abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 8 mei 2014 @ 09:21:11 #201
221912 minilot
Nancy boy
pi_139688948
quote:
1s.gif Op donderdag 8 mei 2014 08:18 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Koekjes zakken altijd wel een beetje uit.
Niet bij shortbread-koekdeeg. Dat blijft op de milimeter dezelfde vorm houden, heel geschikt voor strak uitgesneden koekies :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 mei 2014 @ 09:26:13 #202
221912 minilot
Nancy boy
pi_139689039
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 08:08 schreef Grutsk het volgende:

[..]

Nou, in dit geval had ik onderstaand recept nagemaakt.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)d-met-kardemom.dhtml

Op zich waren ze goed gelukt en erg lekker, maar het gebeurt me gewoon telkens dat mijn koekjes een beetje uitzakken. In dit geval viel het niet op, maar laatst had ik wel erg platte pepernoten en ook als je figuurtjes wilt maken is het niet mooi. Volgens mij had ik in het laatste geval het meest simpele recept met zanddeeg. Kan het evt. ook aan de oven liggen?
Ik ga ze zo ook even maken, kom ik er aan het einde vd ochtend op terug, ok?
(Deeg wel goed twee uur laten koelen?)

[ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 08-05-2014 09:43:30 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 mei 2014 @ 10:31:01 #203
221912 minilot
Nancy boy
pi_139690589
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 08:08 schreef Grutsk het volgende:

[..]

Nou, in dit geval had ik onderstaand recept nagemaakt.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)d-met-kardemom.dhtml
So far, so good...

Kardemom pellen & fijnmalen:


Deeg in wording:


Deeg klaar voor de koelkast:


Nu aan het wachten. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_139690733
quote:
1s.gif Op donderdag 8 mei 2014 06:42 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Heb jij of iemand anders misschien een idee wat er fout ging met mijn creme? In het recept stond 250ml appelsap en 250 ml witte wijn mengen. Puddingpoeder mengen met 2 eigeel en een klein beetje van de witte wijn en appelsap mengsel. De rest van het witte wijn/ appelsap mengsel met suiker verwarmen totdat het kookt. Daarna mengen met het aangemaakte puddingpoeder. Volgens taartrecept gebeurt dat niet op het vuur. Ik heb het wel weer op het vuur gedaan zoals de aanwijzing op de puddingverpakking en 2 minuten op zacht vuur gekookt. Het werd alleen niet dik. Had ikhet langer op het vuur moeten laten of vuur iets hoger?
ik denk dat het inderdaad toch echt had moeten koken. Als je bijvoorbeeld zelf banketbakkers room wil maken met eigeel moet het zacht koken om dik te worden. Misschien gebruiken ze in het recept een ander poeder wat wel zelf stolt?
Heb je een linkje naar het recept? Ben nu wel benieuwd :P
  donderdag 8 mei 2014 @ 12:32:30 #205
221912 minilot
Nancy boy
pi_139694426
Pompidom.. Ik heb ze net in de oven geschoven.

Afgeplatte bolletjes deeg:


Ingekerfd en bestrooid met maanzaad:


Spannend! *O*
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 mei 2014 @ 12:36:38 #206
221912 minilot
Nancy boy
pi_139694576
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 08:08 schreef Grutsk het volgende:
Kan het evt. ook aan de oven liggen?
In dit specifieke geval kan ik je uitsluitsel geven: het ligt niet aan jou, het ligt niet aan je oven - de kardemomkoekjes uit Trouw zakken uit. :Y
Ik zie het as we speak gebeuren :D

Nou verwachtte ik dat ook wel hoor, met de verhoudingen tussen de ingrediënten in het recept. :Y

Wil je echt vormvaste koekjes: shortbread-koekdeeg gebruiken!
Let me see you stripped down to the bone
pi_139695031
Hier is nog een recept voor koekjesdeeg dat volgens deze blogger vorm houdt:
http://www.simplysogood.com/2014/04/miffy-petit-beurre.html

Ik heb het nog niet getest, dat ga ik binnenkort wel een keer doen.
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
  donderdag 8 mei 2014 @ 12:56:16 #208
221912 minilot
Nancy boy
pi_139695254
Nou, eindoordeel:



Recept in Trouw levert niet 's werelds mooiste koekjes op, en ze smaken een tikkie saai.
Weten we dat ook weer. :7

quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 12:49 schreef Mry het volgende:
Hier is nog een recept voor koekjesdeeg dat volgens deze blogger vorm houdt:
http://www.simplysogood.com/2014/04/miffy-petit-beurre.html

Ik heb het nog niet getest, dat ga ik binnenkort wel een keer doen.
Dat ziet er inderdaad als een prima recept uit. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 mei 2014 @ 13:02:47 #209
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_139695488
Zijn ze wel een beetje bros?
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 8 mei 2014 @ 13:16:41 #210
221912 minilot
Nancy boy
pi_139696059
quote:
5s.gif Op donderdag 8 mei 2014 13:02 schreef Lienekien het volgende:
Zijn ze wel een beetje bros?
Zeer bros!
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 mei 2014 @ 13:18:27 #211
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_139696122
quote:
1s.gif Op donderdag 8 mei 2014 13:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Zeer bros!
Bros is goed. :)

Ik maak eigenlijk altijd zandkoekjes.
The love you take is equal to the love you make.
  Redactie Frontpage donderdag 8 mei 2014 @ 13:28:39 #212
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_139696479
Ik heb deze week Snickerdoodles gemaakt, naar recept van Nigella. Smaakten zeer goed :9 aanrader wel. Geen foto's gemaakt, en nu zijn ze al op :')
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_139697994
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:38 schreef laziness het volgende:
Swiss Cake Roll met kersenbloesem patroon

[ afbeelding ]
Dit ziet er echt super leuk uit!

Ik heb gister lavendelkoekjes gemaakt, weet nog niet zo goed wat ik ervan vind haha
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_139698728
Wauw, wat een hulpvaardigheid :) Fijn om te weten dat het niet aan mij ligt. Ik ga me dit weekend dan maar eens wagen aan het shortbread deeg. Heel erg bedankt allemaal.
  donderdag 8 mei 2014 @ 14:55:08 #215
221912 minilot
Nancy boy
pi_139699659
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 14:27 schreef Grutsk het volgende:
Ik ga me dit weekend dan maar eens wagen aan het shortbread deeg.
Ja, of het knus genaamde petit-beurredeegje hierboven. Dat is zo te ziet net zoiets. :Y

Hou ons op de hoogte! ^O^

[ Bericht 14% gewijzigd door minilot op 08-05-2014 15:18:40 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_139721766
Mijn zoons verjaardag is morgen, dus voldoende reden om me uit te leven met bakken. Tot nu toe verantwoorde muffins gemaakt:


Iets anders dan het origineel recept: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/breakfast-muffins

En voor het feest met de familie een "Herrentorte" (witte wijn creme taart), de chocoladeglazuur mist nog:


De 2e creme ging veel beter dan de eerste. Hopelijk smaakt de taart ondanks alles toch goed.
Recept is in het Duits. Bij interesse vertaal ik het later.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zaterdag 10 mei 2014 @ 10:40:15 #217
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139770686
Ik heb afgelopen woensdag wat overgebleven appels ingemaakt in een suikersiroop met citroen en kruiden. Ze smaken na twee dagen al superlekker. Nu wil ik daar dadelijk wat kleine vruchtentaartjes van gaan maken. Ik heb hier op zich geen recept voor maar wel een plan.
Taartbodems maken van zanddeeg, klein beetje custard op de bodem en dan de partjes appel erop. Ik twijfel of ik er daarna nog even wat gelatine over moet gieten. Dit houdt de boel wel wat beter bij elkaar natuurlijk als je het gaat eten. Maar ik ben persoonlijk geen fan van gelatine. Ik haat dat ook altijd op die vruchtenvlaaien enzo.
Tevens heb ik niet genoeg tijd denk ik om het goed op te laten stijven, ik moet ze rond 2 uur klaar hebben. Het zijn wel kleine taartjes met een dun laagje....

Dan is er nog de issue dat mijn vriend allergisch is voor appels. Voor hem wilde ik de vulling gaan maken van zoete wortel spaghetti. Ik heb met mijn citroenschil raspje lange spaghettislierten van een winterpeen getrokken en die wil ik even in wat suikerwater garen en ipv appels in het taartje leggen.
Ook dit is een experiment. Iemand nog ideeën of nuttige tips?

De appels O+ Ik vind dat oubollige grootmoeders gedoe altijd zo heerlijk O+


[ Bericht 9% gewijzigd door Puckzzz op 10-05-2014 10:48:29 ]
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator zaterdag 10 mei 2014 @ 10:48:46 #218
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139770822
Ik zou geen zanddeeg gebruiken, veel te breekbaar. Met een Paté Sucrée heb je denk ik meer succes.
Heel simpel: 200g meel, 1/4 tl zout, 100g ijskoude boter, 4 eidooiers, 100g suiker, citroenrasp van een halve, niet gewaxte citroen:

Zeef het meel + zout boven het aanrecht
Maak er net zoals bij pastadeeg een flinke kuil in, of meer een "put"
Boter helemaal plat slaan tussen 2 lagen vershoudfolie, maar zorg dat het koud blijft
Boter in kleine stukken snijden (zo weinig mogelijk aanraken: koud houden) en in de put gooien samen met de rest van de ingrediënten
Met je vingertoppen eerst alles in de put goed kneden (dit wordt echt een plakzooi!)
Dan langzaam met een deegschraper ofzo steeds een beetje meel er bij uit de rand van de put
Dan wordt het een deegbal die je echt kunt kneden (je mag er eventueel een beetje extra meel bij doen als het echt te nat is, maar het deeg moet plakkerig blijven)
Deeg even doorkneden tot het echt een mooie bal is die wel aan je handen, maar niet meer met resten op het aanrecht blijft plakken. Voeg zo weinig mogelijk extra meel toe.

Dat deeg een uurtje koelen en dat kun je blind bakken of gewoon meebakken, wat je wil. Blijft mooi stevig en is erg lekker. Iets minder zoet dan zandtaartdeeg.

Gelatine met appelsap en suiker geeft trouwens een lekker glazuurlaagje, als je het niet te dik doet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 10 mei 2014 @ 10:53:04 #219
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139770880
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 10:48 schreef djkoelkast het volgende:
Ik zou geen zanddeeg gebruiken, veel te breekbaar. Met een Paté Sucrée heb je denk ik meer succes.
Heel simpel: 200g meel, 1/4 tl zout, 100g ijskoude boter, 4 eidooiers, 100g suiker, citroenrasp van een halve, niet gewaxte citroen:

Zeef het meel + zout boven het aanrecht
Maak er net zoals bij pastadeeg een flinke kuil in, of meer een "put"
Boter helemaal plat slaan tussen 2 lagen vershoudfolie, maar zorg dat het koud blijft
Boter in kleine stukken snijden (zo weinig mogelijk aanraken: koud houden) en in de put gooien samen met de rest van de ingrediënten
Met je vingertoppen eerst alles in de put goed kneden (dit wordt echt een plakzooi!)
Dan langzaam met een deegschraper ofzo steeds een beetje meel er bij uit de rand van de put
Dan wordt het een deegbal die je echt kunt kneden (je mag er eventueel een beetje extra meel bij doen als het echt te nat is, maar het deeg moet plakkerig blijven)
Deeg even doorkneden tot het echt een mooie bal is die wel aan je handen, maar niet meer met resten op het aanrecht blijft plakken. Voeg zo weinig mogelijk extra meel toe.

Dat deeg een uurtje koelen en dat kun je blind bakken of gewoon meebakken, wat je wil. Blijft mooi stevig en is erg lekker. Iets minder zoet dan zandtaartdeeg.

Gelatine met appelsap en suiker geeft trouwens een lekker glazuurlaagje, als je het niet te dik doet.
Snelle reactie Thnx!
Ik ga jouw deeg gebruiken, klinkt goed :Y

Gelatine met appelsap. Dat is gewoon het water vervangen door appelsap?

Nog input over mijn wortel idee? Ik moet het meenemen voor bij de koffie bij zijn ex :+ Zijn dochter gaat een week naar Bosnie om vrijwilligerswerk te doen, dit is nogal een issue voor ze. Dochterlief los moeten laten enzo ;) Dus ik wil niet op mijn bek gaan met mislukt gebak mhehehe.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator zaterdag 10 mei 2014 @ 10:59:47 #220
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139770969
Wortels in gebak heb ik geen ervaring mee, lijkt mij persoonlijk ook niet heel lekker.
Kun je niet iets van perzik gebruiken? Dus alleen de appel voor perzik vervangen ofzo?

Ik maak mijn glazuur altijd met poedergelatine, maar zal op hetzelfde neer komen als met bladen hoor. Gelatine + suiker in de hete appelsap, dan heb je een 'fruitig' glazuur.
Voor degene met de appelallergie kun je gewoon water nemen met wat suiker en een scheutje ander sap. Druivensap, granaatappelsap, krijgt het nog een leuk kleurtje van ook, alleen daarvan echt een scheutje gebruiken en niet al het water vervangen voor sap.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 10 mei 2014 @ 11:05:14 #221
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139771064
Hmmm ok, dan skip ik voor nu het wortel idee even en ga daar een andere keer wel mee experimenteren. Ik heb nog frambozen in de vriezer liggen, gebruik ik die wel.

Ik heb nog Agar-agar liggen (in zakjes) maar ik heb daar niet veel ervaring mee. Heb het een keer met de frambozen gebruikt en het werd wel een mooi gelei-achtige stevige vulling maar ik vond het wat zurig smaken. MAARRR...als ik die pak hoef ik me nu niet uit mijn joggingbroek te hijsen om naar de supermarkt te gaan voor gelei :')
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator zaterdag 10 mei 2014 @ 11:12:18 #222
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139771177
Ik heb nog nooit met agar agar gewerkt. Wel eens geëxperimenteerd met arrowroot maar dat was geen succes :P Ook niet genoeg over gelezen, gewoon wat in een pan gemieterd en kijken wat er gebeurt :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139772013
Als je geen glazuur wilt gebruiken dan is een gesloten taart misschien een goed idee?
Gewoon een dun lapje deeg over de appels en dan wat ei er overheen strijken en eventueel met suiker bestrooien. Je kunt dan ook nog een creatief patroontje in de bovenkant fröbelen :)
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
  zaterdag 10 mei 2014 @ 12:24:12 #224
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139772833
Ik ben toch maar in de spijkerbroek geschoten en naar de winkel gereden.
Op het moment dat ik bij de parkeerplaats aankwam kreeg ik een beetje spijt. Supermarkt op zaterdagochtend...NOT a good idea :')

Maargoed, ik heb mijn gelatine, deeg is inmiddels gerust dus ik ga aan de slag :)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 10 mei 2014 @ 13:32:22 #225
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139774695
Potver die zien er goed uit en ruiken heerlijk! O+ Op de foto lijkt de binnenkant iets lichter dan in werkelijkheid.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')