Vlaams bruin, stuk minder zuur dan geuze.quote:
Nee, alleen skuum helaas. Nou ja, helaas? Ik was al blij.quote:Op woensdag 7 mei 2014 07:23 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ja dat zag ik op een foto van de tap smaakt zoveel beter dan van fles. Enkel skuum? Of ook eyerlander enzulks op fles?
Goed aan te komen gelukkigquote:Op woensdag 7 mei 2014 15:07 schreef corneel25 het volgende:
Weet niet of je het in Nederland gemakkelijk kan krijgen, maar orval is echt lekker
Skuum is van tap echt zoveel beter. Heb je ze allemaal al gehad btw?quote:Op woensdag 7 mei 2014 15:16 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Nee, alleen skuum helaas. Nou ja, helaas? Ik was al blij.
Zo helaas vond ik dat indd niet .quote:Op woensdag 7 mei 2014 15:16 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Nee, alleen skuum helaas. Nou ja, helaas? Ik was al blij.
Niet allemaal, ehh, skuumkoppe obviously, de tripel, de springtij en de stormbock.quote:Op woensdag 7 mei 2014 17:47 schreef Qwea het volgende:
[..]
Skuum is van tap echt zoveel beter. Heb je ze allemaal al gehad btw?
Hier zit jequote:
Ik schat dat eigenlijk niet hoger in dan een op drie. Afgaande op de ingrediëntenlijsten van de bieren die ik zo her en der zie/drink.quote:Op woensdag 7 mei 2014 11:16 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Zo goed als elk bier zit wel een specerij in, als korianderzaad, sinaasappelschil etc etc.
rheinheitsgebot is leuk en aardig, maar in mn stout bijvoorbeeld mag best wat koffie zitten. zo zijn er nog veel meer voorbeelden. we hebben het dus niet over e nummers of conserveringsmiddelen (hertogjan grand prestige bijv......) maar gewoon over verantwoorde, natuurlijke ingrediënten die echt iets toe te voegen hebben.quote:Op woensdag 7 mei 2014 11:36 schreef GeorgeJones het volgende:
Echt niet. Duits is Rheinheitsgebot (niets anders dan water, malt en Hop) en de bieren die ik uitzoek hebben niets anders aan boord dan water, malt en hop. Anders laat ik ze staan.
Springtij staat hier ook in de kast, misschien van het weekend maar eens los trekken.quote:Op woensdag 7 mei 2014 18:11 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Niet allemaal, ehh, skuumkoppe obviously, de tripel, de springtij en de stormbock.
(stormbock )
Nice!quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:40 schreef rubbereend het volgende:
zondag speciaalbierfestival in Den Bosch
De tripel is inderdaad niet de topper uit het assortiment van St. Bernardus. Welke GC heb je gehad? De Classic? Dan heb je inderdaad een prima bier te pakken, staat ook goed bekend. Sowieso maken ze daar bij 't Anker goed spul, want de beide Cuvee van de Keizers -rood en blauw- zijn ook erg lekker. Vooral de blauwe behoort wel tot mijn toppers.quote:Op donderdag 8 mei 2014 02:25 schreef Waffle het volgende:
Vandaag gouden Carolus en st bernardus tripel gehad. Vooral de eerste vond ik erg geslaagd.
Het E-nummer in HJ Grand Prestige is gewoon karamel (oftewel gesmolten suiker). Een E-nummer betekent niet dat iets onnatuurlijk of slecht is hč. Vitamine C heeft ook een E-nummer.quote:Op woensdag 7 mei 2014 22:51 schreef mckroket het volgende:
[..]
rheinheitsgebot is leuk en aardig, maar in mn stout bijvoorbeeld mag best wat koffie zitten. zo zijn er nog veel meer voorbeelden. we hebben het dus niet over e nummers of conserveringsmiddelen (hertogjan grand prestige bijv......) maar gewoon over verantwoorde, natuurlijke ingrediënten die echt iets toe te voegen hebben.
Ieder zijn ding. Het is ook niet dat ik vind dat het zo hoort, zo vind ik het gewoon lekker. En laten we eerlijk zijn, uiteindelijk is bier niet goed voor je. En ik heb de stelregel in het leven dat al het eten en drinken dat niet goed voor me is, wel zo gruwelijk lekker moet zijn anders laat ik het staan. Geld dus voor bier met smaakjes maar ook voor multivlaaienquote:Op woensdag 7 mei 2014 22:51 schreef mckroket het volgende:
[..]
rheinheitsgebot is leuk en aardig, maar in mn stout bijvoorbeeld mag best wat koffie zitten. zo zijn er nog veel meer voorbeelden. we hebben het dus niet over e nummers of conserveringsmiddelen (hertogjan grand prestige bijv......) maar gewoon over verantwoorde, natuurlijke ingrediënten die echt iets toe te voegen hebben.
het klopt, maar ik bedoel dat het een beetje raar is om je bier extra te kleuren puur voor de commercie. als het bier lichter is boeit niemand dat toch? maar volgens mij willen ze het bier een bepaalde positie in de markt geven maar durven ze geen extremere smaak te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van nog donkerdere mouten.quote:Op donderdag 8 mei 2014 10:10 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Het E-nummer in HJ Grand Prestige is gewoon karamel (oftewel gesmolten suiker). Een E-nummer betekent niet dat iets onnatuurlijk of slecht is hč. Vitamine C heeft ook een E-nummer.
En als iemand graag volgens het Reinheitsgebot (zonder h, het gaat niet over die sloot) wil drinken heeft hij vooral zichzelf daarmee.
ik snap je wel, en ze maken heerlijk bier. maar je kan dus eigenlijk niks drinken. want elk ander hooggistend bier word hergist door middel van suiker. dat is al verboden volgens het reinheitsgebot.quote:Op donderdag 8 mei 2014 11:54 schreef GeorgeJones het volgende:
[..]
Ieder zijn ding. Het is ook niet dat ik vind dat het zo hoort, zo vind ik het gewoon lekker. En laten we eerlijk zijn, uiteindelijk is bier niet goed voor je. En ik heb de stelregel in het leven dat al het eten en drinken dat niet goed voor me is, wel zo gruwelijk lekker moet zijn anders laat ik het staan. Geld dus voor bier met smaakjes maar ook voor multivlaaien
Vind hem zwaar tegenvallen. Zowel van tap als van fles.quote:Op donderdag 8 mei 2014 08:26 schreef Piet__Piraat het volgende:
Springtij staat hier ook in de kast, misschien van het weekend maar eens los trekken.
Chouffe niet bijzonder? Die heeft juist wel een -positief- aparte smaak vind ik .quote:Op donderdag 8 mei 2014 16:05 schreef uniekhoorn het volgende:
La Chouffe... niet bijzonder. En een Texelse springtij, lekker
Ik heb hier één flesje. Zal 'm zo eens koud leggen voor morgen, maar heel veel verwacht ik er inderdaad ook niet van.quote:Op donderdag 8 mei 2014 15:12 schreef Qwea het volgende:
[..]
Vind hem zwaar tegenvallen. Zowel van tap als van fles.
Niet te koud. Zou hem 30 min van te voren koelen, dan is ie nog het best te zuipen. Maar je hoeft er idd niet veel van te verwachten.quote:Op donderdag 8 mei 2014 18:29 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Chouffe niet bijzonder? Die heeft juist wel een -positief- aparte smaak vind ik .
[..]
Ik heb hier één flesje. Zal 'm zo eens koud leggen voor morgen, maar heel veel verwacht ik er inderdaad ook niet van.
Ik had de tripel van gc.quote:Op donderdag 8 mei 2014 08:26 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Springtij staat hier ook in de kast, misschien van het weekend maar eens los trekken.
[..]
Nice!
Helaas heb ik dan al andere verplichtingen. Wel 1e Pinksterdag Bierfeesten in Nijmegen, ook mooi!
[..]
De tripel is inderdaad niet de topper uit het assortiment van St. Bernardus. Welke GC heb je gehad? De Classic? Dan heb je inderdaad een prima bier te pakken, staat ook goed bekend. Sowieso maken ze daar bij 't Anker goed spul, want de beide Cuvee van de Keizers -rood en blauw- zijn ook erg lekker. Vooral de blauwe behoort wel tot mijn toppers.
Dat vind ik juist één van de minsten... net wat te zuur.quote:
Vooral koriander datquote:Op donderdag 8 mei 2014 18:29 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Chouffe niet bijzonder? Die heeft juist wel een -positief- aparte smaak vind ik .
[..]
Ik heb hier één flesje. Zal 'm zo eens koud leggen voor morgen, maar heel veel verwacht ik er inderdaad ook niet van.
Dit was de oersoep Into the Wild (Bruisend & Blond).quote:Op vrijdag 9 mei 2014 08:02 schreef Piet__Piraat het volgende:
Oersoep... daar heb ik wel eens één of andere donkere variant van gehad. Fokking dure fles, en het bier smaakte flauw en naar blik. Sindsdien niet meer gedronken
[..]
Dat vind ik juist één van de minsten... net wat te zuur.
Toevallig afgelopen weekend nog de HJ Grand Prestige en de Bernardus Abt 12 naast elkaar geproefd, dan is de GP echt een simpel oppervlakkig biertje.quote:Op donderdag 8 mei 2014 14:17 schreef mckroket het volgende:
[..]
het klopt, maar ik bedoel dat het een beetje raar is om je bier extra te kleuren puur voor de commercie. als het bier lichter is boeit niemand dat toch? maar volgens mij willen ze het bier een bepaalde positie in de markt geven maar durven ze geen extremere smaak te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van nog donkerdere mouten.
Als in: bieren van Jopen in Haarlem? Een beetje. Door de bank genomen niet onaardig.quote:
Van dat stel ken ik alleen de Extra Stout... Maar hier op het forum schijnt men van Jopen wel gecharmeerd te zijn.quote:Op vrijdag 9 mei 2014 17:17 schreef Spaardertje het volgende:
http://www.geschenkbezorg(...)/jopen-biergeschenk/
Deze heb ik vandaag voor mezelf gekocht. en ook een sixpack bokbier.
Oke leuk! Ook heb ik een kratje leffe gekocht met allemaal flesjes verschillende leffe bier.quote:Op vrijdag 9 mei 2014 17:20 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Van dat stel ken ik alleen de Extra Stout... Maar hier op het forum schijnt men van Jopen wel gecharmeerd te zijn.
Ben er geen fan vanquote:
Ik heb een zekere affiniteit voor de Ongelovige Thomas.quote:
Jopen is een van de beste brouwers van NL. Hun meesterstuk 2012 is heerlijk. Jacobus rpa is een heel fijn biertje met een laag percentage, net zoals hoppenbier. Mooie nel is ook erg goed.quote:Op vrijdag 9 mei 2014 17:14 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Als in: bieren van Jopen in Haarlem? Een beetje. Door de bank genomen niet onaardig.
Dat kan ik inmiddels bevestigen. Hij is niet verkeerd, maar ook niet echt spannend. Leuk voor de afwisseling, maar voor die prijs kan ik ook betere kwaliteitsbieren uitzoekenquote:Op donderdag 8 mei 2014 18:34 schreef Qwea het volgende:
[..]
Niet te koud. Zou hem 30 min van te voren koelen, dan is ie nog het best te zuipen. Maar je hoeft er idd niet veel van te verwachten.
Thomas & Kenauquote:Op zaterdag 10 mei 2014 04:15 schreef mckroket het volgende:
Ik moet zeggen dat ik al enkele jopen heb geprobeert, heb er nog geen gevonden die ik nog een keer zou drinken.. ik zie altijd dat iedereen enthousiast erover is dus probeer ik weer een bier, maar elke keer valt het tegen. Niet mijn smaak. En als ik iets willekeurigs probeer van bijvoorbeeld emelisse of de molen vind ik alles lekker! zelfs de vage experimenten terwijl ik bijv de tripel van jopen al niks vind. Van ramses bier ben ik trouwens fan; alles is single hop en gedryhopped (ook de tripels, stouts, porters etc)
Het is en blijft een kwestie van smaak. Ik ben zeer gecharmeerd van hun bokbieren (regulier en Johannieter). Hun Extra Stout vind ik ook fijn en hun meesterstuk bieren kunnen me ook wel bekoren. De Rye Imperial Stout versie met name was zeer geslaagd (Meesterstuk 2013 was dat volgens mij).quote:Op zaterdag 10 mei 2014 04:15 schreef mckroket het volgende:
Ik moet zeggen dat ik al enkele jopen heb geprobeert, heb er nog geen gevonden die ik nog een keer zou drinken.. ik zie altijd dat iedereen enthousiast erover is dus probeer ik weer een bier, maar elke keer valt het tegen. Niet mijn smaak. En als ik iets willekeurigs probeer van bijvoorbeeld emelisse of de molen vind ik alles lekker! zelfs de vage experimenten terwijl ik bijv de tripel van jopen al niks vind. Van ramses bier ben ik trouwens fan; alles is single hop en gedryhopped (ook de tripels, stouts, porters etc)
Skuumkoppe vind ik ook echt heel lekker van Texels. Eigenlijk alles wel..quote:Op donderdag 8 mei 2014 16:05 schreef uniekhoorn het volgende:
La Chouffe... niet bijzonder. En een Texelse springtij, lekker
Ja hier. Nog nooit een biertje gehad van 'ja super'. 1 was ronduit gewoon smerig al weet ik niet meer welke dat was. Ooit een bier van de maand geweest bij de proeflokalen. Ook heb ik ooit meegedaan met een proefpakketje van een vriend van me. Ook niet echt iets dat ik dacht, 'ja'. Hun pils is wel ok.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |