FOK!forum / Culinesse à gogo / Mayonaise met reuzel
Erasmozondag 16 maart 2014 @ 12:49
Spek, wie houdt er niet van? Met de reuzel die overblijft na het bakken kun je blijkbaar een mayonaise in elkaar klussen:

http://dinersjournal.blog(...)rue&_type=blogs&_r=0

Volgende keer als ik vetspek ga uitbakken zeker proberen :9
Fok-itzondag 16 maart 2014 @ 13:03
Als je 200 kilo wilt wegen met dichtgeslibde aderen is dat zeker een lekker idee ja!
Magicazondag 16 maart 2014 @ 13:04
Hoe smelt je spek dan eigenlijk?
Geraltzondag 16 maart 2014 @ 13:06
Ik heb zojuist binnensmonds gevomeerd :X :r
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 13:09
fatCover.jpg

:') _O-
bas-beestzondag 16 maart 2014 @ 13:36
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 13:03 schreef Fok-it het volgende:
Als je 200 kilo wilt wegen met dichtgeslibde aderen is dat zeker een lekker idee ja!
:')

Dat jij nou niet kan matigen, wil nog niet zeggen dat iemand anders dat ook niet kan.
MrBanaan1zondag 16 maart 2014 @ 13:59
Klinkt echt vreselijk moet ik eerlijk zeggen :') :r
Weltschmerzzondag 16 maart 2014 @ 14:29
Ik kan het linkje niet openen, maar het spreekt mij op voorhand ook niet meteen erg aan, terwijl ik helemaal niet van olie hou. Botervet zou op zich ook moeten kunnen, maar dan wordt de mayo vast te kazig. Die vleessmaak lijkt me niet zo heel lekker, zou dan eerder voor eendenvet gaan of een visvet.
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 14:32
Reuzel komt niet van spek he? Maar van vet dat om de organen zit.

11026598334_d3b2b065eb_z.jpg
Zelf reuzel makn

Niet dat uitgebakken spekvet niet lekker is! Als er spekjes door mijn sla gaan, dan gebruik ik het warme spekvet regelmatig om vinaigrette mee te maken. In plaats van de olie. Lekker met grove mosterd, beetje knoflook, citroensap, zout, peper en rijst- of sherry azijn. Vooral lekker in aardappelsalade. Vinnik.
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 14:39
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 13:03 schreef Fok-it het volgende:
Als je 200 kilo wilt wegen met dichtgeslibde aderen is dat zeker een lekker idee ja!
In 100g reuzel zit ongeveer 900kCal.
In 100g olijfolie of welke andere soort olie dan ook zitten ook ongeveer 900kCal.

Dus waarom nou opeens geen steigeren als er reuzel wordt gebruikt ipv olie?
Fok-itzondag 16 maart 2014 @ 14:40
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

In 100g reuzel zit ongeveer 900kCal.
In 100g olijfolie of welke andere soort olie dan ook zitten ook ongeveer 900kCal.

Dus waarom nou opeens geen steigeren als er reuzel wordt gebruikt ipv olie?
Nou ik weet niet hoor :') Maar ik gebruik geen 100 gr olijfolie als ik wat bak :')
DancingPhoebezondag 16 maart 2014 @ 14:41
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:40 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Nou ik weet niet hoor :') Maar ik gebruik geen 100 gr olijfolie als ik wat bak :')
Terwijl je wel lekker 100 gram reuzel weg gaat zitten duwen :Y Met een lepeltje :Y Rechtstreeks uit het potje :Y
Fok-itzondag 16 maart 2014 @ 14:42
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:41 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Terwijl je wel lekker 100 gram reuzel weg gaat zitten duwen :Y Met een lepeltje :Y Rechtstreeks uit het potje :Y
De dikkertjes vast wel :Y
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 14:42
Logica.... :X

Mensen die bakken in mayo.... :?
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 14:44
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

In 100g reuzel zit ongeveer 900kCal.
In 100g olijfolie of welke andere soort olie dan ook zitten ook ongeveer 900kCal.

Dus waarom nou opeens geen steigeren als er reuzel wordt gebruikt ipv olie?
Je moet dan ook niet enkel naar de calorieën kijken, maar ook naar de soorten vet.
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 14:45
Welnee.
Fok-itzondag 16 maart 2014 @ 14:46
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:42 schreef RobinOok het volgende:
Logica.... :X

Mensen die bakken in mayo.... :?
Dat zeg ik toch ook niet?
tering wat een domme muts ben jij
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 14:58
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:45 schreef RobinOok het volgende:
Welnee.
:') Als jij het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetzuren niet weet kan je beter nu je mond houden.
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 15:20
Ik weet prima het verschil. En ik weet ook prima wat de meningen daarover zijn.
En dat die meningen verdeeld zijn, maar dat weet jij dan weer niet.
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 15:22
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:46 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Dat zeg ik toch ook niet?
tering wat een domme muts ben jij
Nee, jij begint over de hoeveel olie die jij gebruikt als je BAKT in een topic over mayonaise. Dat is lekker slim. Vertel meteen ook even hoeveel olie je gebruikt als aardappelen in de oven bakt. Net zo relevant.
Fok-itzondag 16 maart 2014 @ 15:24
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 15:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, jij begint over de hoeveel olie die jij gebruikt als je BAKT in een topic over mayonaise. Dat is lekker slim. Vertel meteen ook even hoeveel olie je gebruikt als aardappelen in de oven bakt. Net zo relevant.
:')___
100 gr olijfolie en 100 gr mayonaise is totaal niet te vergelijken,aangezien je veel meer gram aan mayonaise verbruikt dan de hoeveelheid olijfolie.

Maar je zal wel een dikke zeug zijn die zich probeert te verdedigen :W
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 15:26
Mijn vergelijking is die tussen mayonaise gemaakt met 100g olie of mayonaise gemaakt met 100g reuzel.

Maar bij jou zal een kilo veren ook vast veel lichter zijn dan een kilo ijzer.
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 15:30
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 15:20 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet prima het verschil. En ik weet ook prima wat de meningen daarover zijn.
En dat die meningen verdeeld zijn, maar dat weet jij dan weer niet.
Ik heb het over feiten, niet meningen.
Mord_Sithzondag 16 maart 2014 @ 15:31
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 15:24 schreef Fok-it het volgende:

[..]

:')___
100 gr olijfolie en 100 gr mayonaise is totaal niet te vergelijken,aangezien je veel meer gram aan mayonaise verbruikt dan de hoeveelheid olijfolie.

Maar je zal wel een dikke zeug zijn die zich probeert te verdedigen :W
Doe's ff normaal zeg.
Weltschmerzzondag 16 maart 2014 @ 15:34
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:42 schreef Fok-it het volgende:

[..]

De dikkertjes vast wel :Y
Meteen in de stress schieten bij reuzel en beginnen te blaten over 200kg en dichtgeslibde aderen is meer iets voor mensen die met hun gewicht worstelen dan voor mensen die het onder controle hebben.
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 15:38
quote:
1s.gif Op zondag 16 maart 2014 15:30 schreef Rezania het volgende:

[..]

Ik heb het over feiten, niet meningen.
Whoehahahahahahahahahaha, feiten, zegt ie. _O-
Fok-itzondag 16 maart 2014 @ 15:39
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 15:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Whoehahahahahahahahahaha, feiten, zegt ie. _O-
:') Maak je niet zo `dik''
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 15:40
Rare ideeen heb jij toch over waar je allemaal dik van wordt.
Durf je nog wel te leven als je denkt dat je van lachen al dik wordt?
Fok-itzondag 16 maart 2014 @ 15:41
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 15:40 schreef RobinOok het volgende:
Rare ideeen heb jij toch over waar je allemaal dik van wordt.
Durf je nog wel te leven als je denkt dat je van lachen al dik wordt?
Goh, sarcasme blijft toch lastig voor sommige.
seasushizondag 16 maart 2014 @ 15:49
calorie nazi's zijn nog erger dan taal nazi's

OT te veel moeite om zelf te maken, maar ik ben wel benieuwd naar de smaak.
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 15:51
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 15:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Whoehahahahahahahahahaha, feiten, zegt ie. _O-
Ja dude, er is een feitelijk verschil tussen verzadigd en onverzadigd vet en hoe het lichaam ermee omgaat.
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 15:54
Ja, het verschil tussen verzadigd en overzadigd vet is een feit, maar hoe het lichaam daarmee omgaat niet. Je mag echt VINDEN wat je wilt, maar ga het alsjeblieft niet verkopen als feit.
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 15:56
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 15:54 schreef RobinOok het volgende:
Ja, het verschil tussen verzadigd en overzadigd vet is een feit, maar hoe het lichaam daarmee omgaat niet. Je mag echt VINDEN wat je wilt, maar ga het alsjeblieft niet verkopen als feit.
:')! http://www.voedingscentru(...)r-verzadigd-vet.aspx

Als ik thuis ben kan ik ook nog voor je in mijn biochemie boek kijken. :W
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 15:57
Ja, het voedingscentrum heeft er ook een mening over.
Knap gevonden van je.

Kijk, zal ik ook even googelen:
http://www.telegraaf.nl/v(...)adigde_vetten__.html
http://www.nieuwsvoordiet(...)dogma-ter-discussie/
http://www.eetgoedvoeljeg(...)d-vet-is-gezond.html

En nee, ik probeer niemand te overtuigen dat het ene vet wel en het andere niet gezond/ongezond is!
Alleen mijn stelling dat de meningen er nogal over verdeeld zijn.
Wat iemand gelooft en welke mening ie deelt moet ie vooral zelf weten, maar lul niet dat jouw mening een feit is.

[ Bericht 83% gewijzigd door RobinOok op 16-03-2014 16:09:15 ]
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 16:14
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 15:57 schreef RobinOok het volgende:
Ja, het voedingscentrum heeft er ook een mening over.
Knap gevonden van je.

Kijk, zal ik ook even googelen:
http://www.telegraaf.nl/v(...)adigde_vetten__.html
http://www.nieuwsvoordiet(...)dogma-ter-discussie/
http://www.eetgoedvoeljeg(...)d-vet-is-gezond.html

En nee, ik probeer niemand te overtuigen dat het ene vet wel en het andere niet gezond/ongezond is!
Alleen mijn stelling dat de meningen er nogal over verdeeld zijn.
Wat iemand gelooft en welke mening ie deelt moet ie vooral zelf weten, maar lul niet dat jouw mening een feit is.
Jij verklaart de zwaartekracht zeker ook tot mening als het je even goed uitkomt?
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 16:25
Oh my god.
Voedingsleer vergelijken met natuurwetten.
Fuck.
Ik geef het op.
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 16:28
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Oh my god.
Voedingsleer vergelijken met natuurwetten.
Fuck.
Ik geef het op.
Wetenschappelijke feiten tot meningen degraderen. :') De werking van de glycolyse is zeker ook maar een mening? _O-
motorbloempjezondag 16 maart 2014 @ 16:30
Rez, ga lekker je professor in de aars neuken ofzo in plaats van als eerstejaars studentje hier lekker te fappen op het betweterig doen.

Kusje.

Lobi.
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 16:31
:')
Fok-itzondag 16 maart 2014 @ 16:35
doe normaal, je zit in CUL niet in KLB

[ Bericht 92% gewijzigd door Mord_Sith op 16-03-2014 16:36:11 ]
Fok-itzondag 16 maart 2014 @ 16:38
Oh en een mod die zo reageert is natuurlijk wel normaal :')
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 16:42
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 16:38 schreef Fok-it het volgende:
Oh en een mod die zo reageert is natuurlijk wel normaal :')
Dat is moblo, die is nou eenmaal niet anders, jwz. :')
motorbloempjezondag 16 maart 2014 @ 16:45
quote:
1s.gif Op zondag 16 maart 2014 16:42 schreef Rezania het volgende:

[..]

Dat is moblo, die is nou eenmaal niet anders, jwz. :')
Je moeder, jonguh.
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 16:47
quote:
2s.gif Op zondag 16 maart 2014 16:45 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Je moeder, jonguh.
Ga jij je nou maar weer met taal bemoeien, hou ik me wel bezig met biochemie, oké?
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 17:50
Doe dat dan ook. En lul niet over gezondheid en voeding.
zakschijtzondag 16 maart 2014 @ 18:13
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 17:50 schreef RobinOok het volgende:
Doe dat dan ook. En lul niet over gezondheid en voeding.
_O- _O_ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^
zakschijtzondag 16 maart 2014 @ 18:15
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:32 schreef RobinOok het volgende:
Reuzel komt niet van spek he? Maar van vet dat om de organen zit.

[ link | afbeelding ]
Zelf reuzel makn

Niet dat uitgebakken spekvet niet lekker is! Als er spekjes door mijn sla gaan, dan gebruik ik het warme spekvet regelmatig om vinaigrette mee te maken. In plaats van de olie. Lekker met grove mosterd, beetje knoflook, citroensap, zout, peper en rijst- of sherry azijn. Vooral lekker in aardappelsalade. Vinnik.
>:) >:) O+

Wat een gezeik hier zeg.....
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 18:15
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 17:50 schreef RobinOok het volgende:
Doe dat dan ook. En lul niet over gezondheid en voeding.
Biochemie onderzoekt alle reacties in de cel, waaronder stofwisselingsreacties. Lipiden behoren ook tot de belangrijkste stoffen van dit onderzoeksgebied.

Maar goed, ga jij maar lekker Sonja Bakker en de Telegraaf geloven dan, houd ik me wel met wetenschap bezig. :W Veel plezier nog met je volproppen met reuzel.
Fok-itzondag 16 maart 2014 @ 18:17
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 18:15 schreef Rezania het volgende:

[..]

Biochemie onderzoekt alle reacties in de cel, waaronder stofwisselingsreacties. Lipiden behoren ook tot de belangrijkste stoffen van dit onderzoeksgebied.

Maar goed, ga jij maar lekker Sonja Bakker en de Telegraaf geloven dan, houd ik me wel met wetenschap bezig. :W Veel plezier nog met je volproppen met reuzel.
_O- _O_
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 18:27
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 18:15 schreef Rezania het volgende:

[..]

Biochemie onderzoekt alle reacties in de cel, waaronder stofwisselingsreacties.
Stofwisselingsreacties juist ja. Hop, gaat moleculen tellen, sufkut.
Maar pretendeer aub niet ook iets te weten van voeding en gezondheid, want op dat gebied val je behoorlijk door de mand. Los van welk kamp je kiest, weet je niet eens dat er kampen zijn. ;(

Bovendien trek je conclusies en barst je van de vooroordelen. Eigenlijk ben je niet zo geschikt voor de wetenschap. Maar daar kom je vanzelf nog wel achter.
motorbloempjezondag 16 maart 2014 @ 18:30
Reuzel dus.

Binnenkort maar weer 's een eckte pie maken :9
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 18:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Stofwisselingsreacties juist ja. Hop, gaat moleculen tellen, sufkut.
Maar pretendeer aub niet ook iets te weten van voeding en gezondheid, want op dat gebied val je behoorlijk door de mand. Los van welk kamp je kiest, weet je niet eens dat er kampen zijn. ;(

Bovendien trek je conclusies en barst je van de vooroordelen. Eigenlijk ben je niet zo geschikt voor de wetenschap. Maar daar kom je vanzelf nog wel achter.
Haha, zal hartelijk om je lachen als ik ooit promoveer. grgr
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 18:38
Sodefuck, wat een zelfoverschatting. Eerstejaars en dan al opscheppen over promoveren. :r
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 18:40
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 18:38 schreef RobinOok het volgende:
Sodefuck, wat een zelfoverschatting. Eerstejaars en dan al opscheppen over promoveren. :r
Sodefuck, wat een domme doos, beetje denken dat biochemie los staat van voeding. :r
Rezaniazondag 16 maart 2014 @ 18:41
Gvd, kansloos dit, zowel voor jou als voor mij, dag.
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 18:44
Dag, loser. :W
Kom nog maar eens terug als je wel weet waar je het over hebt.
Fok-itzondag 16 maart 2014 @ 18:45
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 18:44 schreef RobinOok het volgende:
Dag, loser. :W
Kom nog maar eens terug als je wel weet waar je het over hebt.
Veel plezier op de sociale werkplaats morgen
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 18:46
Gaat koken, mens. Of in jouw geval: bakken in mayonaise. :W
Cat-astrophezondag 16 maart 2014 @ 19:00
Een reuzelrel! Die had ik nog niet meegemaakt. _O- #teamrobin
leeellzondag 16 maart 2014 @ 19:03
dierlijke vetten = beste vetten; ganzenvet, reuzel, spekvet en roomboter O+
bakken in olijfolie = nee , dat hou ik voor koude toepassingen
en arachideolie voor de andere warme bereidingen die zonder dierlijk vet mogen.

voorderest nooit wat anders gebruikt en zeker niet van plan.
ElDinosaurzondag 16 maart 2014 @ 19:06
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 18:41 schreef Rezania het volgende:
Gvd, kansloos dit, zowel voor jou als voor mij, dag.
Ga eerst maar eens recente bronnen opzoeken ipv je 'biochemie boek'. Op pubmed staan genoeg artikelen over recent onderzoek die de 40(!) jaar oude conclusies over de invloed van verzadigde vetten tegenspreken.


http://www.ncbi.nlm.nih.(...)-disease-questioned/


Geen wonder dat de gemiddelde Nederlander nog steeds lekker light blijft eten. Spinazie is zeker ook nog steeds de beste manier om ijzer binnen te krijgen. :') En vooral niet meer dan 1 ei per week eten, anders krijg je gegarandeerd een hartaanval als je 50 bent.
leeellzondag 16 maart 2014 @ 19:28
De gemiddelde Nederlander eet vooral niet divers ;

groente / aardappelen / vlees / pakjesvoedsel

verder komen ze vaak niet.

maar ze letten wel op hun cholesterol hoor 11!!111einz , door elke godverdomde dag margarine in cake, margarine in de saus, margarine voor de biefstuk, margarine op brood en margarine door de puree.

dat sterf ik liever 20 jaar eerder.

maar goed, het is dus veel beter om elk soort vet te gebruiken maar dan wel in een gevarieerd (kernwoord voor de margarine-moeders die het niet snappen) dieet.

DUS

bak je biefstuk in roomboter, monteer je saus af met veel roomboter, bak je aardappeltjes in ganzenvet of spekvet, verwen jezelf eens door een broodje gezouten roomboter te nemen en maak je cake met voldoende eigeel en boter O+

je bent een Nederlander voor een reden, op dit patroon zijn we nu eenmaal gebouwd
Kloonhommelzondag 16 maart 2014 @ 19:45
quote:
10s.gif Op zondag 16 maart 2014 18:45 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Veel plezier op de sociale werkplaats morgen
:')
zakschijtzondag 16 maart 2014 @ 21:28
quote:
1s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:06 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Ga eerst maar eens recente bronnen opzoeken ipv je 'biochemie boek'. Op pubmed staan genoeg artikelen over recent onderzoek die de 40(!) jaar oude conclusies over de invloed van verzadigde vetten tegenspreken.


http://www.ncbi.nlm.nih.(...)-disease-questioned/


Geen wonder dat de gemiddelde Nederlander nog steeds lekker light blijft eten. Spinazie is zeker ook nog steeds de beste manier om ijzer binnen te krijgen. :') En vooral niet meer dan 1 ei per week eten, anders krijg je gegarandeerd een hartaanval als je 50 bent.
quote:
1s.gif Op zondag 16 maart 2014 21:19 schreef Rezania het volgende:

[..]

Ik heb nog geen enkel 'bewijs' gezien behalve een link naar de Telegraaf en een dieetsite. :W
:')
Spanky78zondag 16 maart 2014 @ 21:31
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 18:15 schreef Rezania het volgende:

[..]

Biochemie onderzoekt alle reacties in de cel, waaronder stofwisselingsreacties. Lipiden behoren ook tot de belangrijkste stoffen van dit onderzoeksgebied.

Maar goed, ga jij maar lekker Sonja Bakker en de Telegraaf geloven dan, houd ik me wel met wetenschap bezig. :W Veel plezier nog met je volproppen met reuzel.
Nou, dan weet je ook wel dat er mbt verzadigd en onverzadigd vet veel discussie is over de effecten. Alleen van transvetten is inmiddels wel behoorlijk aangetoond dat ze ongezond zijn.

Je klinkt als een domme wetenschapper, of een heel onervaren exemplaar. Ook in wetenschap zijn zaken zelden zwart of wit. Misschien verstandig om iets minder hoog van de toren te blazen...
Pap89zondag 16 maart 2014 @ 21:36
Dit topic :')

Pretentieus gewauwel met "feitelijke meningen"

SPOILER
Och erm!
Pietverdrietzondag 16 maart 2014 @ 21:56
quote:
1s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:58 schreef Rezania het volgende:

[..]

:') Als jij het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetzuren niet weet kan je beter nu je mond houden.
Je hebt beide nodig
Pietverdrietzondag 16 maart 2014 @ 21:59
Nergens wordt zoveel dierlijk vet gegeten als in Frankrijk, vette kaas, room, boter, vet vlees, vette lever, en nergens ligt het aantal hart en vaatziektes zo laag als in Frankrijk (op japan na)
Rami.zondag 16 maart 2014 @ 22:16
quote:
1s.gif Op zondag 16 maart 2014 15:56 schreef Rezania het volgende:

[..]

:')! http://www.voedingscentru(...)r-verzadigd-vet.aspx

Als ik thuis ben kan ik ook nog voor je in mijn biochemie boek kijken. :W
Ongelofelijk dat deze onzin nog steeds op voedingscentrum staat :') Die zijn niet meer serieus te nemen.
Immerdebestebobzondag 16 maart 2014 @ 22:27
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 22:16 schreef Rami. het volgende:

[..]

Ongelofelijk dat deze onzin nog steeds op voedingscentrum staat :') Die zijn niet meer serieus te nemen.
Die zijn sowieso veel te stellig naar mijn idee. Wel meer van die dingen. Enige is als je die dingen aanhoudt, je wel redelijk gezond leeft.
Spanky78zondag 16 maart 2014 @ 22:40
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Nergens wordt zoveel dierlijk vet gegeten als in Frankrijk, vette kaas, room, boter, vet vlees, vette lever, en nergens ligt het aantal hart en vaatziektes zo laag als in Frankrijk (op japan na)
En in Japan eten ze juist weer heel weinig vet, maar enorm zout...
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 22:42
Ja, zeg, waar waren jullie vanmiddag allemaal? :(
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 22:43
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 22:40 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En in Japan eten ze juist weer heel weinig vet, maar enorm zout...
En zeer eenzijdig.
Immerdebestebobzondag 16 maart 2014 @ 22:44
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 22:42 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zeg, waar waren jullie vanmiddag allemaal? :(
Kwam er pas net echter dat dit een reltopic was :D
RobinOokzondag 16 maart 2014 @ 23:15
Nou, vooruit dan. :)
Pietverdrietmaandag 17 maart 2014 @ 10:34
Ik vind smout trouwens erg lekker, spekvet of ganzenvet, met kaantjes op een mooi stuk brood. Heerlijk. Rillettes trouwens ook, of confit.

[ Bericht 14% gewijzigd door Pietverdriet op 17-03-2014 10:45:31 ]
habituemaandag 17 maart 2014 @ 19:29
rel gemist -O-
RobinOokmaandag 17 maart 2014 @ 19:38
Oh, er is geruimd. :(
habituemaandag 17 maart 2014 @ 19:41
Maar een mayo met reuzel lijkt me wel echt vies.
RobinOokmaandag 17 maart 2014 @ 20:14
Welnee, alleen moet je het geen mayo noemen, het is eerder een soort hollandaise.
Of wat ik dus doe, een warme vinaigrette.
In de juiste toepassing zal dat vast lekker zijn.
zakschijtdinsdag 18 maart 2014 @ 18:35
Har har....

quote:
18 MAART 2014-15:07
VET VRETEN MAG WEER!
Goed nieuws: vette hap is niet per sé dodelijk!

Dat blijkt uit een analyse van eerder onderzoek naar het verband tussen het Ton Elias-dieet en cardiovasculaire ellende dat gisteren gepubliceerd werd in Annals of Internal Medicine.

Het vreten van verzadigde vetten, die onder andere in kroketten, kaassoufflés en de gefrituurde Snickers voorkomen, heeft nul effect op de kans op bijvoorbeeld een hartaanval, schrijven de onderzoekers.