quote:Martin van Rijn
PvdA-staatsecretaris Martin van Rijn loodst binnenkort zijn ingrijpende plannen over de gezondheidszorg door de Tweede Kamer. Veel voorzieningen worden voortaan niet door het Rijk maar door de gemeenten en zorgverzekeraars gedaan. Van Rijn's aanpak gaat bepaald niet zonder slag of stoot. Levert deze enorme operatie wel het gewenste resultaat of is hij het vertrouwen van de burger aan het verliezen?
Tussen Prinsjesdag en Statenverkiezing
Aan de vooravond van Prinsjesdag een gesprek over de toekomst van het kabinet Rutte 2. Hoewel de regeringspartijen het in de peilingen matig tot slecht doen lijkt de hervormingsagenda te slagen. Veel voorstellen worden omgezet in wetgeving. Maar wat moet het kabinet - dat nu midterm is bereikt - de komende twee jaar gaan doen? En wat is daarin de positie van de PvdA?
Aan tafel VVD erelid Hans Wiegel, Bram Peper (ooit PvdA strateeg) en Telegraaf columnist Paul Jansen.
Schuim&As met NRC commentator Tom-Jan Meeus
Presentatie: Pieter Jan Hagens
Het lijkt alsof hij Ton Elias heeft opgegeten.quote:Op zondag 14 september 2014 12:41 schreef eriksd het volgende:
Die Bram heeft wel lekker gesnoept zeg. Weegt minstens 120 kg.
quote:Diederik Samsom
PvdA voorman Diederik Samsom blikt terug op de Algemene Politieke Beschouwingen, de positie van zijn partij en zijn rol als partijleider.
Orlando Figes
Revolutionair Rusland. Orlando Figes, een van de meest vooraanstaande Britse historici van dit moment, schreef een boek over de Russische revolutie en de impact daarvan op het huidige Rusland. Hij analyseert de Russische behoefte aan sterke leiders. Figes is er van overtuigd dat Rusland niet opnieuw een imperialistische mogendheid zal worden. Een opmerkelijke stelling tegen de achtergrond van het conflict over de Oekraïne. Figes legt in Buitenhof uit waarom.
Schuim&as met Paul Scheffer
Presentatie: Marcia Luyten
quote:Ten oorlog!
Deze week besloot het kabinet om mee te doen aan de militaire acties tegen IS.
Arnon Grunbergen Jan ter Louw -vooraanstaande schrijvers over oorlog - geven hun filosofische blik op oorlog. Komt oorlog dichterbij?
Een nieuwe Europese Commissie
Meer transparantie en minder regelgeving. Dat is de ambitie van Eurocommissaris Frans Timmermans. Maandag beginnen de hoorzittingen met de leden van de Europese Commissie. Vicevoorzitter Frans Timmermans wil dat de Commissie uit haar ”Brusselse bubbel” komt. Gaat dat lukken? Daarover morgen Bas Eickhout, Europarlementariër en lijsttrekker van GroenLinks, en Elsevier journalist Carla Joosten, die afgelopen 6 jaar Brussel als standplaats had.
Schuim&As met Tom-Jan Meeus
Presentatie: Paul Witteman
quote:Vreeman versus Bregman
Deze week was er opnieuw kritiek op de koers van de PvdA. Deze keer uit Friesland. Jongeren voelen zich niet meer aangesproken door de sociaaldemocratie. Niet alleen de PvdA heeft daar last van, maar ook de andere traditionele partijen. Hoe komt dat? In Buitenhof een debat met voormalig PvdA-partijvoorzitter Ruud Vreeman en de jonge denker Rutger Bregman.
Cees Fasseur over Gerbrandy
Maandag neemt premier Rutte het eerste exemplaar van de lang verwachte biografie over Pieter Sjoerds Gerbrandy, minister-president tijdens de Tweede Wereldoorlog. In ontvangst. Biograaf Cees Fasseur vertelt over het leven van een standvastig man, die veel sterke eigenschappen had, behalve die van een premier. Toch is hij als een icoon van het verzet de geschiedenis in gegaan. In Buitenhof een gesprek.
Schuim&As met Wim Pijbes
Presentatie: Marcia Luyten
quote:Minister Henk Kamp
Het IMF kwam deze week met een stevige waarschuwing. Het gaat slecht met de wereldeconomie en dat komt door Europa. Zelfs de Duitse economie verkeert nu in zwaar weer. Wat betekent dat voor Nederland? In Buitenhof een gesprek met Henk Kamp, de minister van Economische Zaken.
Uitkeringsstop voor Nederlandse Marokkanen
Vanaf 1 januari 2016 stopt de export van uitkeringen naar Marokko. Dat maakte minister Asscher (PvdA) vrijdag bekend. Wat betekent dit voor de Nederlandse Marokkanen die in Marokko wonen? En heeft deze stap nog invloed op de relatie tussen Nederland en Marokko. Een debat tussen initiatiefneemster Anoushka Schut ( VVD Tweede Kamerlid) en Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders.
Betere zorg voor hetzelfde geld
Een van de grote problemen van deze tijd zijn de veel te hoge kosten van de gezondheidszorg. Professor Guus Schrijvers- gezondheidseconoom - schreef een fascinerend boek over hoe bij gelijkblijvend budget er betere gezondheidszorg kan worden geboden.
Ook al stijgt bijvoorbeeld het aantal kankerpatiënten per jaar met vier procent en vergrijst de bevolking toch is het mogelijk om de kwaliteit van de gezondheidszorg aanzienlijk te verbeteren. Hij introduceert daarvoor het zogenaamde ` cappuccinomodel' . Zijn boek verschijnt komende week.
Schuim&As met Sheila Sitalsing
Presentatie: Paul Witteman
de hele pensioenwereld is een groot piramidestelselquote:Op zondag 19 oktober 2014 12:30 schreef Ryan3 het volgende:
Ben benieuwd hoe groot de armoede wordt, als je met pensioen gaat...
Ik vrees dat de beste oplossing voor veel mensen gaat worden om niet met pensioen te gaan totdat je niet meer in staat bent om voor jezelf te zorgen, en dan maar hopen dat je naar een fatsoenlijk bejaardentehuis kan.quote:Op zondag 19 oktober 2014 12:30 schreef Ryan3 het volgende:
Ben benieuwd hoe groot de armoede wordt, als je met pensioen gaat...
Tenzij er dus andere arrangementen komen? Ik bedoel doorgaan tot je niet meer kan, hoe zie je dat voor je? Nu al ben je met 50 stokoud, kom je niet meer aan het werk als je werkloos bent, ook als hogeropgeleide. Kun je brieven rondbrengen à 2 ct/st, maar tegen die tijd is er nauwelijks meer post wrs? Appels plukken kan ook niet dat doen MOE-landers.quote:Op zondag 19 oktober 2014 13:30 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik vrees dat de beste oplossing voor veel mensen gaat worden om niet met pensioen te gaan totdat je niet meer in staat bent om voor jezelf te zorgen, en dan maar hopen dat je naar een fatsoenlijk bejaardentehuis kan.![]()
Ik vraag me vooral af hoe het gaat veranderen zo gauw de laatste generatie van Nederlanders die geboren is in het tijdperk waarin gezinnen nog zo groot mogelijk moesten worden voldoende is uitgedund. Gaan we dan de verworvenheden die we hadden terug invoeren of blijft het zoals het is?
Ik denk dat werkgevers het zich op een gegeven moment niet meer kunnen veroorloven om iedereen die 50+ is aan de kant te laten staan, dat de overheid en de samenleving het zich niet meer kunnen permitteren om dit te laten gebeuren etc.quote:Op zondag 19 oktober 2014 13:43 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Tenzij er dus andere arrangementen komen? Ik bedoel doorgaan tot je niet meer kan, hoe zie je dat voor je? Nu al ben je met 50 stokoud, kom je niet meer aan het werk als je werkloos bent, ook als hogeropgeleide. Kun je brieven rondbrengen à 2 ct/st, maar tegen die tijd is er nauwelijks meer post wrs? Appels plukken kan ook niet dat doen MOE-landers.
Mee doen aan de race omlaag dus?quote:Op zondag 19 oktober 2014 13:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik denk dat werkgevers het zich op een gegeven moment niet meer kunnen veroorloven om iedereen die 50+ is aan de kant te laten staan, dat de overheid en de samenleving het zich niet meer kunnen permitteren om dit te laten gebeuren etc.
Dat je nu met 50+ zogenaamd te oud bent heeft weinig te maken met je 'biologische leeftijd' en wat je kan, het heeft meer te maken met wetgeving, sociale akkoorden en andere politieke zaken. Het feit dat er in de USA niet moeilijk wordt gedaan over de leeftijd (in ieder geval niet als je goed bent in je werk) en hier wel spreekt boekdelen en je hoort het in Nederland ook bevestigd worden door veel mensen: werkgevers lopen hier teveel risico bij het in dienst nemen van oudere werknemers dat ze meer kosten dan jongere werknemers. Daar kan je wat aan doen. Er is veel weerstand om daar wat aan te doen (belangengroeperingen) maar die weerstand wordt wel gebroken wanneer de nood hoog genoeg is.
Nee! Juist door ervoor te zorgen dat oudere werknemers niet minder aantrekkelijk zijn dan jongere werknemers zorg je ervoor dat:quote:
wie voldoende pensioen heeft om niets te doen en dat leuk vindt die zal het doen.quote:Op zondag 19 oktober 2014 13:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik denk dat werkgevers het zich op een gegeven moment niet meer kunnen veroorloven om iedereen die 50+ is aan de kant te laten staan, dat de overheid en de samenleving het zich niet meer kunnen permitteren om dit te laten gebeuren etc.
Dat je nu met 50+ zogenaamd te oud bent heeft weinig te maken met je 'biologische leeftijd' en wat je kan, het heeft meer te maken met wetgeving, sociale akkoorden en andere politieke zaken.
moeten ze maar hun huis verkopen en in het buitenland gaan wonen waar het warm is en de verzorging goedkoopquote:Op zondag 19 oktober 2014 13:32 schreef hpeopjes het volgende:
Eigen schuld dikke bult voor al die oudjes,
Bijvoorbeeld.quote:Op zondag 19 oktober 2014 14:07 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
moeten ze maar hun huis verkopen en in het buitenland gaan wonen waar het warm is en de verzorging goedkoop
met 1000 euro netto per maand ben je daar een rijk mens
Daar ontkomt niemand aan. Het is een race omlaag, net zolang totdat de pleuris een keer uitbreekt.quote:
het domme is dat die AFM voorzitster Merel van Vroonhoven ING in haar vorige baan zelf een woekerhypotheek heeft afgesloten, maar met het personeelsvoordeel van libortarief heeft ze toch heel veel voordeel, dus ze zal het best wel geweten hebbenquote:Op zondag 19 oktober 2014 15:08 schreef hpeopjes het volgende:
Ik heb de aflevering van vandaag even bekeken. De eerste gast (Sweder van Wijnbergen) is een (bewezen!) charlatan en de tweede een lobbyiste van het grote graaien. Eigenlijk vond ik alleen de derde gast nog enigszins de moeite van het kijken waard, al was dat ook oude kaas.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |