abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 14:46:55 #151
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_142957194
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:28 schreef RetRy32 het volgende:
Mijn schildpadden eten stenen, kan dit?
Zo maken ze hun schild aan.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_142957259
Ik ben weer terug van vakantie. Alleen, 1 van de poezekinderen is in hongerstaking gegaan toen ik weg was. Ze heeft toen ook haar pretnison tabletten niet ingenomen (want die weigerde ze ook) en nu is ze dus benauwd (astma). Uiteraard krijgt ze nu haar medicatie weer, maar dda, jij weet vast hoe snel ik daar resultaat van moet zien voor ik (alweer!) langs mijn DA moet.
pi_142957411
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:29 schreef DigitaleDierenArts het volgende:

[..]

Staat op Internet, dus moet waar zijn :D

Dat is niet wat ik op de dierenartsenopleiding geleerd heb ;)

Eff googlen

[..]

Advies vd praktijk die veel cavia's behandelt. Bron

Gekke uitzonderingen kunnen natuurlijk altijd gebeuren. Misschien zat er een zeer vroeg rijpe zoon ertussen. Als je zeker wil zijn, moet je dus een echo laten maken bij Chocolaatje. Maar dan weet je het... Een abortus bij een caaf is geen optie.
Hmm, dus de kans is behoorlijk klein maar het kàn wel al met 8 weken. Duidelijk :) Een echo doen we maar niet denk ik, aangezien de kans ook zo klein is... We zien het vanzelf wel als Chocolaatje ineens twee keer zo breed wordt.

En een abortus hoeft sowieso niet, zelfs als het kon, ik ben pro cavia-life :P Mocht ze per ongeluk toch drachtig blijken dan heb ik gewoon geluk ;) Zelf caafs fokken kan ik moeilijk voor mezelf verantwoorden (net als katten) omdat de mijne hele gewone htk-katten/caafs zijn en er al zoveel van dat soort een goed huis zoeken. Maar als ik het zo in de schoot geworpen krijg zonder dat het mijn 'schuld' is ben ik stiekem alleen maar blij, want superduperschattig! O+ :')

En fotootje van de caafs, net snel gemaakt:

Chocolaatje, links, naast Jo voor de ingang van hun hok (logeer-caaf kijkt uit het hokje naar buiten):


En de hele kudde samen aan de komkommer:

(Met de klok mee vlnr ex-beertje Storm, Hanna, Logeercaaf, Jo en Chocolaatje)

Echt één van de tofste dingen aan cavia's vind ik hoe snel ze elkaar accepteren. Chocolaatje is er nu net 24 uur en loopt al bijna vanaf het begin gewoon mee met de groep, eet samen, 'kletst' mee.... Het gaat gewoon heel makkelijk meestal. Alleen logeercaaf had iets meer tijd nodig (maar die is psychisch ook behoorlijk beschadigd door een leventje in eenzame afzondering ;( )

Konijnen zijn echt enorm bloeddorstige krengen vergeleken met caafs :') Het ergste wat een cavia doet als een andere caaf hem niet zint is over de kop van die ander heen pissen... :') Daar hoef je bij konijnen niet om te komen, die vreten een nieuw konijn gewoon op als je niet oppast :X /pro cavia rant :+
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_142958348
Vraagje;

ik werk op een plek waar drugs gebruik wordt gedoogd en de mensen niet allemaal even gezond zijn. Nu loopt daar ook een hond die al meerdere malen mensen heeft gebeten waaronder een collega van mij. De eigenaar van het beestje is HIV positief en is ook al een gebeten door zijn eigen hond. Nu is mijn / onze vraag; in hoeverre is dat gevaarlijk voor ons als de hond ons bijt?
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 15:33:45 #155
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142958807
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:43 schreef Dven het volgende:
Hallo dokter,

Waarom wordt Bulgarije als een land met hoog risico gezien
Door wie? Door de media? Bulgarije staat niet op de lijst van rabies-vrije landen, dus er zou in de laatste jaren wel een geval van rabies gemeld zijn, maar het staat niet bekend als een land met hoog risico (itt Afrika en Azie).
quote:
terwijl Rabies hier amper voorkomt, in het grootste gedeelte van het land zelfs helemaal niet? In het noorden (het enige gebied waar Rabies voorkomt) zijn er (buiten de huisdieren, katten en vleermuizen gerekend) ruim 42.000 zwerfhonden, wolven, vossen en jakhalzen, waarvan er jaarlijks een tiental besmet raken met Rabies. Toch wordt men aangeraden om vooraleer naar Bulgarije te gaan, zichzelf in te laten enten wanneer de kans bestaat dat ze met één van de mogelijke besmettingsbronnen (ieder carnivorisch zoogdier) in aanraking kunnen komen.
Eff googlen... Idd, de GGD raadt het blijkbaar aan. Voel je niet gediscrimineerd, als je verder kijkt dat staat het blijkbaar bij alle landen die niet op de lijst van rabies-vrije landen staan. Bij Turkije staat er ook "rabies" ;) Waarom? Dat is een vraag voor een Digitale Huisarts, ben ik bang.
quote:
Laatste dode door Rabies is begin jaren '90 geweest en menselijke besmettingen zijn er ook amper meer geweest. Toch geeft het WHO Bulgarije een hoog risico mee, terwijl uit de statistieken van dezelfde WHO blijkt dat het aantal meldingen niet veel groter is dan in veel landen die een 'laag risico'' mee hebben gekregen.

Zelfde geldt voor de melding van de twee puppen uit Bulgarije die in Nederland besmet bleken te zijn met Rabies. In laten slapen, weg ermee.
Beide hondjes waren ernstig ziek, en vertoonde de ziekteverschijnselen die sterk op rabies-verschijnselen leken (die wij alleen uit de boeken kennen). Dus zij zijn niet zo maar ingeslapen, weg ermee. :{ Als een dierenarts rabies vermoed dan is hij/zij verplicht om dat direct te melden!
quote:
Controle-test bleek toch negatief te zijn.
De vraag is nu wat het nou wel was... Een of andere onbekende lysse-virus dat sterkt lijkt op rabies? :{
quote:
Maar Bulgarije is weer besmet geraakt met de hoon van de westerse wereld alszijnde een verderfelijke bron van de meest godsgruwelijke ziektes!

Dit maakt mij kwaad en een beetje verdrietig.
Ik leef met je mee :*

Maar zoals ik al gezegd heb, is er ook een positieve kant aan dit soort "horrorverhalen" in de media. Mensen gaat er goed over nadenken voordat zij een pup kopen uit een Oost-blok. En laten wij eerlijk zijn, voor een gemiddelde Nederlander maakt het niet uit of het Roemenië of Bulgarije of Polen is. Sommige mensen weten geeneens waar het ligt. Ik snap dat je er heel boos van wordt dat Bulgarije slecht afgeschilderd wordt. Maar helaas, naast mensen die er "goed willen doen" voor de beestjes (vrijwilligers van dierenorganisaties), zijn er ook handelaars die er gewoon geld aan willen verdienen.
Die er massaal pups van 4-5 weken in Bulgarije, Roemenië of ander land kopen, het vervolgens naar Belgie of Nederland halen, voorzien van valse paspoorten met neppe inentingen en het vervolgens voor een "leuk prijsje" aan Nederlanders verkopen. De afkomst van die pups is vaak niet te achterhalen! Of zij daadwerkelijk uit Bulgarije of ergens anders vandaan komen, weet je niet!
Resultaat: slecht gesocialiseerde hondjes met traumatische ervaring, Parvo, giardia en weet ik veel nog meer.

Ik word heel verdrietig als ik mijn best heb gedaan om mensen van advies te voorzien waar zij moeten opletten bij het kopen van een pup: gezondheid van de ouders (waar op gecheckt), woonomstandigheden van de pup, of de pup goed gesocialiseerd is, of alle vaccinaties en ontworming in orde zijn, dat stamboom betekent niet dat de pup gezond is of de ouders ergens op getest zijn enz enz. En dat zij veel geduld moeten hebben en goed tijd nemen om hun keuze te maken. En vervolgens staan zij 3 dagen later bij jou op de stoep met een uitgedroogde zieke Parvo pup. Papieren: 2 paspoorten uit verschillende landen en met verschillende geboortedata en vaccinatiedata. Gekocht via de Marktplaats, want wij moesten direct een pup hebben. Nee, geen moeder gezien, een pup zat met diverse andere pups in een schuur ergens in Brabant. Wij vonden het zooooo zielig, wij moesten die natuurlijk gelijk meenemen. Was maar 400 euro, die bij de fokker is veel duurder hoor. Meneer had gezegd dat de ouders helemaal gezond waren en de pup ook helemaal gezond is. Als deze dood gaat, mogen wij andere gratis komen uitzoeken (fijn toch). Oh, by the way, dokter, wij hebben hem al 2 dagen. Waarom is hij nog niet zindelijk en kan geen 8 uur alleen blijven? Arrrrrgggggg.....
pi_142958840
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 15:20 schreef CamelNLD het volgende:
Vraagje;

ik werk op een plek waar drugs gebruik wordt gedoogd en de mensen niet allemaal even gezond zijn. Nu loopt daar ook een hond die al meerdere malen mensen heeft gebeten waaronder een collega van mij. De eigenaar van het beestje is HIV positief en is ook al een gebeten door zijn eigen hond. Nu is mijn / onze vraag; in hoeverre is dat gevaarlijk voor ons als de hond ons bijt?
Misschien als de hond eerst de eigenaar tot bloedens to bijt en direct daarna een ander persoon tot bloedens toe kan het gevaarlijk zijn.
Honden zijn echter niet vatbaar voor HIV en kunnen het daarom ook niet doorgeven als je gebeten wordt. Neemt niet weg dat ik persoonlijk zo'n hond niet zou accepteren.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 15:45:17 #157
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142959189
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:44 schreef RetRy32 het volgende:

[..]

Vierteenlandschildpad, de stenen in de tuin.
Ik weet echt niet wat voor stenen het zijn, ik nog van de vorige bewoner.
Ok, dit gedrag komt inderdaad soms voor. Schildpadden in het wild doen het ook. Het is onbekend waarom het komt, maar vermoeden bestaat dat de schildpad tekort aan voedingsstoffen probeert aan te vullen. Zeer waarschijnlijk dan calcium tekort. Viertenenlandschildpad is natuurlijk een planteneter en planten zijn niet erg rijk aan calcium (ok alfaalfa is wel wat rijker aan calcium).

Dus je moet even kritisch aan haar voer kijken. Krijgt zij wel voldoende mineralen en vitamines binnen? Wat voor voer krijgt zij? Verder is vitamine D3 ook belangrijk voor calciumstofwisseling, dus als de schildpad niet voldoende buiten in de zon zit, moet zij dat ook krijgen.

Beaphar Reptile minerals wordt in NL niet in de dierenwinkels verkocht, volgens mij. Het is een Engels product. Maar ik denk dat je het online kan kopen. Bevat calcium en diverse vitamines en andere mineralen.

Geen stenen laten eten! Schildpad kan darmverstopping krijgen en moet dan geopereerd worden. Wat bij een schildpad helemaal niet makkelijk is...
pi_142959373
Oké. Bedankt.
Er gaat altijd wel een mineraal poedertje over het eten trouwens dus ik denk niet dat er echt een tekort is.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 15:51:38 #159
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142959463
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:45 schreef Dven het volgende:

[..]

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Publieke excuses van de MP aan de Repuliek van Bulgarije zouden op zijn plaats zijn.

Even wat anders :

Waar ik momenteel wel last van heb zijn vlooien. Schijnbaar heeft de hele stad er last van en ze zijn hardnekkig als de pest. Zoveel al geprobeerd maar niets helpt. Is er een veilig wondermiddel?
Ik heb geen idee welke producten Beaphar in Bulgarije verkoopt, dus kan geen wondermiddel adviseren ;)

Je moet alle honden en alle katten behandelen met een spot-on of een vlooienband (pas op dat je geen hondenmiddelen bij een kat gebruikt!). Als je levende vlooien op de dieren zit, dan kan je het beste tegelijkertijd iets met nitenpyram gebruiken, daar gaat de vlooien direct dood van. Bijv. Beaphar Vlo kill+. Geen idee of het in Bulgarije te koop is. ;) Nitenpyram kan tegelijktijd met een spot-on middel of een vlooienband en is erg veilig. Verder moet je je hele huis behandelen met een anti-vlooiespray. In NL verkopen wij Tapijtspray (mag op elke vloer :P ). Kussen ed moet je op 60 graden wassen. :P
Altijd alle dieren tegelijkertijd behandelen. En ook het huis aanpakken, want de baby-vlooien zitten allemaal in de omgeving en niet op het dier.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 15:54:19 #160
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142959569
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 15:49 schreef RetRy32 het volgende:
Oké. Bedankt.
Er gaat altijd wel een mineraal poedertje over het eten trouwens dus ik denk niet dat er echt een tekort is.
Legt zij eieren? (als het een zij is ;) ) Dan kan wel gauw een tekort ontstaan.

Als er geen tekort is, dan tja... Het kan natuurlijk ook een soort stereotiep gedrag is, verveling ed. Helaas zijn wij nog niet achter waarom de schildpadden vreemde voorwerpen opeten.
pi_142959802
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 15:54 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
Legt zij eieren? (als het een zij is ;) ) Dan kan wel gauw een tekort ontstaan.

Nope.
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 15:54 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
Als er geen tekort is, dan tja... Het kan natuurlijk ook een soort stereotiep gedrag is, verveling ed. Helaas zijn wij nog niet achter waarom de schildpadden vreemde voorwerpen opeten.
Oké.
Nogmaals bedankt :)
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 16:07:28 #162
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142960074
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:46 schreef Dven het volgende:

[..]

Kan me er wel iets bij voorstellen. Veel van die dieren hebben het nog stukken slechter dan de asieldieren in Nederland. Eigen hond eerst vind ik kwalijk.
Ik vind dat deze honden ter plekke geholpen moeten worden. Als je goed wil doen voor deze dieren, ga daar in het asiel werken (DDA heeft ook meegewerkt aan de castratie/sterilisatie projecten) of doneer het geld aan lokale stichtingen.
De mensen ter plekke moeten leren anders denken. Ten eerste moet er minder (straat)dieren bij komen, dus steriliseren en castreren (ipv doodmaken). Mensen bewust van maken dat zij niet zo maar een dier op straat mogen dumpen. Dat een ziek dier een verzorging nodig heeft, enz enz. Maar dat komt pas als het land meer welvaart krijgt, denk ik.

Dven, ik ben bang dat het niet zo zeer "eigen hond eerst" is, maar dat het hip en modern is om een opvanghondje uit Spanje of Oost-blok te hebben. Kijk naar mij, hoe goed ik ben, willen deze mensen zeggen. Zij zijn ook, maar waarom dat geen Nederlandse asiel hond? Ik snap dat de honden daar het veel erger hebben. En het adopteren van een hond uit Bulgarije betekent waarschijnlijk dat hij niet dood gaat. En als je hond uit Nederland niet adopteert, zal die niet snel geëuthanaseerd worden, maar zit hij waarschijnlijk een paar jaar in een kennel (als niemand hem wil).
Maar je heb er naast dus hele handel in pups uit Oost-blok en dat vind ik wel zeer kwalijk! Een hond blijft een impulsie-aankoop bij veel mensen, zonder goed na te denken over de mogelijke consequenties.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 16:10:10 #163
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142960195
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:48 schreef silliegirl het volgende:
Ik ben weer terug van vakantie. Alleen, 1 van de poezekinderen is in hongerstaking gegaan toen ik weg was. Ze heeft toen ook haar pretnison tabletten niet ingenomen (want die weigerde ze ook) en nu is ze dus benauwd (astma). Uiteraard krijgt ze nu haar medicatie weer, maar dda, jij weet vast hoe snel ik daar resultaat van moet zien voor ik (alweer!) langs mijn DA moet.
Sneu voor het poezenkind...

Na een tablet prednisolon moet er toch binnen een paar uur verbetering vd astma klachten zijn. Prednisolon is ook eetlust-stimulerend, dus dan moet het poezenkind ook snel gaan eten. Als het niet werkt, moet je even je dierenarts bellen over de dosering en of je langs moet komen.

Hoe lang heeft de kat niet gegeten? Heeft zij helemaal niet gegeten?
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 16:12:27 #164
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_142960294
In Nederland snappen ze al niet dat je niet zomaar een dier op straat kunt dumpen.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 16:17:54 #165
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142960468
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:53 schreef Miss_Isis het volgende:
alleen maar blij, want superduperschattig!
En je noemt hun Joffrey, Myrcella en Tommen >:)
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:53 schreef Miss_Isis het volgende:

En de hele kudde samen aan de komkommer:
Toffe caafs! ^O^
Het lijkt alsof zij het stenen Cavia-god idool aan het aanbidden zijn :D (wat is dat voor steen?)

quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 14:53 schreef Miss_Isis het volgende:
Echt één van de tofste dingen aan cavia's vind ik hoe snel ze elkaar accepteren.
Doe maar eens 2 niet gecastreerde beertjes, die elkaar niet kennen, bij elkaar :N

Heb je nou alleen zeugjes bij elkaar? Of is Storm een ex-man?
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 16:24:50 #166
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142960707
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 15:20 schreef CamelNLD het volgende:
Vraagje;

ik werk op een plek waar drugs gebruik wordt gedoogd en de mensen niet allemaal even gezond zijn. Nu loopt daar ook een hond die al meerdere malen mensen heeft gebeten waaronder een collega van mij. De eigenaar van het beestje is HIV positief en is ook al een gebeten door zijn eigen hond. Nu is mijn / onze vraag; in hoeverre is dat gevaarlijk voor ons als de hond ons bijt?
Als het geen getroll is, maar een waargebeurd verhaal :+ :

- Een beet voor een HIV positief persoon kan vele malen gevaarlijker zijn dan voor een persoon zonder HIV. Zeker als al AIDS zich ontwikkeld heeft, want deze mensen hebben verminderd afweer dus de bacteriën in een hondenbeet zijn voor hun extra gevaarlijk. Deze persoon moet dus zsm naar de huisarts.
- Een hond kan in principe geen HIV virus overbrengen, tenzij hij een HIV geïnfecteerd persoon tot bloedens toe bijt en dan direct jou (ook tot bloedens toe). Een hondenbeet is wel gevaarlijk, omdat er bacteriën in zitten. Dit kan leiden tot ernstige ontstekingen en bloedvergiftiging. Een persoon die gebeten is (tot bloedens toe), moet onmiddellijk naar de huisarts gaan.
- Een hond heeft duidelijk een gezondheids- of een gedragsprobleem. De hond moet zsm door een dierenarts nagekeken worden en dit probleem moet opgelost zijn.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 16:25:39 #167
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142960732
Pff, wat een activiteit op Fok op vrijdagmiddag!

Als ik een vraag gemist heb, trek dan even aan de bel!
pi_142961391
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 16:24 schreef DigitaleDierenArts het volgende:

[..]

Als het geen getroll is, maar een waargebeurd verhaal :+ :

- Een beet voor een HIV positief persoon kan vele malen gevaarlijker zijn dan voor een persoon zonder HIV. Zeker als al AIDS zich ontwikkeld heeft, want deze mensen hebben verminderd afweer dus de bacteriën in een hondenbeet zijn voor hun extra gevaarlijk. Deze persoon moet dus zsm naar de huisarts.
- Een hond kan in principe geen HIV virus overbrengen, tenzij hij een HIV geïnfecteerd persoon tot bloedens toe bijt en dan direct jou (ook tot bloedens toe). Een hondenbeet is wel gevaarlijk, omdat er bacteriën in zitten. Dit kan leiden tot ernstige ontstekingen en bloedvergiftiging. Een persoon die gebeten is (tot bloedens toe), moet onmiddellijk naar de huisarts gaan.
- Een hond heeft duidelijk een gezondheids- of een gedragsprobleem. De hond moet zsm door een dierenarts nagekeken worden en dit probleem moet opgelost zijn.
Nou de hond is van een van de clienten die bij ons verblijft en dat beestje mag werkelijk alles waarvan wij zouden zeggen dat het niet mag. Hij kan bijvoorbeeld zelf een muilkorf af doen. (Of hij goed is om gedaan laat ik in het midden) Maar als hij ineens de korf af doet dan wordt het dier niet gestraft maar geprijst voor zijn stunt. Ik denk dat het beestje ooit in een asiel eindigt of bij de DA om te laten inslapen omdat je er niks mee kunt zonder bang te zijn voor een beet.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 17:20:23 #169
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142962266
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 16:48 schreef CamelNLD het volgende:

[..]

Nou de hond is van een van de clienten die bij ons verblijft en dat beestje mag werkelijk alles waarvan wij zouden zeggen dat het niet mag. Hij kan bijvoorbeeld zelf een muilkorf af doen. (Of hij goed is om gedaan laat ik in het midden) Maar als hij ineens de korf af doet dan wordt het dier niet gestraft maar geprijst voor zijn stunt. Ik denk dat het beestje ooit in een asiel eindigt of bij de DA om te laten inslapen omdat je er niks mee kunt zonder bang te zijn voor een beet.
Triest :{ Lijkt mij geen goede situatie, voor de eigenaar niet en voor de hond niet.
pi_142964383
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 16:17 schreef DigitaleDierenArts het volgende:

[..]

En je noemt hun Joffrey, Myrcella en Tommen >:)

[..]

Toffe caafs! ^O^
Het lijkt alsof zij het stenen Cavia-god idool aan het aanbidden zijn :D (wat is dat voor steen?)

[..]

Doe maar eens 2 niet gecastreerde beertjes, die elkaar niet kennen, bij elkaar :N

Heb je nou alleen zeugjes bij elkaar? Of is Storm een ex-man?
Haha, goede namensuggesties ja :+

En vooruit, twee onbekende volwassen beertjes, dat gaat misschien niet altijd goed. Maar jonge beertjes die samen op zijn gegroeid gaan meestal wel goed (zolang er geen zeugje in de buurt komt) en vreemde zeugjes in een groep introduceren gaat (hier althans) ook erg goed. En vergeleken met konijnen zijn het gewoon hartstikke makkelijke en vredelievende beestjes O+ En ja, ze aanbidden op de foto hun gouden kalf stenen hangbuikzwijn-beeldje :P

Storm is idd een ex-man, hij komt uit het knaagdierenasiel. Jo en Hanna heb ik als klein caafje gekregen van een oom die een paar nestjes jonkies had en Chocolaatje komt van een kennis die zijn caviapopulatie wat uit wilde dunnen. Stiekem hoop ik dat ik logeercaaf ook mag houden, dat arme beestje zit bijna haar hele leven al alleen in een kooitje als kinderspeelgoed ;(

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
't is nog even een leerpuntje voor mij om hier fatsoenlijk mee om te gaan :+
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 21:20:56 #171
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142970056
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 18:28 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Haha, goede namensuggesties ja :+
Viserion, Drogon en Rhaegal zijn al bezet, zo ga ik mijn honden noemen >:) (als ik ooit 3 honden kan hebben).

quote:
En vooruit, twee onbekende volwassen beertjes, dat gaat misschien niet altijd goed. Maar jonge beertjes die samen op zijn gegroeid gaan meestal wel goed (zolang er geen zeugje in de buurt komt) en vreemde zeugjes in een groep introduceren gaat (hier althans) ook erg goed. En vergeleken met konijnen zijn het gewoon hartstikke makkelijke en vredelievende beestjes O+ En ja, ze aanbidden op de foto hun gouden kalf stenen hangbuikzwijn-beeldje :P
^O^
quote:
Storm is idd een ex-man, hij komt uit het knaagdierenasiel. Jo en Hanna heb ik als klein caafje gekregen van een oom die een paar nestjes jonkies had en Chocolaatje komt van een kennis die zijn caviapopulatie wat uit wilde dunnen. Stiekem hoop ik dat ik logeercaaf ook mag houden, dat arme beestje zit bijna haar hele leven al alleen in een kooitje als kinderspeelgoed ;(

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
't is nog even een leerpuntje voor mij om hier fatsoenlijk mee om te gaan :+
:'( Triest dat zo veel mensen nog steeds niet weten dat konijnen en cavia's niet alleen horen te leven.
En als mensen mij vragen welk huisdier geschikt is voor hun kleine kind, zeg ik standaard: een pluche. ;)
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 21:29:57 #172
351846 Tante-Leen
Heeft een derde been!
pi_142970346
Hoihoi, ik heb ook even een vraag:
Mijn kitten van 13 weken had een abces onder zijn kin. Dit is door een dierenarts behandeld en er is een sneetje in gemaakt zodat het vocht er nog steeds uit kan lopen. Maar dit duurt nu al 5 dagen en er zit nog steeds een beetje een bult. Het vocht/etter loopt nog steeds uit de gemaakte snee en droogt op in zijn vacht. Is het voldoende om gewoon af te wachten en de vacht en wond zo nu en dan af te spoelen met water? En is het normaal dat het even duurt voordat dit hersteld?
Bedankt alvast! :@
pi_142970601
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 16:10 schreef DigitaleDierenArts het volgende:

[..]

Sneu voor het poezenkind...

Na een tablet prednisolon moet er toch binnen een paar uur verbetering vd astma klachten zijn. Prednisolon is ook eetlust-stimulerend, dus dan moet het poezenkind ook snel gaan eten. Als het niet werkt, moet je even je dierenarts bellen over de dosering en of je langs moet komen.

Hoe lang heeft de kat niet gegeten? Heeft zij helemaal niet gegeten?
Ik ben 2 weken weggeweest, poezekind heeft in die 2 weken veel minder gegeten dan normaal (ondanks een bijna dwangvoederende oppas). Ze heeft wel af en toe wát op, maar wel te weinig (2 hapjes brokken en dan weer stoppen met eten). Ze is ook best wat afgevallen.

Overigens heeft poezekind, zodra ze mij weer had gespot, al haar brokjes opgegeten kwam toen (mauwend) om meer vragen. Dus ze deed het echt zelf.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 21:47:01 #174
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142970947
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 21:29 schreef Tante-Leen het volgende:
Hoihoi, ik heb ook even een vraag:
Mijn kitten van 13 weken had een abces onder zijn kin. Dit is door een dierenarts behandeld en er is een sneetje in gemaakt zodat het vocht er nog steeds uit kan lopen. Maar dit duurt nu al 5 dagen en er zit nog steeds een beetje een bult. Het vocht/etter loopt nog steeds uit de gemaakte snee en droogt op in zijn vacht. Is het voldoende om gewoon af te wachten en de vacht en wond zo nu en dan af te spoelen met water? En is het normaal dat het even duurt voordat dit hersteld?
Bedankt alvast! :@
Hoe komt het poezenkind van 13 weken aan een abces? Nu al gevochten? :{ Zielig...

Dat het nog steeds iets uitloopt is alleen maar goed. De wond mag niet te snel dicht gaan, want dan heb je weer een abces.

Inderdaad, in de gaten houden en afspoelen met water. Het poezenkind moet eten, drinken en niet sloom zijn, anders moet je de dierenarts bellen. Als er maandag nog steeds pus/etter uitkomt, moet je je dierenarts bellen.

Beterschap!
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 21:50:30 #175
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_142971084
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 21:37 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Ik ben 2 weken weggeweest, poezekind heeft in die 2 weken veel minder gegeten dan normaal (ondanks een bijna dwangvoederende oppas). Ze heeft wel af en toe wát op, maar wel te weinig (2 hapjes brokken en dan weer stoppen met eten). Ze is ook best wat afgevallen.

Overigens heeft poezekind, zodra ze mij weer had gespot, al haar brokjes opgegeten kwam toen (mauwend) om meer vragen. Dus ze deed het echt zelf.
Niet eten kan leiden tot leververvetting en dan stoppen zij helemaal met eten... Maar als het poezenkind toch wat gegeten heeft, zal het wel goed komen.

En blikvoer eet zij niet?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')