abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 8 juli 2014 @ 14:20:51 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142046210
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 14:18 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

De grote vraag is: kan de kok dat beter dan een robot in een fabriek?
net als de bediening is het keukenpersoneel maar al te vaak niet goed opgeleid. Ken heel wat zaken waar men groothandelsverpakkingen warm maakt en die avond aan avond vol zitten, zo gezellig daar (sarcasme)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142047001
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 14:18 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

De grote vraag is: kan de kok dat beter dan een robot in een fabriek?
Tja.. Het punt is vaak alleen dat ik het dan zelf ook kan. Zeker met toetjes omdat dat niet veel werk is. Ik ga naar een restaurant om meerdere redenen, maar ook omdat ze daar dingen maken die ik zelf niet kan. Ik heb niet de behoefte een euro of 8 te betalen voor een toetje dat ik in de supermarkt voor nog geen 2 euro kan krijgen.
pi_142054128
1. Amstel bier, en geen alternatief op fles
2. Bavaria bier, en geen alternatief op fles
3 Amsterdams marketingwonderbier, en geen alternatief op fles

Ik drink bij veel eten gewoon graag pilsener bier. niet in plaats van een uitgebalanceerd wijnarrangement, maar wel bij gewoon een steak, pasta en zeker pizza. Dan kan zo'n aangezoet kinderpils de avond echt kwaad doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_142054235
De bediening!
pi_142055659
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 13:54 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Ze had ook gewoon "uit de keuken" kunnen zeggen.

Wat verwacht jij dan, dat je het levensverhaal bij je eten te horen krijgt? Vraag je ook waar de sla vandaan komt?
Er zijn diverse tonijnachtigen die met uitsterven bedreigd zijn. Dus ja, ik wil weten welke soort het is, waar het vandaan komt en hoe het gevangen is. Een restaurant dat dat mij niet kan vertellen, daar kom ik één keer en nooit weer.

Van vlees wil ik trouwens ook graag weten waar het vandaan komt. Ik zou niet gauw gaan eten bij een restaurant dat bijvoorbeeld al zijn rundvlees uit de VS of Argentinië haalt, want dat vind ik verspilling als er in Nederland genoeg goeds te krijgen is.

Ik vind dat soort dingen erg belangrijk en daar kies ik restaurants mede op uit.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 18:41:51 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142055838
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 14:39 schreef Tja..1986 het volgende:

[..]

Tja.. Het punt is vaak alleen dat ik het dan zelf ook kan. Zeker met toetjes omdat dat niet veel werk is. Ik ga naar een restaurant om meerdere redenen, maar ook omdat ze daar dingen maken die ik zelf niet kan. Ik heb niet de behoefte een euro of 8 te betalen voor een toetje dat ik in de supermarkt voor nog geen 2 euro kan krijgen.
Triest niet, zo is een diepvriestaart van Coppenrath&Wiese eigenlijk meestal beter dan wat bakkers verkopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142055885
Ik voel me belazerd als ik groothandelzooi krijg. Maar goed, de tenten waar ik regelmatig kom maken alles gewoon zelf. :)
  dinsdag 8 juli 2014 @ 18:51:19 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142056194
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 18:43 schreef Isegrim het volgende:
Ik voel me belazerd als ik groothandelzooi krijg. Maar goed, de tenten waar ik regelmatig kom maken alles gewoon zelf. :)
Ik zie dat ook graag.
Kreeg bij een eenvoudig italiaans restaurant (meer een pasta/pizza) eens een tiramisu die in een frietbakje zat. De bediening verontschuldigde zich, hij was niet echt goed stijf geworden en ze zouden een berg prut op het bord hebben als ze het er probeerde uit te scheppen.
Mijn broer begon te sputteren dat dit toch echt niet kon, ik zei dat hij zich er niet mee moest bemoeien en ik erg blij was dat men erg eerlijk was, en dat het zelfgemaakt was.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142056236
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zie dat ook graag.
Kreeg bij een eenvoudig italiaans restaurant (meer een pasta/pizza) eens een tiramisu die in een frietbakje zat. De bediening verontschuldigde zich, hij was niet echt goed stijf geworden en ze zouden een berg prut op het bord hebben als ze het er probeerde uit te scheppen.
Mijn broer begon te sputteren dat dit toch echt niet kon, ik zei dat hij zich er niet mee moest bemoeien en ik erg blij was dat men erg eerlijk was, en dat het zelfgemaakt was.
Precies, dat! ^O^
  dinsdag 8 juli 2014 @ 18:53:01 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142056260
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 18:36 schreef Isegrim het volgende:

[..]
Ik zou niet gauw gaan eten bij een restaurant dat bijvoorbeeld al zijn rundvlees uit de VS of Argentinië haalt, want dat vind ik verspilling als er in Nederland genoeg goeds te krijgen is.
Oh, ik vind het juist verspilling om die runderen hier in Nederland op kostbare landbouwgrond met dure bijvoeding (want op gras kunnen ze hier niet leven). Daar in Argentinië hebben ze land genoeg waar je niks anders mee kan dan runderen op laten grazen. Beter het eindproduct (steak) hierheen brengen dan lopen slepen met al dat voer.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 18:58:01 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142056475
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 18:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Precies, dat! ^O^
Maar het is tekenend, veel mensen gaan voor het uiterlijk vertoon, ipv voor wat ik eerlijk eten wil noemen.
Ik eet liever een goed zelfgemaakte stamppot (in Brussel paar keer heerlijk Stoemp gegeten) dan een stuk vlees met pakjessaus.
Liever een karbonade met jus, bloemige aardappels en verse groenten dan een pak gebakken fingerfood vande macro op een chique bord met een truffeldressing (die naar pernis smaakt)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142056498
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, ik vind het juist verspilling om die runderen hier in Nederland op kostbare landbouwgrond met dure bijvoeding (want op gras kunnen ze hier niet leven). Daar in Argentinië hebben ze land genoeg waar je niks anders mee kan dan runderen op laten grazen. Beter het eindproduct (steak) hierheen brengen dan lopen slepen met al dat voer.
Want bijvoeding komt per definitie uit het buitenland? En geconditioneerd vleesvervoer is helemaal niet vervuilend? Ik kies bij vlees bij voorkeur voor lokaal en biologisch of verantwoord. Maar ook dierenwelzijn en regelgeving omtrent gebruik van hormonen en preventieve antibiotica vind ik van belang en dat is in Argentinië en de VS niet echt in orde.

Maar goed, dat wordt wel erg offtopic. Ik wil graag het verhaal bij mijn eten inderdaad. Het liefst nog zie ik een foto van het beest dat het vlees geleverd heeft. :P
  dinsdag 8 juli 2014 @ 19:00:47 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142056608
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, ik vind het juist verspilling om die runderen hier in Nederland op kostbare landbouwgrond met dure bijvoeding (want op gras kunnen ze hier niet leven). Daar in Argentinië hebben ze land genoeg waar je niks anders mee kan dan runderen op laten grazen. Beter het eindproduct (steak) hierheen brengen dan lopen slepen met al dat voer.
Het maakt me niet zoveel uit waar het vandaan komt, ik wil goed vlees.
Als ik sucade als steak kan bereiden en het komt uit de VS is me dat liever dan kauwlappen van om de hoek. Ik vind het lokale rundvlees over het algemeen te mager.
Eigenlijk is dat voor bijna al het rundvlees het geval.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 19:01:58 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142056649
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 18:58 schreef Isegrim het volgende:

[..]


Maar goed, dat wordt wel erg offtopic. Ik wil graag het verhaal bij mijn eten inderdaad. Het liefst nog zie ik een foto van het beest dat het vlees geleverd heeft. :P
Jammer dat het restaurant aan het eind van de melkweg nog niet open is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142057437
Pretentieus gejank in dit topic zeg. En dan heb ik het niet over de standaard hygiëne die in orde moet zijn (logisch), of de allergie issues, of eventuele onkunde van personeel, of ondeugdelijke producten. Maar ik heb het vermoeden dat de helft hier verwacht dat men in elke vreetschuur het etiquette van een sterrenrestaurant hebben.

Als je twee tientjes betaalt voor je hoofdgerecht moet je ook niet vreemd opkijken als je maar twee stukjes bestek hebt liggen, het lulletjerozenwater van 17 geen idee heeft wat het verschil tussen een cabernet en een merlot is en je cola 2,50 kost.

Maar goed, ik kan er ook naast zitten natuurlijk.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  dinsdag 8 juli 2014 @ 19:25:17 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142057628
Ja, dat zit je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 19:25:41 #77
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_142057645
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 18:58 schreef Isegrim het volgende:
Want bijvoeding komt per definitie uit het buitenland? En geconditioneerd vleesvervoer is helemaal niet vervuilend? Ik kies bij vlees bij voorkeur voor lokaal en biologisch of verantwoord.
Grappig dat "lokaal en biologisch" door de liefhebbers daarvan altijd "verantwoord" wordt genoemd... Het is juist andersom: "we" zijn intensieve veehouderij gaan bedrijven om meer mensen te kunnen voeden. Als je iedereen op deze manier zou willen laten eten in Nederland, zal je 90% van de mensen het land uit moeten werken...
censuur :O
  dinsdag 8 juli 2014 @ 19:27:09 #78
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_142057709
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 19:20 schreef HostiMeister het volgende:
Pretentieus gejank in dit topic zeg. En dan heb ik het niet over de standaard hygiëne die in orde moet zijn (logisch), of de allergie issues, of eventuele onkunde van personeel, of ondeugdelijke producten. Maar ik heb het vermoeden dat de helft hier verwacht dat men in elke vreetschuur het etiquette van een sterrenrestaurant hebben.

Als je twee tientjes betaalt voor je hoofdgerecht moet je ook niet vreemd opkijken als je maar twee stukjes bestek hebt liggen, het lulletjerozenwater van 17 geen idee heeft wat het verschil tussen een cabernet en een merlot is en je cola 2,50 kost.

Maar goed, ik kan er ook naast zitten natuurlijk.
Mwah, in Hong Kong heb ik bij zeer goedkope restaurants toch zeer goede service gekregen hoor. En ja, ook van jonge ventjes, met prima manieren.
pi_142057738
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 19:25 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Grappig dat "lokaal en biologisch" door de liefhebbers daarvan altijd "verantwoord" wordt genoemd... Het is juist andersom: "we" zijn intensieve veehouderij gaan bedrijven om meer mensen te kunnen voeden. Als je iedereen op deze manier zou willen laten eten in Nederland, zal je 90% van de mensen het land uit moeten werken...
Of 90% minder vlees eten, ook een optie. ;)
  dinsdag 8 juli 2014 @ 19:28:38 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142057772
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 19:25 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Grappig dat "lokaal en biologisch" door de liefhebbers daarvan altijd "verantwoord" wordt genoemd... Het is juist andersom: "we" zijn intensieve veehouderij gaan bedrijven om meer mensen te kunnen voeden. Als je iedereen op deze manier zou willen laten eten in Nederland, zal je 90% van de mensen het land uit moeten werken...
Waarbij dat zo succesvol was dat het merendeel van de in NL geproduceerde varkens en vleesproducten worden geexporteerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142062195
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het maakt me niet zoveel uit waar het vandaan komt, ik wil goed vlees.
Als ik sucade als steak kan bereiden en het komt uit de VS is me dat liever dan kauwlappen van om de hoek. Ik vind het lokale rundvlees over het algemeen te mager.
Eigenlijk is dat voor bijna al het rundvlees het geval.
Dat het lokale rundvlees te mager is komt door die stink libelle wijven die gillend gek worden als ze een mooi stukkie gemarmerd rundvlees zien. :( :( |:(
  dinsdag 8 juli 2014 @ 21:22:09 #82
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_142063449
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 19:27 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Of 90% minder vlees eten, ook een optie. ;)
Veel plezier daarmee ^O^
censuur :O
pi_142074645
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 21:22 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Veel plezier daarmee ^O^
Gaat uitstekend, dank. :)

HostiMeister, goed hoeft niet duur te zijn en duur hoeft niet goed te zijn. Daar is verrekte weinig correlatie tussen eigenlijk.
pi_142094514
Als ik iets voorgeschoteld krijg wat ik thuis ook kan maken ben ik zwaar teleurgesteld.

Laatst bestelde ik in een restaurant een vispakketje met verschillende soorten vis. Ik kreeg gewoon een aluminiumfolie pakketje, met inderdaad een stukje zalmfilet en wat witvis en een garnaal, met zout en peper uit de oven. Op zo'n moment verlang ik naar mijn eigen vis uit de oven!
Anarchistisch Avondvermaak
Magisch theater
Toegang is niet voor iedereen, enkel voor gekken
De toegansprijs is je verstand
  vrijdag 11 juli 2014 @ 10:17:14 #85
430467 Fapsalon
kloon van Mapima
pi_142163217
Soms als ik in het buitenland uit eten ga, dan zie ik wel eens Nederlanders die hun eigen sauzen meenemen en op tafel zetten. Zo'n halve liter fles van Remia.

Vind je het gek dat mensen dan gaan denken dat we gierig zijn, godverdomme zeg |:(
het weeshuis staat in de brand, weg wezen
pi_142163771
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 10:17 schreef Fapsalon het volgende:
Soms als ik in het buitenland uit eten ga, dan zie ik wel eens Nederlanders die hun eigen sauzen meenemen en op tafel zetten. Zo'n halve liter fles van Remia.

Dat heb ik echt nog nooit mee gemaakt :')
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 11 juli 2014 @ 10:43:33 #87
430467 Fapsalon
kloon van Mapima
pi_142163780
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 10:43 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Dat heb ik echt nog nooit mee gemaakt :')
dat kan.
het weeshuis staat in de brand, weg wezen
pi_142163809
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 10:43 schreef Fapsalon het volgende:

[..]

dat kan.
Vraag me ook af wat voor tenten dat zijn, waar zich dat soort taferelen afspelen.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 11 juli 2014 @ 10:46:58 #89
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_142163847
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 10:17 schreef Fapsalon het volgende:
Soms als ik in het buitenland uit eten ga, dan zie ik wel eens Nederlanders die hun eigen sauzen meenemen en op tafel zetten. Zo'n halve liter fles van Remia.

Vind je het gek dat mensen dan gaan denken dat we gierig zijn, godverdomme zeg |:(
Wat heeft het met gierig te maken, als ze de saus daar niet hebben?
In Nieuw Zeeland bijvoorbeeld hebben ze standaard zo'n dunne tomatensaus. Neem ik fijn m'n eigen Heinz Ketchup mee!
censuur :O
pi_142163893
Ik zou dat echt genant vinden. Dat is net zoiets als je eigen coca cola meenemen omdat ze daar pepsi schenken :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')