Geslaagde avond lijkt me!quote:Op zaterdag 24 mei 2014 01:34 schreef d4v1d het volgende:
[..]
hier thuis een keer gehad dat t bier van mn pa ontplofte omdat het uitzet![]()
Ik heb het nu drie keer gelezen, maar ik begrijp er helemaal niets van.quote:Op zondag 25 mei 2014 19:21 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
[..]
Het wordt niet een standaard taakje, maar er is 2 weken geleden een groot gebouw op ons plein geopend met bibliotheek, muziekschool, kunsthal, allemaal dat soort gezeur, en dat zorgt voor heel veel meer drukte. De eerste week was het wandbrood echt al na 14 uur op, dus hebben ze voor vorige week en deze week heeel veel extra bijbesteld, waardoor we beide weken dus ook 2-3 karren wandbrood over hadden. Ze gaan nu dus doordeweeks ff wat rustiger aan doen met dat bestellen, en dan bestel ik op zaterdag extra bij voor de volgende week, door te kijken welke producten er (bijna) op zijn. Zodat het wandbrood over een paar weken weer optimaal is.
Wist ik niet! In ieder geval moet hoe we het nu doen stoppen, want 3 karren brood overhouden is echt belachelijk..quote:Op zondag 25 mei 2014 20:45 schreef ikbenschipper het volgende:
Wandbrood stuurt binnen 2 weken bij.
Daarnaast zouden de klantenaantallen hier gewoon bij moeten helpen, en hoef je dus niks bij te bestellen,
Begrijp je de beredenatie niet of begrijp je het verhaal niet?quote:Op zondag 25 mei 2014 20:47 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Ik heb het nu drie keer gelezen, maar ik begrijp er helemaal niets van.
Met alle respect, maar jij ook niet. De grootste fout die je kan maken is brood bestellen op gevoel. Dat doe je namelijk op cijfers. En dat kan een fulltimer die meer ervaring heeft dan jij, vermoedelijk beter. Maar nog belangrijker: een computersysteem dat beter én sneller rekent en alleen naar feiten kijkt kan het nog beter. Ik twijfel geen seconde aan je capaciteiten op de afdeling, maar dit is niet zo'n goed idee.quote:Op zondag 25 mei 2014 20:49 schreef Broccolitaartje het volgende:
De fulltimers hebben gewoon geen idee van hoe het er op de zaterdag aan toe gaat, echt lastig...
Beide. Ik snap niet dat het MT jou dit laat doen, en ik snap ook niet precies wat je wil gaan doen met bijbestellen. Maar doe voor het laatste geen moeite; wat mij betreft hoef je het niet uit te leggen.quote:Op zondag 25 mei 2014 20:50 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
Begrijp je de beredenatie niet of begrijp je het verhaal niet?
Ik zeg ook niet dat ik er wél verstand van heb.quote:Op zondag 25 mei 2014 20:54 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Met alle respect, maar jij ook niet. De grootste fout die je kan maken is brood bestellen op gevoel. Dat doe je namelijk op cijfers. En dat kan een fulltimer die meer ervaring heeft dan jij, vermoedelijk beter. Maar nog belangrijker: een computersysteem dat beter én sneller rekent en alleen naar feiten kijkt kan het nog beter. Ik twijfel geen seconde aan je capaciteiten op de afdeling, maar dit is niet zo'n goed idee.
[..]
Beide. Ik snap niet dat het MT jou dit laat doen, en ik snap ook niet precies wat je wil gaan doen met bijbestellen. Maar doe voor het laatste geen moeite; wat mij betreft hoef je het niet uit te leggen.
Als ik jou was had ik ook bedankt voor de eer. Je mag drie keer raden wie het gezeik krijgt als je volgende week te veel of te weinig brood hebt.quote:Op zondag 25 mei 2014 21:23 schreef Broccolitaartje het volgende:
Maar dan snap ik niet waarom MT aan mij vraagt dit te doen.
quote:Op zondag 25 mei 2014 21:25 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Als ik jou was had ik ook bedankt voor de eer. Je mag drie keer raden wie het gezeik krijgt als je volgende week te veel of te weinig brood hebt.
Je hebt zoveel alternatieven. Maar sommige klanten zijn er zo aan gewend om één specefiek brood/product/whatever te kopen dat de hele wereld bijna vergaat als het op isquote:Op zondag 25 mei 2014 21:27 schreef ikbenschipper het volgende:
Het bijbestellen van wandbrood is gewoon niet zo interessant. Je hebt een lekker en goed alternatief. Eigen gebakken brood. 2 uur is wel erg vroeg maar dat ziet het systeem voor de week erna ook en pakt dit dus redelijk snel op. Bijbestellen zorgt dus voor extra aangemaakt door systeem +bestelling = veel over.
Ja precies, dankjewel voor de uitleg. Ik zal het er nog een keer over hebben met mn ASM.quote:Op zondag 25 mei 2014 21:25 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Als ik jou was had ik ook bedankt voor de eer. Je mag drie keer raden wie het gezeik krijgt als je volgende week te veel of te weinig brood hebt.
Ah top, ik leer steeds meerquote:Op zondag 25 mei 2014 21:27 schreef ikbenschipper het volgende:
Het bijbestellen van wandbrood is gewoon niet zo interessant. Je hebt een lekker en goed alternatief. Eigen gebakken brood. 2 uur is wel erg vroeg maar dat ziet het systeem voor de week erna ook en pakt dit dus redelijk snel op. Bijbestellen zorgt dus voor extra aangemaakt door systeem +bestelling = veel over.
Verkopen na 18.00 worden minder (niet) meegenomen in de prognose omdat mensen dan eerder moeten uitwijken naar een ander brood omdat het geen ze eigenlijk wouden hebben al op is.quote:Op zondag 25 mei 2014 21:33 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
Ah top, ik leer steeds meer![]()
Mn ASM heeft het zo uitgelegd:
Het systeem kijkt dus naar het gemiddelde van het aantal verkochte broden in de afgelopen x aantal weken, en bestelt dat voor deze week. Als het systeem merkt dat een bepaald soort brood 2 weken achter elkaar op is dan komen er de week erop 1-2 extra. Daardoor past hij maar heel traag aan en is het nodig om nu bij te bestellen.
- ik wist niet dat hij bijvoorbeeld ook naar tijd kijkt.
Dat spul heeft echt niets met brood te maken. Als je het 5 maanden laat liggen schimmelt het nog niet.quote:Op zondag 25 mei 2014 21:44 schreef ikbenschipper het volgende:
Voor casino wit heb je bijvoorbeeld ook nog een langerhoudbaar alternatief met het sandwichebrood.
Oh ja, maar is het dan bijvoorbeeld ook naarmate een product dus eerder uitverkocht is, dat hij dan ook sneller en meer gaat bestellen?quote:Op zondag 25 mei 2014 21:44 schreef ikbenschipper het volgende:
[..]
Verkopen na 18.00 worden minder (niet) meegenomen in de prognose omdat mensen dan eerder moeten uitwijken naar een ander brood omdat het geen ze eigenlijk wouden hebben al op is.
Brood past binnen 2 weken aan. Dit omdat het een gevoelig artikel is voor bijvoorbeeld vakanties, moet het extra snel aanpassen.
Als je de klant iets wilt bieden. Doe je er verstandig aan om een paar hardlopers extra te bestellen. Wandbroodkopers zijn minder product vast dan BO kopers.
Voor casino wit heb je bijvoorbeeld ook nog een langerhoudbaar alternatief met het sandwichebrood.
Ugh ja bah. Dat soort brood hadden ze ook allemaal in Canada, ik snapte ook niet waar ze daar in elke supermarkt een bakkerij met 9 'inloop'-ovens voor nodig hadden...quote:Op zondag 25 mei 2014 21:48 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Dat spul heeft echt niets met brood te maken. Als je het 5 maanden laat liggen schimmelt het nog niet.
Maar goed, da's offtopic.
Ranzig brood idd. Vooral wat ze daar bij Walmart verkopenquote:Op zondag 25 mei 2014 21:59 schreef Broccolitaartje het volgende:
Ugh ja bah. Dat soort brood hadden ze ook allemaal in Canada, ik snapte ook niet waar ze daar in elke supermarkt een bakkerij met 9 'inloop'-ovens voor nodig hadden...
Neequote:Op zondag 25 mei 2014 22:21 schreef Broccolitaartje het volgende:
Zijn jullie trouwens al op de nieuwe aha-online site geweest?
Ja... BAH... Ik kreeg het alleen maar naar binnen als het uit de toaster kwam met een dikke laag nutellaquote:Op zondag 25 mei 2014 22:22 schreef Schuimpjes het volgende:
[..]
Ranzig brood idd. Vooral wat ze daar bij Walmart verkopen
Iddquote:Op zondag 25 mei 2014 22:26 schreef Wupgup het volgende:
[..]
Veel plezier, over 1 minuut ben je klaar daar.
Ditquote:Op zondag 25 mei 2014 22:26 schreef Wupgup het volgende:
[..]
Veel plezier, over 1 minuut ben je klaar daar.
Broccoli hoe noemen jullie dat ding dat je op brood moet dragen? Dat bruine ding zegmaar. En hoe noem je het normale kledingstuk dat werknemers dragen?quote:Op zondag 25 mei 2014 22:29 schreef Broccolitaartje het volgende:
Ik denk dat ik dit forum tot nu toe tóch wat leuker vindt, wat meer actie, wat minder filtering door ah zelf...
Daarom heet het ook toasty brood en moet je het gebruikten voor tosti's of uit het broodrooster.quote:Op zondag 25 mei 2014 21:48 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Dat spul heeft echt niets met brood te maken. Als je het 5 maanden laat liggen schimmelt het nog niet.
Maar goed, da's offtopic.
jaquote:Op zondag 25 mei 2014 21:59 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
Oh ja, maar is het dan bijvoorbeeld ook naarmate een product dus eerder uitverkocht is, dat hij dan ook sneller en meer gaat bestellen?
[..]
Sloof/ schort en gewoon shirtquote:Op zondag 25 mei 2014 23:51 schreef SLP_ het volgende:
[..]
Broccoli hoe noemen jullie dat ding dat je op brood moet dragen? Dat bruine ding zegmaar. En hoe noem je het normale kledingstuk dat werknemers dragen?
Feestmuts.quote:Op maandag 26 mei 2014 08:19 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
Sloof/ schort en gewoon shirt![]()
Het hoedje noemen we feestmuts
Ik weet niet precies, maar een vriend van mij die werkt op brood in een andere ah en daar hebben ze wel een TL-verkoopquote:Op maandag 26 mei 2014 08:30 schreef Donald250 het volgende:
Waarom staan de mensen van afdeling verkoop eigenlijk onder leiding van ASM en/of SM?
Is het voor die afdeling niet haalbaar om met TL's te werken?
Of is dat gewoon heel onhandig?
Sloof ja. Zie je SLP.quote:Op maandag 26 mei 2014 08:19 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
Sloof/ schort en gewoon shirt![]()
Het hoedje noemen we feestmuts
Hier hebben we meestal 2 of 3 mensen maar op brood, hooguit 4. Ik denk dat het dan niet rendabel is om er een TL bij te zetten.quote:Op maandag 26 mei 2014 08:30 schreef Donald250 het volgende:
Waarom staan de mensen van afdeling verkoop eigenlijk onder leiding van ASM en/of SM?
Is het voor die afdeling niet haalbaar om met TL's te werken?
Of is dat gewoon heel onhandig?
Zo bedoelde ze het niet. Bedoelde meer onder directe leiding van een TL. Dus niet onder leiding van (A)SM, maar een teamleider.quote:Op maandag 26 mei 2014 08:42 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Hier hebben we meestal 2 of 3 mensen maar op brood, hooguit 4. Ik denk dat het dan niet rendabel is om er een TL bij te zetten.
Geen stropdas erbij?quote:Op maandag 26 mei 2014 14:21 schreef Ferry_76 het volgende:
Mijn SM is echt een held! Ze moeten voor een cursus een dagje meedraaien op het brood (Met het oog op de nieuwe module), dus vanochtend om zes uur stond hij in het magazijn, en toen de winkel open was had hij keurig een shirt met sloof aan en een feestmuts op!
En wat doet de TL dan de rest van de tijd?quote:Op maandag 26 mei 2014 14:09 schreef einschtein het volgende:
[..]
Zo bedoelde ze het niet. Bedoelde meer onder directe leiding van een TL. Dus niet onder leiding van (A)SM, maar een teamleider.
Eh, houdbaar/vers? Ik denk een teamleider die beide teams runt.quote:Op maandag 26 mei 2014 14:33 schreef d4v1d het volgende:
[..]
En wat doet de TL dan de rest van de tijd?
Ja dat gaat niet als je Etsu op je broodafdeling hebt staanquote:Op maandag 26 mei 2014 14:45 schreef einschtein het volgende:
[..]
Eh, houdbaar/vers? Ik denk een teamleider die beide teams runt.
Dat gaat prima, als TL VKK laat je sommige mensen op HB/Vers ook hun gangetje gaan omdat je weet dat het toch wel goed komt. Het enige wat je soms nog eens doet is vragen wat er allemaal gedaan is en wat er nog gedaan moet worden. Dat kan met verkoop dus ook.quote:Op maandag 26 mei 2014 14:47 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Ja dat gaat niet als je Etsu op je broodafdeling hebt staan
Oh, bij jullie zijn de oudjes ook al niet zo vriendelijk?quote:Op maandag 26 mei 2014 15:47 schreef Sunshine1982 het volgende:
Een TL op brood zou geen luxe zijn. Althans, als ik naar mijn winkel kijk. 20/25 min koffie meer regel als uitzondering, dingen worden niet gedaan onder het mom van te druk (terwijl er wel tijd was om te kletsen). Bepaalde senioren zouden ook eens met hun voetjes op aarde gezet moeten worden. Doordat er niet echt een leidinggevende is op die afdeling, nemen de senioren de touwtjes in handen. Als dat op een leuke, collegiale manier gebeurt, niks aan de hand. Maar vaak loopt dat heel anders.
Kortom, ik ben daar wel voor
De senioren zijn juist het ergst bij ons (niet iedere trouwens). Nieuwelingen krijgen een soort van vuurdoop en vaak zeggen ze na 5 mins 'Nou, ik zie al dat het niks voor deze afdeling is'quote:Op maandag 26 mei 2014 15:53 schreef einschtein het volgende:
[..]
Oh, bij jullie zijn de oudjes ook al niet zo vriendelijk?![]()
Ik geef ze zo nu en dan een snauw, om ze zich even te laten realiseren dat ze nu tegen iedereen alles kunnen zeggen.
Jup, hier net zo. Gelukkig gaat de één over 2 week met pensioen. En voor de rest is er eigenlijk nog één 'senior' (letterlijk), maar die's is nogal eigenwijs.quote:Op maandag 26 mei 2014 15:58 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
De senioren zijn juist het ergst bij ons (niet iedere trouwens). Nieuwelingen krijgen een soort van vuurdoop en vaak zeggen ze na 5 mins 'Nou, ik zie al dat het niks voor deze afdeling is'Ondanks ik ook zelf senior was op verkoop, werkte ik veel liever met junioren. Geen gezeik, geen negativiteit, gewoon gezellig.
Sommige zitten ook al tig jaar vastgeroest in een filiaal. Af en toe roulatie is daarom wel handig denk ik.quote:Op maandag 26 mei 2014 16:02 schreef einschtein het volgende:
[..]
Jup, hier net zo. Gelukkig gaat de één over 2 week met pensioen. En voor de rest is er eigenlijk nog één 'senior' (letterlijk), maar die's is nogal eigenwijs.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |