abonnement Unibet Coolblue
pi_139834069
Piet, we hebben vandaag asperges gegeten. Ik heb de schillen en kontjes bewaard in een tupperware bakje met wat water erop. Kan ik daar morgen of dinsdag nog soep van trekken?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  zondag 11 mei 2014 @ 18:17:41 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139834098
quote:
0s.gif Op zondag 11 mei 2014 18:16 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, we hebben vandaag asperges gegeten. Ik heb de schillen en kontjes bewaard in een tupperware bakje met wat water erop. Kan ik daar morgen of dinsdag nog soep van trekken?
Euh, ja, maar wat heb je met het water gedaan waar je de asperges in gekookt hebt?
Wat ik altijd doe is de schillen en de kontjes koken in wat water terwijl ik de asperges schil, laat dat ff een half uurtje trekken, zeef dat en kook daar de asperges in.
Na dat de asperges gegeten heb doe ik dat vocht in een plastic bakje en vries ik in tot de volgende keer dat ik asperges eet, doe dan hetzelfde met dat vocht en als ik dat een paar keer gedaan heb, heb ik een aspergefond waar ik soep mee maak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139834667
Ah, dat is slim ;) . Ik heb het kookvocht ook nog, daar wil ik de schillen in trekken en dan soep maken. Met nog wat verse asperges erdoor geeft dat toch ook wel genoeg smaak?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_139902510
Kent iemand een lekker recept met gefrituurde inktvisringen(calemari :9)

Moet eigenlijk ook weer niet al te moeilijk zijn of heel lang duren want daar heb ik geen zin in :@
  dinsdag 13 mei 2014 @ 13:23:25 #180
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_139903407
Piet, mijn dochter wil 's morgens ineens geen Brinta meer eten maar brood, en nu zit ik met 8 pakken Brinta opgescheept.
Wat zou ik daar, behalve Brinta-smoothies (heel lekker trouwens, en van de Brinta merk je niks!), nog van kunnen maken?
pi_139903606
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 13:23 schreef Gwywen het volgende:
Piet, mijn dochter wil 's morgens ineens geen Brinta meer eten maar brood, en nu zit ik met 8 pakken Brinta opgescheept.
Wat zou ik daar, behalve Brinta-smoothies (heel lekker trouwens, en van de Brinta merk je niks!), nog van kunnen maken?
Ik heb wel eens wat gelezen in een AH krantje dat er koekjes van te maken zijn. Even snel een rcept voor je gezocht :

http://forum.dutchbodybui(...)avermout-koek-10873/
pi_139903731
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 13:23 schreef Gwywen het volgende:
Piet, mijn dochter wil 's morgens ineens geen Brinta meer eten maar brood, en nu zit ik met 8 pakken Brinta opgescheept.
Wat zou ik daar, behalve Brinta-smoothies (heel lekker trouwens, en van de Brinta merk je niks!), nog van kunnen maken?
Apple crisp maken :) Heel simpel en erg lekker.
http://www.foodnetwork.co(...)le-crisp-recipe.html
zoiets, en dan voor oatmeal de brinta.

Je kan ook de appels even voorgaren door de hele vulling in een pan te gooien en 10min door te warmen en te laten bubbelen ipv meteen in de ovenschaal, dan worden ze een stuk zachter en imho lekkerder. Als hier: http://foodwishes.blogspo(...)crisp-ever-ever.html
  dinsdag 13 mei 2014 @ 13:34:18 #183
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_139903840
Ik heb een roodbaarsfilet met huid die ik morgen met spinazie en iets aardappeligs wil eten. Wat zal ik eens met de vis doen?
Spoilers!
  woensdag 14 mei 2014 @ 11:08:34 #184
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_139939242
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 13:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een roodbaarsfilet met huid die ik morgen met spinazie en iets aardappeligs wil eten. Wat zal ik eens met de vis doen?
Niemand?
Spoilers!
  woensdag 14 mei 2014 @ 12:19:26 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139941515
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 13:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een roodbaarsfilet met huid die ik morgen met spinazie en iets aardappeligs wil eten. Wat zal ik eens met de vis doen?
Zouten peperen en bloemen en op de huid krokant bakken vind ik het lekkerste
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 mei 2014 @ 12:21:08 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139941582
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 13:23 schreef Gwywen het volgende:
Piet, mijn dochter wil 's morgens ineens geen Brinta meer eten maar brood, en nu zit ik met 8 pakken Brinta opgescheept.
Wat zou ik daar, behalve Brinta-smoothies (heel lekker trouwens, en van de Brinta merk je niks!), nog van kunnen maken?
Ik heb als kind al geen brinta willen eten, dus geef je dochter groot gelijk. Je zou het door brooddeeg kunnen doen als je zelf brood maakt (1 deel brinta op 3 delen broodmeel)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 mei 2014 @ 12:22:02 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139941614
quote:
0s.gif Op zondag 11 mei 2014 18:33 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ah, dat is slim ;) . Ik heb het kookvocht ook nog, daar wil ik de schillen in trekken en dan soep maken. Met nog wat verse asperges erdoor geeft dat toch ook wel genoeg smaak?
Denk het wel als je niet teveel water hebt gebruikt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 mei 2014 @ 12:22:42 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139941639
quote:
2s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 13:00 schreef d4v1d het volgende:
Kent iemand een lekker recept met gefrituurde inktvisringen(calemari :9)

Moet eigenlijk ook weer niet al te moeilijk zijn of heel lang duren want daar heb ik geen zin in :@
Gewoon frituren en dan wat citroen of remoulade saus erbij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139941742
quote:
1s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon frituren en dan wat citroen of remoulade saus erbij?
Ik heb geen frituur. Je kan die ringen toch met dat krokante laagje eromheen toch bij de appie kopen uit de diepvries en dan in de oven of wat dan ook?
  woensdag 14 mei 2014 @ 12:27:17 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139941791
quote:
2s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:25 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Ik heb geen frituur. Je kan die ringen toch met dat krokante laagje eromheen toch bij de appie kopen uit de diepvries en dan in de oven of wat dan ook?
Doe een fles olie in een grote pan en frituur ze daarin?
In de oven wordt het echt niet lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139941813
quote:
2s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:25 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Ik heb geen frituur. Je kan die ringen toch met dat krokante laagje eromheen toch bij de appie kopen uit de diepvries en dan in de oven of wat dan ook?
dat wordt niet lekker :{

die dingen hoor je gewoon te frituren. Of anders zelf maken van bier beslag en pijlstaart inktvisjes, frituren in pannetje met zonnebloem olie
hardcoholic
  woensdag 14 mei 2014 @ 12:53:18 #192
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_139942697
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:27 schreef Ferdii het volgende:

[..]

dat wordt niet lekker :{

die dingen hoor je gewoon te frituren. Of anders zelf maken van bier beslag en pijlstaart inktvisjes, frituren in pannetje met zonnebloem olie
Je moet ze niet in beslag doen, dat is ranzig. Alleen even bloemen is genoeg.
Hier een goed filmpje:

En nee ze hoeven niet op een broodje.
Siesta & Fiesta!
pi_139946391
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:53 schreef Bramito het volgende:

[..]

Je moet ze niet in beslag doen, dat is ranzig. Alleen even bloemen is genoeg.
Hier een goed filmpje:

En nee ze hoeven niet op een broodje.
ik vind ze zo toch een stuk lekkerder :P


ben alleen wel benieuwd waar je die grote pijlstaart inktvis kan kopen zoals in jouw filmpje :D Ik sta altijd met stuk of 6/7 van die kleintjes te kutten, is 6 keer zoveer werk :')
hardcoholic
  woensdag 14 mei 2014 @ 15:07:53 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139947296
Waarom kleintjes aan ringen snijden, gewoon grillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 mei 2014 @ 15:12:05 #195
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_139947439
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 14:37 schreef Ferdii het volgende:

[..]

ik vind ze zo toch een stuk lekkerder :P


ben alleen wel benieuwd waar je die grote pijlstaart inktvis kan kopen zoals in jouw filmpje :D Ik sta altijd met stuk of 6/7 van die kleintjes te kutten, is 6 keer zoveer werk :')
Zo kan het ook, maar dat is niet mijn ding. Ieder z'n smaak.
Spaans filmpje, daar liggen ze zo in de supermarkt.
Siesta & Fiesta!
pi_139948237
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 15:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom kleintjes aan ringen snijden, gewoon grillen
kleintjes gegrilled, of gestoofd in wijn zijn ook erg lekker ja :)
hardcoholic
  woensdag 14 mei 2014 @ 16:13:41 #197
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_139949592
Mijn schoonmoeder stooft de kleintjes met gebakken uien. Je weet niet wat je proeft.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 14 mei 2014 @ 17:43:12 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139952649
Recept van een tunesische vriend van mij
Inktvis tubes (van die pijlstaarten) leeghalen en kort koken.
Dan vullen met een mengsel van de armpjes, verkruimeld hardgekookt ei, parmazaanse kaas, verse kruiden en knoflook.
Deze dan smoren in wat tomatensap en rode wijn, peper, zout, blaadje laurier..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139974475
Vraagje aan Robin: lontong is toch een kleefrijst? Netals ketan en sushi-rijst?

En heeft sushi-rijst nog een eigen naam?
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  donderdag 15 mei 2014 @ 08:36:22 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139974693
Biologisch gezien: Oryza sativa ssp. japonica, daarvan de ondersoort Oryza sativa var. glutinosa
Er zijn vijf hoofdgroepen in rijst, genetisch gezien
Hierin zijn er weer verschillende rassen en variaties afhankelijk van naamgeving, traditie, gebied waar het geteeld wordt

http://www.genetics.org/content/169/3/1631.abstract?ck=nck

Culinair gezien lees robin haar uitstekende blog
http://www.aziatische-ingredienten.nl/sushirijst/


Ruwweg kan je zeggen dat de rondkorrel rijst geschikt is voor sushi, je kan bepaalde voorkeuren hebben. Maar genetisch gezien is het dezelfde rijstsoort.
Aangezien in Japan verbouwde rijst erg duur is wordt er ook veel elders verbouwde rijst gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')