ik weet de relatie niet tussen hoogte van de hartslag en wanneer je traint op lange afstanden of korte.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:21 schreef Braddie het volgende:
[..]
Ik wil pas gaan hardlopen als ik wat meer gewicht kwijt ben, i.v.m ballast...
Maar stel... Ik ga 5 minuten echt goed bewegen op een nummer en ik krijg m`n hartslag rond de 160... (Ik noem maar wat) Dan is dat efficienter, dan zeg 30 minuten gewoon bewegen op muziek en m`n hartslag zo rond de 130-140?
Ahh op die manierquote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:25 schreef Zapata het volgende:
[..]
ik weet de relatie niet tussen hoogte van de hartslag en wanneer je traint op lange afstanden of korte.
Het lijkt me in elk geval logisch dat hoe harder/sneller je traint hoe hoger je hartslag.
Efficiënter in jouw geval omdat jij juist een conditie wil voor korte afstand.
Ik zelf hou niet van al dat gelet op hartslag en dergelijke, als je nu 30 minuten stept zou ik daar 15 of 20 van maken maar dan sneller.
dan maak je daar 20 van. of zelfs 15.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:28 schreef Braddie het volgende:
[..]
Ahh op die manier
Ik step nu ongeveer 30-35 minuten per x (Na die periode neem ik 5 minuten pauze, glaasje water, beetje internetten, even op adem komen)
Tijd voor nieuwe batterijen.quote:Op donderdag 13 februari 2014 23:59 schreef Braddie het volgende:
ook de weegschaal geeft steeds minder kilo`s aan.
Tof, ben nu de 0-5km van 2006 aan het binnenhalen! Ben benieuwd!quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:51 schreef motorbloempje het volgende:
Www.rennenmetevy.nl
Muziek, langzame hardloopopbouw en een geile Belgische dame die zegt wat je moet doen.
Daar ben ik (in 2008) ook mee begonnen. En ik haatte hardlopen, was een vet propje met -10 conditie en ging dóód de eerste les. De tweede les ook, de derde les ook. Maar het is een kwestie van doorzetten. Het ging steeds makkelijker, en 10 weken later liep ik inderdaad een half uur/5km op de City Pier City in Den Haag (was in januari begonnen).quote:Op vrijdag 14 februari 2014 09:48 schreef Braddie het volgende:
[..]
Tof, ben nu de 0-5km van 2006 aan het binnenhalen! Ben benieuwd!
8,5kmu lijkt mij (bijwijze van) dan ook een prima snelheid om te gaan hardlopen. Het gaat mij niet om sprintjes of dergelijke maar puur om een goede conditie bij lange afstanden.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 09:53 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Daar ben ik (in 2008) ook mee begonnen. En ik haatte hardlopen, was een vet propje met -10 conditie en ging dóód de eerste les. De tweede les ook, de derde les ook. Maar het is een kwestie van doorzetten. Het ging steeds makkelijker, en 10 weken later liep ik inderdaad een half uur/5km op de City Pier City in Den Haag (was in januari begonnen).
Als je een les NIET uitloopt hoef je je daar ook niet voor te schamen, en doe je gewoon die les net zo lang tot je hem wél uitloopt (wel met de rustdagen in acht nemend) en gaat daarna pas door naar de volgende les.
Let erop dat je niet te hard gaat/wilt. Het gaat hier niet zo zeer om hard leren rennen, maar om uithoudingsvermogen op te bouwen. Liever dat je het met 8.5km/uur volhoudt en na het half uur kunnen rennen (dat is het doel van Evy) met 8.5km/uur doorwerkt aan snelheid dan dat je jezelf kapot loopt met sprintjes van 12km/uur, dit niet volhoudt en weer stopt.
Mijn moeder, 54, is ook begonnen met hardlopen met Evy. Zij doet het nóg rustiger aan dan het schema voorschrijft: ze doet in plaats van 3 lessen per week één hele week met 1 les: ze is best zwaar en heeft -30 conditie, maar inmiddels is ze bij les 16 ofzo, loopt ze stukken van 5, 6 en 7 minuten hard en ze merkt verbetering.
En als je op maandag, woensdag en vrijdag je hardloopdingen doet, kun je op de andere dagen rustig voor een wandeling gaan, een steps les doen of wat dan ook.
Ik ben op dit moment 112 kilo..quote:Op vrijdag 14 februari 2014 10:39 schreef kipknots het volgende:
Mwah, ik begin vanuit niets en ik merk dat langere tijd hardlopen op zich best snel op te bouwen is. Belangrijkste is alleen dat je het juiste tempo vind. Als ik met een 13 km/uur loop zal ik ook zo stilvallen, maar ik loop nu normaal tussen de 10 en 11 en dan hou ik dat wel een tijd vol. Ik begon eerst ook met pauzes omdat ik er eigenlijk vanuit ging dat ik het toch nog niet lang vol zou kunnen houden, maar toen ik daarmee stopte en het juiste tempo vond ging het opeens best snel vooruit.
Enige nadeel is dat ik merk dat ik na een langer stuk lopen nog wel minimaal twee rustdagen nodig ben, anders krijg ik de volgende keer bij het hardlopen snel last van mijn benen.
Maar hoeveel weeg je nu? Als je nog flink wat moet afvallen is het verstandig om hardlopen nog een tijdje uit te stellen en te beginnen met zwemmen zodat je je spieren al vast wat kan trainen zonder dat je gewrichten zware klappen krijgen. Zodat je dus minder kans op blessures hebt.
Supercompensatiequote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:13 schreef Braddie het volgende:
[..]
Ja, ik wil een echt goede conditie krijgen.
Mijn conditie is op dit moment - 50 of zo, het is echt heel beroerd.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 16:12 schreef motorbloempje het volgende:
Lopen/wandelen is, als je conditie verbeneden nul is, een prima middel om basisconditie op te bouwen. Als je van ver moet komen is elke vorm van beweging iets, en met dagelijks een uur wandelen (en dan niet slenteren) kom je al een heel eind.
Spieroefeningen tussen het hardlopen door?quote:Op vrijdag 14 februari 2014 15:49 schreef HCFeestbeest het volgende:
Kerel, lopen is geen oefening. Misschien kan je straks beter door de bergen wandelen ofzo, maar je uithoudingsvermogen is hoe lang je lichaam een bepaalde langdurige inspanning volhoudt. Lopen is absoluut geen inspanning, en met steps train je alleen je beenspieren.
Ik raad je aan om te gaan joggen, en als dat eenmaal goed gaat, het joggen afwisselen met sprintjes van ongeveer 10 seconden tot een halve minuut. En doe ook wat spieroefeningen tussendoor. Alleen een goede conditie is ook niks.
Kan ook jaquote:Op vrijdag 14 februari 2014 21:13 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Spieroefeningen tussen het hardlopen door?
Hoe had je je dat voorgesteld?
Tuurlijk.quote:
Steps, push-ups, sit-ups, squats, eventueel rugoefeningenquote:Op vrijdag 14 februari 2014 22:33 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Tuurlijk.
Maar helpt het?
Wat versta jij onder spieroefeningen?
Niet echt nuttig tijdens, na of tussen het hardlopen door.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 22:57 schreef HCFeestbeest het volgende:
[..]
Steps, push-ups, sit-ups, squats, eventueel rugoefeningen
Nee, het enige nuttige tijdens het hardlopen is het hardlopen. Maar het is wel goed om die spieroefeningen pas te doen als je opgewarmd bent, wat gebeurt door hard te lopen.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:04 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Niet echt nuttig tijdens, na of tussen het hardlopen door.
Na 45 minuten hardlopen hebben jouw spieroefeningen niet echt veel zin mee, of wel?quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:10 schreef HCFeestbeest het volgende:
[..]
Nee, het enige nuttige tijdens het hardlopen is het hardlopen. Maar het is wel goed om die spieroefeningen pas te doen als je opgewarmd bent, wat gebeurt door hard te lopen.
Ik kan na 45 minuten hardlopen prima push-ups, sit ups e.d. doen hoor. En zoals ik al zei, hardlopen heeft niet veel met spieren te maken. Je gebruikt wel je beenspieren, maar het is duurtraining.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:11 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Na 45 minuten hardlopen hebben jouw spieroefeningen niet echt veel zin mee, of wel?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |