AnnaNiem | donderdag 13 maart 2014 @ 16:11 |
Carnaval is geweest en in de winkels stuiteren de haasjes en eieren al van de pret; Pasen komt er aan. Aangezien Pasen vaak gevierd wordt met een brunch en/of diner, verbaast het mij dat er nog geen topic is. Vooral omdat het kersttopic zo leuk was. Dus bij deze! Wat ga je doen met Pasen? | |
FuryOverkill | donderdag 13 maart 2014 @ 16:12 |
paasbrunch houden, helemaal volvreten en achteraf spijt krijgen ![]() | |
CherryOnTop | donderdag 13 maart 2014 @ 16:15 |
Ik denk dat ik dit jaar voor het eerst een uitgebreide paaslunch ga maken voor een aantal mensen ![]() Ik lees even mee in dit topic voor goede ideeen, aangezien ik het nog nooit gedaan heb ![]() | |
AnnaNiem | donderdag 13 maart 2014 @ 16:17 |
1e Paasdag ben ik bij mijn zus, geen idee wat ze doet. Maar 2e paasdag ga ik een dinch (lunch/diner) maken voor de schoonfamilie. En ben dus aan het kijken wat daar bij past. In ieder geval iets met asperges. | |
Pietverdriet | donderdag 13 maart 2014 @ 20:03 |
Ik denk dat ik een messias aan een boom ga spijkeren, traditie is traditie | |
AnnaNiem | zaterdag 15 maart 2014 @ 14:23 |
Hier gaan we los met eieren zoeken. Een peuter in huis dus dat is dan haar feestje. Ik kwam al googelend dit tegen; http://www.houseandgarden(...)sparagus-in-blankets Lijkt mij wel een geschikt hapje om mee te beginnen. | |
Myraela | zaterdag 15 maart 2014 @ 15:50 |
Kerst is leuk, pasen doe ik niet aan. | |
minilot | zaterdag 15 maart 2014 @ 16:05 |
Paasbrunch bij de schoonfamilie. Ik wil wel het één en ander meenemen, maar heb eigenlijk nog geen idee wat. Wél heb ik in mijn lijstje met receptlinkjes opgesnord wat ik allemaal onder het label 'Pasen' had staan. Wellicht ter inspiratie dus.. ![]() Matzes met chococoladelaag en strooisel: ![]() Recept 1, Recept 2, Recept 3 Rijst/amandeltaart: ![]() Recept Chocolade-eieren: Recept Konijnbroodjes: ![]() Recept Hot Cross Buns: ![]() Recept 1, Recept 2, Recept 3 IJsblokjes met bloemen: ![]() Recept Ma'amoul (arabische paaskoekjes): ![]() Recept 1, Recept 2, Recept 3 Kipkievjes met frisse erwtvulling: ![]() Recept Kleine quiches met groene asperge: ![]() Recept Ouderwetse eierversiering (koken in uischillen): ![]() Recept 1, Recept 2 ![]() ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 15-03-2014 16:25:13 ] | |
minilot | zaterdag 15 maart 2014 @ 16:18 |
Als ik een tip mag geven.. Combineer asperges eens met misoboter! Echt waanzinnig lekker! ![]() Bijvoorbeeld: http://iamafoodblog.com/asparagus-with-miso-butter-recipe/ http://momofukufor2.com/2010/02/pan-roasted-asparagus/ | |
golfer | zaterdag 15 maart 2014 @ 16:37 |
Pesach (dinsdag 15 t/m maandag 21 april) doe ik wel aan: veel matzes eten. | |
minilot | zaterdag 15 maart 2014 @ 16:51 |
Maar doop je die matzes ook in gesmolten chocolade en druip je er karamel over en bestrooi je ze dan met geroosterde nootjes? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door minilot op 15-03-2014 17:03:38 ] | |
Zo-is-dat | zaterdag 15 maart 2014 @ 16:58 |
Minilot, jij had laatst engelse muffins, daar had ik het recept dacht ik ook al van voorbij zien komen. Niet opgeslagen natuurlijk ![]() | |
minilot | zaterdag 15 maart 2014 @ 17:01 |
Deze? Foto van de mijnes (met homemade cashewpasta & agavesiroop): ![]() ..naar dit recept: http://thekitchenmccabe.com/2013/10/01/homemade-english-muffins/ | |
Zo-is-dat | zaterdag 15 maart 2014 @ 17:03 |
Ja!!! Dankjewel ![]() | |
golfer | zaterdag 15 maart 2014 @ 17:10 |
Lijkt mij heerlijk. Ik eet ze meestal als ontbijt met een gekookt eitje erop en wat zout. | |
minilot | zaterdag 15 maart 2014 @ 17:14 |
O, en voor ik het vergeet - dit was afgelopen jaar wel echt mijn favoriwete lente/aspergerecept: http://smittenkitchen.com/blog/2013/05/spring-vegetable-potstickers/ Eigen foto: ![]() Gyoza/dumplings met tuinboontjes, erwtjes en groene asperge. Heel fris en lekker. En weer eens wat anders. ![]() | |
minilot | zaterdag 15 maart 2014 @ 17:15 |
Ook lekker! Maar de structuur van een matze laat zich eveneens uitstekend combineren met een laagje uitgeharde zoetigheid. ![]() | |
AnnaNiem | zaterdag 15 maart 2014 @ 19:00 |
Die konijnbroodjes zijn zo schattig. Die gaan op de lijst. Ik heb dit ook nog op mijn lijstje staan![]() zie recept; http://www.foodiesmagazin(...)-rucolasalade/10641/ | |
AnnaNiem | zaterdag 15 maart 2014 @ 19:20 |
Dit ziet er ook heerlijk uit. Op naar de toko voor misopasta, wontonvellen etc. | |
Bienelientjee | zaterdag 15 maart 2014 @ 20:07 |
Ik ben dit jaar niet thuis met Pasen. Dus ik hoef niet te kokkerellen. ![]() | |
Moppert | zondag 16 maart 2014 @ 19:41 |
Ik ben lekkere dingen aan het uizoeken. ![]() En zit nu met enorme honger achter de pc ![]() | |
habitue | zondag 16 maart 2014 @ 23:50 |
Pasen is geen kut aan. Ik vreet me vast weer misselijk aan veel te goedkope vieze melkchocolade-eitjes en dat was het dan. | |
minilot | zondag 16 maart 2014 @ 23:56 |
Ik ga deze week eens zelf proberen matzes te maken. Leuk projectje voor een vrije ochtend, dunkt me. ![]() Of moet ik dan eerst ergens een rabbijn vandaan weten te halen die me in de keuken op mijn vingers kijkt? Dat doe je zelf. ![]() | |
Moppert | maandag 17 maart 2014 @ 00:21 |
Ik vond pasen ook niet leuk. Het is dat mijn dochter er erg veel zin in heeft dat ik er moeite voor doe. | |
RoelerMF | maandag 17 maart 2014 @ 08:03 |
In tegenstelling tot kerst heb ik met Pasen niet zoveel behalve dat als het lekker weer is ik weer wat met m'n hobby kan doen zonder te blauwbekken in een pretpark ![]() ![]() | |
minilot | maandag 17 maart 2014 @ 16:23 |
Ik heb iets met álles waarvoor ik de keuken in kan! ![]() Maar ja, ik maar ook graag thema-eten dat past bij een film waar we die avond naartoe gaan in de bios enzo. ![]() En tweede Paasdag is natuurlijk standaard pretparkdag. ![]() ![]() | |
habitue | maandag 17 maart 2014 @ 19:45 |
Nee, ik klaag er liever over. ![]() ![]() Ruim een uur moeten ontbijten op mn schoolvrije dag met mn ouders terwijl ik gewoon buiten kon spelen, of een level halen met super mario. En dan ook nog niet eens een cadeau krijgen. ![]() | |
AnnaNiem | maandag 17 maart 2014 @ 20:30 |
Mijn moeder is een lief mens maar haar kookkunsten... mwaw. Maar familie hoorde er wel bij. Misschien dat ik het daarom zo leuk vind om te doen en mensen uit te nodigen. Pasen is voor mij dus het vieren van de lente, zoals ik met de kerst de winter vier. Dat eieren zoeken en paastakken is de lentevariant op kadootjes en de kerstboom. Mijn dochter verheugt zich er nu al op. | |
minilot | dinsdag 18 maart 2014 @ 09:15 |
Dit ja ![]() | |
sanger | dinsdag 18 maart 2014 @ 16:14 |
Even aanhaken voor inspiratie ![]() | |
Holyme | dinsdag 18 maart 2014 @ 19:31 |
Die matzes! Vind die dingen sowieso al best lekker, maar dat klinkt echt als een heerlijke combinatie zo. Geen Paastradities hier, maar misschien moet ik dat maar 'ns veranderen dan, te beginnen met die matzes ![]() | |
AnnaNiem | woensdag 19 maart 2014 @ 09:19 |
Ik kwam dit tegen; http://alisonartisan.blogspot.nl/2012_03_01_archive.html Past wel heel lief bij de konijnbroodjes. Vinden de kinderen vast leuk! | |
minilot | woensdag 19 maart 2014 @ 10:29 |
Zelf matzes maken.. Poging 1 mislukte gisteren faliekant. Keihard werden ze: afbijten lukte niet, met een hamer in kleinere stukjes meppen nog net. ![]() | |
AwayTL | woensdag 19 maart 2014 @ 11:47 |
*leest mee! Op eerste paasdag gaan we altijd bij familie brunchen. Erg standaard altijd ![]() Gelukkig heb ik tweede paasdag voor ons gezin geblokt en daar heb ik dan ook nog wat kookruimte! ![]() | |
Luigi | woensdag 19 maart 2014 @ 11:49 |
Ohja. De Libelle gezelligheidsbrigade heeft weer eens een feestje geclaimed met hun kutbrunches, opgedirkte eettafels en verplichte nummertjes hoor ![]() | |
Novem | woensdag 19 maart 2014 @ 13:38 |
Wat een zuurpruim ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 19 maart 2014 @ 13:44 |
Hoe is de nieuwe jan jans en de kinderen? | |
Novem | woensdag 19 maart 2014 @ 13:50 |
![]() Ik vier geen pasen hoor ![]() | |
daisy2007 | woensdag 19 maart 2014 @ 13:57 |
Ik heb ook niet zo veel met paasen. Wij zitten dan meestal heerlijk op de camping. Uitgebreid en rustig ontbijten doen we ieder zondag. verder hopen we op mooi weer en dan gaat heerlijk de barbeque aan!! | |
Uccie | woensdag 19 maart 2014 @ 15:18 |
Hoezo kinderen...ik vind ze geweldig!! En ik weet nog niet wat ik ga maken met Pasen, maar ik heb nep-Le Creuset mini stoofpotjes, dus daar wil ik iets mee. | |
Zo-is-dat | zaterdag 22 maart 2014 @ 08:03 |
Oeuf cocotte maken! Pasen, makkelijk, lekker en leuk! ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 25 maart 2014 @ 09:24 |
En ziet er ook verdomd smakelijk uit... ![]() | |
Myraela | dinsdag 25 maart 2014 @ 11:26 |
Heb mijn moeder toch maar uitgenodigd voor een paasbrunch. Dus toch maar wat lekkere dingen verzinnen. | |
AwayTL | zondag 6 april 2014 @ 08:44 |
Iemand nog een goed recept voor een brioche? | |
Sangha | zondag 6 april 2014 @ 11:35 |
Tja die paasspullen zag ik helaas in januari al in sommige winkels liggen, toen ik nog moest bekomen van de oliebollen... En dan te bedenken dat over 4 maanden (augustus) de eerste pepernoten alweer in de winkel liggen... ![]() Maar buiten dat, nog geen paasplannen, maar even zien of ik die dagen samen met vriendin en kids ben, zo ja, een tafeltje tapas ofzo, vinden we allemaal lekker en leuk om verschillende hapjes te hebben en te maken. Als ik die dagen alleen ben (ja we latten) dan gewoon een pastaatje... ![]() Haha! Even onverwacht deze opmerking ertussen door, lol! ![]() | |
Sangha | zondag 6 april 2014 @ 11:36 |
Dat ziet er wel erg leuk uit, leuk voor de kids! ![]() | |
Onnozelaar | zondag 6 april 2014 @ 12:30 |
Kijk wat ik tegenkwam!![]() http://www.littlerustedla(...)l-easter-egg-dyeing/ Super mooi. Ik denk dat ik dit moet proberen. | |
daisy2007 | maandag 7 april 2014 @ 13:47 |
Erg mooi zeg. | |
_Liek | maandag 14 april 2014 @ 19:09 |
Staan echt leuke dingen tegen! Ik heb laatst al chocolade nestjes gemaakt van rice crispies met kleine dragee eitjes | |
Sorella | dinsdag 15 april 2014 @ 13:19 |
Ik heb ook niet zoveel met pasen, het verplichte brunchen op paasdag mag van mij dit jaar wel weg blijven maar ja. S,avonds krijgen we eters dat is wel gezellig. Heb 4 weken terug een borststuk in een rijpkast laten leggen bij de slager dus ik ben benieuwd hoe dat smaakt. Dus het wordt in ieder geval borststuk (of kroket ![]() | |
leona1 | woensdag 16 april 2014 @ 15:12 |
ik heb er weer zin in van t jaar. De traditie is hier inmiddels dat we samen the passion kijken en dan de volgende dag lekker ontbijten. Dan lekker genieten van het lange weekend en misschien naar het strand. S' avonds hebben we dan nog gezellig etentje. Vind het altijd wel gezelig! Heb hier al de decoratie opgehangen! Voor nog wat tips kun je hier een kijkje nemen (link). Super leuke ideeën om het leuk aan te kleden. | |
mignonne | donderdag 17 april 2014 @ 10:51 |
Oh wat een leuk idee die kuiken-eitjes! Die gaan op de lijst. Ik wilde die konijnenrboodjes maken voor mijn dochter, maar het deeg moet glutenvrij zijn. Heeft iemand enig idee hoe ik dat het handigst aanpak? De glutenvrije broodjes die ik normaal maak daarvan is het deeg niet geschikt om in te knippen, dat zakt weer in, het blijft vrij nat. Meer bloem toevoegen heeft als resultaat dat het brood vervolgens niet te eten is ![]() | |
minilot | donderdag 17 april 2014 @ 12:18 |
Halverwege de baktijd inknippen? | |
mignonne | donderdag 17 april 2014 @ 12:20 |
ah goeie tip thanks! M'n deeg lijkt mee te vallen qua stevigheid; ik ga het 50/50 proberen, gelijk inknippen en halverwege inknippen ![]() | |
minilot | donderdag 17 april 2014 @ 12:21 |
Laat even weten of het lukt! En mag ik misschien je broodrecept? Ben een beetje aan het experimenteren met glutenvrij bakken (gewoon uit nieuwsgierigheid, niet omdat het moet), maar heb me nog niet aan brood gewaagd.. | |
Myraela | donderdag 17 april 2014 @ 12:23 |
Ik ga niet teveel maken voor pasen. Een paasstol, suikerbrood en een focaccia. | |
minilot | donderdag 17 april 2014 @ 12:30 |
Noem dat maar niet veel! ![]() | |
mignonne | donderdag 17 april 2014 @ 13:08 |
ik heb nu voor het eerst een mix van Free From voor witbrood gebruikt. Te koop bij oa Jumbo. So far zien de broodjes er okay uit, maar het is lastig om mooie 'gladde' broodjes ermee te maken, ik heb ietwat rustieke konijntjes nu ![]() Voor het gezond hoef je die mix overigens niet te gebruiken, het is enkel maïzena met tapiocazetmeel en een klein beetje sojameel. De verpakking is voedzamer ![]() | |
minilot | donderdag 17 april 2014 @ 13:10 |
Ah, okee - mixen daar doe ik niet aan. From scratch of anders niet. ![]() | |
mignonne | donderdag 17 april 2014 @ 13:32 |
oh maar de pest met die mix is dat het gewoon een heel duur stuk karton om je basisingrediënten heen is ![]() want meer dan die 3 dingen zit er niet in, ja wat zout en xanthaangom, maar dat zou je in een from-scratch mix ook stoppen. Dus makkelijk verdiend ![]() Ik gebruik als ik zelf witte broodjes from scratch wil maken meestal ook een mengsel van tapiocazetmeel, rijstmeel en maïzena en dan met wat gist, bakpoeder/wijnsteenpoeder en zout ei boter enz. | |
mignonne | donderdag 17 april 2014 @ 13:34 |
Nailed it ![]() ![]() de rest is okay-ish geworden maar lijkt toch meer op een cavia dan op een konijn ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 17 april 2014 @ 13:37 |
vind het meer kittens | |
mignonne | donderdag 17 april 2014 @ 13:38 |
haha idd ![]() ach, t kind vindt ze waarschijnlijk leuk zat dus gelukkig maar ![]() nog tips voor glad glutenvrij deeg en hoe ik die oren meer konijnig krijg? Deeg zakt erg snel in namelijk als het geknipt wordt. | |
minilot | donderdag 17 april 2014 @ 13:44 |
De broodjes zelf zien er eigenlijk smakelijker uit dan de 'echte'. Goeie korst! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 17-04-2014 14:20:10 ] | |
mignonne | donderdag 17 april 2014 @ 13:52 |
ja dat is waar, en ze zijn lekker ook. Heb er net een geproefd om te zien of ie van binnen wel goed gaar was, maar hij is precies geworden zoals ik ze graag zie, korst van buiten en zacht van binnen ![]() Krijg net de tip om bakpoeder ipv gist te gebruiken, ga k eens proberen. | |
daisy2007 | donderdag 17 april 2014 @ 13:54 |
Dat ziet er lekker uit. Smakelijk eten!! | |
AMAR420 | donderdag 17 april 2014 @ 20:07 |
voorvocht voor pasen etc. | |
#ANONIEM | vrijdag 18 april 2014 @ 20:10 |
Op verzoek van mijn vriendin maar besloten eerste paasdag een paasontbijt te houden. Heel simpel en op zijn Hollands en zonder al te veel poespas. Pics volgen later wel. ![]() | |
minilot | zaterdag 19 april 2014 @ 15:40 |
Morgenmiddag paaslunch bij mijn schoonouders, zo bleek vanmorgen ineens. Nou is mijn jonge schoonzusje net middenin f*cking fase één van het Atkins-dieet, dus ik vind het een beetje zielig om brood, quiche of andere keihard koolhydraatrijke dingen te bakken. Ik ga eens op zoek naar iets lekkers dat ze wél kan eten. Wel een uitdaging. ![]() | |
mignonne | zaterdag 19 april 2014 @ 16:46 |
Engels ontbijt? als ze daar van houdt dan... ik weet niet wat fase 1 inhoudt. ![]() ![]() Misschien kun je voor haar scrambled eggs maken ofzo? met iets van worstjes ernaast, en een kaasplankje erbij? | |
MMGYMCMB | zaterdag 19 april 2014 @ 20:57 |
![]() ![]() En nog één om het af te leren: ![]() | |
#ANONIEM | zondag 20 april 2014 @ 21:48 |
doodgewone Paasbrunch. [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 20-04-2014 21:49:13 ] | |
AnnaNiem | zondag 20 april 2014 @ 23:58 |
Zo... onze eerste paasdag zit er op. Morgen komt de schoonfamilie hier. Ik heb wat salades (huzaren, eier en pasta) gemaakt. Morgen de eitjes vullen in de vorm van die kuikentjes. Aan de konijnbroodjes heb ik mij niet gewaagd, wegens tijdgebrek om ze te testen. Er is gewoon stokbrood maar wel met eigen kruiden- en kerrieboter. Verder aspergesoep, verschillende vleeswaren en kaassoorten, gehaktballetjes in tomatensaus, warm vlees met saus en verder verse fruitsalade en pavlova met aardbeiencoulis. Voor de kinderen zijn er eitjes om te zoeken. Komt wel goed dus. | |
Myraela | dinsdag 22 april 2014 @ 11:21 |
Yay, alles was een succes. Zelf alleen de uien focaccia op, maar hoorde dat de rest ook lekker was. Van boven naar beneden. Paasstol, uien focaccia en suikerbrood. ![]() ![]() |