abonnement Unibet Coolblue
pi_144242861
Lekker juist bij brownies :9
pi_144242991
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 16:57 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Ik doe er wel wat minder in, vriend is niet heel erg fan van die smaak van die siroop
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de vanillesiroop van Monin ook niet echt geweldig vind, hoewel ik wel degelijk fan ben van Monin. De verhouding tussen suiker en vanille lijkt een beetje scheef te liggen: ik vind 'm vooral heel zoet. En aangezien goede kwaliteit vanille-extract bijzonder goed en gemakkelijk verkrijgbaar is verliest de siroop wat mij betreft z'n nut als smaakmaker wel een beetje.
Let me see you stripped down to the bone
pi_144243260
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 17:00 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de vanillesiroop van Monin ook niet echt geweldig vind, hoewel ik wel degelijk fan ben van Monin. De verhouding tussen suiker en vanille lijkt een beetje scheef te liggen: ik vind 'm vooral heel zoet. En aangezien goede kwaliteit vanille-extract bijzonder goed en gemakkelijk verkrijgbaar is verliest de siroop wat mij betreft z'n nut als smaakmaker wel een beetje.
Is er een smaak die jij/jullie in het bijzonder aanraden?
pi_144243510
Momenteel bloedsinaasappel, gerookte ananas (!) en de klassieke amandel (orgeat) :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_144243767
Thanks
  zaterdag 6 september 2014 @ 17:19:55 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144243940
Vijgensiroop vind ik erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 september 2014 @ 18:27:56 #282
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144246651
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Vijgensiroop vind ik erg lekker
Dat heb ik wel eens gemaakt, niet echt een succes, smaakte nogal wee. Citroensap bracht verbetering.
Siesta & Fiesta!
  zaterdag 6 september 2014 @ 18:35:58 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144246887
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 september 2014 18:27 schreef Bramito het volgende:

[..]

Dat heb ik wel eens gemaakt, niet echt een succes, smaakte nogal wee. Citroensap bracht verbetering.
Had het over de monin siroop
Siropen die ik zelf gemaakt heb zijn
Vanille (van vanillestokjes natuurlijk)
Granaatappel
Aardbei
Framboos
Sinaasappel
Suiker
Caramel
Citroen
Limoen
Komkommer
Rode bes

Vergeet er vast nog wel een paar. Siroop zelf maken is leuk en lekker, niet te vergeten goedkoper dan Monin.
Grenadine vergeten (granaatappel en vanille)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 september 2014 @ 19:13:56 #284
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_144247962
Mini , een hele dikke tût van mij O+

Ik heb amandelaroma zomaar in huis :o En nou had ik wat ik de mijn cappuccino maar was vergeten dat het naar spijs smaakt :r

Nog ergens anders in te verwerken dan gebak ? Of gewoon keihard wel gebruiken en zelf niet eten, ook wel makkelijk eiks :D
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 6 september 2014 @ 19:15:37 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144248012
Bakaroma vind ik vreselijk, gebruik echte smaken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 september 2014 @ 19:55:33 #286
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_144249254
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 september 2014 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Bakaroma vind ik vreselijk, gebruik echte smaken
Jahaaaaaaaaaaaaaa maar deze was gratis dus ja :')
Ben ook zo'n snob ook hoor.

Wij hadden ook markt hier en bij een plekje kon je gedroogde: cranberries, moerbessen, goja en weet ik veel wat voor fucking superfood :') proeven.
Moerbessen waren wel lekker trouwen maar jeetje ik haat die modevoedseldingen :r

Wat is er mis met een frisse Elstrar, kruisbessen, aalbessen, aardbeien, peren, pruimen, kiwi's, bananen?

Duur = goed blijkbaar weer eens :')
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_144251616
Hoi piet! Ik heb net voor t eerst een zalm zelf gefileerd. Ik heb nu een hele zijde en een zijde in moten, plus de graat kop en afsnijdsels.

Van de zijde wil ik gravad lax maken, ik wil ook twee moten warm roken, wat is een absolute must om met de rest te doen?
pi_144254221
Deze zomer heb ik aardbeiensiroop gemaakt. Weliswaar met zuid-franse aardbeien.
Ik wilde het graag eens proberen en ik vond het resultaat erg lekker. Je moet wat langer wachten, maar ik vond het niet veel meer werk dan jam koken.
En na het uitlekken van het sap, heb ik van de prut alsnog jam gemaakt. :o
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_144254394
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 september 2014 20:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hoi piet! Ik heb net voor t eerst een zalm zelf gefileerd. Ik heb nu een hele zijde en een zijde in moten, plus de graat kop en afsnijdsels.

Van de zijde wil ik gravad lax maken, ik wil ook twee moten warm roken, wat is een absolute must om met de rest te doen?
Ik weet niet wat je afgesneden hebt.... Maar in Bunschoten/Spakenburg roken ze het onderste randje van de buik als paling en dan heet het schepzalm....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 6 september 2014 @ 22:02:54 #290
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144255612
de wangetjes al gegeten?

gebruiken in een bouillabaisse?
pi_144255742
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 22:02 schreef SiGNe het volgende:
de wangetjes al gegeten?

gebruiken in een bouillabaisse?
Wangetjes! :9
Vertel dan ook even wat dat is Signe.
Het is het stukje vlees wat net achter de kieuwen zit, heel mals!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_144256022
Kibbeling was vroeger die wangetjes van de kabeljauw. Niet goed te verkopen, dusseh.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 6 september 2014 @ 22:32:38 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144257035
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 september 2014 20:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hoi piet! Ik heb net voor t eerst een zalm zelf gefileerd. Ik heb nu een hele zijde en een zijde in moten, plus de graat kop en afsnijdsels.

Van de zijde wil ik gravad lax maken, ik wil ook twee moten warm roken, wat is een absolute must om met de rest te doen?
bloemen en bakken?
In room in een overschaaltje met parmazaan erover en dan gratineren?
Farce van maken en scholfiletrolletjes mee vullen?
In een groene curry stoven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 september 2014 @ 03:57:39 #294
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144264055
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 22:05 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Wangetjes! :9
Vertel dan ook even wat dat is Signe.
Het is het stukje vlees wat net achter de kieuwen zit, heel mals!
Die wangetjes van sommige vissen heb ik alleen over gehoord.
Dat is een delicatesse (schijnt) en aangezien het meestal niet gegeten wordt door klanten (die laten de kop verder met rust) eet de kok het meestal zelf op.
Al is het tegenwoordig wat bekender en wordt het ook als voorgerecht geserveerd in een gerecht.
Vooral in de betere restaurants, de porties zijn immers ook niet groot.

Ik hou niet heel erg van vis en weet er dus ook niet veel vanaf.
Zalm, makreel en tonijn houdt het wel zo'n beetje bij me op (al dan niet rauw)
"Vies" vind ik het niet maar 't is niet m'n favoriet en dus probeer ik er ook weinig van en beperk m'n smaak zo eigenlijk ook weer...

Ik dacht overigens dat het 't deel was tussen bek en kiew, daar zit bij sommige vissen een cirkel en da's dacht ik de wang.
Maar zoals gezegd, ik weet niet veel van vis.
pi_144302194
Ik lees op wiki dat zowel wittekool en savooiekool, spitskool word genoemd.

Nu zie ik deze advertentie



Weet jij wat ze hier bedoelen met spitskool? Kun jij herkennen welke van de twee dit is
  maandag 8 september 2014 @ 06:15:06 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144302496

Spits-kool, mild van smaak, dun blad



Witte kool. Rond, steviger blad, steviger smaak




Savooie kool, gerimpeld blad, vrij groen van smaak

Er zijn van zowel witte als Savooie kool spitse varianten. Kool is er in heel veel variaties, net als citrusvruchten, en ze doen het allemaal met elkaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144314116
Piet even een snelle vraag.

Hoeveel kilo aardappelen op 1.2 kilo spitskool?
pi_144315586
Voor een stamppot? Da's toch meestal 1 op 1, hoewel ik vaak wat meer groente doe dan aardappel, vind ik lekkerder.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 8 september 2014 @ 16:46:26 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144316629
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 15:41 schreef icloud het volgende:
Piet even een snelle vraag.

Hoeveel kilo aardappelen op 1.2 kilo spitskool?
1 kilo, want je hebt nog wat snijverlies met de kool.
Spitskool is trouwens erg lekker voor koolsla
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144316934
quote:
1s.gif Op maandag 8 september 2014 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1 kilo, want je hebt nog wat snijverlies met de kool.
Spitskool is trouwens erg lekker voor koolsla
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')