Even anders uitgelegd.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:02 schreef Waterloos het volgende:
Uithoudingsvermogen = conditie.
Ik snap je vraag dus niet....
Tae bo doen, doet serieus wonderen en is geheel gratis.quote:Op donderdag 13 februari 2014 23:59 schreef Braddie het volgende:
Heel erg vervelend, ik zie verandering aan m`n lichaam, alles word dunner, strakker, en ik ga steeds makkelijker bewegen, ook de weegschaal geeft steeds minder kilo`s aan.
Kleren gaan losser zitten, broek is al zeker 2 maten te groot.
Maar toch..
Mijn uithoudingsvermogen word met de dag groter, maar mijn conditie blijft heel slecht.
Spreekt elkaar tegen, dat weet ik, mijn uithoudingsvermogen word groter als in, ik loop nu met gemak 5-8 km, maar mijn conditie blijft kut als in, als ik doorloop dan hijg ik na 500 meter al een beetje.
Is het nou heel erg raar dat mijn uithoudingsvermogen wél omhoog gaat, maar mijn conditie amper/niet?
Ik doe 2 - 3 uur per dag steps (Zet een Muziek DVD op en beweeg op de muziek) En ik loop gemiddeld 30-60 minuten per dag
Alvast dank!
Ja, ik wil een echt goede conditie krijgen.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:04 schreef Zapata het volgende:
je hebt dus meer een marathon conditie ipv een sprint conditie bedoel je
Dan moet je meer trainen op korte afstanden dus minder ver maar sneller.
dus ipv 30 minuten 10 km/uur, 10 minuten 12 km/uur. lijkt mij. maar ik heb er geen verstand van.
Dat spreek elkaar niet tegen. Het enige dat jij traint is duur"lopen". Je zal steeds langere afstanden kunnen lopen, alleen niet op hoger tempo.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:12 schreef Braddie het volgende:
[..]
Even anders uitgelegd.
Ik kan prima 5 km lopen zonder pijn of moeite, maar.... zodra ik de straat uitgelopen ben merk ik dat ik een beetje hijgerig ben al, het is niet zo dat ik echt moe ben, maar puur wat licht gehijg...
Dus dat spreekt elkaar tegen dat ik wel 5 km kan lopen zonder problemen, maar dat ik wel na een paar 100 meter al hijg.
nouja je kan dat toch ook toepassen op fietsen en steps? Gewoon harder fietsen of steppen.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:13 schreef Braddie het volgende:
[..]
Ja, ik wil een echt goede conditie krijgen.
Maar, ik ben niet iemand van het rennen, fietsen en lopen op muziek vind ik tof, steps vind ik tof, maar hardlopen of rennen vind ik niets....
Nee, ik wil van dat gehijg af...quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:12 schreef bhm het volgende:
Ga interval trainingen doen.
Daar ga je snel resultaat mee bereiken, als ik je goed begrijp m.b.t. conditie en uithoudingsvermogen.
Je wil het lang vol kunnen houden op een hogere hartslag.
Dit kan je trainen door regelmatig interval trainingen te doen afgewisseld met duurtrainingen.
Zwaar is goed man. Doorzetten je bent nu goed op weg.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:14 schreef Braddie het volgende:
[..]
Nee, ik wil van dat gehijg af...
Interval Training heb ik geprobeert (Insanity en P90x) maar beide vond ik verschrikkelijk zwaar en ben ik mee gestopt..
En nu doe ik dus steps..
Aaah... ofwel, ik moet snel gaan wandelen (5-6kmpu) en evt hardlopen gedurende een paar minuten, mijn hartslag omhoog laten komen ofzo?quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:14 schreef bhm het volgende:
[..]
Dat spreek elkaar niet tegen. Het enige dat jij traint is duur"lopen". Je zal steeds langere afstanden kunnen lopen, alleen niet op hoger tempo.
Je zal dus weer bijna op nul moeten beginnen, alleen dan op hoog tempo.
Er is verschil tussen interval en Insanity en p90x, dat zijn meteen twee zeer extreme varianten. Het gaat erom dat je het lichaam moet trainen om gewend te raken aan een hogere hartslag.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:14 schreef Braddie het volgende:
[..]
Nee, ik wil van dat gehijg af...
Interval Training heb ik geprobeert (Insanity en P90x) maar beide vond ik verschrikkelijk zwaar en ben ik mee gestopt..
En nu doe ik dus steps..
Nee, die trainingen zijn echt te zwaar voor mij.... Ik was na 5 minuten echt kapot en bijna naar adem aan het snakken.. Dat wil ik ook niet.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:15 schreef Jahr00n het volgende:
[..]
Zwaar is goed man. Doorzetten je bent nu goed op weg.
Dat is wat een sportschool medewerker mij vertelde.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:16 schreef Braddie het volgende:
[..]
Aaah... ofwel, ik moet snel gaan wandelen (5-6kmpu) en evt hardlopen gedurende een paar minuten, mijn hartslag omhoog laten komen ofzo?
(Dat is mij ooit eens verteld, als ik gewoon normaal loop dat ik dan vet verbrand, omdat m`n hartslag gemiddeld zo rond de 100-120 zit dan, en dus ook als ik steps doe... Maar dat ik pas conditie opbouw als dat rond de 150-160 is?)
Jamaar jonge als ik dit goed lees doe je dus 3 uur steps en dan nog 1 uur lopen. Dit is echt mega inefficient. Beter knal je die hartslag omhoog en ga je gewoon een half uurtje intervallen knallen.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:16 schreef Braddie het volgende:
[..]
Nee, die trainingen zijn echt te zwaar voor mij.... Ik was na 5 minuten echt kapot en bijna naar adem aan het snakken.. Dat wil ik ook niet.
HEt is niet zo dat ik een six pack beach body wil hebben, maar gewoon een goede conditie.
Waar wil ik een goede conditie voor hebben... Pffoeee, ik heb niet specifiek een doel.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:16 schreef bhm het volgende:
[..]
Er is verschil tussen interval en Insanity en p90x, dat zijn meteen twee zeer extreme varianten. Het gaat erom dat je het lichaam moet trainen om gewend te raken aan een hogere hartslag.
Even de volgende vragen:
Waar wil je een goede conditie voor hebben?
Een hardloop conditie is iets anders als een fiets conditie. Wanneer iemand ontzettend lang hart kan fietsen betekend dat niet dat diegene ook lang hard kan lopen.. Wat is je doel, alleen dan kan je gericht antwoord krijgen op je vraag.
Ik wil pas gaan hardlopen als ik wat meer gewicht kwijt ben, i.v.m ballast...quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:18 schreef Zapata het volgende:
[..]
Dat is wat een sportschool medewerker mij vertelde.
Onder de 140 is vooral vet verbranden en boven vooral conditie.
Maar ik denk als je hard loopt (wat jij niet doet dus) je ook met een hartslag van ruim boven de 140 je lange afstand kan trainen ipv korte. jij moet denk ik gewoon sneller steppen en fietsen maar dan minder lang.
Rennen dus, terwijl je eerder aangeeft dat je hardlopen niks vindtquote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:19 schreef Braddie het volgende:
[..]
Waar wil ik een goede conditie voor hebben... Pffoeee, ik heb niet specifiek een doel.
Maar als het nu even snel beantwoord moet worden, rennen... Ik weet niet of je The Rolling Stones kent?
Mick Jagger heeft een absurde conditie, ik zeg niet dat ik dat ook wil, want dat gaat niet zoals ik nu bezig ben, en dan moet ik echt personal trainers nemen en mijn hele levenswijze omgooien, maar wel iets wat er ook maar 1/10e van in de buurt komt.. Want die van mij is super slecht.
Dus, normaal ademen, gewoon lange stukken kunnen hardlopen zonder echt te hijgen, en ik wil gewoon graag normaal kunnen lopen zonder ook maar een beetje ja ehh.. gehijg... Omdat ik *moe* ben, wat niet zo is..
Ja, ik vind hardlopen niks, en rennen ook niet, maar hoe leg ik anders uit dat ik gewoon een goede conditie wil? Zodat ik ook normale activiteiten kan meedoen zonder kapot te zijn na een meter of 500..quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:23 schreef bhm het volgende:
[..]
Rennen dus, terwijl je eerder aangeeft dat je hardlopen niks vindt
Als je een betere conditie voor rennen wilt, dan zul je ook moeten gaan rennen.
Op hartslag is het mooiste inderdaad.
Als je er geen hebt moet je ongeveer 1 a 2 minuten zo hard gaan lopen dat je nog net kan praten. Dan neem je een halve minuut rust. Enzovoort.
Wanneer dat goed gaat maak je de duur iets langer van het hardlopen en voer je het tempo (hartslag) steeds iets verder op.
ik weet de relatie niet tussen hoogte van de hartslag en wanneer je traint op lange afstanden of korte.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:21 schreef Braddie het volgende:
[..]
Ik wil pas gaan hardlopen als ik wat meer gewicht kwijt ben, i.v.m ballast...
Maar stel... Ik ga 5 minuten echt goed bewegen op een nummer en ik krijg m`n hartslag rond de 160... (Ik noem maar wat) Dan is dat efficienter, dan zeg 30 minuten gewoon bewegen op muziek en m`n hartslag zo rond de 130-140?
Ahh op die manierquote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:25 schreef Zapata het volgende:
[..]
ik weet de relatie niet tussen hoogte van de hartslag en wanneer je traint op lange afstanden of korte.
Het lijkt me in elk geval logisch dat hoe harder/sneller je traint hoe hoger je hartslag.
Efficiënter in jouw geval omdat jij juist een conditie wil voor korte afstand.
Ik zelf hou niet van al dat gelet op hartslag en dergelijke, als je nu 30 minuten stept zou ik daar 15 of 20 van maken maar dan sneller.
dan maak je daar 20 van. of zelfs 15.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:28 schreef Braddie het volgende:
[..]
Ahh op die manier
Ik step nu ongeveer 30-35 minuten per x (Na die periode neem ik 5 minuten pauze, glaasje water, beetje internetten, even op adem komen)
Tijd voor nieuwe batterijen.quote:Op donderdag 13 februari 2014 23:59 schreef Braddie het volgende:
ook de weegschaal geeft steeds minder kilo`s aan.
Tof, ben nu de 0-5km van 2006 aan het binnenhalen! Ben benieuwd!quote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:51 schreef motorbloempje het volgende:
Www.rennenmetevy.nl
Muziek, langzame hardloopopbouw en een geile Belgische dame die zegt wat je moet doen.
Daar ben ik (in 2008) ook mee begonnen. En ik haatte hardlopen, was een vet propje met -10 conditie en ging dóód de eerste les. De tweede les ook, de derde les ook. Maar het is een kwestie van doorzetten. Het ging steeds makkelijker, en 10 weken later liep ik inderdaad een half uur/5km op de City Pier City in Den Haag (was in januari begonnen).quote:Op vrijdag 14 februari 2014 09:48 schreef Braddie het volgende:
[..]
Tof, ben nu de 0-5km van 2006 aan het binnenhalen! Ben benieuwd!
8,5kmu lijkt mij (bijwijze van) dan ook een prima snelheid om te gaan hardlopen. Het gaat mij niet om sprintjes of dergelijke maar puur om een goede conditie bij lange afstanden.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 09:53 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Daar ben ik (in 2008) ook mee begonnen. En ik haatte hardlopen, was een vet propje met -10 conditie en ging dóód de eerste les. De tweede les ook, de derde les ook. Maar het is een kwestie van doorzetten. Het ging steeds makkelijker, en 10 weken later liep ik inderdaad een half uur/5km op de City Pier City in Den Haag (was in januari begonnen).
Als je een les NIET uitloopt hoef je je daar ook niet voor te schamen, en doe je gewoon die les net zo lang tot je hem wél uitloopt (wel met de rustdagen in acht nemend) en gaat daarna pas door naar de volgende les.
Let erop dat je niet te hard gaat/wilt. Het gaat hier niet zo zeer om hard leren rennen, maar om uithoudingsvermogen op te bouwen. Liever dat je het met 8.5km/uur volhoudt en na het half uur kunnen rennen (dat is het doel van Evy) met 8.5km/uur doorwerkt aan snelheid dan dat je jezelf kapot loopt met sprintjes van 12km/uur, dit niet volhoudt en weer stopt.
Mijn moeder, 54, is ook begonnen met hardlopen met Evy. Zij doet het nóg rustiger aan dan het schema voorschrijft: ze doet in plaats van 3 lessen per week één hele week met 1 les: ze is best zwaar en heeft -30 conditie, maar inmiddels is ze bij les 16 ofzo, loopt ze stukken van 5, 6 en 7 minuten hard en ze merkt verbetering.
En als je op maandag, woensdag en vrijdag je hardloopdingen doet, kun je op de andere dagen rustig voor een wandeling gaan, een steps les doen of wat dan ook.
Ik ben op dit moment 112 kilo..quote:Op vrijdag 14 februari 2014 10:39 schreef kipknots het volgende:
Mwah, ik begin vanuit niets en ik merk dat langere tijd hardlopen op zich best snel op te bouwen is. Belangrijkste is alleen dat je het juiste tempo vind. Als ik met een 13 km/uur loop zal ik ook zo stilvallen, maar ik loop nu normaal tussen de 10 en 11 en dan hou ik dat wel een tijd vol. Ik begon eerst ook met pauzes omdat ik er eigenlijk vanuit ging dat ik het toch nog niet lang vol zou kunnen houden, maar toen ik daarmee stopte en het juiste tempo vond ging het opeens best snel vooruit.
Enige nadeel is dat ik merk dat ik na een langer stuk lopen nog wel minimaal twee rustdagen nodig ben, anders krijg ik de volgende keer bij het hardlopen snel last van mijn benen.
Maar hoeveel weeg je nu? Als je nog flink wat moet afvallen is het verstandig om hardlopen nog een tijdje uit te stellen en te beginnen met zwemmen zodat je je spieren al vast wat kan trainen zonder dat je gewrichten zware klappen krijgen. Zodat je dus minder kans op blessures hebt.
Supercompensatiequote:Op vrijdag 14 februari 2014 00:13 schreef Braddie het volgende:
[..]
Ja, ik wil een echt goede conditie krijgen.
Mijn conditie is op dit moment - 50 of zo, het is echt heel beroerd.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 16:12 schreef motorbloempje het volgende:
Lopen/wandelen is, als je conditie verbeneden nul is, een prima middel om basisconditie op te bouwen. Als je van ver moet komen is elke vorm van beweging iets, en met dagelijks een uur wandelen (en dan niet slenteren) kom je al een heel eind.
Spieroefeningen tussen het hardlopen door?quote:Op vrijdag 14 februari 2014 15:49 schreef HCFeestbeest het volgende:
Kerel, lopen is geen oefening. Misschien kan je straks beter door de bergen wandelen ofzo, maar je uithoudingsvermogen is hoe lang je lichaam een bepaalde langdurige inspanning volhoudt. Lopen is absoluut geen inspanning, en met steps train je alleen je beenspieren.
Ik raad je aan om te gaan joggen, en als dat eenmaal goed gaat, het joggen afwisselen met sprintjes van ongeveer 10 seconden tot een halve minuut. En doe ook wat spieroefeningen tussendoor. Alleen een goede conditie is ook niks.
Kan ook jaquote:Op vrijdag 14 februari 2014 21:13 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Spieroefeningen tussen het hardlopen door?
Hoe had je je dat voorgesteld?
Tuurlijk.quote:
Steps, push-ups, sit-ups, squats, eventueel rugoefeningenquote:Op vrijdag 14 februari 2014 22:33 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Tuurlijk.
Maar helpt het?
Wat versta jij onder spieroefeningen?
Niet echt nuttig tijdens, na of tussen het hardlopen door.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 22:57 schreef HCFeestbeest het volgende:
[..]
Steps, push-ups, sit-ups, squats, eventueel rugoefeningen
Nee, het enige nuttige tijdens het hardlopen is het hardlopen. Maar het is wel goed om die spieroefeningen pas te doen als je opgewarmd bent, wat gebeurt door hard te lopen.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:04 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Niet echt nuttig tijdens, na of tussen het hardlopen door.
Na 45 minuten hardlopen hebben jouw spieroefeningen niet echt veel zin mee, of wel?quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:10 schreef HCFeestbeest het volgende:
[..]
Nee, het enige nuttige tijdens het hardlopen is het hardlopen. Maar het is wel goed om die spieroefeningen pas te doen als je opgewarmd bent, wat gebeurt door hard te lopen.
Ik kan na 45 minuten hardlopen prima push-ups, sit ups e.d. doen hoor. En zoals ik al zei, hardlopen heeft niet veel met spieren te maken. Je gebruikt wel je beenspieren, maar het is duurtraining.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:11 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Na 45 minuten hardlopen hebben jouw spieroefeningen niet echt veel zin mee, of wel?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |