abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Miss SHO dinsdag 23 september 2014 @ 04:01:15 #176
22592 crew  Ole
pi_144812651
quote:
3s.gif Op dinsdag 23 september 2014 03:41 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Na flink wat gedoe om de nasi te maken is de keuken uiteraard niet meer schoon.
dat bedoelde ik niet. Starten met vieze keuken.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144815658
Kun je nagaan hun vernederlands het gezichtsveld is dat men een randzaak een hoofdzaak maakt. }:| terwijl het dacht ik altijd om het eindproduct ging nl: Uitstekend smakende traditionele nasi goreng.

Of dacht je dat men in de straten in Djakarta,of welk klein gehucht buiten de grote steden in China op zijn "Hollands"werkte omdat men anders geen uitstekende traditionele nasi goreng weet te bereiden. _O-

Weet je wel hoe men soms de eigen wok met al zijn gebreken schoonmaakt om een gerecht te kunnen bereiden? Ga eens een keer dat bezoeken i.p.v. te denken dat de Nederlandse "smaakpolitie" wijze ( of voor mij part tv kok) de enige manier is om een goed eindproduct op tafel neer te kunnen zetten. Zal je zelf zien hoe bekrompen en kortzichtig dat is in feite nl. dat je aangehouden 'regels' zo belangrijk maakt dat je daarmee denkt dat als dat niet goed is,je eindproduct ook wel niet goed zal zijn.

Over aan de leiband lopen gesproken...

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 10:32:38 ]
pi_144815882
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:58 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
Den Haag _O_
pi_144815928
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 september 2014 10:29 schreef Iwanius het volgende:
Kun je nagaan hun vernederlands het gezichtsveld is dat men een randzaak een hoofdzaak maakt. }:| terwijl het dacht ik altijd om het eindproduct ging nl: Uitstekend smakende traditionele nasi goreng.

Of dacht je dat men in de straten in Djakarta,of welk klein gehucht buiten de grote steden in China op zijn "Hollands"werkte omdat men anders geen uitstekende traditionele nasi goreng weet te bereiden. _O-

Weet je wel hoe men soms de eigen wok met al zijn gebreken schoonmaakt om een gerecht te kunnen bereiden? Ga eens een keer dat bezoeken i.p.v. te denken dat de Nederlandse "smaakpolitie" wijze ( of voor mij part tv kok) de enige manier is om een goed eindproduct op tafel neer te kunnen zetten. Zal je zelf zien hoe bekrompen en kortzichtig dat is in feite nl. dat je aangehouden 'regels' zo belangrijk maakt dat je daarmee denkt dat als dat niet goed is,je eindproduct ook wel niet goed zal zijn.

Over aan de leiband lopen gesproken...
Dat is dan ook de reden dat je hier in NL niet van iedere 4 weken er 3 aan de schijterij bent.
  dinsdag 23 september 2014 @ 10:47:04 #180
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_144816051
Heb je hiervoor je standaardposttaktiek moeten verbreken? Ik hoop het niet!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_144816065
Ik wist niet dat je er zo gek op was KV.

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 10:42 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:\

Dat is dan ook de reden dat je hier in NL niet van iedere 4 weken er 3 aan de schijterij bent.
:') Komop! nou. Ik had je slimmer verwacht. Aan de schijterij kom je niet alleen als je keuken branders wat aangekoekt spul hebben. Heeft er in deze zijdelings iets mee te maken.( en die associatie smerige keuken= vuil e.d. ken ik, maar gaat niet op want je eet toch niet van de vloer?)

Je komt aan de schijterij veelal als het water wat je gebruikt bedorven is,dat is meestal 95% de oorzaak van alles. Uiteraard ook smerige handen die je vervolgens gebruikt om je gerecht te bereiden.

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 10:50:25 ]
  dinsdag 23 september 2014 @ 11:10:31 #182
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_144816584
Iedereen heeft een andere smaak, daardoor ook een andere oordeel over wat een perfecte nasi goreng is. Natuurlijk zijn er mensen die bevooroordeeld zijn (eigen creaties zijn natuurlijk altijd de beste O+). Niks mis mee

^O^

Ik kan genieten van het zien wat andere mensen in hun nasi stoppen, dan doe ik ook weer inspiratie op. Ik merk nu vooral dat ik nu kroepoek mis bij mijn nasi. Leerpuntje
pi_144820381
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 11:10 schreef Frozen-assassin het volgende:
Iedereen heeft een andere smaak, daardoor ook een andere oordeel over wat een perfecte nasi goreng is. Natuurlijk zijn er mensen die bevooroordeeld zijn (eigen creaties zijn natuurlijk altijd de beste O+). Niks mis mee

^O^

Ik kan genieten van het zien wat andere mensen in hun nasi stoppen, dan doe ik ook weer inspiratie op. Ik merk nu vooral dat ik nu kroepoek mis bij mijn nasi. Leerpuntje
Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
pi_144820696
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:46 schreef Iwanius het volgende:

[..]

0,0. Maar dan moet je ook aangeven of je een 'Hollandse' nasi gorgeng maakt zoals hier op FOK! mee gedweept wordt }:| of een traditionele Thaise nasi goreng, een Chinese nasi goreng of een Indonesische nasi goreng.

Ga je voor het eerste dan is zo een beetje alles toegestaan omdat het eigenlijk een fantasie "nasi goreng" is die naar eigen inzicht en smaak is samengesteld maar in de basis niets van doen heeft met de traditionele nasi goreng laat staan de "perfecte nasi-goreng"zou zijn zoals ergens werd geopperd. Want wil je daaraan voldoen dan dien je eerst in de basis al aan een aantal essentiele voorwaarden te voldoen en niet van alles en nog wat er maar in te flikkeren.
Ahja ga poepen. In Thailand heb ik zat nasi met wortel gehad
  dinsdag 23 september 2014 @ 13:28:48 #185
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_144820741
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi?
Zelf vind ik het heerlijk erbij, maar de hoeveelheid moeite om pindasaus te maken is vaak net iets teveel gevraagd voor een luie flikker als ik.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_144820775
quote:
17s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:28 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi?
Zelf vind ik het heerlijk erbij, maar de hoeveelheid moeite om pindasaus te maken is vaak net iets teveel gevraagd voor een luie flikker als ik.
Ik deel je mening, het is er erg lekker bij, maar het is ook niet essentieel.
  dinsdag 23 september 2014 @ 13:38:41 #187
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_144821045
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
:'( ;(
pi_144821152
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:38 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

:'( ;(
Toch?

Wat is jouw visie? Ik sta open voor discussie.
  dinsdag 23 september 2014 @ 14:56:45 #189
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_144823476
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:42 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Toch?

Wat is jouw visie? Ik sta open voor discussie.
Ik ben alleen overdonderd door je vergelijking. Het raakt me diep. Ik denk dat ik een voorraadje moet aanslaan zodat ik er nooit zonder zal zitten.
pi_144823627
quote:
17s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:28 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi?
Zelf vind ik het heerlijk erbij, maar de hoeveelheid moeite om pindasaus te maken is vaak net iets teveel gevraagd voor een luie flikker als ik.
Een goede nasi kan zonder pindasaus
pi_144823658
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
dat heb ik bij nasi zonder trassi
pi_144829298
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 11:10 schreef Frozen-assassin het volgende:
Iedereen heeft een andere smaak, daardoor ook een andere oordeel over wat een perfecte nasi goreng is. Natuurlijk zijn er mensen die bevooroordeeld zijn (eigen creaties zijn natuurlijk altijd de beste O+). Niks mis mee

^O^
He he. natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak, maar dat vind ik altijd een dooddoener als mensen geen reële argumenten meer weten voort te brengen.

Mij gaat het erom dat je niet teveel van de hoge toren moet blazen van "Ik heb de beste en enige en echte nasi goreng/recept zoals het hoort te zijn " als blijkt dat het een gewone eigen samengestelde nasi goreng is. Zeg dan gewoon dat het een eigen variatie is op. Wil je zeggen dat jij echt de beste nasi hebt bereidt dan dien je op zijn minst gewoon een aantal basis ingrediënten/bereidingswijze in acht te nemen en dat begint al bij de rijstkorrel/rijst.

quote:
Ik kan genieten van het zien wat andere mensen in hun nasi stoppen, dan doe ik ook weer inspiratie op. Ik merk nu vooral dat ik nu kroepoek mis bij mijn nasi. Leerpuntje
Oh al donder jij mosterd in je nasi of wat dan ook. Moet jezelf weten maar gebruik geen grote benamingen voor iets wat nergens voor nodig is als je niet een aan de basis weet te voldoen.

Maar genoeg erover. Ik hoop dat een ieder zijn creatie smaakt want daar gaat het uiteindelijk om!

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
Johannes dat jij de gebakken banaan erbij vergeet! :D

[ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 18:22:01 ]
  dinsdag 23 september 2014 @ 23:32:45 #193
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_144840961
Dat vergeet ie toch niet? Hij meld het er niet bij. Een nasigoeroe als Johannes vergeet niets als het om nasi gaat.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_144881951
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:58 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
Op de Grote Markt pak je geen Brand maar een heerlijke Paulaner _O_
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_144882129
Het gaat wel wat offtopic nu

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2014 07:24:08 ]
  donderdag 25 september 2014 @ 07:25:19 #196
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_144882135
quote:
3s.gif Op donderdag 25 september 2014 07:23 schreef Piet_Piraat het volgende:
Het gaat wel wat offtopic nu
Huilen
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_144882143
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 07:25 schreef Dven het volgende:

[..]

Huilen
Nee Nasi.
  donderdag 25 september 2014 @ 08:57:27 #198
131800 Tarado
capô de fusca
pi_144883153
het wordt wel weer tijd voor nieuw recept hier, daar hebben we misschien nog wat aan, dat gelul over wat origineel is, wat moet, wat kan schieten we weinig mee op.
pi_144896812
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 08:57 schreef Tarado het volgende:
het wordt wel weer tijd voor nieuw recept hier, daar hebben we misschien nog wat aan, dat gelul over wat origineel is, wat moet, wat kan schieten we weinig mee op.
Misschien Kip Tandoori?

quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 11:29 schreef Karina het volgende:

[..]

Hopelijk veroorzaak ik nu geen ruzie tussen Johannes en Knut, maar de nasi was voor mij als niet al te beste kok nog iets te hoog gegrepen.

Vandaar dat ik om te oefenen Kip Tandoori heb gemaakt.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Zelf toe te voegen een bakje crème fraîche en kipfilet.

Om te beginnen moest de kip marineren in de speciale tandoori mix:
[ afbeelding ]
In de tussentijd kon ik alvast de rijst koken.
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Na ongeveer 10 minuutjes kon de kip in de pan om gebakken te worden.
[ afbeelding ]
Gelukkig had ik mijn pantersloffen aan want af en toe spatte het wel een beetje!

Als laatste nog wat water en de crème fraîche in de pan gooien en de kip was ook alweer klaar.
[ afbeelding ]

Rijst op het bord, kip eroverheen, glaasje wijn erbij en eten maar!
[ afbeelding ]

Smaak: 7/10 de 7 kwam doordat er helaas kokos in het gerecht verwerkt was wat ik eigenlijk een beetje :r vind. Voortaan dus beter op de ingrediënten letten.

Tevens zie ik nu op de foto dat het bord wel iets beter opgemaakt had kunnen worden, die spetters op de rand kunnen natuurlijk ECHT niet.

Ik voel me nu wel zeker genoeg om een volgende keer nasi te maken.
Ik heb me ook gewaagd aan de Kip Tandoori, waarbij johannes geholpen heeft. Zo heeft hij bijvoorbeeld de kip gesneden. Ik hoop dat de onze niet teveel onder doet voor jouw gerecht?

pi_144896873
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:00 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Misschien Kip Tandoori?

[..]

Ik heb me ook gewaagd aan de Kip Tandoori, waarbij johannes geholpen heeft. Zo heeft hij bijvoorbeeld de kip gesneden. Ik hoop dat de onze niet teveel onder doet voor jouw gerecht?

[ afbeelding ]
Ik mis het kaarslicht
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')