abonnement Unibet Coolblue
pi_143864186
8)7 Damn ... wat suf! Ik had gehoopt op iets spannenders :) Bedankt!
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 26 augustus 2014 @ 22:29:10 #202
414785 sirdanilot
pi_143864970
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 21:31 schreef Naamah het volgende:
Piet, kun je uitleggen waarom je bij risotto het vocht lepel voor lepel moet toevoegen? Ik doe dat altijd braaf hoor, maar vraag me af waarom niet gewoon alles er in een keer bij kan.
De bouillon kookt wat meer in bij beetje bij beetje erbij doen, dus intensere smaak want je kunt meer bouillon toevoegen zonder dat het natte derrie wordt.

Maar het zou best kunnen dat dit een fabeltje is hoor, het klinkt echter wel logisch vind ik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 26 augustus 2014 @ 22:29:52 #203
414785 sirdanilot
pi_143865008
Moet ik ook weer eens maken, risotto, maar dan heb ik toch een wat betere bouillon nodig dan kippenbouillonblokje ( :') ).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 27 augustus 2014 @ 08:31:02 #204
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_143872302
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 22:29 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

De bouillon kookt wat meer in bij beetje bij beetje erbij doen, dus intensere smaak want je kunt meer bouillon toevoegen zonder dat het natte derrie wordt.

Maar het zou best kunnen dat dit een fabeltje is hoor, het klinkt echter wel logisch vind ik.
Op tv toch al enkele keren gezien dat ze in het begin de rijst koken, en pas op het eind als een gewone risotto afwerken.
Heston Blumenthal heeft dat ook onderzocht, niet dat hij heilig is ofzo :P
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  woensdag 27 augustus 2014 @ 09:29:54 #205
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_143873149
Hoe maak ik zelf de lekkerste kipshaorma.? De beste kruiden zeg maar
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  woensdag 27 augustus 2014 @ 09:35:58 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143873274
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 09:29 schreef uniekhoorn het volgende:
Hoe maak ik zelf de lekkerste kipshaorma.? De beste kruiden zeg maar
Ik heb geen idee wat men aan kruiden erin stopt, maar qua vlees weet ik dat de smaak vooral zo goed wordt doordat er veel huid in zit, die zorgt voor vet en smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 27 augustus 2014 @ 10:32:46 #207
300252 Rembrand21
Rembrandt Harmenszoon van Rijn
pi_143874563
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 09:29 schreef uniekhoorn het volgende:
Hoe maak ik zelf de lekkerste kipshaorma.? De beste kruiden zeg maar
Ik doe het altijd met komijnpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder, kurkuma, kaneelpoeder, kerriepoeder en zout.

Verder gebruik ik altijd kippendijen met vel, zonder bot.
Don’t mess too much with your hair, or by the time you're 40, it will look 85.
  woensdag 27 augustus 2014 @ 12:08:20 #208
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  Eindredactie Games woensdag 27 augustus 2014 @ 14:38:57 #209
104357 crew  2dope
Siempre Peligroso
pi_143882578
quote:
1s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 09:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb geen idee wat men aan kruiden erin stopt, maar qua vlees weet ik dat de smaak vooral zo goed wordt doordat er veel huid in zit, die zorgt voor vet en smaak
Piet, vraagje.

Boeuff Stroganoff kan zo ontzettend heerlijk zijn. Ik wil graag het ultieme recept (voor zover dat bestaat). Er is genoeg te vinden online maar ik ben wel even benieuwd naar jouw mening hierover.

Ik kwam zelf overigens dit artikel tegen:

http://www.nrc.nl/koken/2012/11/26/het-raadsel-van-de-stroganoff/

met als recept:

quote:
BOEUF STROGANOFF
Voor 4 personen:

2 eetlepels arachideolie
500 gram biefstuk, in reepjes van ½ cm
25 gram boter
1 ui, gesnipperd
250 gram kastanjechampignons, in kwarten
1 theelepel tomatenpuree
1 eetlepel bloem
250 ml runderbouillon
125 ml zure room
± 2 theelepels dijonmosterd
Ik heb in een ver verleden wel eens lekkere variaties gemaakt maar was er altijd van overtuigd dat er paprika(poeder) in hoorde. Nu zie ik hier '1 theelepel tomatenpuree'. Wtf? Wat heeft dat voor zin, behalve de kleur?

De variant uit 1861 die in het artikel genoemd wordt is ongetwijfeld wel te hachelen, maar ik vind 'm eigenlijk iets te karig.

Thanks.
Op donderdag 3 maart 2011 19:12 schreef zeross het volgende:
Een Headmax PMX60 Sennheiser Koptelefoon, nieuw in de verpakking, slechts enkele keren gebruikt.
  woensdag 27 augustus 2014 @ 15:26:12 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143884033
Voor dit soort klassieke recepten vertrouw ik altijd op Julia Child, helaas geeft ze geen echt recept voor Stroganoff. Maar deze vind ik het lekkerst.
http://channelingjulia.bl(...)a-recipe-so-far.html
Is dit de echte?
Soit, er zijn heel veel variaties te vinden met of zonder tomaat, met of zonder wodka, met of zonder paddestoelen, paprika.
Ik eet geen paprika, en tomaat vind ik bij het snelle koken wat je hierbij doet (filet is snel gaar) niet tot zijn recht komen.
Zorg dat je de filet niet te lang gaart, liever wat te kort dan te lang.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143884040
Ik wilde vanavond groene curry met zalm maken, alleen heb ik zalmfilets met huid. Is dit ok of moet ik die er af halen?
  woensdag 27 augustus 2014 @ 15:31:05 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143884168
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 15:26 schreef emmyemmy het volgende:
Ik wilde vanavond groene curry met zalm maken, alleen heb ik zalmfilets met huid. Is dit ok of moet ik die er af halen?
Neee zonde, op de huid (zonder schubben) bakken is veel lekkerder, wordt lekker krokant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143884190
Ja maar ik neem aan dat je de vis eerder eventjes stooft dan echt bakt? Of is van te voren bakken lekkerder in een (groene) curry? :P

Wilde wel graag deze zalm ervoor gebruiken, zal sowieso nog een keer zalm met huid halen om te bakken
  woensdag 27 augustus 2014 @ 15:32:42 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143884219
Ik heb wel eens vaker lopen schelden op slechte recepten, hier allerhande die een cake bakt, laat goed zien hoe de techniek werkt, werken met boter, alles netjes, maar....
Hoeveel meel gebruik je nou?
http://www.ah.nl/allerhande/video/R-V1347403/cake-bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 27 augustus 2014 @ 15:33:58 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143884254
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 15:31 schreef emmyemmy het volgende:
Ja maar ik neem aan dat je de vis eerder eventjes stooft dan echt bakt? Of is van te voren bakken lekkerder in een (groene) curry? :P

Wilde wel graag deze zalm ervoor gebruiken, zal sowieso nog een keer zalm met huid halen om te bakken
Bakken en de curry apart maken en er bij het serveren bij doen is imho lekkerder dan de vis erin moddergaar koken/stoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143884273
quote:
1s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 15:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bakken en de curry apart maken en er bij het serveren bij doen is imho lekkerder dan de vis erin moddergaar koken/stoven.
Wilde maar eventjes stoven maar dit is ook een goed idee. Vis er daarna gewoon overheen gooien?
  woensdag 27 augustus 2014 @ 15:35:18 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143884302
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 15:34 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Wilde maar eventjes stoven maar dit is ook een goed idee. Vis er daarna gewoon overheen gooien?
Nee, de curry als saus bij de vis en de rest serveren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143884323
quote:
1s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, de curry als saus bij de vis en de rest serveren
Oké, thanks. Ben pas 21, moet nog veel leren. :P
  woensdag 27 augustus 2014 @ 15:49:06 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143884748
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 15:35 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Oké, thanks. Ben pas 21, moet nog veel leren. :P
Daar is dit topic voor bedoeld
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Eindredactie Games woensdag 27 augustus 2014 @ 18:17:26 #220
104357 crew  2dope
Siempre Peligroso
pi_143888991
Merci Pierre, zal die Sauté de Boeuf á la Parisienne komend weekend eens proberen (ondanks dat er volgens Julia Child slechts een half uur voor staat, zal ik er toch ff de tijd voor moeten nemen).
Op donderdag 3 maart 2011 19:12 schreef zeross het volgende:
Een Headmax PMX60 Sennheiser Koptelefoon, nieuw in de verpakking, slechts enkele keren gebruikt.
  woensdag 27 augustus 2014 @ 18:47:01 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143889726
De paddestoelen vooraf apart sauteren, zodat ze mooi bruin en vol boter zitten maakt een wereld van verschil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143890995
quote:
1s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Daar is dit topic voor bedoeld
:P
Het was heerlijk.
  woensdag 27 augustus 2014 @ 19:32:34 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143891188
quote:
17s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 19:27 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Het was heerlijk.
Mooi zo, blij te horen.
Lees de reeks maar eens door, staat vol met lekker eten en goeie tips
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143898338
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 15:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor dit soort klassieke recepten vertrouw ik altijd op Julia Child, helaas geeft ze geen echt recept voor Stroganoff. Maar deze vind ik het lekkerst.
http://channelingjulia.bl(...)a-recipe-so-far.html
Is dit de echte?
Soit, er zijn heel veel variaties te vinden met of zonder tomaat, met of zonder wodka, met of zonder paddestoelen, paprika.
Ik eet geen paprika, en tomaat vind ik bij het snelle koken wat je hierbij doet (filet is snel gaar) niet tot zijn recht komen.
Zorg dat je de filet niet te lang gaart, liever wat te kort dan te lang.
Een mogelijkheid is om eerst gewoon de saus helemaal te maken. Daarna het rundvlees ermee smoren. Zelf vind ik het lekkerst om een goede biefstuk met deze saus te serveren. Dus haasbiefstuk /tournedos. Overigens ging er bij ons paprika, wodka en augurk in... Echt een langzame saus... Maakten we in een dag of twee, alleen voor diners op bestelling! Dessert : coupe romanov past er prima bij :)
Whatever...
  woensdag 27 augustus 2014 @ 22:29:51 #225
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_143898603
quote:
1s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 22:24 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Een mogelijkheid is om eerst gewoon de saus helemaal te maken. Daarna het rundvlees ermee smoren. Zelf vind ik het lekkerst om een goede biefstuk met deze saus te serveren. Dus haasbiefstuk /tournedos. Overigens ging er bij ons paprika, wodka en augurk in... Echt een langzame saus... Maakten we in een dag of twee, alleen voor diners op bestelling! Dessert : coupe romanov past er prima bij :)
die kant zat ikzelf ook al aan te denken, 't is een recept voor 6 personen en ik ben slechts alleen maar 't lijkt me wel een erg lekker recept.
Die saus kan je minder van gebruiken terwijl je dan toch nog het orginele recept aanhoudt, en overgebleven saus kan misschien nog wel in de vriezer.
pi_143898877
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 22:29 schreef SiGNe het volgende:

[..]

die kant zat ikzelf ook al aan te denken, 't is een recept voor 6 personen en ik ben slechts alleen maar 't lijkt me wel een erg lekker recept.
Die saus kan je minder van gebruiken terwijl je dan toch nog het orginele recept aanhoudt, en overgebleven saus kan misschien nog wel in de vriezer.
Voordeel is ook dat je de saus de tijd kunt geven on smaak te ontwikkelen. Het is wel handig en lekker om de saus te maken in een pan wat je eerst rundvlees hebt aangebraden. Maar wij namen dat gewoon de slede van de rosbief voor (wij braadden regelmatig hele rosbief/muis voor voorgerechten en lunch)

Sowieso is dat handig :maak voor thuis een flinke pan en vries het in. Door ik ook met bolognese, soepen en portsaus, demi glace.
Whatever...
  woensdag 27 augustus 2014 @ 22:38:35 #227
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_143899144
quote:
1s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 22:34 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Voordeel is ook dat je de saus de tijd kunt geven on smaak te ontwikkelen. Het is wel handig en lekker om de saus te maken in een pan wat je eerst rundvlees hebt aangebraden. Maar wij namen dat gewoon de slede van de rosbief voor (wij braadden regelmatig hele rosbief/muis voor voorgerechten en lunch)

Sowieso is dat handig :maak voor thuis een flinke pan en vries het in. Door ik ook met bolognese, soepen en portsaus, demi glace.
Sauzen zijn prima in te vriezen, evt in porties inderdaad.

Als ik het gerecht zo bekijk moet het ook wel op die manier kunnen, ik kan me alleen voorstellen dat een kleinere hoeveelheid biefstuk minder saus nodig heeft, 't moet immers smoren, niet koken.
En gewoon los over de biefstuk heen lijkt me ergens nog lekkerder.
pi_143899290
Ja, dat laatste heeft stiekem mijn voorkeur. Gewoon een goede biefstuk perfect bereiden. En dan op het bord verzuipen in die saus :x

Stuk brood erbij en een extra biefstuk... Diner!
Whatever...
pi_143991816
Robin (of Piet), hebben jullie een goed recept voor Pho (Bo)?
  zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:37:43 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143991942
http://en.wikipedia.org/wiki/Pho
Ken de vietnamese keuken niet echt goed, maar het klinkt als een smakelijke soep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143992766
Dilemma, zak ik voor de steak tartare vooraf mayo maken, of zal ik gewoon eigeel en mosterd met een beetje olie door het vlees mengen... Ik doe er zure augurkjes, sjalot in, geen ketchup of Worcester.. Lijkt me zonde van de smaak, of mis ik er iets aan?
Whatever...
  zaterdag 30 augustus 2014 @ 17:15:40 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143993077
Mayo door de steak tartare? Que?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143993142
Ja, ik heb dat dus nooit gedaan, vraag me af of ik wat mis, of dat ik anders niet dure filet americain sta te maken.
Whatever...
  zaterdag 30 augustus 2014 @ 17:18:37 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143993158
Steak tartare is, imho, fijn gehakt rundvlees, geserveerd met een eidooier, wat gehakte ui, kappertjes, Worcestershire Sauce. Maar geen ketchup of mayo.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143993168
Hmm, jij doet wel Worcester.
Whatever...
pi_143993194
Nee ik ken het gerecht met eidooier, maar zag op YouTube iemand eerst een soort mayonaise kloppen van de mosterd en ei met een beetje olie

Kom nog wel meer varianten tegen. Ik maak normaal de heel klassieke. Ook geen Worcester dus.
Whatever...
  zaterdag 30 augustus 2014 @ 17:24:02 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143993279
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 17:20 schreef Spanky78 het volgende:
Nee ik ken het gerecht met eidooier, maar zag op YouTube iemand eerst een soort mayonaise kloppen van de mosterd en ei met een beetje olie
Hellend vlak, zo noemen belgen heel fijn gehakt rundvlees filet americain, en wat wij filet americain noemen weer een preparé.
Ik vind trouwens dat de meeste chefs het te fijn malen en er het verkeerde vlees voor gebruiken. Ze neigen ossehaas te nemen, je kan beter een stuk nemen wat wel mager is, maar meer smaak heeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 augustus 2014 @ 21:17:24 #238
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144000518
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:33 schreef Ansu het volgende:
Robin (of Piet), hebben jullie een goed recept voor Pho (Bo)?
Ik verwijs normaal naar deze pho, die lijkt me wel mooi : http://www.etenenzo.nl/blog/2012/05/pho
Maar nog nooit zelf gemaakt.
pi_144001861
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hellend vlak, zo noemen belgen heel fijn gehakt rundvlees filet americain, en wat wij filet americain noemen weer een preparé.
Ik vind trouwens dat de meeste chefs het te fijn malen en er het verkeerde vlees voor gebruiken. Ze neigen ossehaas te nemen, je kan beter een stuk nemen wat wel mager is, maar meer smaak heeft.
Ik kende het alleen met eidooier, kappertjes, cornichons en sjalot, dijon... en het vlees moet je imho snijden, niet malen. Maargoed, ik zag ineens mensen met mayo kloppen in de weer op youtube, maar dat is dus prepare.

Ossenhaas is prima qua structuur, op zich mag een wat sterker smakend stukje vlees ook wel. Je kunt natuurlijk ook een beetje voorzichtig doen met de dijonmosterd en sjalotjes.
Whatever...
pi_144014446
Hey :)

Even een vraag, elke keer wanneer ik brood bak, rijst het niet goed. De fasen voor het bakken lijken wel goed te gaan en het deeg rijst dan ook erg goed, maar zodra ik het in de oven stop zakt het in en wordt het een veel te dichte structuur. Inmiddels heb ik verschillende recepten en oventemperaturen geprobeerd, alleen ik weet echt niet wat ik mis doe. Zou ik tips kunnen krijgen?

Alvast bedankt
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 31 augustus 2014 @ 09:57:59 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144014551
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 09:48 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hey :)

Even een vraag, elke keer wanneer ik brood bak, rijst het niet goed. De fasen voor het bakken lijken wel goed te gaan en het deeg rijst dan ook erg goed, maar zodra ik het in de oven stop zakt het in en wordt het een veel te dichte structuur. Inmiddels heb ik verschillende recepten en oventemperaturen geprobeerd, alleen ik weet echt niet wat ik mis doe. Zou ik tips kunnen krijgen?

Alvast bedankt
Langer kneden zodat de gluten zich beter vormen en meel gebruiken met een hoger percentage gluten?
Verder zitten hier een heel stel broodbakkers, weten nog meer dan ik over brood
CUL / Brood bakken in de oven #16: Brood met smeersels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 augustus 2014 @ 10:01:21 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144014585
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 21:49 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik kende het alleen met eidooier, kappertjes, cornichons en sjalot, dijon... en het vlees moet je imho snijden, niet malen. Maargoed, ik zag ineens mensen met mayo kloppen in de weer op youtube, maar dat is dus prepare.

Ossenhaas is prima qua structuur, op zich mag een wat sterker smakend stukje vlees ook wel. Je kunt natuurlijk ook een beetje voorzichtig doen met de dijonmosterd en sjalotjes.
Wat het snjjden betreft heb je helemaal gelijk, maar veel chefs doen dat dus niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144016384
Dank je wel, ik ga eens aan het experimenteren
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 31 augustus 2014 @ 12:06:32 #244
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_144017040
Ik heb zo'n zin in gamba's. Piet, heb je een lekker recept daarmee? Sta voor alles open (moet toch nog boodschappen doen :9.)
  zondag 31 augustus 2014 @ 12:11:27 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144017177
Vind ze gegrilled erg lekker, met soyasaus, citroensap en chillipeper
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144034711
Piet, heb jij zelf weleens eendenleverpaté gemaakt?

Binnenkort krijg ik een eend en wil eigenlijk zoveel mogelijk van het beestje gebruiken.
Van de bout confit de canard maken, de borst op klassieke wijze bereiden en dus ook zelf een keer paté maken.

Is dit een beetje te doen ook voor de gemiddelde hobby-kok?
Of nog goede tips ofzo?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_144036348
Hoe ga je pate maken van 1 levertje? Is wel weinig...
Whatever...
pi_144036476
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 20:25 schreef Spanky78 het volgende:
Hoe ga je pate maken van 1 levertje? Is wel weinig...
Er gaan er 10 geslacht worden. Aangezien mijn zusje niet van koken houdt zal ik die vast mogen hebben ;)
Heb verder dus ook echt helemaal geen idee van hoe of wat en wat wel of niet haalbaar/de moeite waard is.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  maandag 1 september 2014 @ 08:23:26 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144052671
quote:
1s.gif Op zondag 31 augustus 2014 19:56 schreef mascara-klodder het volgende:
Piet, heb jij zelf weleens eendenleverpaté gemaakt?

Binnenkort krijg ik een eend en wil eigenlijk zoveel mogelijk van het beestje gebruiken.
Van de bout confit de canard maken, de borst op klassieke wijze bereiden en dus ook zelf een keer paté maken.

Is dit een beetje te doen ook voor de gemiddelde hobby-kok?
Of nog goede tips ofzo?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja, dat is goed te doen
Zal even een recept opzoeken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 september 2014 @ 08:32:05 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144052738
Deze is eigenlijk voor vette lever, foie gras, die smaakt milder dan de levers die jij gaat gebruiken, vandaar de edit.

Bekleed een patevorm van 0,8 liter met keukenpapier en dungesneden vet spek

Neem 800 gram vette ganzelever ontdoe deze van vliezen en zenen en snij deze grof klein.

Edit: Neem je dubbeldoeleendenlevers en ontdoe deze van vliezen en zenen en snij deze grof klein.
Neem een kipfilet en maak er in de keukenmachine heel fijn gehakt van, en meng deze door je eendenlever. Je kan ook eendenfilet nemen. Gaat erom dat je de levers wat strekt om het wat minder sterk te laten smaken


Stamp in een vijzel 10 peperkorrels, een klein blaadje foelie en een koffielepel grof zeezout fijn en haal dat door een zeefje zodat er geen stukjes meekomen.
Bestrooi de lever en het gehakte met het kruidenzout mengsel en doe er 2 medium eieren doorheen.
Meng het geheel door elkaar en stort het in de patevorm. Doe de deksel erop en zet het in een waterbad in de oven tot een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt. Laat het geheel afkoelen en opstijven

Snij het aan plakken en serveer het met wat sla, wat toast en een lepel appelstroop of perenstroop als voor of tussengerecht.
Je kan ook een coulis maken van bramen of zo, maar persoonlijk vind ik dat afleiden van de zachte, volle smaak van de ganzelever.

Vers is hij lekker, maar na een nachtje in de koelkast goddelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')