abonnement Unibet Coolblue
pi_142147757


Steeds meer mannen gooien hun hypermoderne scheermesjes weg en bekeren zich tot het klassieke scheermes, ook wel het krabbertje genoemd. Een klassiek scheermes beschikt over een mesje, dat tussen twee metalen plaatjes zit geklemd. Een klassiek scheermes maakt het dagelijkse scheerritueel tot een waar genot, mits goed gedaan natuurlijk. Scheren met een klassiek scheermes vergt enige oefening en duurt iets langer dan het scheren met een modern scheermesje, maar de resultaten zijn het zeker waard.
Voordelen van een klassiek scheermes

Als er van die mooie, strak vormgegeven, moderne scheermessen van Gillette verkrijgbaar zijn, waarom zou je dan overstappen op een krabbertje? Het zal je nog verbazen hoeveel voordelen er zitten aan een klassiek scheermes!


• Een modern scheermesje bestaat uit 3, 4 of soms zelfs 5 kleine mesjes. Daardoor worden de baardharen eerst opgetild en vervolgens afgeschoren. De kans op ingegroeide baardharen is groter, dan wanneer je een scheermesje met een enkel mes gebruikt, zoals een krabbertje.

• Doordat het klassieke scheermesje maar één mesje heeft, is de kans op huidirritaties veel minder dan bij een modern scheermes waar er vijf mesjes tegelijk over de huid worden geschraapt.

• Losse scheermesjes voor een klassiek scheermes zijn een stuk goedkoper dan mesjes voor een modern scheermes. Je kunt dus heel wat kosten besparen!


Verschillende types klassiek scheermes

Er zijn twee types klassieke scheermessen.

Bij de meest traditionele versie moet je om het mesje te vervangen, eerst het handvat van de houder af draaien. Vervolgens plaats je een nieuw mesje tussen de metalen plaatjes, alvorens het handvat weer vast te draaien. Doe dit wel voorzichtig!

De andere is een vlindermesje, ook wel Twist To Open (TTO) genoemd. Door de vlindersluiting wordt het een stuk makkelijker om je mesje te vervangen. Je draait simpelweg aan de handgreep en de houder klapt vanzelf open, zodat je het mesje kunt vervangen.
Onderhoud klassiek scheermes

Ook bij een klassiek scheermesje is het van belang dat je regelmatig het mesje vervangt. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van:


• hoe dik je baardgroei is

• hoe vaak je je scheert

• welk scheerproduct je gebruikt

Je kunt ervan uitgaan dat je gemiddeld vijf scheerbeurten met hetzelfde mesje kunt doen. Toch is het vanwege de hygiëne het beste om na elke scheerbeurt je mesje te vervangen. Gebruik hiervoor de Double Edge Scheermesjes van Derby of Merkur. Deze gangbare mesjes passen in ieder klassiek scheermes. Gelukkig zijn deze mesjes niet al te duur: je bent sowieso goedkoper uit dan wanneer je met een modern scheermesje scheert!





Alles over het open scheermes.



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.





Voor goede scheertips verwijzen wij je naar het Youtube kanaal van mantic59 of geofatboy.








Welke mesjes kan ik gebruiken in mijn DE scheermes?

Er zijn veel soorten mesjes. een aantal veel voorkomende mesjes zijn:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Scheerzeep, scheercrème, olie?
Er zijn enorm veel soorten zeep.
Een aantal merken die veel terugkomen op diverse fora's zijn:


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.




Zo zijn er nog legio's soorten zeep.
Leuk om te lezen, is het blog van Greg.
http://shavesoaps.wordpress.com/



Lather tip van Snowballed
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


En voor honderdduizend tips en trucs:
http://badgerandblade.com/vb/forum.php



Om vooral beginners die geïnteresseerd zijn in klassiek natscheren op weg te helpen, leek het mij en Sosuacafe leuk om een aantal gebruikers een aanbevolen scheerset te laten samenstellen. Het uitgangspunt hierbij is dat er producten aanbevolen worden waar in algemene zin goede ervaringen mee zijn.

Er zijn totaal drie verschillende scheersets, budget, mid-range en een luxe scheerset. De andere twee scheersets zijn op het moment van schrijven nog niet samengesteld, en zullen op een later moment toegevoegd worden.

Budget:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Disclaimer

Het is onmogelijk om iedereen het naar hun zin te maken met dit soort sets, en er zijn mensen die waarschijnlijk andere scheerproducten aanbevelen, en daarom wil ik toch benadrukken dat deze aanbeveling ook voor een deel subjectief is.





Voor het aanschaffen van materiaal online, verwijzen wij je naar de volgende webshops:

http://www.scheersalon.nl/

http://www.manandshaving.nl/

http://www.barbieredifigaro.nl/
(5% korting met kortingscode: FOK!)
Bij het afrekenen.

http://webshop.total-shave.nl/

Topicmascotte:





Deel van de op tekst/info komt van:
www.scheeradviezen.nl
www.scheersalon.nl
OP door Sosuacafe en Ubershave



Er is mij gevraagd of ik een deluxe scheersetje wilde showen.
Dat wil ik wel
Hierbij laat ik producten zien die ik zelf ook allemaal in huis heb (of gehad heb) en in mijn geval bij 1 en dezelfde winkel vandaan komen, omdat die alles in huis hebben voor redelijke prijzen en omdat dat lekker gemakkelijk is. Scheelt me verzendkosten meeberekenen ook. In dit geval is dat Barbiere Di Figaro, mijn "huisdealer"

Laat ik alvast beginnen met het feit dat dit een set is waar je, met gemak, een jaar vooruit kan (wat betreft de verbruiksartikelen iig)

Als eerste: de krabber!

Hierbij heb ik gekozen voor de Pearl TTO SBF11GB http://www.barbieredifiga(...)p;lt;div>http
Mooie stevige krabber met TTO systeem. Krabber is niet te mild, niet te agressief. Beetje vergelijkbaar met de Merkur 34C HD wat dat betreft. Handvat is lekker zwaar, goed afgewerkt en heeft een zeer fijne grip. Welke met natte handen niet zomaar uit je handen zal glijden. Gekozen voor de Gold/Black afwerking omdat ik dat gewoon mooi vind staan.

P.S Voor de wat meer ervaren shavers onder ons, er is ook een 3 delige open comb variant in deze afwerking. Wat agressievere krabber, die nog wel heel comfortabel scheert. Zeer efficient ding. Voordeel dat het handvat ook onder andere scheerkoppen te gebruiken is. (wat ik zelf vrij regelmatig ook doe)

Optioneel: Scheerstand Pearl SHDSBF Gold Black [url]http ://www.barbieredifigaro.nl/scheerproducten/scheerstand-pearl-shdsbf-gold-black[/url]
Standaard om de krabber in te zetten, in dezelfde afwerking als het krabbertje.
Zwaar ding overigens, krabber zal niet zomaar omvallen, thats for sure!
Matcht mooi en zorgt weer voor net dat beetje meer ruimte op de plank

Krabber heb je natuurlijk niets aan zonder mesjes.
Dus: DE samplepack 9 supermerken http://www.barbieredifiga(...)ack-9-supermerken-nl
Omdat je het toch wel fijn is om te leren welk mesje het beste bij je past en goed voor je werkt, een samplepack van 9 verschillende merken mesjes. Kun je wel even mee vooruit

En dan natuurlijk: de kwast!

Dit stuk gereedschap is naast de krabber hetgeen wat het meest lang mee moet gaan naar mijn mening en daarom staat kwaliteit gewoon voorop. Mag dus best een eurootje meer kosten
De keus hier is redelijk simpel Simpsons Berkely 46 Best badger http://www.barbieredifiga(...)rkely-46-best-badger
Simpsons zal de meesten van jullie wel een belletje doen rinkelen.
Ze maken zeer hoge kwaliteit handgemaakte kwasten, zeer gewild onder shavers.
Niet al te grote kwast met het alom bekende Best Badger haar van Simpsons.
Zachte haren met genoeg backbone om gewoon ook de harde zepen prima aan te kunnen.

Optioneel: Roestvrijstalen scheerkom met voet http://www.barbieredifiga(...)n-scheerkom-met-voet
Altijd handig als je een dedicated scheerkommeetje zoekt en niet je random soepkom uit het keukenkastje wil gebruiken. Staat overigens ook nog eens lekker bij de wasbak

Nu gaan we over op hetgeen wat een scheerbeurt echt kan maken of breken: zeep.

Ook hier heb ik door de jaren heen ontzettend veel merken van geprobeerd en heb hierdoor wel duidelijk mijn favorieten leren kennen.

1 van mijn most high ranking zepen: Tcheon Fung Sing oftewel TFS.
Het is geen geheim dat ik groot fan ben van de Italiaanse TFS zepen. Heb bijna iedere geur wel in huis gehad. Zeer te spreken over de prestaties van de zeep en hun unieke geuren.
Dit is wel de geur die het allemaal gestart heeft voor mij.
TFS Scheerzeep Bergamotto Neroli Forte http://www.barbieredifiga(...)-neroli-forte-150-ml

De heerlijke zoete, frisse geur van de zeep, daar is er echt geen 2e van!
Uniek geurtje, zodra je hem ruikt, ben je verkocht. Kan ik bijna garanderen
De performance van de zeep is absoluut top notch.
Erg makkelijk op te kloppen zepen, wat hem ook voor de beginners een aanrader maakt.
Heel dik, luxe lather met een flinke hoeveelheid slick.

Natuurlijk wil je wel iets matchends hebben voor na je scheerbeurt.
TFS Aftershave Balm Bergamotto Neroli Forte http://www.barbieredifiga(...)eroli-forte-100ml-nl

Zeer fijne aftershave balsem. Niet te dik, niet te dun. Zeer zacht op de huid, verzorgt echt heel lekker En de geur, die blijf je vrijwel de hele dag wel ruiken, heerlijk!

Optioneel: Aluinblok. 1tje van de Kruidvat. Cheap, goedkoop en groot.
Kan weinig mis aan gaan denk ik zo

pi_142147774
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:03 schreef IPA35 het volgende:
Overigens is mijn Arko bijna op en ben ik misschien genoodzaakt een stop-gap oplossing aan te schaffen. Palmolive zou inferieur zijn, maar ik zag bij Kruidvat ook Nivea liggen. Is dat wat?
Nivea is net iets beter dan palmolive, ruikt naar citroen, btw
pi_142147833
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:50 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Nivea is net iets beter dan palmolive, ruikt naar citroen, btw
Nooit geprobeerd, ligt die ook bij kruidvat ofzo?
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_142147895
Gewoon Balea scheercrème gebruiken. Kan niet beter.
pi_142148231
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:50 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Nivea is net iets beter dan palmolive, ruikt naar citroen, btw
Hmmm mijn geliefde Arko Moist ook...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_142148606
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:53 schreef znarch het volgende:

[..]

Nooit geprobeerd, ligt die ook bij kruidvat ofzo?
http://www.kruidvat.nl/ni(...)cheercreme/p/1502516
pi_142148625
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:55 schreef hafez1234 het volgende:
Gewoon Balea scheercrème gebruiken. Kan niet beter.
gast, niet iedereen woont in Duitsland
pi_142148674
quote:
Is geen kwastloze troep toch?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_142148826
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 20:22 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Is geen kwastloze troep toch?
nope
pi_142150784
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:50 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Nivea is net iets beter dan palmolive, ruikt naar citroen, btw
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:53 schreef znarch het volgende:

[..]

Nooit geprobeerd, ligt die ook bij kruidvat ofzo?
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:50 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Nivea is net iets beter dan palmolive, ruikt naar citroen, btw
+1 voor Nivea scheercreme. Makkelijk op te kloppen en ruikt wel lekker eigenlijk. In het buitenland (Badger&Blades) zijn ze gek erop.
www.Buyincoins.com
10% korting: 10%ebay110
recommander: alxzhu
  donderdag 10 juli 2014 @ 21:32:34 #11
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_142151980
Maar een keertje kopen voor de afwisseling, die Nivea :).
World domination is my middle name.
pi_142167876


Het is weer vrijdag. De werkweek is weer over, dus het is weer tijd voor een shave.
Vandaag weer een lekkere luxe shave met de TFS DiVino!
Ik heb de zeep overgeschept in een ander bakje omdat ik met de kleine kwasten niet goed in het glas kon komen. Glas staat nu wel netjes op de kast overigens, samen met de verpakking waar ie in kwam.

Setup:
Pearl TTO OC SBF12 in Pearl stand met Personna Lab (vers)
Simpson Berkeley Best Badger
TFS LE DiVino scheerzeep
TFS LE DiVino ASB
En in het haar vandaag: Layrite Super Hold

Ik had alweer en paar weken mijn Pearl niet aangeraakt, dus daar werd het wel weer eens tijd voor. Ook de Personna Lab's heb ik al een poos niet meer gehad, dus waarom niet meteen combineren, toch?
Moet zeggen dat het best een hele fijne combinatie is achteraf :D

Zoals ik al zei, ik kon met de wat kleinere formaat kwasten niet handig in het glas komen en goed de kwast laden. Dus ik heb alles in een lege Suavecito pot gestopt, waar we met heel veel moeite het label EN de lijm vanaf hebben gekregen.
Was wel even flink proppen, maar de kleine 200 ml zeep zit erin. Klein kopje erop, maar dat drukt het deksel wel aan :D

Laden van de kwast en het opschuimen van de zeep ging behoorlijk makkelijk. Vandaag weer facelather gedaan, ging ook behoorlijk makkelijk.
Dikke laag schuim met een licht zoet wijngeurtje, perfect om het weekend mee te starten, toch?

Scheren ging uitstekend. De Personna's zijn flink scherp zonder al te veel in te leveren op de souplesse. Zeer fijne mesjes. Samen met de efficiënte Pearl, een zeer goede combinatie.

3 passes probleemloos BBS!
Shave lekker afgerond met de superzachte DiVino ASB. Goed, hij is wat lastig uit de fles te krijgen door het openingetje bovenin de fles, maar het is wel zo supermakkelijk uit te smeren!
Ruikt ook nog eens lekker en voor de huid is het echt een hele fijne ASB.

Vandaag ook maar lekker weer de Layrite ingesmeerd. Is samen met de JS Sloane op het moment wel de best werkende water-based pomade voor mijn haar.

Dat was het weer voor vandaag, zondag weer een nieuwe shave! :D

PRETTIG WEEKEND ALLEMAAL!
  vrijdag 11 juli 2014 @ 13:07:15 #13
393745 Deugniett
Toch welllll
pi_142168159
Ben van plan om volgende week een dagje naar Duitsland te gaan en langs de DM te gaan. Iemand nog aanraders? Ik zag dat Balea hier wordt aangeraden dus die ben ik van plan om mee terug te nemen. Iemand nog aanraders voor een krabber? Gebruik momenteel een Gilette Tech om te kijken of het wat was en moet zeggen dat het mij wel bevalt. Dus ga ik kijken voor opvolger in Duitsland.
  vrijdag 11 juli 2014 @ 13:21:49 #14
365082 IPA35
Patriarch
pi_142168639
Die dingen vind je meestal niet zomaar in winkels...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_142169802
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 13:07 schreef Deugniett het volgende:
Ben van plan om volgende week een dagje naar Duitsland te gaan en langs de DM te gaan. Iemand nog aanraders? Ik zag dat Balea hier wordt aangeraden dus die ben ik van plan om mee terug te nemen. Iemand nog aanraders voor een krabber? Gebruik momenteel een Gilette Tech om te kijken of het wat was en moet zeggen dat het mij wel bevalt. Dus ga ik kijken voor opvolger in Duitsland.
DM had volgens mij ook een goedkope badger kwast voor een eurotje of 8 incl houder.
www.Buyincoins.com
10% korting: 10%ebay110
recommander: alxzhu
  vrijdag 11 juli 2014 @ 13:57:19 #16
393745 Deugniett
Toch welllll
pi_142169973
Oke thnx! Dan houd ik het bij de DM. Ben daar nooit geweest dus ben benieuwd :D
pi_142200429
Kijk ook anders eens bij kaufland.. Kun je naast de scheerspullen ook nog een kratje bier meenemen! ;-)
pi_142200620
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 13:57 schreef Deugniett het volgende:
Oke thnx! Dan houd ik het bij de DM. Ben daar nooit geweest dus ben benieuwd :D
Balea scheercrème sowieso. De aftershave ook. Daarnaast kun je ook nog Palmolive scheercrème kopen. Is ook een goede scheercrème. Kost 0,85 cent daar in Nederland 2 euro.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 11:28:14 #19
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_142200818
Vanmorgen geschoren met TOBS scheercreme en een Astra mesje. Ik moet toch zeggen dat Astra mij beter bevalt.

Is iets scherper, ik krijg een beter scheerresultaat dan met de Derby mesjes en het openhalen van mijn gezicht, wordt steeds minder. Vanmorgen zelfs 3 passes geschoren, ook tegen de haarrichting in, en geen snijwondjes en al helemaal geen irritatie.

c_/ *O* w/
World domination is my middle name.
pi_142200875
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 11:28 schreef Daklem het volgende:
Vanmorgen geschoren met TOBS scheercreme en een Astra mesje. Ik moet toch zeggen dat Astra mij beter bevalt.

Is iets scherper, ik krijg een beter scheerresultaat dan met de Derby mesjes en het openhalen van mijn gezicht, wordt steeds minder. Vanmorgen zelfs 3 passes geschoren, ook tegen de haarrichting in, en geen snijwondjes en al helemaal geen irritatie.

c_/ *O* w/
Astra mesjes zijn ook top mesjes. Kosten ook niet veel. Je kunt 100 mesjes voor ongeveer 9 euro krijgen via ebay.
pi_142211887
Ik ben op dit moment in Kroatië. Is daar nog het een en ander te vinden op het gebied van klassiek scheren?
  zaterdag 12 juli 2014 @ 18:44:00 #22
365082 IPA35
Patriarch
pi_142212164
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 18:35 schreef TGun het volgende:
Ik ben op dit moment in Kroatië. Is daar nog het een en ander te vinden op het gebied van klassiek scheren?
Goede vraag, ga er zelf waarschijnlijk ook heen binnenkort.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_142216279
Edit: nee dus.

[ Bericht 96% gewijzigd door rene90 op 12-07-2014 20:33:07 ]
  zaterdag 12 juli 2014 @ 22:07:30 #24
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142220586
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 11:31 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Astra mesjes zijn ook top mesjes. Kosten ook niet veel. Je kunt 100 mesjes voor ongeveer 9 euro krijgen via ebay.
Rapira's zijn scherper en goedkoper 200 stuks voor 14 euro incl verzenden.
  zondag 13 juli 2014 @ 09:55:06 #25
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_142234759
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 22:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Rapira's zijn scherper en goedkoper 200 stuks voor 14 euro incl verzenden.
Die moet ik nog gaan testen. :-).

200 stuks voor 14 euro is geen geld. Dan kan je bij elke Scheerbeurt gemakkelijk een nieuw mesje pakken.
World domination is my middle name.
  zondag 13 juli 2014 @ 11:37:44 #26
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_142236039
Zojuist met Rapira geschoren. Voel geen verschil met de Astra mesjes. Voor mijn gevoel zijn deze vrijwel hetzelfde.

Wederom 3 passes geschoren WTG en ATG, en geen uitslag, irritatie en snijwondjes.

Wel super gladde baby face nu :9
World domination is my middle name.
  zondag 13 juli 2014 @ 11:45:33 #27
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142236229
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 11:37 schreef Daklem het volgende:
Zojuist met Rapira geschoren. Voel geen verschil met de Astra mesjes. Voor mijn gevoel zijn deze vrijwel hetzelfde.

Wederom 3 passes geschoren WTG en ATG, en geen uitslag, irritatie en snijwondjes.

Wel super gladde baby face nu :9
nice :)
pi_142238321


Daar is het weer, het einde van de week. Zondag.
Het allerlaatste oranje tintje deze week ivm het voetbal, dan hebben we dat ook maar gehad, toch? :D 3e plek voor ons Hollanders, not bad.

Setup:
Pearl OC TTO SBF 12 in Pearl stand met Personna Lab (1)
HardRight reknotted met een TGN 2 Band Finest XH
HTGAM Pumpk'n 3.14
Pinaud Clubman Virgin Island Bay Rum Aftershave
En vandaag in het haar: Reuzel Waterbased (athans, dat was de bedoeling :P )

Zo, de zondagse shave. Lekker alles op het gemakje.
Lekker comfortabele setup gepakt met een lekker oranje thema!
Kwast, zeep, label van de aftershave en de pomade, allemaal een oranje tintje!

Goed, tijd om maar eens te beginnen!
Lekker zeepje opgeklopt, ging weer erg makkelijk! En het ruikt zo gruwelijk lekker! Je krijgt gewoon zin in gevuld speculaas, terwijl je net wakker bent, zo lekker is het spul! :D

Scheren was echt een genot :) Die lekkere geur, de heerlijke slickness van de zeep, de heerlijke combinatie van krabber en mes...het zat allemaal gewoon helemaal mee :D

Netjes 3 pass BBS gehaald.

Lekker de shave afgerond met een flinke splash Pinaud Bay Rum. Ook dit ging weer prima bij de geur van de zeep. Wat minder spicy als de Ogallala van de vorige keer, maar daar is niets mis mee :D
Kleine sting bij het opdoen, klein gloeiend gevoel na en daarna een heerlijk rustig huidje met een lekker spicy geurtje de hele dag om je heen (y) Kan niet beter toch?

Ik was van plan om vandaag de Reuzel weer wat verder op te maken, maar er achteraf maar vanaf gezien. Geen in om m'n haar te doen vandaag :P

Fijne zondag allemaal!
pi_142277846
Heb uit Italië een aantal producten meegenomen en me nu 3 keergeschoren met Figaro. Ruikt voor een groot deel als Cella; wellicht iets minder zoet. Het is echt een mooie gladde scheerzeep en ik krijg er een goed resultaat mee. Nu al jammer dat ik niet meer heb meegenomen ;)

Immer.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 15 juli 2014 @ 12:33:47 #30
74056 crew  ToT
pi_142319283
Welke mesjes zijn scherper; Astra of Shark? Ik wil ff een grote verpakking bestellen van 1 van beiden. :)

[ Bericht 35% gewijzigd door ToT op 15-07-2014 12:39:04 ]
  dinsdag 15 juli 2014 @ 13:08:15 #31
365082 IPA35
Patriarch
pi_142320433
Ik denk Astra.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_142322815
Ik zou idd zeggen, Astra
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 15 juli 2014 @ 14:45:50 #33
74056 crew  ToT
pi_142323892
Astra dan dus, thx! ^O^

En die Gillette 7 O' Clock, zijn die echt veel beter? Hangt wel een wat hoger prijskaartje aan (die Sharks en die Astra's zijn vergelijkbaar met elkaar qua prijs).

Ik zat aan deze te denken.

:') Alleen daar heb je ook groene, donkerblauwe en gele versies van! _O-
Die groene schijnen vrij agressief te zijn en de gele zouden relatief gesproken het mildste zijn.
pi_142324124
Zijn ook allemaal prima middle-of-the-road mesjes. Wel lekker smooth, vind ik zelf
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 15 juli 2014 @ 15:33:19 #35
74056 crew  ToT
pi_142325446
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 14:52 schreef Ubershave het volgende:
Zijn ook allemaal prima middle-of-the-road mesjes. Wel lekker smooth, vind ik zelf
Dus Astra of die 7 O' Clock zou onderling niet zo veel verschillen om het prijsverschil te rechtvaardigen? Okee, kwestie van persoonlijke smaak uiteraard, maar het zit allemaal dus dicht bij elkar in de buurt?
pi_142326003
De gele 7 'O Clock vind ik scherp maar ruw. Astra vind ik smoother. Dit alles is uiteraard persoonlijk.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 15 juli 2014 @ 16:45:22 #37
74056 crew  ToT
pi_142327750
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 15:49 schreef MarcelR het volgende:
De gele 7 'O Clock vind ik scherp maar ruw. Astra vind ik smoother. Dit alles is uiteraard persoonlijk.
^O^ Dan ga ik voor de Astra, thx!

Nu nog op zoek naar Wilkinson scheercrème voor een schappelijke prijs, met lage/geen verzendkosten. :)
pi_142330856
Astra mesjes! Kost geen drol
http://m.ebay.com/itm/171375575880?nav=SEARCH
www.Buyincoins.com
10% korting: 10%ebay110
recommander: alxzhu
  dinsdag 15 juli 2014 @ 18:32:15 #39
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142330999
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 14:45 schreef ToT het volgende:
Astra dan dus, thx! ^O^

En die Gillette 7 O' Clock, zijn die echt veel beter? Hangt wel een wat hoger prijskaartje aan (die Sharks en die Astra's zijn vergelijkbaar met elkaar qua prijs).

Ik zat aan deze te denken.

:') Alleen daar heb je ook groene, donkerblauwe en gele versies van! _O-
Die groene schijnen vrij agressief te zijn en de gele zouden relatief gesproken het mildste zijn.
zelf vind ik die indian blacks beter, scherper en smoother dan de astra's
http://www.ebay.nl/itm/Gi(...)&hash=item2ed38301d8
  dinsdag 15 juli 2014 @ 18:33:40 #40
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142331032
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 18:27 schreef alxzhu het volgende:
Astra mesjes! Kost geen drol
http://m.ebay.com/itm/171375575880?nav=SEARCH
let er wel op, dat er fake astra's in omloop zijn.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 15 juli 2014 @ 18:34:21 #41
74056 crew  ToT
pi_142331050
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 18:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

zelf vind ik die indian blacks beter, scherper en smoother dan de astra's
http://www.ebay.nl/itm/Gi(...)&hash=item2ed38301d8
Ik zat zelf aan deze deal te denken, of kunnen die ook fake zijn? :@
  dinsdag 15 juli 2014 @ 18:36:20 #42
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142331108
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 18:34 schreef ToT het volgende:

[..]

Ik zat zelf aan deze deal te denken, of kunnen die ook fake zijn? :@
nee, alleen waarom zoveel in 1x, als je niet zeker weet of ze jou wel bevallen, ieder gezicht is nl anders.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 15 juli 2014 @ 18:36:58 #43
74056 crew  ToT
pi_142331119
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 18:27 schreef alxzhu het volgende:
Astra mesjes! Kost geen drol
http://m.ebay.com/itm/171375575880?nav=SEARCH
Ah, zelfs nog goedkoper dan die ik gevonden had! :)
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 15 juli 2014 @ 18:38:23 #44
74056 crew  ToT
pi_142331151
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 18:36 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nee, alleen waarom zoveel in 1x, als je niet zeker weet of ze jou wel bevallen, ieder gezicht is nl anders.
Ja dan zijn ze wel een stuk goedkoper. :P
Maar misschien idd eerst ergens 1 enkel pakje kopen of zo.
Sowieso ben ik pas sinds kort met DE mesjes bezig en moet ik mijn draai nog zien te vinden in het inzepen en het scheren. Het gaat vrij goed, maar het kan natuurlijk altijd beter. :)
  dinsdag 15 juli 2014 @ 18:46:06 #45
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142331476
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 18:38 schreef ToT het volgende:

[..]

Ja dan zijn ze wel een stuk goedkoper. :P
Maar misschien idd eerst ergens 1 enkel pakje kopen of zo.
Sowieso ben ik pas sinds kort met DE mesjes bezig en moet ik mijn draai nog zien te vinden in het inzepen en het scheren. Het gaat vrij goed, maar het kan natuurlijk altijd beter. :)
dan zou ik nog even wachten tot je techniek beter is en daarna nieuwe mesjes uit proberen, voorlopig kun je nog ver vooruit :)
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 15 juli 2014 @ 18:48:52 #46
74056 crew  ToT
pi_142331584
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 18:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dan zou ik nog even wachten tot je techniek beter is en daarna nieuwe mesjes uit proberen, voorlopig kun je nog ver vooruit :)
:Y Da's waar!

Ik heb nog op voorraad:

1x Treet (die ik nu gebruik)
en 1x van ieder:

Wilkinson
Supermax
Gillette blue
Astra
Polsilver
Feather

plus een aantal Personna's. (Een pakje -1.)
  dinsdag 15 juli 2014 @ 19:06:09 #47
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142332235
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 18:48 schreef ToT het volgende:

[..]

:Y Da's waar!

Ik heb nog op voorraad:

1x Treet (die ik nu gebruik)
en 1x van ieder:

Wilkinson
Supermax
Gillette blue
Astra
Polsilver
Feather

plus een aantal Personna's. (Een pakje -1.)
weet je welke wilkinson,? er zijn meedere versie's nl
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 15 juli 2014 @ 19:39:13 #48
74056 crew  ToT
pi_142333559
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 19:06 schreef THEFXR het volgende:

[..]

weet je welke wilkinson,? er zijn meedere versie's nl
Sword, verder zie ik er niks anders op staan. :)
pi_142357647


BAM! Week in 2en. Woodsy Wednesday!
Vandaag lekker een beetje op de Sandalwood toer, Beetje classic geurtje.

Setup:
Pearl OC TTO SBF12 in Pearl stand met Personna Lab (2)
Semogue 1305
TFS Barbe Blu
Castle Forbes Cedarwood & Sandalwood ASB
En in het haar vandaag: Reuzel Waterbased

Ik was hier wel weer een beetje aan toe. Een lekker simpel, klassiek geurtje.

Dus vandaag weer eens na vrij lange tijd de TFS Barbe Blu uit de kast getrokken. Dit is 1 van mijn eerste TFS zepen en volgens mij ook nog eens degene die het langst al bij me is. Heb het meeste allemaal wel eens in de collectie gehad. Heel zacht, subtiel Sandalwood geurtje. Heel licht houtachtig geurtje met een beetje licht zoet tintje eraan.
Erg mild, dus kun je goed combineren met een wat sterker geurende aftershave.

Vandaag ook de Semogue 1305 weer eens ingezet. Heerlijk grote, zachte varkenshaar kwast. Blijf met deze kwast toch regelmatig wisselende resultaten halen. In mijn geval wil niet altijd het schuim aanwezig blijven in de kwast. Eerste 2 passes zijn dan gewoon mooi dik en zacht en dan de 3e pass, dan lijkt het wel uit de kwast opgelost te zijn. Beetje jammer. Aan de zeep ligt het niet overigens, daar kan ik met iedere andere kwast wel prima resultaten mee behalen.

Goed, back on-topic: de shave

Ging op zich helemaal niet verkeerd. Keurige 3 pass BBS, geen wondjes, wel een stukje irritatie omdat ik de krabber op de kruislingse pass iets te stijl op de nek had staan. Dus dat vond ie niet zo heel lekker :P

Zoals ik al zei, de eerste 2 passes gingen perfect. Mooi dik schuim in de kwast. Bij de 3e pass was het toch echt te dun, dus daar moest ik even wat zeep bij pakken. Was daarna weer prima :D

De shave lekker afgerond met een drupje Castle Forbes.
De geur moet ik nog een beetje aan wennen zo vanuit de fles. Als je hem eenmaal opdoet, zwakt ie al heel erg af. Licht sticky spul, licht vettig. Doet het overigens uitstekend verder. Koelde de irritatie goed af en verzorgt ook lekker. Geurtje is lekker mild, heb niet te klagen :)

In het haar vandaag, het laatste beetje van mijn Reuzel Waterbased.
Werkte best lekker mee vanmorgen, alles netjes in model.
Begint nu (4 uur later) een beetje af te zwakken en licht in te zakken en op sommige plekken losser te worden.
D'r zit nog voor 1~2 dagen in het blik, daarna is ie gelukkig op.

Verder wens ik jullie allemaal een hele fijne, zonnige woensdag toe!
  woensdag 16 juli 2014 @ 14:17:15 #50
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142361222
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 19:39 schreef ToT het volgende:

[..]

Sword, verder zie ik er niks anders op staan. :)





  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 16 juli 2014 @ 15:27:36 #51
74056 crew  ToT
pi_142363692
quote:
Ik denk dat het die classic is; alleen een zwarte opdruk.
pi_142366441
Iemand ervaring met de Ebay verkoper Virginia Shaving&Beauty Store 'Virginiasheng'' voor scheerkwasten?

Zou dit iets zijn?
http://www.ebay.com/itm/F(...)ipping-/161317672985

Of dit?
http://www.ebay.com/itm/S(...)handle-/151275673535
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 16 juli 2014 @ 16:57:19 #53
74056 crew  ToT
pi_142366925
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:44 schreef BoyB het volgende:
Iemand ervaring met de Ebay verkoper Virginia Shaving&Beauty Store 'Virginiasheng'' voor scheerkwasten?

Zou dit iets zijn?
http://www.ebay.com/itm/F(...)ipping-/161317672985

Of dit?
http://www.ebay.com/itm/S(...)handle-/151275673535
Ik denk de meeste mensen hier wel! :Y

Ik heb alleen zo'n varkentje van Kruidvat en ik heb deze. Het varkentje (kwast van varkenshaar dus) is best okay, maar ik vind deze kwast echt heel fijn! ^O^
Ik heb nog geen andere soorten uitgeprobeerd, dus ik kan niet zeggen hoe deze is in vergelijking met andere kwasten. In ieder geval ben ik er zelf dik tevreden over! ^O^
pi_142367563
Zo, drie krabbertje bijgekocht. Tweedehandjes, dus lekker opknappen. ^O^
pi_142367721
:D Fotos? :D
  woensdag 16 juli 2014 @ 18:00:23 #56
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142368987
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:44 schreef BoyB het volgende:
Iemand ervaring met de Ebay verkoper Virginia Shaving&Beauty Store 'Virginiasheng'' voor scheerkwasten?

Zou dit iets zijn?
http://www.ebay.com/itm/F(...)ipping-/161317672985

Of dit?
http://www.ebay.com/itm/S(...)handle-/151275673535
wat een lijer, bij die laatste $5 shipping terwijl hun gratis verzenden!
pi_142369587
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:44 schreef BoyB het volgende:
Iemand ervaring met de Ebay verkoper Virginia Shaving&Beauty Store 'Virginiasheng'' voor scheerkwasten?

Zou dit iets zijn?
http://www.ebay.com/itm/F(...)ipping-/161317672985

Of dit?
http://www.ebay.com/itm/S(...)handle-/151275673535
Ik heb zelf deze van de week besteld. Dacht neem maar gelijk de set met houder, want die dingen zijn veelste duur los of in Nederland. :D
http://m.ebay.com/itm/161272561878?nav=SEARCH
www.Buyincoins.com
10% korting: 10%ebay110
recommander: alxzhu
pi_142370540
Godverdomme.

Ein-de-lijk de Lord L6 binnen van ebay, staat de kop hartstikke scheef op de handle, schroeft ook totaal niet soepel in elkaar... :( :( :(

Weet nog niet wat ik ga doen, nieuwe laten sturen met de kans weer bijna 4 weken te moeten wachten of geld terug eisen.

Pearl kopen, al moet ik dan weer wachten totdat BdF terug is.
Maggard MR18 kopen al moet dat ook uit USA komen dus ook kans op aantal weken levertijd.
Of gewoon meteen maar voor een mooie Muhle oid gaan..

:(
  woensdag 16 juli 2014 @ 19:00:40 #59
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142370916
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 18:51 schreef Cliffy het volgende:
Godverdomme.

Ein-de-lijk de Lord L6 binnen van ebay, staat de kop hartstikke scheef op de handle, schroeft ook totaal niet soepel in elkaar... :( :( :(

Weet nog niet wat ik ga doen, nieuwe laten sturen met de kans weer bijna 4 weken te moeten wachten of geld terug eisen.

Pearl kopen, al moet ik dan weer wachten totdat BdF terug is.
Maggard MR18 kopen al moet dat ook uit USA komen dus ook kans op aantal weken levertijd.
Of gewoon meteen maar voor een mooie Muhle oid gaan..

:(
aah, dat is balen na zolang wachten :{
pi_142373010
Ik denk dat er binnenkort weer een inkoopactie start op shasoc. Weet je in ieder geval zeker dat je een echte L6 hebt.
Onder deze lijn niet schrijven
pi_142373154
Ongetwijfeld zal er wel snel weer wat zijn ja. Hoe meer mensen zich ervoor aanmelden, des te eerder zal er weer wat komen :D
pi_142373291
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 19:55 schreef marzman het volgende:
Ik denk dat er binnenkort weer een inkoopactie start op shasoc. Weet je in ieder geval zeker dat je een echte L6 hebt.
Heb ik toen gecheckt maar die Hongaar had het model dat ik wil dus niet meer
  woensdag 16 juli 2014 @ 20:14:17 #63
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142373856
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 19:55 schreef marzman het volgende:
Ik denk dat er binnenkort weer een inkoopactie start op shasoc. Weet je in ieder geval zeker dat je een echte L6 hebt.
die is toch bij de fabrikant?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 16 juli 2014 @ 20:36:37 #64
74056 crew  ToT
pi_142374833
In het kader van ff gewoon dingen uitproberen heb ik net handcrème als pre-shave gebruikt.
Dat werkt echt PERFECT!!!! _O_
De baardharen werden goed soepel en het scheren leverde geen irritatie op. Ik heb me niet gesneden (op 1 enkel puntje op de adamsappel na), terwijl ik het best stevig heb gedaan. Ook aftershave prikte echt helemaal niet.

Nu weet ik wel dat veel mensen handcrème te vet vinden voor op de huid, dus misschien ga ik binnenkort gewoon pre-shave olie halen. :)
pi_142375117
quote:
2s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:36 schreef ToT het volgende:
In het kader van ff gewoon dingen uitproberen heb ik net handcrème als pre-shave gebruikt.
Dat werkt echt PERFECT!!!! _O_
De baardharen werden goed soepel en het scheren leverde geen irritatie op. Ik heb me niet gesneden (op 1 enkel puntje op de adamsappel na), terwijl ik het best stevig heb gedaan. Ook aftershave prikte echt helemaal niet.

Nu weet ik wel dat veel mensen handcrème te vet vinden voor op de huid, dus misschien ga ik binnenkort gewoon pre-shave olie halen. :)
Je hebt ook gezichtscreme he ;)
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 16 juli 2014 @ 20:56:48 #66
74056 crew  ToT
pi_142375723
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:42 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Je hebt ook gezichtscreme he ;)
True, maar misschien trekt dat weer te veel in? :)
pi_142376990
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:14 schreef THEFXR het volgende:

[..]

die is toch bij de fabrikant?
Via de Hongaarse importeur. JanWinters heeft die gehouden en wilde dat nog een keertje doen. De reden was toen ook de vele neppers op Ebay.

quote:
2s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:36 schreef ToT het volgende:
In het kader van ff gewoon dingen uitproberen heb ik net handcrème als pre-shave gebruikt.
Dat werkt echt PERFECT!!!! _O_
De baardharen werden goed soepel en het scheren leverde geen irritatie op. Ik heb me niet gesneden (op 1 enkel puntje op de adamsappel na), terwijl ik het best stevig heb gedaan. Ook aftershave prikte echt helemaal niet.

Nu weet ik wel dat veel mensen handcrème te vet vinden voor op de huid, dus misschien ga ik binnenkort gewoon pre-shave olie halen. :)
Bartex schijnt ook goed te werken. Dat is eigenlijk een soort brushless scheercreme maar werkt schijnbaar ook als preshave.
Onder deze lijn niet schrijven
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 16 juli 2014 @ 21:26:35 #68
74056 crew  ToT
pi_142377035
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:25 schreef marzman het volgende:

Bartex schijnt ook goed te werken. Dat is eigenlijk een soort brushless scheercreme maar werkt schijnbaar ook als preshave.
Dat gebruik ik al als pre-shave aangezien ik het absolute bagger vind als scheercrème op zich.
Het werkt redelijk aps pre-shave, maar vandaag merkte ik dat handcrème veel fijner werkt! :Y
  woensdag 16 juli 2014 @ 21:28:24 #69
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142377109
quote:
2s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:36 schreef ToT het volgende:
In het kader van ff gewoon dingen uitproberen heb ik net handcrème als pre-shave gebruikt.
Dat werkt echt PERFECT!!!! _O_
De baardharen werden goed soepel en het scheren leverde geen irritatie op. Ik heb me niet gesneden (op 1 enkel puntje op de adamsappel na), terwijl ik het best stevig heb gedaan. Ook aftershave prikte echt helemaal niet.

Nu weet ik wel dat veel mensen handcrème te vet vinden voor op de huid, dus misschien ga ik binnenkort gewoon pre-shave olie halen. :)
gewoon zonnebloem olie, veel goedkoper :D
pi_142377120
quote:
2s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:26 schreef ToT het volgende:

[..]

Dat gebruik ik al als pre-shave aangezien ik het absolute bagger vind als scheercrème op zich.
Het werkt redelijk aps pre-shave, maar vandaag merkte ik dat handcrème veel fijner werkt! :Y
Ah :)

quote:
1s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:02 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Heb ik toen gecheckt maar die Hongaar had het model dat ik wil dus niet meer
Je had het toch over een L6? Die heb ik zelf gewoon via 'die Hongaar' :)
Onder deze lijn niet schrijven
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 16 juli 2014 @ 21:29:56 #71
74056 crew  ToT
pi_142377189
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:28 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gewoon zonnebloem olie, veel goedkoper :D
Heb ik serieus aan zitten denken! _O-
pi_142377273
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:28 schreef marzman het volgende:

[..]

Ah :)

[..]

Je had het toch over een L6? Die heb ik zelf gewoon via 'die Hongaar' :)
Lange versie.

Hoe dan ook is het een nutteloze discussie, het is amper goedkoper, en belangrijker, er is nog steeds geen groupbuy en voordat die is opgezet en ik dat ding daadwerkelijk binnen heb zijn we ook weer een x aantal weken verder..
pi_142379336
Refund geregeld.. Nu dus op zoek naar een andere razor :D
pi_142379517
Als je iets redelijk milds zoekt, kun je altijd nog kijken naar een Merkur 34C?
pi_142379909
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 22:21 schreef Ubershave het volgende:
Als je iets redelijk milds zoekt, kun je altijd nog kijken naar een Merkur 34C?
23C lijkt me interessanter ivm langere handvat.. Muhle valt denk ik af want die schijnen toch een stuk aggresiever te zijn..

Dit vind ik ook wel een interessant optie..
pi_142380053
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 17:18 schreef Ubershave het volgende:
:D Fotos? :D
Volgen sowieso als ik ze opgekalefaterd heb. Merkloos spul, al komt het wel uit Solingen.

Leuk voor erbij, al gebruik ik die eerste het meest. Oude gilette weetikveel.
pi_142380266
Punt van overseas bestellen is wel de shipping he. Je bent bijna net zoveel kwijt aan shipping als aan de razor itself.

De 23C looks very nice idd :D
pi_142380700
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 22:35 schreef Ubershave het volgende:
Punt van overseas bestellen is wel de shipping he. Je bent bijna net zoveel kwijt aan shipping als aan de razor itself.

De 23C looks very nice idd :D
Klopt, maar die MR18 is dan ook wel weer een stuk goedkoper dan die 23C, inclusief verzenden kost die 23C dik ¤33, dan is die MR18 inc verzenden alsnog goedkoper en als ik die reviews mag geloven is het een prima ding, voordeel van maggards is dan weer dat je er ook samplers bij kan kopen, verzending wordt er amper duurder door... What to do, what to do... :D
pi_142380930
Maggards kan ik wel van bevestigen dat het een enorme fiijne winkel is en zo'n beetje bij iedere aankoop wel samples ook meegeeft. En ja, volgens de reviews is de Maggards idd geen slechte razor.
(moet er zelf ook nog 1 proberen, wil er vooral 1 in huis halen voor de zware handle MR6 dus)
pi_142382315
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 22:46 schreef Ubershave het volgende:
Maggards kan ik wel van bevestigen dat het een enorme fiijne winkel is en zo'n beetje bij iedere aankoop wel samples ook meegeeft. En ja, volgens de reviews is de Maggards idd geen slechte razor.
(moet er zelf ook nog 1 proberen, wil er vooral 1 in huis halen voor de zware handle MR6 dus)
Tja.. Merkur is iig wel kwaliteit, lijkt mij dan ;) Plus een stuk sneller in huis, wel duurder

Maggard ziet er ook goed uit, qua reviews lijkt het met de kwaliteit ook wel goed te zitten, inclusief 8 zeepsamples en shipping zit het op ongeveer dezelfde prijs, kan alleen zo wel weer twee weken duren voordat het binnen is...
pi_142382489
Maggards packages duren grofweg een week voor ze aankomen, dat is mijn ervaring. Ik heb wel rond de ¤22,- besteld exclusief verzendkosten om zo geen gezeur met douane te hebben. En dat is, voor spul vanuit de VS, knap snel, weekje.

Merkur is (net als Maggards neem ik aan) gewoon kwaliteitsspul :)
pi_142382590
Dat is ook nog een nadeel, wat ik nu heb uitgezocht komt op de 24 euro ;)
  woensdag 16 juli 2014 @ 23:20:23 #83
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142382695
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:18 schreef Cliffy het volgende:
Dat is ook nog een nadeel, wat ik nu heb uitgezocht komt op de 24 euro ;)
haal je 1 sample eruit en die doen ze er dan gratis bij?
pi_142382733
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:20 schreef THEFXR het volgende:

[..]

haal je 1 sample eruit en die doen ze er dan gratis bij?
Ik zat al zo te schuiven idd ;)
  woensdag 16 juli 2014 @ 23:21:59 #85
365082 IPA35
Patriarch
pi_142382756
Mag je nu wel of geen aftershave met alcohol uit Amerika bestellen?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_142383041
Kan wel, maar niet iedere shop durft het aan. 3/4 van de shops durft het niet.

Maggards waren degene die bij mij zeiden: We will do it, risk is all yours.

Nou, daar heb ik geen 2x over hoeven denken. Send it over! :D (en dat ging goed, again, onder de ¤22 euro gebleven voor de douane)
  woensdag 16 juli 2014 @ 23:30:09 #87
365082 IPA35
Patriarch
pi_142383122
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:28 schreef Ubershave het volgende:
Kan wel, maar niet iedere shop durft het aan. 3/4 van de shops durft het niet.

Maggards waren degene die bij mij zeiden: We will do it, risk is all yours.

Nou, daar heb ik geen 2x over hoeven denken. Send it over! :D (en dat ging goed, again, onder de ¤22 euro gebleven voor de douane)
Hmmm. Ik kan niet teruglezen dat het illegaal zou zijn.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_142383325
Het is alcoholhoudende vloeistof, brandbaar. En daar kunnen ze moeilijk over doen ja.
pi_142383326
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:30 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Hmmm. Ik kan niet teruglezen dat het illegaal zou zijn.
Van maggardrazors: 4) United states postal service prohibits all alcohol based products via air mail. If an international order containing an alcohol based productis placed the item will be removed from the order and the purchase price of the item and any shipping costs associated with the item will be refunded.
  woensdag 16 juli 2014 @ 23:35:47 #90
365082 IPA35
Patriarch
pi_142383349
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:35 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Van maggardrazors: 4) United states postal service prohibits all alcohol based products via air mail. If an international order containing an alcohol based productis placed the item will be removed from the order and the purchase price of the item and any shipping costs associated with the item will be refunded.
Dat is wel klote dan. Nederlandse Douane heeft er geen moeite mee zoals ik het begrijp.

[ Bericht 0% gewijzigd door IPA35 op 16-07-2014 23:41:59 ]
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_142383565
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:35 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Dat is wel klote dan. Nederlandse Douna heeft er geen moeite mee zoals ik het begrijp.
Nou ja, MR wil het wel voor je doen dus, maar als USPS het onderschept ben je het kwijt en hoef je dus niet bij MR aan te kloppen ;)
  woensdag 16 juli 2014 @ 23:41:46 #92
365082 IPA35
Patriarch
pi_142383587
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:41 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Nou ja, MR wil het wel voor je doen dus, maar als USPS het onderschept ben je het kwijt en hoef je dus niet bij MR aan te kloppen ;)
Mooi klote is dat. En andere shipping opties hebben ze niet.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 16 juli 2014 @ 23:53:29 #93
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_142384056
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:35 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Dat is wel klote dan. Nederlandse Douane heeft er geen moeite mee zoals ik het begrijp.
je zou een usa po box service kunnen gebruiken
pi_142384183
Vraag het ze maar eens, dat komt wel goed :)

Of gewoon proberen :P Just like i did :D
  donderdag 17 juli 2014 @ 00:04:06 #95
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_142384508
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juli 2014 17:14 schreef AlDieWillenteKaaprenVaren het volgende:
Zo, drie krabbertje bijgekocht. Tweedehandjes, dus lekker opknappen. ^O^
kiek em goan. Welkom!
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_142390323
Goedenmorgen heren! Waar hebben jullie mee geschoren deze morgen?
  donderdag 17 juli 2014 @ 10:16:36 #97
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_142390478
Ben op de Engelse tour gegaan met een zeepje en aftershave van D.R. Harris (resp. Arlington en Windsor). Fijn spul.
pi_142390564
Oeh, die DR Harris Aftershave Milk Pink vond ik idd erg lekker in combinatie met Klar Kabinett
pi_142393129
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 00:04 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

kiek em goan. Welkom!
Hey ik had hier al wel eens eerder gepost, alleen was jij toen op vakantie. Lekker alert weer.
pi_142395472
Ben een starter met het natte klassieke scheren.

Deze dagen twee pakjes binnen gekregen:

De Gillette: http://www.tinydeal.com/g(...)or-male-p-83039.html

De Feather: http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=261524237807

Beiden nu eenmaal geprobeerd met een Hema-mesje.

Resultaat: Feather scheert prettiger (ligt wat zwaarder in de hand, meer balans) én veel effectiever (stuk gladder)

Had niet vermoed dat het zoveel verschil zou maken!
Ik dacht een Hema-mesje is een Hema-mesje en dus zullen ze beiden ongeveer even goed scheren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')