Merci.quote:Op zondag 4 mei 2014 08:29 schreef Tinuviel het volgende:
Ziet er lekker uit djkoelkast.
Heeft er hier iemand ervaring met vervanging voor geraffineerde suikers, bv kristalsuiker. Wat kan ik in plaats daarvan gebruiken, wat zijn de bijzonderheden en waar koop ik het?
Steviger deeg gebruiken? Zanddeeg is geloof ik geschiktquote:Op zondag 4 mei 2014 13:42 schreef Grutsk het volgende:
Even een vraagje. Ik heb nu al een aantal keer koekjes gebakken, maar telkens zakken ze in de oven uit. Wat kan ik doen om dit tegen te gaan?
puddingpoeder? Dat moet je koken voor het dik wordt..quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:08 schreef Tinuviel het volgende:
Ziet er heerlijk uit djkoelkast!
Even een snelle vraag. Ik ben een taart aan het maken met een creme met puddingpoeder gevuld. De pudding wordt in plaats van melk aangeroerd met half witte wijn, half appelsap en er zitten ook 2 eigelen in. Maar hij stijft niet op. Wat kan ik doen om dat proces te versnellen en hoe laang duurt het voordat de creme dik wordt?
van wat ik me herinner van puddingpoeders moet dat echt wel dik worden tijdens het koken. Tijd moet je dan niet teveel waarde aan hechten, het moet gewoon dik worden terwijl je het zachtjes laat koken.quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:26 schreef Tinuviel het volgende:
Ik heb het ook gekookt: 2 minuten op laag vuur zoals op de verpakking stond. Op internet las ik de tip om gelatine bij te doen. Maar die heb ik niet in huis. Ik denk ik zet hem gewoon overnacht in de koelkast en smeer de creme morgen tussen de deegbodems.
Ik hoop het ook. De smaak is in ieder geval top. de creme is echt superlekker.quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:30 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
van wat ik me herinner van puddingpoeders moet dat echt wel dik worden tijdens het koken. Tijd moet je dan niet teveel waarde aan hechten, het moet gewoon dik worden terwijl je het zachtjes laat koken.
Ik hoop dat het nog wat wordt
Die kersenbloesems zijn leuk. Hoe heb je die gemaakt?quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:38 schreef laziness het volgende:
Swiss Cake Roll met kersenbloesem patroon
[ afbeelding ]
Nou dat is best apartquote:Op woensdag 7 mei 2014 22:41 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Die kersenbloesems zijn leuk. Hoe heb je die gemaakt?
mooi!quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:38 schreef laziness het volgende:
Swiss Cake Roll met kersenbloesem patroon
[ afbeelding ]
Ik snap hier helemaal niks van, maar ik vind wel dat het er hartstikke tof uitziet!quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:42 schreef laziness het volgende:
[..]
Nou dat is best apart
Met mijn duim en dan bak je eerst enkel die roze 'blaadjes' en daarna schenk je het witte beslag er overheen.
Heb jij of iemand anders misschien een idee wat er fout ging met mijn creme? In het recept stond 250ml appelsap en 250 ml witte wijn mengen. Puddingpoeder mengen met 2 eigeel en een klein beetje van de witte wijn en appelsap mengsel. De rest van het witte wijn/ appelsap mengsel met suiker verwarmen totdat het kookt. Daarna mengen met het aangemaakte puddingpoeder. Volgens taartrecept gebeurt dat niet op het vuur. Ik heb het wel weer op het vuur gedaan zoals de aanwijzing op de puddingverpakking en 2 minuten op zacht vuur gekookt. Het werd alleen niet dik. Had ikhet langer op het vuur moeten laten of vuur iets hoger?quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:30 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
van wat ik me herinner van puddingpoeders moet dat echt wel dik worden tijdens het koken. Tijd moet je dan niet teveel waarde aan hechten, het moet gewoon dik worden terwijl je het zachtjes laat koken.
Ik hoop dat het nog wat wordt
Dankje. Stel, ik heb al een receptje voor deeg. Wat zou ik er in dat geval aan toe kunnen voegen om het steviger te maken?quote:Op zondag 4 mei 2014 14:11 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Steviger deeg gebruiken? Zanddeeg is geloof ik geschikt
Wat is je recept?quote:Op donderdag 8 mei 2014 08:04 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Dankje. Stel, ik heb al een receptje voor deeg. Wat zou ik er in dat geval aan toe kunnen voegen om het steviger te maken?
Nou, in dit geval had ik onderstaand recept nagemaakt.quote:
Wat mooi! Echt heel cute Die koekjes hierboven zien er ook lekker uit!quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:38 schreef laziness het volgende:
Swiss Cake Roll met kersenbloesem patroon
[ afbeelding ]
Koekjes zakken altijd wel een beetje uit.quote:Op donderdag 8 mei 2014 08:08 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Nou, in dit geval had ik onderstaand recept nagemaakt.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)d-met-kardemom.dhtml
Op zich waren ze goed gelukt en erg lekker, maar het gebeurt me gewoon telkens dat mijn koekjes een beetje uitzakken. In dit geval viel het niet op, maar laatst had ik wel erg platte pepernoten en ook als je figuurtjes wilt maken is het niet mooi. Volgens mij had ik in het laatste geval het meest simpele recept met zanddeeg. Kan het evt. ook aan de oven liggen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |