abonnement Unibet Coolblue
  maandag 7 juli 2014 @ 00:11:07 #1
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_141990984


and on we go! met deel 33!
in de haak.
  maandag 7 juli 2014 @ 00:12:24 #2
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_141991014
Mijn laatste reactie in het vorige deel was op Poesopstokje

quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 00:10 schreef trui het volgende:
Ik vermoed dat zijn doel waarschijnlijk alleen maar was om jouw zorgen een beetje te relativeren en je op die manier troost te bieden. Maar ja, jij wilde juist steun voor jouw standpunt. Als je dat misverstand nou even opheldert, hoef je volgens mij je relatie helemaal niet meteen te verbreken.
in de haak.
  maandag 7 juli 2014 @ 00:19:44 #3
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_141991241
ik snap jouw gevoel overigens heel goed, maar ook de reactie van hem en andere partijen, die vinden dat een beetje afwijken van het stramien soms best moet kunnen. in sommige situaties / gevallen kan dit ook best, volgens mij. (en kan het zelfs goed zijn voor ze). Echter, je kind is nog zo jong, en jij kent 'm zo goed. Alleen al 't principe dat de ander dan niet mee wil werken aan jouw zo vurig uitgesproken wens om dingen zo gestructureerd mogelijk te laten verlopen lijkt me ontzettend frustrerend.
Bedenk wel dat het voor je kind van belang is dat jullie toch in gesprek blijven, en probeer daarom ook echt open te blijven staan en begrip op te brengen voor zijn standpunt. Daarmee zet je zelf de deur niet op slot en geef je ook nog eens het goede voorbeeld. Veel succes ermee! :*
in de haak.
  maandag 7 juli 2014 @ 00:45:55 #4
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_141992040
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 23:38 schreef Poesopstokje het volgende:

Maar mijn nieuwe vriend wist van te voren waar hij aan begon, zei ook dat het helemaal geen probleem zou zijn. Maar nu puntje bij paaltje komt is het allemaal toch wel erg lastig.
Hoe kan hij dat allemaal van tevoren weten dan?
Een voorstelling er van maken zou ik ook wel kunnen maar een correct beeld is toch erg moeilijk.

Cut him some slack. Een relatie is zonder kinderen al lastig, met kinderen een stukje zwaarder en als er een labeltje bij zit waar hij anders mee om gaat dan is het nog iets lastiger.
Als hij zo leuk is voor zijn dochter en in general een goede kerel is sta dan niet direct heel negatief tegen zijn aanpak. Misschien kan je er iets van leren en vice versa.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
  maandag 7 juli 2014 @ 07:13:33 #5
35189 Troel
scherp en bot
pi_141995507
Ik kan niet anders dan het eens zijn met trui en Moppert.

En inderdaad, dat merk ik heel erg in mijn omgeving: mensen hebben vaak niet eens door wat het betekent als die structuur overhoop gegooid wordt. De algemene "regel" is dat het niet uit maakt als je te laat ergens aan komt kakken, maar dan is simpelweg niet bekend welke gevolgen daar aan vast zitten.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 7 juli 2014 @ 07:47:56 #6
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_141995719
Ik vind dit wel een lastige. Hoe ver ga je in het niet overhoop gooien van de structuur? Ik ga heel ver, maar twijfel zelf regelmatig of ik niet te ver ga. Feestjes, uitjes, afspreken met vrienden, wij doen het eigenlijk niet meer. We gaan nergens heen en we nodigen niemand uit, omdat er toch geen lol aan is.
En dat is met elk jaar dat hij ouder werd alleen maar erger geworden. Toen hij nog veel jonger was deden we nog wel dat soort dingen.

En ik twijfel wel eens aan onze aanpak. Moeten we niet inderdaad veel meer doorpakken en wel gewoon alles doen? Ik denk soms wel eens in nostalgie terug aan de tijd toen hij nog veel jonger was en we wel gewoon naar feestjes gingen of zelf feestjes gaven. Natuurlijk waren er toen ook gevolgen, maar die waren er alleen voor ons. Hij was toen niet in staat om een feest voor iedereen te verpesten. Vanuit dat perspectief ben ik geneigd om het eens te zijn met je ex en je vriend dat een feestje moet kunnen en dat je niet je eigen leven helemaal opzij moet zetten voor je kind. Je zoon is nog zo jong, dus je praat over een hele lange tijd.

Maar ik ken natuurlijk al te goed de andere kant van het verhaal en heb zelf nog niet de juiste balans gevonden wat dat betreft. Sterkte in ieder geval.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_141997794
Maar die ex had misschien ook wel na het dutje van Billy naar het feestje kunnen gaan. Dan had Billy in elk geval enigzins uitgerust daar kunnen zijn. Had hij misschien iets meer reserve/rek gehad.
Poes, ik zou me er denk ik net zo druk om maken... ik zou het zo graag op mijn manier willen, zeker als je dan, zoals jij weer met de gevolgen zit van iets waar jij geen invloed op hebt gehad.

Wij kunnen hier wel naar feestjes toe of mensen uitnodigen, maar ik moet wel zeggen dat ik dan heel bewust de dag erna en liefst ook ervoor, rustig hou. Dat wij op zondag niet naar een druk feestje gaan, zeker niet als het laat wordt, als ze de volgende dag naar school moeten dat wordt niet altijd begrepen.
Jammer dan... (denken anderen helaas ook wel eens anders over).
Ik kan er best een zeikerd in zijn, maar ik heb wel het idee dat het hier op die manier redelijk werkt.
Nou is het hier gelukkig niet gelijk zo dat M. helemaal van de wap is als het een keer anders gaat, zolang we het van tevoren vertellen komen we een heel eind.
Gisteren familiedag, eind in de auto en druk, dan merk ik wel dat vandaag een veel korter lontje heeft. Gelukkig is het hier al vakantie, dus vandaag rustige dag.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_142000791
Ik heb het er wel vaker met vriend over gehad, hoe het werkt met Billy's ritme en structuur, en dat je dat écht niet zomaar overhoop kan gooien. Daar had hij echt wel begrip voor zei hij. TOT het hém beïnvloed, dan moet hem opeens allemaal maar wat losser kunnen. Bijvoorbeeld als we een dag bij hem en z'n dochter zijn, dan krijg ik dus opmerkingen naar m'n hoofd geslingerd dat ik niet zo gestrest en paniekerig moet zijn. Terwijl hij dus al weet dat het belangrijk voor Billy is dat ik me aan z'n schema hou.
Tuurlijk kan ik me wel eens van dat schema afwijken, maar dan zijn er weer andere factoren die moeten meespelen die dag (Billy uitslapen 's ochtends, geen drukte of vreemde mensen etc). Dan kan hij heus wel eens een middagslaapje overslaan. Maar zulke dingen kan ik niet 123 beslissen, dat moet ook echt gepland worden van te voren, hoe sneu het ook klinkt.

Ik denk gewoon dat ik niet klaar ben voor een relatie. Dat zei ik gisteren al, dat ik dat vóór de tijd al had gezegd. Ik moet me focussen op Billy. Ik heb zelf ook ASS en ik merk ook dat het heen en weer vliegen mij nu ook al opbreekt. Dus ik weet het allemaal niet. Ik heb eigenlijk wel genoeg aan ons tweeën.

Wat mijn ex betreft, dat is gewoon een eikel eerste klas. Ik ben niet voor niets zo vroeg van hem gescheiden. Die wil alleen in het weekend vader zijn, verder hoor en zie ik hem ook niet. En zelfs die 4 dagen in de maand denkt hij alleen aan zichzelf en niet aan Billy. Billy heeft gisteren dus ook niet geslapen, maar wél een uur en 3 kwartier in de auto héén, druk feest, uur en 3 kwartier terug naar huis en dan nog eens drie kwartier naar mijn huis in de auto gezeten. Ik kreeg hem als een gesmotste puppie weer thuis.
Hij heeft als een bezetene zitten bonken in z'n bedje gisteravond, dan breekt je moederhart hoor.. Dat er zó weinig rekening wordt gehouden met je kind, terwijl z'n vader dondersgoed weet dat dat gewoon MOET. Maar dat hij alleen maar rekening met z'n eigen belangen houdt.
Billy heeft tot 12 uur uitgeslapen zonet.. :@
pi_142001327
Poesopstokje, is al dat geruzie nu echt de moeite? Misschien moet je je eigen verwachtingen ook bijstellen?
Je bent van hem gescheiden omdat bepaalde zaken aan hem je niet bevielen, dat gaat nu natuurlijk ook niet veranderen.

En een diagnose bij een kind van 19 maanden vind ik ook heel vroeg. Ik wist niet dat dat kon?
pi_142001564
quote:
7s.gif Op maandag 7 juli 2014 12:44 schreef nummer_zoveel het volgende:
Poesopstokje, is al dat geruzie nu echt de moeite? Misschien moet je je eigen verwachtingen ook bijstellen?
Je bent van hem gescheiden omdat bepaalde zaken aan hem je niet bevielen, dat gaat nu natuurlijk ook niet veranderen.

En een diagnose bij een kind van 19 maanden vind ik ook heel vroeg. Ik wist niet dat dat kon?
Er is ook geen diagnose, dat zei ik al in m'n eerste post ;)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ik heb al héél veel los gelaten wbt mijn ex. Maar ik kan hem mijn kind niet zo laten behandelen, vandaar dat ik er een advocaat op heb gezet. Dan maar hard tegen hard, ik moet en zal het er in krijgen.
Oh ja, vergeten te melden, ik heb Jeugdzorg zelf ingeschakeld. We zijn aangemeld voor begeleide omgang, omdat zelf JZ zich zorgen maakte om de wijze waarom ex met Billy omgaat in de weekenden.
Maar stap 1 is dus dat Billy's therapeuten met ex om tafel gaan om uit te leggen wat ASS inhoudt en wat Billy nodig heeft qua RRR. Maar als ex het al voor elkaar krijgt om na 2 maand nóg geen afspraak na te komen.. :(

Verder zijn er helemaal geen verwachtingen meer. Er is ook geen contact meer, op de vrijdag en zondagavond na, als we Billy overdragen.

[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 07-07-2014 12:53:31 ]
pi_142001708
En wat voor slechte dingen doet je ex dan?
pi_142001748
Natuurlijk heb je wel verwachtingen. Dat is duidelijk terug te lezen in je posts.
pi_142002137
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 12:57 schreef nummer_zoveel het volgende:
En wat voor slechte dingen doet je ex dan?
Zich niet houden aan het ritme van Billy, door alleen aan zichzelf te denken.

Het niet willen erkennen dat Billy (waarschijnlijk) een vorm van ASS heeft, niet willen inlezen, niet op gesprek willen met Billy's therapeuten die hem willen uitleggen wat het inhoudt, zich niet interesseren in Billy's therapie etc etc.

En als ik dan vervolgens aangeef dat Billy helemaal in de hobbel is na een weekend bij hem, de schuld bij mij schuiven. Totáál niet willen inzien dat zijn acties zulke gevolgen kunnen hebben.
pi_142002913
Ik zou ook pas iets willen erkennen als er echt een diagnose is. En gezien zijn leeftijd is het echt nog te vroeg daar iets van te zeggen. Wat voor therapeuten zijn dat?
En nou nou, wat een misdaad is het zeg, je kind meenemen naar een feestje. :')

Maar je drijft het zelf wel op de spits door een advocaat in te schakelen voor dit soort zaken.
Sorry dat ik zo hard overkom, maar zie je je eigen aandeel echt niet hierin?
  maandag 7 juli 2014 @ 13:49:42 #15
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_142003359
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 13:12 schreef Poesopstokje het volgende:
En als ik dan vervolgens aangeef dat Billy helemaal in de hobbel is na een weekend bij hem,
Besef je goed dat dit eigenlijk heel normaal is voor een situatie als deze eventueel autist of niet.
En hoe lullig het ook voor je zal voelen eigenlijk heb jij weinig te maken met zijn weekend zolang de zorg in orde is hoeft hij het idd niet op jouw manier te doen.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_142003823
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 13:36 schreef nummer_zoveel het volgende:
Ik zou ook pas iets willen erkennen als er echt een diagnose is. En gezien zijn leeftijd is het echt nog te vroeg daar iets van te zeggen. Wat voor therapeuten zijn dat?
En nou nou, wat een misdaad is het zeg, je kind meenemen naar een feestje. :')

Maar je drijft het zelf wel op de spits door een advocaat in te schakelen voor dit soort zaken.
Sorry dat ik zo hard overkom, maar zie je je eigen aandeel echt niet hierin?
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 13:49 schreef Moppert het volgende:

[..]

Besef je goed dat dit eigenlijk heel normaal is voor een situatie als deze eventueel autist of niet.
En hoe lullig het ook voor je zal voelen eigenlijk heb jij weinig te maken met zijn weekend zolang de zorg in orde is hoeft hij het idd niet op jouw manier te doen.
Jullie begrijpen ook wel dat er meer speelt dat alleen dit hè.
Ik schakel niet alleen een advocaat in omdat ex hem meeneemt naar een feestje. De zorg is ook écht niet in orde.
Daarnaast is het onderzocht door een erkent autisme infantteam, gespecialiseerd in hele jonge kinderen. En inderdaad, onder de 4/5 jaar mág er geen diagnose worden gesteld. Maar JUIST omdat er zo vroeg al zulke duidelijke tekenen zijn van ASS is het belangrijk dat we er zo vroeg bij zijn.
Jullie denken toch niet dat ik voor de lol mijn kind de sticker ASS wil geven?!

En JUIST omdat wij/ik er zo vroeg bij zijn wil ik dat er ook NU al wordt ingegrepen en dat Billy NU al de goede begeleiding/zorg krijgt. En dat verwacht ik ook van mijn ex. Ik merk dus ook dat Billy soms wel een week van slag is nadat hij een weekend bij z'n vader is geweest. Al het werk wat ik in zijn opvoeding heb gestopt wordt dan teniet gedaan. Dat is frustrerend. Niet alleen voor mezelf, maar ook om te zien wat dat met je kind doet.
Ik doe er álles aan om mijn zoon rustig en gelukkig te zien. En daar wijkt ook alles voor, hoe extreem dat ook mag klinken. Juist omdat ik zelf ook ASS heb weet ik hoeveel dat met je kan doen, een juist RRR schema en een goede dag-structuur.

Ik kán gewoon niet onze hele voorgeschiedenis hier neer zetten wbt mijn ex en mij. Maar die advocaat is nodig om door te dringen bij hem, dat er actie moet worden ondernomen. Dit kan en mag zo niet. Dat zeg ik, dat zelfs Jeugdzorg zich zorgen maakt, dat zegt ook al veel.
pi_142004974
Bij J. waren ook al voor de leeftijd van vier jaar zorgen over zijn ontwikkeling en wilden ze meer onderzoeken, maar ik heb toen aangegeven toch te willen wachten tot de kleuterleeftijd.
Als jouw ex daar niet hetzelfde in staat als jij zul je dat toch moeten accepteren ipv de strijd aan te gaan. Dat merkt je kind ook, die onrust en strijd tussen jullie.
pi_142005117
Ik lees trouwens de hele tijd 'poepopstokje' :') :') :')
Gelukkig las ik op het laatste moment dat dat niet klopt! _O-
  maandag 7 juli 2014 @ 14:47:20 #19
35189 Troel
scherp en bot
pi_142005408
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 14:33 schreef nummer_zoveel het volgende:
Bij J. waren ook al voor de leeftijd van vier jaar zorgen over zijn ontwikkeling en wilden ze meer onderzoeken, maar ik heb toen aangegeven toch te willen wachten tot de kleuterleeftijd.
Als jouw ex daar niet hetzelfde in staat als jij zul je dat toch moeten accepteren ipv de strijd aan te gaan. Dat merkt je kind ook, die onrust en strijd tussen jullie.
Hier is in beide gevallen vroeg gediagnosticeerd. Simpelweg omdat je juist als jong kind met autisme nog veel meer handvatten aangereikt kan krijgen dan als je ouder bent en je bepaalde dingen veel makkelijker nog oppikt of leert.
Het is wel heel erg makkelijk om te zeggen dat sommige dingen geaccepteerd moeten worden in plaats van de strijd aan te gaan, maar als het gaat om de gezondheid van je kind, valt er niets te accepteren. Of moet je het ook maar gewoon accepteren dat een kind bij zijn vader op vier jarige leeftijd al alcohol krijgt? Daar is wel geen sprake van, maar dat is ook slecht voor de gezondheid van een kind. Moet je je daar bij neerleggen, of moet je alles op alles zetten om dat tegen te gaan?

(Overigens gaat een advocaat, Jeugdzorg of een rechter daar niets aan veranderen, maar dat is een tweede).
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_142005455
Ik begrijp dat het juist door jouw autisme extra lastig is om te zien dat je ex anders met je zoon omgaat dan jij en zich niet aan jouw structuren houdt.

Als ik het van zijn kant zou bekijken, zou ik denken dat jij je eigen autisme teveel op je zoon projecteert en het vooral zo laten lijken dat het jouw 'tekortkoming' is.
Van jouw kant wil je je zoon juist beschermen tegen onkunde van zijn omgeving voor wat betreft zijn eventuele autisme en dat vind ik heel begrijpelijk. Sterker nog: ik vind het een stuk minder schadelijk om een kind teveel structuur te bieden dan om het te weinig structuur te bieden. Laten vieren kan altijd nog, als zou blijken dat je zoon dat wel aankan.

Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel met het stukje 'van zijn kant' niet dat ik die kant verdedig, maar dat ik begrijp dat er zo gedacht kan worden. Ik heb een oppaskindje met Asperger en in zijn geval is meenemen naar een feestje, maar ook het heen en weer geslinger tussen vader en moeder en de stress die een scheiding en alles eromheen veroorzaakt, absoluut iets waarvan hij compleet over de zeik zou raken. En niet voor een dagje.

Het is trouwens voor ieder kind, wel of geen autisme, enorm belastend om getuige te zijn van conflicten tussen je ouders. Dus dat je dingen door je advocaat laat regelen vind ik alleen maar goed.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_142005517
quote:
7s.gif Op maandag 7 juli 2014 14:47 schreef Troel het volgende:

[..]

Hier is in beide gevallen vroeg gediagnosticeerd. Simpelweg omdat je juist als jong kind met autisme nog veel meer handvatten aangereikt kan krijgen dan als je ouder bent en je bepaalde dingen veel makkelijker nog oppikt of leert.
Het is wel heel erg makkelijk om te zeggen dat sommige dingen geaccepteerd moeten worden in plaats van de strijd aan te gaan, maar als het gaat om de gezondheid van je kind, valt er niets te accepteren. Of moet je het ook maar gewoon accepteren dat een kind bij zijn vader op vier jarige leeftijd al alcohol krijgt? Daar is wel geen sprake van, maar dat is ook slecht voor de gezondheid van een kind. Moet je je daar bij neerleggen, of moet je alles op alles zetten om dat tegen te gaan?

(Overigens gaat een advocaat, Jeugdzorg of een rechter daar niets aan veranderen, maar dat is een tweede).
Ik vind dit niet te vergelijken met een kind wat alcohol krijgt. :{
Ja, is het echt zo slecht voor de gezondheid van het kind als vader niet meegaat in wat moeder wilt, ja?
pi_142005683
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 14:50 schreef nummer_zoveel het volgende:

[..]

Ik vind dit niet te vergelijken met een kind wat alcohol krijgt. :{
Ja, is het echt zo slecht voor de gezondheid van het kind als vader niet meegaat in wat moeder wilt, ja?
Ik denk dat dit een voorbeeld was en niet het enige probleem.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  maandag 7 juli 2014 @ 15:03:28 #23
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_142005927
Over onderbreking van structuur gesproken; mijn zoon heeft donderdag een schoolreisje en ziet er vreselijk tegenop. Ik zie er ook vreselijk tegenop. Het liefst wil ik hem gewoon thuishouden. Dat wil zoonlief zelf ook het liefst. Hij verkondigt al weken dat hij donderdag gewoonweg niet naar school gaat.

Elk jaar hetzelfde dilemma. Zorgen voor rust in de tent en hem gewoonweg niet laten gaan of ga ik voor de kans dat het een superleuke dag zal worden die ik hem niet wil ontzeggen? Tot nog toe heb ik steeds voor het laatste gekozen, maar vorig jaar ging het niet helemaal goed.
Ze gaan met twee klassen (ca. 25 kinderen) en 6 leerkrachten als begeleiding. En die leerkrachten kennen de kinderen natuurlijk als geen ander, maar toch....
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  maandag 7 juli 2014 @ 15:03:36 #24
35189 Troel
scherp en bot
pi_142005933
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 14:50 schreef nummer_zoveel het volgende:

[..]

Ik vind dit niet te vergelijken met een kind wat alcohol krijgt. :{
Ja, is het echt zo slecht voor de gezondheid van het kind als vader niet meegaat in wat moeder wilt, ja?
Het kind dat alcohol krijgt was een voorbeeld. Maar heb jij enig idee wat het effect is van steeds opnieuw overhoop gehaalde structuur bij een kind dat die structuur echt wel nodig heeft? Het gaat er niet om dat vader niet meegaat in hetgeen de moeder wil, het gaat erom dat vader niet meegaat in hetgeen wat het beste is voor het kind. En voor autistische kinderen is het nog steeds zo dat structuur heel, heel erg belangrijk is. En waar een wisseling tussen ouders altijd al ruk is voor kinderen, voor alle kinderen, is het voor autistische kinderen nog even een tikje erger.

Het is prijzenswaardig dat ze niet de boel zelf wil gaan oplossen, maar dat ze daar hulp voor vraagt. Want het kost ontzettend veel tijd, energie en stress zo'n situatie en hoe je ook je best doet, ze krijgen daar wat van mee.

Het is ook voor de ex van poesopstokje moeilijk te bevatten denk ik. Hij ziet en ervaart niet het gedrag wat Billy heeft op het moment dat hij weer bij moeder is en onhandelbaar is, waardoor het ook niet duidelijk wordt waarom die structuur nodig is.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 7 juli 2014 @ 15:04:50 #25
35189 Troel
scherp en bot
pi_142005978
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 15:03 schreef livelink het volgende:
Over onderbreking van structuur gesproken; mijn zoon heeft donderdag een schoolreisje en ziet er vreselijk tegenop. Ik zie er ook vreselijk tegenop. Het liefst wil ik hem gewoon thuishouden. Dat wil zoonlief zelf ook het liefst. Hij verkondigt al weken dat hij donderdag gewoonweg niet naar school gaat.

Elk jaar hetzelfde dilemma. Zorgen voor rust in de tent en hem gewoonweg niet laten gaan of ga ik voor de kans dat het een superleuke dag zal worden die ik hem niet wil ontzeggen? Tot nog toe heb ik steeds voor het laatste gekozen, maar vorig jaar ging het niet helemaal goed.
Ze gaan met twee klassen (ca. 25 kinderen) en 6 leerkrachten als begeleiding. En die leerkrachten kennen de kinderen natuurlijk als geen ander, maar toch....
Moeilijk is dat he livelink. Ik neig ook heel vaak naar proberen, maar in sommige gevallen is er al zoveel geprobeerd en weet je gewoon dat het niet gaat werken. In die gevallen vind ik dat je best kan zeggen "ik houd hem thuis".
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')