quote:Op zondag 16 maart 2014 13:03 schreef Fok-it het volgende:
Als je 200 kilo wilt wegen met dichtgeslibde aderen is dat zeker een lekker idee ja!
In 100g reuzel zit ongeveer 900kCal.quote:Op zondag 16 maart 2014 13:03 schreef Fok-it het volgende:
Als je 200 kilo wilt wegen met dichtgeslibde aderen is dat zeker een lekker idee ja!
Nou ik weet niet hoorquote:Op zondag 16 maart 2014 14:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In 100g reuzel zit ongeveer 900kCal.
In 100g olijfolie of welke andere soort olie dan ook zitten ook ongeveer 900kCal.
Dus waarom nou opeens geen steigeren als er reuzel wordt gebruikt ipv olie?
Terwijl je wel lekker 100 gram reuzel weg gaat zitten duwenquote:Op zondag 16 maart 2014 14:40 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Nou ik weet niet hoorMaar ik gebruik geen 100 gr olijfolie als ik wat bak
De dikkertjes vast welquote:Op zondag 16 maart 2014 14:41 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Terwijl je wel lekker 100 gram reuzel weg gaat zitten duwenMet een lepeltje
Rechtstreeks uit het potje
Je moet dan ook niet enkel naar de calorieën kijken, maar ook naar de soorten vet.quote:Op zondag 16 maart 2014 14:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In 100g reuzel zit ongeveer 900kCal.
In 100g olijfolie of welke andere soort olie dan ook zitten ook ongeveer 900kCal.
Dus waarom nou opeens geen steigeren als er reuzel wordt gebruikt ipv olie?
Dat zeg ik toch ook niet?quote:Op zondag 16 maart 2014 14:42 schreef RobinOok het volgende:
Logica....
Mensen die bakken in mayo....![]()
quote:
Nee, jij begint over de hoeveel olie die jij gebruikt als je BAKT in een topic over mayonaise. Dat is lekker slim. Vertel meteen ook even hoeveel olie je gebruikt als aardappelen in de oven bakt. Net zo relevant.quote:Op zondag 16 maart 2014 14:46 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Dat zeg ik toch ook niet?
tering wat een domme muts ben jij
quote:Op zondag 16 maart 2014 15:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, jij begint over de hoeveel olie die jij gebruikt als je BAKT in een topic over mayonaise. Dat is lekker slim. Vertel meteen ook even hoeveel olie je gebruikt als aardappelen in de oven bakt. Net zo relevant.
Ik heb het over feiten, niet meningen.quote:Op zondag 16 maart 2014 15:20 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet prima het verschil. En ik weet ook prima wat de meningen daarover zijn.
En dat die meningen verdeeld zijn, maar dat weet jij dan weer niet.
Doe's ff normaal zeg.quote:Op zondag 16 maart 2014 15:24 schreef Fok-it het volgende:
[..]___
100 gr olijfolie en 100 gr mayonaise is totaal niet te vergelijken,aangezien je veel meer gram aan mayonaise verbruikt dan de hoeveelheid olijfolie.
Maar je zal wel een dikke zeug zijn die zich probeert te verdedigen
Meteen in de stress schieten bij reuzel en beginnen te blaten over 200kg en dichtgeslibde aderen is meer iets voor mensen die met hun gewicht worstelen dan voor mensen die het onder controle hebben.quote:
Whoehahahahahahahahahaha, feiten, zegt ie.quote:Op zondag 16 maart 2014 15:30 schreef Rezania het volgende:
[..]
Ik heb het over feiten, niet meningen.
quote:Op zondag 16 maart 2014 15:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Whoehahahahahahahahahaha, feiten, zegt ie.
Goh, sarcasme blijft toch lastig voor sommige.quote:Op zondag 16 maart 2014 15:40 schreef RobinOok het volgende:
Rare ideeen heb jij toch over waar je allemaal dik van wordt.
Durf je nog wel te leven als je denkt dat je van lachen al dik wordt?
Ja dude, er is een feitelijk verschil tussen verzadigd en onverzadigd vet en hoe het lichaam ermee omgaat.quote:Op zondag 16 maart 2014 15:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Whoehahahahahahahahahaha, feiten, zegt ie.
quote:Op zondag 16 maart 2014 15:54 schreef RobinOok het volgende:
Ja, het verschil tussen verzadigd en overzadigd vet is een feit, maar hoe het lichaam daarmee omgaat niet. Je mag echt VINDEN wat je wilt, maar ga het alsjeblieft niet verkopen als feit.
Jij verklaart de zwaartekracht zeker ook tot mening als het je even goed uitkomt?quote:Op zondag 16 maart 2014 15:57 schreef RobinOok het volgende:
Ja, het voedingscentrum heeft er ook een mening over.
Knap gevonden van je.
Kijk, zal ik ook even googelen:
http://www.telegraaf.nl/v(...)adigde_vetten__.html
http://www.nieuwsvoordiet(...)dogma-ter-discussie/
http://www.eetgoedvoeljeg(...)d-vet-is-gezond.html
En nee, ik probeer niemand te overtuigen dat het ene vet wel en het andere niet gezond/ongezond is!
Alleen mijn stelling dat de meningen er nogal over verdeeld zijn.
Wat iemand gelooft en welke mening ie deelt moet ie vooral zelf weten, maar lul niet dat jouw mening een feit is.
Wetenschappelijke feiten tot meningen degraderen.quote:Op zondag 16 maart 2014 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Oh my god.
Voedingsleer vergelijken met natuurwetten.
Fuck.
Ik geef het op.
Dat is moblo, die is nou eenmaal niet anders, jwz.quote:Op zondag 16 maart 2014 16:38 schreef Fok-it het volgende:
Oh en een mod die zo reageert is natuurlijk wel normaal
Je moeder, jonguh.quote:Op zondag 16 maart 2014 16:42 schreef Rezania het volgende:
[..]
Dat is moblo, die is nou eenmaal niet anders, jwz.
Ga jij je nou maar weer met taal bemoeien, hou ik me wel bezig met biochemie, oké?quote:
quote:Op zondag 16 maart 2014 17:50 schreef RobinOok het volgende:
Doe dat dan ook. En lul niet over gezondheid en voeding.
quote:Op zondag 16 maart 2014 14:32 schreef RobinOok het volgende:
Reuzel komt niet van spek he? Maar van vet dat om de organen zit.
[ link | afbeelding ]
Zelf reuzel makn
Niet dat uitgebakken spekvet niet lekker is! Als er spekjes door mijn sla gaan, dan gebruik ik het warme spekvet regelmatig om vinaigrette mee te maken. In plaats van de olie. Lekker met grove mosterd, beetje knoflook, citroensap, zout, peper en rijst- of sherry azijn. Vooral lekker in aardappelsalade. Vinnik.
Biochemie onderzoekt alle reacties in de cel, waaronder stofwisselingsreacties. Lipiden behoren ook tot de belangrijkste stoffen van dit onderzoeksgebied.quote:Op zondag 16 maart 2014 17:50 schreef RobinOok het volgende:
Doe dat dan ook. En lul niet over gezondheid en voeding.
quote:Op zondag 16 maart 2014 18:15 schreef Rezania het volgende:
[..]
Biochemie onderzoekt alle reacties in de cel, waaronder stofwisselingsreacties. Lipiden behoren ook tot de belangrijkste stoffen van dit onderzoeksgebied.
Maar goed, ga jij maar lekker Sonja Bakker en de Telegraaf geloven dan, houd ik me wel met wetenschap bezig.Veel plezier nog met je volproppen met reuzel.
Stofwisselingsreacties juist ja. Hop, gaat moleculen tellen, sufkut.quote:Op zondag 16 maart 2014 18:15 schreef Rezania het volgende:
[..]
Biochemie onderzoekt alle reacties in de cel, waaronder stofwisselingsreacties.
Haha, zal hartelijk om je lachen als ik ooit promoveer. grgrquote:Op zondag 16 maart 2014 18:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Stofwisselingsreacties juist ja. Hop, gaat moleculen tellen, sufkut.
Maar pretendeer aub niet ook iets te weten van voeding en gezondheid, want op dat gebied val je behoorlijk door de mand. Los van welk kamp je kiest, weet je niet eens dat er kampen zijn.![]()
Bovendien trek je conclusies en barst je van de vooroordelen. Eigenlijk ben je niet zo geschikt voor de wetenschap. Maar daar kom je vanzelf nog wel achter.
Sodefuck, wat een domme doos, beetje denken dat biochemie los staat van voeding.quote:Op zondag 16 maart 2014 18:38 schreef RobinOok het volgende:
Sodefuck, wat een zelfoverschatting. Eerstejaars en dan al opscheppen over promoveren.
Veel plezier op de sociale werkplaats morgenquote:Op zondag 16 maart 2014 18:44 schreef RobinOok het volgende:
Dag, loser.![]()
Kom nog maar eens terug als je wel weet waar je het over hebt.
Ga eerst maar eens recente bronnen opzoeken ipv je 'biochemie boek'. Op pubmed staan genoeg artikelen over recent onderzoek die de 40(!) jaar oude conclusies over de invloed van verzadigde vetten tegenspreken.quote:Op zondag 16 maart 2014 18:41 schreef Rezania het volgende:
Gvd, kansloos dit, zowel voor jou als voor mij, dag.
quote:Op zondag 16 maart 2014 18:45 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Veel plezier op de sociale werkplaats morgen
quote:Op zondag 16 maart 2014 19:06 schreef ElDinosaur het volgende:
[..]
Ga eerst maar eens recente bronnen opzoeken ipv je 'biochemie boek'. Op pubmed staan genoeg artikelen over recent onderzoek die de 40(!) jaar oude conclusies over de invloed van verzadigde vetten tegenspreken.
http://www.ncbi.nlm.nih.(...)-disease-questioned/
Geen wonder dat de gemiddelde Nederlander nog steeds lekker light blijft eten. Spinazie is zeker ook nog steeds de beste manier om ijzer binnen te krijgen.En vooral niet meer dan 1 ei per week eten, anders krijg je gegarandeerd een hartaanval als je 50 bent.
quote:Op zondag 16 maart 2014 21:19 schreef Rezania het volgende:
[..]
Ik heb nog geen enkel 'bewijs' gezien behalve een link naar de Telegraaf en een dieetsite.
Nou, dan weet je ook wel dat er mbt verzadigd en onverzadigd vet veel discussie is over de effecten. Alleen van transvetten is inmiddels wel behoorlijk aangetoond dat ze ongezond zijn.quote:Op zondag 16 maart 2014 18:15 schreef Rezania het volgende:
[..]
Biochemie onderzoekt alle reacties in de cel, waaronder stofwisselingsreacties. Lipiden behoren ook tot de belangrijkste stoffen van dit onderzoeksgebied.
Maar goed, ga jij maar lekker Sonja Bakker en de Telegraaf geloven dan, houd ik me wel met wetenschap bezig.Veel plezier nog met je volproppen met reuzel.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Je hebt beide nodigquote:Op zondag 16 maart 2014 14:58 schreef Rezania het volgende:
[..]Als jij het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetzuren niet weet kan je beter nu je mond houden.
Ongelofelijk dat deze onzin nog steeds op voedingscentrum staatquote:Op zondag 16 maart 2014 15:56 schreef Rezania het volgende:
[..]! http://www.voedingscentru(...)r-verzadigd-vet.aspx
Als ik thuis ben kan ik ook nog voor je in mijn biochemie boek kijken.
Die zijn sowieso veel te stellig naar mijn idee. Wel meer van die dingen. Enige is als je die dingen aanhoudt, je wel redelijk gezond leeft.quote:Op zondag 16 maart 2014 22:16 schreef Rami. het volgende:
[..]
Ongelofelijk dat deze onzin nog steeds op voedingscentrum staatDie zijn niet meer serieus te nemen.
En in Japan eten ze juist weer heel weinig vet, maar enorm zout...quote:Op zondag 16 maart 2014 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Nergens wordt zoveel dierlijk vet gegeten als in Frankrijk, vette kaas, room, boter, vet vlees, vette lever, en nergens ligt het aantal hart en vaatziektes zo laag als in Frankrijk (op japan na)
En zeer eenzijdig.quote:Op zondag 16 maart 2014 22:40 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
En in Japan eten ze juist weer heel weinig vet, maar enorm zout...
Kwam er pas net echter dat dit een reltopic wasquote:Op zondag 16 maart 2014 22:42 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zeg, waar waren jullie vanmiddag allemaal?
quote:18 MAART 2014-15:07
VET VRETEN MAG WEER!
Goed nieuws: vette hap is niet per sé dodelijk!
Dat blijkt uit een analyse van eerder onderzoek naar het verband tussen het Ton Elias-dieet en cardiovasculaire ellende dat gisteren gepubliceerd werd in Annals of Internal Medicine.
Het vreten van verzadigde vetten, die onder andere in kroketten, kaassoufflés en de gefrituurde Snickers voorkomen, heeft nul effect op de kans op bijvoorbeeld een hartaanval, schrijven de onderzoekers.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |