Ze lagen in van die houten kratjes. Maar het is natuurlijk de vraag of het zo de gehele tijd wasquote:Op zondag 27 juli 2014 20:27 schreef JasVerstoppen het volgende:
Als ze gelegen hebben zou ik het wel aanduven. Als ze al die tijd rechtop hebben gestaan is de kurk uitgedroogd waardoor de wijn kan gaan bederven.
quote:Op zondag 27 juli 2014 21:33 schreef Postbus100 het volgende:
Ik kan je vertellen: 1988 is een goed jaar
quote:Op zondag 27 juli 2014 21:33 schreef Postbus100 het volgende:
Ik kan je vertellen: 1988 is een goed jaar
Droge rode wijn.quote:Op zondag 27 juli 2014 20:37 schreef MrChocolademelk het volgende:
Van wat voor smaak wijn houdt TS eigenlijk?
Oude wijnen missen het "frisse tonen" wat veel jonge wijnen hebben.
Volgens mij niet. Tsjah, ik wacht nog even. Morgen denk ik trek ik er 1 open.quote:Op zondag 27 juli 2014 21:00 schreef RobinOok het volgende:
Mijn ouders hadden ooit deze wijn gekocht, met bouwjaar 1982.
Vele verhuizingen en geen wijnkelder later gaf mijn moeder de fles aan mij.
Zij durfde niet, ik wel. Nou, ik vond 'm lekker.
Dus ik zou zeggen, gewoon open maken en proeven.
Of je vindt 'm lekker of niet. Of hij is goed, of het is azijn, maar dood ga je er volgens mij niet van.
Mietje.quote:Op zondag 27 juli 2014 21:40 schreef sitting_elfling het volgende:
Tsjah, ik wacht nog even. Morgen denk ik trek ik er 1 open.
In hoeverre kan zoiets echt ongezond zijn? Ja ik ben daarin een mietjequote:Op zondag 27 juli 2014 22:00 schreef Musil het volgende:
De twee witte wijnen en de rose geef ik weinig kans. Witte wijn bevat weinig tannine, en juist door de tannine is de wijn langer houdbaar. Rode wijnen bevatten meer tannine en kunnen dus langer bewaard worden (en de smaak van rode wijn kan juist beter worden door rijping). Verder hangt veel af van hoe ze bewaard zijn (niet te warm en indien met kurk - liggend). Opentrekken en proeven zou ik zeggen, je merkt het vanzelf.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |