abonnement Unibet Coolblue
pi_145917611
Selectie uit de batch van vandaag :)



  zaterdag 25 oktober 2014 @ 12:16:52 #227
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145919808
Hmmm ziet er goed uit, krijg er trek van :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145922284
Nou inderdaad. Prachtig weer!
pi_145950833
Simpele kleine no-knead-broodjes van vanmorgen:


Crumbshot >:)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 26 oktober 2014 @ 10:25:00 #230
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145951472
Nice! ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 26 oktober 2014 @ 10:29:36 #231
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_145951532
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:41 schreef minilot het volgende:
Simpele kleine no-knead-broodjes van vanmorgen:
[ afbeelding ]

Crumbshot >:)
[ afbeelding ]
Oooh, lekker! Recept?
pi_145951833
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 10:29 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Oooh, lekker! Recept?
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
pi_145980409
quote:
Ik sta ze nu wéér te bakken, voor morgenochtend vroeg. Ernstig verzoek van mijn lief. :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_145981015
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 23:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik sta ze nu wéér te bakken, voor morgenochtend vroeg. Ernstig verzoek van mijn lief. :')
Zo blijf je bezig, ben je net met de ene batch klaar kun je weer door :Y)
mag het weten
pi_145981017
oeh die moet ik komend weekend ook eens proberen O+
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_145981092
Er gaat niks boven verse no-knead boules uit de eigen oven *O* De een is net afgekoeld terwijl de ander net uit de oven kwam :9 Beetje die kleine broodjes van minilot maar dan in het groot :)
mag het weten
  maandag 27 oktober 2014 @ 16:59:15 #237
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146000247
http://www.newyorker.com/magazine/2014/11/03/grain

Interessant artikel over wat wij meestal de antiglutenhype noemen.

(Beetje offtopic maar dacht dat meer mensen hier het wel interessant zouden vinden.)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146002064
Mijn pa vroeg al eens aan mij hoe het toch kan dat tig bakkers broden en massa in 3-4 uur tijd kunnen laten rijzen, afbakken en kunnen verkopen terwijl ik met gemak mijn deeg minimaal 8 uur + 2 uur laat rijzen en liever 12 om 12 doe als twee rijsmomenten voor ik het afbak. Het antwoord is dus vital wheat gluten/seitan wat ze erin gooien om het gistproces te versnellen zodat het deeg sneller gaat rijzen en dus sneller afgebakken kan worden.

Ik blijf ook gewoon bij de ouderwetse manier. Gewoon meel, water, beetje gist, beetje zout en de tijd doet de rest. Maarja, tegenwoordig moet alles snel, snel, snel. Op die manier brood maken is toch niet rendabel dacht mijn pa. Welnu: ik heb nog nooit tegenwoordig zoveel verschillende boulangers gevonden die itt de traditionele warme bakker op zulke manier hun broden maakt. Kost alleen meer geld, want tijd = geld + ze gebruiken doorgaans duurdere ingrediënten.
mag het weten
  maandag 27 oktober 2014 @ 18:30:56 #239
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146003286
Ik krijg overigens ook last van mijn buik als ik goedkoop brood eet. Ik wijt dat alleen eerder aan toevoegingen die erin zitten of inderdaad het snelle maken dan per se aan die gluten. Ik merk sowieso dat mijn buik veel blijer is sinds wij vrijwel alles zelf maken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146384918
Zojuist van de bieb geleend: het kookboek van Paul Hollywood (jurylid GBBO), 'Bakken'. Eens kijken of dat wat is. Zijn er meer mensen die hem hebben aangeschaft? :)
Somebody that I used to know
pi_146394241
Mijn brood blijft altijd een beetje plat na het tweede rijzen.

Heb nu dit recept gevolgd:
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

Maar hij gaat altijd redelijk plat de oven in(5cm hoog oid).

Hoe krijgen jullie dat het echt zo'n bol word, bij het tweede rijzen dijt hij altijd uit in plaats van in de hoogte. Of heb je hier echt zo'n mandje of kom voor nodig?
pi_146394346
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 november 2014 10:19 schreef _-Kaas-_ het volgende:
Mijn brood blijft altijd een beetje plat na het tweede rijzen.

Heb nu dit recept gevolgd:
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

Maar hij gaat altijd redelijk plat de oven in(5cm hoog oid).

Hoe krijgen jullie dat het echt zo'n bol word, bij het tweede rijzen dijt hij altijd uit in plaats van in de hoogte. Of heb je hier echt zo'n mandje of kom voor nodig?
Bak je op steen? Als je meer stralingswarmte van onder hebt, dan is de 'oven spring' beter, je brood zal dan explosiever omhoog komen.
pi_146394581
Nee, gewoon op het oven rekje.

Zo'n steen is dus wel aan te raden?
pi_146394905
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 november 2014 10:19 schreef _-Kaas-_ het volgende:
Mijn brood blijft altijd een beetje plat na het tweede rijzen.

Heb nu dit recept gevolgd:
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

Maar hij gaat altijd redelijk plat de oven in(5cm hoog oid).

Hoe krijgen jullie dat het echt zo'n bol word, bij het tweede rijzen dijt hij altijd uit in plaats van in de hoogte. Of heb je hier echt zo'n mandje of kom voor nodig?
Hoe laat je hem rijzen voor de tweede keer? Is dat gewoon op een gebloemde plank en folie? Ik gooi hem na goed opgebold te hebben in een kleine ronde beslagkom die ik eerst met bloem bestuif voor ik het deeg er op de kop in leg. Daardoor blijft ie bol staan terwijl het nog omhoog gaat rijzen. Als ik hem daarna in een voorverwarmde braadpan stort zakt ie wel ietsje in. Maar als nog is die wel hoger dan 5cm. :)
mag het weten
pi_146396394
Mijn brood blijft ook veel hoger sinds ik een rijsmandje heb. Maar goed stevig opbollen bij de tweede rijs schijnt ook te helpen. Daar zijn wel filmpjes over te vinden op internet.
pi_146396690
Ik maak eigenlijk nooit broden, altijd kleine broodjes. En die komen altijd keihard omhoog! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_146397602
Ik laat het idd gewoon op een gebloemde plank met folie rijzen. Misschien vanavond even met een kom proberen.
Bedankt voor de tips.
pi_146455477
Ik heb even een aantal noob vraagjes: hoe krijg ik mijn brood luchtiger, ook als het zwaar meel is zoals volkoren? Hoe krijg ik verschillen in de kleur en hardheid van de korst, is dat puur de temperatuur? Alvast dank voor de hulp.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_146455615
Ik wilde vanmorgen brood bakken, maar bah, beestjes in het meel :'( }:| :r Alles weggeflikkerd. Morgen even de winkel inspecteren of het daar vandaan komt of dat het toch in mijn eigen kast is ontstaan.
Somebody that I used to know
  zondag 9 november 2014 @ 10:00:47 #250
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146455757
quote:
2s.gif Op zondag 9 november 2014 09:46 schreef Postbus100 het volgende:
Ik wilde vanmorgen brood bakken, maar bah, beestjes in het meel :'( }:| :r Alles weggeflikkerd. Morgen even de winkel inspecteren of het daar vandaan komt of dat het toch in mijn eigen kast is ontstaan.
Stofmot zit doorgaans al in je meel als je het koopt. Je voorkomt het niet. Wel is het belangrijk om je melen en andere droge waren luchtdicht te bewaren om te voorkomen dat andere producten besmet raken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Isegrim op 09-11-2014 10:23:45 ]
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')