abonnement Unibet Coolblue
pi_144061247
Ohhh dit is idd zeker te doen ja. Het enige wat ik in huis moet halen is een thermometer maar die stond toch al op mijn nog-te-kopen-lijstje.

Tnx! Als het zover is open ik wel een topic in CUL met foto-reportage van begin tot eindproces.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  maandag 1 september 2014 @ 15:29:23 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144063987
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 14:13 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohhh dit is idd zeker te doen ja. Het enige wat ik in huis moet halen is een thermometer maar die stond toch al op mijn nog-te-kopen-lijstje.

Tnx! Als het zover is open ik wel een topic in CUL met foto-reportage van begin tot eindproces.
Het kippengehakt kan ook van dijfilet, wellicht nog lekkerder. Je moet er echt even puree van maken in de keukenmachine, bedenk met dat dit met ei en kruiden het beste gaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 september 2014 @ 15:58:05 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144064972
Ik zou het gewoon maken zoals je pate maakt van kippenlevertjes. Niks mengen met kipfilet. Uhuh.
  maandag 1 september 2014 @ 16:02:22 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144065146
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 15:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou het gewoon maken zoals je pate maakt van kippenlevertjes. Niks mengen met kipfilet. Uhuh.
Je plofkippenlever smaakt veel minder sterk dan hobbyeendenlever. Je kan de kip weglaten, klopt, maar je pate smaakt dan veel sterker naar lever.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 september 2014 @ 17:50:08 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144068821
Lekker!
pi_144193451
Hoi Piet en anderen!

Ik heb thuis een doosje van diepvries rivierkreeftjes liggen, deze om precies te zijn:



Nu ga ik vanmiddag bbqen met wat vrienden en deze bbq staat in het teken van vis en schaaldieren. Heeft iemand een recept voor mij? Kan ik deze kleine rivierkreeftjes überhaupt wel op de bbq gooien? Of raden jullie dat af?

Alvast bedankt. :)
  vrijdag 5 september 2014 @ 09:38:50 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144193974
Die zijn al gaar, je hoeft ze alleen maar te ontdooien en op te warmen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144194064
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 09:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Die zijn al gaar, je hoeft ze alleen maar te ontdooien en op te warmen.
Top, dat maakt het erg makkelijk.
  vrijdag 5 september 2014 @ 09:44:40 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144194108
Serveren met wat citroen, wat mayo met knoflook eventueel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 5 september 2014 @ 11:27:37 #260
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144196678
Ik heb laatst (hele lekkere) sambal gemaakt met trassie. *O* Nu wil ik weer sambal maken, maar heb ik geen trassie meer. -O- Dat is niet zo erg, maar toch vraag ik me af of ik het door iets kan vervangen.

Ongecontroleerde brainwave: bouillonblokje met ansjovis filets. :')
Iemand nog een idee?
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 5 september 2014 @ 11:29:08 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144196725
Geen blokje, wel ansjovis, of Thaise vissaus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 5 september 2014 @ 11:48:01 #262
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144197313
Ik dacht het blokje voor het glutamaat eigenlijk...

Vissaus is ook wel een goeie inderdaad. Daar kan ik ook wel makkelijk aankomen hier.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 5 september 2014 @ 11:50:12 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144197369
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 11:48 schreef Bramito het volgende:
Ik dacht het blokje voor het glutamaat eigenlijk...

Vissaus is ook wel een goeie inderdaad. Daar kan ik ook wel makkelijk aankomen hier.
In Ansjovis zit genoeg glutamaat, maar als je meer wilt, zou ik er eerder meer ansjovis in doen dan blokjes, vind de smaak van blokjes niet zo, die maggi smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 5 september 2014 @ 11:55:56 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144197516
Je kan toch ook gewoon sambal zonder trassi maken?
  vrijdag 5 september 2014 @ 11:56:12 #265
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144197527
Ik ga het gewoon met de ansjovis proberen. Hij wordt sowieso lekker. :9~

Met kerstmis weer een trip naar de toko!
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 5 september 2014 @ 11:56:51 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144197550
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 11:55 schreef RobinOok het volgende:
Je kan toch ook gewoon sambal zonder trassi maken?
Dat kan ook
Maar zonder handschoenen raad ik af
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144197620
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 22:29 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

De bouillon kookt wat meer in bij beetje bij beetje erbij doen, dus intensere smaak want je kunt meer bouillon toevoegen zonder dat het natte derrie wordt.

Maar het zou best kunnen dat dit een fabeltje is hoor, het klinkt echter wel logisch vind ik.
Sterker nog. Door de lage hoeveelheid vocht is de concentratie eiwit en suikers uit de ingrediėnten hoger en krijg je maillard reactie. Die loopt sneller bij hoge concentratie. Dus je krijgt daadwerkelijk meer smaakstoffen! Die maillard smaakstoffen zijn ook die je terugvindt in bouillon, stoofvlees, alles met bruine korstjes eigenlijk.

Geen fabeltje, dit is een chemisch feit! Dit staat nog los van inkoken.
Whatever...
  vrijdag 5 september 2014 @ 11:59:23 #268
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144197623
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 11:55 schreef RobinOok het volgende:
Je kan toch ook gewoon sambal zonder trassi maken?
Dat kan, mar ik vond het nogal veel smaak toevoegen.

quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 11:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan ook
Maar zonder handschoenen raad ik af
Ik doe het altijd zonder handschoenen maar met bril.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 5 september 2014 @ 12:06:48 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144197838
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 11:59 schreef Bramito het volgende:
.

[..]

Ik doe het altijd zonder handschoenen maar met bril.
Zou dan met die handen niet aan ogen of geslachtsdelen gaan zitten, serieus heel pijnlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 5 september 2014 @ 12:42:31 #270
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144199042
Ik raak ze niet zoveel aan. Ze gaan de keukenmachine in dus dan valt het wel mee.
Siesta & Fiesta!
pi_144242128
Ik wilde vanavond met restjes hele simpele brownies maken

Nu heb ik dit recept:
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=30211

Zou ik de vanillesuiker ook gewoon door vanille moninsiroop kunnen vervangen? If yes, hoeveel?
  zaterdag 6 september 2014 @ 16:51:48 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144242552
Ja, dat kan, zeg, drie a vier eetlepels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144242753
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, dat kan, zeg, drie a vier eetlepels
Poeh, wordt met dat extra vocht het beslag niet wat te nat?
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 6 september 2014 @ 16:56:37 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144242826
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 16:55 schreef minilot het volgende:

[..]

Poeh, wordt met dat extra vocht het beslag niet wat te nat?
het wordt wat sappiger idd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144242850
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 september 2014 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

het wordt wat sappiger idd.
Ik doe er wel wat minder in, vriend is niet heel erg fan van die smaak van die siroop
pi_144242861
Lekker juist bij brownies :9
pi_144242991
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 16:57 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Ik doe er wel wat minder in, vriend is niet heel erg fan van die smaak van die siroop
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de vanillesiroop van Monin ook niet echt geweldig vind, hoewel ik wel degelijk fan ben van Monin. De verhouding tussen suiker en vanille lijkt een beetje scheef te liggen: ik vind 'm vooral heel zoet. En aangezien goede kwaliteit vanille-extract bijzonder goed en gemakkelijk verkrijgbaar is verliest de siroop wat mij betreft z'n nut als smaakmaker wel een beetje.
Let me see you stripped down to the bone
pi_144243260
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 17:00 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de vanillesiroop van Monin ook niet echt geweldig vind, hoewel ik wel degelijk fan ben van Monin. De verhouding tussen suiker en vanille lijkt een beetje scheef te liggen: ik vind 'm vooral heel zoet. En aangezien goede kwaliteit vanille-extract bijzonder goed en gemakkelijk verkrijgbaar is verliest de siroop wat mij betreft z'n nut als smaakmaker wel een beetje.
Is er een smaak die jij/jullie in het bijzonder aanraden?
pi_144243510
Momenteel bloedsinaasappel, gerookte ananas (!) en de klassieke amandel (orgeat) :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_144243767
Thanks
  zaterdag 6 september 2014 @ 17:19:55 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144243940
Vijgensiroop vind ik erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 september 2014 @ 18:27:56 #282
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144246651
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Vijgensiroop vind ik erg lekker
Dat heb ik wel eens gemaakt, niet echt een succes, smaakte nogal wee. Citroensap bracht verbetering.
Siesta & Fiesta!
  zaterdag 6 september 2014 @ 18:35:58 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144246887
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 september 2014 18:27 schreef Bramito het volgende:

[..]

Dat heb ik wel eens gemaakt, niet echt een succes, smaakte nogal wee. Citroensap bracht verbetering.
Had het over de monin siroop
Siropen die ik zelf gemaakt heb zijn
Vanille (van vanillestokjes natuurlijk)
Granaatappel
Aardbei
Framboos
Sinaasappel
Suiker
Caramel
Citroen
Limoen
Komkommer
Rode bes

Vergeet er vast nog wel een paar. Siroop zelf maken is leuk en lekker, niet te vergeten goedkoper dan Monin.
Grenadine vergeten (granaatappel en vanille)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 september 2014 @ 19:13:56 #284
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_144247962
Mini , een hele dikke tūt van mij O+

Ik heb amandelaroma zomaar in huis :o En nou had ik wat ik de mijn cappuccino maar was vergeten dat het naar spijs smaakt :r

Nog ergens anders in te verwerken dan gebak ? Of gewoon keihard wel gebruiken en zelf niet eten, ook wel makkelijk eiks :D
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 6 september 2014 @ 19:15:37 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144248012
Bakaroma vind ik vreselijk, gebruik echte smaken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 september 2014 @ 19:55:33 #286
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_144249254
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 september 2014 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Bakaroma vind ik vreselijk, gebruik echte smaken
Jahaaaaaaaaaaaaaa maar deze was gratis dus ja :')
Ben ook zo'n snob ook hoor.

Wij hadden ook markt hier en bij een plekje kon je gedroogde: cranberries, moerbessen, goja en weet ik veel wat voor fucking superfood :') proeven.
Moerbessen waren wel lekker trouwen maar jeetje ik haat die modevoedseldingen :r

Wat is er mis met een frisse Elstrar, kruisbessen, aalbessen, aardbeien, peren, pruimen, kiwi's, bananen?

Duur = goed blijkbaar weer eens :')
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_144251616
Hoi piet! Ik heb net voor t eerst een zalm zelf gefileerd. Ik heb nu een hele zijde en een zijde in moten, plus de graat kop en afsnijdsels.

Van de zijde wil ik gravad lax maken, ik wil ook twee moten warm roken, wat is een absolute must om met de rest te doen?
pi_144254221
Deze zomer heb ik aardbeiensiroop gemaakt. Weliswaar met zuid-franse aardbeien.
Ik wilde het graag eens proberen en ik vond het resultaat erg lekker. Je moet wat langer wachten, maar ik vond het niet veel meer werk dan jam koken.
En na het uitlekken van het sap, heb ik van de prut alsnog jam gemaakt. :o
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_144254394
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 september 2014 20:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hoi piet! Ik heb net voor t eerst een zalm zelf gefileerd. Ik heb nu een hele zijde en een zijde in moten, plus de graat kop en afsnijdsels.

Van de zijde wil ik gravad lax maken, ik wil ook twee moten warm roken, wat is een absolute must om met de rest te doen?
Ik weet niet wat je afgesneden hebt.... Maar in Bunschoten/Spakenburg roken ze het onderste randje van de buik als paling en dan heet het schepzalm....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 6 september 2014 @ 22:02:54 #290
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144255612
de wangetjes al gegeten?

gebruiken in een bouillabaisse?
pi_144255742
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 22:02 schreef SiGNe het volgende:
de wangetjes al gegeten?

gebruiken in een bouillabaisse?
Wangetjes! :9
Vertel dan ook even wat dat is Signe.
Het is het stukje vlees wat net achter de kieuwen zit, heel mals!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_144256022
Kibbeling was vroeger die wangetjes van de kabeljauw. Niet goed te verkopen, dusseh.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 6 september 2014 @ 22:32:38 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144257035
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 september 2014 20:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hoi piet! Ik heb net voor t eerst een zalm zelf gefileerd. Ik heb nu een hele zijde en een zijde in moten, plus de graat kop en afsnijdsels.

Van de zijde wil ik gravad lax maken, ik wil ook twee moten warm roken, wat is een absolute must om met de rest te doen?
bloemen en bakken?
In room in een overschaaltje met parmazaan erover en dan gratineren?
Farce van maken en scholfiletrolletjes mee vullen?
In een groene curry stoven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 september 2014 @ 03:57:39 #294
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144264055
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 22:05 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Wangetjes! :9
Vertel dan ook even wat dat is Signe.
Het is het stukje vlees wat net achter de kieuwen zit, heel mals!
Die wangetjes van sommige vissen heb ik alleen over gehoord.
Dat is een delicatesse (schijnt) en aangezien het meestal niet gegeten wordt door klanten (die laten de kop verder met rust) eet de kok het meestal zelf op.
Al is het tegenwoordig wat bekender en wordt het ook als voorgerecht geserveerd in een gerecht.
Vooral in de betere restaurants, de porties zijn immers ook niet groot.

Ik hou niet heel erg van vis en weet er dus ook niet veel vanaf.
Zalm, makreel en tonijn houdt het wel zo'n beetje bij me op (al dan niet rauw)
"Vies" vind ik het niet maar 't is niet m'n favoriet en dus probeer ik er ook weinig van en beperk m'n smaak zo eigenlijk ook weer...

Ik dacht overigens dat het 't deel was tussen bek en kiew, daar zit bij sommige vissen een cirkel en da's dacht ik de wang.
Maar zoals gezegd, ik weet niet veel van vis.
pi_144302194
Ik lees op wiki dat zowel wittekool en savooiekool, spitskool word genoemd.

Nu zie ik deze advertentie



Weet jij wat ze hier bedoelen met spitskool? Kun jij herkennen welke van de twee dit is
  maandag 8 september 2014 @ 06:15:06 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144302496

Spits-kool, mild van smaak, dun blad



Witte kool. Rond, steviger blad, steviger smaak




Savooie kool, gerimpeld blad, vrij groen van smaak

Er zijn van zowel witte als Savooie kool spitse varianten. Kool is er in heel veel variaties, net als citrusvruchten, en ze doen het allemaal met elkaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144314116
Piet even een snelle vraag.

Hoeveel kilo aardappelen op 1.2 kilo spitskool?
pi_144315586
Voor een stamppot? Da's toch meestal 1 op 1, hoewel ik vaak wat meer groente doe dan aardappel, vind ik lekkerder.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 8 september 2014 @ 16:46:26 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144316629
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 15:41 schreef icloud het volgende:
Piet even een snelle vraag.

Hoeveel kilo aardappelen op 1.2 kilo spitskool?
1 kilo, want je hebt nog wat snijverlies met de kool.
Spitskool is trouwens erg lekker voor koolsla
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144316934
quote:
1s.gif Op maandag 8 september 2014 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1 kilo, want je hebt nog wat snijverlies met de kool.
Spitskool is trouwens erg lekker voor koolsla
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')