Voor het transport over grotere afstanden gebruikt men gelijkstroom ipv wisselstroom. Dit leidt tot aanzienlijk geringer verliezen over grote afstanden.quote:Op woensdag 28 mei 2014 20:08 schreef Molurus het volgende:
[..]
Transport en opslag van elektriciteit leidt altijd tot enorme rendementsverliezen. Hoe dichter bij de bron en hoe sneller de stroom wordt gebruikt, hoe beter.
Geheel eens. Onderschat vooral de tribale cultuur in deze landen niet. Dat maakt het vanuit eigendomsrechten gezien een zeer hoog risico je investeringen te verliezen. Of je moet ¨gevarengeld¨ aan afpersers betalen die anders de boel beschadigen of lamleggen. Het is wat mij betreft voor westerse overheden een no go daar geld in te pompen. Wat private investeerders doen is hun risico. Maar die weten dit donders goed en willen natuurlijk mega vette subsidie om die risicopremie te financieren anders is het voor hen oninteressant.quote:Op woensdag 28 mei 2014 20:22 schreef __Saviour__ het volgende:
Dan verplaats je de macht die olielanden hebben naar zandlanden.
Die afstand valt in het niet bij een kabel van hier naar Afrika.quote:Op woensdag 28 mei 2014 20:53 schreef Socios het volgende:
[..]
Waarom worden windmolens dan ver in zee geplant en niet gewoon op het strand?
In ons land:quote:
Ligt er ook nog steeds niet. Maar dit is echt een paar stappen verder.quote:Op donderdag 29 mei 2014 21:55 schreef The_stranger het volgende:
[..]
In ons land:
http://www.nu.nl/wetensch(...)t-zonnefietspad.html
Klopt, ze hebben nu concrete plannen voor najaar 2014.quote:Op donderdag 29 mei 2014 21:58 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ligt er ook nog steeds niet. Maar dit is echt een paar stappen verder.
Ze hebben als sinds de introductie concrete plannen voor over een half jaar. Dat project in Amerika is al veel verder.quote:Op donderdag 29 mei 2014 22:41 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Klopt, ze hebben nu concrete plannen voor najaar 2014.
In Californië staat een centrale van 230MW.quote:Op vrijdag 30 mei 2014 09:15 schreef Ivo1986 het volgende:
Zijn er geen vergelijkbare projecten in zuid USA ofzo?
Ik zal wel gek zijn, maar is dit nu niet -tig keer duurder dan gewoon zonnecellen op daken leggen, of eventueel over treinrails?quote:Op donderdag 29 mei 2014 21:55 schreef The_stranger het volgende:
[..]
In ons land:
http://www.nu.nl/wetensch(...)t-zonnefietspad.html
Het voordeel van het wegennet is dat je bij één deur hoeft aan te kloppen: de regering. Voor zonnepanelen op daken zul je elke huizenbezitter of verhuurder moeten aanspreken, dat is simpelweg te veel.quote:Op vrijdag 30 mei 2014 12:13 schreef tfors het volgende:
[..]
Ik zal wel gek zijn, maar is dit nu niet -tig keer duurder dan gewoon zonnecellen op daken leggen, of eventueel over treinrails?
voor grote afstanden zou je over kunnen gaan op gelijkstroomquote:Op woensdag 28 mei 2014 20:21 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Op die stroom verliezen we al 10%. De afstand tot de Sahara is toch vele malen groter en weerstand neem schrikbarend toe als je de afstand fors verhoogt. Uiteindelijk is het rendement te laag.
Daarnaast wie gaat het doen? De Sahara is niet de meest stabiele omgeving qua politiek.
Nu nog wel, maar wellicht is het in de toekomst goedkoper dan asfalt. Vergeet niet dat het onderhoud en de reparatie van een asfaltweg veel kosten. Scheur of gat in de weg? Paar tegels vervangen en klaar.quote:Op vrijdag 30 mei 2014 12:13 schreef tfors het volgende:
[..]
Ik zal wel gek zijn, maar is dit nu niet -tig keer duurder dan gewoon zonnecellen op daken leggen, of eventueel over treinrails?
dat ligt aan de opbrengst en aan de meerprijs in vergelijking met asfaltquote:Op vrijdag 30 mei 2014 12:13 schreef tfors het volgende:
[..]
Ik zal wel gek zijn, maar is dit nu niet -tig keer duurder dan gewoon zonnecellen op daken leggen, of eventueel over treinrails?
Elk zonnepaneel heeft een negatieve temperatuurcoefficient en die geldt niet alleen boven de 25 graden, de opgegeven vermogens zijn bij 25 graden. Deze coefficient is ruwweg lineair en is circa -0.4 % per Kelvin temperatuur verhoging voor mono panelen. Kristallijne panelen hebben een lagere coeffcient en zijn daardoor geschikter voor hete klimaten.quote:Op vrijdag 30 mei 2014 12:49 schreef 1299 het volgende:
Zonnepanelen worden ook minder efficiënt boven de 25 graden.
Daar heb je duizenden vierkante kilometers onbebouwd gebied ?quote:Op donderdag 29 mei 2014 22:44 schreef CafeRoker het volgende:
Waarom de sahara. Spanje is zonnig zat.
Jaquote:Op zaterdag 31 mei 2014 02:41 schreef 2cv het volgende:
[..]
Daar heb je duizenden vierkante kilometers onbebouwd gebied ?
In Spanje ook hoor.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 02:41 schreef 2cv het volgende:
[..]
Daar heb je duizenden vierkante kilometers onbebouwd gebied ?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |