net als de bediening is het keukenpersoneel maar al te vaak niet goed opgeleid. Ken heel wat zaken waar men groothandelsverpakkingen warm maakt en die avond aan avond vol zitten, zo gezellig daar (sarcasme)quote:Op dinsdag 8 juli 2014 14:18 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
De grote vraag is: kan de kok dat beter dan een robot in een fabriek?
Tja.. Het punt is vaak alleen dat ik het dan zelf ook kan. Zeker met toetjes omdat dat niet veel werk is. Ik ga naar een restaurant om meerdere redenen, maar ook omdat ze daar dingen maken die ik zelf niet kan. Ik heb niet de behoefte een euro of 8 te betalen voor een toetje dat ik in de supermarkt voor nog geen 2 euro kan krijgen.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 14:18 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
De grote vraag is: kan de kok dat beter dan een robot in een fabriek?
Er zijn diverse tonijnachtigen die met uitsterven bedreigd zijn. Dus ja, ik wil weten welke soort het is, waar het vandaan komt en hoe het gevangen is. Een restaurant dat dat mij niet kan vertellen, daar kom ik één keer en nooit weer.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 13:54 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ze had ook gewoon "uit de keuken" kunnen zeggen.
Wat verwacht jij dan, dat je het levensverhaal bij je eten te horen krijgt? Vraag je ook waar de sla vandaan komt?
Triest niet, zo is een diepvriestaart van Coppenrath&Wiese eigenlijk meestal beter dan wat bakkers verkopen.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 14:39 schreef Tja..1986 het volgende:
[..]
Tja.. Het punt is vaak alleen dat ik het dan zelf ook kan. Zeker met toetjes omdat dat niet veel werk is. Ik ga naar een restaurant om meerdere redenen, maar ook omdat ze daar dingen maken die ik zelf niet kan. Ik heb niet de behoefte een euro of 8 te betalen voor een toetje dat ik in de supermarkt voor nog geen 2 euro kan krijgen.
Ik zie dat ook graag.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 18:43 schreef Isegrim het volgende:
Ik voel me belazerd als ik groothandelzooi krijg. Maar goed, de tenten waar ik regelmatig kom maken alles gewoon zelf.
Precies, dat!quote:Op dinsdag 8 juli 2014 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zie dat ook graag.
Kreeg bij een eenvoudig italiaans restaurant (meer een pasta/pizza) eens een tiramisu die in een frietbakje zat. De bediening verontschuldigde zich, hij was niet echt goed stijf geworden en ze zouden een berg prut op het bord hebben als ze het er probeerde uit te scheppen.
Mijn broer begon te sputteren dat dit toch echt niet kon, ik zei dat hij zich er niet mee moest bemoeien en ik erg blij was dat men erg eerlijk was, en dat het zelfgemaakt was.
Oh, ik vind het juist verspilling om die runderen hier in Nederland op kostbare landbouwgrond met dure bijvoeding (want op gras kunnen ze hier niet leven). Daar in Argentinië hebben ze land genoeg waar je niks anders mee kan dan runderen op laten grazen. Beter het eindproduct (steak) hierheen brengen dan lopen slepen met al dat voer.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 18:36 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik zou niet gauw gaan eten bij een restaurant dat bijvoorbeeld al zijn rundvlees uit de VS of Argentinië haalt, want dat vind ik verspilling als er in Nederland genoeg goeds te krijgen is.
Maar het is tekenend, veel mensen gaan voor het uiterlijk vertoon, ipv voor wat ik eerlijk eten wil noemen.quote:
Want bijvoeding komt per definitie uit het buitenland? En geconditioneerd vleesvervoer is helemaal niet vervuilend? Ik kies bij vlees bij voorkeur voor lokaal en biologisch of verantwoord. Maar ook dierenwelzijn en regelgeving omtrent gebruik van hormonen en preventieve antibiotica vind ik van belang en dat is in Argentinië en de VS niet echt in orde.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik vind het juist verspilling om die runderen hier in Nederland op kostbare landbouwgrond met dure bijvoeding (want op gras kunnen ze hier niet leven). Daar in Argentinië hebben ze land genoeg waar je niks anders mee kan dan runderen op laten grazen. Beter het eindproduct (steak) hierheen brengen dan lopen slepen met al dat voer.
Het maakt me niet zoveel uit waar het vandaan komt, ik wil goed vlees.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik vind het juist verspilling om die runderen hier in Nederland op kostbare landbouwgrond met dure bijvoeding (want op gras kunnen ze hier niet leven). Daar in Argentinië hebben ze land genoeg waar je niks anders mee kan dan runderen op laten grazen. Beter het eindproduct (steak) hierheen brengen dan lopen slepen met al dat voer.
Jammer dat het restaurant aan het eind van de melkweg nog niet open isquote:Op dinsdag 8 juli 2014 18:58 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Maar goed, dat wordt wel erg offtopic. Ik wil graag het verhaal bij mijn eten inderdaad. Het liefst nog zie ik een foto van het beest dat het vlees geleverd heeft.
Grappig dat "lokaal en biologisch" door de liefhebbers daarvan altijd "verantwoord" wordt genoemd... Het is juist andersom: "we" zijn intensieve veehouderij gaan bedrijven om meer mensen te kunnen voeden. Als je iedereen op deze manier zou willen laten eten in Nederland, zal je 90% van de mensen het land uit moeten werken...quote:Op dinsdag 8 juli 2014 18:58 schreef Isegrim het volgende:
Want bijvoeding komt per definitie uit het buitenland? En geconditioneerd vleesvervoer is helemaal niet vervuilend? Ik kies bij vlees bij voorkeur voor lokaal en biologisch of verantwoord.
Mwah, in Hong Kong heb ik bij zeer goedkope restaurants toch zeer goede service gekregen hoor. En ja, ook van jonge ventjes, met prima manieren.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 19:20 schreef HostiMeister het volgende:
Pretentieus gejank in dit topic zeg. En dan heb ik het niet over de standaard hygiëne die in orde moet zijn (logisch), of de allergie issues, of eventuele onkunde van personeel, of ondeugdelijke producten. Maar ik heb het vermoeden dat de helft hier verwacht dat men in elke vreetschuur het etiquette van een sterrenrestaurant hebben.
Als je twee tientjes betaalt voor je hoofdgerecht moet je ook niet vreemd opkijken als je maar twee stukjes bestek hebt liggen, het lulletjerozenwater van 17 geen idee heeft wat het verschil tussen een cabernet en een merlot is en je cola 2,50 kost.
Maar goed, ik kan er ook naast zitten natuurlijk.
Of 90% minder vlees eten, ook een optie.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 19:25 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Grappig dat "lokaal en biologisch" door de liefhebbers daarvan altijd "verantwoord" wordt genoemd... Het is juist andersom: "we" zijn intensieve veehouderij gaan bedrijven om meer mensen te kunnen voeden. Als je iedereen op deze manier zou willen laten eten in Nederland, zal je 90% van de mensen het land uit moeten werken...
Waarbij dat zo succesvol was dat het merendeel van de in NL geproduceerde varkens en vleesproducten worden geexporteerdquote:Op dinsdag 8 juli 2014 19:25 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Grappig dat "lokaal en biologisch" door de liefhebbers daarvan altijd "verantwoord" wordt genoemd... Het is juist andersom: "we" zijn intensieve veehouderij gaan bedrijven om meer mensen te kunnen voeden. Als je iedereen op deze manier zou willen laten eten in Nederland, zal je 90% van de mensen het land uit moeten werken...
Dat het lokale rundvlees te mager is komt door die stink libelle wijven die gillend gek worden als ze een mooi stukkie gemarmerd rundvlees zien.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het maakt me niet zoveel uit waar het vandaan komt, ik wil goed vlees.
Als ik sucade als steak kan bereiden en het komt uit de VS is me dat liever dan kauwlappen van om de hoek. Ik vind het lokale rundvlees over het algemeen te mager.
Eigenlijk is dat voor bijna al het rundvlees het geval.
Veel plezier daarmeequote:Op dinsdag 8 juli 2014 19:27 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Of 90% minder vlees eten, ook een optie.
Gaat uitstekend, dank.quote:
Dat heb ik echt nog nooit mee gemaaktquote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:17 schreef Fapsalon het volgende:
Soms als ik in het buitenland uit eten ga, dan zie ik wel eens Nederlanders die hun eigen sauzen meenemen en op tafel zetten. Zo'n halve liter fles van Remia.
dat kan.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:43 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Dat heb ik echt nog nooit mee gemaakt
Vraag me ook af wat voor tenten dat zijn, waar zich dat soort taferelen afspelen.quote:
Wat heeft het met gierig te maken, als ze de saus daar niet hebben?quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:17 schreef Fapsalon het volgende:
Soms als ik in het buitenland uit eten ga, dan zie ik wel eens Nederlanders die hun eigen sauzen meenemen en op tafel zetten. Zo'n halve liter fles van Remia.
Vind je het gek dat mensen dan gaan denken dat we gierig zijn, godverdomme zeg
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |