Waar is jouw topic dan?quote:Op dinsdag 16 februari 2016 19:07 schreef fathank het volgende:
Wat een hoop interessantdoenerij met een wok en een beetje rijst
Dit doe je in een half uurtje, max. Iedere downie kan dit.
Ik voel niet de drang om een reportage te maken over iets simpels als nasi om er vervolgens hoogdravend mee te koop mee te lopen op een forum voor een stel vreemden. Dat narcistische trekje heb ik denk ik niet meegekregen.quote:
Heerlijk dit soort opgefokte posts over een onbenullig onderwerp als wie de beste nasi maaktquote:Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als indo.... Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?
Oh en als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren.
Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot.
Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet.quote:Op woensdag 17 februari 2016 01:36 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Heerlijk dit soort opgefokte posts over een onbenullig onderwerp als wie de beste nasi maakt
Die wat? Je bedoelt dat je surinaamse nasi wil?quote:Op woensdag 17 februari 2016 02:13 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet.
Pics van je vriendin.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn vriendin maakt de lekkerste nasi die ik ken en ook die ziet er heel saai uit, maar is me toch lèkker
Soms gaat smaak echt boven looks hoor
Nasi is gewoon rijst.quote:Op woensdag 17 februari 2016 02:32 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Die wat? Je bedoelt dat je surinaamse nasi wil?
Voor zover ik weet is nasi gewoon indonesisch en niet suri, maar goed als je het suri wil knal er je er toch lekker surinaams kerriepoeder, kouseband en kip doorheen, wordt alles surinaams van.
Overigens is waar ik nu zit (noord brazilie) helemaal niet zo ver van Suriname maar de cultuur in suriname is compleet anders dan in brazilie, het zijn bijna andere werelden. Maar kouseband zag ik hier dan wel weer in de winkel liggen. Alleen eet bijna niemand het hier, tenminste ik zie mensen het niet pakken en het ligt een beetje verstopt in de koelafdeling.
Jij hebt duidelijk nog nooit nasi a la johannes gegeten.quote:Op dinsdag 16 februari 2016 19:20 schreef fathank het volgende:
[..]
Ik voel niet de drang om een reportage te maken over iets simpels als nasi om er vervolgens hoogdravend mee te koop mee te lopen op een forum voor een stel vreemden. Dat narcistische trekje heb ik denk ik niet meegekregen.
Ik heb het dan ook niet over Johannes die hier een beetje interessant zichzelf op de borst loopt te kloppenquote:Op woensdag 17 februari 2016 09:51 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Jij hebt duidelijk nog nooit nasi a la johannes gegeten.
Gedroogde garnaaltjes en fa chong worst erdoorheenquote:Op woensdag 17 februari 2016 02:13 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet.
Hij moet zijn posthistorierijtjes wel OCD-waardig houden hè?quote:
Ja in het maleis ja, gefeliciteerd captain obvious.quote:Op woensdag 17 februari 2016 09:50 schreef jpg97 het volgende:
[..]
Nasi is gewoon rijst.
Nasi goreng is gebakken rijst.
Die Nederlandse 'vanillesuiker' wordt daarom in D ook verkocht als vanilline suiker. Echte vanillesuiker is lekkerderquote:Op woensdag 17 februari 2016 17:00 schreef sirdanilot het volgende:
Vergelijk het met kunstmatige vanillesuiker vs echte vanille peulen/ echt extract.
Dat is het leuke aan nasi, het is uiteindelijk gewoon kliek op rijst basis.quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:40 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb nu overigens een enorme berg gekookte rijst over, dus misschien maak ik morgen wel nas
Alleen weet ik niet of ik de juiste kruiden hier kan krijgen. Komijnpoeder zal wel lukken, gember ook wel, maar kurkuma en korianderpoeder wordt lastig. Dingen als trassi zijn al helemaal niet te krijgen maar gedroogde garnalen zijn er in overvloed.
Kleine SS-jes erin , heerlijkquote:Op woensdag 17 februari 2016 12:03 schreef pietbier het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze dat vroeger aten in Nasi-Duitsland....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |