Erasmo | zondag 16 maart 2014 @ 12:49 |
Spek, wie houdt er niet van? Met de reuzel die overblijft na het bakken kun je blijkbaar een mayonaise in elkaar klussen: http://dinersjournal.blog(...)rue&_type=blogs&_r=0 Volgende keer als ik vetspek ga uitbakken zeker proberen ![]() | |
Fok-it | zondag 16 maart 2014 @ 13:03 |
Als je 200 kilo wilt wegen met dichtgeslibde aderen is dat zeker een lekker idee ja! | |
Magica | zondag 16 maart 2014 @ 13:04 |
Hoe smelt je spek dan eigenlijk? | |
Geralt | zondag 16 maart 2014 @ 13:06 |
Ik heb zojuist binnensmonds gevomeerd ![]() ![]() | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 13:09 |
![]() ![]() ![]() | |
bas-beest | zondag 16 maart 2014 @ 13:36 |
![]() Dat jij nou niet kan matigen, wil nog niet zeggen dat iemand anders dat ook niet kan. | |
MrBanaan1 | zondag 16 maart 2014 @ 13:59 |
Klinkt echt vreselijk moet ik eerlijk zeggen ![]() ![]() | |
Weltschmerz | zondag 16 maart 2014 @ 14:29 |
Ik kan het linkje niet openen, maar het spreekt mij op voorhand ook niet meteen erg aan, terwijl ik helemaal niet van olie hou. Botervet zou op zich ook moeten kunnen, maar dan wordt de mayo vast te kazig. Die vleessmaak lijkt me niet zo heel lekker, zou dan eerder voor eendenvet gaan of een visvet. | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 14:32 |
Reuzel komt niet van spek he? Maar van vet dat om de organen zit. ![]() Zelf reuzel makn Niet dat uitgebakken spekvet niet lekker is! Als er spekjes door mijn sla gaan, dan gebruik ik het warme spekvet regelmatig om vinaigrette mee te maken. In plaats van de olie. Lekker met grove mosterd, beetje knoflook, citroensap, zout, peper en rijst- of sherry azijn. Vooral lekker in aardappelsalade. Vinnik. | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 14:39 |
In 100g reuzel zit ongeveer 900kCal. In 100g olijfolie of welke andere soort olie dan ook zitten ook ongeveer 900kCal. Dus waarom nou opeens geen steigeren als er reuzel wordt gebruikt ipv olie? | |
Fok-it | zondag 16 maart 2014 @ 14:40 |
Nou ik weet niet hoor ![]() ![]() | |
DancingPhoebe | zondag 16 maart 2014 @ 14:41 |
Terwijl je wel lekker 100 gram reuzel weg gaat zitten duwen ![]() ![]() ![]() | |
Fok-it | zondag 16 maart 2014 @ 14:42 |
De dikkertjes vast wel ![]() | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 14:42 |
Logica.... ![]() Mensen die bakken in mayo.... ![]() | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 14:44 |
Je moet dan ook niet enkel naar de calorieën kijken, maar ook naar de soorten vet. | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 14:45 |
Welnee. | |
Fok-it | zondag 16 maart 2014 @ 14:46 |
Dat zeg ik toch ook niet? tering wat een domme muts ben jij | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 14:58 |
![]() | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 15:20 |
Ik weet prima het verschil. En ik weet ook prima wat de meningen daarover zijn. En dat die meningen verdeeld zijn, maar dat weet jij dan weer niet. | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 15:22 |
Nee, jij begint over de hoeveel olie die jij gebruikt als je BAKT in een topic over mayonaise. Dat is lekker slim. Vertel meteen ook even hoeveel olie je gebruikt als aardappelen in de oven bakt. Net zo relevant. | |
Fok-it | zondag 16 maart 2014 @ 15:24 |
![]() 100 gr olijfolie en 100 gr mayonaise is totaal niet te vergelijken,aangezien je veel meer gram aan mayonaise verbruikt dan de hoeveelheid olijfolie. Maar je zal wel een dikke zeug zijn die zich probeert te verdedigen ![]() | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 15:26 |
Mijn vergelijking is die tussen mayonaise gemaakt met 100g olie of mayonaise gemaakt met 100g reuzel. Maar bij jou zal een kilo veren ook vast veel lichter zijn dan een kilo ijzer. | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 15:30 |
Ik heb het over feiten, niet meningen. | |
Mord_Sith | zondag 16 maart 2014 @ 15:31 |
Doe's ff normaal zeg. | |
Weltschmerz | zondag 16 maart 2014 @ 15:34 |
Meteen in de stress schieten bij reuzel en beginnen te blaten over 200kg en dichtgeslibde aderen is meer iets voor mensen die met hun gewicht worstelen dan voor mensen die het onder controle hebben. | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 15:38 |
Whoehahahahahahahahahaha, feiten, zegt ie. ![]() | |
Fok-it | zondag 16 maart 2014 @ 15:39 |
![]() | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 15:40 |
Rare ideeen heb jij toch over waar je allemaal dik van wordt. Durf je nog wel te leven als je denkt dat je van lachen al dik wordt? | |
Fok-it | zondag 16 maart 2014 @ 15:41 |
Goh, sarcasme blijft toch lastig voor sommige. | |
seasushi | zondag 16 maart 2014 @ 15:49 |
calorie nazi's zijn nog erger dan taal nazi's OT te veel moeite om zelf te maken, maar ik ben wel benieuwd naar de smaak. | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 15:51 |
Ja dude, er is een feitelijk verschil tussen verzadigd en onverzadigd vet en hoe het lichaam ermee omgaat. | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 15:54 |
Ja, het verschil tussen verzadigd en overzadigd vet is een feit, maar hoe het lichaam daarmee omgaat niet. Je mag echt VINDEN wat je wilt, maar ga het alsjeblieft niet verkopen als feit. | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 15:56 |
![]() Als ik thuis ben kan ik ook nog voor je in mijn biochemie boek kijken. ![]() | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 15:57 |
Ja, het voedingscentrum heeft er ook een mening over. Knap gevonden van je. Kijk, zal ik ook even googelen: http://www.telegraaf.nl/v(...)adigde_vetten__.html http://www.nieuwsvoordiet(...)dogma-ter-discussie/ http://www.eetgoedvoeljeg(...)d-vet-is-gezond.html En nee, ik probeer niemand te overtuigen dat het ene vet wel en het andere niet gezond/ongezond is! Alleen mijn stelling dat de meningen er nogal over verdeeld zijn. Wat iemand gelooft en welke mening ie deelt moet ie vooral zelf weten, maar lul niet dat jouw mening een feit is. [ Bericht 83% gewijzigd door RobinOok op 16-03-2014 16:09:15 ] | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 16:14 |
Jij verklaart de zwaartekracht zeker ook tot mening als het je even goed uitkomt? | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 16:25 |
Oh my god. Voedingsleer vergelijken met natuurwetten. Fuck. Ik geef het op. | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 16:28 |
Wetenschappelijke feiten tot meningen degraderen. ![]() ![]() | |
motorbloempje | zondag 16 maart 2014 @ 16:30 |
Rez, ga lekker je professor in de aars neuken ofzo in plaats van als eerstejaars studentje hier lekker te fappen op het betweterig doen. Kusje. Lobi. | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 16:31 |
![]() | |
Fok-it | zondag 16 maart 2014 @ 16:35 |
doe normaal, je zit in CUL niet in KLB [ Bericht 92% gewijzigd door Mord_Sith op 16-03-2014 16:36:11 ] | |
Fok-it | zondag 16 maart 2014 @ 16:38 |
Oh en een mod die zo reageert is natuurlijk wel normaal ![]() | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 16:42 |
Dat is moblo, die is nou eenmaal niet anders, jwz. ![]() | |
motorbloempje | zondag 16 maart 2014 @ 16:45 |
Je moeder, jonguh. | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 16:47 |
Ga jij je nou maar weer met taal bemoeien, hou ik me wel bezig met biochemie, oké? | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 17:50 |
Doe dat dan ook. En lul niet over gezondheid en voeding. | |
zakschijt | zondag 16 maart 2014 @ 18:13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
zakschijt | zondag 16 maart 2014 @ 18:15 |
![]() ![]() ![]() Wat een gezeik hier zeg..... | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 18:15 |
Biochemie onderzoekt alle reacties in de cel, waaronder stofwisselingsreacties. Lipiden behoren ook tot de belangrijkste stoffen van dit onderzoeksgebied. Maar goed, ga jij maar lekker Sonja Bakker en de Telegraaf geloven dan, houd ik me wel met wetenschap bezig. ![]() | |
Fok-it | zondag 16 maart 2014 @ 18:17 |
![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 18:27 |
Stofwisselingsreacties juist ja. Hop, gaat moleculen tellen, sufkut. Maar pretendeer aub niet ook iets te weten van voeding en gezondheid, want op dat gebied val je behoorlijk door de mand. Los van welk kamp je kiest, weet je niet eens dat er kampen zijn. ![]() Bovendien trek je conclusies en barst je van de vooroordelen. Eigenlijk ben je niet zo geschikt voor de wetenschap. Maar daar kom je vanzelf nog wel achter. | |
motorbloempje | zondag 16 maart 2014 @ 18:30 |
Reuzel dus. Binnenkort maar weer 's een eckte pie maken ![]() | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 18:35 |
Haha, zal hartelijk om je lachen als ik ooit promoveer. grgr | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 18:38 |
Sodefuck, wat een zelfoverschatting. Eerstejaars en dan al opscheppen over promoveren. ![]() | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 18:40 |
Sodefuck, wat een domme doos, beetje denken dat biochemie los staat van voeding. ![]() | |
Rezania | zondag 16 maart 2014 @ 18:41 |
Gvd, kansloos dit, zowel voor jou als voor mij, dag. | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 18:44 |
Dag, loser. ![]() Kom nog maar eens terug als je wel weet waar je het over hebt. | |
Fok-it | zondag 16 maart 2014 @ 18:45 |
Veel plezier op de sociale werkplaats morgen | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 18:46 |
Gaat koken, mens. Of in jouw geval: bakken in mayonaise. ![]() | |
Cat-astrophe | zondag 16 maart 2014 @ 19:00 |
Een reuzelrel! Die had ik nog niet meegemaakt. ![]() | |
leeell | zondag 16 maart 2014 @ 19:03 |
dierlijke vetten = beste vetten; ganzenvet, reuzel, spekvet en roomboter ![]() bakken in olijfolie = nee , dat hou ik voor koude toepassingen en arachideolie voor de andere warme bereidingen die zonder dierlijk vet mogen. voorderest nooit wat anders gebruikt en zeker niet van plan. | |
ElDinosaur | zondag 16 maart 2014 @ 19:06 |
Ga eerst maar eens recente bronnen opzoeken ipv je 'biochemie boek'. Op pubmed staan genoeg artikelen over recent onderzoek die de 40(!) jaar oude conclusies over de invloed van verzadigde vetten tegenspreken. http://www.ncbi.nlm.nih.(...)-disease-questioned/ Geen wonder dat de gemiddelde Nederlander nog steeds lekker light blijft eten. Spinazie is zeker ook nog steeds de beste manier om ijzer binnen te krijgen. ![]() | |
leeell | zondag 16 maart 2014 @ 19:28 |
De gemiddelde Nederlander eet vooral niet divers ; groente / aardappelen / vlees / pakjesvoedsel verder komen ze vaak niet. maar ze letten wel op hun cholesterol hoor 11!!111einz , door elke godverdomde dag margarine in cake, margarine in de saus, margarine voor de biefstuk, margarine op brood en margarine door de puree. dat sterf ik liever 20 jaar eerder. maar goed, het is dus veel beter om elk soort vet te gebruiken maar dan wel in een gevarieerd (kernwoord voor de margarine-moeders die het niet snappen) dieet. DUS bak je biefstuk in roomboter, monteer je saus af met veel roomboter, bak je aardappeltjes in ganzenvet of spekvet, verwen jezelf eens door een broodje gezouten roomboter te nemen en maak je cake met voldoende eigeel en boter ![]() je bent een Nederlander voor een reden, op dit patroon zijn we nu eenmaal gebouwd | |
Kloonhommel | zondag 16 maart 2014 @ 19:45 |
![]() | |
zakschijt | zondag 16 maart 2014 @ 21:28 |
![]() | |
Spanky78 | zondag 16 maart 2014 @ 21:31 |
Nou, dan weet je ook wel dat er mbt verzadigd en onverzadigd vet veel discussie is over de effecten. Alleen van transvetten is inmiddels wel behoorlijk aangetoond dat ze ongezond zijn. Je klinkt als een domme wetenschapper, of een heel onervaren exemplaar. Ook in wetenschap zijn zaken zelden zwart of wit. Misschien verstandig om iets minder hoog van de toren te blazen... | |
Pap89 | zondag 16 maart 2014 @ 21:36 |
Dit topic ![]() Pretentieus gewauwel met "feitelijke meningen"
| |
Pietverdriet | zondag 16 maart 2014 @ 21:56 |
Je hebt beide nodig | |
Pietverdriet | zondag 16 maart 2014 @ 21:59 |
Nergens wordt zoveel dierlijk vet gegeten als in Frankrijk, vette kaas, room, boter, vet vlees, vette lever, en nergens ligt het aantal hart en vaatziektes zo laag als in Frankrijk (op japan na) | |
Rami. | zondag 16 maart 2014 @ 22:16 |
Ongelofelijk dat deze onzin nog steeds op voedingscentrum staat ![]() | |
Immerdebestebob | zondag 16 maart 2014 @ 22:27 |
Die zijn sowieso veel te stellig naar mijn idee. Wel meer van die dingen. Enige is als je die dingen aanhoudt, je wel redelijk gezond leeft. | |
Spanky78 | zondag 16 maart 2014 @ 22:40 |
En in Japan eten ze juist weer heel weinig vet, maar enorm zout... | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 22:42 |
Ja, zeg, waar waren jullie vanmiddag allemaal? ![]() | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 22:43 |
En zeer eenzijdig. | |
Immerdebestebob | zondag 16 maart 2014 @ 22:44 |
Kwam er pas net echter dat dit een reltopic was ![]() | |
RobinOok | zondag 16 maart 2014 @ 23:15 |
Nou, vooruit dan. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 17 maart 2014 @ 10:34 |
Ik vind smout trouwens erg lekker, spekvet of ganzenvet, met kaantjes op een mooi stuk brood. Heerlijk. Rillettes trouwens ook, of confit. [ Bericht 14% gewijzigd door Pietverdriet op 17-03-2014 10:45:31 ] | |
habitue | maandag 17 maart 2014 @ 19:29 |
rel gemist ![]() | |
RobinOok | maandag 17 maart 2014 @ 19:38 |
Oh, er is geruimd. ![]() | |
habitue | maandag 17 maart 2014 @ 19:41 |
Maar een mayo met reuzel lijkt me wel echt vies. | |
RobinOok | maandag 17 maart 2014 @ 20:14 |
Welnee, alleen moet je het geen mayo noemen, het is eerder een soort hollandaise. Of wat ik dus doe, een warme vinaigrette. In de juiste toepassing zal dat vast lekker zijn. | |
zakschijt | dinsdag 18 maart 2014 @ 18:35 |
Har har....
|