Het kippengehakt kan ook van dijfilet, wellicht nog lekkerder. Je moet er echt even puree van maken in de keukenmachine, bedenk met dat dit met ei en kruiden het beste gaat.quote:Op maandag 1 september 2014 14:13 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohhh dit is idd zeker te doen ja. Het enige wat ik in huis moet halen is een thermometer maar die stond toch al op mijn nog-te-kopen-lijstje.
Tnx! Als het zover is open ik wel een topic in CUL met foto-reportage van begin tot eindproces.
Je plofkippenlever smaakt veel minder sterk dan hobbyeendenlever. Je kan de kip weglaten, klopt, maar je pate smaakt dan veel sterker naar lever.quote:Op maandag 1 september 2014 15:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou het gewoon maken zoals je pate maakt van kippenlevertjes. Niks mengen met kipfilet. Uhuh.
Top, dat maakt het erg makkelijk.quote:Op vrijdag 5 september 2014 09:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Die zijn al gaar, je hoeft ze alleen maar te ontdooien en op te warmen.
In Ansjovis zit genoeg glutamaat, maar als je meer wilt, zou ik er eerder meer ansjovis in doen dan blokjes, vind de smaak van blokjes niet zo, die maggi smaak.quote:Op vrijdag 5 september 2014 11:48 schreef Bramito het volgende:
Ik dacht het blokje voor het glutamaat eigenlijk...
Vissaus is ook wel een goeie inderdaad. Daar kan ik ook wel makkelijk aankomen hier.
Dat kan ookquote:Op vrijdag 5 september 2014 11:55 schreef RobinOok het volgende:
Je kan toch ook gewoon sambal zonder trassi maken?
Sterker nog. Door de lage hoeveelheid vocht is de concentratie eiwit en suikers uit de ingrediėnten hoger en krijg je maillard reactie. Die loopt sneller bij hoge concentratie. Dus je krijgt daadwerkelijk meer smaakstoffen! Die maillard smaakstoffen zijn ook die je terugvindt in bouillon, stoofvlees, alles met bruine korstjes eigenlijk.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 22:29 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
De bouillon kookt wat meer in bij beetje bij beetje erbij doen, dus intensere smaak want je kunt meer bouillon toevoegen zonder dat het natte derrie wordt.
Maar het zou best kunnen dat dit een fabeltje is hoor, het klinkt echter wel logisch vind ik.
Dat kan, mar ik vond het nogal veel smaak toevoegen.quote:Op vrijdag 5 september 2014 11:55 schreef RobinOok het volgende:
Je kan toch ook gewoon sambal zonder trassi maken?
Ik doe het altijd zonder handschoenen maar met bril.quote:Op vrijdag 5 september 2014 11:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat kan ook
Maar zonder handschoenen raad ik af
Zou dan met die handen niet aan ogen of geslachtsdelen gaan zitten, serieus heel pijnlijkquote:Op vrijdag 5 september 2014 11:59 schreef Bramito het volgende:
.
[..]
Ik doe het altijd zonder handschoenen maar met bril.
Poeh, wordt met dat extra vocht het beslag niet wat te nat?quote:Op zaterdag 6 september 2014 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, dat kan, zeg, drie a vier eetlepels
het wordt wat sappiger idd.quote:Op zaterdag 6 september 2014 16:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Poeh, wordt met dat extra vocht het beslag niet wat te nat?
Ik doe er wel wat minder in, vriend is niet heel erg fan van die smaak van die siroopquote:Op zaterdag 6 september 2014 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
het wordt wat sappiger idd.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de vanillesiroop van Monin ook niet echt geweldig vind, hoewel ik wel degelijk fan ben van Monin. De verhouding tussen suiker en vanille lijkt een beetje scheef te liggen: ik vind 'm vooral heel zoet. En aangezien goede kwaliteit vanille-extract bijzonder goed en gemakkelijk verkrijgbaar is verliest de siroop wat mij betreft z'n nut als smaakmaker wel een beetje.quote:Op zaterdag 6 september 2014 16:57 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Ik doe er wel wat minder in, vriend is niet heel erg fan van die smaak van die siroop
Is er een smaak die jij/jullie in het bijzonder aanraden?quote:Op zaterdag 6 september 2014 17:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de vanillesiroop van Monin ook niet echt geweldig vind, hoewel ik wel degelijk fan ben van Monin. De verhouding tussen suiker en vanille lijkt een beetje scheef te liggen: ik vind 'm vooral heel zoet. En aangezien goede kwaliteit vanille-extract bijzonder goed en gemakkelijk verkrijgbaar is verliest de siroop wat mij betreft z'n nut als smaakmaker wel een beetje.
Dat heb ik wel eens gemaakt, niet echt een succes, smaakte nogal wee. Citroensap bracht verbetering.quote:Op zaterdag 6 september 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Vijgensiroop vind ik erg lekker
Had het over de monin siroopquote:Op zaterdag 6 september 2014 18:27 schreef Bramito het volgende:
[..]
Dat heb ik wel eens gemaakt, niet echt een succes, smaakte nogal wee. Citroensap bracht verbetering.
Jahaaaaaaaaaaaaaa maar deze was gratis dus jaquote:Op zaterdag 6 september 2014 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Bakaroma vind ik vreselijk, gebruik echte smaken
Ik weet niet wat je afgesneden hebt.... Maar in Bunschoten/Spakenburg roken ze het onderste randje van de buik als paling en dan heet het schepzalm....quote:Op zaterdag 6 september 2014 20:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hoi piet! Ik heb net voor t eerst een zalm zelf gefileerd. Ik heb nu een hele zijde en een zijde in moten, plus de graat kop en afsnijdsels.
Van de zijde wil ik gravad lax maken, ik wil ook twee moten warm roken, wat is een absolute must om met de rest te doen?
Wangetjes!quote:Op zaterdag 6 september 2014 22:02 schreef SiGNe het volgende:
de wangetjes al gegeten?
gebruiken in een bouillabaisse?
bloemen en bakken?quote:Op zaterdag 6 september 2014 20:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hoi piet! Ik heb net voor t eerst een zalm zelf gefileerd. Ik heb nu een hele zijde en een zijde in moten, plus de graat kop en afsnijdsels.
Van de zijde wil ik gravad lax maken, ik wil ook twee moten warm roken, wat is een absolute must om met de rest te doen?
Die wangetjes van sommige vissen heb ik alleen over gehoord.quote:Op zaterdag 6 september 2014 22:05 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Wangetjes!
Vertel dan ook even wat dat is Signe.
Het is het stukje vlees wat net achter de kieuwen zit, heel mals!
1 kilo, want je hebt nog wat snijverlies met de kool.quote:Op maandag 8 september 2014 15:41 schreef icloud het volgende:
Piet even een snelle vraag.
Hoeveel kilo aardappelen op 1.2 kilo spitskool?
quote:Op maandag 8 september 2014 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1 kilo, want je hebt nog wat snijverlies met de kool.
Spitskool is trouwens erg lekker voor koolsla
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |