abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_139248305
quote:
5s.gif Op vrijdag 25 april 2014 12:15 schreef golfer het volgende:
Wat is de bedoeling van dit topic? Gratis marktonderzoek voor een te starten onderneming? School/Studie-opdracht?
Wat ga je met de resultaten doen en worden die nog ergens gepubliceerd?
quote:
12s.gif Op vrijdag 25 april 2014 12:25 schreef golfer het volgende:
Misschien moeten we z'n businessplan ook nog voor hem schrijven? :')
Lees aub post #27 even.

Het is inderdaad bedoeld als soort van inspiratie opdoen voor een evt bedrijf.
Sommige aangedragen opties zijn waarschijnlijk iets te arbeidsintensief om te maken, maar andere zijn zeer geschikt en had ik zelf nog niet aan gedacht.

Alvast bedankt voor de reacties tot dusver.
pi_139248629
broodje kip/fruit
stokbroodje met een salade van kipfilet, coctailfruit uit een blikje gok ik en een coctailachtige saus :9
pi_139248857
Keizerbroodje met gepaneerde schnitzel en satesaus :9
I solemnly swear i'm up to no good
  vrijdag 25 april 2014 @ 13:55:07 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139249952
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 12:59 schreef JonJonJip het volgende:

[..]

[..]

Lees aub post #27 even.

Het is inderdaad bedoeld als soort van inspiratie opdoen voor een evt bedrijf.
Sommige aangedragen opties zijn waarschijnlijk iets te arbeidsintensief om te maken, maar andere zijn zeer geschikt en had ik zelf nog niet aan gedacht.

Alvast bedankt voor de reacties tot dusver.
Post #27 gelezen en die voegt niks toe aan de vraag die ik stelde. Gelukkig dat je daarna alsnog antwoord gaf op de vragen.
Je wilt dus eventueel een belegde-broodjes-bedrijfje beginnen. Waar en hoe heb je dat al bedacht?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_139252538
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 13:55 schreef golfer het volgende:

[..]

Post #27 gelezen en die voegt niks toe aan de vraag die ik stelde. Gelukkig dat je daarna alsnog antwoord gaf op de vragen.
Je wilt dus eventueel een belegde-broodjes-bedrijfje beginnen. Waar en hoe heb je dat al bedacht?
Ja dat heb ik,
Ik wil een bedrijfje beginnen met belegde warme en koude broodjes (simpel maar wel kwaliteit en kwantiteit) en eventueel later uitbreiden met evt soepen,salades etc. maar om te beginnen alleen broodjes.
Dit wil ik gaan doen in het dorp waarin ik woon, met circa 3500 inwoners. Op dit moment hebben we alleen een snackbar omdat 2,5 jaar geleden de broodjeszaak na 2 jaar dermee gestopt is.
Nu zou dit natuurlijk een teken kunnen zijn dat er geen ''brood'' in te verdienen is, maar in alle omliggende dorpen zit inmiddels wel een broodjeszaak en die lopen allemaal, ook die in mijn dorp liep naar mijn mening goed, alleen de eigenaars werkten zelf niet echt actief mee, maar lieten op een gemiddelde dag circa 5 personeelsleden komen. Dit was zoiezo al belachelijk veel, omdat 1 persoon in de keuken voldoende is, 1 persoon aan de kassa en evt helpen in de keuken en dan nog 1 persoon om de broodjes te bezorgen is naar mijn mening ruim voldoende om dit te kunnen redden.

Ik wil het simpel aanpakken, en dus niet meteen een grote zaak inrichten etc. maar een bestaand gebouwtje lichtelijk aanpassen aan de HACCP normen en van hieruit gaan werken in het begin.
Dus geen zitplaatsen oid, echt alleen klaarmaken en bezorgen op scooter. (alles is te rijden in max 3 min hier)

Ik wil beginnen met een simpele kaart met bijvoorbeeld
8 warme broodjes (beenham,sate,pittige kip)
5 koude broodjes (gezond,brie,filet americain)
en dan bijv.
4 broodjes met snacks (mexicano,frikandel,gehaktbal)
4 broodjes met salades(ei,kipkerrie)

Ook wil ik om de kosten ietwat te beperken maar beperkte openingstijden hebben
Dus bijvoorbeeld doordeweeks van 1630 tot 21.00 en weekenden vanaf 1100 tot 2100
Om dezelfde reden, en het feit dat ik nog andere werkzaamheden heb op het moment ben ik ook aan het denken, om bijvoorbeeld alleen de donderdag vrijdag zaterdag en zondag open te gaan in het begin.

Tot zover,
pi_139252613
Heb ik nu een wasmachine gewonnen? *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_139253240
quote:
Ook wil ik om de kosten ietwat te beperken maar beperkte openingstijden hebben
Dus bijvoorbeeld doordeweeks van 1630 tot 21.00 en weekenden vanaf 1100 tot 2100
Dus je wil een broodjeszaak die tijdens de lunch dicht is :?
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 25 april 2014 @ 16:01:42 #58
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139253469
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 15:53 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]
Dus je wil een broodjeszaak die tijdens de lunch dicht is :?
Dat viel mij ook al op.
Juist tijdens de lunchtijd zou een broodjeszaak goed moeten lopen. Omliggende bedrijven aanschrijven en reclame maken voor te bestellen en af te leveren broodjes rond lunchtijd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_139253779
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 15:53 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Dus je wil een broodjeszaak die tijdens de lunch dicht is :?
Ja, het is een klein dorp, waar niet veel bedrijvigheid is van mensen die snel even in de pauze een broodje bestellen. Het is dan ook meer bedoeld als alternatief voor de snackbar s'avonds.
Eventueel misschien vrijdag eerder open gaan, maar ik denk niet dat het rendabel is om daarvoor open te gaan, en 5 uur te zitten wachten totdat de mensen van hun werk komen.

Denk dat het beter is om dat geld(personeel) uit te geven aan de avonden zodat er dan snel broodjes geleverd kunnen worden en de klant tevreden is.

Wat betreft de bedrijven, hier in het dorp zitten geen echte bedrijven. Ligt wel een groot industrieterrein tussen mijn dorp en een stad in de buurt, maar dat is toch 5 km verderop, en daar zit al een broodjeszaak en deze richt zich echt puur op dat terrein, zijn bijvoorbeeld ook om 1700 gesloten. Levert trouwens ook heerlijke broodjes, dus daar is weinig eer te behalen op het moment.

Misschien in de toekomst wel uiteraard , maar om te beginnen wil ik me eerst even richten op het dorp zelf, ook om zelf ervaring op te doen en de processen etc onder de knie te krijgen, bij een dorpsgenoot,(ons kent ons) mag je nog weleens een foutje maken als je dit oplost uiteraard , maar bij een groot bedrijf die van 12.00 tot 12.30 pauze hebben kun je niet aankomen met de broodjes om 12.25, dan is het eens en nooit meer. (dit is overigens waargebeurd bij de vorige broodjeszaak)

Bedankt voor jullie reacties trouwens
pi_139256412
Dan zou ik meer gaan voor warme broodjes en broodjes met warme snacks dan koud belegde broodjes.

Patat erbij en een (luxe) snackbar van maken waarbij je dan echt verse en goed belegde broodjes kunt bieden. Broodjeszaak in een dorp is heel moeilijk.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_139256451
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 april 2014 17:55 schreef FutureFairytale het volgende:
Dan zou ik meer gaan voor warme broodjes en broodjes met warme snacks dan koud belegde broodjes.

Patat erbij en een (luxe) snackbar van maken waarbij je dan echt verse en goed belegde broodjes kunt bieden. Broodjeszaak in een dorp is heel moeilijk.
Dan ben je idd dus gewoon een snackbar, en daar hebben ze er al een van in het dorp.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_139256536
2 snackbars in een dorp is niet zo gek. Kom zelf uit een dorp van 2.800 inwoners en 2 snackbars die al tientallen jaren bestaan.

Denk dat je meer kans maakt dan een broodjeszaak in een dorp, zeker 's avonds.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_139257710
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  vrijdag 25 april 2014 @ 19:00:16 #64
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_139257883
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 april 2014 12:39 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Creepy, maar ik wilde net ook pulled pork en de momofuku buns posten.
waar haal je dat? Ziet er goed uit
  vrijdag 25 april 2014 @ 19:02:14 #65
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_139257939
Broodje pom
Broodje bakkeljau/batjau
pi_139258542
Abracadabra, tapate guarra!
pi_139260402
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 16:10 schreef JonJonJip het volgende:

[..]

Ja, het is een klein dorp, waar niet veel bedrijvigheid is van mensen die snel even in de pauze een broodje bestellen. Het is dan ook meer bedoeld als alternatief voor de snackbar s'avonds.
Eventueel misschien vrijdag eerder open gaan, maar ik denk niet dat het rendabel is om daarvoor open te gaan, en 5 uur te zitten wachten totdat de mensen van hun werk komen.

Denk dat het beter is om dat geld(personeel) uit te geven aan de avonden zodat er dan snel broodjes geleverd kunnen worden en de klant tevreden is.

Wat betreft de bedrijven, hier in het dorp zitten geen echte bedrijven. Ligt wel een groot industrieterrein tussen mijn dorp en een stad in de buurt, maar dat is toch 5 km verderop, en daar zit al een broodjeszaak en deze richt zich echt puur op dat terrein, zijn bijvoorbeeld ook om 1700 gesloten. Levert trouwens ook heerlijke broodjes, dus daar is weinig eer te behalen op het moment.

Misschien in de toekomst wel uiteraard , maar om te beginnen wil ik me eerst even richten op het dorp zelf, ook om zelf ervaring op te doen en de processen etc onder de knie te krijgen, bij een dorpsgenoot,(ons kent ons) mag je nog weleens een foutje maken als je dit oplost uiteraard , maar bij een groot bedrijf die van 12.00 tot 12.30 pauze hebben kun je niet aankomen met de broodjes om 12.25, dan is het eens en nooit meer. (dit is overigens waargebeurd bij de vorige broodjeszaak)

Bedankt voor jullie reacties trouwens
Sorry, maar een broodjeszaak voor in de avonden, in een dorp. Ik zou iets anders gaan verzinnen, want dit gaat niet werken.
pi_139260585
Een broodje eet je bij de lunch. En als je alleen gaat bezorgen ben je voornamelijk afhankelijk van bedrijven. Zou jij een broodje bestellen ergens als je thuis bent? Dan smeer ik zelf wel een boterham. Zeker als je zulke simpele broodjes gaat aanbieden.

Voor de rest eet je zoiets op locatie, ook weer bij de lunch.

Dus denken dat je gaat bezorgen, in de avonden in een dorp, is gewoon je doelgroep niet kennen.
  vrijdag 25 april 2014 @ 20:29:25 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139260614
Een broodjeszaak die geen lunch doet, je moet er maar opkomen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 april 2014 @ 20:36:13 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139260902
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Een broodjeszaak die geen lunch doet, je moet er maar opkomen
Ja, nieuw gat in de markt. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_139262253
Ik houd van:

- Een goede sandwich BLT
- Rosbief met klassieke crem-fraiche mierikswortelsaus
- Goede uitsmijter met spek, kaas, rosbief..
- Een donker broodje met oude kaas, komkommer en mosterd
- clubsandwich
- bbq pulled pork
- mascarpone, salami,gegrillde paprika en wat salie
- roomkaas, tomaat, witte peper...
- En als guilty pleasure; een rood gebakken tartaartje op brood met een klodder goede mayo... hmm (goede tweede is een stuk gebakken vis met mayo op brood, hell zelfs vissticks- maar dan wel iop witbrood en extra mayo...).
Whatever...
  vrijdag 25 april 2014 @ 21:18:21 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139262285
Oh, heel belangrijk, boter, geen margarine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139262363
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 april 2014 20:28 schreef Myraela het volgende:
Een broodje eet je bij de lunch. En als je alleen gaat bezorgen ben je voornamelijk afhankelijk van bedrijven. Zou jij een broodje bestellen ergens als je thuis bent? Dan smeer ik zelf wel een boterham. Zeker als je zulke simpele broodjes gaat aanbieden.

Voor de rest eet je zoiets op locatie, ook weer bij de lunch.

Dus denken dat je gaat bezorgen, in de avonden in een dorp, is gewoon je doelgroep niet kennen.
Vroeger in Delft een broodjeszaak die heel vroeg opende... na het stappen kon je bij liliput voor weinig ontbijten (ipv shoarma)... filet met ei, uitjes en mayo... rosbief, broodjes bal.. halfom, ei, . alles hadden ze. En vers, vanwege de grote hoeveelheid bestellingen en klanten...

Ze bezorgden heel veel... koffie voor 35 cent... broodje rosbief voor 1,25 ofzo, en dik belegd. Daar kon je zelf niet eens boodschappen voor halen... helaas al jaren gesloten (uitgekocht ivm het nieuwe station)
Whatever...
  vrijdag 25 april 2014 @ 21:33:12 #74
312215 Näsenbar
State of the Art.
pi_139262757
Broodje Berenhap
Broodje Spoetnik
Broodje Grizzly
Broodje Berenklauw
pi_139263607
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 16:10 schreef JonJonJip het volgende:

[..]

Ja, het is een klein dorp, waar niet veel bedrijvigheid is van mensen die snel even in de pauze een broodje bestellen. Het is dan ook meer bedoeld als alternatief voor de snackbar s'avonds.
Eventueel misschien vrijdag eerder open gaan, maar ik denk niet dat het rendabel is om daarvoor open te gaan, en 5 uur te zitten wachten totdat de mensen van hun werk komen.

Denk dat het beter is om dat geld(personeel) uit te geven aan de avonden zodat er dan snel broodjes geleverd kunnen worden en de klant tevreden is.

Wat betreft de bedrijven, hier in het dorp zitten geen echte bedrijven. Ligt wel een groot industrieterrein tussen mijn dorp en een stad in de buurt, maar dat is toch 5 km verderop, en daar zit al een broodjeszaak en deze richt zich echt puur op dat terrein, zijn bijvoorbeeld ook om 1700 gesloten. Levert trouwens ook heerlijke broodjes, dus daar is weinig eer te behalen op het moment.

Misschien in de toekomst wel uiteraard , maar om te beginnen wil ik me eerst even richten op het dorp zelf, ook om zelf ervaring op te doen en de processen etc onder de knie te krijgen, bij een dorpsgenoot,(ons kent ons) mag je nog weleens een foutje maken als je dit oplost uiteraard , maar bij een groot bedrijf die van 12.00 tot 12.30 pauze hebben kun je niet aankomen met de broodjes om 12.25, dan is het eens en nooit meer. (dit is overigens waargebeurd bij de vorige broodjeszaak)

Bedankt voor jullie reacties trouwens
Je kunt beter vroeg in de ochtend open gaan. Om 6 uur ofzo. En dan het liefst op een plek waar taxichauffeurs, buschauffeurs en/of forenzen komen. Als je broodjes en koffie betaalbaar zijn kun je best volume draaien en daarmee een goede boterham verdienen. De broodjes moeten dan wel simpel zijn.
Whatever...
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')