Op steenworp afstand van Kookpunt is het. Dus dichtbij centrum. Binnen vijf minuten lopen van ons huis.quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Cool! Het is een beetje uit de richting, maar ik kom zeker langs!
Relaxed Twee bezoekjes aan 010 vanuit Delft te combineren dusquote:Op vrijdag 15 augustus 2014 22:49 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Op steenworp afstand van Kookpunt is het. Dus dichtbij centrum. Binnen vijf minuten lopen van ons huis.
Hebben jullie een zwarte wagen toevallig¿quote:Op donderdag 14 augustus 2014 21:06 schreef Isegrim het volgende:
Een jaar of anderhalf geleden begon LeeHarveyOswald (mijn vriend) met het thuis bakken van brood. Toen hij dat eenmaal een beetje onder de knie had, begon hij af en toe brood te bakken voor vrienden, collega's, familie. Toen kwamen we op het idee om op kleine schaal brood te gaan bezorgen en werd Jeroen Bakt Brood geboren (http://www.jeroenbaktbrood.nl/). Met steeds meer likes op Facebook (inmiddels ver over de 250 ) begon het bestelvolume langzaam aan toe te nemen en liepen we tegen een capaciteitsprobleempje aan met onze 100-liter-oven waar maximaal een stuk of zes broodjes in passen.
Om een lang verhaal kort te maken - aanstaande maandag tekenen wij het huurcontract voor een kleine bedrijfsruimte in Rotterdam Noord, waar wij een kleinschalige bakkerij willen gaan opzetten die vooral langgerezen (autolyse) desembrood gaat verkopen.
Er moet veel gebeuren in de ruimte. De laatste huurder was een Marokkaans koffiehuis annex cocaïnedistributiecentrum annex illegaal casino dus het is een béétje uitgewoond. Maar daar staat qua huur ook wat tegenover.
We dachten dat er vast wel mensen waren die het leuk zouden vinden om ons avontuur mee te volgen, dus daarom dit topic.
Het plan is om na het klusgebeuren in eerste instantie een dag of twee per week open te gaan en dit langzaam (of snel, maar net hoe het loopt ) uit te gaan breiden.
Het valt me op dat het zo vaak mensen van buiten het vak zijn die dat doen.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 11:40 schreef Wolken het volgende:
Succes Isegrim! Altijd leuk om te zien dat de echte ambacht weer een beetje terug komt.
Volgens mij is hij een leerling van Raymond Blanc, waar hij op zijn 18e begonquote:Op zaterdag 16 augustus 2014 13:28 schreef Isegrim het volgende:
Heston Blumenthal is ook geen kok van origine.
Ik denk dat 'iedereen' dat wel weet .quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 23:13 schreef Isegrim het volgende:
Een zwarte wagen? Nee, wel een zwarte scootert.
Nee, leerlingstelsel.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 13:34 schreef Isegrim het volgende:
Nou ja, niet naar koksschool geweest. Self-taught.
Ok. Dacht een keer gelezen te hebben dat hij eerst iets totaal anders had gedaan.quote:
Mij maakt dat niet uit. Mijn opa en vader waren echte bakkers en het doet me verdriet dat ik steeds meer bakkerijen zie sluiten. Dan liever brood van iemand die "ongeschoold" is maar gepassioneerd te werk gaat en zijn brood wilt maken van goede producten dan van de supermarkt waar het brood na 3 weken nog eetbaar is door alle troep die erin zitquote:Op zaterdag 16 augustus 2014 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het valt me op dat het zo vaak mensen van buiten het vak zijn die dat doen.
Oh absoluut.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 15:17 schreef Wolken het volgende:
[..]
Mij maakt dat niet uit. Mijn opa en vader waren echte bakkers en het doet me verdriet dat ik steeds meer bakkerijen zie sluiten. Dan liever brood van iemand die "ongeschoold" is maar gepassioneerd te werk gaat en zijn brood wilt maken van goede producten dan van de supermarkt waar het brood na 3 weken nog eetbaar is door alle troep die erin zit
Dat is de afdeling van LHO, die heeft allemaal automagische kostprijs-verkoopprijs-berekensheets.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Reken eens uit hoeveel broden je moet verkopen tegen welke prijs om uit de kosten te komen, hoef je niet te posten, maar blijf in de gaten houden dat behalve een mooi product je ook gewoon winst moet maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |