Geslaagde avond lijkt me!quote:Op zaterdag 24 mei 2014 01:34 schreef d4v1d het volgende:
[..]
hier thuis een keer gehad dat t bier van mn pa ontplofte omdat het uitzet
Ik heb het nu drie keer gelezen, maar ik begrijp er helemaal niets van.quote:Op zondag 25 mei 2014 19:21 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
[..]
Het wordt niet een standaard taakje, maar er is 2 weken geleden een groot gebouw op ons plein geopend met bibliotheek, muziekschool, kunsthal, allemaal dat soort gezeur, en dat zorgt voor heel veel meer drukte. De eerste week was het wandbrood echt al na 14 uur op, dus hebben ze voor vorige week en deze week heeel veel extra bijbesteld, waardoor we beide weken dus ook 2-3 karren wandbrood over hadden. Ze gaan nu dus doordeweeks ff wat rustiger aan doen met dat bestellen, en dan bestel ik op zaterdag extra bij voor de volgende week, door te kijken welke producten er (bijna) op zijn. Zodat het wandbrood over een paar weken weer optimaal is.
Wist ik niet! In ieder geval moet hoe we het nu doen stoppen, want 3 karren brood overhouden is echt belachelijk..quote:Op zondag 25 mei 2014 20:45 schreef ikbenschipper het volgende:
Wandbrood stuurt binnen 2 weken bij.
Daarnaast zouden de klantenaantallen hier gewoon bij moeten helpen, en hoef je dus niks bij te bestellen,
Begrijp je de beredenatie niet of begrijp je het verhaal niet?quote:Op zondag 25 mei 2014 20:47 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Ik heb het nu drie keer gelezen, maar ik begrijp er helemaal niets van.
Met alle respect, maar jij ook niet. De grootste fout die je kan maken is brood bestellen op gevoel. Dat doe je namelijk op cijfers. En dat kan een fulltimer die meer ervaring heeft dan jij, vermoedelijk beter. Maar nog belangrijker: een computersysteem dat beter én sneller rekent en alleen naar feiten kijkt kan het nog beter. Ik twijfel geen seconde aan je capaciteiten op de afdeling, maar dit is niet zo'n goed idee.quote:Op zondag 25 mei 2014 20:49 schreef Broccolitaartje het volgende:
De fulltimers hebben gewoon geen idee van hoe het er op de zaterdag aan toe gaat, echt lastig...
Beide. Ik snap niet dat het MT jou dit laat doen, en ik snap ook niet precies wat je wil gaan doen met bijbestellen. Maar doe voor het laatste geen moeite; wat mij betreft hoef je het niet uit te leggen.quote:Op zondag 25 mei 2014 20:50 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
Begrijp je de beredenatie niet of begrijp je het verhaal niet?
Ik zeg ook niet dat ik er wél verstand van heb.quote:Op zondag 25 mei 2014 20:54 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Met alle respect, maar jij ook niet. De grootste fout die je kan maken is brood bestellen op gevoel. Dat doe je namelijk op cijfers. En dat kan een fulltimer die meer ervaring heeft dan jij, vermoedelijk beter. Maar nog belangrijker: een computersysteem dat beter én sneller rekent en alleen naar feiten kijkt kan het nog beter. Ik twijfel geen seconde aan je capaciteiten op de afdeling, maar dit is niet zo'n goed idee.
[..]
Beide. Ik snap niet dat het MT jou dit laat doen, en ik snap ook niet precies wat je wil gaan doen met bijbestellen. Maar doe voor het laatste geen moeite; wat mij betreft hoef je het niet uit te leggen.
Als ik jou was had ik ook bedankt voor de eer. Je mag drie keer raden wie het gezeik krijgt als je volgende week te veel of te weinig brood hebt.quote:Op zondag 25 mei 2014 21:23 schreef Broccolitaartje het volgende:
Maar dan snap ik niet waarom MT aan mij vraagt dit te doen.
quote:Op zondag 25 mei 2014 21:25 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Als ik jou was had ik ook bedankt voor de eer. Je mag drie keer raden wie het gezeik krijgt als je volgende week te veel of te weinig brood hebt.
Je hebt zoveel alternatieven. Maar sommige klanten zijn er zo aan gewend om één specefiek brood/product/whatever te kopen dat de hele wereld bijna vergaat als het op isquote:Op zondag 25 mei 2014 21:27 schreef ikbenschipper het volgende:
Het bijbestellen van wandbrood is gewoon niet zo interessant. Je hebt een lekker en goed alternatief. Eigen gebakken brood. 2 uur is wel erg vroeg maar dat ziet het systeem voor de week erna ook en pakt dit dus redelijk snel op. Bijbestellen zorgt dus voor extra aangemaakt door systeem +bestelling = veel over.
Ja precies, dankjewel voor de uitleg. Ik zal het er nog een keer over hebben met mn ASM.quote:Op zondag 25 mei 2014 21:25 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Als ik jou was had ik ook bedankt voor de eer. Je mag drie keer raden wie het gezeik krijgt als je volgende week te veel of te weinig brood hebt.
Ah top, ik leer steeds meerquote:Op zondag 25 mei 2014 21:27 schreef ikbenschipper het volgende:
Het bijbestellen van wandbrood is gewoon niet zo interessant. Je hebt een lekker en goed alternatief. Eigen gebakken brood. 2 uur is wel erg vroeg maar dat ziet het systeem voor de week erna ook en pakt dit dus redelijk snel op. Bijbestellen zorgt dus voor extra aangemaakt door systeem +bestelling = veel over.
Verkopen na 18.00 worden minder (niet) meegenomen in de prognose omdat mensen dan eerder moeten uitwijken naar een ander brood omdat het geen ze eigenlijk wouden hebben al op is.quote:Op zondag 25 mei 2014 21:33 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
Ah top, ik leer steeds meer
Mn ASM heeft het zo uitgelegd:
Het systeem kijkt dus naar het gemiddelde van het aantal verkochte broden in de afgelopen x aantal weken, en bestelt dat voor deze week. Als het systeem merkt dat een bepaald soort brood 2 weken achter elkaar op is dan komen er de week erop 1-2 extra. Daardoor past hij maar heel traag aan en is het nodig om nu bij te bestellen.
- ik wist niet dat hij bijvoorbeeld ook naar tijd kijkt.
Dat spul heeft echt niets met brood te maken. Als je het 5 maanden laat liggen schimmelt het nog niet.quote:Op zondag 25 mei 2014 21:44 schreef ikbenschipper het volgende:
Voor casino wit heb je bijvoorbeeld ook nog een langerhoudbaar alternatief met het sandwichebrood.
Oh ja, maar is het dan bijvoorbeeld ook naarmate een product dus eerder uitverkocht is, dat hij dan ook sneller en meer gaat bestellen?quote:Op zondag 25 mei 2014 21:44 schreef ikbenschipper het volgende:
[..]
Verkopen na 18.00 worden minder (niet) meegenomen in de prognose omdat mensen dan eerder moeten uitwijken naar een ander brood omdat het geen ze eigenlijk wouden hebben al op is.
Brood past binnen 2 weken aan. Dit omdat het een gevoelig artikel is voor bijvoorbeeld vakanties, moet het extra snel aanpassen.
Als je de klant iets wilt bieden. Doe je er verstandig aan om een paar hardlopers extra te bestellen. Wandbroodkopers zijn minder product vast dan BO kopers.
Voor casino wit heb je bijvoorbeeld ook nog een langerhoudbaar alternatief met het sandwichebrood.
Ugh ja bah. Dat soort brood hadden ze ook allemaal in Canada, ik snapte ook niet waar ze daar in elke supermarkt een bakkerij met 9 'inloop'-ovens voor nodig hadden...quote:Op zondag 25 mei 2014 21:48 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Dat spul heeft echt niets met brood te maken. Als je het 5 maanden laat liggen schimmelt het nog niet.
Maar goed, da's offtopic.
Ranzig brood idd. Vooral wat ze daar bij Walmart verkopenquote:Op zondag 25 mei 2014 21:59 schreef Broccolitaartje het volgende:
Ugh ja bah. Dat soort brood hadden ze ook allemaal in Canada, ik snapte ook niet waar ze daar in elke supermarkt een bakkerij met 9 'inloop'-ovens voor nodig hadden...
Nee Ga het nu doenquote:Op zondag 25 mei 2014 22:21 schreef Broccolitaartje het volgende:
Zijn jullie trouwens al op de nieuwe aha-online site geweest?
Ja... BAH... Ik kreeg het alleen maar naar binnen als het uit de toaster kwam met een dikke laag nutellaquote:Op zondag 25 mei 2014 22:22 schreef Schuimpjes het volgende:
[..]
Ranzig brood idd. Vooral wat ze daar bij Walmart verkopen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |