Ziet er lekker uit!!quote:Op woensdag 21 mei 2014 09:57 schreef Isabeau het volgende:
Ik kwam op photobucket oude nasi-maak foto's van mezelf tegenHelaas geen shot van mijn schoeisel. Maar wel een biertje
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ik ben benieuwdquote:Op dinsdag 27 mei 2014 19:56 schreef Gripper het volgende:
Momenteel vindt er in mijn keuken iets volstrekt unieks plaats. Ik kook tegelijkertijd een nasi_johannes én een macaroni a la kano ( en tevens voor kano : hij gaat het morgen eten als bodem voor een stevige fietstocht)
Op dit moment is de spanning hoog en de concentratie 100% maar ik zal straks uitgebreid verslag doen van dit fusion experiment!
Dank voor dit vertrouwen! Echter, de aziatische specialiteit is vanavond al door mevrouw gripper en mijzelf verorberd. Dus je gaat morgen alleen de pasta maaltijd mogen ervaren.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 21:38 schreef kanovinnie het volgende:
Man man man, zo'n geweld in 1 keuken! Nu weet ik toevallig dat de chefkok in kwestie uit het juiste hout gesneden is om deze grote taak tot een goed einde te brengen. En zeer waarschijnlijk mag ik ze morgen allebei proeven!![]()
Wat wilt een man nog meer?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Terwijl de tomaten ontveld werden, had ik al 3 pannen opgezet: 1 pan water voor noedels, 1 koekenpan voor de biefstukjes, en een wok voor de groenten. Dat maakt dan ook dat dit eigenlijk geen nasi-a-la-Johannes is, maar meer noedels-op-z'n-Grippers.
Er staan nu dus 4 pannen te loeien, die ketel staat er maar een beetje bij omdat het zo'n leuk plaatje oplevert, maar daarin vindt momenteel geen actie plaats. Links achteraan dus de pastasaus waarover het in de spoiler hierboven gaat, die pruttelt lekker door. Niks aan doen.
De ingredienten: 2 sappige biefstukjes, een zak wokgroenten, en een assortiment conimex producten. Ik lijk heel erg (manisch) merkvast, maar dit kwam gewoon toevallig zo uit. Ik heb bijvoorbeeld wel sojasaus van kikkoman, koop mn sambal altijd van zo'n obscuur indonesisch kraampje op de markt, en kom ook vaak met onbekende merken van de toko thuis. Maar dit keer dus allemaal van die lekkere vernederlandse Conimex-brol.
Ik snap dat ik hiermee wat creativiteits-punten verspeel, maar het zij zo: ik had het nou eenmaal in huis.
De biefjes even droogdeppen en licht met wat olie instrijken, en dan begint het grote pannengegoochel zometeen.
Actie!! U ziet:
links vooraan een gietijzeren grillpan waarin de biefstukjes al mooi dicht liggen te schroeien, rechts achteraan een pan water voor de noedels, en rechts vooraan een wok met knapperige groenten.
De oplettende lezer herkent de blauwe pan uit de spoiler met daarin de al eerde beschreven pastasaus. Maar dit is geen pastatopic, daarvoor moet je verderop zijn.
Hier de close call waarover ik het al had. Deze hete peul miste mijn voet op een haar na. Zo zie je maar, ook een doorgewinterd kok heeft wel eens een moment van onoplettendheid.
Dit gaat allemaal wel voorspoedig, echter ook hier weer opletten: kokend water is tenslotte niet iets om grappen mee uit te halen in de trant van "even iemand lekker natgooien met een emmer water voor de grap". Gewoon, serieus mee omgaan dus.![]()
3 minuutjes tops, anders wordt het kleffe noedelprut.
De biefstuk slechts lichtjes aanschroeien heeft mijn persoonlijke voorkeur: ik eet m graag rood. Maar als je m iets doorbakkener wilt mag dat natuurlijk ook. al vind ik het zonde dat een koe moet sterven omdat jij zo nodig een doorbakken lap leer wilt eten Bedenk dan ook dat dit recept hiermee wat minder geschikt is voor zwangere vrouwen.
na het bakken even laten rusten, en dan mooi snijden
En tenslotte maak ik de borden mooi op, het oog wil tenslotte ook wat:
Resultaat: een lege wok en twee tevreden mensen op de bank, maar voor morgen een lekkere pan pasta in het verschiet!
[ Bericht 1% gewijzigd door Gripper op 28-05-2014 00:37:04 ]Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
goftedoeme doet die jongen zo zijn best en dan is dit de dank die hij krijgt? Ik kan slechts gissen naar de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die dit gerecht gekost heeft. En dat allemaal zodat ik morgen de redoute een beetje knap omhoog fiets.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:38 schreef loecje het volgende:
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks?
Vrouwmenschquote:Op woensdag 28 mei 2014 00:38 schreef loecje het volgende:
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks?
Sambal in de pastasaus? Nee joh gekkiequote:Op woensdag 28 mei 2014 06:12 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ik heb niet terug kunnen lezen hoeveel sambal er in is gegaan,
Jonge,anders kan ik het toch niet exact na maken?quote:Op woensdag 28 mei 2014 06:12 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
goftedoeme doet die jongen zo zijn best en dan is dit de dank die hij krijgt? Ik kan slechts gissen naar de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die dit gerecht gekost heeft. En dat allemaal zodat ik morgen de redoute een beetje knap omhoog fiets.
Dit is gewoon een klap, nee, een bitch slap in het gezicht van mijn fietsmaat en tipigenoot Gripper. En dat tolereer ik niet!
Gripper, stel je niets aan van deze hater.
Ik las sambal en kwam het later niet meer tegen, dus heb mijn fantasie er op los gelaten! Zo zie je maar weer dat ik nog een lange weg te gaan heb voordat ik mezelf een ware chef mag noemen.quote:Op woensdag 28 mei 2014 08:36 schreef Gripper het volgende:
Sambal in de pastasaus? Nee joh gekkie
Alleen een klein verkruimeld pepertje. Hij tintelt een miniem klein beetje.
Je krijgt wel gerapste kaas erbij natuurlijk, die smelt er zo lekker doorheen.
Je hebt helemaal gelijk, recept is receptquote:Op woensdag 28 mei 2014 08:42 schreef loecje het volgende:
Met kruiden bedoel ik gelukkig ook geen kruidenzakjes.
Maar door dit gerecht gaat dus een snufje 5spices en sesamzaadjes.
[..]
Jonge,anders kan ik het toch niet exact na maken?
Niets haten, gewoon een doodnormale vraag.
maar beetje peper en zout is gewoon normaal hoor manmens..quote:Op woensdag 28 mei 2014 08:35 schreef Gripper het volgende:
[..]
Vrouwmensch![]()
Lees eerst even dit. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zout.aspx voordat je me ervan beticht iets smakeloos in elkaar te hebben gezet.
Al die kruidenzakjes en pakjes zijn vergif voor je, dus doe er je voordee mee en red je leven nu het nog kan. Gooi al je kruidenzakjes en nasimix (van Conimex) vandaag nog weg!!
Maar nu je er toch naar vraagt, en ik had dit wellicht wel kunnen vermelden: ik heb de biefstuk voor het bakken zeer licht gezouten met himalayazout, en de wokgroenten met een scheutje ketjap en een snuifje 5-spices poeder afgemaakt. Daarna ter garnering nog wat sesamzaadjes over het gerecht gestrooid.
Ik houd niet van teveel kruiden: ik wil groenten en biefstuk proeven, geen ve-tsin en zout.
Hopelijk verduidelijkt dit mijn keuzes wat
Wel eerst deel 1 en 2 lezen.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 00:36 schreef Maringo het volgende:
Dit topic.
Aankomend of het weekend erop maar eens een fotoverslag maken van mijn nasi.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |