abonnement Unibet Coolblue
  maandag 23 juni 2014 @ 19:50:00 #26
382191 Brannagh
gentstudent42.2
pi_141462258
Zit niet eens voor de tv *O*
De hele buurt houdt de stand voor me bij
pi_141462661
Ik kijk ook geen voetbal. Gedoe.

Ik ben pompoensoep aan het maken en ga ondertussen lekker met mn pms-lijf chago doen. Morgen sport ik het er wel uit. Vanavond film, dekentje en thee op de bank.
  maandag 23 juni 2014 @ 19:59:46 #28
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_141462871
Heb tijdens de 2e helft op de crosstrainer gestaan. Had eigenlijk training, maar voetbal ging voor deze keer.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_141463704
quote:
0s.gif Op zondag 22 juni 2014 23:54 schreef Timmos het volgende:

[..]

Ik ben een Zeeuw tegen de grens van België aan dus snel of vaak kom ik niet aan die kant maar zal het in gedachten houden, thanks! :)
[quote]
No problemo! :)

[quote]
Rugpijn heb ik eigenlijk elke dag wel, voornamelijk onderrug en het gebied rond mijn schouderbladen, lijken ook vrij vaak te zitten en kan ik een soort van loskraken, mag ook niet maar goed, doe ik dat niet gaat het nog meer pijn doen.. Volgens mijn fysio schijnt dat plekje ook al overbelast te zijn zonder dat ik eigenlijk wat doe verder.. Wat ik hierbij zelf ook merk is dat ik altijd wel een vrij warme rug heb en daar ook snel zweet, maar weet niet of dat er mee te maken kan hebben.

Bukken en tillen etc. is heel erg oppassen, 1 verkeerde beweging en het schiet onderin mijn rug, paar dagen bed en weer een week diclofenac als gevolg.. Bij fitness kan ik best wat verdragen maar dat is allemaal best geisoleerd, zomaar ff iets zwaars optillen oid zit er niet in..
Wat je met dit soort klachten vaak ziet is de persoon vaak veel invloed uit kan oefenen op de last door het kwalitatief beter bewegen. Eigenlijk houdt dat in dat je door hebt hoe je het best kan tillen en bukken, als ook bewust aanspannen van de korsetspieren tijdens deze bewegingen. Belangrijk hierin is dan ook te realiseren dat de rug tot op een bepaalde hoogte ook zeker trainbaar is en je er zelf ook controle op kunt uitoefenen. :)

quote:
Weet jij toevallig hoe het zit met ergotherapie en verzekering? Ik moest dat eerst even uitvogelen van mijn arts voor ik daar een afspraak maakte maar ben daar nog niet aan toe gekomen..
Dat is afhankelijk of je aanvullend bent verzekerd of niet. Het beste zou je even je zorgverzekeraar op kunnen bellen, die hebben dat soort info kan en klaar voor je op hun beeldscherm. :P

quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 09:50 schreef VulcanJ het volgende:
@Brannagh

[..]

[..]

Laat mij hier(uitbehandeld en Rotterdam) even op inhaken. Er schijnt zoiets te zijn als behandelingen revalidatie voor uitbehandelden.

http://www.spineandjoint.nl/

Mijn vrouw was uitbehandeld in het ziekenhuis, ze kwam er slechter uit dan dat ze erin ging. Bleek achteraf(door spine and joint) doordat ze de oorzaak verkeerd hadden en eigenlijk haar lichaam verder in de soep aan het draaien waren.

Als ik je klachten zo lees is het zeker de moeite waard om contact met ze op te nemen en te kijken of ze iets voor je kunnen betekenen.

Ik(en mijn vrouw) dank onze lieve heer het spine and joint op mijn blote knietjes dat iemand dit centrum ter sprake bracht.

@Mufasa208
Het spine and joint zit in Rotterdam, ken je ze? Wellicht wat ervaringen en/of inzicht in waarom mensen hier pas aan kunnen aankloppen als ze uitbehandeld zijn?
Ik ken ze inderdaad. Het valt ook onder een pijnrevalidatiecentrum, veel van wat ik hier heb aangehaald zullen zij ook behandelen. Maar dan in een multidisciplinaire team van fysiotherapeuten, manueeltherapeuten, psychologen, etc. Ikzelf heb stage gelopen in een andere revalidatiecentrum, waar ook gerevalideerd werd met pijnpatiënten met chronische klachten vanuit nek, rug en bekkenklachten o.a. Wij hadden er dan nog een revalidatiearts en een ergotherapeut bij.

Het is enigszins te verklaren een persoon met chronische pijnklachten en de specialisten. De persoon met de klachten gaat eerst langs een huisarts en/of een fysiotherapeut, dan wordt er behandeld en er wordt niks verklarend gevonden. Met andere woorden het is niet specifiek genoeg waar de pijn vandaan komt. Nu zal de persoon eerst een heel traject langs specialisten gaan om van de pijn af te komen, maar hoe chronischer het wordt en er meer specialisten gezien wordt... des te wanhopiger de persoon wordt.

Sowieso is het eerst uitsluiten van specifieke oorzaken, zoals inwendige organen en of er sprake is van zenuwbetrokkenheid door een herniabeeld. (sidenote: van een hernia is prima te genezen). De gedachtengang dat er iets ernstig aan de hand moet zijn en dat het zo lang duurt, helpt ook niet mee. Zeker niet als de persoon er niet meer door kan werken en zijn of haar dagelijkse dingen er niet meer door kan doen. Het idee wordt dan haast wel versterkt dat het iets ernstigs moet zijn.

De pijnklinieken zijn als antwoord hierop gekomen om mensen te laten revalideren met veel van dit soort aspecifieke pijnklachten, klachten met pijn die niet voldoende te verklaren zijn.
Onderzoek naar pijn heeft de afgelopen paar jaren ook zeker hele sprongen gemaakt, wat eruit blijkt er in de hersenen een gedeelte is wat het gevoel van lichaamsdelen vertegenwoordigd. Dit gebied blijkt dan bij mensen met chronische pijnklachten in die gebieden ook heel erg op te lichten, meer dan bij mensen met af en toe rugklachten of totaal geen rugklachten.
De hersenen zijn ook een plastisch iets, wat inhoud dat er onderlingen verbindingen in de hersenen zowel versterkt als afgezwakt kunnen worden. Nu kan er dus ook chronische pijn gevoeld worden (wat te verklaren is vanuit de hersenen), zonder dat er sprake is van actuele schade.

Dus in het kort... er is dan sprake van pijn zonder dat de rug beschadigd is of wordt beschadigd door activiteiten zoals bukken, tillen, etc. Maar de pijn die gevoeld wordt is er echt wel, in tegenstelling wat er dan door velen gezegd wordt: "het zit tussen de oren." Ja, in de hersenen inderdaad.

Maarja, een persoon met dit soort klachten wil wel weer graag zijn of haar dingen in het dagelijks leven kunnen doen. Dus dan is het langzaam aan weer hiervoor trainen onder professionele begeleiding. Het is letterlijk en figuurlijk uit je comfortzone kruipen, zowel in geestelijke als lichamelijke zin. :)

Vanuit de fysiotherapie is het dan ook belangrijk om dit soort klachten als snel te herkennen. Zo hebben wij een richtlijn voor aspecifieke lage rugklachten, dat als er binnen 3 weken geen toename plaatsvind in de dagelijkse activiteiten... we in overleg met de cliënt terugverwijzen naar de huisarts. Want dan zou een multidisciplinaire aanpak wel eens meer kunnen helpen.

Even een note tussendoor: Stuur me anders een PM als er fysio vragen zijn. Het hele topic wordt zo overgenomen.

@Vlindertje89, sterkte! :)

De sportschool was hier bijna helemaal leeg, dus heb me heerlijk de grond in gesport. :D
Nu even wat eten maken:
• 150g basmati rijst
• 100g kip
• Veul groente: paprika, ui en aubergine.

:9
pi_141465433
Ik vind het ook erg leerzaam hoor Mufasa. Het is hier niet druk, dus af en toe zo'n post vind ik persoonlijk niet erg!

Pfff voor een vrije dag was ik me toch druk! We hebben met de hypotheker gesproken, waardoor we nu serieuze stappen kunnen maken om Freuds huis te verkopen en eindelijk een mooi koophuis te zoeken *O*

En toen naar kantoor, een afspraak, snel eten en weer een afspraak voor werk. Dus nu net thuis :') Hoor net dat Nederland gewonnen heeft *O* :+

Lijstje:

O: speltbrood boter, kaas, thee met melk
L: smoothie bevoren banaan, verse jus, een doosje frambozen en spirulina
T: gemberkoek en kruidenthee
D: courgettesoep met room, speltbrood met kipfilet en tomaat. Lu toastjes met smeerkaas
T: een Cappuchino

Geen fantastisch lijstje, maar dat compenseer ik morgen met ene vastendag O+
pi_141466991
Ik heb 2x na een ongeluk een S bocht in m'n ruggengraat

Moet eigenlijk even nu alles weer normaal is laten controleren of ik het altijd heb.
Worry is a misuse of imagination
  maandag 23 juni 2014 @ 21:30:46 #32
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_141467173
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 20:53 schreef An24 het volgende:
waardoor we nu serieuze stappen kunnen maken om Freuds huis te verkopen
Is dat het huis waar jullie nu in wonen? Das echt mijn soort huis van wat ik er van gezien heb. Kan dat niet hier in de buurt neergezet worden? :P
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_141467414
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 21:30 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Is dat het huis waar jullie nu in wonen? Das echt mijn soort huis van wat ik er van gezien heb. Kan dat niet hier in de buurt neergezet worden? :P
Ja klopt! Je mag het kopen hoor...kom je gewoon hierheen. Is super leuke stad :P ;)
pi_141467664
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 20:17 schreef Mufasa208 het volgende:

[..]

Wat je met dit soort klachten vaak ziet is de persoon vaak veel invloed uit kan oefenen op de last door het kwalitatief beter bewegen. Eigenlijk houdt dat in dat je door hebt hoe je het best kan tillen en bukken, als ook bewust aanspannen van de korsetspieren tijdens deze bewegingen. Belangrijk hierin is dan ook te realiseren dat de rug tot op een bepaalde hoogte ook zeker trainbaar is en je er zelf ook controle op kunt uitoefenen. :)

[..]

Dat is afhankelijk of je aanvullend bent verzekerd of niet. Het beste zou je even je zorgverzekeraar op kunnen bellen, die hebben dat soort info kan en klaar voor je op hun beeldscherm. :P

[..]

Ik ken ze inderdaad. Het valt ook onder een pijnrevalidatiecentrum, veel van wat ik hier heb aangehaald zullen zij ook behandelen. Maar dan in een multidisciplinaire team van fysiotherapeuten, manueeltherapeuten, psychologen, etc. Ikzelf heb stage gelopen in een andere revalidatiecentrum, waar ook gerevalideerd werd met pijnpatiënten met chronische klachten vanuit nek, rug en bekkenklachten o.a. Wij hadden er dan nog een revalidatiearts en een ergotherapeut bij.

Het is enigszins te verklaren een persoon met chronische pijnklachten en de specialisten. De persoon met de klachten gaat eerst langs een huisarts en/of een fysiotherapeut, dan wordt er behandeld en er wordt niks verklarend gevonden. Met andere woorden het is niet specifiek genoeg waar de pijn vandaan komt. Nu zal de persoon eerst een heel traject langs specialisten gaan om van de pijn af te komen, maar hoe chronischer het wordt en er meer specialisten gezien wordt... des te wanhopiger de persoon wordt.

Sowieso is het eerst uitsluiten van specifieke oorzaken, zoals inwendige organen en of er sprake is van zenuwbetrokkenheid door een herniabeeld. (sidenote: van een hernia is prima te genezen). De gedachtengang dat er iets ernstig aan de hand moet zijn en dat het zo lang duurt, helpt ook niet mee. Zeker niet als de persoon er niet meer door kan werken en zijn of haar dagelijkse dingen er niet meer door kan doen. Het idee wordt dan haast wel versterkt dat het iets ernstigs moet zijn.

De pijnklinieken zijn als antwoord hierop gekomen om mensen te laten revalideren met veel van dit soort aspecifieke pijnklachten, klachten met pijn die niet voldoende te verklaren zijn.
Onderzoek naar pijn heeft de afgelopen paar jaren ook zeker hele sprongen gemaakt, wat eruit blijkt er in de hersenen een gedeelte is wat het gevoel van lichaamsdelen vertegenwoordigd. Dit gebied blijkt dan bij mensen met chronische pijnklachten in die gebieden ook heel erg op te lichten, meer dan bij mensen met af en toe rugklachten of totaal geen rugklachten.
De hersenen zijn ook een plastisch iets, wat inhoud dat er onderlingen verbindingen in de hersenen zowel versterkt als afgezwakt kunnen worden. Nu kan er dus ook chronische pijn gevoeld worden (wat te verklaren is vanuit de hersenen), zonder dat er sprake is van actuele schade.

Dus in het kort... er is dan sprake van pijn zonder dat de rug beschadigd is of wordt beschadigd door activiteiten zoals bukken, tillen, etc. Maar de pijn die gevoeld wordt is er echt wel, in tegenstelling wat er dan door velen gezegd wordt: "het zit tussen de oren." Ja, in de hersenen inderdaad.

Maarja, een persoon met dit soort klachten wil wel weer graag zijn of haar dingen in het dagelijks leven kunnen doen. Dus dan is het langzaam aan weer hiervoor trainen onder professionele begeleiding. Het is letterlijk en figuurlijk uit je comfortzone kruipen, zowel in geestelijke als lichamelijke zin. :)

Vanuit de fysiotherapie is het dan ook belangrijk om dit soort klachten als snel te herkennen. Zo hebben wij een richtlijn voor aspecifieke lage rugklachten, dat als er binnen 3 weken geen toename plaatsvind in de dagelijkse activiteiten... we in overleg met de cliënt terugverwijzen naar de huisarts. Want dan zou een multidisciplinaire aanpak wel eens meer kunnen helpen.

Even een note tussendoor: Stuur me anders een PM als er fysio vragen zijn. Het hele topic wordt zo overgenomen.

@Vlindertje89, sterkte! :)

De sportschool was hier bijna helemaal leeg, dus heb me heerlijk de grond in gesport. :D
Nu even wat eten maken:
• 150g basmati rijst
• 100g kip
• Veul groente: paprika, ui en aubergine.

:9
Maar 100gr kip!? :o

Voetbal valt mooi nog buiten m'n schema maar betekent wel dat het dus druk is op de doordeweekse dagen dat ik ga :{ Ook bijna vakantie dus dat is ook te merken...
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
  maandag 23 juni 2014 @ 21:41:53 #35
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_141467730
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 21:35 schreef An24 het volgende:

[..]

Ja klopt! Je mag het kopen hoor...kom je gewoon hierheen. Is super leuke stad :P ;)
60 km enkele reis richting werk fietsen is nogal veel. Zelfs voor mij. :D
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_141468022
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 21:41 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

60 km enkele reis richting werk fietsen is nogal veel. Zelfs voor mij. :D
Aansteller :{w
pi_141468661
quote:
17s.gif Op maandag 23 juni 2014 21:46 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Aansteller :{w
Dat :{w
  maandag 23 juni 2014 @ 21:58:53 #38
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_141468742
Ik kom wel een keer op de koffie. Eenmalig is het prima te doen.
Ik zat net op googlemaps te speuren naar jullie straat, maar ik kan het niet meer vinden. ;( Mijn geheugen laat me in de steek.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_141469057
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 21:58 schreef kanovinnie het volgende:
Ik kom wel een keer op de koffie. Eenmalig is het prima te doen.
Ik zat net op googlemaps te speuren naar jullie straat, maar ik kan het niet meer vinden. ;( Mijn geheugen laat me in de steek.
Ik pm ;)
pi_141479368
Mogguh!

Lijstje gister:

T: 2 chocomuffins
L: peentjes soepje
T: smoothie
S: fitness
D: korstloze quiche
T: kwark

Vandaag:

T: 2 chocomuffins
T: questbar applepie
T: eiwitshake
D:http://www.24kitchen.nl/s(...)ade-met-gegrilde-kip
T: bak kwark

Ben vanmiddag in je woonplaats Vaiz. Wel een stukje rijden is het
:D :P

Succes met de verkoop An!

Ik zou graag verhuizen, maar ik heb nog geen oplossing gevonden voor het "ik wil niet dat mijn woonlasten een heel salaris opslokken, maar ik wel aflossen".

Dus we blijven zitten waar we zitten :+
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
  Vis een optie? dinsdag 24 juni 2014 @ 09:34:36 #41
70532 loveli
N
pi_141480558
Mogge. Koffie op zonder vlekken *)
crap in = crap out
pi_141480638
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juni 2014 08:23 schreef _aurum_ het volgende:
Mogguh!

Lijstje gister:

T: 2 chocomuffins
L: peentjes soepje
T: smoothie
S: fitness
D: korstloze quiche
T: kwark

Vandaag:

T: 2 chocomuffins
T: questbar applepie
T: eiwitshake
D:http://www.24kitchen.nl/s(...)ade-met-gegrilde-kip
T: bak kwark

Ben vanmiddag in je woonplaats Vaiz. Wel een stukje rijden is het
:D :P

Succes met de verkoop An!

Ik zou graag verhuizen, maar ik heb nog geen oplossing gevonden voor het "ik wil niet dat mijn woonlasten een heel salaris opslokken, maar ik wel aflossen".

Dus we blijven zitten waar we zitten :+
:D of all places...
2 uurtjes rijden denk ik?
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_141480695
Ik wil ook wel verhuizen oO< maar val qua inkomen precies tussen alles in (teveel voor sociale huur (en heb geen inschrijftijd), te weinig voor vrije sector) dus ik blijf hier voorlopig ook nog wel even zitten. Lekker sparen ofzo.
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  Vis een optie? dinsdag 24 juni 2014 @ 09:49:29 #44
70532 loveli
N
pi_141480882
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juni 2014 09:41 schreef Chicolate het volgende:
Ik wil ook wel verhuizen oO< maar val qua inkomen precies tussen alles in (teveel voor sociale huur (en heb geen inschrijftijd), te weinig voor vrije sector) dus ik blijf hier voorlopig ook nog wel even zitten. Lekker sparen ofzo.
Inkomensgrens sociale huur is modaal, daar zit je toch nog niet boven?
crap in = crap out
pi_141480959
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juni 2014 09:49 schreef loveli het volgende:

[..]

Inkomensgrens sociale huur is modaal, daar zit je toch nog niet boven?
Nee, maar al zou het, voor vrije sector moet je hier in de omgeving 4-4.5x de brutohuur verdienen. Dat komt neer op ongeveer 3000 bruto/maand, dat heb ik voorlopig nog niet :+.
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  Vis een optie? dinsdag 24 juni 2014 @ 09:57:51 #46
70532 loveli
N
pi_141481056
In plaats van die inkomenseis nemen sommige verhuurders genoegen met een borg van 3x maandhuur. En ik weet niet hoe de markt bij jou in de regio is, het complex waar ik woon is vrije sector, maar een deel van de woningen valt nog onder de huursubsidiegrens. Dus wel inkomenseis van zoveel keer maandhuur, maar als ik minder zou gaan verdienen krijg ik wel weer huursubsidie.
crap in = crap out
pi_141484644
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 20:53 schreef An24 het volgende:
Ik vind het ook erg leerzaam hoor Mufasa. Het is hier niet druk, dus af en toe zo'n post vind ik persoonlijk niet erg!

Pfff voor een vrije dag was ik me toch druk! We hebben met de hypotheker gesproken, waardoor we nu serieuze stappen kunnen maken om Freuds huis te verkopen en eindelijk een mooi koophuis te zoeken *O*

Dat huis verkopen zou mooi zijn!

quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 21:26 schreef Probability het volgende:
Ik heb 2x na een ongeluk een S bocht in m'n ruggengraat

Moet eigenlijk even nu alles weer normaal is laten controleren of ik het altijd heb.
Als je er geen last van hebt hoeft het helemaal geen kwaad te doen. Heb zelf ook een bochtje, het wordt erger naarmate ik bepaalde oefeningen wel of niet doe.

quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 21:40 schreef V1z0R het volgende:

[..]

Maar 100gr kip!? :o

Voetbal valt mooi nog buiten m'n schema maar betekent wel dat het dus druk is op de doordeweekse dagen dat ik ga :{ Ook bijna vakantie dus dat is ook te merken...
Dan ga ik helemaal dik over de 200g eiwitten. :P
pi_141487674
scriptie deadline stom boe
(deze doe ik met 4 andere mensen heb nu echt zin in dat ding wat ik O+ alleen O+ mag doen)
Worry is a misuse of imagination
pi_141487801
Gaaf An! *O*

Mijn lijstje
O: eiwit shake chocolade
T: 1 dadel
L: 4 speltbroodjes (waren hele kleintjes :D) , 2x kaas, 1x osseworst, 1x hummus
T: 1 dadel
S: buikspieroefeningen + 1 uur yoga
D: chinese kool met iets van vlees
T: volle kwark
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_141490506
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juni 2014 13:44 schreef Probability het volgende:
scriptie deadline stom boe
(deze doe ik met 4 andere mensen heb nu echt zin in dat ding wat ik O+ alleen O+ mag doen)
Haha, kan ik mij voorstellen. Ben blij dat ik mijn hele scriptie alleen kon doen.....vroegah :+

Vastendaglijstje:

O: een gekookt eitje, 100 gram aardbeien
T: koffie, thee, water, 1 thee met melk
S: uurtje yoga
D: aardappels, bietjes, jus, appelmoes
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')