abonnement Unibet Coolblue
pi_146573129
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 10:25 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Mocht je het zelf willen proberen:

http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/

Heb wel een paar tweaks doorgevoerd.
Heb ipv in 3 delen vouwen in 4 delen gevouwen. (bovenste helft naar het midden onderste helft ook naar het midden en dan dubbel vouwen)
Ook heb ik speciaal korstdeegmeel gebruikt ipv het in het recept genoemde meel.
Thanx voor de link! Man man wat een werk, respect hoor! ^O^
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_146573396
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 14:39 schreef Sangha het volgende:

[..]

Thanx voor de link! Man man wat een werk, respect hoor! ^O^
Valt op zich mee. Eerste dag deeg maken heb je zo gedaan. Mag namelijk niet lang gekneed worden.
2e dag is vooral wachten. Het uitrollen moet je snel doen om het deeg zo koud mogelijk te houden dus ik denk max 3 minuten rollen maar dan wel 2x een half uur wachten als het weer in de koeling ligt.
3e dag is uitrollen en snijden (15-20 minuten) en 2 uur (minimaal) wachten tot het gerezen is
Bakken gaat dan weer snel maar het opeten nog veel sneller ;)

Moet daarbij zeggen dat dit wel poging 3 of 4 was voordat ze perfect waren.

1ste keer te lang aan het uitrollen waardoor er geen laagjes ontstonden maar gewoon een deeg met veel boter.
2e keer, te warm laten rijzen --> alle boter eruit gesmolten :')
3e keer was bijna goed alleen was het eindresultaat niet helemaal perfect
4e keer perfect.
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_146574904
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 14:48 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Valt op zich mee. Eerste dag deeg maken heb je zo gedaan. Mag namelijk niet lang gekneed worden.
2e dag is vooral wachten. Het uitrollen moet je snel doen om het deeg zo koud mogelijk te houden dus ik denk max 3 minuten rollen maar dan wel 2x een half uur wachten als het weer in de koeling ligt.
3e dag is uitrollen en snijden (15-20 minuten) en 2 uur (minimaal) wachten tot het gerezen is
Bakken gaat dan weer snel maar het opeten nog veel sneller ;)

Moet daarbij zeggen dat dit wel poging 3 of 4 was voordat ze perfect waren.

1ste keer te lang aan het uitrollen waardoor er geen laagjes ontstonden maar gewoon een deeg met veel boter.
2e keer, te warm laten rijzen --> alle boter eruit gesmolten :')
3e keer was bijna goed alleen was het eindresultaat niet helemaal perfect
4e keer perfect.
Ik had laatst ook dat recept gevolgd en de hoeveelheid werk viel wel mee. Wel een beetje jammer dat na 3 dagen werk ze er bij mij mooi uitzagen maar van binnen gewoon een homp half gaar deeg waren en dus zo de vuilnisbak in konden. Geen idee wat er precies verkeerd is gegaan, ik vermoed de oven temperatuur / tijd niet helemaal goed maar als ik jouw verhaal zo lees misschien ook wel te lang aan het rollen geweest. Binnenkort nog maar eens een keer een poging wagen want als het eindelijk lukt is het denk ik wel echt genieten.
pi_146615498
quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 14:50 schreef devlinmr het volgende:
Van het weekend croissantjes gebakken

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Heel fraai, applaus! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_146615733
Omdat mijn lief vandaag een lange dag had bereidde ik gisterenavond no knead-deeg voor en stond ik om 05:15 uur vanmorgen op om te gaan bakken.
Slaperige telefoonfoto van slordig brood:



Witte broodjes met olijfolie en zoete volkorenbroodjes met krenten & poedersuiker. Meteen erna weer terug in bed gesprongen, maar ik heb begrepen dat ze erg lekker waren. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146616255
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 16:37 schreef minilot het volgende:
Omdat mijn lief vandaag een lange dag had bereidde ik gisterenavond no knead-deeg voor en stond ik om 05:15 uur vanmorgen op om te gaan bakken.
Slaperige telefoonfoto van slordig brood:

[ afbeelding ]

Witte broodjes met olijfolie en zoete volkorenbroodjes met krenten & poedersuiker. Meteen erna weer terug in bed gesprongen, maar ik heb begrepen dat ze erg lekker waren. :)
Wow, dat moet wel echt een lieve partner zijn....
Somebody that I used to know
pi_146617103
quote:
1s.gif Op donderdag 13 november 2014 16:49 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Wow, dat moet wel echt een lieve partner zijn....
:Y
En momenteel verslingerd zijn aan brood bakken helpt ook ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146617133
Nomz. Ik heb geen foto gemaakt van de mijne van gisteren, maar ik maak ze dit weekend nog een keer. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146705076


Vanmorgen gemaakt: Pain d'Epi (tikje dikbuikig) van witbrood dat achttien uur gerezen heeft :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_146705157
Na al die schattige en :9 foto's van mini-no-knead broodjes, ga ik dat ook maar eens maken ipv de zoveelste grote boule :)
mag het weten
pi_146705184
Kleine broodjes eten sowieso veel lekkerder weg dan grote boterhammen! :7
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 16 november 2014 @ 11:31:33 #287
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146705930
Crumbshot van een gister gebakken witbrood:



We hebben ontdekt dat we nu het kouder wordt, de overnight proofing het beste gewoon in een niet-verwarmde kamer kunnen doen ipv in de koeling.

[ Bericht 0% gewijzigd door Isegrim op 16-11-2014 11:39:42 ]
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146706821
Ik heb een recept voor olijvenbrood. Deze wil ik wel met wat volkorenmeel doen. Moet ik dan een andere rijs en of baktijd aanhouden (/noob vraagje)?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_146709059
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2014 10:00 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Stofmot zit doorgaans al in je meel als je het koopt. Je voorkomt het niet. Wel is het belangrijk om je melen en andere droge waren luchtdicht te bewaren om te voorkomen dat andere producten besmet raken.
Geldt het luchtdicht bewaren ook voor meel, dat nog luchtdicht verpakt is?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_146718696
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 12:26 schreef Tinuviel het volgende:
Ik heb een recept voor olijvenbrood. Deze wil ik wel met wat volkorenmeel doen. Moet ik dan een andere rijs en of baktijd aanhouden (/noob vraagje)?
Tinuviel, gezien de vragen die je stelt lijk je me onervaren en misschien onzeker in het broodbakken. Waarom begin je niet gewoon met het recept precies volgen? Zodra je dan wat meer feeling hebt met bakken, kun je zelf gaan spelen met ingrediënten.
  zondag 16 november 2014 @ 19:28:06 #291
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146718824
quote:
1s.gif Op zondag 16 november 2014 14:15 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Geldt het luchtdicht bewaren ook voor meel, dat nog luchtdicht verpakt is?
Ik doe iig altijd een ziplock-zak om een zak meel heen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146721456
Olijvenbolletjes komen net uit de oven:

Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 16 november 2014 @ 21:33:19 #293
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146724940
Ze zien nogal bleekjes?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146734287
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 21:33 schreef Isegrim het volgende:
Ze zien nogal bleekjes?
Klopt, ze stonden denk ik te laag in de oven. De onderkant heeft wel een kleurtje en gaar zijn ze ook. Dit is de onderkant:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  maandag 17 november 2014 @ 07:16:11 #295
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146734334
En zijn ze lekker?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 november 2014 @ 07:39:23 #296
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146734410
quote:
1s.gif Op maandag 17 november 2014 06:58 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Klopt, ze stonden denk ik te laag in de oven. De onderkant heeft wel een kleurtje en gaar zijn ze ook. Dit is de onderkant:
[ afbeelding ]
Dat lijkt er meer op inderdaad. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146734528
quote:
1s.gif Op maandag 17 november 2014 07:16 schreef Molo het volgende:
En zijn ze lekker?
Ja heb een klein stukje geproeft en dat smaakte erg goed. Samen met houmous zal het heerlijk zijn.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_146734581
Tinuviel, op wat voor temperatuur gingn ze de oven in? Ik kom namelijk regelmatig recepten tegen waarbij broodjes gebakken worden op wat voor mijn gevoel een erg lage temperatuur is. Ik schuif de mijne altijd in een oven van tussen de 240 en 250 graden voor een goeie korst :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146734977
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 10:43 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Vwb luchtiger, een langere rijstijd zou kunnen helpen. Zorg er ook voor dat je deeg rond de 24 graden is (lauw water gebruiken bv)
Voor de korst: gebruik je stoom in je oven? Stoom helpt bij het maken van een krokante korst. Vwb de kleur zou je een schepje suiker door je deeg kunnen doen. Suikers zorgen voor een donkerdere kleur.
Verder is veel afhankelijk van je type oven (hetelucht?) en je kneedtechnieken.
Stoom voorkomt de vorming van je korst, zodat je deeg langer doorrijst (oven spring). :) Daarom stoom je in het begin, en niet aan het einde.
pi_146735152
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 20:22 schreef Tinuviel het volgende:
Olijvenbolletjes komen net uit de oven:

[ afbeelding ]
Deze lijken nog rauw :o
Maar lijkt me wel lekker.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')