abonnement Unibet Coolblue
pi_139495364
Mooie taart idd!

Hier een iets minder aantrekkelijke foto, de microwave chocolate chip cookie.



De microwave cake vond ik echt tien keer niks maar deze smaakte bijzonder goed! Echt mijn ultieme guilty pleasure. :@
pi_139543383
Ziet er lekker uit djkoelkast.

Heeft er hier iemand ervaring met vervanging voor geraffineerde suikers, bv kristalsuiker. Wat kan ik in plaats daarvan gebruiken, wat zijn de bijzonderheden en waar koop ik het?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator zondag 4 mei 2014 @ 10:39:27 #178
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139544462
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 08:29 schreef Tinuviel het volgende:
Ziet er lekker uit djkoelkast.

Heeft er hier iemand ervaring met vervanging voor geraffineerde suikers, bv kristalsuiker. Wat kan ik in plaats daarvan gebruiken, wat zijn de bijzonderheden en waar koop ik het?
Merci.
Ik gebruik altijd ongeraffineerde rietsuiker (supermarkt/reform), palmsuiker (supermarkt/reform/toko) en als ik basterdsuiker nodig heb doe ik daar een schep suikerbietenstroop door (reform) of soms biologische cremehoning.

Palmsuiker is iets minder zoet. Je kunt ook oersuiker (sucranat) gebruiken, ook iets minder zoet.
Het wordt er vooral veel lekkerder van, omdat witte suiker alleen maar zoet smaakt en ongeraffineerde suiker echt veel meer aroma afgeeft.

Voor de rest gewoon 1 op 1 vervangen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139547697
Even een vraagje. Ik heb nu al een aantal keer koekjes gebakken, maar telkens zakken ze in de oven uit. Wat kan ik doen om dit tegen te gaan?
pi_139548450
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 13:42 schreef Grutsk het volgende:
Even een vraagje. Ik heb nu al een aantal keer koekjes gebakken, maar telkens zakken ze in de oven uit. Wat kan ik doen om dit tegen te gaan?
Steviger deeg gebruiken? Zanddeeg is geloof ik geschikt
Mokkel met stuntstok
  maandag 5 mei 2014 @ 10:04:53 #181
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139577422
Even ter info. De chocolade taart was heel lekker. Maar op donderdag avond bakken en zaterdag opeten komt de taart niet ten goede. Hij was doordat ie in de koelkast en daarna auto is geweest erg ehhhh 'compact' (bij gebrek aan een betere omschrijving) geworden.
Advies is zoals met alle gebak eigenlijk wel geldt om het toch dezelfde dag of de dag erna te eten.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator woensdag 7 mei 2014 @ 10:51:28 #182
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139654454


Chocolade roggekoekjes. En ze zijn lèkker! :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139679010
Ziet er heerlijk uit djkoelkast!

Even een snelle vraag. Ik ben een taart aan het maken met een creme met puddingpoeder gevuld. De pudding wordt in plaats van melk aangeroerd met half witte wijn, half appelsap en er zitten ook 2 eigelen in. Maar hij stijft niet op. Wat kan ik doen om dat proces te versnellen en hoe laang duurt het voordat de creme dik wordt?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139679905
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:08 schreef Tinuviel het volgende:
Ziet er heerlijk uit djkoelkast!

Even een snelle vraag. Ik ben een taart aan het maken met een creme met puddingpoeder gevuld. De pudding wordt in plaats van melk aangeroerd met half witte wijn, half appelsap en er zitten ook 2 eigelen in. Maar hij stijft niet op. Wat kan ik doen om dat proces te versnellen en hoe laang duurt het voordat de creme dik wordt?
puddingpoeder? Dat moet je koken voor het dik wordt..
pi_139680034
Ik heb het ook gekookt: 2 minuten op laag vuur zoals op de verpakking stond. Op internet las ik de tip om gelatine bij te doen. Maar die heb ik niet in huis. Ik denk ik zet hem gewoon overnacht in de koelkast en smeer de creme morgen tussen de deegbodems.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139680198
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:26 schreef Tinuviel het volgende:
Ik heb het ook gekookt: 2 minuten op laag vuur zoals op de verpakking stond. Op internet las ik de tip om gelatine bij te doen. Maar die heb ik niet in huis. Ik denk ik zet hem gewoon overnacht in de koelkast en smeer de creme morgen tussen de deegbodems.
van wat ik me herinner van puddingpoeders moet dat echt wel dik worden tijdens het koken. Tijd moet je dan niet teveel waarde aan hechten, het moet gewoon dik worden terwijl je het zachtjes laat koken.
Ik hoop dat het nog wat wordt :)
pi_139680279
quote:
1s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:30 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

van wat ik me herinner van puddingpoeders moet dat echt wel dik worden tijdens het koken. Tijd moet je dan niet teveel waarde aan hechten, het moet gewoon dik worden terwijl je het zachtjes laat koken.
Ik hoop dat het nog wat wordt :)
Ik hoop het ook. De smaak is in ieder geval top. de creme is echt superlekker.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  woensdag 7 mei 2014 @ 22:38:50 #188
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_139680650
Swiss Cake Roll met kersenbloesem patroon

Ik heb je lief mijn hele leven
pi_139680793
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:38 schreef laziness het volgende:
Swiss Cake Roll met kersenbloesem patroon

[ afbeelding ]
Die kersenbloesems zijn leuk. Hoe heb je die gemaakt?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  woensdag 7 mei 2014 @ 22:42:22 #190
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_139680868
quote:
1s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:41 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Die kersenbloesems zijn leuk. Hoe heb je die gemaakt?
Nou dat is best apart :D

Met mijn duim :D en dan bak je eerst enkel die roze 'blaadjes' en daarna schenk je het witte beslag er overheen.
Ik heb je lief mijn hele leven
  woensdag 7 mei 2014 @ 22:54:32 #191
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_139681531
Wat mooi laziness!
  woensdag 7 mei 2014 @ 23:07:06 #192
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139682211
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:38 schreef laziness het volgende:
Swiss Cake Roll met kersenbloesem patroon

[ afbeelding ]
O+ mooi!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  donderdag 8 mei 2014 @ 01:09:59 #193
221912 minilot
Nancy boy
pi_139685920
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:42 schreef laziness het volgende:

[..]

Nou dat is best apart :D

Met mijn duim :D en dan bak je eerst enkel die roze 'blaadjes' en daarna schenk je het witte beslag er overheen.
Ik snap hier helemaal niks van, maar ik vind wel dat het er hartstikke tof uitziet! :Y
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 mei 2014 @ 02:21:52 #194
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_139686901
Wat gaaf! *O* heb de techniek een keer eerder gezien, ik dacht bij sorted, nu staat ie weer hoger op m'n to do list

Gevonden! http://sortedfood.com/#!/fancyswissroll/
pi_139687506
quote:
1s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:30 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

van wat ik me herinner van puddingpoeders moet dat echt wel dik worden tijdens het koken. Tijd moet je dan niet teveel waarde aan hechten, het moet gewoon dik worden terwijl je het zachtjes laat koken.
Ik hoop dat het nog wat wordt :)
Heb jij of iemand anders misschien een idee wat er fout ging met mijn creme? In het recept stond 250ml appelsap en 250 ml witte wijn mengen. Puddingpoeder mengen met 2 eigeel en een klein beetje van de witte wijn en appelsap mengsel. De rest van het witte wijn/ appelsap mengsel met suiker verwarmen totdat het kookt. Daarna mengen met het aangemaakte puddingpoeder. Volgens taartrecept gebeurt dat niet op het vuur. Ik heb het wel weer op het vuur gedaan zoals de aanwijzing op de puddingverpakking en 2 minuten op zacht vuur gekookt. Het werd alleen niet dik. Had ikhet langer op het vuur moeten laten of vuur iets hoger?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139687913
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 14:11 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Steviger deeg gebruiken? Zanddeeg is geloof ik geschikt
Dankje. Stel, ik heb al een receptje voor deeg. Wat zou ik er in dat geval aan toe kunnen voegen om het steviger te maken?
  donderdag 8 mei 2014 @ 08:05:46 #197
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_139687924
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 08:04 schreef Grutsk het volgende:

[..]

Dankje. Stel, ik heb al een receptje voor deeg. Wat zou ik er in dat geval aan toe kunnen voegen om het steviger te maken?
Wat is je recept?
The love you take is equal to the love you make.
pi_139687948
quote:
1s.gif Op donderdag 8 mei 2014 08:05 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wat is je recept?
Nou, in dit geval had ik onderstaand recept nagemaakt.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)d-met-kardemom.dhtml

Op zich waren ze goed gelukt en erg lekker, maar het gebeurt me gewoon telkens dat mijn koekjes een beetje uitzakken. In dit geval viel het niet op, maar laatst had ik wel erg platte pepernoten en ook als je figuurtjes wilt maken is het niet mooi. Volgens mij had ik in het laatste geval het meest simpele recept met zanddeeg. Kan het evt. ook aan de oven liggen?
pi_139688031
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:38 schreef laziness het volgende:
Swiss Cake Roll met kersenbloesem patroon

[ afbeelding ]
Wat mooi! Echt heel cute O+ Die koekjes hierboven zien er ook lekker uit!
  donderdag 8 mei 2014 @ 08:18:19 #200
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_139688046
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 08:08 schreef Grutsk het volgende:

[..]

Nou, in dit geval had ik onderstaand recept nagemaakt.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)d-met-kardemom.dhtml

Op zich waren ze goed gelukt en erg lekker, maar het gebeurt me gewoon telkens dat mijn koekjes een beetje uitzakken. In dit geval viel het niet op, maar laatst had ik wel erg platte pepernoten en ook als je figuurtjes wilt maken is het niet mooi. Volgens mij had ik in het laatste geval het meest simpele recept met zanddeeg. Kan het evt. ook aan de oven liggen?
Koekjes zakken altijd wel een beetje uit.
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')