Oooh, lekker! Recept?quote:Op zondag 26 oktober 2014 09:41 schreef minilot het volgende:
Simpele kleine no-knead-broodjes van vanmorgen:
[ afbeelding ]
Crumbshot
[ afbeelding ]
Ik sta ze nu wéér te bakken, voor morgenochtend vroeg. Ernstig verzoek van mijn lief.quote:Op zondag 26 oktober 2014 10:50 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Zo blijf je bezig, ben je net met de ene batch klaar kun je weer doorquote:Op zondag 26 oktober 2014 23:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik sta ze nu wéér te bakken, voor morgenochtend vroeg. Ernstig verzoek van mijn lief.
Bak je op steen? Als je meer stralingswarmte van onder hebt, dan is de 'oven spring' beter, je brood zal dan explosiever omhoog komen.quote:Op vrijdag 7 november 2014 10:19 schreef _-Kaas-_ het volgende:
Mijn brood blijft altijd een beetje plat na het tweede rijzen.
Heb nu dit recept gevolgd:
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Maar hij gaat altijd redelijk plat de oven in(5cm hoog oid).
Hoe krijgen jullie dat het echt zo'n bol word, bij het tweede rijzen dijt hij altijd uit in plaats van in de hoogte. Of heb je hier echt zo'n mandje of kom voor nodig?
Hoe laat je hem rijzen voor de tweede keer? Is dat gewoon op een gebloemde plank en folie? Ik gooi hem na goed opgebold te hebben in een kleine ronde beslagkom die ik eerst met bloem bestuif voor ik het deeg er op de kop in leg. Daardoor blijft ie bol staan terwijl het nog omhoog gaat rijzen. Als ik hem daarna in een voorverwarmde braadpan stort zakt ie wel ietsje in. Maar als nog is die wel hoger dan 5cm.quote:Op vrijdag 7 november 2014 10:19 schreef _-Kaas-_ het volgende:
Mijn brood blijft altijd een beetje plat na het tweede rijzen.
Heb nu dit recept gevolgd:
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Maar hij gaat altijd redelijk plat de oven in(5cm hoog oid).
Hoe krijgen jullie dat het echt zo'n bol word, bij het tweede rijzen dijt hij altijd uit in plaats van in de hoogte. Of heb je hier echt zo'n mandje of kom voor nodig?
Stofmot zit doorgaans al in je meel als je het koopt. Je voorkomt het niet. Wel is het belangrijk om je melen en andere droge waren luchtdicht te bewaren om te voorkomen dat andere producten besmet raken.quote:Op zondag 9 november 2014 09:46 schreef Postbus100 het volgende:
Ik wilde vanmorgen brood bakken, maar bah, beestjes in het meel Alles weggeflikkerd. Morgen even de winkel inspecteren of het daar vandaan komt of dat het toch in mijn eigen kast is ontstaan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |