abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 10 mei 2014 @ 14:53:43 #101
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_139776998
Vanavond maak ik Nasi-a-la-frozen-assassin... Misschien met pics, wel een saaie doch lekkere creatie. Misschien met een verrassende wending

[ Bericht 3% gewijzigd door Frozen-assassin op 10-05-2014 17:53:53 ]
pi_139782461
Nasi-a-la-frozen-assassin. :{ Benieuwd wat voor creatie dat wordt. Zie uit naar de foto's...
pi_139785242
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.

Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:

Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?

Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.

Allereerst, het bakken van de biefstuk:


Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.

Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:


Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.



Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.



En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.



Eet smakelijk :Y)
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 10 mei 2014 @ 19:38:23 #104
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_139785423
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
RED ONS HENNIEGOD
pi_139785455
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen :)
pi_139785730
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 19:39 schreef johannes_vermeer het volgende:
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen :)
Dit had ik eerder moeten zien. Behalve de paksoi alles wel in huis. Maar Chinese kool doet het net zo goed, en daar ligt nog een kontje van :)
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_139785773
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 19:39 schreef johannes_vermeer het volgende:
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen :)
Werkelijk een eer om dit te horen van de grootmeester zelf.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 10 mei 2014 @ 19:51:29 #108
22592 crew  Ole
pi_139785885
Ik ga het zo bestellen in mijn favo Chinese restaurant
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_139786882
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 19:33 schreef habitue het volgende:
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.

Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:
[ afbeelding ]
Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?

Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.

Allereerst, het bakken van de biefstuk:
[ afbeelding ]

Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.

Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:
[ afbeelding ]

Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.

[ afbeelding ]

Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.

[ afbeelding ]

En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.

[ afbeelding ]

Eet smakelijk :Y)
Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite.

MAAR...ik zie daar een goed stukje vlees en ...... Shanghai pak Choi waar je zoveel meer mee zou kunnen doen dan waarvoor je het nu gebruikte. Zonde... -O-

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 10-05-2014 20:14:15 ]
pi_139787089
quote:
15s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:13 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite.

MAAR...ik zie daar een goed stukje vlees en ...... Shanghai pak Choi waar je zoveel meer mee zou kunnen doen dan waarvoor je het nu gebruikte. Zonde... -O-
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139787663
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:

[..]

Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
Groot gelijk heb je, prachtige nasi heb je gemaakt.
  zaterdag 10 mei 2014 @ 20:32:14 #112
279824 Mansjester
City>United
pi_139787888
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:

[..]

Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
_O- _O_

De toegankelijkheid van nasi a la habitue zal denk ik alleen voor een aantal users te hoog zijn, gezien de biefstuk. Maar het zal het geld ongetwijfeld waard zijn :)
pi_139788110
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:32 schreef Mansjester het volgende:

[..]

_O- _O_

De toegankelijkheid van nasi a la habitue zal denk ik alleen voor een aantal users te hoog zijn, gezien de biefstuk. Maar het zal het geld ongetwijfeld waard zijn :)
Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer.
Sowieso in de supermarkt vind ik vis al snel lekkerder dan vlees.

Hmm, vlees, Ik zoek nog nieuw buddies om gezamelijk dikke stukken bij de makro te halen :)
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_139820332
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:35 schreef hottentot het volgende:

[..]

Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer.
Sowieso in de supermarkt vind ik vis al snel lekkerder dan vlees.

Hmm, vlees, Ik zoek nog nieuw buddies om gezamelijk dikke stukken bij de makro te halen :)
Ik denk zelf inderdaad dat dat zeker moet lukken met vis. De basis die door Johannes is neergelegd zit zo in elkaar dat je het werkelijk met alles kunt combineren.
Ik dacht zelf ook, biefstuk ipv kip? Zou ik dat wel doen? Maar toen bedacht ik me, wat zou Johannes doen? Zou hij een sprong in het diepe wagen? Nou dat kun je zelf ook wel invullen. Het resultaat mocht er wezen.
En ik ben blij en trots dat ik de basis van Johannes heb kunnen uitbreiden met een extra variant.

Laat die twijfel je dus niet tegenhouden, de wereld is niet gebouwd op twijfelaars.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139901273
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:

Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
Was die dan zo onsmakelijk? *)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-05-2014 12:33:41 ]
pi_139903718
Johannes, wat vind jij van Kung Fu nasi?
pi_139907859
Zoals ik net ook aangaf in een ander topic moet je je als nasichef nooit verheven voelen boven welke andere nasi dan ook, het is daarom ook niet raadzaam Kung Fu nasi af te wijzen omdat het uit blik komt.

Echter, ik ben een vertegenwoordiger van een zijtak van de nasiwereld waarin wij proberen indien mogelijk te werken met verse ingrediėnten, die al dan niet over de gebruiksdatum heen zijn. Omdat gebruiksgemak hoog in het vaandel staat ben ik bereid mij op te offeren om deze nasi binnenkort te proberen om vervolgens mijn kennersoordeel te vellen.

Wel zou ik graag willen weten bij welke winkel deze nasi verkrijgbaar is?
pi_139908539
Te vinden bij de meeste wat grotere supermarkten ergens op het onderste schap naast de bami en onder de zakjes Conimex.
Enige waarschuwingen zijn in dit topic te vinden. CUL / Bami goreng in blik

[ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 13-05-2014 15:51:03 ]
pi_139910053
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 15:26 schreef johannes_vermeer het volgende:
Zoals ik net ook aangaf in een ander topic moet je je als nasichef nooit verheven voelen boven welke andere nasi dan ook, het is daarom ook niet raadzaam Kung Fu nasi af te wijzen omdat het uit blik komt.

Echter, ik ben een vertegenwoordiger van een zijtak van de nasiwereld waarin wij proberen indien mogelijk te werken met verse ingrediėnten, die al dan niet over de gebruiksdatum heen zijn. Omdat gebruiksgemak hoog in het vaandel staat ben ik bereid mij op te offeren om deze nasi binnenkort te proberen om vervolgens mijn kennersoordeel te vellen.

Wel zou ik graag willen weten bij welke winkel deze nasi verkrijgbaar is?
Ik heb ze wel eens bij de Albert Heijn gezien ;)
pi_139914975
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 12:33 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Was die dan zo onsmakelijk? *)
Ik lees net van johannes dat de ene nasi niet beter is dan de ander. Dus laten we het erop houden dat hij anders is. :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139919668
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 19:02 schreef habitue het volgende:

[..]

Ik lees net van johannes dat de ene nasi niet beter is dan de ander. Dus laten we het erop houden dat hij anders is. :P
Volgens mij heb ik dat nooit gezegd. Ik zeg alleen dat je geen oordeel moet vellen over een nasi die je nooit hebt gehad.
pi_139923338
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 19:33 schreef habitue het volgende:
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.

Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:
[ afbeelding ]
Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?

Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.

Allereerst, het bakken van de biefstuk:
[ afbeelding ]

Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.

Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:
[ afbeelding ]

Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.

[ afbeelding ]

Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.

[ afbeelding ]

En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.

[ afbeelding ]

Eet smakelijk :Y)
Mijn complimenten. Het topic wordt hoger van niveau. Een eenvoudig en zo te zien lekker gerecht. En de biefstuk ziet en ook netjes uit. Een extra compliment omdat je geen enkel potje van conimex hebt gebruikt.
Whatever...
pi_139960234
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 20:44 schreef johannes_vermeer het volgende:

Volgens mij heb ik dat nooit gezegd. Ik zeg alleen dat je geen oordeel moet vellen over een nasi die je nooit hebt gehad.
Gekregen. Gehad is als je het niet meer hebt. ;) Beter was in deze "geproefd" dus.

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 14-05-2014 21:08:39 ]
pi_140196236
Ik kwam op photobucket oude nasi-maak foto's van mezelf tegen :D Helaas geen shot van mijn schoeisel. Maar wel een biertje :Y)


"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 21 mei 2014 @ 09:59:04 #125
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140196286
Met ei in een hart! En alle ingrediėnten leuk in de pan.

Liefde straalt er vanaf!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')