abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 12:36:45 #201
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145391864
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 13:13 schreef Isegrim het volgende:
Vlechtbrood rozemarijn-honing van vandaag voor en na het bakken. Erg goed gelukt.
Prachtig zeg, als je die foto zo ziet begin je al te trek te krijgen! :Y) ^O^
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145398692
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 23:49 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ik heb een gistdeeg van Maandag in de koelkast staan, zou dit nog steeds bruikbaar zijn?
Ruikt wat sterk, maar op zich niet zuur/verkeerd. Is natuurlijk al aardig doorgegist, weet niet of er uberhaupt nog leven in zit...
Waarschijnlijk nog prima :)
pi_145407016
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 16:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Waarschijnlijk nog prima :)
Brood smaakte meer dan prima ;) . Was heerlijk, had er nog 5 gram verse gist bij gedaan (in de koelkast was alleen een gistdeeg 1:1)
Als net op het randje kunnen doen, is er al weer helemaal door gegaan bij de soep.

[ Bericht 2% gewijzigd door Opblaaspop077 op 10-10-2014 20:22:24 ]
pi_145558383
Volgens mij is mijn zuurdesem dood. -O- Ik bewaar het altijd in de koelkast, en had heel lang niet gebakken. Wel nog een keertje ververst, maar dat was ook al wel weer twee weken of zo geleden. Paar dagen geleden uit de koelkast gehaald, steeds ververst, bubbelde wel, maar groeide niet echt. Ik dacht dat het vannacht beter was gegaan, dus heb een deeg gekneed, maar het rijst echt absoluut niet. Boehoe. Kan ik hem nog reanimeren, of is het een kwestie van opnieuw beginnen?
pi_145559672
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 09:17 schreef Bleie het volgende:
Volgens mij is mijn zuurdesem dood. -O- Ik bewaar het altijd in de koelkast, en had heel lang niet gebakken. Wel nog een keertje ververst, maar dat was ook al wel weer twee weken of zo geleden. Paar dagen geleden uit de koelkast gehaald, steeds ververst, bubbelde wel, maar groeide niet echt. Ik dacht dat het vannacht beter was gegaan, dus heb een deeg gekneed, maar het rijst echt absoluut niet. Boehoe. Kan ik hem nog reanimeren, of is het een kwestie van opnieuw beginnen?
Flinke eetlepel suiker er bij, 200ml lauw water, 200 gram bloem, op het aanrecht laten staan en wachten.
pi_145565031
quote:
2s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 10:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Flinke eetlepel suiker er bij, 200ml lauw water, 200 gram bloem, op het aanrecht laten staan en wachten.
Dank! En hoeveel desem doe ik daar dan bij? Er lijkt nu trouwens toch wel weer wat leven in te zitten, maar nog niet heel veel, dus ik ga dit wel proberen.

Ben ondertussen maar dit brood aan het maken, is nu aan het mixen (lang leve de standmixer).
pi_145565191
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 13:27 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dank! En hoeveel desem doe ik daar dan bij? Er lijkt nu trouwens toch wel weer wat leven in te zitten, maar nog niet heel veel, dus ik ga dit wel proberen.
Ben ondertussen maar dit brood aan het maken, is nu aan het mixen (lang leve de standmixer).
Ik zou gewoon alles doen, en het aanvullen. Er zullen nog bacterieën en gisten in zitten, alleen minder. Met voldoende voedsel en het uitdunnen van de alcohol krijgt het weer kans te vermenigvuldigen.
pi_145576808
Hebben jullie misschien een lekker recept voor chiabatta? Het recept wat ik gevonden had, bleek een recept voor in een standmixer te zijn, terwijl ik alleen een food processor heb.
Darnaast had het een vochtgehalte van bijna 95%, zelf voor een chiabatta lijkt me dat veel.
pi_145609798


Matig gelukt.... zo ff proeven. Ik had verwacht dat ze meer zouden uitlopen, in de breedte dus.
Bleven bolletjes, rondjes. Hoog en rond.

Waldkorn bolletjes.
pi_145616190
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 18:00 schreef ChilllayD het volgende:
[ afbeelding ]

Matig gelukt.... zo ff proeven. Ik had verwacht dat ze meer zouden uitlopen, in de breedte dus.
Bleven bolletjes, rondjes. Hoog en rond.
Ha, lekker, waldkornbolletjes! :) Wat voor recept het je gebruikt als ik vragen mag?
Let me see you stripped down to the bone
pi_145616239
Ik bakte eerder deze week een afscheur-brood (van naandeeg) met pittige pompoenpesto erin:



:9
Let me see you stripped down to the bone
pi_145620443
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 21:00 schreef minilot het volgende:
Ik bakte eerder deze week een afscheur-brood (van naandeeg) met pittige pompoenpesto erin:

[ afbeelding ]

:9
Lijken haast wel pompoenbullars :D
mag het weten
pi_145621160
Ja, ik noemde ze op Twitter al 'currybuns' ipv 'cinnamon buns' :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145630223
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 13:27 schreef Bleie het volgende:

Ben ondertussen maar dit brood aan het maken, is nu aan het mixen (lang leve de standmixer).
En dat ziet er zo uit.



Erg lekker.

Maar m'n zuurdesem is wel echt dood, volgens mij. Verder dan wat gebubbel komt het niet.
pi_145630240
Prachtig minilot!
pi_145668262



Gisteren mijn eerste brood gebakken, smaakt goed. Zit helaas net te veel zout in, misschien toch maar een keer investeren in een weegschaal die ook 20 gram kan wegen.

Gemaakt volgens het volgende recept
http://www.frugallivingnw(...)step-by-step-recipe/
"Those beautiful days for them I live"
pi_145711719
Gisteren voor bij het avondeten Marokkaans brood gebakken. Was een beetje droog, maar goed te eten.



pi_145723529
Ik heb voor het eerst met broodbakmachine dit tarwebrood gemaakt:




Nu wil ik het witte meel in het recept vervangen door volkoren tarwemeel, de rest van het recept blijft hetzelfde. Kan dat?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  maandag 20 oktober 2014 @ 09:38:17 #219
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145724934
Er was toch een apart topic over brood bakken in de broodbakmachine? Dit topic gaat over echt brood. :6
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145739594
Brood met smeersels erin. :D Vlechtbrood met tomaten tapenade, olijven tapenade en pesto. Geïnspireerd voor Jacques van heel Holland bakt.

pi_145746642
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 09:38 schreef Isegrim het volgende:
Er was toch een apart topic over brood bakken in de broodbakmachine? Dit topic gaat over echt brood. :6
Misschien kun je even een linkje posten.

Ik dacht eerder, dat hier zoveel kennis aanwezig was dat het antwoord makkelijk en snel gevonden zou zijn. :6
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_145747394
quote:
14s.gif Op maandag 20 oktober 2014 17:00 schreef Myraela het volgende:
Brood met smeersels erin. :D Vlechtbrood met tomaten tapenade, olijven tapenade en pesto. Geïnspireerd voor Jacques van heel Holland bakt.

[ afbeelding ]
Was aan het lezen en dacht al aan HHB en Jacques de vlechtkampioen. Maar ook aan Menno zijn strudel :+
mag het weten
  maandag 20 oktober 2014 @ 20:51:03 #223
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145749995
quote:
1s.gif Op maandag 20 oktober 2014 19:47 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Misschien kun je even een linkje posten.

Ik dacht eerder, dat hier zoveel kennis aanwezig was dat het antwoord makkelijk en snel gevonden zou zijn. :6
Ik plaagde je maar een beetje hoor! O+

Moet geen probleem zijn! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145765062
Dankje Isegrim.

Hoe krijg je trouwens zo een vulling in een brood?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 07:44:17 #225
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145765242
Erin rollen bijvoorbeeld. Eerst een platte plak maken, het daar op smeren en dan de plak oprollen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')