Deeg maken geeft honderd keer meer rommel!quote:Op zondag 27 juli 2014 17:41 schreef emmyemmy het volgende:
Dat wil ik nu supergraag maken alleen worden ze hier al spastisch als ik deeg maak
Ik ken dat als patatas bravasquote:Op zondag 27 juli 2014 16:10 schreef minilot het volgende:
Het ging er eerder deze week al over op CUL: de Syracuse Salt Potatoes!
[ afbeelding ]
Nieuwe- of krielaardappelen gekookt in bremzout pekelwater, en dan geserveerd met gesmolten boter.
oeh.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 22:33 schreef emmyemmy het volgende:
Wij hadden vroeger een champignonbedrijf Ben dus opgegroeid met megaveel champignons
Ik ken patatas bravas vanuit Spanje vooral als jonge gefrituurde aardappelen (voorgekookt in normaal gezouten water), met een tomatensaus.quote:
Ik van de canarische eilanden in bremzout water gekookt zodat ze een zoutlaagje hebben.quote:Op zondag 27 juli 2014 18:05 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik ken patatas bravas vanuit Spanje vooral als jonge gefrituurde aardappelen (voorgekookt in normaal gezouren water), met een tomatensaus.
Gebakken champignons kunnen gruwelijk lekker zijn. Denk niet dat het de boter is, heb ze ook wel eens met ghee ontzettend lekker gekregen, en dan probeer je het de volgende keer weer zo, en dan is het toch minder.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 16:16 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Gebakken champignons
Champignons, hard gebakken in wat olie met zout en vetsin. Dan klont boter (van rauwe melk, nog uit Frankrijk) erbij, fijngehakt knoflookje. Even doorwarmen. Ieniemienie scheutje sherry azijn, verse koriander en peper. Op een geroosterde maisboterham. God, wat was dat lekker. Geen idee waarom. Ik denk die boter.
Google zegt dat die op de Canarische eiladen papas arrugadas heten Ziet er verder inderdaad hetzelfde uit als de Ierse versie.quote:Op zondag 27 juli 2014 18:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik van de canarische eilanden in bremzout water gekookt zodat ze een zoutlaagje hebben.
quote:Op zondag 20 juli 2014 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Soms, als ik de foto's download en bekijk heb ik wel eens spijt dat ik nooit aan foodstyling doe. Ik denk wel een beetje na over hoe ik iets opschep, maar let niet op de details. En dan zie ik deze en denk "nah, het heeft ook wel iets onsmakelijks. Als ik nu gewoon de mooiste stukken bij elkaar had gezocht was dat voor de foto toch wel beter geweest.":-)
Maar ja, het kost allemaal al zoveel tijd. Dus uiteindelijk is het een geval van jammer dan.
[ link | afbeelding ]Naan with Lamb shoulder
Overgebleven lamsvlees van een langzaam gegaarde lamsschouder van vrijdag. Op eigengemaakte naan met een yoghurtsausje van Turkse yoghurt, koriander, mint, groene chiliepeper, zwarte peper, zout, komijn en limoen. Was lekker!
Canarische aardappeltjes met mojo sausquote:Op zondag 27 juli 2014 19:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Google zegt dat die op de Canarische eiladen papas arrugadas heten Ziet er verder inderdaad hetzelfde uit als de Ierse versie.
Ga ik binnenkort eens maken op die manierquote:Op zondag 20 juli 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:
Oh, ik zat niet te vissen naar complimentjes, maar dank je!!
En Molo, je moet daar niet bang voor zijn. Ik zorg altijd dat de ovenschaal met lamsschouder goed "enigzins" luchtdicht is ingepakt met alufolu. En leg de schouder bijvoorbeeld op een laagje gesneden ui. Dan flink zout en peper, kruiden als thijm en/of rozemarijn, veel knoflookjes (als ik zin heb er ook in gepropt). Dan een scheutje drank erbij om een beginnetje met het stomen te maken. Goed dichtvouwen met alufolu dus. In een op 220C voorverwarmde oven waarbij je de thermostaat dan meteen terugdraait naar 170C. En dat 4-6 uur. Komt niet zo nauw. Echt nog nooit droog lam gehad!
En je kunt variëeren met de kruiden wat je wilt. Meer marokkaans, of Chinees, allemaal en altijd lekker! Zo simpel en zo leuk om te maken. Eigenlijk is het altijd teveel voor ons tweeen, maar dat kan me niet schelen. Volgende dag broodjes eten. En je kunt het ook invriezen.
Vanmiddag kwam ik Fazer chocola tegen, moest aan jou denkenquote:Op zondag 27 juli 2014 20:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Canarische aardappeltjes met mojo saus
Hmmmm heerlijk!
Ik kan me trouwens echt niet indenken dat iemand aardappelen koken in zout water al teveel troep vindt geven, ik word er een beetje treurig van bij de gedachte eigenlijk
Omnomnom goeie koekjes!quote:Op zondag 27 juli 2014 21:07 schreef megamandy het volgende:
[..]
Vanmiddag kwam ik Fazer chocola tegen, moest aan jou denken
[ afbeelding ]
Zandkoekjes en ik kwam nog kokossnippers tegen en stukjes chocola dus die zitten er ook in (ja lelijke foto maar geen zin om ze fatsoenlijk neer te leggen )
Iets dat waar ik nog nooit van heb gehoord! En dat is heel akelig, want dan heb ik direct een 'moetikmaken!!'-Pavlovreactie.quote:Op woensdag 30 juli 2014 17:52 schreef regnavetto het volgende:
Turón de Banana, oftewel Filipijnse Bananen loempias
[ afbeelding ]
Je kan er ook een karamel dipsaus bij maken als je van zoet houdt. Wat mijn familie dan doet is room vervangen door kokosmelkquote:Op woensdag 30 juli 2014 18:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Iets dat waar ik nog nooit van heb gehoord! En dat is heel akelig, want dan heb ik direct een 'moetikmaken!!'-Pavlovreactie.
Lijkt me lekker, mits ik ergens goede mango's kan krijgen want dat vind ik altijd nogal een opgave. Recept zit er wel héél makkelijk uit, dus ik vrees dat ik zelf het deeg voor de loempiavellen moet gaan maken.
Ik zou wel opteren voor een karamelsaus erbij ja. Wat voor recept gebruikt de gemiddelde Filipijn daar precies voor?quote:Op woensdag 30 juli 2014 18:17 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Je kan er ook een karamel dipsaus bij maken als je van zoet houdt. Wat mijn familie dan doet is room vervangen door kokosmelk
Oh.. YUM!quote:Op woensdag 30 juli 2014 20:56 schreef dahippieunicorn het volgende:
Salted Caramel ijs
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |