ze overbouwd blijven of dat ze toch één of andere afwijking/probleem ontwikkelen... En dan als ze oud genoeg zijn testen en afwachten of de heupen/ogen/ellebogen wel goed zijn... Spannende tijden!
_Multiply86_zaterdag 23 augustus 2014 @ 20:00
Ze heeft ook niet zo'n zware kop zoals je weleens ziet.. showlabjes zijn tonnetjes.

Met de Weim ja, is nu net 16 maanden. Nestje niet bij mij hoor, ik heb haar samen met de fokker dus ze krijgt nestje bij haar. Is ook een vriendin van mij. Uiterlijk zit verder wel goed, ze heeft ook al een aardig lijstje met titels. HD en ED doen we als ze 18 maanden is. Hopelijk voor het nestje nog een C diploma erop en misschien veldwerk kwalificatie, zou leuk zijn ;)
Miss_Isiszondag 24 augustus 2014 @ 14:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 20:00 schreef _Multiply86_ het volgende:
Ze heeft ook niet zo'n zware kop zoals je weleens ziet.. showlabjes zijn tonnetjes.

Met de Weim ja, is nu net 16 maanden. Nestje niet bij mij hoor, ik heb haar samen met de fokker dus ze krijgt nestje bij haar. Is ook een vriendin van mij. Uiterlijk zit verder wel goed, ze heeft ook al een aardig lijstje met titels. HD en ED doen we als ze 18 maanden is. Hopelijk voor het nestje nog een C diploma erop en misschien veldwerk kwalificatie, zou leuk zijn ;)
Leuk! Al zou ik het persoonlijk misschien wel jammer vinden als het nestje van mijn hond bij een ander thuis geboren zou worden, ook al is dat de officiële (mede) eigenaar. Aan de andere kant, het scheelt wel heel veel (schoonmaak)werk! :P


Hier op puppy-gebied weinig nieuws, al heb ik wel even contact gehad met de eigenaresse van de vader van Nori. Zij heeft van haar hond (Koda) DNA laten testen en hij draagt (helaas) geen blond/geel. De kans dat Nori het wel draagt is dan ook praktisch nihil, aangezien ze het áls ze het zou dragen hoogstwaarschijnlijk via vaders kant gekregen zou hebben. Het is dus definitief, helaas geen blonde puppy's van Nori in de toekomst. We maar gewoon zullen tevreden moeten zijn met bruin en zwart :P

Wat Koda wel draagt (en wat niet echt wenselijk is) is brindle. Ik heb het geloof ik al eerder genoemd, het is een kleurafwijking die zorgt voor lichter gekleurde haartjes op de pootjes, bij de kop en onder de staart van de hond.
Dat ziet er zo uit:
Noriophalen26-2-1211_zps8589c8a5.jpg
Dit is een nestbroertje van Nori. Ze heeft ook een nestzusje met dezelfde aftekening. Het komt heel weinig voor, en na een x-aantal generaties zonder (gerapporteerde...) brindle pups zaten er in het nest van Nori ineens twee. De kans is dus aanwezig dat Nori dit van haar vader (of moeder, want die draagt het ook, anders was het niet tot uiting gekomen) heeft meegekregen, maar of de reu die we hebben uitgezocht het ook draagt is niet bekend. Er is namelijk voor labradors schijnbaar nog geen betrouwbare DNA test voor deze eigenschap.

Er is dus een (gelukkig erg kleine) kans op één of meer pups in het nest met deze kleurfout. Gelukkig is het bij die pups enkel de kleur die niet perfect is, verder zijn ze gewoon 100% gezond en 100% labrador :)
Qweazondag 24 augustus 2014 @ 14:26
Ooh lol, dat heeft link ook! Niet zo extreem, maar als je op zijn oren kijkt zijn ze met bruine gloed :D
oh-ohzondag 24 augustus 2014 @ 14:31
Grappig dat dat brindle heet en niet black and tan, bij brindle denk ik echt aan die getijgerde honden :D
Miss_Isiszondag 24 augustus 2014 @ 14:31
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 14:26 schreef Qwea het volgende:
Ooh lol, dat heeft link ook! Niet zo extreem, maar als je op zijn oren kijkt zijn ze met bruine gloed :D
Heb je een foto?

Een bruine gloed bij een zwarte hond kan namelijk ook de ondervacht zijn die er door heen schijnt, of een beetje verkleuring door zon oid. En een licht haartje hier of daar in de zwarte vacht is ook wel normaal.

Echt brindle valt meestal wel heel duidelijk op (zoals bij de puppy hier boven). En dat is (als ik het goed heb) ook een diskwalificerende fout voor een show. Je kan er dan ook niet mee fokken. Dus als je dan toch het volle pond hebt betaald zonder goede voorlichting over de kleurfout dan is dat wel lullig :D

quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 14:31 schreef oh-oh het volgende:
Grappig dat dat brindle heet en niet black and tan, bij brindle denk ik echt aan die getijgerde honden :D
Dit is brindle omdat het geen effen tan aftekening is op de pootjes, maar lichtgekleurde haartjes tussen de donkere haren. Je hebt ze ook wel in black&tan, dus met effen lichte plekken, dan zien ze er een beetje uit als rottweilers :Y
oh-ohzondag 24 augustus 2014 @ 14:33
Labjes showen net als poedel ook op kleur of niet? Volgens mij is het dan idd een disk.
oh-ohzondag 24 augustus 2014 @ 14:34
:D Ik dacht dat brindle gewoon zo heet als de hele hond die kleur heeft en dus niet zoals bij deze overwegend zwart met wat bruine accenten, dus ik heb weer wat geleerd.
Miss_Isiszondag 24 augustus 2014 @ 14:35
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 14:33 schreef oh-oh het volgende:
Labjes showen net als poedel ook op kleur of niet? Volgens mij is het dan idd een disk.
Nee de kleuren zijn bij een show wel allemaal samen en door elkaar heen in dezelfde groep. Maar een zo duidelijke kleurfout is volgens mij wel diskwalificerend; ik weet in ieder geval dat je er niet mee kan showen en fokken. Dus dan neem ik aan dat je gediskwalificeerd wordt als je het probeert :P

quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 14:34 schreef oh-oh het volgende:
:D Ik dacht dat brindle gewoon zo heet als de hele hond die kleur heeft en dus niet zoals bij deze overwegend zwart met wat bruine accenten, dus ik heb weer wat geleerd.
Ja dat heet ook zo idd :Y Misschien dat dit dan beter brindle-point of black&brindle (of brown&brindle) zou moeten heten of zo :P
_Multiply86_zondag 24 augustus 2014 @ 15:27
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 14:17 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Leuk! Al zou ik het persoonlijk misschien wel jammer vinden als het nestje van mijn hond bij een ander thuis geboren zou worden, ook al is dat de officiële (mede) eigenaar. Aan de andere kant, het scheelt wel heel veel (schoonmaak)werk! :P

Ik moet er niet aan denken om naast mijn 4 honden nog een nestje in huis te hebben haha.
Bij het vorige nestje veel opgepast, maar blij als ik weer naar huis kon gaan haha.
Ze zit dichtbij, kan zoveel langskomen als ik wil en ze is gek op de fokker dus geen probleem. Waarschijnlijk pas ik dan ook een paar dagen per week op.
_Multiply86_zondag 24 augustus 2014 @ 15:28
Ik vind die kleur van de pup wel mooi, jammer dat het niet mag haha. Bruin en zwart vind ik sowieso bij dit ras het mooiste.
Miss_Isiszondag 24 augustus 2014 @ 16:37
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 15:27 schreef _Multiply86_ het volgende:

[..]

Ik moet er niet aan denken om naast mijn 4 honden nog een nestje in huis te hebben haha.
Bij het vorige nestje veel opgepast, maar blij als ik weer naar huis kon gaan haha.
Ze zit dichtbij, kan zoveel langskomen als ik wil en ze is gek op de fokker dus geen probleem. Waarschijnlijk pas ik dan ook een paar dagen per week op.
Ah, wel de lusten maar niet de lasten dus; elke week een paar keer puppyknuffelen en daarna lekker naar huis en de fokker met alle troep achter laten. Dat is helemaal slim geregeld ;)

quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 15:28 schreef _Multiply86_ het volgende:
Ik vind die kleur van de pup wel mooi, jammer dat het niet mag haha. Bruin en zwart vind ik sowieso bij dit ras het mooiste.
Ik vind zelf blond het mooist. Blonden hebben zo'n lief koppie vaak vind ik, en een lieve zachte uitdrukking. Maar misschien is mijn voorkeur ook wel deels ingegeven doordat ons teefje vroeger toen ik klein was een blonde was :P

Toen we er 2,5 jaar geleden er weer één wilden kopen mocht mijn man de kleur bepalen en hij wilde graag zwart ("want als-ie dan in het donker blaft klinkt het toch indrukwekkend, en zien mensen niet dat het eigenlijk maar een labrador is" :D :') ). En dat werd Nori :)
HaverMoutKoekjemaandag 25 augustus 2014 @ 14:52
Waarom heeft Nori niet gewoon Nori ( op haar diploma en keuringsraport)?
Miss_Isismaandag 25 augustus 2014 @ 15:20
quote:
1s.gif Op maandag 25 augustus 2014 14:52 schreef computergirl het volgende:
Waarom heeft Nori niet gewoon Nori ( op haar diploma en keuringsraport)?
Nori is haar roepnaam, die hebben wij bedacht. Op haar stamboom (en daarom op alle andere officiële diploma's, keurrapporten etc.) staat haar stamboom naam; Chacha.

Als je een nest pups hebt en je vraagt de stambomen aan (moet binnen 10 dagen na geboorte geloof ik) moet je voor alle pups ook een naam doorgeven. Sommige fokkers laten dan de pupkopers een naam verzinnen (als je al kopers voor je hele nest hebt), anderen verzinnen zelf een naam. Soms met een bepaalde letter (eerste nest allemaal namen met een A, tweede nest met B, etc.) of met een bepaald thema o.i.d. zodat je makkelijker kunt onthouden welke pup uit welk nest kwam. De fokster van Nori heeft als thema Zuid-Amerikaanse dans gekozen, dus Nori heet Chacha, en er was ook een Salsa, Mambo, etc.

Soms heeft een fokker ook een kennelnaam (een voor- of achtervoegsel, bv '.... van de hondenhoeve' of 'hondenhoeve's ....') dus dan krijg je zo'n echte indrukwekkende stamboomnaam met een voor- en achternaam als het ware (de moeder van Nori bv heet Seemee (=kennelnaam) Walking on Sunshine). De fokster van Nori had geen kennelnaam en dan mag je maar één woord/naam als stamboomnaam opgeven.

Wij hebben wel een kennelnaam aangevraagd zodat we de pups straks hopelijk mooie lange namen met onze eigen kennelnaam kunnen meegeven. Maar het duurt vrees ik nog wel even voor we bericht krijgen of onze kennelnaam is goedgekeurd door de FCI (=internationale organisatie die allerlei hondendingen regelt). Dus misschien krijgen we hem pas te laat toegewezen en dan moeten we ook maar een thema met simpele namen gaan bedenken. Zou wel jammer zijn als dan het eerste nest net buiten de boot valt qua namen, maar ja.. ;(

[ Bericht 0% gewijzigd door senesta op 16-09-2014 13:01:59 ]
oh-ohmaandag 25 augustus 2014 @ 17:01
Oh kennelnaam aanvragen kan echt zo lang duren, de RvB is daar echt traaaaaaaaaaag mee en dan moet het ook nog eens helemaal goedgekeurd worden, een crime, ik wou het doen voor de gein maar ik dacht laat maar :D
Miss_Isismaandag 25 augustus 2014 @ 18:09
quote:
0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 17:01 schreef oh-oh het volgende:
Oh kennelnaam aanvragen kan echt zo lang duren, de RvB is daar echt traaaaaaaaaaag mee en dan moet het ook nog eens helemaal goedgekeurd worden, een crime, ik wou het doen voor de gein maar ik dacht laat maar :D
Ja, we hebben hem in ik geloof juni? aangevraagd. Direct betaald toen we de acceptgiro binnen hadden, en hij is toen ook vrij snel gepubliceerd op de website, facebook en doorgestuurd naar de FCI. Maar nu is hij daar dus in behandeling, en dat kan dus schijnbaar wel 6-8 maanden duren ;(

De buitendienstmedewerkster van de RvB die (best snel trouwens!) op bezoek kwam om een kennelcontrole te doen en de vragenlijst in te vullen zei dat we wel op tijd zouden zijn als Nori in september gedekt wordt. Maar toen ik laatst nog eens de website checkte stond er dus dat het wel 6-8 maand kan duren ;(
oh-ohmaandag 25 augustus 2014 @ 18:52
:D Het enige waar de RvB echt snel mee is is met acceptgiro´s!
Ik zou wel eens willen weten wat die omzetten, die verdienen echt makkelijk sloten met geld :D
_Multiply86_maandag 25 augustus 2014 @ 18:56
Ivy eind april Nederlands jeugdkampioen geworden en dat hebben we nog steeds niet binnen....
Moet die van Belgie en Duitsland ook nog gaan aanvragen, ben benieuwd hoe lang het daar duurt.
En als je belt zijn ze er mee bezig..jaja
oh-ohmaandag 25 augustus 2014 @ 18:58
Maar je moet wel meteen dokken, terwijl je ook al voor je shows goed geld betaald hebt :')
_Multiply86_maandag 25 augustus 2014 @ 19:05
Ja beetje jammer, maar goed. Gelukkig in elk land in 3 shows klaar, dat scheelt weer. De acceptgiro hadden we ook pas heel laat, waren ze vergeten....
Miss_Isismaandag 25 augustus 2014 @ 20:48
Tja, toen ik examen KK1 gedaan had zou ik binnen 6 weken(!) per post de uitslag krijgen. De laatste dag van de laatste week kreeg ik eindelijk een kort mailtje dat ik geslaagd was. Diploma en cijferlijst kreeg ik pas een ruime week later via de post.

Maar goed, ze zullen wel heel druk zijn of zo :P
oh-ohmaandag 25 augustus 2014 @ 21:24
Met geld tellen ja!
Qweamaandag 25 augustus 2014 @ 22:50
Link heet Storm van de Waterlandspolder :D Zijn opa ook trouwens :D
Miss_Isismaandag 1 september 2014 @ 14:49
Vandaag is er een buitendienst-medewerkster van de Raad van Beheer langs geweest om DNA af te nemen bij Nori. Vanaf 1 juni van dit jaar is het namelijk voor alle rashondenpups en hun ouders verplicht om DNA af te staan, zodat gecontroleerd kan worden dat de ouders die op de stamboom staan ook echt de ouders van de betreffende puppy's zijn.

De DNA controle is (onder andere) in het leven geroepen om 'slimme' acties te voorkomen; bijvoorbeeld als mensen stiekem de net-niet labradorpups van de buurvrouw bij de pups van hun rasechte teef leggen om zo extra puppy's mét stamboom te kunnen verkopen. Of pups van een niet-zo-geweldige teef in het nest van een kampioensteef leggen om zo extra geld te kunnen vragen voor zo'n pup. Met DNA controle kunnen dit soort acties dus niet meer, omdat onomstotelijk vast staat dat alle puppy's in een nest ook daadwerkelijk de op het geboorteformulier (en dus op de stamboom) aangegeven ouders hebben. Dat is wel zo handig, want dan weet de pupkoper tenminste zeker wat hij koopt.

De DNA afname gaat met een swab, er wordt geen bloed geprikt o.i.d. maar alleen wat wangslijm afgenomen. Wij hebben het nu geregeld voordat Nori gedekt wordt, omdat de dekreu-eigenaresse dat graag wilde. In principe had de DNA afname van Nori ook tegelijk met de DNA afname van de puppy's gekund, maar nu is het in ieder geval allemaal achter de rug. Van de reu is al een tijdje geleden DNA afgenomen.

Eerst werd Nori's chipnummer gecontroleerd en vergeleken met het nummer op Nori's stamboom. Daarna werden de spullen gepakt:

DNAafnameNori10_zps78e7b17a.jpg

En het DNA afgenomen. Nori vond het maar matig :6

9913f5d3-7ded-4117-b1b3-9f8ab4ae97c2_zpsede2be44.jpg

De volgende keer dat de buitendiensmedewerkster hier weer langs komt is hopelijk om te chippen en DNA af te nemen bij de pups :)

Inmiddels hebben we ook bericht terug gehad van de eigenares van de dekreu over het dekgeld. We hadden twee opties om voor te kiezen, een vast bedrag (de prijs van 1 pup = het dekgeld) of een aangepast bedrag afhankelijk van het aantal (gezonde) pups. We hebben voor optie twee gekozen, omdat we het wel zo eerlijk vinden dat de eigenares van de dekreu mee kan profiteren als het een groot nest wordt (groot is meer dan 8 pups, bij een nest van 8 pups is dit dekbedrag ongeveer gelijk aan de pupprijs) en dat we wat minder betalen als het een klein nestje wordt. Mocht Nori leeg blijven na de dekking of geen gezonde/levende pups baren dan krijgen we een herdekking zonder extra kosten. Al deze afspraken worden vastgelegd in een dekovereenkomst, die we allebei ondertekenen tegen de tijd dat er gedekt moet gaan worden.

Oh, en ik heb nog even nagevraagd bij de buitendienstmedewerkster hoe lang een kennelnaam aanvragen gemiddeld duurt, en volgens haar is het met 4 maanden normaal gesproken wel geregeld. En zolang de kennelnaam maar toegewezen is voor de geboorte van de pups kan de kennelnaam op de stamboom komen. Aangezien we de aanvraag 5 juni betaald hebben en hij 10 juni is doorgestuurd naar de FCI, is het hopelijk in oktober geregeld. Als het goed is dus op tijd voor mooie stamboomnamen voor de puppy's! :)
Qweadonderdag 4 september 2014 @ 09:08
Tof om te lezen hoe dit werkt!

Wat word de kennelnaam?? Of mogen we die nog even niet weten? :P
Miss_Isisvrijdag 5 september 2014 @ 12:06
quote:
0s.gif Op donderdag 4 september 2014 09:08 schreef Qwea het volgende:
Tof om te lezen hoe dit werkt!

Wat word de kennelnaam?? Of mogen we die nog even niet weten? :P
Die hou ik nog even voor mezelf :P

Het is een beetje een play on words met onze plaatsnaam er in verwerkt, en zal t.z.t dan ook met naam e.d. op de site van de NLV komen als alles goed gaat (en ik wil ook nog zelf een website maken met info en onze gegevens). En ik weet dus nog niet zeker of en wanneer ik er klaar voor ben om hier online helemaal afstand te doen van mijn (illusie van) anonimiteit :P

Maar, ik heb een update met goed nieuws, er is sprake van BLOED! *O*

Vanochtend zag ik al een viezig bruin druppeltje op de tegels in de hal liggen, maar met 3 honden en 3 katten is het niet altijd duidelijk waar een viezigheidje precies vandaan komt :+ En het zag er ook niet echt uit als bloed, maar ik was me al helemaal zorgen aan het maken; stel dat het van Nori is en ze urine verliest met bruin/oud bloed, zou ze misschien nog last hebben van de blaasontsteking die ze een paar maand geleden had, rampscenario's, zieke hond, antibiotica, kan natuurlijk niet gedekt worden.... drama drama, dierenkliniek gebeld, afspraak gemaakt voor vanmiddag....

Enfin, na een half uur stress een helder moment gehad en toen ze even had gedut op de bank een tissue gepakt en gecheckt... En ja hoor, bloed! Het is dus duidelijk gewoon echt de loopsheid en ik maak me veel te druk zonder reden want Nori is in topconditie en verder helemaal zichzelf. Dus de dokter maar weer afgebeld, en in plaats van de afspraak vanmiddag informatie gevraagd over het hoe en wat van progesteron prikken. Zij doen dat normaal na 8 dagen, dus volgende week vrijdag (dag 7) gaan we er naartoe. De kans is groot dat we dan dat weekend of begin van die week (15 sept) kunnen laten dekken. Vanavond bellen we met de eigenaresse van Bowie om haar vast op de hoogte te brengen. Spanning! *O*

Nori's eerste bewonderaar loopt trouwens inmiddels al over de straat hier; niet iedereen hier in de buurt geloofd namelijk in het achter een hek of op eigen terrein houden van je honden. Vorige keer kwam een Berner Sennen van een paar honderd meter verderop hier 's avonds hard voor de poort staan blaffen. En nu is het een klein gevlekt vuilnisbakkenreutje dat ruim een halve km verderop woont die hier de straat afschuimt. Madam gaat dus niet meer zonder riem én een zeer oplettende chaperonne de poort uit, dat mag duidelijk wezen :+
oh-ohvrijdag 5 september 2014 @ 12:11
:D Oeh spannend!
Miss_Isiszaterdag 6 september 2014 @ 17:46
En...... we kregen vandaag, (veel) eerder dan verwacht, de kennelnaam binnen! *O*

Het valt me 100% mee dat we hem nu ineens nog relatief snel binnen hebben, de RvB heeft het toch nog keurig op tijd voor elkaar gemaakt :)

Volgende project wordt de website, ik heb daar echt 0 verstand van dus dat wordt nog wat :') Heb al wel een domeinnaam aangevraagd (de kennelnaam) maar geen idee hoe het verder moet :') dus dat is nog even een dingetje. Gelukkig hebben we nog even voor de pups er zijn. Oh, en we hebben ook een (beveiligings)camera gekocht een tijdje geleden waarmee je via de pc het beeld kunt zien, dus wie weet als we tijd over hebben komt er ook nog een puppycam t.z.t.

Verder heb ik me vandaag bezig gehouden met het maken van een lijst met benodigdheden voor de pups die we nog aan moeten schaffen. Tot nu toe heb ik dit op m'n lijst staan:

- werpkist voor in kamer (100 x 140 x 50)

- (oude) werpkist voor in bijkeuken (100 x 140 x 50)

- warmtelamp

- zijl/linoleum, 2 grote stukken, voor onder de werpkisten en rennen (voor extra grip voor kleine puppypootjes en tegen doorlekken)

- puppyren bijkeuken

- puppyren kamer

- lappen voor in de werpkist (sprei/dekbed oid) was- en droogbaar in machine, 10 st.

- oude handdoeken om te drogen na dweilen en om vieze pups mee schoon te poetsen e.d.

- voerbakje voor elke pup (10 st, niet al te klein) schijnt beter te zijn dan 1 of 2 grote bakken ivm baknijd

- waterbakken (2 st, groot en stevig)

- weegschaal

- flesje voor noodgevallen

En natuurlijk nog de dingen die voor elk nest opnieuw aangeschaft moeten worden, bv

- puppyhalsbandjes in verschillende kleuren

- speelgoed

- bodembedekking ren (ribbelkarton op grote rol)

- spulletjes voor pupypakketten (geurlap, speeltje, jachtlijntje, fluit, map met info... etc.)

(En puppyvoer, anti-vlo/worm en poeder- en/of geitenmelk moet natuurlijk ook nog)

Sommige dingen hebben we nog/al, bv een oude werpkist (van onze labrador vroeger), een warmtelamp, oude handdoeken, een (keuken)weegschaal... Maar we moeten toch nog best veel bij elkaar shoppen straks en we mogen wel drie nestjes fokken voor we een beetje uit de kosten zijn :D :')
LadySzaterdag 6 september 2014 @ 18:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 17:46 schreef Miss_Isis het volgende:


en we mogen wel drie nestjes fokken voor we een beetje uit de kosten zijn :D :')
Ik zat je lijstje te lezen en ik dacht nog: dure grap, zo'n nestje fokken. ;)

En ik grijp meteen de kans aan om te zeggen dat ik het ontzettend leuk vind om te lezen hoe het allemaal in zijn werk gaat. Ik leef al helemaal mee Nori O+

Vriendlief wil graag een hond (ook een labrador), dus ik blijf trouw meelezen *O* Want als ik ook overstag ga, wordt het wat mij betreft idd een labrador ;)
Miss_Isiszaterdag 6 september 2014 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 18:17 schreef LadyS het volgende:

[..]

Ik zat je lijstje te lezen en ik dacht nog: dure grap, zo'n nestje fokken. ;)

En ik grijp meteen de kans aan om te zeggen dat ik het ontzettend leuk vind om te lezen hoe het allemaal in zijn werk gaat. Ik leef al helemaal mee Nori O+

Vriendlief wil graag een hond (ook een labrador), dus ik blijf trouw meelezen *O* Want als ik ook overstag ga, wordt het wat mij betreft idd een labrador ;)
Tja het kan wel goedkoper natuurlijk, maar ik wil het graag zo goed mogelijk doen. Dus daarom bv twee werpkisten met twee rennen, want ik wil ze zowel in de woonkamer kunnen hebben (eerste 2/3 weken fulltime, later een aantal uur per dag, voor de socialisatie) als in de bijkeuken (daar is meer ruimte voor ze om te lopen/spelen, geen houten vloer die vies wordt en minder stuk te maken :P ).

Oh, en bij bovenstaand lijstje komt het dekgeld, de medische testen, de stambomen/chips en inentingen, ontvlooien en ontwormen van de pups, DNA certificaat van Nori, dierenartskosten en de kosten van vervoer en inschrijfgeld voor diplomadagen en shows nog bij he :P En dan natuurlijk nog alle tijd die er aan wordt besteed, nu en straks.

Als mensen klagen over de prijs van een raspup weten ze misschien niet wat er allemaal bij komt kijken als je het een beetje zorgvuldig wilt doen, dus dit is misschien ook een inkijkje in de kosten en tijd voor die mensen :)

Oh, en labradors zijn doorgaans perfect met kinderen (ga er van uit dat het jouw kinderen zijn in je UI?), ik heb zelf een dreumes en kan een labrador alleen maar aanraden. Ze zijn ook perfect voor het opruimen van alle etensrestjes die zo'n kleintje overboord mikt en rondstrooit :')

Kom vooral eens geheel vrijblijvend kennismaken als je zin hebt 8-) ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door Miss_Isis op 06-09-2014 18:48:40 ]
LadySzaterdag 6 september 2014 @ 19:47
Ik wist wel dat het prijzig was, maar niet dat er zoooooveel gekocht en geregeld moest worden. Echt leuk dat van het begin af aan nu te kunnen volgen.

We hebben vaker gegoogled om in te lezen voor een hond en de prijzen van een pup zijn niet mis inderdaad. Maar ik was al wel zover dat ik liever 900 euro betaal en dan weten wat je in huis haalt dan 300 euro betalen en dan niks weten over de ouders, aandoeningen etc.
Wij hebben ook 2 raskatten, daar speelt natuurlijk een beetje hetzelfde qua onderzoeken en stambomen

Het zijn idd mijn kinderen in mijn UI, maar de linker is al 10 en de rechter is 8 :o (Op de foto zijn ze geloof ik 2 jaar oud en 4 weken oud... waar blijft de tijd...) en die zien het idee van een hondje ook helemaal zitten.
We zijn ook onlangs verhuisd naar een huis met een tuin en wonen nu aan de rand van een plas en een best groot wandelgebied, dus lijkt me helemaal ideaal voor een hond ;)

Het zal ook onze eerste hond worden, en als ik het goed begrepen heb ik een labrador ook een goede beginnershond, toch?

Als we kennis komen maken, ben ik meteen overstag hoor :') , zeker als de pups er al zijn
Miss_Isiszaterdag 6 september 2014 @ 21:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 19:47 schreef LadyS het volgende:
Ik wist wel dat het prijzig was, maar niet dat er zoooooveel gekocht en geregeld moest worden. Echt leuk dat van het begin af aan nu te kunnen volgen.

We hebben vaker gegoogled om in te lezen voor een hond en de prijzen van een pup zijn niet mis inderdaad. Maar ik was al wel zover dat ik liever 900 euro betaal en dan weten wat je in huis haalt dan 300 euro betalen en dan niks weten over de ouders, aandoeningen etc.
Wij hebben ook 2 raskatten, daar speelt natuurlijk een beetje hetzelfde qua onderzoeken en stambomen

Het zijn idd mijn kinderen in mijn UI, maar de linker is al 10 en de rechter is 8 :o (Op de foto zijn ze geloof ik 2 jaar oud en 4 weken oud... waar blijft de tijd...) en die zien het idee van een hondje ook helemaal zitten.
We zijn ook onlangs verhuisd naar een huis met een tuin en wonen nu aan de rand van een plas en een best groot wandelgebied, dus lijkt me helemaal ideaal voor een hond ;)

Het zal ook onze eerste hond worden, en als ik het goed begrepen heb ik een labrador ook een goede beginnershond, toch?

Als we kennis komen maken, ben ik meteen overstag hoor :') , zeker als de pups er al zijn
>:) Sssst, dat was ook het plan :P

Maar serieus, de beste manier om te weten of een hond bij je/je gezin past, is om eens te gaan kijken bij mensen die zo'n hond hebben. Gewoon veel vragen stellen over alles wat je wilt weten en veel rondkijken, zo krijg je van tevoren al een beetje een idee over waar je aan begint :Y

Labradors zijn in de regel best 'makkelijke' honden en geschikt voor beginners (mijn man noemt ze een instapmodel-hond :') ), maar ook onder labradors zijn natuurlijk verschillen. Je hebt bv werk- of jachtlijnen die veel actiever (en ook arbeidsintensiever, imo) zijn dan de showlijnen, die weer een beetje suffe sulletjes kunnen zijn soms :P

En zelfs in elk nest heb je pups met verschillende karakters; de druktemaker, het haantje-de-voorste, het kat-uit-de-boom-kijk hondje, etc. De kunst is om een pup te kiezen die goed aansluit bij je gezin. Lekker actief of juist rustig, een stoer hondje dat z'n mannetje (of vrouwtje) staat, of een wat meer timide hondje dat zich makkelijk(er) laat sturen... Dat is waar je het meest plezier van zult hebben, als die match goed is. Want dan hoef je je niet te veel aan te passen om tegemoet te komen aan de behoeften van je hond en past het gewoon goed in je leven.

De leeftijd van je kinderen is wel geschikt, 8 en 10 dan zijn ze oud genoeg om te snappen dat je een hondje af en toe ook met rust moet laten en dat je er niet te wild mee moet doen, dat er regels gelden voor de hond, etc. En de omgeving klinkt ook prima, labradors staan er om bekend dat ze gek op water en zwemmen zijn, en lekker wandelen en rennen doet elke hond graag. Je moet er alleen natuurlijk wel genoeg tijd voor hebben. Ik weet niet hoeveel uren jij en/of je vriend werken, maar elke dag lang alleen thuis zijn is niet goed voor een hond. En het opvoeden van een pup kost natuurlijk ook veel tijd (maar je hebt al kinderen, dus je bent voorbereid ;) ).

Ik probeer je trouwens geen pup aan te praten of zo hoor, ook al komt het misschien zo over, echt niet. Het is het belangrijkst dat het hele gezin er achter staat en dat iedereen -min of meer- weet waar je aan begint. Mocht je dingen willen weten, vraag gerust! :)
LadySzaterdag 6 september 2014 @ 21:33
Ik zit hier echt hardop te lachen (in mijn eentje :') ) om het "instapmodel-hond", hahaha.

Ja, de omgeving is ideaal, hier. Qua tijd voor de hond zit het hier ook goed. Vriend werkt wel fulltime, maar wel in wisseldiensten, dus hij is vaak genoeg thuis. Ik ben nu nog werkzoekend, maar ik zal zeker niet fulltime gaan werken. Dat in combinatie met de wisselende diensten van mijn vriend, zorgt ervoor dat het niet vaak voor zal komen dat hij/zij een hele dag alleen thuis is.
Qua opvoeden wil ik wel een puppycursus gaan doen, in ieder geval voor de basisdingetjes. Ik zag ook dat ze een cursus hadden voor de kinderen (om met de puppy/hond te trainen. Niet voor mij om mijn kinderen op te voeden, al zou ik die soms wel willen :') ) Dat lijkt me voor hen ook leuk.

Nee hoor, had in de gaten dat je me niet serieus een pup aan het aanpraten bent!
Miss_Isiszaterdag 6 september 2014 @ 21:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 21:33 schreef LadyS het volgende:
Ik zit hier echt hardop te lachen (in mijn eentje :') ) om het "instapmodel-hond", hahaha.

Ja, de omgeving is ideaal, hier. Qua tijd voor de hond zit het hier ook goed. Vriend werkt wel fulltime, maar wel in wisseldiensten, dus hij is vaak genoeg thuis. Ik ben nu nog werkzoekend, maar ik zal zeker niet fulltime gaan werken. Dat in combinatie met de wisselende diensten van mijn vriend, zorgt ervoor dat het niet vaak voor zal komen dat hij/zij een hele dag alleen thuis is.
Qua opvoeden wil ik wel een puppycursus gaan doen, in ieder geval voor de basisdingetjes. Ik zag ook dat ze een cursus hadden voor de kinderen (om met de puppy/hond te trainen. Niet voor mij om mijn kinderen op te voeden, al zou ik die soms wel willen :') ) Dat lijkt me voor hen ook leuk.

Nee hoor, had in de gaten dat je me niet serieus een pup aan het aanpraten bent!
Puppycursus zou ik zeker doen als je niet zo veel ervaring hebt met honden. En is ook heel erg goed voor de socialisatie van de pup om contact te hebben met andere pups, een aanrader dus! Al kan het bij labradors soms ook de andere kant op gaan, dat ze de andere honden zo ontzettend leuk vinden dat ze moeite hebben met luisteren naar hun baasje :P En leuk, een kind/pup cursus, daar had ik nog niet eerder van gehoord. Dat zou voor iets oudere kinderen zoals de jouwe best een heel goed idee kunnen zijn denk ik. Zij zijn natuurlijk ook niet opgegroeid met een hond, dus basis- en omgangsregels, voor de hond en de kinderen, zijn dan wel heel handig.

Vaak kun je bij hondenscholen wel een les gaan kijken om te zien hoe ze lesgeven en welke methoden ze hanteren. Dat kan handig zijn, want sommige scholen zijn bijvoorbeeld (vrijwel) uitsluitend op positieve stimulans gericht en anderen werken wat 'strenger'. Het is wel handig om een opvoedmethode te kiezen die een beetje bij je past, dat is makkelijker vol te houden.

Wat trouwens ook heel leuk is om te doen als je een hobby zoekt samen met de hond is jachttraining. Daar heb je ook puppycurssen van in de meeste regio's en cursussen voor volwassen honden, en voor de meeste labradors is dat geweldig. Je leert zo samen te werken met de hond en de hond kan zich uitleven en dingen doen waar hij voor gemaakt is; wild (nouja, meestal dummy's :+ ) apporteren, speuren/zoeken, z'n neus en z'n hersens gebruiken, netjes volgen met en zonder riem, goed op de baas letten, opdrachten opvolgen, zwemmen... En dat allemaal samen met andere honden, maar zonder dat ze de hele tijd met elkaar bezig zijn (want ze moeten op de baas blijven letten, en dat is best handig voor een über-sociale labrador om te leren ;) ) Nori vind het geweldig om te doen, en ook de reu die we hebben uitgezocht doet jachttraining en heeft een paar diploma's.
LadySzaterdag 6 september 2014 @ 22:30
Ik zag die kind-hond cursus hier: http://www.kckennemerland.nl/kindhond.html

Die jachttraining lijkt me ook wel leuk ja! Mocht het zover komen, zal ik het zeker overwegen!

Mijn vriend komt net thuis, ik laat hem even lezen wat we hebben 'besproken' en bij
quote:
Kom vooral eens geheel vrijblijvend kennismaken als je zin hebt 8-) ;)
was zijn reactie dezelfde als die van mij: dan gaan we niet weg zonder pup :D
Valerie.zondag 7 september 2014 @ 10:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 22:30 schreef LadyS het volgende:
Ik zag die kind-hond cursus hier: http://www.kckennemerland.nl/kindhond.html

Die jachttraining lijkt me ook wel leuk ja! Mocht het zover komen, zal ik het zeker overwegen!

Mijn vriend komt net thuis, ik laat hem even lezen wat we hebben 'besproken' en bij

[..]

was zijn reactie dezelfde als die van mij: dan gaan we niet weg zonder pup :D
Jacht is echt heel leuk met een retriever :Y Je ziet ook meteen dat die sport in hun genen zit, mooi man.
Miss_Isiszondag 7 september 2014 @ 11:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 22:30 schreef LadyS het volgende:
Ik zag die kind-hond cursus hier: http://www.kckennemerland.nl/kindhond.html

Die jachttraining lijkt me ook wel leuk ja! Mocht het zover komen, zal ik het zeker overwegen!

Mijn vriend komt net thuis, ik laat hem even lezen wat we hebben 'besproken' en bij

[..]

was zijn reactie dezelfde als die van mij: dan gaan we niet weg zonder pup :D
Haha, als jullie bang zijn voor de bijl te gaan mag je ook wel eens komen kijken voor er pupjes zijn hoor ;) Voordat ze (hopelijk) geboren gaan worden zijn we toch ook al in de tweede helft van november. En voor ze dan waarschijnlijk weg mogen is het al de tweede week van januari, dus je loopt de eerste tijd nog geen direct gevaar :P

Sowieso is het misschien wel leuk om eens een aantal labradors en labrador-eigenaars te ontmoeten voor je echt besluit er één te nemen. Ik weet niet of jullie in die buurt wonen, maar volgende week (zondag 14 september) is er een clubmatch van de labradorvereniging. Dat is in Bennekom bij het kasteel daar (zie ook hier: https://www.nlv.nu/show/agenda/kcm_14_keurmeesters.php ). De reu die wij hebben gekozen doet daar ook aan mee. Daar zijn heel veel labs met eigenaars, stands met informatie en vaak ook demonstraties met honden en een kind-hond show en zo. Mocht je je eens vervelen dan is het misschien wel een idee om eens naar zoiets te gaan en een beetje rond te kijken :)
Valerie.zondag 7 september 2014 @ 11:39
Zou wel leuk zijn voor jou als je straks je halve nest op fok kan blijven volgen.
Miss_Isiszondag 7 september 2014 @ 11:47
quote:
10s.gif Op zondag 7 september 2014 11:39 schreef Valerie. het volgende:
Zou wel leuk zijn voor jou als je straks je halve nest op fok kan blijven volgen.
Ja, wie weet wordt ik straks gewoon de FOK! huisfokker :7

En dan een eigen topic voor alle FOK! pups O+

Zeg, moet jij niet toevallig een labje er bij? O-)
Qweazondag 7 september 2014 @ 13:27
Ja, val aan de lab :D
Miss_Isiszondag 7 september 2014 @ 14:40
We zijn vandaag bezig met de website, dat is nog een boel gedoe! Mijn man is er helemaal chagrijnig van :')

Maar het wordt volgens mij als het straks af is best mooi O+
LadySzondag 7 september 2014 @ 15:00
Allemaal FOK!-labjes O+

we hebben vanmorgen allemaal labrador-pup-filmpjes op Youtube zitten kijken... :X O+ ...

Die show in Bennekom is ietwat te ver weg voor ons (we wonen in de omgeving van Amsterdam) én mijn vriend moet werken ook nog die dag, dus daar kunnen we helaas niet heen. Maar ik vind het wel een heel goed idee om naar iets dergelijks te gaan om meer over het ras te leren!
* LadyS gaat vast beginnen met sparen O-)
oh-ohzondag 7 september 2014 @ 19:05
Regio Amsterdam, dan moet je naar de Winner, het weekend van 12 december is dat!
Miss_Isiszondag 7 september 2014 @ 20:19
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 15:00 schreef LadyS het volgende:
Allemaal FOK!-labjes O+

we hebben vanmorgen allemaal labrador-pup-filmpjes op Youtube zitten kijken... :X O+ ...

Haha, je hoeft dus niet eens echte pups te zien om al voor de bijl te gaan! :P

quote:
Die show in Bennekom is ietwat te ver weg voor ons (we wonen in de omgeving van Amsterdam) én mijn vriend moet werken ook nog die dag, dus daar kunnen we helaas niet heen. Maar ik vind het wel een heel goed idee om naar iets dergelijks te gaan om meer over het ras te leren!
* LadyS gaat vast beginnen met sparen O-)
4 oktober is er een workingtest (= een jachtproef voor honden, zonder echte jagers of schieten) in Oudewater en 17 oktober een MAP (= meervoudig apporteer proef, ook voor honden die jachttraining doen) in Son (en Breugel, neem ik aan). Misschien is dat dan wat? Er zullen dan ook wel andere honden zijn (voornamelijk andere retrieverrassen waarschijnlijk) maar n.a.w. ook heel veel labradors.

De Winner wat oh-oh noemt kan natuurlijk ook, daar zijn echt héél erg veel honden van alle verschillende rassen in een grote overdekte hal om geshowd te worden.

Het grootste verschil tussen beiden zal zijn dat bij jachtproeven de wat sportievere labradors aanwezig zullen zijn, met hun baasjes in modderige rubberlaarzen en bodywarmers; en op de Winner zijn in de regel de showtypes, de wat bezadigder labradors met hun baasjes tot in de puntjes verzorgt. Het zijn twee hele verschillende types van het ras (en ook wel van fokkers/eigenaars) die je op beide gelegenheden ziet. Al zijn er natuurlijk ook mensen die op allebei de gelegenheden met hun labradors zijn; dat zijn dan dual-purpose labradors :)

Oh, en volgens mij moet je als je bij de Winner wilt kijken entreegeld betalen, bij de jachtproeven kun je dacht ik zo de velden in lopen om even te gaan kijken :P
Miss_Isismaandag 8 september 2014 @ 13:58
Pfff... ik heb meer last van (plaatsvervangende) nesteldrang nu dan toen ik zwanger was. En Nori is nog niet eens gedekt :')

Vanochtend liep ik over de markt op weg naar de opticien en heb ik in een zwak moment 20 meter stof in verschillende kleuren aangeschaft om kussenslopen/hoezen van te maken om over de dekens te doen die in de werpkist moeten gaan komen. Klein detail, we hebben die dekens zelf nog niet eens gekocht (oh, en de werpkist ook niet), en ik heb überhaupt geen flauw idee hoe de naaimachine werkt, laat staan dat ik weet hoe ik een hoes/sloop kan maken. Dus... :') Nou ja, voor alles is een eerste keer en zo :')
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 13:59
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 13:58 schreef Miss_Isis het volgende:
Pfff... ik heb meer last van (plaatsvervangende) nesteldrang nu dan toen ik zwanger was. En Nori is nog niet eens gedekt :')

Vanochtend liep ik over de markt op weg naar de opticien en heb ik in een zwak moment 20 meter stof in verschillende kleuren aangeschaft om kussenslopen/hoezen van te maken om over de dekens te doen die in de werpkist moeten gaan komen. Klein detail, we hebben die dekens zelf nog niet eens gekocht (oh, en de werpkist ook niet), en ik heb überhaupt geen flauw idee hoe de naaimachine werkt, laat staan dat ik weet hoe ik een hoes/sloop kan maken. Dus... :') Nou ja, voor alles is een eerste keer en zo :')
:D _O-
Miss_Isismaandag 8 september 2014 @ 14:02
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 13:59 schreef oh-oh het volgende:

[..]

:D _O-
Ja... Toen ik weer in de auto zat had ik wel een beetje een 'wtf heb ik nou net gedaan'-momentje :')

Maar ja, was maar een euro per meter voor al die stoffen, en het leek echt een heel goed idee :')

Kwam trouwens een mevrouw tegen bij die kraam die zelf net een nestje chineesjes had liggen :)
Candaasjemaandag 8 september 2014 @ 14:07
:D

En zolang je naaimachine niet begint te roken, gaat het goed! :P
Ooit eens zo'n ding geleend en die bleek vol stof te zitten. Rook en stank! Tot zoverre mijn eigen ervaring met naaimachines... :')
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 14:09
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 14:02 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ja... Toen ik weer in de auto zat had ik wel een beetje een 'wtf heb ik nou net gedaan'-momentje :')

Maar ja, was maar een euro per meter voor al die stoffen, en het leek echt een heel goed idee :')

Kwam trouwens een mevrouw tegen bij die kraam die zelf net een nestje chineesjes had liggen :)
:D Hahaha, nou makkelijker dan dekenovertrekken en zo kun je niet beginnen met naaien, dus succes!
Miss_Isismaandag 8 september 2014 @ 14:15
Bedankt voor de bemoedigende woorden allebei :+

Denk dat ik woensdag mijn vader maar om tips ga vragen; hij kan best aardig over weg met de naaimachine dus hij mag het voordoen. En binnenkort maar eens naar de kringloop of de action o.i.d. voor een paar goedkope spreien/dekbedden voor in de werpkist, dan heb ik tenminste iets waar zo'n hoes omheen kan.

Het resultaat zal t.z.t. wel op een foto te zien zijn zodra Nori een poosje drachtig is en de werpkist aangeschaft en opgezet is :P
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 14:18
Mijn tip zou zijn haal gewoon een berg fleecedekens bij de kringloop/Ikea, niks met hoezen of gedoe, veel te warm , dat hebben we bij de chinezen niet eens hoor :D
Miss_Isismaandag 8 september 2014 @ 14:31
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 14:18 schreef oh-oh het volgende:
Mijn tip zou zijn haal gewoon een berg fleecedekens bij de kringloop/Ikea, niks met hoezen of gedoe, veel te warm , dat hebben we bij de chinezen niet eens hoor :D
Een hoes leek me vooral handig tegen (kleinere) vlekjes; dat je dan niet meteen zo'n hele deken in de was hoeft te mikken. Dat moet sowieso wel 1 á 2x per dag natuurlijk, maar dan kun je tussendoor misschien volstaan met alleen een hoes verwisselen. Het moet een soort kussensloop-idee worden, van gewoon dun katoen, dat lijkt me niet warmer denk ik dan alleen een deken/kussen/dekbed/sprei of waar ze dan ook maar op ligt? En het lijkt me stiekem ook gewoon gezelliger staan dan alleen een lelijke deken :@

Fleece weet ik niet of dat echt handig is, Nori wordt er altijd statisch van als ze over mijn fleecedeken rolt, en dan krijg ze een schok als ze aan ons snuffelt of ons aanraakt :') Het lijkt me ook nogal schuiven op een gladde ondergrond zoals in de werpkist verwacht ik? En ik weet ook niet of het wel voldoende vocht opneemt.

Ik dacht zelf aan een goedkoop bedsprei van de action, dat kan dan dubbel of misschien driedubbel, met zo'n katoenen hoes er omheen. Dat is wat steviger en dan blijft het denk ik beter liggen zonder opgepropt of aan de kant geschoven te worden, plus het neemt vocht op.
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 14:33
Oh nou dan kun je beter wat vetbedden halen ergens.
Ik heb nog nooit ergens kussens met hoesjes en toestanden in werpkisten gezien, of in rennen.
Ik zou zelfs mss bang zijn dat er pups in kwijtraken :D
Dan zou ik eerder gewoon oude dekbedden zonder hoes erbij doen.
Maar vetbedden zijn master!
LadySmaandag 8 september 2014 @ 14:47
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 20:19 schreef Miss_Isis het volgende:

Oh, en volgens mij moet je als je bij de Winner wilt kijken entreegeld betalen, bij de jachtproeven kun je dacht ik zo de velden in lopen om even te gaan kijken :P
Bedoelde eigenlijk sparen voor de pup en alle spullen die we dan aan moeten schaffen :P

En wat leuk dat je zelf zo'n nesteldrang hebt :D En knap dat je zelf een poging gaat wagen, met de naaimachine :D
Valerie.maandag 8 september 2014 @ 14:58
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 13:58 schreef Miss_Isis het volgende:
Pfff... ik heb meer last van (plaatsvervangende) nesteldrang nu dan toen ik zwanger was. En Nori is nog niet eens gedekt :')

Vanochtend liep ik over de markt op weg naar de opticien en heb ik in een zwak moment 20 meter stof in verschillende kleuren aangeschaft om kussenslopen/hoezen van te maken om over de dekens te doen die in de werpkist moeten gaan komen. Klein detail, we hebben die dekens zelf nog niet eens gekocht (oh, en de werpkist ook niet), en ik heb überhaupt geen flauw idee hoe de naaimachine werkt, laat staan dat ik weet hoe ik een hoes/sloop kan maken. Dus... :') Nou ja, voor alles is een eerste keer en zo :')
_O- :'(
Miss_Isismaandag 8 september 2014 @ 15:33
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 14:47 schreef LadyS het volgende:

[..]

Bedoelde eigenlijk sparen voor de pup en alle spullen die we dan aan moeten schaffen :P

En wat leuk dat je zelf zo'n nesteldrang hebt :D En knap dat je zelf een poging gaat wagen, met de naaimachine :D
Ja dat snapte ik ;) De entree voor de Winner zal ook wel niet zo veel zijn dat er lang voor gespaard moet worden gelukkig :+

Ik wilde het alleen nog even benoemen, omdat een clubmatch van de NLV (zoals die in Bennekom) of een jachtproef meestal gratis zijn om te gaan kijken, maar een echte grote hondenshow zoals de Winner kost wel entreegeld.

En veel succes met sparen voor een pup! je hebt nog ongeveer 4 maanden de tijd O-)
Candaasjemaandag 8 september 2014 @ 15:40
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 14:33 schreef oh-oh het volgende:
Oh nou dan kun je beter wat vetbedden halen ergens.
Ik heb nog nooit ergens kussens met hoesjes en toestanden in werpkisten gezien, of in rennen.
Ik zou zelfs mss bang zijn dat er pups in kwijtraken :D
Dan zou ik eerder gewoon oude dekbedden zonder hoes erbij doen.
Maar vetbedden zijn master!
Ik heb geen idee wat en hoe met hoezen, maar vetbedden zijn inderdaad heel erg handig! :Y
Voor de konijnen gebruik ik ze ook.
Miss_Isismaandag 8 september 2014 @ 15:46
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 14:33 schreef oh-oh het volgende:
Oh nou dan kun je beter wat vetbedden halen ergens.
Ik heb nog nooit ergens kussens met hoesjes en toestanden in werpkisten gezien, of in rennen.
Ik zou zelfs mss bang zijn dat er pups in kwijtraken :D
Dan zou ik eerder gewoon oude dekbedden zonder hoes erbij doen.
Maar vetbedden zijn master!
Hmm, die zien er op zich ook wel handig uit ja, en heet wasbaar ook lees ik. Maar heb ze nog nooit in het echt gezien, dus geen idee hoe dik/zacht/anti-slip ze zijn. Ik zou er dan wel een stuk of 8 á 10 moeten hebben in de grootste maat.

Ik zal nog eens even rondkijken, het belangrijkste vind ik dat het lekker dik/zacht is voor Nori om op te liggen, dat het niet wegglijd op de gladde bodem van de werpkist en dat het voldoende heet in de wasmachine (en droger) kan. En dan eens kijken wat daar aan voldoet en wat dan de goedkoopste optie is :)
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 15:52
Vetbedden koop ik op show, je hebt echt alle maten en ze zijn niet duur en blijven lang goed.
Die verkopen denk ik ook wel allemaal online dus ik zal eind van de maand anders ff de namen van die winkels voor je opschrijven als je wil.
Witjes heeft ze denk ik ieg wel, die staan op elke show.
Thinkk-Pinkkmaandag 8 september 2014 @ 15:55
Wat leuk dat je er zo lekker mee bezig bent !

Gisteren weer even wezen puppy knuffelen. Kleine stuitergeluid van schoonouders is nu 12 weken oud.

Nog eens met mijn vriend er over gehad en hij durft het niet aan met Loebes vanwege zijn artrose. En daar heeft hij eigenlijk ook wel weer gelijk in. Zo'n pup daagt hem toch weer uit om te spelen en daar gaat hij met liefde en plezier in mee natuurlijk ;)
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 15:56
http://www.witjesverzendhuis.com/honden/fokker-puppybenodigdheden

Ze staan zelfs bij fokkersbenodigdheden :D
Oh en nog een tip, mocht je die plasmatten overwegen ipv vieze kranten die niet absorberen, haal dan gewoon bij de apotheek van die bedonderleggers voor incontinente mensen, veel goedkoper en groter en fijner. Billy is door de fokker al zindelijk gemaakt op die matten, heel handig voor winterpupjes als ze binnen automatisch op zo een matje plassen!
Ik kreeg er een heel pak bij in zijn puppypakket en dat is niet opgegaan, ik heb laatst de laatste matjes aan een vriendin gegeven die een pup uit Zweden ging halen voor onderweg!
LadySmaandag 8 september 2014 @ 16:13
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 15:33 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ja dat snapte ik ;) De entree voor de Winner zal ook wel niet zo veel zijn dat er lang voor gespaard moet worden gelukkig :+

Ik wilde het alleen nog even benoemen, omdat een clubmatch van de NLV (zoals die in Bennekom) of een jachtproef meestal gratis zijn om te gaan kijken, maar een echte grote hondenshow zoals de Winner kost wel entreegeld.

En veel succes met sparen voor een pup! je hebt nog ongeveer 4 maanden de tijd O-)
Nee, dat entreegeld zal wel lukken idd :p

4 maanden moet lukken. Gelukkig ook nog een eindejaarsuitkering in die periode O-). Haha.


Even voor mijn beeldvorming en begroting, wat moet er allemaal aangeschaft gaan worden? Dingen die in mij opkomen zijn: bench, eten- en drinkbak, halsband en lijn, speeltjes.. En er zijn vast nog tig dingen waar ik dus niet aan denk..
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 16:16
Bench is optioneel, voerbakken kosten niks ( bench ook niet tweedehands ), halsband en riem zijn de belangrijkste dingen. Een mand of zo wellicht? ( als ie niet op de bank mag :P ) En dan meteen nog entingen, en eventueel een cursus.
Valerie.maandag 8 september 2014 @ 16:19
En een borstel (FURminator is epic) als je daar lekker vroeg mee begint gaan ze later ook niet kutten met kammen.
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 16:20
quote:
14s.gif Op maandag 8 september 2014 16:19 schreef Valerie. het volgende:
En een borstel (FURminator is epic) als je daar lekker vroeg mee begint gaan ze later ook niet kutten met kammen.
Oh hell yeah, elke mens met een hond die verhaart moet een furminator O+
Valerie.maandag 8 september 2014 @ 16:24
En niet zo'n lijn met katrol, hoe heet zo'n ding :') Zijn sowieso ondingen, en bij cursus moet je waarschijnlijk ook een normale lijn van ehh, 1,80 meter of zo
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 16:25
Oh god nee, flexlijnen, die moesten ze echt verbieden die ondingen!!!
LadySmaandag 8 september 2014 @ 16:25
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 16:16 schreef oh-oh het volgende:
Bench is optioneel, voerbakken kosten niks ( bench ook niet tweedehands ), halsband en riem zijn de belangrijkste dingen. Een mand of zo wellicht? ( als ie niet op de bank mag :P ) En dan meteen nog entingen, en eventueel een cursus.
Ik zeg nu stoer dat hij niet op de bank mag, maar ik ken mezelf een beetje.. dan vind ik het veel te gezellig als het pupje even er bij komt liggen.

Entingen idd. En een cursus wil ik ook. Al met al valt het me mee wat er verder nog bij komt kijken.
Valerie.maandag 8 september 2014 @ 16:27
Voor de pups namen wij zo'n zacht kattenmandje met een hogere rand. Lekker warm beschut eigen plekje.
Valerie.maandag 8 september 2014 @ 16:28
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 16:25 schreef oh-oh het volgende:
Oh god nee, flexlijnen, die moesten ze echt verbieden die ondingen!!!
Oh ja, flexlijn :D Dankje
LadySmaandag 8 september 2014 @ 16:28
quote:
14s.gif Op maandag 8 september 2014 16:19 schreef Valerie. het volgende:
En een borstel (FURminator is epic) als je daar lekker vroeg mee begint gaan ze later ook niet kutten met kammen.
Ja, goed punt. Mijn langharige kat is het dus niet gewend en die moet 2x per jaar onder zeil bij de trimmer, anders wordt hij ontzettend agressief :')
Dus dat zou ik nu dan anders aanpakken..
LadySmaandag 8 september 2014 @ 16:29
Ja, dat zijn wel lekker mandjes ja. Komen ze daar wel in en uit in het begin :P
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 16:30
quote:
1s.gif Op maandag 8 september 2014 16:25 schreef LadyS het volgende:

[..]

Ik zeg nu stoer dat hij niet op de bank mag, maar ik ken mezelf een beetje.. dan vind ik het veel te gezellig als het pupje even er bij komt liggen.

Entingen idd. En een cursus wil ik ook. Al met al valt het me mee wat er verder nog bij komt kijken.
Je kan het echt zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wil mbt veel zaken vind ik.
Ik heb drink en voerbakken van de Wibra, euro per stuk of zo, rvs met zo een antisliprandje eronder. Je kan ook bakken van 20 euro kopen hoor. Halsband en lijn idem. Bench is heel makkelijk tweedehands te vinden en als je hem niet wil blijven gebruiken dan verkoop je hem gewoon weer ook.
Mand of kussen kun je ook zo duur maken als je wil natuurlijk en speeltjes zijn er ook in elke prijsklasse.
Ik heb zelfs voor Billy als pup een trapje naast het bed laten maken van hout, zodat ie daar meteen in kon zonder te vallen, scheelde ook in zindelijkheid en nachtelijk gedonder.
Hier zat het meeste geld ever denk ik in dure kalfslederen halsbanden met bling :')
Die ze echt nooit dragen :')

Oh wat ik ook echt een musthave vind is een naamtag met je telefoonnummer erop.
Die heb ik wel een stuk of 5 per hond zodat ik niet telkens de tag hoef te verwisselen als ik een andere halsband om doe. Meeste honden hebben maar 1 halsband dus dat is makkelijk.
Valerie.maandag 8 september 2014 @ 16:33
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 16:29 schreef LadyS het volgende:
Ja, dat zijn wel lekker mandjes ja. Komen ze daar wel in en uit in het begin :P
Deze twee hadden wij. Zoals je kan zien, geen enkel probleem.

Pup13.jpg
Valerie.maandag 8 september 2014 @ 16:35
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 16:30 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Je kan het echt zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wil mbt veel zaken vind ik.
Ik heb drink en voerbakken van de Wibra, euro per stuk of zo, rvs met zo een antisliprandje eronder. Je kan ook bakken van 20 euro kopen hoor. Halsband en lijn idem. Bench is heel makkelijk tweedehands te vinden en als je hem niet wil blijven gebruiken dan verkoop je hem gewoon weer ook.
Mand of kussen kun je ook zo duur maken als je wil natuurlijk en speeltjes zijn er ook in elke prijsklasse.
Ik heb zelfs voor Billy als pup een trapje naast het bed laten maken van hout, zodat ie daar meteen in kon zonder te vallen, scheelde ook in zindelijkheid en nachtelijk gedonder.
Hier zat het meeste geld ever denk ik in dure kalfslederen halsbanden met bling :')
Die ze echt nooit dragen :')

Oh wat ik ook echt een musthave vind is een naamtag met je telefoonnummer erop.
Die heb ik wel een stuk of 5 per hond zodat ik niet telkens de tag hoef te verwisselen als ik een andere halsband om doe. Meeste honden hebben maar 1 halsband dus dat is makkelijk.
Heb jij dan ook van die bakken op een standaard? Als haar lab groter wordt is het wel fijn dat de bakken wat hoger kunnen.

Maar goed, dat standaard ding kost 25 euro of zo (twee bakken + standaard) en wij hebben zes jaar later nog steeds dezelfde in gebruik. Dat zal je de kop dus ook niet kosten :+
LadySmaandag 8 september 2014 @ 16:36
quote:
14s.gif Op maandag 8 september 2014 16:33 schreef Valerie. het volgende:

[..]

Deze twee hadden wij. Zoals je kan zien, geen enkel probleem.

[ afbeelding ]
O+ Ooooh, kijk nou toch.. O+

oh-oh, je hebt wel gelijk, zijn allemaal geen dure dingen. De echte kosten zitten dus in de aanschaf en de rest is variabel. Thanks!
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 16:39
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 16:36 schreef LadyS het volgende:

[..]

O+ Ooooh, kijk nou toch.. O+

oh-oh, je hebt wel gelijk, zijn allemaal geen dure dingen. De echte kosten zitten dus in de aanschaf en de rest is variabel. Thanks!
Aanschaf en entingen en eventueel een verzekering ( ik raad altijd zelf sparen aan :P ) en een cursus, dat zijn de grote uitgaven idd. En dan moet je bedenken wat je wil gaan voeren, ik ( en ik ben lang niet de enige hier ) heb bv wel een vriezer aangeschaft omdat ik kvv voer. Maar goed, dat is echt optioneel.
Valerie.maandag 8 september 2014 @ 16:51
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 16:36 schreef LadyS het volgende:

[..]

O+ Ooooh, kijk nou toch.. O+

oh-oh, je hebt wel gelijk, zijn allemaal geen dure dingen. De echte kosten zitten dus in de aanschaf en de rest is variabel. Thanks!
Joa, maar is het wel zonde als je bijvoorbeeld een leuke riem met bijpassende halsband haalt en dat je bij cursus ineens weer een andere riem nodig hebt oid :+ Wat wij dus deden :') Maar ze verkochten goede riemen bij onze puppycursus en die riem is eigenlijk net twee maanden geleden of zo eindelijk eens geknapt. Heeft het dus ook mooi zes jaar uitgehouden. Nu gewoon een paardending tussen gezet en zo kan ie nog zes jaar mee :P Al heb ik hem sinds een paar maanden aan een tuigje met bijpassende riem, dat was wel echt een eye opener. Loopt voor beide zoveel beter.

En met jouw maatje hond zou ik wel bakken met een standaard aanraden, die kunnen lekker meegroeien.

Ga jij de pups eigenlijk vers voeren, Miss_Isis?

Zo'n Furminator gaat ook honderd jaar mee, trouwens. Andere kammen werken echt niet goed genoeg. Furminator is wel iets duurder in aanschaf, maar hij haalt er kilo's haar uit en ik heb vijf jaar later nog geen mesje hoeven vervangen.
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 16:54
Ik heb die furminator nu ook echt al ik weeeeeet niet hoe lang, de eerste twee furminatorhonden zijn ieg al 5 en 3 jaar dood, en nr 3 maakt er nu al een paar jaar gebruik van :D
Valerie.maandag 8 september 2014 @ 16:56
Wij zouden aandelen moeten krijgen.
oh-ohmaandag 8 september 2014 @ 16:58
quote:
6s.gif Op maandag 8 september 2014 16:56 schreef Valerie. het volgende:
Wij zouden aandelen moeten krijgen.
Net als in KVV verdorie :D
Miss_Isismaandag 8 september 2014 @ 17:56
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 15:56 schreef oh-oh het volgende:
http://www.witjesverzendhuis.com/honden/fokker-puppybenodigdheden

Ze staan zelfs bij fokkersbenodigdheden :D
Oh en nog een tip, mocht je die plasmatten overwegen ipv vieze kranten die niet absorberen, haal dan gewoon bij de apotheek van die bedonderleggers voor incontinente mensen, veel goedkoper en groter en fijner. Billy is door de fokker al zindelijk gemaakt op die matten, heel handig voor winterpupjes als ze binnen automatisch op zo een matje plassen!
Ik kreeg er een heel pak bij in zijn puppypakket en dat is niet opgegaan, ik heb laatst de laatste matjes aan een vriendin gegeven die een pup uit Zweden ging halen voor onderweg!
Ik ben niet zo'n fan van plasmatjes, en al helemaal niet van kranten :P Ik ben van plan golfkarton te gebruiken, dat kun je kopen per rol en dan over de grond heen in de ren voor het opnemen van vocht. Daar onder wil ik nog vinyl hebben (je weet wel, van dat goedkope spul dat je als vloerbedekking kunt gebruiken) voor voldoende grip en tegen doorlekken en daaronder dan de vloer. Dat golfkarton is best handig, je kan het zo 3, 4x per dag weghalen en nieuw neerleggen als het nodig is en het is recyclebaar en redelijk milieuvriendelijk. En minder lelijk en beter vochtopnemend dan kranten ;)

Ik denk er nog wel over om misschien een 'plashoek' te maken, maar dan wil ik er een soort grote kattenbak van maken. Dat had de fokker van Nori ook, een lekbak voor wasmachines, en daar gingen de pups dan in plassen/poepen. Was nogal arbeidsintensief, want met 10 pups moest ze constant opletten en zodra er één aanstalten maakte hem in die bak droppen zodat-ie het idee snapte :')

Die vetbedden klinken mij wel steeds beter in de oren moet ik zeggen, ik zal dit weekend wel eens naar een dierenwinkel gaan en kijken hoe ze er in het echt uitzien/aanvoelen. Alleen zonde dan van die 20 meter stof :')

quote:
1s.gif Op maandag 8 september 2014 16:13 schreef LadyS het volgende:

[..]

Nee, dat entreegeld zal wel lukken idd :p

4 maanden moet lukken. Gelukkig ook nog een eindejaarsuitkering in die periode O-). Haha.

Even voor mijn beeldvorming en begroting, wat moet er allemaal aangeschaft gaan worden? Dingen die in mij opkomen zijn: bench, eten- en drinkbak, halsband en lijn, speeltjes.. En er zijn vast nog tig dingen waar ik dus niet aan denk..
Hmm, even denken....

De dingen die je noemt zijn niet de duurste. Een riem heb je voor een paar euro en een bench kun je misschien lenen/tweedehands kopen, of je neemt een mand/deken met een ren eromheen o.i.d. Speeltjes heb je ook niet heel veel nodig (al is het wel leuk natuurlijk ;) ) en die zijn bij de Action ook niet zo duur.

De meeste kosten zullen denk ik gaan zitten in een eventuele ziektekostenverzekering als je die wilt, en verder in medische kosten. Denk aan de inentingen (met 6 weken doet de fokker, daarna nog met 8 en 12 weken en 1 jaar en vanaf dan in principe elk jaar), ontwormen (met 2/4/6 en soms ook 8 weken doet de fokker, daarna nog met 8/12 weken en 4, 5, 6, 12 maand en vanaf dan in principe 4x per jaar) en af en toe ontvlooien. Daarnaast misschien eenmalig naar de DA om te laten castreren/steriliseren als je dat zou willen (dit is er van uitgaand dat er geen rare dingen gebeuren waardoor je vaker de DA ziet, natuurlijk).

En het voer kost ook nog wat, dat is een dagelijks iets. Wij voeren zelf KVV (dat is diepvriesvlees-mix) en dat kost bij onze leverancier ¤3,40 per kilo. Daar eet de hond zo'n 400-600 gram van per dag als hij/zij volwassen is (in de puppytijd begin je natuurlijk met wat minder). Dus dat zal gemiddeld zo'n ¤50-¤55 per maand zijn.

Oh edit: ik weet niet wat voor vloer je in huis hebt, maar dat is misschien nog wel iets om aan te denken. Grotere honden zoals labradors hebben vaak moeite met gladde vloeren zoals geglazuurde plavuizen of glad gelakt parket of laminaat. Dat is heel belastend voor de heupen en dan kunnen ze makkelijk HD ontwikkelen. Mocht je zo'n vloer hebben dan is het handig om kleden oid te nemen (of je kan zoals Qwea deed de hele vloer vervangen :+ ). En als de hond op de bank mag dan zou je een grand foulard kunnen maken/kopen tegen vlekken (hebben wij ook). Dat kunnen ook nog bijkomende kosten zijn.

[ Bericht 6% gewijzigd door Miss_Isis op 08-09-2014 18:11:22 ]
Miss_Isismaandag 8 september 2014 @ 18:03
Oh, ik heb al weer heel wat gemist zie ik, alles was al wel zo'n beetje gezegd :+

En ja, wij voeren KVV en daar wil ik de pups ook op spenen, eventueel met geitenmelk. En ik verheug me nu al op het voeren van een hele lap verse pens aan een nest vol pupje van een week of 7/8 :D Maar gezien de geur is het misschien beter om dat moment te bewaren tot de dag dat ze opgehaald worden door hun nieuwe baasjes >:)
Qweamaandag 8 september 2014 @ 21:07
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 16:39 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Aanschaf en entingen en eventueel een verzekering ( ik raad altijd zelf sparen aan :P ) en een cursus, dat zijn de grote uitgaven idd. En dan moet je bedenken wat je wil gaan voeren, ik ( en ik ben lang niet de enige hier ) heb bv wel een vriezer aangeschaft omdat ik kvv voer. Maar goed, dat is echt optioneel.
Zelf sparen dekt lang niet altijd de lading...
roos85woensdag 10 september 2014 @ 14:06
Wat een leuk topic O+
Miss_Isiswoensdag 10 september 2014 @ 19:16
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 14:06 schreef roos85 het volgende:
Wat een leuk topic O+
Thanks :)

Hopelijk wordt het straks nog leuker als er daadwerkelijk puppy's zijn :+
nightsleeperwoensdag 10 september 2014 @ 19:37
Wat een ontzettend leuke hond die Nori! Ik hou dit topic ook in de gaten omdat ik en mijn vrouw ook al een tijdje zitten te denken over het nemen van een hond.

Ik heb zelf uit mijn kindertijd hele goede herinneringen aan onze hond, ook een labrador en omdat mijn vrouw nog nooit eerder huisdieren heeft gehad lijkt een labrador me wel geschikt. Ik hoop dat nog niet alle pups vergeven zijn voordat Nori überhaupt zwanger is. :P
Miss_Isiswoensdag 10 september 2014 @ 19:48
quote:
2s.gif Op woensdag 10 september 2014 19:37 schreef nightsleeper het volgende:
Wat een ontzettend leuke hond die Nori! Ik hou dit topic ook in de gaten omdat ik en mijn vrouw ook al een tijdje zitten te denken over het nemen van een hond.

Ik heb zelf uit mijn kindertijd hele goede herinneringen aan onze hond, ook een labrador en omdat mijn vrouw nog nooit eerder huisdieren heeft gehad lijkt een labrador me wel geschikt. Ik hoop dat nog niet alle pups vergeven zijn voordat Nori überhaupt zwanger is. :P
Leuk! Mede namens Nori bedankt voor het compliment :P En het zijn ook hele leuke, lieve honden. Heel geschikt voor beginners :Y

Hopelijk wordt ze ergens volgende week gedekt, dan komt de dekmelding op de site van de NLV en kunnen potentiële pupkopers ons vinden en contact met ons opnemen. Als het goed is, is dan ook onze site online. Mochten er hier serieus geïnteresseerden zijn dan kunnen ze een PM sturen en krijgen ze een linkje naar de site als hij online gaat :)
roos85donderdag 11 september 2014 @ 13:32
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 19:16 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Thanks :)

Hopelijk wordt het straks nog leuker als er daadwerkelijk puppy's zijn :+
Dat weet ik wel zeker :Y Lekker zwijmelen O+
HaverMoutKoekjedonderdag 11 september 2014 @ 13:58
ik hou zelf meer van kitten, ga je die ook fokken? :D
Miss_Isisdonderdag 11 september 2014 @ 14:06
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 13:58 schreef computergirl het volgende:
ik hou zelf meer van kitten, ga je die ook fokken? :D
Haha, nee onze poezen zijn alle 3 geholpen, en zijn maar gewone HTK-katjes. Wel heel lief en leuk natuurlijk, maar objectief gezien niks bijzonders, daar zitten de asiels al vol mee :P Dus dat kan ik voor mezelf niet verkopen als ik daar mee zou gaan fokken terwijl er al zo veel van dat soort een goed huis zoeken ;)

edit: en twee van de drie komen zelf uit de opvang/asiel, dus daar mag je dan uberhaupt niet mee fokken :P
Miss_Isisvrijdag 12 september 2014 @ 11:19
Vanochtend zijn we naar de kliniek geweest om Nori's progesteron te laten testen. Ze zit vandaag op dag 8 van haar loopsheid, en normaal (zonder testen) zou je ergens rond dag 11/12/13 laten dekken. Maar omdat de reu een aardig eindje rijden weg woont (bijna 2,5 u enkele reis) en we niet elke dag eigen vervoer hebben is het wel handig om een beter beeld te hebben van wanneer precies ze het beste gedekt kan worden. Dan hoeven we -hopelijk- niet voor niets vervoer te regelen en dat eind te rijden. Rond 12.00u verwacht ik de uitslag en horen we of we dit weekend al kunnen rijden of dat we morgen of maandag nog eens moeten prikken.

Plaatjes bij het praatje:

In de wachtkamer met een heel blij hoofd, want vrouwtje deelde snoepjes uit (kon er wel vanaf, madam was wat afgevallen sinds de laatste keer daar en weegt nu net 29 kg. :P )
DSC_2315_zps6826928c.jpg

Eenmaal bij de dokter was ze wat minder vrolijk, maar ze werkte wel netjes mee gelukkig. Hier wordt het bloed afgenomen:
DSC_2323_zps30f8191f.jpg

Na nog een paar koekjes was het leed weer snel geleden, en we gingen gauw nog even een stukje wandelen voor we weer naar huis gingen
DSC_2329_zps82dbd337.jpg

En toen was ze weer haar eigen blije zelf :)
DSC_2328_zpsffb978d1.jpg
Lot_1vrijdag 12 september 2014 @ 11:29
ach gos, die pleister :D
Wat een leuk topic is dit! Ik vind het vooral leuk dat je veel uitleg geeft over de keuzes die je maakt, interessant ^O^

quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 14:06 schreef Miss_Isis het volgende:
edit: en twee van de drie komen zelf uit de opvang/asiel, dus daar mag je dan uberhaupt niet mee fokken :P
*noob* waarom niet?
Miss_Isisvrijdag 12 september 2014 @ 11:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 11:29 schreef Lot_1 het volgende:
ach gos, die pleister :D
Wat een leuk topic is dit! Ik vind het vooral leuk dat je veel uitleg geeft over de keuzes die je maakt, interessant ^O^

Thanks! :) Ik probeer het hele proces ook zo helder en compleet mogelijk te beschrijven. Ik hoop dat het voor mensen die het lezen zo ook een beetje inzichtelijk wordt hoeveel tijd en aandacht (en ook geld) er in alleen al de voorbereiding gaat zitten als je het een beetje goed probeert te doen. Zodat mensen als ze ooit zelf eens een pup willen kopen of een nestje willen misschien een beter beeld hebben van hoe dat gaat, wat er bij komt kijken, of waar een ogenschijnlijk hoge prijs voor een pup vandaan kan komen.

quote:
[..]

*noob* waarom niet?
Bij de meeste asiels of opvangen onderteken je als je een dier koopt een koopcontract waar in staat dat je niet met het dier mag fokken. Veel volwassen dieren die in het asiel komen worden ook gecastreerd/gesteriliseerd om te voorkomen dat er nieuwe zwerfdieren of ongewenste nestjes geboren worden. Bij kittens uit het asiel is het vaak zo dat je een 'tegoedbon' krijgt voor gratis castratie zodra ze een maand of 6 zijn, dat zit dan al bij de prijs in. Weet niet hoe dat bij honden uit het asiel gaat, maar bij katten werkt dat zo :)

Als je het dier niet laat helpen en er wel mee fokt weet ik niet hoe ze daar achter zouden moeten komen, laat staan wat ze er aan willen doen, maar het mag dus volgens het contract niet.
Holymevrijdag 12 september 2014 @ 11:56
Ik geloof dat je hier een oproep voor de castratie rond 6mnd krijgt (als het eerder nodig is kan je altijd bellen en krijg je 'm eerder), dat formulier moet je meenemen naar de DA, en zo komt het weer bij het asiel terecht. Denk dus dat er ook wel ergens bijgehouden wordt of oproepen wel terug komen. En volwassen katten worden geholpen voor de plaatsing :) Maar dat terzijde, ik volg dit topic ook mee, leuk om te lezen en inderdaad dat je alles zo goed uitlegt ^O^ Hopelijk mogen jullie dit weekend op reis!
Miss_Isisvrijdag 12 september 2014 @ 12:09
Nou, uitslag terug en we hoeven nog niet op reis :P Maandag opnieuw prikken, want haar waarde is nu 0,4 ng/ml en moet ongeveer 8 ng/ml zijn. Nog even 'rustig' (as if.. :') ) afwachten dus.
LadySvrijdag 12 september 2014 @ 12:29
Balen zeg :(
En nu lijkt maandag zooooo ver weg nog zeker? ;)
Miss_Isisvrijdag 12 september 2014 @ 12:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:29 schreef LadyS het volgende:
Balen zeg :(
En nu lijkt maandag zooooo ver weg nog zeker? ;)
Behoorlijk ja... :')

Maar ik heb gelukkig wel enige afleiding dit weekend, ik ben zondag jarig dus ik moet dit weekend aan de bak (letterlijk :P ) voor het bezoek. En de website moet nog af, dus daar ben ik ook nog wel even druk mee. Dan kan ik maandag wel weer opnieuw stressen (en misschien de rest van de week ook nog wel, afhankelijk van de uitkomst maandag) ;)
DigitaleDierenArtsvrijdag 12 september 2014 @ 13:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:52 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Behoorlijk ja... :')

Maar ik heb gelukkig wel enige afleiding dit weekend, ik ben zondag jarig dus ik moet dit weekend aan de bak (letterlijk :P ) voor het bezoek. En de website moet nog af, dus daar ben ik ook nog wel even druk mee. Dan kan ik maandag wel weer opnieuw stressen (en misschien de rest van de week ook nog wel, afhankelijk van de uitkomst maandag) ;)
Gemiddeld moet progesteron toch 2-3 x bepaald worden, dus je moet wat geduld hebben!
Alvast gefeliciteerd!
Miss_Isisvrijdag 12 september 2014 @ 13:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:14 schreef DigitaleDierenArts het volgende:

[..]

Gemiddeld moet progesteron toch 2-3 x bepaald worden, dus je moet wat geduld hebben!
Alvast gefeliciteerd!
Ik doe hard m'n best met geduldig zijn, maar het is niet mijn sterkste kant, zeg maar ;)

En bedankt! :)
oh-ohvrijdag 12 september 2014 @ 13:34
;) Beter te vroeg dan te laat, succes met afwachten!
Candaasjevrijdag 12 september 2014 @ 13:39
Spannend hoor!

Oh ik vind dit zo leuk om te volgen. Jij bent zo betrokken bij het welzijn van je dieren, maar ook gewoon heerlijk nuchter. O+
Miss_Isisvrijdag 12 september 2014 @ 13:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:39 schreef Candaasje het volgende:
Spannend hoor!

Oh ik vind dit zo leuk om te volgen. Jij bent zo betrokken bij het welzijn van je dieren, maar ook gewoon heerlijk nuchter. O+
Haha, momenteel ben ik wel iets minder nuchter dan normaal hoor :P

Rondom de dekking, dracht en geboorte vind ik het (met alle dieren) altijd extra spannend, en maak ik me best wel eens (te vaak/veel :') ) zorgen. Ik wil gewoon heel graag dat alles goed gaat, dat we niet te laat zijn met dekken, dat de dracht goed zal verlopen, etc. etc. En dat doet soms een beetje rare dingen met mijn normaalgesproken ruimschoots aanwezige Twenste nuchterheid :P

Maar momenteel hou ik dapper vol, en ik heb er wel vertrouwen in dat ik zonder een tussentijdse zenuwinzinking de uitslag van maandag af kan wachten 8-)

En dit weekend heeft Nori ook nog een fotoshoot voor op de website (heel artistiek allemaal hoor, echt kunstzinnig verantwoord. Niets om waar ze zich voor hoeft te schamen. En met een interview er bij enzo. :+) dus heb ik nog wel wat dingen om mijn aandacht op te richten ;)
Candaasjevrijdag 12 september 2014 @ 13:51
Ja, hey, een beetje onrustig mag je ook wel zijn hoor. Dat lijkt me ook wel ergens gezond :D.
Valerie.vrijdag 12 september 2014 @ 13:54
Als het nu mislukt, wanneer kan ze dan weer?
Miss_Isisvrijdag 12 september 2014 @ 14:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:54 schreef Valerie. het volgende:
Als het nu mislukt, wanneer kan ze dan weer?
Dan moeten we de volgende loopsheid afwachten, dat zal over ongeveer 6 maand zijn (maart/april verwacht ik). Maar dat heeft niet onze voorkeur want dan begint het jachtseizoen weer (waar ze dan niet echt aan mee zal kunnen doen), zitten we waarschijnlijk in een verbouwing, en ergens in de toekomst willen we ook nog wel graag een kindje er bij waar we dan een poos druk mee zullen zijn...

En zeker omdat we ook wel graag een pup zouden willen houden, is dat handig als dat nu een beetje tussen de drukte door kan. Dan is de pup als het goed is al redelijk opgevoed als ik -hopelijk- zwanger ben/een baby krijg en kan een eventueel volgend nest ook weer gunstiger gepland worden.

Dus nu is gewoon wel de beste tijd, vandaar ook een beetje de extra stress :P
nightsleepermaandag 15 september 2014 @ 10:05
Vandaag weer prikken? Hoe laat krijg je de uitslag?
mikoxxmaandag 15 september 2014 @ 10:45
Wat een leuk topic, ik volg ff mee. Spannende dag voor jullie!
LadySmaandag 15 september 2014 @ 11:42
Jaaa, eindelijk maandag *O* Ben je al geweest? Weet je al wat?
mikoxxmaandag 15 september 2014 @ 12:48
Zoo, even helemaal bijgelezen in t topic. En, t enthousiasme groeit....!

[ Bericht 80% gewijzigd door mikoxx op 15-09-2014 13:31:28 ]
Vickymaandag 15 september 2014 @ 13:36
Wat een mooie hond!

Ik lees mee! Spannend hoor!
Miss_Isismaandag 15 september 2014 @ 15:52
Zo, jullie zijn er bijna (bijna... ;) ) nog meer mee bezig dan ik! :P

Bedankt voor alle belangstelling in ieder geval! En ja, vanochtend weer geprikt: haar progesteron zit nu op 3,8. Het stijgt dus al goed, maar nog niet genoeg om gedekt te worden (dan moet het ongeveer 10 zijn). Woensdag ochtend 8.10u gaan we nog een keer prikken, en hopelijk kunnen we dan donderdag of vrijdag laten dekken!

Vanochtend heb ik nog ruim een kwartier met de eigenaresse van Bowie aan de telefoon gezeten, en ze herkende mijn stress en ongeduld wel :P Zij is veel meer ervaren en heeft al 11+ nesten gefokt, dus ze staat er veel relaxter in dan ik. Ze benadrukte nog eens een keer dat je beter iets later dan te vroeg kan dekken, en hoewel alles in mij schreeuwt BETER TE VROEG DAN TE LAAT!!!11! :') hoeft dat dus niet zo te zijn. Vooral voor een jong teefje dat nog niet eerder gedekt is, is het namelijk prettiger om er echt helemaal klaar voor te zijn, so to speak, dan dat ze nog niet niet loops genoeg is. Anders is het óf onprettig voor haar om gedekt te worden, óf een onprettige ervaring omdat ze een ontzettend opgewonden reu van zich af moet snauwen omdat ze (nog) niet wil. Beide niet wenselijk en geen fijne ervaring voor haar, zeker niet als ze nog eens vaker gedekt zal gaan worden. Daarna nog een andere kennis aan de telefoon gehad die dit ook nog eens benadrukte, dus ik oefen mijn geduld nog even ;)

Daarnaast heb ik ook nog een interessant gesprek gehad met eerder genoemde kennis, met betrekking tot wat ik op de website wil zetten. Ik wil namelijk een stukje schrijven over kleurvererving en kleurfouten bij labradors, als achtergrondinformatie zeg maar. Daarbij wilde ik een hond uit de lijnen van Nori noemen als voorbeeld van een hond die een bepaalde kleurfout vererft (dat is dus alleen een afwijking in vachtkleur, puur cosmetisch). Daarbij wilde ik aangeven dat daarom ook de kans bestaat dat Nori die kleurfout draagt (en eventueel, gecombineerd met een reu die het ook draagt, nakomelingen met die kleurfout kan krijgen). De eigenaar van die hond heeft mij echter gevraagd om dat niet te noemen op de site, omdat dan als er op de naam van die hond gegoogled wordt mensen dat kunnen vinden (niet eens rechtstreeks, maar elders op onze site). En de eigenaar wilde dat niet omdat hij dat liever zelf wilde kunnen vertellen als mensen naar de hond informeren.

In principe heel logisch en begrijpelijk natuurlijk, maar toch vond ik het wel een beetje jammer. Ik probeer (hier en op de site) zo open en duidelijk mogelijk te zijn over alles wat er bij het fokken komt kijken. Op deze manier 'moet' ik een stukje informatie 'verzwijgen' wat ik, als het aan mij had gelegen, niet nodig vind. Ja, mijn hond is potentieel drager van een kleurfout. So what? Dat zou betekenen dat een eventuele pup met kleurfout voor een iets lager bedrag naar een nieuw baasje kan, maar daar is de pup niet minder gezond/lief/leuk/labrador door. Hij of zij is dan alleen niet geschikt om mee te showen of fokken. Maar sommige kopers/fokkers laten zich daar door tegenhouden en daarom wordt er helaas toch nog altijd een beetje geheimzinnig over gedaan en wordt het niet aan de grote klok gehangen als een hond zoiets draagt.

Anyway, eind van het verhaal is dat ik de verwijzing dat Nori die kleurfout kan dragen ga schrappen zodat die andere hond er niet mee in verband kan worden gebracht. Mochten er uit Nori pups geboren worden met die fout dan bespreek ik het dan wel met de potentiële pupkopers. Maar ik wilde het hier toch even benoemen, als voorbeeldje van waar je allemaal rekening mee moet houden, afwegingen die je maakt en hoe er met dingen omgegaan wordt :)

SPOILER
Ik heb bovenstaand verhaal bewust een beetje vaag gelaten om niet extra vindbaar te worden, maar ik heb het hier al eens eerder genoemd en de oplettende lezer kan denk ik wel deduceren waar het over gaat.
Candaasjemaandag 15 september 2014 @ 16:04
Kun/mag je ook niet gewoon benoemen dat Nori door haar afstamming mogelijk een kleurfout door kan geven? Zonder de naam van de reu te noemen, maar gewoon een beetje vager?
Natuurlijk kunnen mensen altijd verder googlen, maar waarom zou een potentiele koper dat gaan doen als je zelf er al eerlijk in bent dat een pup het mogelijk erft? (Eventueel het percentage van de kans op de afwijking er bij vermelden, als dat kan?)

Ik zou zelf misschien gaan googlen naar wat die kleurfout precies is, maar meer om uit te sluiten dat het voor de gezondheid verdere gevolgen zou kunnen hebben. De echt fanatiekelingen die alles van Nori's afstamming willen weten komen er via speurwerk toch wel achter denk ik, als ze echt willen?
oh-ohmaandag 15 september 2014 @ 16:06
Als die eigenaar er moeilijk over doet ( slaat nergens op, openheid is veel beter maar soit ) dan zou ik even afwachten of je pups die fout ook daadwerkelijk krijgen en wel aangeven bij kopers dan het in de lijn zit.
En te vroeg naar de reu, een goede dekreu dekt niet als het te vroeg is, dus of dat zinvol is?
Miss_Isismaandag 15 september 2014 @ 16:43
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 16:04 schreef Candaasje het volgende:
Kun/mag je ook niet gewoon benoemen dat Nori door haar afstamming mogelijk een kleurfout door kan geven? Zonder de naam van de reu te noemen, maar gewoon een beetje vager?
Natuurlijk kunnen mensen altijd verder googlen, maar waarom zou een potentiele koper dat gaan doen als je zelf er al eerlijk in bent dat een pup het mogelijk erft? (Eventueel het percentage van de kans op de afwijking er bij vermelden, als dat kan?)

Ik zou zelf misschien gaan googlen naar wat die kleurfout precies is, maar meer om uit te sluiten dat het voor de gezondheid verdere gevolgen zou kunnen hebben. De echt fanatiekelingen die alles van Nori's afstamming willen weten komen er via speurwerk toch wel achter denk ik, als ze echt willen?
Het is een recessieve eigenschap, die erf je dus van zowel vaders- als moederskant. Door aan te geven dat Nori het waarschijnlijk draagt impliceer ik dat alle honden in haar stamboom drager (kunnen) zijn. Inclusief de hond waar het om gaat. En omdat de honden in haar stamboom met naam genoemd worden is het dus vindbaar als iemand een hond uit haar stamboom googled ;)

Wat de kans is dat Nori's pups de fout laten zien (of de kans dat ze zelf drager zijn) is niets over te zeggen. Dat hangt af van de vader van het nest en of hij het ook draagt, en het kan heel lang verborgen blijven of het in een bepaalde lijn voorkomt. Ik zal het wel noemen aan pupkopers, voor het geval zij ooit willen gaan fokken, maar het komt dus niet op de site te staan.

quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 16:06 schreef oh-oh het volgende:
Als die eigenaar er moeilijk over doet ( slaat nergens op, openheid is veel beter maar soit ) dan zou ik even afwachten of je pups die fout ook daadwerkelijk krijgen en wel aangeven bij kopers dan het in de lijn zit.
En te vroeg naar de reu, een goede dekreu dekt niet als het te vroeg is, dus of dat zinvol is?
Het gaat niet om de eigenaar van de reu hè, maar om een hond uit Nori's lijn. Maar idd, ik vertel het pupkopers gewoon persoonlijk dat de pups mogelijk drager zouden kunnen zijn.

Wat betreft niet dekken als het te vroeg is... tijdens de kennismaking probeerde Bowie al even een move te maken :P Dus laat staan als Nori helemaal lekker loops ruikt :P
oh-ohmaandag 15 september 2014 @ 16:45
Maar tussen moves maken en werkelijk dekken zit nog wel een verschil.
Er is bij mij eens twee avonden achter elkaar een fokker uit Zwolle voor niks gekomen voor een dekking, lang geleden _O-
Candaasjemaandag 15 september 2014 @ 16:50
Ahw, ik snap.
Ik vind het alleen wel een beetje vreemd van de eigenaar van die reu. Dekt hij er dan ondanks die kleurfout toch mee o.i.d., gezien hij het belangrijk vind om zelf te kunnen vermelden?
(Oh, als dit te herkenbaar voor diegene wordt, zeg het gerust hoor/negeer de vraag ;) . Het is meer dat ik hem niet echt snap, die wil om er geheimzinnig over te doen. En zo jou eigenlijk ook te dwingen het niet te vermelden, waardoor men zich misschien gaat afvragen waarom je het wel face to face vermeld, maar niet op je site. Terwijl dat heel niet aan jouw instelling ligt.)

Succes nog in elk geval, hopelijk is het woensdag weer lekker gestegen!
Sarasimaandag 15 september 2014 @ 16:54
Wat ik me ook afvraag, gaat hij dan ook moeilijk doen als je foto's van eventuele pups met kleurfouten op de site gaat zetten? Daarmee impliceer je namelijk hetzelfde.
Miss_Isismaandag 15 september 2014 @ 17:02
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 16:54 schreef Sarasi het volgende:
Wat ik me ook afvraag, gaat hij dan ook moeilijk doen als je foto's van eventuele pups met kleurfouten op de site gaat zetten? Daarmee impliceer je namelijk hetzelfde.
Dat is een stukje minder direct, maar je hebt wel een punt. Ik denk dat we maar af moeten wachten of er ooit een pup met fout gaat komen. Maar ben niet van plan die uit de foto's te knippen o.i.d. ;)
oh-ohmaandag 15 september 2014 @ 17:09
Zwart of bruin verven ^O^
Valerie.maandag 15 september 2014 @ 17:10
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 17:09 schreef oh-oh het volgende:
Zwart of bruin verven ^O^
Ha :')

Wel een beetje een stom verhaal, zeg.
Miss_Isismaandag 15 september 2014 @ 18:10
Kleurspoelinkje er over, niemand die er wat van ziet B-)

Maar voor alle duidelijkheid, de situatie ligt natuurlijk nog wel iets genuanceerder, maar ik wil niet teveel in detail treden hierover ivm privacy. Ik kon het verzoek van die persoon in ieder geval wel begrijpen, en daarom ga ik er ook in mee.

Het is alleen jammer dat het zo moet en dat het hele wereldje niet iets opener is en mensen er wat neutraler in staan. Een labrador met een vlekje hier of daar is nog steeds gewoon een leuke, lieve huishond. En een afwijking in de vachtkleur heeft geen negatieve invloed op gezondheid of karakter o.i.d. En dat was de persoon in kwestie roerend met me eens. Maar goed, andere mensen wijzen een hond er misschien wel op af als ze lezen dat die hond zo'n kleurfoutje zou kunnen dragen, zonder dat ze eerst eens het gesprek aan gaan. En dat is natuurlijk jammer :)
oh-ohmaandag 15 september 2014 @ 19:02
Krijgen ze dan wel gewoon een stamboom?
Valerie.maandag 15 september 2014 @ 19:06
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 18:10 schreef Miss_Isis het volgende:
Kleurspoelinkje er over, niemand die er wat van ziet B-)

Maar voor alle duidelijkheid, de situatie ligt natuurlijk nog wel iets genuanceerder, maar ik wil niet teveel in detail treden hierover ivm privacy. Ik kon het verzoek van die persoon in ieder geval wel begrijpen, en daarom ga ik er ook in mee.

Het is alleen jammer dat het zo moet en dat het hele wereldje niet iets opener is en mensen er wat neutraler in staan. Een labrador met een vlekje hier of daar is nog steeds gewoon een leuke, lieve huishond. En een afwijking in de vachtkleur heeft geen negatieve invloed op gezondheid of karakter o.i.d. En dat was de persoon in kwestie roerend met me eens. Maar goed, andere mensen wijzen een hond er misschien wel op af als ze lezen dat die hond zo'n kleurfoutje zou kunnen dragen, zonder dat ze eerst eens het gesprek aan gaan. En dat is natuurlijk jammer :)
Mensen die niet willen fokken maakt dat toch niet uit, en mensen die wel willen fokken snappen toch dat dat voorkomt en dat niet elke pup dat dan heeft of zo
Miss_Isismaandag 15 september 2014 @ 19:14
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 19:02 schreef oh-oh het volgende:
Krijgen ze dan wel gewoon een stamboom?
Ja, maar volgens mij met als aantekening NEK (niet erkende kleur) er op. Of misschien zelfs zonder aantekening, dat weet ik niet zeker. Maar je wordt gediskwalificeerd op show, en fokken volgens de regels van de club is dan ook al niet meer mogelijk (daarvoor moet je minimaal een G hebben, en dan moet je er werkdiploma's bij hebben). Dus ze zijn gewoon als huishond geschikt, maar verder niet.

Je kan er ook voor kiezen om voor pups met een kleurfout geen stamboom aan te vragen, maar dat zou ik zelf niet doen denk ik. Het blijven gewoon echte, met zorg gefokte labradors en die verdienen imo een stamboom. Ik zou er wel korting op geven trouwens, al ken ik ook mensen die dat uit principe niet doen.

quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 19:06 schreef Valerie. het volgende:

[..]

Mensen die niet willen fokken maakt dat toch niet uit, en mensen die wel willen fokken snappen toch dat dat voorkomt en dat niet elke pup dat dan heeft of zo
Tja, toch zijn er wel mensen die zo'n hondje met kleurfout niet hoeven, bijvoorbeeld omdat hij er niet precies als een labrador uitziet. Mijn ouders bv zijn van mening dat als je er veel voor betaald dat je dan ook een hond wilt die er 100% goed uitziet, dus inclusief de goede kleur. Al zijn er vast ook mensen die het wel leuk vinden om een echte labrador te hebben die toch een beetje anders dan anders is. Of gewoon een goed gefokte pup die aan alle gezondheidsvoorwaarden voldoet en toch goedkoper dan gemiddeld is :)

En mensen die willen fokken weten idd wel dat zoiets voor kan komen, maar zouden bv een dekreu af kunnen wijzen als ze lezen dat hij zoiets door kan geven. Of willen een teefje niet kopen vanwege dezelfde reden. Dan zitten ze namelijk misschien straks met pups waar ze minder makkelijk vanaf komen, en/of minder geld voor kunnen vragen, en dat risico wil niet iedereen lopen.

[ Bericht 21% gewijzigd door Miss_Isis op 15-09-2014 19:27:14 ]
Qweamaandag 15 september 2014 @ 19:39
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 19:48 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Leuk! Mede namens Nori bedankt voor het compliment :P En het zijn ook hele leuke, lieve honden. Heel geschikt voor beginners :Y

Hopelijk wordt ze ergens volgende week gedekt, dan komt de dekmelding op de site van de NLV en kunnen potentiële pupkopers ons vinden en contact met ons opnemen. Als het goed is, is dan ook onze site online. Mochten er hier serieus geïnteresseerden zijn dan kunnen ze een PM sturen en krijgen ze een linkje naar de site als hij online gaat :)
Pm heb je :P
Miss_Isismaandag 15 september 2014 @ 19:43
quote:
14s.gif Op maandag 15 september 2014 19:39 schreef Qwea het volgende:

[..]

Pm heb je :P
Je bent al de tweede ;)

Wie weet worden het inderdaad wel allemaal FOK! hondjes straks :D :P
mikoxxmaandag 15 september 2014 @ 19:48
Dat zou toch ook superleuk voor jullie zijn, komt er straks een apart topic voor alleen jullie honden ;-))
Qweamaandag 15 september 2014 @ 19:53
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 19:43 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Je bent al de tweede ;)

Wie weet worden het inderdaad wel allemaal FOK! hondjes straks :D :P
Oprotten, ik heb als ik een pup wil eerste keus :P Ik riep het gelijk ergens al :P

/claim
Miss_Isismaandag 15 september 2014 @ 20:04
quote:
10s.gif Op maandag 15 september 2014 19:53 schreef Qwea het volgende:

[..]

Oprotten, ik heb als ik een pup wil eerste keus :P Ik riep het gelijk ergens al :P

/claim
Hehe, geen ruzie maken, dan jaag je m'n andere potentiële pupkopers nog weg :P

Hopelijk zijn er genoeg pupjes voor iedereen O-)

En er is er natuurlijk maar één die eerste keus heeft, en dat ben ik >:) Alle andere potentiële nieuwe baasjes mogen in een uitgebreide intake hun voorkeuren en wensen uitspreken, in de weken erna mogen ze zeggen welke hondjes ze het leukst vinden, en dan rond een week of 7 kies ik wie uiteindelijk welke pup krijgt. Oh zo ~O>
Qweamaandag 15 september 2014 @ 20:07
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 20:04 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Hehe, geen ruzie maken, dan jaag je m'n andere potentiële pupkopers nog weg :P

Hopelijk zijn er genoeg pupjes voor iedereen O-)

En er is er natuurlijk maar één die eerste keus heeft, en dat ben ik >:) Alle andere potentiële nieuwe baasjes mogen in een uitgebreide intake hun voorkeuren en wensen uitspreken, in de weken erna mogen ze zeggen welke hondjes ze het leukst vinden, en dan rond een week of 7 kies ik wie uiteindelijk welke pup krijgt. Oh zo ~O>
Ik wil een labrador.

Zo. Daar, heb je mijn wensen :P
Miss_Isisdinsdag 16 september 2014 @ 12:46
quote:
14s.gif Op maandag 15 september 2014 20:07 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ik wil een labrador.

Zo. Daar, heb je mijn wensen :P
Daar kunnen we wel rekening mee houden denk ik 8-)

Maar misschien nog iets specifiekers? Reu? Teef? Zwart of bruin? Temperament? Of misschien heeft MM nog wensen? O-) :P
Qweadinsdag 16 september 2014 @ 15:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 12:46 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Daar kunnen we wel rekening mee houden denk ik 8-)

Maar misschien nog iets specifiekers? Reu? Teef? Zwart of bruin? Temperament? Of misschien heeft MM nog wensen? O-) :P
Reu. Liefst blond, anders zwart. Als hij maar lief is! O+ :P
Miss_Isisdinsdag 16 september 2014 @ 15:55
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 september 2014 15:49 schreef Qwea het volgende:

[..]

Reu. Liefst blond, anders zwart. Als hij maar lief is! O+ :P
Blond gaat bij ons niet lukken helaas, zwart (of bruin) hopelijk wel :Y

En lief zijn ze allemaal natuurlijk! O+
#ANONIEMdinsdag 16 september 2014 @ 16:05
Hele topic door gescrold, kom je maar 3 foto's tegen ofzo ;(
Qweadinsdag 16 september 2014 @ 16:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 15:55 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Blond gaat bij ons niet lukken helaas, zwart (of bruin) hopelijk wel :Y

En lief zijn ze allemaal natuurlijk! O+
Zie, opgelost, slotje :P
Miss_Isisdinsdag 16 september 2014 @ 17:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 16:05 schreef Leonos het volgende:
Hele topic door gescrold, kom je maar 3 foto's tegen ofzo ;(
Nou volgens mij zijn het er wel iets meer dan drie, ik tel er een stuk of 20. Misschien nog eens kijken en de pagina wat langer laten laden? :+ :P

Maar momenteel is er nog niet zoveel te fotograferen. Nori hangt een beetje lamlendig op de bank omdat ze los op straat wil lopen maar van mij niet mag, ivm reuen in de buurt. Binnenkort komen er wel foto's van de dekking hopelijk, en misschien een paar van Nori's fotoshoot. En als alles goed gaat, wie weet over een week of 10 de eerste puppyfoto's! *O*

Nog even geduld dus ;)
mikoxxdinsdag 16 september 2014 @ 17:27
Wachten duurt natuurlijk altijd lang ;-). As if..... graag een lief, bruin, reutje.....!! :-) Welke kleur ogen zullen de pups waarschijnlijk hebben eigenlijk? Bruin of blauw?
Miss_Isisdinsdag 16 september 2014 @ 17:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 17:27 schreef mikoxx het volgende:
Wachten duurt natuurlijk altijd lang ;-). As if..... graag een lief, bruin, reutje.....!! :-) Welke kleur ogen zullen de pups waarschijnlijk hebben eigenlijk? Bruin of blauw?
Ach, voorpret is ook leuk hoor ;) En ik zal zien wat ik voor jullie kan doen! Hopelijk zitten er een paar mooie bruine pupjes bij straks :)

Ze worden geboren met dichte oogjes, als ze net open gaan zijn de oogjes wel wat blauwig en later soms groenig volgens mij. Daarna krijgen zwarte pups (als het goed is) donkerbruine ogen en bruine pups lichtbruine ogen. Blauwe ogen zijn een fout bij labradors, dus hopelijk krijgen ze die niet :P
Valerie.dinsdag 16 september 2014 @ 17:59
Als ik ooit van mijn geloof zou vallen en een lab nemen, dan zou het een bruine worden denk ik :Y
nightsleeperdinsdag 16 september 2014 @ 18:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 17:39 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ach, voorpret is ook leuk hoor ;) En ik zal zien wat ik voor jullie kan doen! Hopelijk zitten er een paar mooie bruine pupjes bij straks :)
Doe mij maar liever een zwarte reu! Die vinden ik en mijn vrouw het mooiste.
quote:
Ze worden geboren met dichte oogjes, als ze net open gaan zijn de oogjes wel wat blauwig en later soms groenig volgens mij. Daarna krijgen zwarte pups (als het goed is) donkerbruine ogen en bruine pups lichtbruine ogen. Blauwe ogen zijn een fout bij labradors, dus hopelijk krijgen ze die niet :P
En dan hebben ze nog een heel groot hoofd en waggelen ze zo lief rond. O+ Puppies O+
Miss_Isisdinsdag 16 september 2014 @ 18:32
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 september 2014 18:27 schreef nightsleeper het volgende:

[..]

Doe mij maar liever een zwarte reu! Die vinden ik en mijn vrouw het mooiste.

[..]

En dan hebben ze nog een heel groot hoofd en waggelen ze zo lief rond. O+ Puppies O+
Check! ;)

Straks blijf ik nog met allemaal teefjes zitten :o

Maar goed, laat ik de pups maar niet verkopen voordat de hond gedekt is enzo :+ Eerst morgen weer prikken en kijken wanneer we naar het hoge noorden moeten afreizen om bij Bowie op bezoek te gaan!
Miss_Isisdinsdag 16 september 2014 @ 18:38
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 september 2014 17:59 schreef Valerie. het volgende:
Als ik ooit van mijn geloof zou vallen en een lab nemen, dan zou het een bruine worden denk ik :Y
Is foxred niet iets voor jou dan? Gezien je voorliefde voor goudkleurig? Ik zag er laatst één en ik was prompt verliefd... O+ Zo mooi! Ooit gaat er hier nog wel zo één komen hoop ik...
Valerie.dinsdag 16 september 2014 @ 18:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 18:32 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Check! ;)

Straks blijf ik nog met allemaal teefjes zitten :o

Maar goed, laat ik de pups maar niet verkopen voordat de hond gedekt is enzo :+ Eerst morgen weer prikken en kijken wanneer we naar het hoge noorden moeten afreizen om bij Bowie op bezoek te gaan!
Kan je even komen kennis maken met Charlie :7
Valerie.dinsdag 16 september 2014 @ 18:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 18:38 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Is foxred niet iets voor jou dan? Gezien je voorliefde voor goudkleurig? Ik zag er laatst één en ik was prompt verliefd... O+ Zo mooi! Ooit gaat er hier nog wel zo één komen hoop ik...
Nog nooit gezien, maar volgens Google Images is dat de kleur van de Golden zoals in de jaren 80, zoals ie hoort O+

In die Amerikaanse films lopen ze ook altijd hè, van die mooie grote Goldens met de donkere kleur O+ Maar hier helemaal verpest :'(
Miss_Isisdinsdag 16 september 2014 @ 18:49
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 september 2014 18:44 schreef Valerie. het volgende:

[..]

Kan je even komen kennis maken met Charlie :7
Vindt-ie vast reuze gezellig met een loopse teef er bij :P

Volgens mij woon jij aan de verkeerde kant in het noorden btw :+

En dit is foxred:

eager_elan_the_second_off_april2.jpg
Foto vind ik niet zo heel geweldig, maar als je de reu googled kom je op de site van z'n baasjes een veel mooiere foto tegen, echt prachtig.
LadySdinsdag 16 september 2014 @ 19:02
O wow, dat is een mooie kleur!
En hier zou de voorkeur uitgaan naar een teefje ;). Geen voorkeur voor kleur vacht, maar die foute blauwe ogen wil ik wel O+
En een rustig karakter wil ik ook.

Maar ik ben nog niet overstag, hoor :p
Miss_Isisdinsdag 16 september 2014 @ 19:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 19:02 schreef LadyS het volgende:
O wow, dat is een mooie kleur!
En hier zou de voorkeur uitgaan naar een teefje ;). Geen voorkeur voor kleur vacht, maar die foute blauwe ogen wil ik wel O+
En een rustig karakter wil ik ook.

Maar ik ben nog niet overstag, hoor :p
Haha, kom ik er misschien toch nog af ;)

Maar hopelijk wel zonder blauwe ogen! De kans op blauwe ogen is sowieso trouwens echt zo goed als 0 hoor, bij een raszuivere labrador, dus verheug je daar maar niet op :P

En je hebt nog even de tijd, als je zo ver bent hoor ik het wel ;) 't is ook niet niks, een hond kopen is een behoorlijke commitment en daar moet je wel voor de volle 100% achter staan. En je mag ook altijd gewoon eens langskomen om Nori of Nori en de pups te zien, of als je vragen hebt of zo, ook als je (nog) geen hond wilt. Je bent van harte welkom :)
Miss_Isisdinsdag 16 september 2014 @ 23:07
Nog even een plaatje van de fotoshoot van afgelopen zondag. Is ze niet mooi? O+

lrk-6087_zps04f913b8.jpg
Valerie.dinsdag 16 september 2014 @ 23:18
Hebben jullie haar eigenlijk uitgezocht om een nestje mee te fokken, of kwam dat idee later?
Holymewoensdag 17 september 2014 @ 08:26
Wauw, die foxred reu! O+ Nog nooit gezien, wist niet dat die kleur ook bestond bij labs. En jullie dame staat er prachtig op! :) Hopelijk mag je snel gaan reizen en gaat alles goed.
DigitaleDierenArtswoensdag 17 september 2014 @ 09:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 23:07 schreef Miss_Isis het volgende:
Nog even een plaatje van de fotoshoot van afgelopen zondag. Is ze niet mooi? O+

[ link | afbeelding ]
^O^ Heel mooi hondje!

Heb je de foto al naar de reu gestuurd? ;) (kan hij alvast in de stemming komen :+ )
LadySwoensdag 17 september 2014 @ 10:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 19:58 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Haha, kom ik er misschien toch nog af ;)

Maar hopelijk wel zonder blauwe ogen! De kans op blauwe ogen is sowieso trouwens echt zo goed als 0 hoor, bij een raszuivere labrador, dus verheug je daar maar niet op :P

En je hebt nog even de tijd, als je zo ver bent hoor ik het wel ;) 't is ook niet niks, een hond kopen is een behoorlijke commitment en daar moet je wel voor de volle 100% achter staan. En je mag ook altijd gewoon eens langskomen om Nori of Nori en de pups te zien, of als je vragen hebt of zo, ook als je (nog) geen hond wilt. Je bent van harte welkom :)
Lief van je! Alleen ik weet niet of het verstandig is om te komen als er pups zijn, hahahaha.
En wat een mooie foto, de van de fotoshoot O+

Is er al geprikt? *O*
nightsleeperwoensdag 17 september 2014 @ 10:47
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 10:03 schreef LadyS het volgende:

[..]

Lief van je! Alleen ik weet niet of het verstandig is om te komen als er pups zijn, hahahaha.
En wat een mooie foto, de van de fotoshoot O+

Is er al geprikt? *O*
Er zou vanochtend om iets over 8 geprikt worden, dus lijkt me wel. Nu dus maar weer afwachten tot de uitslag.
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 11:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 23:18 schreef Valerie. het volgende:
Hebben jullie haar eigenlijk uitgezocht om een nestje mee te fokken, of kwam dat idee later?
We hebben haar niet zelf uitgezocht, de fokster heeft haar voor ons uitgezocht uit het nest (dat deed ze bij alle pupkopers). We wilden vooral een leuke, lieve, relaxte huishond die goed met de andere honden en dieren samen zou gaan, maar we hebben wel vanaf het begin aangegeven dat we er graag een nestje mee zouden willen fokken. Er waren 7 teefjes in het nest waarvan 1 sowieso niet en 1 iets minder geschikt voor de fok zouden zijn vanwege schoonheidsfoutjes, dus we hoopten dat de fokster ons niet aan die zou koppelen. En dat is ook niet gebeurd, het werd één van de andere pups :)

En toen we d'r hadden was het verder afwachten natuurlijk of ze wel goed/gezond genoeg zou zijn en voldoende mooi zou uitgroeien e.d. En dat was gelukkig zo :)

quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 08:26 schreef Holyme het volgende:
Wauw, die foxred reu! O+ Nog nooit gezien, wist niet dat die kleur ook bestond bij labs. En jullie dame staat er prachtig op! :) Hopelijk mag je snel gaan reizen en gaat alles goed.
Ja mooi hè! Het is officieel geen aparte kleur, het is een vorm van blond/geel. Alles tussen bijna wit en heel donker roodgoud valt daar onder. Vroeger waren de meeste blonde labs die kleur, maar na de jaren '40 werd er steeds meer geselecteerd op heel licht blond, dus verdween deze kleur bijna. Je ziet het nog wel eens in werklijnen, dus bij de echte jachthonden (die op de foto werkt ook op behoorlijk hoog niveau). En nu het zeldzaam is komt er weer meer vraag naar die kleur, en zie je ze langzaam aan vaker.

quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 09:19 schreef DigitaleDierenArts het volgende:

[..]

^O^ Heel mooi hondje!

Heb je de foto al naar de reu gestuurd? ;) (kan hij alvast in de stemming komen :+ )
Nog niet, misschien wel een idee ja :+ Ze staat er nogal uitdagend op, als er een honden-playboy zou bestaan werd ze centerfold denk ik :P

quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 10:03 schreef LadyS het volgende:

[..]

Lief van je! Alleen ik weet niet of het verstandig is om te komen als er pups zijn, hahahaha.
En wat een mooie foto, de van de fotoshoot O+

Is er al geprikt? *O*
Je mag ook komen voor de pups er zijn, of als ze weer weg zijn hoor ;) Al hopen we er wel ééntje te houden :9

quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 10:47 schreef nightsleeper het volgende:

[..]

Er zou vanochtend om iets over 8 geprikt worden, dus lijkt me wel. Nu dus maar weer afwachten tot de uitslag.
En ja, er is idd geprikt vanochtend! Mijn vader is in alle vroegte naar de kliniek gereden met Nori (man moest werken, ik moest bij kind blijven dat nog in bed lag) en prikken ging weer prima. Nu afwachten, ergens tussen 11.30 en 12.00u verwacht ik gebeld te worden met de uitslag!
Thinkk-Pinkkwoensdag 17 september 2014 @ 11:12
Mooi O+

Wat heeft die reu een prachtige kleur.
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 12:26
Uitslag binnen! (uiteraard pas 5 over 12, heb toen zelf maar gebeld want ik hield het niet meer :') )

Anyway, 9,8 ng/ml! DA zegt vandaag naar de reu en vrijdag nog een keer. Spannend! *O*
roos85woensdag 17 september 2014 @ 12:30
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 12:26 schreef Miss_Isis het volgende:
Uitslag binnen! (uiteraard pas 5 over 12, heb toen zelf maar gebeld want ik hield het niet meer :') )

Anyway, 9,8 ng/ml! DA zegt vandaag naar de reu en vrijdag nog een keer. Spannend! *O*
*O*
LadySwoensdag 17 september 2014 @ 12:30
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 12:26 schreef Miss_Isis het volgende:
Uitslag binnen! (uiteraard pas 5 over 12, heb toen zelf maar gebeld want ik hield het niet meer :') )

Anyway, 9,8 ng/ml! DA zegt vandaag naar de reu en vrijdag nog een keer. Spannend! *O*
*O*
nightsleeperwoensdag 17 september 2014 @ 12:31
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 12:26 schreef Miss_Isis het volgende:
Uitslag binnen! (uiteraard pas 5 over 12, heb toen zelf maar gebeld want ik hield het niet meer :') )

Anyway, 9,8 ng/ml! DA zegt vandaag naar de reu en vrijdag nog een keer. Spannend! *O*
*O*

Dat wordt partytime voor Nori en Bowie!
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 12:40
quote:
10s.gif Op woensdag 17 september 2014 12:31 schreef nightsleeper het volgende:

[..]

*O*

Dat wordt partytime voor Nori en Bowie!
Laten we het hopen! :9

Vanochtend Nori al ontwormd, vanavond anti-vlo, dan is ze er -wat dat betreft althans- helemaal klaar voor. Om 16.30 moeten we bij Bowie zijn, dan kan het feest beginnen!
roos85woensdag 17 september 2014 @ 12:56
Met foto verslag? :+
DigitaleDierenArtswoensdag 17 september 2014 @ 12:57
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 12:26 schreef Miss_Isis het volgende:
Uitslag binnen! (uiteraard pas 5 over 12, heb toen zelf maar gebeld want ik hield het niet meer :') )

Anyway, 9,8 ng/ml! DA zegt vandaag naar de reu en vrijdag nog een keer. Spannend! *O*
^O^ Veel plezier/succes!
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 13:07
quote:
1s.gif Op woensdag 17 september 2014 12:56 schreef roos85 het volgende:
Met foto verslag? :+
Zou dat wel mogen, is dat niet een beetje NSFW? :@
oh-ohwoensdag 17 september 2014 @ 13:31
:D Zo heb ik dus echt van de fokker een foto gekregen van Billy's ouders tijdens de making off, met tekstballonnen, waarop Billy's moeder tegen zijn vader zegt dat ie vooral niet moet vergeten om voor mij een mooie blauwe of zwarte Billy erbij te stoppen _O-
It worked like a charm!
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 13:32
Omdat ik de tijd een beetje moet doden en niet teveel na moet denken want daar word ik zenuwachtig van :P

Een vraag aan de lezers hier:

Stel, jullie overwegen de aanschaf van een Labrador(pup) en komen op de website van een fokker terrecht. Wat vinden jullie dan nou echt belangrijk op die website? Welke informatie mag niet ontbreken?
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 13:33
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:31 schreef oh-oh het volgende:
:D Zo heb ik dus echt van de fokker een foto gekregen van Billy's ouders tijdens de making off, met tekstballonnen, waarop Billy's moeder tegen zijn vader zegt dat ie vooral niet moet vergeten om voor mij een mooie blauwe of zwarte Billy erbij te stoppen _O-
It worked like a charm!
Jammer alleen van die ene bal, misschien had ze dat er bij moeten zeggen :P

Maar ja, ik ga vast ook wel foto's maken straks, maar wel een beetje kunstzinnig en enkel functioneel hoor, niet te plat :{w En zonder tekstballonnetjes :P
Qweawoensdag 17 september 2014 @ 13:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 18:38 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Is foxred niet iets voor jou dan? Gezien je voorliefde voor goudkleurig? Ik zag er laatst één en ik was prompt verliefd... O+ Zo mooi! Ooit gaat er hier nog wel zo één komen hoop ik...
OMFG! Hebben.
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 13:40
quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:37 schreef Qwea het volgende:

[..]

OMFG! Hebben.
Verlaat je me dan nu voor een ander? ;(

Wel rekening houden met de vaak significant hogere prijs :P
Qweawoensdag 17 september 2014 @ 13:40
quote:
12s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:07 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Zou dat wel mogen, is dat niet een beetje NSFW? :@
Dan PM je ze maar _O-
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 13:42
quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:40 schreef Qwea het volgende:

[..]

Dan PM je ze maar _O-
Misschien kan het in een spoiler, als ik het een beetje subtiel hou :P
Qweawoensdag 17 september 2014 @ 13:42
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:32 schreef Miss_Isis het volgende:
Omdat ik de tijd een beetje moet doden en niet teveel na moet denken want daar word ik zenuwachtig van :P

Een vraag aan de lezers hier:

Stel, jullie overwegen de aanschaf van een Labrador(pup) en komen op de website van een fokker terrecht. Wat vinden jullie dan nou echt belangrijk op die website? Welke informatie mag niet ontbreken?
Weet je wat jij even moet doen? Doe MikeyMo even een prive berichtje. Die maakt websites (is zijn werk) en die kan je haske goed adviseren :Y Wil die vast wel even doen.

Maar ik zou toch sowieso wel graag de uitslagen van de honden op een site willen zien. Ogen, heupen, ect. Stamboom. Foto's sowieso. Info met verwachtingsdatum van het nest en hoe je te werk gaat. Dus niet 1ste keus maar koppelen zeg maar.
Qweawoensdag 17 september 2014 @ 13:43
quote:
12s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:40 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Verlaat je me dan nu voor een ander? ;(

Wel rekening houden met de vaak significant hogere prijs :P
Serieus? Omdat het fox-red is liggen de prijzen veel hoger? Wat is hoger in jouw ogen? Link was 800.
Qweawoensdag 17 september 2014 @ 13:45
Oeh en als Bowie diploma's of bekers heeft is dat ook leuk om op de site te zetten.

Dit is de vader van link en die staat ook met alles op de site :

28kpnq9.jpg
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 13:47
quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:42 schreef Qwea het volgende:

[..]

Weet je wat jij even moet doen? Doe MikeyMo even een prive berichtje. Die maakt websites (is zijn werk) en die kan je haske goed adviseren :Y Wil die vast wel even doen.

Maar ik zou toch sowieso wel graag de uitslagen van de honden op de site willen zien. Ogen, heupen, ect. Stamboom. Foto's sowieso. Info met verwachtingsdatum van het nest en hoe je te werk gaat. Dus niet 1ste keus maar koppelen zeg maar.
checkcheckcheck! Wat je noemt staat er allemaal al op :Y

We zijn al een heel eind inmiddels, maar als de site online is kunnen mensen die de link willen misschien ook doorgeven als ze nog iets missen :)

Werkdiploma's komen er ook op, bekers/lintjes/etc zijn er volgens mij niet :P

quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:43 schreef Qwea het volgende:

[..]

Serieus? Omdat het fox-red is liggen de prijzen veel hoger? Wat is hoger in jouw ogen? Link was 800.
Wij vragen ¤900 voor een goede pup (dus zonder overbeet, met de juiste kleur, etc.). Dat is volgens de site van de NLV ook de gemiddelde prijs voor een pup. Maar omdat die rode kleur zo zeldzaam is, zullen fokkers daarvan vast nog een stuk meer vragen. En sowieso gelden er waarschijnlijk (lange...) wachttijden, zeker als je een bepaalde lijn wilt, of bv meer een showtype dan werktype oid. Maar hoeveel welke fokker voor een pup vraagt zou ik niet weten, zo ver heb ik nog niet geïnformeerd ;)

En misschien zijn er ook wel fokkers die uit principe niet meer voor een rode pup vragen dan voor een gewone zwarte/bruine/blonde pup. Het is een kwestie van goed zoeken en veel rondvragen denk ik :)
Qweawoensdag 17 september 2014 @ 13:50
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:47 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

checkcheckcheck! Wat je noemt staat er allemaal al op :Y

We zijn al een heel eind inmiddels, maar als hij online is kunnen mensen die de link willen misschien ook doorgeven als ze nog iets missen :)

Werkdiploma's komen er ook op, bekers/lintjes/etc zijn er volgens mij niet :P

[..]

Wij vragen ¤900 voor een goede pup (dus zonder overbeet, met de juiste kleur, etc.). Dat is volgens de site van de NLV ook de gemiddelde prijs voor een pup. Maar omdat die rode kleur zo zeldzaam is, zullen fokkers daarvan vast nog een stuk meer vragen. En sowieso gelden er waarschijnlijk (lange...) wachttijden, zeker als je een bepaalde lijn wilt, of bv meer een showtype dan werktype oid. Maar hoeveel welke fokker voor een pup vraagt zou ik niet weten, zo ver heb ik nog niet geïnformeerd ;)

En misschien zijn er ook wel fokkers die uit principe niet meer voor een rode pup vragen dan voor een gewone zwarte/bruine/blonde pup. Het is een kwestie van goed zoeken en veel rondvragen denk ik :)
Ja link was ook 900 maar we krijgen 100 korting vanwege die overbeet :')

Kijk dat je 100 euro maar vraagt voor zo'n pup, oke. Maar als zo'n fox-red richting de 12/1300 gaat vind ik dat debiel :P

Ooh en misschien op je site zetten dat je ze groot brengt met versvlees? Want dat miste ik dus wel overal. En misschien ook erbij waarom?
Cat-astrophewoensdag 17 september 2014 @ 13:51
Ik lurk al tijden mee en wilde miss_isis vragen of ze Nori veel batsplezier wilde wensen. *O*

En voor de baasjes veel sterkte met wachten of er pupsels gaan komen. :X
Hoe lang duurt het eigenlijk voor je dat weet?
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 13:52
quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:50 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ja link was ook 900 maar we krijgen 100 korting vanwege die overbeet :')

Kijk dat je 100 euro maar vraagt voor zo'n pup, oke. Maar als zo'n fox-red richting de 12/1300 gaat vind ik dat debiel :P

Ooh en misschien op je site zetten dat je ze groot brengt met versvlees? Want dat miste ik dus wel overal. En misschien ook erbij waarom?
Check ;)

En echt geen idee hoeveel een rode kost, je kan altijd even informeren, maar 1200 lijkt me niet heel gek gedacht eigenlijk....
Qweawoensdag 17 september 2014 @ 13:58
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:52 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Check ;)

En echt geen idee hoeveel een rode kost, je kan altijd even informeren, maar 1200 lijkt me niet heel gek gedacht eigenlijk....
Nou ja, ik hoef niet perse een rode hoor :P Zwarte is prima :P
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 13:59
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:51 schreef Cat22 het volgende:
Ik lurk al tijden mee en wilde miss_isis vragen of ze Nori veel batsplezier wilde wensen. *O*

En voor de baasjes veel sterkte met wachten of er pupsels gaan komen. :X
Hoe lang duurt het eigenlijk voor je dat weet?
Hehe, zal het doorgeven aan Nori ;)

En 4 weken na de dekking kun je een echo laten doen (net toevallig ook al over de voors en tegens daarvan gehad met de DiDA) om zeker te weten of ze drachtig is. Plassen over een stokje werkt helaas niet bij honden, dus je zit meteen aan een echo (à ¤60) als je meer wilt weten.

Een heleboel ervaren fokkers vinden dat dan ook dure onzin, die zeggen dat je direct wel ziet aan de teef aan de manier waarop ze loopt/ligt/slaapt/speelt/eet of ze drachtig is. Maar een hond kan ook schijndrachtig zijn en zich qua gedrag heel erg 'zwanger' gedragen zonder het te zijn. Dus ik denk dat het toch wel een echo wordt, dat is ook wel zo fijn voor de geïnteresseerden, dan weten ze tenminste of er überhaupt pups verwacht worden.

Hoeveel pups er komen is met een echo helaas niet echt betrouwbaar te zeggen, een DA kan wel een schattig doen maar dat geeft geen garantie. Soms zien ze weinig pups en worden het er veel, en zelfs als er veel pups te zien zijn kan er nog iets mis gaan bij de bevalling, bv.
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 14:00
quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:58 schreef Qwea het volgende:

[..]

Nou ja, ik hoef niet perse een rode hoor :P Zwarte is prima :P
Voel je niet verplicht hoor ;) Mocht je toch naar een rode gaan informeren dan wil ik wel heel graag weten wat dat ongeveer kost en of/hoe lang er wachttijd is!
Lot_1woensdag 17 september 2014 @ 14:01
Ik wil geen hond, maar ik raak erg enthousiast van je verhalen Miss_Isis! Je komt in dit topic over alsof je alles goed doordacht doet, ik zou bij jou het gevoel hebben dat ik een goede keus maakt omdat je zo weloverwogen en enthousiast overkomt. Als de toon die je in dit topic hebt ook op je website hanteert trekt dat leuke pup-kopers aan, denk ik :)
Qweawoensdag 17 september 2014 @ 14:04
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 14:00 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Voel je niet verplicht hoor ;) Mocht je toch naar een rode gaan informeren dan wil ik wel heel graag weten wat dat ongeveer kost en of/hoe lang er wachttijd is!
Ik voel me ook niet verplicht :P

Ik ga wel eens even informeren for the sake of must know.
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 14:08
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 14:01 schreef Lot_1 het volgende:
Ik wil geen hond, maar ik raak erg enthousiast van je verhalen Miss_Isis! Je komt in dit topic over alsof je alles goed doordacht doet, ik zou bij jou het gevoel hebben dat ik een goede keus maakt omdat je zo weloverwogen en enthousiast overkomt. Als de toon die je in dit topic hebt ook op je website hanteert trekt dat leuke pup-kopers aan, denk ik :)
Thanks! O+

Ik hoop ook op leuke pupkopers :Y Wel fijn als je een beetje een band op kunt bouwen met de mensen aan wie je een hondje gaat toevertrouwen.

Manlief is net thuis trouwens, hij gaat nu voor we weg moeten even hosting regelen en dan doen we de site misschien vanavond (laat) al wel online! Dan moet er nog wel veel info bij waar ik nog mee aan het schrijven ben/moet, maar de basics staan er dan wel.

quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 14:04 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ik voel me ook niet verplicht :P

Ik ga wel eens even informeren for the sake of must know.
Hou me op de hoogte! ^O^
nightsleeperwoensdag 17 september 2014 @ 14:16
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 14:08 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Manlief is net thuis trouwens, hij gaat nu voor we weg moeten even hosting regelen en dan doen we de site misschien vanavond (laat) al wel online! Dan moet er nog wel veel info bij waar ik nog mee aan het schrijven ben/moet, maar de basics staan er dan wel.
Als je nog een hoster zoekt (dus enkel een domeinnaam hebt) kun je de site wel bij mij neerzetten, ik heb zat ruimte en bandbreedte over. :)
Turbomuiswoensdag 17 september 2014 @ 14:33
Ooit komt er hier ook een labrador. Maar pas als ik daar meer tijd voor heb, en als ik m'n katten heb omgepraat. En m'n vriend, want die wil liever een dobermann (maar aangezien ik degene ben die er het meest voor moet gaan zorgen mag ik kiezen vinnik :) )
We hebben nu een logeerlab van bijna 5 maanden, en het is zooo'n scheet.

Tegen de tijd dat we er een willen aanschaffen kijk ik of jij er hebt, je bent er precies zo mee bezig als ik vind dat een goede fokker er mee bezig moet zijn (en ik heb er wat gezien, toen we op zoek waren naar onze logeerpup (die is van een vriendin van me, ik ben nauw betrokken geweest bij de aanschaf. Ik voelde me echt vereerd :) )
Valerie.woensdag 17 september 2014 @ 14:39
Nou Miss_Isis, jij kan behoorlijk wat posts in je zak steken :D
Qweawoensdag 17 september 2014 @ 14:57
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 14:08 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Thanks! O+

Ik hoop ook op leuke pupkopers :Y Wel fijn als je een beetje een band op kunt bouwen met de mensen aan wie je een hondje gaat toevertrouwen.

Manlief is net thuis trouwens, hij gaat nu voor we weg moeten even hosting regelen en dan doen we de site misschien vanavond (laat) al wel online! Dan moet er nog wel veel info bij waar ik nog mee aan het schrijven ben/moet, maar de basics staan er dan wel.

[..]

Hou me op de hoogte! ^O^
Waar host je?
Qweawoensdag 17 september 2014 @ 14:57
quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 14:16 schreef nightsleeper het volgende:

[..]

Als je nog een hoster zoekt (dus enkel een domeinnaam hebt) kun je de site wel bij mij neerzetten, ik heb zat ruimte en bandbreedte over. :)
_O_ _O_ _O_
mikoxxwoensdag 17 september 2014 @ 15:51
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 12:26 schreef Miss_Isis het volgende:
Uitslag binnen! (uiteraard pas 5 over 12, heb toen zelf maar gebeld want ik hield het niet meer :') )

Anyway, 9,8 ng/ml! DA zegt vandaag naar de reu en vrijdag nog een keer. Spannend! *O*
Haha!! Jihaaa! ;-) succes!
Thinkk-Pinkkwoensdag 17 september 2014 @ 16:02
Nou ze kunnen aan de slag dus
Candaasjewoensdag 17 september 2014 @ 16:05
Is het voorspel al begonnen? :D
LadySwoensdag 17 september 2014 @ 16:26
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 16:05 schreef Candaasje het volgende:
Is het voorspel al begonnen? :D
_O-

De date is over 5 minuten *; Spannend!
nightsleeperwoensdag 17 september 2014 @ 16:31
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 16:26 schreef LadyS het volgende:

[..]

_O-

De date is over 5 minuten *; Spannend!
Nu maar hopen dat ze het veilig doen! Oh nee, wacht... :P
roos85woensdag 17 september 2014 @ 16:54
Spannend!
Qweawoensdag 17 september 2014 @ 17:02
En, heeft ze al een zaad kut? :P
Lucky_Strikewoensdag 17 september 2014 @ 17:12
quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 17:02 schreef Qwea het volgende:
En, heeft ze al een zaad kut? :P
He gatver. Je haalt ook alle romantiek uit deze gearrangeerde date :{w
Candaasjewoensdag 17 september 2014 @ 17:19
quote:
1s.gif Op woensdag 17 september 2014 17:12 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

He gatver. Je haalt ook alle romantiek uit deze gearrangeerde date :{w
Meet Q! :+
NINJA edit: nog niet wakker :@
NINJA edit 2: Of nou...misschien ook weer wel... maar laat maar :')
Lucky_Strikewoensdag 17 september 2014 @ 17:59
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 17:19 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Meet Q! :+
NINJA edit: nog niet wakker :@
NINJA edit 2: Of nou...misschien ook weer wel... maar laat maar :')
:7
Valerie.woensdag 17 september 2014 @ 18:12
Lijkt me behoorlijk awkward om toe te kijken hoe die honden in elkaar hangen.. :')
Miss_Isiswoensdag 17 september 2014 @ 21:05
Eindelijk weer thuis... Zo'n rit duurt nog behoorlijk lang met een chagrijnige, verkouden en niet uitgeslapen dreumes in de auto :X

Maar goed, het duurde even maar er is gedekt! We hadden een beetje een valse start met Bowie die door alle opwinding z'n kwakje over de handen van z'n baasje deponeerde toen ze hem even wilde helpen mikken. Over awkward gesproken :P Maar na een kwartiertje kon meneer er weer tegenaan en uiteindelijk rond 18.30 is er gedekt en stonden ze (heel eventjes, maar een paar seconden) gekoppeld. De eigenaresse van Bowie was er erg enthousiast over ( :') ) Dus we gaan maar van haar expertise uit in deze. Vrijdagmiddag om 15.00u hebben ze nog een date, kijken of ze dan nog eens gedekt wil worden. En dan de dagen aftellen tot er een echo gemaakt kan worden!

Oh, fotoverslag komt morgen :P En site gaat ook pas morgen/mssn overmorgen online (hosting hebben we inmiddels al), nu eerst eten en dan naar bed (hoofdpijn...).
Miss_Isisdonderdag 18 september 2014 @ 14:19
quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 14:16 schreef nightsleeper het volgende:

[..]

Als je nog een hoster zoekt (dus enkel een domeinnaam hebt) kun je de site wel bij mij neerzetten, ik heb zat ruimte en bandbreedte over. :)
Thanks voor het aanbod, aardig van je :) Maar man heeft net gistermiddag vlak voor we weg gingen (en voordat ik deze post las...) voor 3 jaar hosting besteld en betaald ergens (geen idee waar... iets met een A ofzo :') ).

quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 14:33 schreef Turbomuis het volgende:
Ooit komt er hier ook een labrador. Maar pas als ik daar meer tijd voor heb, en als ik m'n katten heb omgepraat. En m'n vriend, want die wil liever een dobermann (maar aangezien ik degene ben die er het meest voor moet gaan zorgen mag ik kiezen vinnik :) )
We hebben nu een logeerlab van bijna 5 maanden, en het is zooo'n scheet.

Tegen de tijd dat we er een willen aanschaffen kijk ik of jij er hebt, je bent er precies zo mee bezig als ik vind dat een goede fokker er mee bezig moet zijn (en ik heb er wat gezien, toen we op zoek waren naar onze logeerpup (die is van een vriendin van me, ik ben nauw betrokken geweest bij de aanschaf. Ik voelde me echt vereerd :) )
Bedankt voor het compliment! :) En labjes zijn idd echt leuke honden :Y Als het aan mij ligt (als...) wordt dit niet het laatste nestje, dus wie weet komen we elkaar dan in de toekomst nog eens tegen ;)

quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 14:39 schreef Valerie. het volgende:
Nou Miss_Isis, jij kan behoorlijk wat posts in je zak steken :D
Topic moet vol voor er pups komen hè. En aan mij zal het niet liggen, ik doe m'n best B-)

quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 14:57 schreef Qwea het volgende:

[..]

Waar host je?
Uhm, iets met een A dus... :')

Opgezocht, ik zie Antagonist staan (werd aangeraden door mijn broertje geloof ik). En volgens mij heeft m'n man dat gister net voor 3 jaar vast gezet, en een verhuisdinges aangevraagd van de domeinnaam, want die is/was(?) bij Hostnet. Ofzo. /IT, niet echt mijn forte :')

---------

OK, en dan nu het langverwachte (foto)verslag...

Gisteren waren we rond 16.30 bij de eigenaresse van Bowie (J.) thuis, Bowie was toen net een wandeling aan het maken met z'n baasje (hij woont bij vrienden/buren van J.). Nori was behoorlijk druk, en heeft eerst even overal in de tuin plasjes gedaan en gespeeld met één van de teven van J. Ze was duidelijk helemaal in de stemming, want ze bood zich constant aan aan die andere teef.

Nadat Nori wat rustiger en op d'r gemak was deed J. haar teven (ze had er op dat moment 6 rondlopen, waarvan geloof ik één op bezoek) in huis en ging Nori even in de kennel in de tuin. Bowie was ondertussen opgehaald en kwam de tuin binnen, en rook natuurlijk meteen al dat er wat aan de hand was. Hij ging uitgebreid alle plasjes af, en pas toen Nori naar hem blafte (echt zo'n 'hier ben ik' blafje) had hij door waar hij moest zijn. De passie spatte er al af door het hek van de kennel heen, dus lieten J. en mijn man Bowie de kennel in en gingen er zelf ook bij staan.

Eenmaal in de kennel werd er druk gespeeld
dekking1_zpsad9f02e5.jpg

Gesnuffeld en gelikt
dekking2_zps8fdc05f0.jpg

En toen hadden we dus even een beetje een valse start, want de opwinding werd Bowie wat teveel :') Het was al een poos geleden dat hij voor het laatst had gedekt, dus vandaar... Toen J. hem even probeerde te helpen met raak mikken kwakte hij over d'r handen heen :') Dus Nori ging toen uit de kennel om Bowie wat rust te gunnen, hij slobberde even een halve liter water weg kreeg een pensstaafje (Nori ook) en had zo even de tijd om op adem te komen. Nori keek ondertussen nogal beteuterd en bleef een beetje voor de deur van de kennel dralen met een blik van 'was dat het nou?'.

Toen Bowie weer bijgekomen was en al z'n onderdelen weer naar behoren konden functioneren was het tijd voor ronde twee, en na weer een boel gesnuffel en gelebber was het toen toch nog relatief snel gebeurd:
dekking3_zpse6e378e5.jpg stiekem is dit een foto van iets eerder in het proces en niet van het 'moment supreme', maar even voor de beeldvorming...

Het was toen ook eigenlijk met een paar seconden gebeurd, de honden zaten maar heel even vast (bij een dekking zijn honden nadat de reu klaarkomt vaak gekoppeld, dan zitten ze met hun geslachtsdelen in elkaar vast), Nori piepte even (want dat vastzitten doet pijn) en mijn man hield haar vast terwijl J. Bowie vasthield (anders kunnen ze hun geslachtsdelen beschadigen als de teef zich probeert los te rukken). En toen waren ze eigenlijk ook al meteen weer los.

J. was erg lovend over het hele proces, volgens haar was het helemaal goed gegaan en was het juist prima dat het zo kort duurde. Persoonlijk had (heb?) ik een klein beetje twijfel, misschien ook omdat ik het daadwerkelijke moment niet gezien heb (omdat ik een boekje voor aan het lezen was aan mijn dochter, die anders steeds Nori riep). Het duurde wel erg kort en ik was een beetje bang dat Bowie misschien losse flodders zou schieten na die valse start :P Maar goed, J. heeft veel ervaring dus ik ga er van uit dat zij het goed heeft ingeschat. Morgen middag gaat Nori nog een keer, ik hoop dat ze dan nog een keer gedekt word, al ben ik bang dat het dan misschien toch al te laat is.

En nu maar vier weken afwachten tot we een echo kunnen laten doen! En in de tussentijd natuurlijk elke scheet en zucht van Nori analyseren en speculeren of gedrag X nou duidt op zwangerschap of juist niet.... :')
BEdonderdag 18 september 2014 @ 14:25
Nou, dan is ze nu dus mooi wel PUPO, zoals ze dat in OUD noemen. ;) Pregnant until proven otherwise! :D :') Tikkie voorbarig, maar och... who cares! *O*
Het broekloeren kan beginnen! *O*

Ja, ook OUD-speak, voor checken of je al ongesteld wordt. ;) Slaat ook helemaal nergens op in dit geval, maar toch!
Miss_Isisdonderdag 18 september 2014 @ 14:26
quote:
14s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:25 schreef Brighteyes het volgende:
Nou, dan is ze nu dus mooi wel PUPO, zoals ze dat in OUD noemen. ;) Pregnant until proven otherwise! :D :') Tikkie voorbarig, maar och... who cares! *O*
Het broekloeren kan beginnen! *O*

Ja, ook OUD-speak, voor checken of je al ongesteld wordt. ;) Slaat ook helemaal nergens op in dit geval, maar toch!
En nu maar WOHTS he :P

Of nouja, wachten op een knipper ;)
Miss_Isisdonderdag 18 september 2014 @ 15:38
Ohh, het grote speculeren kan beginnen! Net was madame bijzonder rustig toen ze even op straat mocht lopen... Ze snuffelde een beetje rond maar rende niet eens het weiland door zoals normaal. Zou het iets betekenen??? :+
HaverMoutKoekjedonderdag 18 september 2014 @ 15:46
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:38 schreef Miss_Isis het volgende:
Ohh, het grote speculeren kan beginnen! Net was madame bijzonder rustig toen ze even op straat mocht lopen... Ze snuffelde een beetje rond maar rende niet eens het weiland door zoals normaal. Zou het iets betekenen??? :+
ik zou nog even wachten op het kort kapsel en de driekwart broek
Qweadonderdag 18 september 2014 @ 15:51
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:46 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik zou nog even wachten op het kort kapsel en de driekwart broek
_O-
Miss_Isisdonderdag 18 september 2014 @ 16:00
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:46 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik zou nog even wachten op het kort kapsel en de driekwart broek
Voor:
cc2.jpg

Na:
lrk-5958_zps2da25d9b.jpg

Kort pittig kapsel, dikke kont, duidelijk!!!
HaverMoutKoekjedonderdag 18 september 2014 @ 16:02
Jankt ze nu ook om de haverklap? :D
Miss_Isisdonderdag 18 september 2014 @ 16:06
Ze ligt de hele dag op de bank of in d'r mand te walvissen, en idd steeds janken. En als ik dan vraag wat er is negeert ze me, en als ik doorvraag krijg ik een grom ;(

[ Bericht 0% gewijzigd door Miss_Isis op 18-09-2014 16:16:41 ]
Lucky_Strikedonderdag 18 september 2014 @ 16:11
Ze mist haar lover naturlijk...
nightsleeperdonderdag 18 september 2014 @ 16:34
quote:
12s.gif Op donderdag 18 september 2014 16:06 schreef Miss_Isis het volgende:
Ze ligt de hele dag op de bank of in d'r mand te walvissen, en idd steeds janken. En als ik dan vraag wat er is negeert ze me, en als ik doorvraag krijg ik een grom ;(
Tja, dat zijn de moodswings natuurlijk. Dat had je kunnen verwachten!
Miss_Isisdonderdag 18 september 2014 @ 18:03
quote:
14s.gif Op donderdag 18 september 2014 16:34 schreef nightsleeper het volgende:

[..]

Tja, dat zijn de moodswings natuurlijk. Dat had je kunnen verwachten!
Denk het ook... Net betrapte ik haar met een pot augurken in haar voerbak :X Waar gaat dit heen?? ;(
Valerie.donderdag 18 september 2014 @ 18:04
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:46 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik zou nog even wachten op het kort kapsel en de driekwart broek
:D :')
Miss_Isisdonderdag 18 september 2014 @ 20:46
Nog even een plaatje van de twee tortelduifjeshondjes O+

NoriBowieKop_zps584308cf.jpg
Qweadonderdag 18 september 2014 @ 21:18
Mooie kop heeft Nori O+

Hoe zwaar is ze trouwens?
Miss_Isisdonderdag 18 september 2014 @ 21:22
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 21:18 schreef Qwea het volgende:
Mooie kop heeft Nori O+

Hoe zwaar is ze trouwens?
Ze weegt nu net 29 kilo, dat was de eerste keer dat we progesteron gingen prikken. In februari van dit jaar (voor de jachttraining weer begon en met winters speklaagje :P ) woog ze bijna 32 kg.
Qweavrijdag 19 september 2014 @ 08:15
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 21:22 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ze weegt nu net 29 kilo, dat was de eerste keer dat we progesteron gingen prikken. In februari van dit jaar (voor de jachttraining weer begon en met winters speklaagje :P ) woog ze bijna 32 kg.
Oeh, das netjes op gewicht :D
Thinkk-Pinkkvrijdag 19 september 2014 @ 10:38
quote:
12s.gif Op donderdag 18 september 2014 18:03 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Denk het ook... Net betrapte ik haar met een pot augurken in haar voerbak :X Waar gaat dit heen?? ;(
Whahaha, _O-
Miss_Isisvrijdag 19 september 2014 @ 11:03
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 september 2014 08:15 schreef Qwea het volgende:

[..]

Oeh, das netjes op gewicht :D
Ja, als ze drachtig moet worden is het beter om een beetje aan de slanke kant te zijn, als een hond(varken/geit/konijn/etc.) wat te dik is nemen ze minder makkelijk op.

Wat mij betreft ligt haar ideale gewicht rond de 30 kg, met 32 was ze wel echt aan de mollige kant. Nu met 29 is ze wel behoorlijk slank en krijgt ze ook maar weinig voer (ong. 300gr kvv, plus een klein beetje groente/fruit/aardappel/brood/restjes, wat er zoal overblijft van mijn dochters eten. En soms een ei als ze die vindt). Dus een kilootje er bij moet wel kunnen vind ik. Hoeveel weegt Link inmiddels?

Oh, en verder nieuws, de site (althans, een ruwe versie waar nog veel aan moet gebeuren :') ) is online! Er staan nog wel wat foutjes in en er ontbreken nog een boel foto's en een paar stukken tekst, en de menu's worden ook nog aangepast. Maar er staat iig wat! :P

Wie wil kan een link krijgen per PM. Voor wie al een link heeft: wees nog niet te kritisch aub :P Na dit weekend is hij hopelijk beter afgewerkt.
Turbomuisvrijdag 19 september 2014 @ 11:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 11:03 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Oh, en verder nieuws, de site (althans, een ruwe versie waar nog veel aan moet gebeuren :') ) is online! Er staan nog wel wat foutjes in en er ontbreken nog een boel foto's en een paar stukken tekst, en de menu's worden ook nog aangepast. Maar er staat iig wat! :P

Wie wil kan een link krijgen per PM. Voor wie al een link heeft: wees nog niet te kritisch aub :P Na dit weekend is hij hopelijk beter afgewerkt.
Graag! Ben benieuwd :)
nightsleepervrijdag 19 september 2014 @ 11:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 11:03 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Oh, en verder nieuws, de site (althans, een ruwe versie waar nog veel aan moet gebeuren :') ) is online! Er staan nog wel wat foutjes in en er ontbreken nog een boel foto's en een paar stukken tekst, en de menu's worden ook nog aangepast. Maar er staat iig wat! :P

Wie wil kan een link krijgen per PM. Voor wie al een link heeft: wees nog niet te kritisch aub :P Na dit weekend is hij hopelijk beter afgewerkt.
Oh, dat ziet er al mooi uit!

Meteen wel een kleine opmerking: op de homepagina werkt de onderste foto niet, dat moet zijn DSC_2223.JPG i.p.v. DSC_2223.jpg (hoofdletters dus).
Miss_Isisvrijdag 19 september 2014 @ 11:26
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 september 2014 11:20 schreef nightsleeper het volgende:

[..]

Oh, dat ziet er al mooi uit!

Meteen wel een kleine opmerking: op de homepagina werkt de onderste foto niet, dat moet zijn DSC_2223.JPG i.p.v. DSC_2223.jpg (hoofdletters dus).
Daar gaat mijn man over :@ /Oost-Indisch-geëmancipeerd

Maar man lurkt hier mee, dus zal het vanavond hopelijk aan kunnen passen :P

En vanavond is mijn broertje hier om ook even te helpen met het opsporen van alle foutjes, hij heeft iets meer ervaring met sites bouwen (man heeft dat namelijk ook nog nooit eerder gedaan).
Turbomuisvrijdag 19 september 2014 @ 11:36
Ziet er netjes uit!

Tips:
Veeeeel foto's! Waarschijnlijk spreek ik voor m'n beurt en komen die nog :)

Een gastenboek is ook altijd leuk denk ik
Miss_Isisvrijdag 19 september 2014 @ 11:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 11:36 schreef Turbomuis het volgende:
Ziet er netjes uit!

Tips:
Veeeeel foto's! Waarschijnlijk spreek ik voor m'n beurt en komen die nog :)

Een gastenboek is ook altijd leuk denk ik
Komen idd nog ;) Hopelijk vanavond, anders dit weekend.

En er moeten bv. ook nog gegevens (stamboom, gezondheidsuitslagen e.d.) van Bowie op. Nog genoeg te doen voor m'n man dus, maar hij moet eerst vanmiddag nog met Nori weg (15.00u weer een date met Bowie) dus hij zal wel laat terug zijn.
Qweavrijdag 19 september 2014 @ 11:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 11:03 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ja, als ze drachtig moet worden is het beter om een beetje aan de slanke kant te zijn, als een hond(varken/geit/konijn/etc.) wat te dik is nemen ze minder makkelijk op.

Wat mij betreft ligt haar ideale gewicht rond de 30 kg, met 32 was ze wel echt aan de mollige kant. Nu met 29 is ze wel behoorlijk slank en krijgt ze ook maar weinig voer (ong. 300gr kvv, plus een klein beetje groente/fruit/aardappel/brood/restjes, wat er zoal overblijft van mijn dochters eten. En soms een ei als ze die vindt). Dus een kilootje er bij moet wel kunnen vind ik. Hoeveel weegt Link inmiddels?

Oh, en verder nieuws, de site (althans, een ruwe versie waar nog veel aan moet gebeuren :') ) is online! Er staan nog wel wat foutjes in en er ontbreken nog een boel foto's en een paar stukken tekst, en de menu's worden ook nog aangepast. Maar er staat iig wat! :P

Wie wil kan een link krijgen per PM. Voor wie al een link heeft: wees nog niet te kritisch aub :P Na dit weekend is hij hopelijk beter afgewerkt.
Maak je mailadres even klikbaar :+
de foto van ton en je dochter werkt niet
Haal de enter bij je contact gegevens even weg :P Er staat letterlijk "enter"
De foto van Nori bij "Nori" doet niet
De hele sectie "pups" linkt nergens naar door
En je links geeft een 404 :P
Kusjuh!
Qweavrijdag 19 september 2014 @ 11:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 11:03 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ja, als ze drachtig moet worden is het beter om een beetje aan de slanke kant te zijn, als een hond(varken/geit/konijn/etc.) wat te dik is nemen ze minder makkelijk op.

Wat mij betreft ligt haar ideale gewicht rond de 30 kg, met 32 was ze wel echt aan de mollige kant. Nu met 29 is ze wel behoorlijk slank en krijgt ze ook maar weinig voer (ong. 300gr kvv, plus een klein beetje groente/fruit/aardappel/brood/restjes, wat er zoal overblijft van mijn dochters eten. En soms een ei als ze die vindt). Dus een kilootje er bij moet wel kunnen vind ik. Hoeveel weegt Link inmiddels?

Oh, en verder nieuws, de site (althans, een ruwe versie waar nog veel aan moet gebeuren :') ) is online! Er staan nog wel wat foutjes in en er ontbreken nog een boel foto's en een paar stukken tekst, en de menu's worden ook nog aangepast. Maar er staat iig wat! :P

Wie wil kan een link krijgen per PM. Voor wie al een link heeft: wees nog niet te kritisch aub :P Na dit weekend is hij hopelijk beter afgewerkt.
Link weegt 26,7 en dat weet ik omdat ik net bij de DA ben geweest want hij heeft een pannelap opgevreten :X Doet Nori dat ook? Zoveel zooi vreten?
Miss_Isisvrijdag 19 september 2014 @ 12:01
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 september 2014 11:58 schreef Qwea het volgende:

[..]

Maak je mailadres even klikbaar :+
de foto van ton en je dochter werkt niet
Haal de enter bij je contact gegevens even weg :P Er staat letterlijk "enter"
De foto van Nori bij "Nori" doet niet
De hele sectie "pups" linkt nergens naar door
En je links geeft een 404 :P
Kusjuh!
Ja, dat moet met hoofdletter :P

En verder moet dat idd allemaal nog gefixt worden. Alleen mail klikbaar maken weet ik niet of/hoe dat handig is, ik klik zelf ook nooit op mailadressen, gebruik altijd m'n hotmail om een mail vandaan te verzenden.

quote:
14s.gif Op vrijdag 19 september 2014 11:59 schreef Qwea het volgende:

[..]

Link weegt 26,7 en dat weet ik omdat ik net bij de DA ben geweest want hij heeft een pannelap opgevreten :X Doet Nori dat ook? Zoveel zooi vreten?
Zo, da's al een aardig gewicht! Wordt nog een grote vent straks! En nee, Nori eet gelukkig niet dat soort dingen. Ze vernield wel eens wat (tegenwoordig veel minder) maar eet het niet op.
Qweavrijdag 19 september 2014 @ 12:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 12:01 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ja, dat moet met hoofdletter :P

En verder moet dat idd allemaal nog gefixt worden. Alleen mail klikbaar maken weet ik niet of/hoe dat handig is, ik klik zelf ook nooit op mailadressen, gebruik altijd m'n hotmail om een mail vandaan te verzenden.
Maar als je hem klikbaar maakt, dan opent hij gelijk de mail application :P Is veel handiger. En als je toch via gmail wilt dan doe je alsnog ctrl + C. En gewoon klikbaar maken : <a href="mailto:info@xx.nl">info@xx.nl</a>
Miss_Isisvrijdag 19 september 2014 @ 12:06
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 september 2014 12:03 schreef Qwea het volgende:

[..]

Maar als je hem klikbaar maakt, dan opent hij gelijk de mail application :P Is veel handiger. En als je toch via gmail wilt dan doe je alsnog ctrl + C. En gewoon klikbaar maken : <a href="mailto:info@xx.nl">info@xx.nl</a>
Zal het doorgeven aan de uitvoerder :+
JaniesBrownievrijdag 19 september 2014 @ 12:27
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 13:32 schreef Miss_Isis het volgende:
Omdat ik de tijd een beetje moet doden en niet teveel na moet denken want daar word ik zenuwachtig van :P

Een vraag aan de lezers hier:

Stel, jullie overwegen de aanschaf van een Labrador(pup) en komen op de website van een fokker terrecht. Wat vinden jullie dan nou echt belangrijk op die website? Welke informatie mag niet ontbreken?
ik vind het heel belangrijk te weten dat er goed naar karakter van hond en nieuwe eigenaar gekeken wordt, en het is ontzettend leuk om te zien dat mensen enthousiast zijn. Alleen maar praktische informatie spreekt mij niet aan.
En foto's sowieso! (En ik kwam laatst op n site waarop stond: geboren 05-06 oid zonder jaartal. Dat is ook niet erg handig...)

Had nog niet gepost hier verder, maar lees wel al de hele tijd mee :+

[ Bericht 0% gewijzigd door JaniesBrownie op 19-09-2014 12:38:27 ]
Qweavrijdag 19 september 2014 @ 13:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 12:01 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ja, dat moet met hoofdletter :P

En verder moet dat idd allemaal nog gefixt worden. Alleen mail klikbaar maken weet ik niet of/hoe dat handig is, ik klik zelf ook nooit op mailadressen, gebruik altijd m'n hotmail om een mail vandaan te verzenden.

[..]

Zo, da's al een aardig gewicht! Wordt nog een grote vent straks! En nee, Nori eet gelukkig niet dat soort dingen. Ze vernield wel eens wat (tegenwoordig veel minder) maar eet het niet op.
Ik denk dat Link eigk niet veel groter wordt. Kan dat? Met 8 maanden?

En geef mij nori, krijg jij link. Stenen, pannelappen, sokken, vuilnisemmers, poep, plastic, ALLES vreet ie.
Miss_Isisvrijdag 19 september 2014 @ 13:20
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 12:27 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

ik vind het heel belangrijk te weten dat er goed naar karakter van hond en nieuwe eigenaar gekeken wordt, en het is ontzettend leuk om te zien dat mensen enthousiast zijn. Alleen maar praktische informatie spreekt mij niet aan.
En foto's sowieso! (En ik kwam laatst op n site waarop stond: geboren 05-06 oid zonder jaartal. Dat is ook niet erg handig...)

Had nog niet gepost hier verder, maar lees wel al de hele tijd mee :+
Thanks voor de tips :)

En practische info heb ik wel, maar ook hééél veel enthousiast geblaat :') Dus dat zit wel goed dan denk ik :P Foto's hebben we, maar moeten nog wel op de site.

Aan puppy foto's ontbreekt het helaas nog een beetje natuurlijk, aangezien we nog geen puppy's hebben gehad :P Dus ik denk dat de site pas echt 'af' zal zijn als de pups bij hun nieuwe baasjes zijn (ga ik er voor het gemak even vanuit dat er pups komen en dat de dame drachtig is atm :+ )
Miss_Isisvrijdag 19 september 2014 @ 13:25
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 september 2014 13:14 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ik denk dat Link eigk niet veel groter wordt. Kan dat? Met 8 maanden?

En geef mij nori, krijg jij link. Stenen, pannelappen, sokken, vuilnisemmers, poep, plastic, ALLES vreet ie.
Haha, nee je houdt hem maar lekker :6

edit: en uitgegroeid is hij nog niet hoor met 8 maanden, hij zal pas met een jaar of 1,5/2 echt volwassen er uit zien. Zeker een reu zwaart nog vrij lang uit (al is het natuurlijk een werktype, dus zo heel zwaar en breed zal hij niet worden denk ik)

Nori eet alleen dingen die (min of meer) eetbaar zijn; kippenvoer, poep van bv de geiten/varkens (klinkt ranzig, is het ook, maar wel natuurlijk gedrag dus dat kan ik nog accepteren :') ), walnoten, wortels (we voeren in de winter vaak winterwortels aan de varkens/geiten, en die jat ze soms)... Wel redelijk normaal dus :P

Dingen zoals de doos tissues laatst eet ze niet op, die maakt ze alleen kapot. Waarom weet ik niet want er slingert door de hele kamer speelgoed voor haar, maar ok... Daarom slaapt ze meestal in de keuken met het babyhekje dicht, daar maakt ze niets stuk. Alleen jat ze dan soms het voerbakje van de katten van het aanrecht om het uit te likken :')

Oh, en ik ga even een OP knutselen, ik open zo meteen wel het volgende deel :9
JaniesBrownievrijdag 19 september 2014 @ 13:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 13:20 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Thanks voor de tips :)

En practische info heb ik wel, maar ook hééél veel enthousiast geblaat :') Dus dat zit wel goed dan denk ik :P Foto's hebben we, maar moeten nog wel op de site.

Aan puppy foto's ontbreekt het helaas nog een beetje natuurlijk, aangezien we nog geen puppy's hebben gehad :P Dus ik denk dat de site pas echt 'af' zal zijn als de pups bij hun nieuwe baasjes zijn (ga ik er voor het gemak even vanuit dat er pups komen en dat de dame drachtig is atm :+ )
praktisch is ook goed en nodig, alleen kom je soms van die sites tegen waarop alleen maar praktische dingen staan en dat komt op mij wat ongeïnteresseerd over en meer alsof het om t geld gaat :X
O, en rasinformatie vind ik vaak wel leuk, al weet je dat allemaal al als je echt op zoek bent... Maar toch.
Miss_Isisvrijdag 19 september 2014 @ 13:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 13:29 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

praktisch is ook goed en nodig, alleen kom je soms van die sites tegen waarop alleen maar praktische dingen staan en dat komt op mij wat ongeïnteresseerd over en meer alsof het om t geld gaat :X
O, en rasinformatie vind ik vaak wel leuk, al weet je dat allemaal al als je echt op zoek bent... Maar toch.
Check! :)
Miss_Isisvrijdag 19 september 2014 @ 13:39
En toen....
Miss_Isisvrijdag 19 september 2014 @ 13:39
Was het topic vol!