Of gewoon versquote:
Ik ben gelukkig niet lactose-intolerantquote:Op woensdag 26 februari 2014 23:35 schreef pokkerdepok het volgende:
niet per se erg ongezond, wel vet en moeilijk te verteren. en je kan lactose intolerant zijn, dan kan je zowiezo beter geen melk drinken.
Lijkt me niet dat TS alles aan het toeval overlaat met zijn hartkwaaltje.quote:Op donderdag 27 februari 2014 01:26 schreef derLudolf het volgende:
Als de boer het goed doet, dat wil zeggen schone stal en koeien en een goede kuil (geen vorming van een aan boterzuur gerelateerde bacterie) kun je gerust rauwe melk drinken. Niets mis mee en smaakt super lekker (romig, door een vetgehalte van, afhankelijk van het seizoen, gemiddeld 4,5%). Als je wil kan ik even in een studieboek opzoeken welke bacteriën dat zijn. Voor de rest zitten er nog wel wat bacteriën in melk maar daar wordt je niet ziek van als de melk nog goed is
Er bestaan trouwens aanwijzingen dat het voeden van rauwe koemelk aan baby's lactose-intolerantie voorkomt
Je hebt zeer zeker niet dezelfde smaak met het koken. Bij het koken verandert de lactose (soort carameliseren) waardoor de smaak beïnvloed wordtquote:Op donderdag 27 februari 2014 01:21 schreef Metalfrost het volgende:
Je kan het altijd even koken voor de zekerheid en weer af laten koelen. Zo heb je hetzelfde product, alleen dan zonder de mogelijke bacteriën erin.
Je ziet toch hoe de koeien erbij lopen bij de veehouder waar je het koopt, je ziet hoe schoon de stal is en je ruikt toch of er boterzuur wordt gebruikt.quote:Op donderdag 27 februari 2014 01:28 schreef Metalfrost het volgende:
[..]
Lijkt me niet dat TS alles aan het toeval overlaat met zijn hartkwaaltje.
Huh?quote:Op donderdag 27 februari 2014 01:28 schreef derLudolf het volgende:
Bij het koken verandert de lactose (soort carameliseren) waardoor de smaak beïnvloed wordt
Aan de hand daarvan heb ik dit topic geopend jaquote:
Ik heb echt geen flauw benul hoe boterzuur ruikt ...quote:Op donderdag 27 februari 2014 01:32 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Je ziet toch hoe de koeien erbij lopen bij de veehouder waar je het koopt, je ziet hoe schoon de stal is en je ruikt toch of er boterzuur wordt gebruikt.
Als je geen risico wilt lopen moet je UHT gaan drinken, daarin is alles kapot gekookt
Ik voel me vereerd!quote:Op donderdag 27 februari 2014 01:49 schreef 2cv het volgende:
[..]
Aan de hand daarvan heb ik dit topic geopend ja
De meeste mensen zien gepasteuriseerde, gehomogeniseerde, afgeroomde melk uit de supermarkt als 'verse melk'. Het gaat hier om melk zoals ie uit de koe komt. Inclusief eventuele ziekteverwekkers en inclusief intacte eiwitten en volvet.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |